Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#9841 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 1. - 15:19

Gratulálok Qkesz a csikókhoz! Nekem jobban tetszenek a hadfi csikók :rolleyes:

#9842 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 1. - 15:42

Qkesz, gratula a kis szépségekhez! :)

#9843 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 1. - 19:11

Gratulálok Qkesz a csikókhoz!

Nekem jobban tetszenek a hadfi csikók :rolleyes:

Kinek a pap, kinek a papné, nekem a lánya....szokták volt mondani... ;)

#9844 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 3. - 19:26

Gratu a csikókhoz! Nagyon szépek, a Hadfi csikó nekem is tetszetõsebb. :)

A múltkorában belinkelt kisbéri mén úgy látszik eladásra kerül. Nem lett végül kiherélve. Az utóbbi idõkben nem is nagyon volt idõ felülni rá, majd talán holnap! ;) és akkor talán képek is lesznek.

Íme a hirdetés:
Herceg

#9845 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 7:07

Rakéta Léda (Rakéta III Rakéta és Káder Lilla után.)
az elsõ felülés :kir:
Posted Image

Posted Image

http://image3.myvip....40878541794.jpg

http://image3.myvip....8da78541795.jpg

http://image3.myvip....bf878541796.jpg

vélemények???? :kir:

#9846 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 10:59

Rakéta Léda (Rakéta III Rakéta és Káder Lilla után.)

vélemények???? :kir:

Lehet, hogy bal lábbal keltem fel, de hát a véleményünket kérdezted. Egy jól tartott, de ápolatlan lovat látunk (sörény!), rettenetes kantárral, amely az egyik képen teljes díszben, de futószár nélkül rohangászik. Ja, ez utóbbi lehet, hogy az éppen divatos szabadidomítás miatt van. A típusa sem kisbéri, de a származását látva el kell hinnem, hogy ebbe a témába való.

Nem akarlak bántani, de ha nyilvánosan be akarod mutatni a lovadat, olyan képet csinálj, ami a pozitív oldalát mutatja a lónak és a tulajdonosnak is. Várjuk a több ponton javulást mutató képeket (pl. az elõvezetõ a ló elõtt és nem mellette áll, szár van a kezében, a mozgó képen a kantárszár nincs megakasztva a felhúzott kengyelben, hanem a ló kikötõszárral van kikötve a nyereghez, többit ld. fent).

#9847 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 11:05

Lehet, hogy bal lábbal keltem fel, de hát a véleményünket kérdezted. Egy jól tartott, de ápolatlan lovat látunk (sörény!), rettenetes kantárral, amely az egyik képen teljes díszben, de futószár nélkül rohangászik. Ja, ez utóbbi lehet, hogy az éppen divatos szabadidomítás miatt van. A típusa sem kisbéri, de a származását látva el kell hinnem, hogy ebbe a témába való.

Nem akarlak bántani, de ha nyilvánosan be akarod mutatni a lovadat, olyan képet csinálj, ami a pozitív oldalát mutatja a lónak és a tulajdonosnak is. Várjuk a több ponton javulást mutató képeket (pl. az elõvezetõ a ló elõtt és nem mellette áll, szár van a kezében, a mozgó képen a kantárszár nincs megakasztva a felhúzott kengyelben, hanem a ló kikötõszárral van kikötve a nyereghez, többit ld. fent).

Na és egy másik topikban engem szekíroztak azzal,hogy szigorú,fikázos és még mittudomén mi nem vagyok! :D Egyébiránt egyetértek veled a külcsínben. A kisbérihez nem értek...

#9848 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 11:39

köszi az építõ jellegû kritikát... felszerelés sajna ilyen van a tulajnak, tisztában vagyok vele, hogy nem a legszebb... még egyszer köszi az õszinteséget

#9849 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 11:44

Szeretném látni akkor ha már pár hete munkában van lovas alatt. Biztos alakulna :)

#9850 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 12:03

Szeretném látni akkor ha már pár hete munkában van lovas alatt. Biztos alakulna :)

majd igyekszem... :) thx

#9851 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 12:44

:yeah: :yeah:

#9852 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 12:52

A Nemzeti Vágta Díjugrató Nagydíjának kitartásos versenyén indulni fog a korábban említett Hohenstein utód Góg is. Sok sikert nekik!

#9853 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 17:36

napkelet!

Azért nem kell elkeseredni! Bár, sajnos az elõttem szólóknak javában igazuk van.
Azért nem olyan vészes a helyzet! Én mondjuk elõnyben vagyok a többiekkel, hisz a szülõket és a csikót is szerintem születése óta ismerem. Kerestem a kis jegyzetfüzetemet, de a tavalyi költözés miatt valószínûleg még valamelyik dobozban pihen. Természetesen a szüleit is személyesen ismerem.
A csikó feje lehetne szebb, úgy látom javában az anyai nagymama fejformája köszön vissza a csikóban. Nagy valószínû még mindig növésben van a csikó (bár ezzel nem mondtam nagyot). Fara lehetne kicsit jobb, de ezen majd a növekedés és az izmosodás sokat fog segíteni. Ízületei lehetnének kicsit terjedelmesebbek, csontozata is lehetne kicsit erõsebb, de ezek betudhatók azért magas telivér származásának is.
Abban viszont biztos vagyok, ha egy kicsit "kiglancoljátok" illetve a munka miatt izomzata megerõsödik többeknek is tetszeni fog.
Nekem tetszik az "õszinte" szeme! :)

Kik? Milyen kisbériek szerepelnek a vágtán? K,i mit tud?

#9854 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 4. - 19:55

Sziasztok ! Megint segítségért jöttem :) Anya:Szemafor Inka Apa:Széplak Mécses Tudnátok nekem segíteni hogy milyen lovak õk??Természetükre gondolok ha valaki esetleg ismeri õket.Nagyon köszönöm a segítséget :)

#9855 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 5. - 9:07

Kik? Milyen kisbériek szerepelnek a vágtán? K,i mit tud?

Megnéztem a vágtán induló lovakat, sajnos nincsen mögöttük származás. A fura nevük alapján viszont nagy részük sztem televér. Viszont Zemplén település lovasa (Schiller Kitti) Fokos Rubinnal megy, szerintem õ kisbéri.

#9856 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 5. - 21:36

Sziasztok !
Megint segítségért jöttem :)
Anya:Szemafor Inka
Apa:Széplak Mécses

Tudnátok nekem segíteni hogy milyen lovak õk??Természetükre gondolok ha valaki esetleg ismeri õket.Nagyon köszönöm a segítséget :)

Köszönöm már nem érdekes. :)

#9857 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 6. - 17:24

Sziasztok! Épp most lett vége a Nemzeti Vágtának. A leggyorsabb magyar fajtájú ló egy kisbéri lett, Tokió a neve, és a jótékonysági futamon is egy kisbéri gyõzedelmeskedett, Alex a neve és Pintér Tibor volt a lovasa. Sõt a középdöntõbe is bekerült egy kisbéri lovacska, úgyhogy jók voltak! Hát mi meg küzdöttünk az árvízzel, a sárral, a rosszi idõvel, így emiatt már két versenyt is le kellett mondanunk, de remélem mostmár jó idõ lesz és tudunk készülni ezentúl! Üdv mindenkinek!

#9858 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 6. - 21:35

Sziasztok!

Épp most lett vége a Nemzeti Vágtának. A leggyorsabb magyar fajtájú ló egy kisbéri lett, Tokió a neve, és a jótékonysági futamon is egy kisbéri gyõzedelmeskedett, Alex a neve és Pintér Tibor volt a lovasa. Riadó-csikó. Sõt a középdöntõbe is bekerült egy kisbéri lovacska, Káder Blanka, Mátyás István tenyészetébõl úgyhogy jók voltak!

Nem hiszem, hogy volt olyan tévémûsor, ahol egységnyi idõ alatt ennyiszer elhangzott a "kisbéri" fajtanév. Ennél jobb reklámot nehéz lenne találni a fajtának, mondjuk amikor az olimpián fog menni egy lovunk...

A Vágtát nyerõ Gajdos Zsolt, bár manapság inkább csak telivérekkel foglalkozik, azért tiszteletbeli kisbéri-tenyésztõ. Sok jó kisbéri került már ki az istállójából.

#9859 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 7:45

Bizony, bizony, Zsolti nyert, biztos nagyon örül, de még nem jött haza, elvileg most kéne nyilatkoznia a Reggeliben az RTL Klubon, de azt mondták, hogy a dugóban ül. Ezúton is gratulálunk neki!

#9860 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 11:11

Riadó csikó.

Mókus! Megtudod nekem mondani milyen kancából?

#9861 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 14:22

Mókus! Megtudod nekem mondani milyen kancából?

Sajnos fogalmam sincs, mert nem is láttam azt a futamot, csak valakitõl hallottam, hogy egy Riadó-apaságú ló volt a tettes. Ha bárki bármit tud ebben segíteni, megköszönöm.

#9862 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 16:06

Nem hiszem, hogy volt olyan tévémûsor, ahol egységnyi idõ alatt ennyiszer elhangzott a "kisbéri" fajtanév. Ennél jobb reklámot nehéz lenne találni a fajtának, mondjuk amikor az olimpián fog menni egy lovunk...

A Vágtát nyerõ Gajdos Zsolt, bár manapság inkább csak telivérekkel foglalkozik, azért tiszteletbeli kisbéri-tenyésztõ. Sok jó kisbéri került már ki az istállójából.

Az lehet,de most egy ismeretlen származású román lóval indult,amire azt mondta,hogy "angol félvér"/miaz?/ pedig echte telivér a ló.Így lehet kikerülni a szabályokat,miszerint:
Minden nevezõ lovas bármilyen fajtájú és nemû, 4 éves (születési év: 2006.) vagy idõsebb lóval vehet részt, kivéve azon angol telivér vagy verseny félvér fajtájú lovak, amelyek 2007-2008-2009. évben a hivatalos magyar generál skálán 50 handicap számnál magasabb értéket kaptak. Egy lovas egy lovat nevezhet."
(veszek mondjuk 8-milláért egy magas handicap számú lovat ami sütetlen chippes,szerzek hozzá akármilyen papírt,aztán enyém a húszmilla meg a többi----magyarul ennyi,Nem volt szép.
Történt ez irányban óvás is,de persze errõl egyenlõre hallgat a sajtó.

#9863 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 17:38

[quote name='Széphajnal' date='2010.06.07, 17:06' post='817515']
Az lehet, de most egy ismeretlen származású román lóval indult, amire azt mondta,hogy "angol félvér"/mi az?/

A kisbéri félvér, a furioso-north star...

#9864 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 18:19

Igen,Lehet Magyar-félvér,esetünkben román-félvér.A tényen nem változtat.

#9865 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 19:31

Mint ahogy az sem,hogy a versenyt meg kellett nyerni. Erre még rajta kívül néhányan aspiráltak.

Az lehet,de most egy ismeretlen származású román lóval indult,amire azt mondta,hogy "angol félvér"/miaz?/ pedig echte telivér a ló.Így lehet kikerülni a szabályokat,miszerint:
Minden nevezõ lovas bármilyen fajtájú és nemû, 4 éves (születési év: 2006.) vagy idõsebb lóval vehet részt, kivéve azon angol telivér vagy verseny félvér fajtájú lovak, amelyek 2007-2008-2009. évben a hivatalos magyar generál skálán 50 handicap számnál magasabb értéket kaptak. Egy lovas egy lovat nevezhet."
(veszek mondjuk 8-milláért egy magas handicap számú lovat ami sütetlen chippes,szerzek hozzá akármilyen papírt,aztán enyém a húszmilla meg a többi----magyarul ennyi,Nem volt szép.
Történt ez irányban óvás is,de persze errõl egyenlõre hallgat a sajtó.

Remek ötlet! Ha eszedbe jutott miért nem csináltad meg? :)

#9866 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 20:56

Ismét versenyen volt a voltizs csapat a hétvégén, ezúttal Szlovákiában. A Barbie-Ken párosnak (Somogyi Eszter-Bence BAlázs) és Bob Herceg Zsiráfnak köszönhetõen elõször hangzott el magyar himnusz a jubileumi (XX.) versenyen, egyszóval megnyertük a páros versenyt - és ezzel ott lehetünk az EB-n. Bence Balázs egyéniben a második helyen végzett, Somogyi Eszter 7., Bence Krisztina 13, Vass Petra 19., valamennyien Zsiráfon indultak.

#9867 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 20:58

Mint ahogy az sem,hogy a versenyt meg kellett nyerni. Erre még rajta kívül néhányan aspiráltak.

Remek ötlet! Ha eszedbe jutott miért nem csináltad meg? :)

Nem eszembe jutott,ez történt,de bocsánat a hírek miatt,kár volt ide beírni,akiknek kell,azok tudják a történteket.Az árát az illetõ lónak nem tudom,csak a 8 millát használtam példaként.Írhattam volna bármi más összeget,de azt hiszem,hogy nem ezen van a hangsúly.
Mégegyszer bocsánat.

#9868 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 7. - 21:42

Ismét versenyen volt a voltizs csapat a hétvégén, ezúttal Szlovákiában.
A Barbie-Ken párosnak (Somogyi Eszter-Bence BAlázs) és Bob Herceg Zsiráfnak köszönhetõen elõször hangzott el magyar himnusz a jubileumi (XX.) versenyen, egyszóval megnyertük a páros versenyt - és ezzel ott lehetünk az EB-n.
Bence Balázs egyéniben a második helyen végzett, Somogyi Eszter 7., Bence Krisztina 13, Vass Petra 19., valamennyien Zsiráfon indultak.

Klasszak vagytok, gratulálok!
Azért egy kicsit csak bántja a lelkemet a rózsaszín masni Zsiráf farkában, de hát mindent a siker érdekében! Zsiráf, mint "My Little Pony"...

#9869 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 8. - 6:40

Ismét versenyen volt a voltizs csapat a hétvégén, ezúttal Szlovákiában.
A Barbie-Ken párosnak (Somogyi Eszter-Bence BAlázs) és Bob Herceg Zsiráfnak köszönhetõen elõször hangzott el magyar himnusz a jubileumi (XX.) versenyen, egyszóval megnyertük a páros versenyt - és ezzel ott lehetünk az EB-n.
Bence Balázs egyéniben a második helyen végzett, Somogyi Eszter 7., Bence Krisztina 13, Vass Petra 19., valamennyien Zsiráfon indultak.

Gratuláció az egész "csapatnak"! :yeah:

#9870 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 8. - 22:33

Delta, gratulálunk! Fotók nem születtek "véletlenül"? :)

#9871 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 9. - 14:29

Köszönjük szépen!
Véletlenül :D készültek képek, EBBEN AZ ALBUMBAN megtekinthetõ a java :)
Látható hogy azért én is bevállaltam a rózsaszínbõl :kir:

#9872 pacifan96

pacifan96

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 856 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 9. - 15:48

Sziasztok,a származásos topicba már írtam de azt javasolták itt kérdezzek rá :) Szóval szeretnék minél többet kideríteni egy kisbéri származásáról,remélem valaki tud segíteni :) Szóval:a neve Ali,pej herélt,nyereghelyen sütött kisbéri.Bal oldalon van a kisbéri sütés alatta: 454 jobb oldalon pedig 98.... (a ló jegyei:a fején egy virág és a jobb hátsó lába sarokvánkosban kesely...hátha valakinek ismerõs lenne Elõre is köszönöm :)

#9873 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 6:10

[font=Times New Roman]Ebben talán majd csak Mókus77 tud segíteni! (ennyibõl)[/font]

#9874 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 8:49

Sziasztok!

Elég régen szóltam tevékenyen a topichoz, de elég sok dolog volt az utóbbi idõben mind a munkahelyen, mind a házkörül (istálló felújítás/bõvítés/tetõcsere....). Azért mindíg olvasok, és most azért hoztam egy képet is, mivel már lassan az utolsó hónapba érkezünk:

Posted Image

#9875 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 8:50

Nagyon tip-top a kismama. :yeah:

#9876 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 9:06

És tudnád hogy elkanászodott! :gm:

#9877 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 9:07

Irigykedsz mi????

#9878 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 10:15

Nem vagyok irigy típus, de szeretném, ha Z ellés elõtt ilyen "pontjó" kondiban lenne, a pejkó nincs elhízva, de szép fényes, almás. Lovagoljátok, lovagoltátok az utolsó hetekben? MIlyen tekintetben kanászodott el?

Edited by ori, 2010 június 10. - 10:17.

#9879 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 10:22

Kedves, nagyon csinos a kismama! Kb mikorra várjátok a picit?

#9880 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 10. - 10:57

Sziasztok,a származásos topicba már írtam de azt javasolták itt kérdezzek rá :)

Szóval szeretnék minél többet kideríteni egy kisbéri származásáról,remélem valaki tud segíteni :)

Szóval:a neve Ali,pej herélt,nyereghelyen sütött kisbéri.Bal oldalon van a kisbéri sütés alatta: 454 jobb oldalon pedig 98.... (a ló jegyei:a fején egy virág és a jobb hátsó lába sarokvánkosban kesely...hátha valakinek ismerõs lenne Elõre is köszönöm :)

Magán üzenet megy mindjárt.

Delta,
köszi a fotókat. Mindig elámulok, hogy miket mûvelnek ezek a gyerekek a lovon. De nekem, mint tenyésztõnek, mégis az utolsó kép tetszik a legjobban, ahol a lónak csak a feje látszik; az az õszinte, értelmes tekintet, tele bizalommal az edzõje irányában -- ilyen a jó kisbéri-félvér ló, és ilyen, aki jól dolgozik vele.

Kedves,
gyönyörû a kancád!