Hûûûû...de nagy a csend!
Jah, mindenki lovazik vagy próbál lovazni...
Ha hírértékûnek számítható, hogy megvan az elsõ patkókelésünk Szami könyökén. Az állatorvos nem bíztat sok jóval, elmúlhat, kiújulhat, nagyon rossz esetben mûteni kell vagy lehet, ami randa és hosszadalmas eljárás. Persze errõl nincs szó, csak opcióként elmondta. Szami most egy "karkötõ fánkot" kapott a lábára, így ha lefekszik, akkor nem ér a pata a könyökéhez. Továbbá most végre megnézettem ultrahanggal az elzáródott nyaki erét, a doki szerint szép, nyugalmi állapotban van az egész "maradvány", idõ kell, míg más ér/erek teljesen átveszi(k) az elzárt funkcióját, ez akár 3-4 év is lehet, de egyelõre aggódni nem kell. Én aggódtam, mert most nyáron ill. munkában eléggé kidudorodtak egyes területek, de belül magához képest minden rendben.
Ja és a fogait is megnézettem, van egy szééép farkasfoga a jobb oldalon, ami még nem okozott sebeket, de 1 éven belül el kell távolítani, némi apróbb fogreszelésekkel együtt.
Amúgy jól van Õmamasága, nagyon sokat tanult, izmosodott és jól dolgozik. Úgyhogy megéri edzõvel dolgozni, hiszen 3 év önálló "küzdelem" után kiderült, hogy csak én hittem, hogy képzettebb a lovam, valójában nem. Ezért voltak gondjaink, hogy mindig azt hittem én csinálom rosszul vagy szimplán szívózik a ló - de közben a ló nem tudta a dolgokat, nem értette mindig, mit akarok tõle. A tanulási folyamat során most már lendületesen megy elõre, szépen maga alá dolgozik, combra enged, vállat be-ki, farat be-ki ezek mennek, megyegetnek. De van még min dolgozni természetesen, viszont nagyon klassz munkafeladatokat kaptunk, amivel nagyon sokat lehet fejlõdni, feljeszteni magunkat. Egyébiránt munkaterápiás céllal idõnként gyerekek mennek rajta futószáron vagy 1-2 már önállóan, na ezt élvezi legjobban a lú, mert nem kell extrákat csinálni, csak kocog.
Szökevény pedig Mókusnál gyarapszik hónapról hónapra.

Egyelõre ritkán látom, pedig midig elhatározom, hogy kicsit gyakoribb vendég leszek. Ettõl függetlenül akármikor megyünk, megismer, odajön tökjó érzés.