Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#9761 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 11:44

Nem tudom õróla esett-e már szó itt a topicban:

Góg (elõtte High Life) 1999.-es születésû szürke mén.
Apja: Hohenstein II.
Anyja: Gárda Keszkenõ Gárda után.
Tenyésztõje a balatonfenyvesi Hubertusz Bt.
Sütése: KB990710000
2010 évi díjugrató minõsítése: A3

Az eredményeit nézve ment 140-en is. Ilyet is csinált az öreg Hohenstein II. Nekem csak most tûnt fel, hogy õ is egy kisbéri mén.

A képen talán õ látható:
http://public.fotki....os/dsc6973.html

#9762 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 12:37

Csak már más a tulajdonosa ahogy én észrevettem...ugyanaz a ló most áprilisban: (na mindegy azért a képet benthagyom)
http://lh6.ggpht.com...W8/IMG_1799.jpg

Itt van még egy pár kép Dámáról az áprilisi versenyről, sajnos az új versenyről még nincsenek képek:
http://lh5.ggpht.com...12/IMG_2213.jpg
http://lh5.ggpht.com...12/IMG_2214.jpg
http://lh4.ggpht.com...12/IMG_1968.jpg

Köszönjük a beszámolót a nyíregyiszemléről :)

Edited by Bazsi5678, 2010 május 11. - 12:44.

#9763 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 12:41

Nem változott (még) a tulajdonosa, csak eladó a ló, így odaadták versenyre, kipróbálásra. ;)

#9764 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 13:20

Csak már más a tulajdonosa ahogy én észrevettem...ugyanaz a ló most áprilisban: (na mindegy azért a képet benthagyom)
http://lh6.ggpht.com...W8/IMG_1799.jpg

:eek: :huh: :hu:

#9765 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 13:27

Nem tudom õróla esett-e már szó itt a topicban:

Góg (elõtte High Life) 1999.-es születésû szürke mén.
Apja: Hohenstein II.
Anyja: Gárda Keszkenõ Gárda után.
Tenyésztõje a balatonfenyvesi Hubertusz Bt.
Sütése: KB990710000
2010 évi díjugrató minõsítése: A3

Az eredményeit nézve ment 140-en is. Ilyet is csinált az öreg Hohenstein II. Nekem csak most tûnt fel, hogy õ is egy kisbéri mén.

Hmmm.
Hát igen, ilyet is csinált a Hohenstein II. Négyszázból egyet. Ennek is véletlenül a Gárda Keszkenõ az anyja, amit ha egy szamárral fedeztetsz, akkor is jó csikója születik... Illetve már nem érvényes, mert nem él szegény.

#9766 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 14:04

Hétvégén Bogár Pista nyerte vele a B4-et Szabadkígyóson. Mármint Góggal. Fedengedélyt nem akart soha senki kérni neki?

Edited by furiosojr., 2010 május 11. - 14:07.

#9767 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 14:23

Hétvégén Bogár Pista nyerte vele a B4-et Szabadkígyóson.
Mármint Góggal.
Fedengedélyt nem akart soha senki kérni neki?

Szerintem rendelkezik mén-vizsgával, de majd Mókus77 cáfol vagy megerõsít ebben, hogy fedezett-e valaha, és a vizsgán milyen eredménytért el azt viszont nem tudom. :confused:
Szépen kiszürkült azóta mióta nem láttam! :kir:

#9768 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 14:33

Szerintem rendelkezik mén-vizsgával, de majd Mókus77 cáfol vagy megerõsít ebben, hogy fedezett-e valaha, és a vizsgán milyen eredménytért el azt viszont nem tudom. :confused:
Szépen kiszürkült azóta mióta nem láttam! :kir:

Nem tudom a külleme milyen, de azt hiszem õ bele esne abba a kategóriába aki akár saját sportteljesítmény alapján kaphatott volna engedélyt. Azzal sem vagyok tisztában, hogy az anyja anyai vonala mennyire kisbéri.

Edited by furiosojr., 2010 május 11. - 14:33.

#9769 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 14:38

hááááát...puha és annyit tölt a levegõben az oxerek felett,hogy egy szendvicset és egy üdítõt kényelmesen el lehet fogyasztani míg talajt fog. Legalábbis fiatalabb korában ilyen volt...egyébiránt ugrani nagyon tud! Köszönet a kedves jó édesanyjának! :)

#9770 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 14:45

hááááát...puha és annyit tölt a levegõben az oxerek felett,hogy egy szendvicset és egy üdítõt kényelmesen el lehet fogyasztani míg talajt fog. Legalábbis fiatalabb korában ilyen volt...egyébiránt ugrani nagyon tud! Köszönet a kedves jó édesanyjának! :)

A puhát a szervezeti szilárdságra érted?

#9771 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 14:47

igen. Letette a ménvizsgát,nem is rosszul,ha jól emlékszem,de szerintem nem fedezet.

Edited by LANDGRAF, 2010 május 11. - 14:48.

#9772 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 15:04

És a kedvesidösannya után maradt kanca utód?

#9773 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 18:41

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

ezt láttátok?

#9774 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 19:07

Fenn van egy ideje.... :gm:

#9775 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 19:39

Nem tudom..lehet...én azért írnék árat.

#9776 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 19:48

ki se merik írni , olyan drága :D

#9777 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 20:13

Én azt hittem ez a Maxim Mokka mén. ráadásul h fedezõmén. Biztos nem kis pénzt kérnek érte

#9778 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 20:35

Én azt hittem ez a Maxim Mokka mén. ráadásul h fedezõmén. Biztos nem kis pénzt kérnek érte

Volt!

#9779 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 20:44

Ez egyébként ilyenkor hogyan mûködik? Vagy magánménnel mindenki azt csinál, amit akar? Esetleg a megszületett csikói nem váltak be, ezért inkább a sportteljesítményének maximalizálására fektették a hangsúlyt?

#9780 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 20:53

Ha jól tudom itt egészségügyi okok miatt került sor herélésre. Így folytathatja a sport, az örökítõanyag pedig mély hûtve lett utána, hogy a tenyésztõk számára se vesszen el.

#9781 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 11. - 21:10

Üdv!

Igértem, hogy ha kapok valamit az osztrák hölgytõl akkor felteszem. Ma kaptam egy származási lapot, amelybõl egyértelmû, hogy a keresett kanca egy fõtörzskönyves kanca, elvben a méneskönyvben is szerepelhet. Ami külön még keserédes, hogy küldött a hölgy egy fedjegy másolatot is, ami szerint ezt a kancát 2 éve a Bugac Szikrázó-13 fedezte. Megint egy feltehetõleg jó ló ami "emigrált".

Posted Image

#9782 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 10:41

Góg: Nagyon szép küllemû, elegáns, megnyerõ mén. Van fedeztetési engedélye, de soha nem foglalkoztak azzal, hogy fedezzen, csak sportolt. Ahogy Landgraf mondja, valami hiányzik belõle, ami az igazi tehetséghez kell, én úgy fogalmaznék, hogy a tûz. Nagyon jól ugrik, csak lomha. Tudnék azért olyan kancákat, amiket örömmel fedeztetnék be vele. Mokka: Döbbenten látom a hirdetést. Mokka nemrég harsogó ünneplés keretében masírozott felfelé a díjugratásban, aztán kis híján kiheréltették, mert heresérves volt és majdnem kizáródott a sérve. Már haza se engedtük az állatkórházból, gyorsan levetettünk tõle 50 adag spermát, hogy maradjon utána termékenyítõ anyag, bármi történik is a lóval. Aztán az történt, hogy a ló egészségére való tekintettel engedélyeztük a herélést, és a lovat egy mindenki által elfogadható áron (egy tehetséges fiatal ló értékében, hiszen az értéknövekedés az õ munkájának az eredménye) az állam eladta a lovasának. Pont.

#9783 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 11:21

Mrázék lovai közül néhányan rendszeresen felkerülnek az idézett oldalra, Köztük több kisbéri is, idõnként az árukat is feltüntetik. Nem biztos, hogy konkrét eladási szándékuk van, lehet, hogy csak úgy "hátha valakinek megtetszik, és megadja az árát" jelleggel rakták fel.

#9784 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 19:48

Sajnos ez a "sors" borítékolható volt! :(
Bár, bízzunk a pozitív végkifejletben.
Az is lehet, hogy a sikereken felbuzdulva csak egy reklámfogás, szponzor fogó, vagy ilyesmi. Ha a pozitívumot akarom nézni a dologban akkor legalább szép, jó és eredményes lovakat látunk, amelyek felfele emelik a fajta ázsióját. Persze jó magyar módjára kereshetünk negatív dolgokat is...de abból úgy hiszem van elég az élet más területein is. Inkább a pozitívra koncentráljunk. :)

Edited by Qkesz, 2010 május 12. - 19:49.

#9785 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 12. - 20:40

És a kedvesidösannya után maradt kanca utód?

Maradt, pl. Hadfi III Csipke. Éppen nálam van termékenyítés céljából, de csak a nyálam csorgathatom utána, mert nem eladó, nem elcserélhetõ. Nagydarab, rámás kanca, kiváló küllemmel, nagyon jó mozgással, kissé kevés kancajelleggel. Valamint apróbb hibákkal, mint hogy nem sárlik rendesen, lehetetlen fedeztetni, és örökké ikervemhes, de ehhez képest három rakásból kétszer megellett Hadfi IV-tõl. Sajnos az igen jónak induló méncsikóját a tulajdonos helyproblémák miatt kénytelen volt eladni, és most heréltként tanulgatja a kocsikázás mesterségét.

És van már Csipkének is egy kanca ivadéka Hohenstein II után, a napokban ellett meg szintén Hadfi IV-tõl. Szerencsére él a család, csak legyen, aki összevadássza és kipróbálja az ivadékokat.

#9786 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 13. - 19:12

Na, és most lássuk a HARCI MÉNT!! Foto by Novotni
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Hát nem gyönyörû? :yeah: :kir:

#9787 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 13. - 19:19

De az ! :ang:

#9788 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 13. - 19:27

Nagyon jól sikerült képek ezek Szikráról.

#9789 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 13. - 20:21

A fotók kiválóak, a ló gyönyörû, a felvezetõ csinos és tiszta (nagyon fontos!). De egy picit kevesebb és kisebb képet, ha lehet!!! Örökké lefagyok!!! Köszi.

#9790 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 14. - 10:41

Köszönjük, köszönjük! :D

#9791 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 19:07

Nagyon várom már Mokus77 beszámolóját a kaposvári military versenyrõl!

#9792 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 20:14

Nagyon várom már Mokus77 beszámolóját a kaposvári military versenyrõl!

Imádlak. Elmosta az esõ. Minket, nézõket is. Ezért kissé hiányosak az értesüléseim. Mindenestre a nemzetközi 1 csillagon Vinzor (lovasa Orcifalvi Borcsa) második lett, és minõsült a Fiatal Lovak Világbajnokságára -- méghozzá nehezített követelményekkel, mert most a régi szabályokkal ellentétben hibátlan terep és ugró kellett hozzá.
Az A0-ban két kisbéri végzett az elsõ két helyen: My Boy Mágnás (vizsgázott fedezõmén) nyerte Keszeggel, és Bob herceg Windy Orcifalvi Borcsával a második. Ugróverseny nélkül, mert a harmadik napra iszappá vált a talaj. Fedelesben pedig nem illik military ugróversenyt rendezni.
Címer Csini (Keszeg) jól szerepelt a kezdõ kategóriában, de a végeredményt még nem tudom.

#9793 sanya

sanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 20:33

Sziasztok! Május 21-23. Mindszenten CAN-B kategóriás fogathajtó minõsítõ verseny lesz. Sipos Zoltán kisbéri félvér lovakkal nevezett.

#9794 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 21:30

Mókus, a nehezített körülmények ellenére gratulálunk a szép teljesítményhez Borcsának, Vinzornak, Windynek és a lovak tenyésztõinek! :)

A Tatiban is volt vmilyen ugróverseny a hétvégén, a szombati nap a kinti pályán voltak, mindenki sz*rrá ázott és csuszpájzos talajról jöttek a hírek. Vasárnap meg sok induló el sem ment, akkorra meg végre áttették a fedelesbe, hát azért nem irígykedtem...

#9795 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 7:26

Ilyen hírek után szerényen jegyzem meg, hogy B/1-ben hibátlanul, B/2-ben idõtúllépés miatt egy hibaponttal végeztünk szombaton. Mi is eláztunk rendesen, de legalább a talaj még elfogadható volt, amikor mi mentünk, de nap végére lefújták az utolsó számot.

#9796 Gabi91

Gabi91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 8:29

Sziasztok! Először is gratulálok a versenyzőknek ;) Déva Gidrán Riadóról szeretnék megtudni infókat. Inkább egy kis "származáselemzés" meg személyes vélemények érdekelnének, nem olyanok amiket meg lehet találni a neten. Szóval belső infók érdekelnek :D Milyen csikói vannak? Mit örökít? Milyen kancákra ajánlott? Jah és hogy érdemes-e vele fedeztetni, ha jól ugró csikót szeretnék? Azért írom be ide is, mert láttam, hogy kisbériben is elfogadott, meg a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat :ang:

Edited by Gabi91, 2010 május 17. - 8:30.

#9797 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 10:48

Sziasztok!
Elõször is gratulálok a versenyzõknek ;)

Déva Gidrán Riadóról szeretnék megtudni infókat. Inkább egy kis "származáselemzés" meg személyes vélemények érdekelnének, nem olyanok amiket meg lehet találni a neten. Szóval belsõ infók érdekelnek :D Milyen csikói vannak? Mit örökít? Milyen kancákra ajánlott? Jah és hogy érdemes-e vele fedeztetni, ha jól ugró csikót szeretnék? Azért írom be ide is, mert láttam, hogy kisbériben is elfogadott, meg a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.
Elõre is köszönöm a válaszokat :ang:

Ld. a gidrán témát. A kisbériben elfogadott a mén, mert típusában beleillik a fajtába, és telivér apaságú.

Bazsi, gratulálok! Az eredmény akkor igazán szép, ha jól meg van énekelve, úgyhogy ne légy szerény! Csúszós pályán a hibátlan pálya nagyon jó teljesítmény, bármilyen kategóriában.

#9798 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 11:53

Az elõbb telefonált Novotni Peti, hogy Hortobágyot elmosta az esõ. Úgyhogy a bemutató (meg gondolom a verseny is) elõreláthatólag július elsõ hétvégéjén lesz.

#9799 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 20:59

Ld. a gidrán témát. A kisbériben elfogadott a mén, mert típusában beleillik a fajtába, és telivér apaságú.

Bazsi, gratulálok! Az eredmény akkor igazán szép, ha jól meg van énekelve, úgyhogy ne légy szerény! Csúszós pályán a hibátlan pálya nagyon jó teljesítmény, bármilyen kategóriában.

Köszönöm szépen, büszke is vagyok rá :ang:

#9800 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 18. - 13:36

Sziasztok Kisbérisek!

Gratulálok a hétvégén versenyzõk eredményeihez! Mind a lovasoknak mind a lovaknak! :) (Bazsi5678, Borcsa és lovaik)
Sajnos a rossz idõt én is a saját bõrömön tapasztalom, még ma is...mivel a "Bakonyban sátrazok" már amikor éppen van sátor a fejem felett. :(

Gabi75!
Szerintem D.G. Riadó szerintem a teljesítményt és ugrókészséget jól örökíti. Szerintem kisebb kancákra célszerû használni, de ez ízlés dolga. ;)

sanya!
Tolmácsold jókívánságaimat a fogatosoknak! Sok sikert neki is!

Edited by Qkesz, 2010 május 18. - 13:45.