Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#9641 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 8:04

Qkesz, gratula, jó egészséget Nekik!:) Egy kérdés, lehet hogy nagyon amatõr, de érdekel.. Ti tenyésztõk, jobban örültök ha kancacsikó születik? Vagy mindegy? Csak mintha a kancánál nagyobb esély lenne, hogy eredményes tenyászállat lesz, meg úgy alapból is, szerintem jobb dolguk van :ang: . Vagy pont fordíva, inkább híres tenyészmént szeretne tenyészteni a tenyésztõ? Bazsi, gratulálok Nektek!

#9642 Fecó

Fecó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 522 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 13:50

Valószinû mindenki kicsit jobban örûl ha kanca csikója születik,mivel ha eladásra kerül sor elõbb talál uj gazdát,és a felneveléhez is könnyebb helyet találni ha nem egy boxban nõ fel,legroszabb esetben. Ménel sokkal nehezebb a helyzet,jó helyet szinte nem lehet találni felneveléséhez. MÉNT PEDIG EGYEDÛL KÁRÁMBAN NEM SZABAD nevelni.A mén külemében lábszerkezetében hibátlannak és emellett mozgásban és ugrásban is ott kell lennie,ez mire mind kiderûl az három kemény év,és nem kevés pént és idõ.Viszont szebb kihivás egy némt odakésziteni hogy fed mén legyen.

#9643 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 15:38

Fecó már taglalta a kialakult helyzetet.
Igen, méncsikót nevelni ma Magyarországon nem egyszerû. Kevés a rá alkalmas hely, vagy a körülmények vagy az ár miatt. Továbbá a méncsikókkal mindig "kritikusabbak" vagyunk. Míg a "lányokkal" elnézõbbek, illetve ugye egy kanca csikó felnevelésére is könnyebb helyet keríteni. Persze a vevõk is szívesebben keresik ezek miatt a kancacsikókat. Talán ezért örül a "gazda" ha kanca csikója születik.

#9644 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 17:42

Sziasztok Kisbérisek!

Ígéretemnek megfelelõen megmutatom az idei elsõ csikónkat! Amelyik GJani barátom Maxim Bíbor (Maxim x Szikrázó) kancájának a csikója Zsebtolvajtól. A csikó a képen 3 napos és a Fernando Mici névre hallgat. :)

Posted Image

#9645 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 17:57

Sziasztok Kisbérisek!

Ígéretemnek megfelelõen megmutatom az idei elsõ csikónkat! Amelyik GJani barátom Maxim Bíbor (Maxim x Szikrázó) kancájának a csikója Zsebtolvajtól. A csikó a képen 3 napos és a Fernando Mici névre hallgat. :)

Posted Image

Ej de jó kis portéka!

#9646 isti140

isti140

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 18:56

Nagyon szép csikó :) Gratula hozzá ;)

#9647 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 19:22

Engedjetek meg pár képet az év elsõ military-versenyérõl. Az 1 csillagot Vinzor nyerte, az A0 (elõkezdõ) kategóriában Windy (Vinzor 4 éves anyai testvére Boszporusz után) második helyezett.
Windy a díjlovaglásban (amit megnyert):
Posted Image

Vinzor a terepen:
Posted Image

Hangulatkép az istállóban (Windy):
Posted Image

#9648 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 19. - 19:47

Mókus77!
Akartam is kérni, hogy számolj be kérlek a mátészalkai versenyrõl! Nem vagy te gondolatolvasó? ;)
Gratulálok nektek az eredményekhez!
Majd remélem a kis Minci is ha felnõ lesz hozzá rendelve egy kis eredménylista is "rendszeresítve"! ;)

#9649 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 20. - 8:57

Mókus, nagyon jól néznek ki a fiúk! :) Windy jó sportos lett, érdekes látni, hogy mi lesz egy csikóból jó munkával! Borcsának gratula és persze a tenyésztõknek is! :)

Qkesz, nagyon csinos a kislyány! Gratula nektek! :) Vártok még csikót idén, vagy elõbújt már mind?

#9650 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 20. - 11:25

Qkesz, nagyon csinos a kislyány! Gratula nektek! :) Vártok még csikót idén, vagy elõbújt már mind?

Persze hogy várunk! Hisz nálunk még Õ nyitotta a sort! Még 6 "sorstársát" várjuk! ;)
A füzesgyarmati tenyészkörzetbe persze azért történnek a dolgok! Ott már túl vagyunk 8 nyereghely-várományos csikón. :) Persze ezek az adatok percrõl percre változnak! ;)

#9651 petra

petra

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 20. - 17:24

Sziasztok! Látom nagyon otthon vagytok a témában. Nekem is van egy kisbéri lovam és nagyon szeretném látni vagy vmi egyéb infot tudni a felmenõirõl! az apja: Széplak X Vagány az anyja: Széplak XVIII Sziszi. Ha vki bármit tud vagy esetleg képet tud mutatni lécci mondja el vagy mutassa meg. elõre is köszi :) petra ja, és én is gratulálok a csikóhoz!

#9652 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 20. - 19:00

Akkor én is beszámolok a hétvégérõl, mert hogy Voltizsünnep is volt :)
Zsiráfka nagyon szépen dolgozott egész hétvégén, ami hozzásegített minket egy arany, egy ezüst és egy bronzéremhez. A következõ versenyünk már külföldön, Ausztriában lesz vele!
Posted Image

Edited by Delta, 2010 április 20. - 19:06.

#9653 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 20. - 19:06

Delta!
Gratula, bár a kép számomra nem látható! ;) (már látható)

petra!
A TOPIC-ban már többször volt Vagányról és a Széplak XVIII-as ivadékokról szó! Keress rá a TOPIC-ban és ha azokon túl kérdésed van tedd fel újra! Javaslom a Vagány szóra keress rá..ha jól emlékszem fotó is van róla.

Edited by Qkesz, 2010 április 20. - 19:06.

#9654 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 21. - 12:37

Akkor én is beszámolok a hétvégérõl, mert hogy Voltizsünnep is volt :)
Zsiráfka nagyon szépen dolgozott egész hétvégén, ami hozzásegített minket egy arany, egy ezüst és egy bronzéremhez. A következõ versenyünk már külföldön, Ausztriában lesz vele!

El tudnék viselni pár hasonló hétvégét! Két szakágból, különbözõ helyekrõl jöttek a jó hírek. Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy a Kaposvári Lovasakadémiára vittem a kipróbálni való lovaimat. Borcsa minden csikóval csodákat csinál (magyarra fordítva szorgalmasan dolgozik velük), Kriszta (Delta) pedig hihetetlen akarattal megy elõre a szakágában, minden nehézséget legyõz. Tudom, hogy a voltizst senki nem tartja igazi kipróbálásnak, de Zsiráf tavaly a militaryban is bemutatkozott -- nem is akárhogyan --, csak úgy éreztem, az nem az õ sportága. Tönkretenni kár lett volna, a voltizsban meg szeretik. Majd az ivadékai, akik remélhetõleg egy kicsit kisebbek lesznek (bocs, Delta) mennek magasabb szintû military-versenyeken, ha addig nem halok éhen.

#9655 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 21. - 14:06

Köszönöm a dicsérõ szavakat, mi pedig azt köszönjük, hogy lehetõséget (vagyis LOVAT) kapunk valakitõl (Mókus) bizonyítani. Tudom hogy sokan nem ismerik el a voltizst, mint sportot de aki ebben dolgozik az tudja, hogy egyáltalán nem egyszerû jó lovat találni, és csak az a ló válik be, amelyiknek komoly alapképzettsége van, mert anélkül nincs egyensúlyban, és nem tud a gyerek alatt sem egyenletesen dolgozni, anélkül pedig nincs eredmény. Nekünk Zsiráf az elsõ ilyen voltizslovunk, akit így kaptunk meg...

#9656 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 21. - 18:58

Attól függetlenül, hogy sokan nem ismerik el a voltizst, a sportágban megbízhatóan, jól dolgozó lovakról azért közben annyi kiderül, hogy nem labilis idegrendszerûek, jó munkakészségûek (azonos tempóban körbe vágtázni hosszú perceken keresztül, miközben mindenféle kunsztokat csinálnak a hátán, mellette, körülötte), együttmûködõek, s ez már maga nem kevés...

#9657 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 8:21

Attól függetlenül, hogy sokan nem ismerik el a voltizst, a sportágban megbízhatóan, jól dolgozó lovakról azért közben annyi kiderül, hogy nem labilis idegrendszerûek, jó munkakészségûek (azonos tempóban körbe vágtázni hosszú perceken keresztül, miközben mindenféle kunsztokat csinálnak a hátán, mellette, körülötte), együttmûködõek, s ez már maga nem kevés...

Valamint jók a lábai...... :yeah:

#9658 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 9:43

Az én szememben kifejezetten ez a lótípus az elõnyös :ang: . Nyugodt, megbízható, kitartó, jó mozgású, jó fejû, egészséges. (nekem nem kell hogy óóóriásit ugorjon pl.. persze az sem hátrány, ha tudja:) ) Zsiráfnak és a gyerekeknek is gratula!

Edited by Hajnal4, 2010 április 22. - 9:47.

#9659 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 22. - 11:36

Hmm..
Zsiráf anyját (Bilbao x Gidran Maxim Pálma, azaz egy pej színûre sikeredett gidrán kanca) kis híján kiselejteztem, mert õ maga és minden ivadéka, bár mind nagyon tehetséges és kitartó, de érzékeny és nehezen kezelhetõ volt. Mindentõl halálra tudtak ijedni, akár egy földön fekvõ papírzsebkendõ is elég riasztó reakciókat váltott ki ezekbõl a hatalmas lovakból (ráugrás a felvezetõre: "Mama, ments meg!!!" felkiáltással...). Zsiráf testvéreibe több sportlovasnak beletört a bicskája, elég sokat hallgattam is miattuk. Igaz, hogy ha valakiben egyszer megbíztak és leesett nekik a tantusz, hogy mi is a feladat, onnantól a lelküket is odaadták -- de ezt nem volt könnyû elérni velük. És akkor jöttek a kaposvári lányok, és kiderült, hogy az én állítólag kezelhetetlen lovaim "nem labilis idegrendszerûek, jó munkakészségûek ... együttmûködõek". Ami egyébként tökéletesen igaz.
Mennyi mindent el lehet érni egy kis szorgalommal, következetességgel és állatszeretettel!

#9660 Gabi91

Gabi91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 13:14

Ha már múltkor megemlítettük Market Place-t, ma fényképeztük egy éves méncsikóját, gondolom egyeseket érdekel.

Posted Image
1

2

Szép csikó nekem tetszik. Marketplace.rõl van vkinek egy képe? Mert én csak a fejérõl találtam. És a csikó meg lett nézve szabadonugróba? Nyugodt? Van még ezen a csikón kívûl más csikója? Azért érdekel ennyire, mert Marketplace az egyik esélyes mén a kancámra.
A többieknek is gratula a csikókhoz :yeah:

#9661 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 14:13

Posted Image

#9662 Fecó

Fecó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 522 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 20:03

Ma láttam Market Place-t elég pörgõs kis lónak nézem,ami nagyon megnyerõ kifejezetten jó eleje és fara van. Az elsõ lábszerkezete nálam problémás túl hoszú puha csüdek.

#9663 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 20:21

Sziasztok Kisbérisek!

Persze, nincs hibátlan ló! ;) De, mondjuk Marketplace xx azért ezeken a lábakon, amik így is elég szárazak", lepengette párszor a pardubicei versenyt, ha jól emlékszem. Húsvétkor körbenézegettem a Hortobágyon én is és tetszett. Ha nem lennének ilyen jó mének helyben nálunk lehet ki is próbálnám. ;)

#9664 Gabi91

Gabi91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 21:21

Köszi az infókat! És azt lehet tudni, hogy mennyire örökíti az ugróképességét? Meg hogyan kezelhetõk, lovagolhatók az utódai? Most Hortobágyon áll? Mert olyasmit hallottam, hogy csak egy rövid idõt áll ott. Miért? Így képen nem az a szép telivér, amit félvérben képzelnék el, de nálam elsõ a teljesítmény ezért is gondoltam rá.

#9665 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 21:25

Csak hogy buzdítsalak benneteket a telivér használatára, nekem ez már egyszer sikerült, igaz õ egy fordított párosítás, neki telivér az anyja, holsteini az apja és most a világ tetejére ért. Magyarországon tenyésztett lovak közt a legkomolyabb military versenyeken megy, minõsült az EB-re és a világjátékokra is.

O´Feltiz schaft EM Qualifikation

"Felix" und Harald schaften in England beim CCI*** Bramham,

bei einem sehr anspruchsvollen, kupierten Geländekurs die Qualifikation zur Europameisterschaft.

Somit hat Harald neben seinem Olympiapferd Quick

(den er schon in Vairano/ITA qualifizieren konnte)

auch noch Felix qualifizieren können.

Beide Pferde sind somit auch für die WEG in Kentucky qualifiziert.

O´Feltiz im Stall von Harald

(Foto: O´Feltiz mit Stefan Rödl)

Ab sofort steht das ehemalige Erfolgspferd von Franz Graf im Besitz von Harald.

Dieser wird versuchen den 13j. Ungarischen Halblbut Wallach wieder auf CIC*** Niveau vorzustellen.

Posted Image

Posted Image

#9666 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 21:30

Kicsit bõvebben? (származás, eredmény...stb)

#9667 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 21:38

Hosszú háromcsillagokban indul, militaryban a legnagyobb kategóriában:

O´FELTIZ
Rasse Ungarisches Halbblut
Farbe Dkl. Brauner
Geschlecht Wallach
Geboren 1996
Land Ungarn
Vater Fire
Mutter Assasi xx
Stärken irsinniges Galoppiervermögen, vermögendes Springen
Besitzer Harald Ambros
Erfolge siegreich bis CIC***, Springen bis S

#9668 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 24. - 21:41

Nagyjából értem, de utálom a németet! :kir:

Gratulálok!

Edited by Qkesz, 2010 április 24. - 21:43.

#9669 Gabi91

Gabi91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 55 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 25. - 7:09

K.1! Te,mint aki már használta Marketplace-t, mi a véleményed róla? Milyen a csikó, nyugodt, könnyen kezelhetõ korához képest? Ugrás, mozgás, mit örökít? Lesz még tõle csikód? És hol áll most a mén?

#9670 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 25. - 20:21

Gabi91! Én csak jó véleménnyel vagyok a ménrõl! Tavaly is és idén is születik neki nálam tiszta vérû telivérbõl és félvérbõl is csikója. Az összes csikója maximálisan kezelhetõ, jó fejû. Nagyon jól, fölfele mozognak. Ugrani én még nem ugrattam õket. A mén most Hortobágyon áll, májusban jön le Csongrád, Szentes környékén lesz valószínûleg fölállítva.

#9671 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 26. - 21:13

Sziasztok Kisbérisek!

Szellõ nevû kancámnak ma 03.00 környékén megszületett idei kancacsikója (Fernando Kisszellõ).

Posted Image
Posted Image

#9672 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 7:18

Qkesz, gratulálok Kisszellõhöz! Jó egészséget Neki és Szellõnek is!

#9673 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:27

Jaj de kis õzikés! :yeah: Gratulálok, Qkesz!

#9674 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:36

Nagyon szép ez a kis csikó :) Gratula

#9675 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:56

Szépszellõ :))) Gratula!

#9676 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 10:04

Mókus! Tanyára költözés miatt késõn kapcsoltam, most látom, hogy a szemle jövõ szombat, nevezési határidõ lejárt.. :( Vagy nevezhetünk még, ha találok szállást?

#9677 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 30. - 12:00

Bizony, Nyíregyházán is! Mi is megyünk Szikrával! :yeah:

#9678 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 30. - 20:44

Tényleg!

Ki jön Nyíregyházára jövõhéten???? ;)

#9679 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 10:12

Mi megyünk!!! :yeah:

#9680 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 1. - 11:06

Neveztek egy képen nagyon-nagyon gyönyörû telivért. Ha esetleg megyek, akkor emiatt megyek, de egyenlõre nagyon kevés a jelentkezõ.