Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#9601 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 9. - 20:38

A kesely hátulja nekem nem tetszik...persze az látszik a fotón,hogy "valamit" nagggyon néz! :) egyébiránt szimpátikus! :)

#9602 Luigi

Luigi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 438 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 6:09

Ott vagyunk még:).
Ismerlek?:)

Hát azt én nem tudhatom :) Rég jártam arra, (fõként még Csilla "néni" idején), rendszerint hétvégén voltam, én készítettem elõ a lovakat az iskolásoknak, meg admimisztráltam az iskolát.

#9603 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 6:12

Ha már múltkor megemlítettük Market Place-t, ma fényképeztük egy éves méncsikóját, gondolom egyeseket érdekel.

Nem rossz! De, mit érdemes még tudni a csikóról? (anyai vonal)

#9604 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 6:30

4965-ös holsteini kancacsalád, az anyja egy combon sütött holsteini kanca, neve Strogoffe.

#9605 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 11:35

Sziasztok! Van egy jó hírem, az egyik kisbéri kancánk megkezdte versenyszezonját, díjlovaglásban méghozzá, 2 hete volt az elsõ versenye, és most hétvégén szintén versenyzik. A kanca neve: Bûvölõ Írisz (apja: Bûvölõ Furioso Intõ- anyja: Makadám Málna - Makadám xx után). Majd a részleteket elmondja az illetékes (Alex). És a másik kisbéri kancánk is készül lelkesen a szeonjára, õ az én kancám, õ pedig díjugratásban fog menni, már elég jó versenykondiba sikerült hozni, és most meg is lett nyírva nemrég, és már ugrálgatunk is. Képek majd késõbb! A Széplak Sissy nevû kancának és lovasának pedig gratulálunk!!! Üdv mindenkinek!

#9606 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 16:47

Jövõ héten elõreláthatólag megjelenik az õshonos fajták támogatási rendelete. Szám nélkül már fenn van az interneten, az FVM honlapján.

#9607 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 17:43

Hajrá csepebaba :yeah: mi is megkezdtük a felkészülést, egy jövõ heti versenyt szemeltünk ki :D

#9608 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 10. - 20:13

Bazsi5678! Ti milyen versenyre készültök és milyen lovad van? Mókus77! Na ennek örülök, remélem egyszerû magán emberek is igénybe vehetik majd, és nem kell hozzá vállalkozás vagy ilyesmi!?

#9609 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 11. - 12:25

Bazsi5678!

Ti milyen versenyre készültök és milyen lovad van?

Mi díjugratásra készülünk. Egy 5 éves nyakon bélyegzett kancám van, Hadfi Hadnagy az apa, Szemafor-5 az anyai nagyapa. :)

Edited by Bazsi5678, 2010 április 11. - 12:25.

#9610 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 11. - 18:13

Mókus77!

Na ennek örülök, remélem egyszerû magán emberek is igénybe vehetik majd, és nem kell hozzá vállalkozás vagy ilyesmi!?

A rendelet szövege szerint:
1. állattartó: az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli jogalany, aki
vagy amely regisztrált állattartó telephellyel és állatállománnyal rendelkezik, és viseli az állattartás
költségeit;

Van itt egy szó: regisztrált. Regisztráltatni kell magad állattartóként az ENÁR rendszerben (www.enar.hu). És ha megnézed majd a konkrét adatlapokat, amiket az MVH (Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal) fog kibocsátani a rendelet megjelenése után, azon biztosan lesz hely az MVH regisztrációs számnak. Ha az MVH regisztrál természetes személyként (õstermelõi igazolvány és adószám nélkül), akkor nyilván a támogatást is igénybe veheted. Tudtommal erre van lehetõség, más támogatás esetében már felmerült.

#9611 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 11. - 19:08

Egy kalappal a versenyzõknek! ;)

Bazsi5678!
Ezekszerint felépült a kancád, és újra edzésben? :)
Többvasat tartasz a tûzben? Csak a kisbéri kancáddal fogsz versenyezni vagy a gidránnal is vannak tervek?

Mókus77!
Hát ez megint olyan "túlbonyolút"-nak tünik. :(

#9612 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 11. - 19:40

Mókus77!

Valószínûleg azért, mert az is. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, amikor elolvastam a rendeletet, pedig az egyik legegyszerûbb mezõgazdasági támogatási rendelet. Legfeljebb 10 helyen van benne egyéb törvényekre, rendeletekre való hivatkozás. Sem a tenyésztõknek, sem az egyesületnek nem lesz könnyû pár hete május 31-ig, a beadási határidõig.

#9613 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 7:51

Sziasztok!

Hát kíváncsi leszek a támogatással kapcsolatos tapasztalatokra.

Hétvégén kicsit kimozdultunk és természetesen fényképezõvel

Lóállat 8 hónapos vehemmel, mozgatás után:

Posted Image

Mielõtt kitagadnátok itt van még pár kép:
Jó paci/béna lovas 1
Jó paci/béna lovas 2
Jó paci és jampi bohóc.

Jó paci/jobb lovas 1
Jó paci/jobb lovas 2

Edited by kedves, 2010 április 12. - 8:02.

#9614 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 11:28

Jövõ héten elõreláthatólag megjelenik az õshonos fajták támogatási rendelete. Szám nélkül már fenn van az interneten, az FVM honlapján.

Kerestem a honlapon,én nem találkoztam vele :( segítenél hogy pontosan melyik részen van a leírás! köszi :yeah:

#9615 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 12:00

Kerestem a honlapon,én nem találkoztam vele :( segítenél hogy pontosan melyik részen van a leírás! köszi :yeah:

Fogalmam sincs. A Google keresõ segítségével találtam meg, ezt a módszert javaslom. De pár nap múlva talán már száma is lesz, és akkor felteszem a linket is a honlapra.

#9616 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 12:26

OK :) azért köszönöm!

#9617 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 12:37

www.fvm.hu- felül:"jogszabályok"-bal oldal felül:" kihirdetés elõtt közzétett- legfelsõ FVM rendelet 2010.04.08.
Remélem érthetõ...

#9618 betyár

betyár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 12:45

www.fvm.hu- felül:"jogszabályok"-bal oldal felül:" kihirdetés elõtt közzétett- legfelsõ FVM rendelet 2010.04.08.
Remélem érthetõ...

Így már megvan :D köszi

#9619 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 20:09

Hétvégén kicsit kimozdultunk és természetesen fényképezõvel

Mielõtt kitagadnátok itt van még pár kép:

Na, jó nem tagadunk ki! :kir: Jó "bõrben van a kancád! :)

Erre a támogatásos dologra én is kíváncsi leszek, bár valószínûleg én nem tudom majd igénybe venni! Viszont a tartó akinél tartom a lovakat igénybe veheti? Tudja erre a választ valaki?

#9620 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 12. - 21:10

A Terembura Kulturális Értékõrzõ Egyesület közel fél éves egyeztetéseinek eredményeként 2010. április 6-án (húsvét utáni kedden) az Országos Széchenyi Könyvtár (www.oszk.hu) keretében mûködõ Elektronikus Periodika Archívum és Adattár (www.epa.hu) nyílt hozzáférésû bázisában megjelent a magyar lósport elsõ és eddig legsikeresebb hírlapja, a Vadász- és Versenylap elsõ két száma (1858-59).
Ezek itt érhetõek el: http://epa.oszk.hu/01600/01659 az interneten.

A megjelenés a régi szakirodalmak széleskörû hozzáférését teszi lehetõvé olyanok számára, akik talán sosem tennék be lábukat a budai várban mûködõ intézménybe. Vagy csak ritkán és sok utazással. Ez a két évfolyam – összesen 62 szám – ízelítõ abból a kincsestárból, ami a technika fejlõdésével közkinccsé válhat. A lehetõség jelentõségét aligha lehet túlbecsülni, amit a ma és a jövõ szakemberei számára jelenthet ez a tudás bázis. Egyesületünk lehetõségei ennek a két évfolyamnak a megjelentetésére voltak elegendõek. A teljes sorozat – 1857-1919 – mintegy 44-45.000 oldal digitalizálása az OSZK kedvezményes tarifája mellett is bruttó 3 millió Ft. Ez azt jelenti, hogy 1 évfolyam Egyesületünk kedvezményt biztosító közvetítésével mintegy 50 ezer Ft-ba kerül. Akik fontosnak tartják, hogy ez az adatbázis tovább épülhessen a lovasok számára, õk adományaikkal folyamatosan bõvíthetik ezt az adatbázist.

http://www.paci.hu/f...showtopic=10841 innen másoltam, hátha érdekel még valakit. :)

A pdf file 16. oldalán eladó ló hirdetések 1858-ból. Teli telivérekkel vagy telivér származékokkal, vadászlovakkal. :) Érdekes. :) A 8. oldalon versenyeredmények... Igazi csemegék!

Kérdés: mi lehetett akkoriban a Káposztásmegyei idomító intézet?

Edited by messi, 2010 április 12. - 21:02.

#9621 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 5:53

Tréning telep. Úgy, mint pl. Alag és a többi. Akkoriban még csak leginkább síkversenyeket tartottak, az ott induló - a jelenleginél lényegesen több lónak - több telepen volt lehetõsége felkészülni. A másik, hogy a nevesebb idomároknak (trénereknek) saját, külön tréning telepei voltak, ahova a tulajdonosaik tréningbe adták a lovaikat. Akkoriban ezeken a telepeken végzett tevékenységet hívták idomításnak.

#9622 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 9:40

Erre a támogatásos dologra én is kíváncsi leszek, bár valószínûleg én nem tudom majd igénybe venni! Viszont a tartó akinél tartom a lovakat igénybe veheti? Tudja erre a választ valaki?

Na még egyszer:

A rendelet szövege szerint:
1. állattartó: az a természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiség nélküli jogalany, aki
vagy amely regisztrált állattartó telephellyel és állatállománnyal rendelkezik, és viseli az állattartás
költségeit;

Ennek azért egy icipicit ellentmond, hogy a támogatás igénybevételéhez ellenõrzik az ENÁR rendszerben, hogy kinek hány ló van a nevén. Mivel a te lovaid nem GJ nevén vannak, de õ az állattartó, végülis vajon ki jogosult a támogatásra? Hátha majd az MVH által kiadott papírokból kiderül, azok általában egy kicsit egyértelmûbben fogalmaznak.

#9623 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 11:13

Furioso, köszönöm a választ! Micsoda pezsgõ lovas élet lehetett anno! :)

#9624 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 18:26

Egy kalappal a versenyzõknek! ;)

Bazsi5678!
Ezekszerint felépült a kancád, és újra edzésben? :)
Többvasat tartasz a tûzben? Csak a kisbéri kancáddal fogsz versenyezni vagy a gidránnal is vannak tervek?

Mókus77!

Igen, szerencsére felépült és bírja is a terhelést(de azért lekopogom). Jelenleg csak Dáma van olyan szinten, hogy lehessen vele versenyezni, a gidrán most lett belovagolva, de a késõbbiekben vele is vannak tervek

#9625 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 19:50

Igen, szerencsére felépült és bírja is a terhelést(de azért lekopogom). Jelenleg csak Dáma van olyan szinten, hogy lehessen vele versenyezni,

Sok sikert kívánok neked és Dámának!

#9626 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 20:10

Köszönjük szépen! :ang: Dámán kívül még ha jól láttam akkor két kisbéri fog indulni: Széplak Suttogó 2003as herélt és Fernandó Álom 2004es kanca.

#9627 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 20:19

Köszönjük szépen! :ang:
Dámán kívül még ha jól láttam akkor két kisbéri fog indulni: Széplak Suttogó 2003as herélt és Fernandó Álom 2004es kanca.

Na, majd várom a beszámolót! :)

#9628 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 13. - 22:23

Köszönjük szépen! :ang:
Dámán kívül még ha jól láttam akkor két kisbéri fog indulni: Széplak Suttogó 2003as herélt és Fernandó Álom 2004es kanca.

Utóbbi Zsebtolvaj csikó?

#9629 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 14. - 7:16

Utóbbi Zsebtolvaj csikó?

Nem. Fernando Farsang x Széplak VII-57.

Bazsi!
A hazai pálya viszont csak neked fog leejteni közülük. :)

Az eső viszont lassan elállhatna, mert különben vízilovas-verseny lesz mindnyájunknak. Az internet még péntekre is 10 milliméter csapadékot jósol a mai 12, és holnapi 3 milli után.

Edited by furiosojr., 2010 április 14. - 7:33.

#9630 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 15. - 17:57

Posted Image

Egy barátom hívta fel a figyelmemet erre a képre, mivel tudta, hogy "érintett" vagyok Békéscsaba-24 Robinsonnal (Rahó xx / Mica (Furioso VII-12 után)). A kép Pethõ Lili képtárából származik, 1971 ben készült Budapesten a nemzeti lovardában, a lovas természetesen Léber József.

Edited by kedves, 2010 április 15. - 17:58.

#9631 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 15. - 18:05

Posted Image

Egy barátom hívta fel a figyelmemet erre a képre, mivel tudta, hogy "érintett" vagyok Békéscsaba-24 Robinsonnal (Rahó xx / Mica (Furioso VII-12 után)). A kép Pethõ Lili képtárából származik, 1971 ben készült Budapesten a nemzeti lovardában, a lovas természetesen Léber József.

Hopp, nem tennéd be ezt a képet a furiososba is? Nem voltam képben eddíg, hogy Robinzon anyja furi vonalú.....

#9632 isti140

isti140

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 16. - 14:28

Sziasztok! :) Van egy kisbéri félvér csikóm és leszeretném vágatni a sörényét :ang: ,azt szeretném kérdezni,hogy a csikót nem-e fogja ez hátráltatni bármibe is.Elõre is köszi a segítségeteket.

#9633 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 16. - 15:24

Sziasztok! :)
Van egy kisbéri félvér csikóm és leszeretném vágatni a sörényét :ang: ,azt szeretném kérdezni,hogy a csikót nem-e fogja ez hátráltatni bármibe is.Elõre is köszi a segítségeteket.

De igen, a legyek elhajtásában. Különben a sportfélvért meg a nóniuszt is éppúgy hátráltatja, de mi itt örülünk, hogy kisbérid van.

#9634 isti140

isti140

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 16. - 17:14

Köszi a gyors választ,akkor nem lenne túl szerencsés ha levágatnám neki.:( Pedig nekem nagyon tetszik úgy.:)

#9635 isti140

isti140

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 17. - 15:09

Amúgy ha valakit érdekel itt van pár kép csinosról:) ;)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#9636 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 18. - 7:15

Köszi a gyors választ,akkor nem lenne túl szerencsés ha levágatnám neki.:(
Pedig nekem nagyon tetszik úgy.:)

A lónak nem divatból nõ a sörénye, hanem komoly funkciója van, ahogy Mókus is írta. Szép sörénye van a csikónak, kár lenne levágni. Szépen tartani viszont lehet: szépen ki kell fésülgetni, ápolni. Sok sikert Csinoshoz! :)

#9637 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 18. - 10:39

Sziasztok Kisbérisek!

Végre egy nagyon szép és kellemes hétvégi nap van! Lehet lovazni, várni a csikókat! Mivel születnek azok is szép számmal! Majd alkalomadtán képes beszámolóval is szolgálok! :)

#9638 Hajnal4

Hajnal4

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.645 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 18. - 18:12

Qkesz, én már nagyon várom, hogy Te kiscsikós képeket hozzál:). Az én öreglányom kezdi összekapni magát, hízik:D, légzése sem rossz, szõrét is szépen váltja. Lassan lefotózhatom:).

#9639 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 18. - 19:51

Qkesz, én már nagyon várom, hogy Te kiscsikós képeket hozzál:).

Hajnal4!
Egy Mirza unoka szerda reggel meglátta a napvilágot! ;) Sárga kanca, hatalmas és egy kis orrcsíkja van! ;)

Edited by Qkesz, 2010 április 18. - 19:51.

#9640 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 18. - 20:57

Túl vagyunk az elsõ versenyünkön, amit jól zártunk :) mentünk egy hibátlan pályát 1 m-en, amit hibátlanul teljesítettünk. A következõ pályát 1,10en mentünk ahol az én hibámból kettõt ütöttünk, de teljesen meg vok elégedve mert végig figyelmesen, kedvvel galopozott a pályán, és nem is nézelõdött, hanem az ugrásokra figyelt. Elsõ versenynek nem volt rossz. Hozok két képet is :ang:
1
2