Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 3. - 14:40.
Közzétéve 2007 december 3. - 14:37
Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 3. - 14:40.
Közzétéve 2007 december 3. - 16:07
...Például nagy ember ír vélemény olyan zablákról amit csak képen látott és vélekedéseket vet papírra. Meg valószínüsít, hogy biztosan így van meg úgy van. Mert kitalálta hogy egy csómó zabláról megírja ahogy mi velük a helyzet. Kiderül hogy ismer párat amit õ használ a többirõl meg beszél.
Szóval semmi gond, nem vagyunk lemaradva.
...Mert lehet kötél nélkül is sziklát mászni, csak keveseknek sikerül.
Közzétéve 2007 december 3. - 19:10
Nagyjából Te vagy a minta, a kultúrált és értelmes eszmecsere szempontjából.Remélem nem baj hogyha erre én is válaszolok, lehet hogy hosszabban.
Edited by Cavalry_Ranger, 2007 december 3. - 19:24.
Közzétéve 2007 december 3. - 19:47
És? Feljelentetted?Vasárnap hazafelé egy Budaörsi körforgalomban, a körbõl kifelé menet kb 60-al egy jeges sávra futottam rá és szembe jött egy autó. A fenti dolgok nélkül nulla esélyem lett volna a túlélésre, mert a kocsi kormányozhatatlan állapotba került.
A megoldáshoz kellett még egy gyakorlati ismeret is, amit egy speciális tanfolyamon szereztem, és így elkerültük a csattanást.
Közzétéve 2007 december 3. - 20:14
Közzétéve 2007 december 3. - 20:19
Közzétéve 2007 december 3. - 20:25
Kit jelentettem volna fel? Magamat?És? Feljelentetted?
Hogy ontopik is legyek: hétvégén statisztikát fogok nektek csinálni arról, hogy a budapesti díjugrató világkupa-fordulón ki milyen zablával lovagol. Merthogy eddig csak kb 4 vk-fordulón és további kb 12 nemzetközi versenyen voltam az idén, és mikmar nem nagyon rémlik senkinél sem... Ami szerintem nem véletlen, de hát ha meg van írva, hogy milyen jóóó, akkor lehet, hogy mégis a nemzetközi ugrómezõny a lúúúzer...
Tehát ebbõl következik hogy Te tudsz lovagolni igaz?Tök mindegy,hogy milyen zabla van a ló szájában!
Közzétéve 2007 december 3. - 20:46
Cím? A hétvégén ráérek....Tehát ebbõl következik hogy Te tudsz lovagolni igaz?
Akkor neked nincs problémád, tehát szivesen teszteled magadat ilyen helyzetekben?
Szeretnéd kipróbálni magadat?
Közzétéve 2007 december 3. - 20:52
Szerintem a zablák közötti különbséget is csak az érzi, akinek van elég tapasztalata és igen, TUD lovagolni.Tök mindegy,hogy milyen zabla van a ló szájában!
Ha nem tudsz lovagolni akkor olyan,mint majom kezében a borotva!
Régen leszálltam volna a lovamról és más sportág után néztem volna,ha a lovam a motrostól,szarvastól és minden egyéb zavaró tárgytól megrettent volna és nekem az életemért kellene aggodnom a hátán! Ez nekem az alábbiakat jelentené:
- nem tudok lovagolni
- nem értek az idomításhoz
- tehetségtelen vagyok
- és rossz pedagogus,mert nem tudtam bizalmat ébresztenem a lovamban
Megjegyzem: Ocska kifogás,ha valaki azt mondja,hogy az én lovam ilyen meg olyan telivér( arab vagy angol) és túlfütött és szeret rohanni, meg csak a gazdája tudja ellovagolni, az idegenek ledobja,leteszteli stb! Ez nekem egyet jelent...aki ilyet mond az nem tud lovagolni és neveletlen a lova...akkor meg mindegy mi van a kezében,mert a majom és borotva klasszikus esete forog fenn!
Közzétéve 2007 december 3. - 21:01
Én sem hiszek. Valaki azt mondta, tegyek a Tina szájába valami jó vékony feszítőt, akkor majd nem lesz menős.A legjobban azt szeretem, amikor folyamatosan különböző zablákat, szerszámokat ajánlgatnak menős lovakhoz. Én ebben nem hiszek.
Közzétéve 2007 december 3. - 21:16
Vegyél neki dinnyés ízesítésût!Azt viszont észre vettem, hogy a rézzablát szívesebben fogadta. De a zabla anyaga már részletkérdés meg egyéni lóízlés kérdése.
Edited by boomsly, 2007 december 3. - 21:17.
Közzétéve 2007 december 3. - 21:26
Közzétéve 2007 december 3. - 21:51
Tehát ebből következik hogy Te tudsz lovagolni igaz?
Akkor neked nincs problémád, tehát szivesen teszteled magadat ilyen helyzetekben?
Szeretnéd kipróbálni magadat?
Közzétéve 2007 december 3. - 21:55
Cím? A hétvégén ráérek....
Közzétéve 2007 december 3. - 22:02
Közzétéve 2007 december 3. - 22:07
Én sem hiszek. Valaki azt mondta, tegyek a Tina szájába valami jó vékony feszítõt, akkor majd nem lesz menõs.
![]()
Hülye lettem volna tenni. Maradt az egyszer tört csikózabla. És nekem lett igazam. Sztem nem az a megoldás pl. egy menõs lóra, hogy minél erõsebb zablával próbáljuk féken tartani. Én eljátszadoztam Tinával, volt egy kis húzd meg-ereszd meg, meg néha letört a derekam, mert mikor feleslegesnek érzetem, hogy bántsam a száját a zablával, akkor inkább próbáltam a derekammal megfogni. És végül bevált. Hosszú idõbe telet, de már laza száron is el lehetett lötyögni vele.
Azt viszont észre vettem, hogy a rézzablát szívesebben fogadta. De a zabla anyaga már részletkérdés meg egyéni lóízlés kérdése.
Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 5. - 14:01.
Közzétéve 2007 december 3. - 22:09
Azért lesz 60, mert van szállítási költség, (Vám ), Áfa, meg üzleti haszon.Konkrétan aki nem 60000 forintos zablával lovagol, az nem sikeres ember. Ennyi a lényeg. Különben 156 dollárból miért lesz ilyen sok forint, azt nem vágom. De biztos azért, mert ilyet úgyis csak a sikeresek használnak
Közzétéve 2007 december 3. - 22:17
Közzétéve 2007 december 3. - 22:19
Nem akarlak elkeseríteni, de a Mikmar az egy gyártó.átnéztem a fieracavallin elõforduló vacak kis lovasoknak a képeit és zablák tekintetében erre jutottam:
Pelham is van a Mikmarnak, sõt most jött egy új típus ami a Pelham továbbfejlesztéseUnicorn
ez tökjó h így utánanéztél, az a hogyishívják az a mosolygó aminek az igazi nevét írták feljebb és én azon vtam kiakadva h hányan használják B-s kategóriás versenyen... ^^
de ah néztem azért a csikózabla még mindig a toppon van és a pelhalm
meg ugye õk is szoktál váltogatni a dolgokat... pl Shutterfly-on szokta Meredith, õt mindig jól megfigyelem úgyh róla tudok nyilatkozni.
Közzétéve 2007 december 3. - 22:21
Pelham is van a Mikmarnak, sõt most jött egy új típus ami a Pelham továbbfejlesztése
Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 3. - 22:25.
Közzétéve 2007 december 3. - 22:22
Egyébként a Mikmar nem durva zabla, de ez ne zavarjon senkit ha a durva zablákat akarja szidni, és nem lát nem hall.
Nem akarlak elkeseríteni, de a Mikmar az egy gyártó.
www.mikmar.com , és találsz egy halom különbözõ típusú zablát.
Csak a díjugratáshoz 21 féle van.
Nekem meg Ford autóm van. De milyen?
A dogmatizmus komoly hiba )))
Közzétéve 2007 december 3. - 22:28
A sport termék fejlesztés már csak ilyen.csak drága.. ^^
errõl vh az jut eszembe amikor a kis lovascsajszikák mindenáron Pessoa zablát és sarkantyút szeretnének a lovuknak és jó hosszú és hangos beszélgetéseket folytatnak ezekerõl..
" az enyém 3 karikás!" " beeebe az enyém 4!!"
Közzétéve 2007 december 3. - 22:31
Közzétéve 2007 december 3. - 22:33
A Sprenger olcsó?csak drága.. ^^
errõl vh az jut eszembe amikor a kis lovascsajszikák mindenáron Pessoa zablát és sarkantyút szeretnének a lovuknak és jó hosszú és hangos beszélgetéseket folytatnak ezekerõl..
" az enyém 3 karikás!" " beeebe az enyém 4!!"
Közzétéve 2007 december 3. - 22:53
A megoldáshoz kellett még egy gyakorlati ismeret is, amit egy speciális tanfolyamon szereztem, és így elkerültük a csattanást.
Közzétéve 2007 december 3. - 22:54
A sport termék fejlesztés már csak ilyen.
De ha csinos vegyünk nekik kettõt.))
Rodrigo Pessoa (Mikmar weboldal)
Well, I am always happy and willing to try something new and it looked a little bit different. And the riders that were using it said really you have to try it because it feels really good and immediately I tried it on two, three different horses at the horse show and it was really good.. I was really impressed how it could fit both kind of horses, those with a really good mouth and really nice flat work and others that are a little bit more stiff. So really the same bit could fit two different types of horses so that is quite impressive.
In the show jumping, what you are trying to do, is between fences, to have the best flat work possible. And this bit is allowing you to do this and to keep your horse in a certain shape and in a better shape possible to approach every fence.
Edited by waldstätten nannerl, 2007 december 3. - 22:54.
Közzétéve 2007 december 3. - 22:57
Közzétéve 2007 december 3. - 23:03
(általában lehülyéznek, nekem már nem árthat, ha leírom, hogy ezt egy évig lánc nélkül használtam rajta). na sag' schon, mégsem írom, hogy minden ló így mûködik, pedig láttam már párat én is. az interneten is
Közzétéve 2007 december 3. - 23:10
gondoltuk amúgy is, hogy lyó vagy vezetésbõl. is. nekem nincs az autómon abs, nem voltam speciális tanfolyamon sem ami téli vezetést illeti, de az elmúlt húsz évben nem írtam betétlapot. még sincs a biztosításomon bonus, lévén teher autóm van.
akkor most pancser vagyok?
Közzétéve 2007 december 3. - 23:18
Ne haragudj, de aki lakott területen, csúszós úton 60km/h alatt veszi a körforgalmat, az mind vesztes. Az ilyenek nem sikeres emberek.
Közzétéve 2007 december 3. - 23:28
Én szeretem ha valaki azt olvassa amit írok és nem azt amit õ szeretne bírálni.a képzelgés is komoly hiba - egyszer sem írtam le a mikmar szót ugyanis. ellenben a köznép (ahova te is tartozol, igen) az általad belinkelt s egybõl istenített zablára asszociál a mikmar hallatán.
a dogmatizálás komoly hiba, de minden egyes lóra ráhúzni azt, hogy a mikmar húdejó, az nem? effektíve ezt nem írtad le, mégis azt mondod, h ez a zablák netovábbja, mert neked egy lovon bevált. van egy lovam, akármit tettem a fejére/fejébe, jól mûködött, legyen az csikózabla (kétszer tört), hackamore, bosal, western feszítõ (általában lehülyéznek, nekem már nem árthat, ha leírom, hogy ezt egy évig lánc nélkül használtam rajta). na sag' schon, mégsem írom, hogy minden ló így mûködik, pedig láttam már párat én is. az interneten is
Közzétéve 2007 december 3. - 23:30
Közzétéve 2007 december 3. - 23:35
Közzétéve 2007 december 3. - 23:36
;)Erre vágyok pont.
Feltételek:
Ajánlatom az, hogy csikózablával felszerelve próba lovaglásra viszek egy egy gyakorlott lovast, a farm hagyományoknak megfelelõen.
Pálca, sarkantyú, segédszárak használata tilos, semmilyen olyan felszerelés nem használható amit nem hagyok jóvá.
A lovaglás részletes követelményeit irásban adjuk át, a helyszinen.
Wazze! Követelmények???? Na jó...
A feladat : lovas felderítõ járõrfeladat, beosztott lovasként, 25 km, erdõs hegyes terepen.
Lovagolni szeretnék nem pedig járõrfeladatot teljesiteni! Érted?!...lovagolni!
Ha az elõre ismertetett feladat végrehajtása során a súlyos hibának jelzettek közül egy is teljesül, azonnal lóról vezényszó hangzik el és lovas csere történik.
Milyen feladat? Krosszmotoros,szarvas vagy mi a bánat? Jönnek rendelésre?
Ha a nyereg alá kerülsz az leesésnek minõsül, vezényszóra a lovat el kell engedned.
Én felnyergelem (Kieffer military), mint "lovász", és fogom amíg felülsz.
Már régen rossz! Súlyos neveletlenség,ha aló nem áll meg felüléskor! köszi magam szállok a lóra!
Ezután nem kell mást csinálnod, mint a meghatározottak szerint követni a lovamat.
Majd megyek én elõl...ennél rutinosabb vagyok! ;)
Utánunk jön terepjárón lovastudós kolléga, operatõr, egészségügyi "szakszemélyzet".
A biztonságod érdekében megkötök arra a napra neked egy sportfelelõsség biztosítást, és értesítem a mentõhelikopteres állomást.))
Feltétel hogy legyen balesetbiztosításod és bírd a whiskey-t (de csak utána).
Nem iszom alkoholt...a whiskey-t megtartom a pálinkát nem kedvelõ szittya magyar múltunkat elfeledõ sporttársaknak!
A tapasztalatok és a lovaglásod minõsítése - ellenõrzésed után, véleményed csatolásával, naplószerûen megjelennek az interneten, a közlés kizárólagos joga az enyém.
Aha...szóval,ha fennmaradok és "túlélem" akkor is rajtad múlik,hogy nyilvánosságot lát-e vagy sem...hm...
A többi az idõjáráson múlik (a talajviszonyok legyenek jók).
Ez természetes...senki nem akarja,hogy a lónak vagy saját magának baja legyen...
Idõpont egyeztetés: csak általam kitûzött idõpontban. a talajviszonyok, idõjárási elõrejelzés, és egyéb miatt, ha az idõpont neked nem megfelelõ akkor más idõpontban ismét egyeztetünk.
Hogy kultúráltan szórakozzunk.
Egyszerübb lett volna,ha azt mondod:
Ok. Gyere! Szivesen látlak!...hogy kultúráltan szórakozzunk!
Közzétéve 2007 december 3. - 23:37
Közzétéve 2007 december 3. - 23:38
Szivesen dolgozom értelmes emberekkel akik képesek gondolkozni, a huzakodós stílusúak közül eddig csak rc bírta a korlátokat úgy feszíteni hogy nem lépte át a jóizlés határait, és reményt keltõ hogy vannak ilyen fiatal lovasok mint a kimondhatatlan nevû lovasleányzó))).
Közzétéve 2007 december 3. - 23:51
Ha királyi többesben goldoltátok akkor helyesen gondolkoztok.gondoltuk amúgy is, hogy lyó vagy vezetésbõl. is. nekem nincs az autómon abs, nem voltam speciális tanfolyamon sem ami téli vezetést illeti, de az elmúlt húsz évben nem írtam betétlapot. még sincs a biztosításomon bonus, lévén teher autóm van.
akkor most pancser vagyok?
kimondta hogy itt?áljon meg a gyalogmenet!
te, itt dolgozol vazze?
hát nem kultúráltan szórakozol?
amúgy rc csak azzal huzakodik, aki tolakodik.
Közzétéve 2007 december 3. - 23:58
A Mikmar kisérlet ennek a része.
Ma sikerült alapos felkészülés után a kancámmal tesztelni a szerkezetet.
megkérdezhetném, mi volt az alapos felkészülés? na már úgy azon kívül, hogy az ember nekiugrik lovagolni tanulni - lehetõleg nem a neten
A Mikmar beállítása figyelmet kiván, de nem nagy dolog. Több lehetõség van a szárak csatlakoztatására, most egy szárral vittem ki, a szárat a Nose Rope -ra csatlakoztatva.
Zsubaba, csak Te csak Most jöhetsz próbálkozni (választhatóan) a csikózablával...(vagy a Mikmarral )
Trendi vagy nem trendi ez itt a kérdés!!
Ha a világkupát nézegeted (gondolom sûrûn mert ez a "szakmád" akkor láthatod a nagy embereket amikor a non trendi izével ugrabugrálnak.
aham, éppen ezt kerestem. egy db mikmaros zabla sem volt a világkupa minõsítõn. majd a világkupa döntõn teszik majd csak fel? félreértés ne essék: használgatják, de közel sem annyira elterjedve, mint ez a fenti mondat sugallja.
De, NE VEGYEN SENKI MIKMART.
persze h a Világkupán nem lovagolhatnak csikózablával...
mert olyan magasságon, olyan technikás pályán, feles távolságokban már életveszélyt jelenthet az a fél század másodperc is... de sztem az õ kezükben ez a zabla teljesen más mint egy hozzá nem értõ ember kezében..
(h ne legyen off)
Közzétéve 2007 december 4. - 0:14
Közzétéve 2007 december 4. - 0:23
Figyusz ez egy játék;)
Amit nem is én írtam hanem a rokonszeves leányzó, azt légyszi ne nekem idézd be. (persze h a Világkupán nem lovagolhatnak csikózablával...)a mikmar tehát egy GYÁRTÓ és nem egy zabla. értem. te se használod egy zablatípus szinonímájaként:
elég nagy nevek lovagoltak a listámon csikózablával vagy képek is kellenek mindegyikrõl?
Edited by Cavalry_Ranger, 2007 december 4. - 0:27.