Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#9481 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 17. - 6:16

Qkesz,köszönöm,mókus77 már írt is nekem,úgyhogy Neki is köszönöm:)

Nincs mit! Sok sikert! :)

#9482 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 17. - 6:28

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni,tudna-e valaki segíteni nekem abban,hogy kihez kell fordulnom,ha a lovam (kisbéri) származási lapját szeretném kikérni? Eddigi legjobb ötletem,hogy a Kisbéri Országos Lótenyésztõ Egyesület honlapján ami szerepel elérhetõség,arra írnék,de elõbb gondoltam megkérdezem itt:)

Ha nyereghelyen van béllyegezve akkor itt érdeklõdj a vonalason.
Lóútlevélbõl is van származási lappal ellátott változat.

Baranya megye / BA / és Somogy megye / SY /
Kassanin Milán - lótenyésztési felügyelõ
Cím: 7754 Bóly, Pf: 11.
Tel/Fax: 69/368-105
Mobil: 70/319-5723

#9483 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 17. - 22:10

Sziasztok Kisbérisek!

Ígértem nektek képeket a 25 éves kismamáról! Emity -rõl, aki több jó utódot hagyott már maga után a fajtában. Március 15-re virradóan életet adott újabb kanca csikójának:

Posted Image
Posted Image

Gondoltam megosztom veletek! :)
Jönnek a csikók jön a tavasz is! ;)

#9484 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 0:11

Gratulálok a csikóhoz,és a mamához is!:) Valakinek van esetleg képe Széplak XVIII.törzsménrõl, és Riadó Zsuzsiról? Tom the black,köszi Neked is! ;)

Edited by Zsoci, 2010 március 18. - 0:13.

#9485 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 10:11

Valakinek van esetleg képe Széplak XVIII.törzsménrõl ?

Posted Image

#9486 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 10:28

Tessék, mégegy a XVIII-as ról (VII-58), bár nem túl jó minõség:

Posted Image

#9487 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 12:37

Jaj, milyen aranyos kis csikó! :D :yeah:

Edited by Szikrababy, 2010 március 18. - 12:37.

#9488 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 18:54

Qkesz!

Ismered ezt a lovat? :gm:

Posted Image

#9489 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 19:11

Kedves!

Csípem ezeket a kereszt kérdéseidet! :kir:
Nem tudom biztosra, talán! Csak nem egy Emity csemete? Bár a kép számomra ismeretlen. Bár a kép minõsége miatt elbizonytalanodtam... ;)

#9490 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 20:11

Kedves!

Csípem ezeket a kereszt kérdéseidet! :kir:
Nem tudom biztosra, talán! Csak nem egy Emity csemete? Bár a kép számomra ismeretlen. Bár a kép minõsége miatt elbizonytalanodtam... ;)

Nem nem. A képen Fernando T látható. Gondoltam örülni fogsz neki. ;)

#9491 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 21:29

Örök hálám a képekért,köszönöm szépen!!Tökéletes :D

#9492 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 16:22

Sziasztok Kisbérisek!

Na, akkor ki-kik jönnek 27-én Üllõre?

-Mókus77 (alapból!) :D
-Alex, Csepebaba
-Qkesz
-GJani
-...

Edited by Qkesz, 2010 március 19. - 16:23.

#9493 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 19:30

Sziasztok Kisbérisek!

Na, akkor ki-kik jönnek 27-én Üllõre?
-Alex, Csepebaba
-Qkesz
-GJani
-Kedves (2-3 magával)
-...

#9494 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 20. - 21:20

Sziasztok Kisbérisek!

Nagyon szép "lovas" és napsütéses idõnk volt ma! :yeah: Készítettem pár képet, majd alkalom add tán teszek fel belõlük! :)
Jót csellengtem az egyik vemhes kancámmal a határban ezen a szép tavaszi napon! Élmény volt kimozdulni lóháton.

Üllõ. 2010.március 27.

-Alex, Csepebaba
-Qkesz
-GJani
-Kedves (2-3 magával)

#9495 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 21. - 19:26

Sziasztok!
Tud nekem valaki valamiféle infóval szolgálni egy 2004-es születésû Herceg névre hallgató nyhs. szürke KB ménrõl? A sütése nem olvasható tisztán, de Ibrányi azt mondta hogy eredeti és elvileg meglesznek a papírjai is. (százvalamennyi a sütése és vagy 3-as vagy 8-as van benne, de ez egyáltalán nem biztos, mert nehezen olvasható :rolleyes:)
Apja: Koheilan Kenitra
Anyja: Széplak Réka (azt hiszem)

Képek róla: 1 . 2 . 3 .

#9496 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 21. - 20:53

Szmötyi!
Azért ennél azért kicsit több infó kellene...
Sajna én nem ismerem.

#9497 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 0:03

Üllõ. 2010.március 27.

- Mókus77 (alapból!) :D
- Alex, Csepebaba
- Qkesz
- GJani
- Kedves (2-3 magával)
- Messi valószínûleg (esetleg +1)

Más: köszönöm, megkaptam a vaskos pakkot az egyesülettõl, gondolom a méneskönyv lehet benne, még nem volt idõm kinyitni, de most fórumozás után minnyá. :) Szép példány, a postás felkézbesítette a lakásba, mert nem fért a postaládába. :D

Qkesz, nagyon szép csikó! Hadfi Hadnagy apától? És mi lett a neve? :)

#9498 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 6:43

Szia "nyaralós messi"!

Nem, Zsebes csikó! ;)

#9499 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 11:30

Jelentem, megérkezett gyúrói állomáshelyére 4051 Kent, a fajta egyetlen fekete fedezõménje. Senki ne nézze meg a katalógusban, NEM ÚGY NÉZ KI!!! Sajnos évekig csak az a régi, akárhogyan sikerült kép állt a rendelkezésünkre, miközben a ló egy igazi kis ékszer. Szép, értelmes szemek, könnyû tarkó, nem túl hosszú, de jól ívelt nyak, korrekt testalkat -- és nagyobb is, mint 4 éves korában, amikor utoljára mértük. Fénykép késõbb jön. Ráadásul kiderült, hogy tovább is megvan a származása, mint amennyi a katalógusban van. Szóval aki fekete lovat szeretne, és mellette bónuszként jó mozgású, jó ugróképességû és kedves is legyen, az jöjjön el és nézze meg!

#9500 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 15:40

[size=3][color=#CC66CC][font=Times New Roman]Szmötyi!
Azért ennél azért kicsit több infó kellene...

Miféle infókra gondolsz?
Ezen kívül még annyit tudok, hogy valahonnan a Balaton környékérõl jött, állítólag valami jó lovas lovagolta, ugrott is. De igazából nem tudom, mert az én tapasztalataim nem ezt mutatják. Még a rudat is úgy nézi mikor át kell menni rajta mint aki még sosem látott ilyet, picit vállazik is, vágta segítségeit kevésbé ismerte (mondhatni egyáltalán nem) és bakkol is. De nem vészes. Jó lesz majd. :)
Csak reménykedtem hátha tud valaki valami infót róla.
Én javasoltam, hogy szemléztessük le, de nem akarják, hogy fedezzen, így is elég fiús, nem sokon múlt hogy kigolyózzák. :rolleyes:
Egyébként milyen így képrõl? Vélemény? Érdemes lenne elvinni vagy inkább hagyjuk?

#9501 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 18:12

Sziasztok!
Tud nekem valaki valamiféle infóval szolgálni egy 2004-es születésû Herceg névre hallgató nyhs. szürke KB ménrõl? A sütése nem olvasható tisztán, de Ibrányi azt mondta hogy eredeti és elvileg meglesznek a papírjai is. (százvalamennyi a sütése és vagy 3-as vagy 8-as van benne, de ez egyáltalán nem biztos, mert nehezen olvasható :rolleyes:)
Apja: Koheilan Kenitra
Anyja: Széplak Réka (azt hiszem)

Képek róla: 1 . 2 . 3 .

Szerencséd van, meglett.
Tenyésztette Vörös József, apját elvileg ismerni kell, ha nem, akkor ott van a honlapunkon. Anyja egy Széplak vonalra rokontenyésztett kanca. Teljes testvére, egy idõsebb szürke mén egészen kiváló mozgású ló volt, kapott is ménvizsga-beutalót, de a tulajdonosa tudtommal eladta külföldre, így nem tette le a ménvizsgát.

Képen szép ló, de ha nem akarjátok fedezõménnek hagyni, akkor nincs mese, a ló érdekében ki kell heréltetni. Elég, ha a fed. engedélyes mének szenvednek a kirekesztettségtõl meg a frusztrációtól.
Képrõl lehetetlen megítélni, hogy esélyes-e ménnek. Hozd el õsszel Üllõre, baja senkinek nem lesz belõle.

#9502 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 19:19

A hétvégén Zsiráf bemutatkozott a voltizs-porondon. A kezdés több, mint biztató, a képek beszéljenek önmagukért:
Posted Image
A fotók Somogyi Tibor munkái.

Edited by Delta, 2010 március 22. - 19:31.

#9503 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 19:27

Nem látni .. . :(

#9504 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 19:28

Most már igen :)

#9505 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 20:48

Delta,

köszi a híradást és a klassz képeket! Nagyon ügyesek a srácok. Zsiri meg persze egy tündér.

Íme Kent (ezek nem a reklámfotói lesznek, csak az érkezéskor frissiben készültek):

Posted Image

Posted Image

Edited by Mókus77, 2010 március 22. - 20:52.

#9506 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 21:47

Na! Ennek örülök, hogy egy kicsit elfeledett, de általam többre taksált, tehetséges mén végre a tenyésztés számára is talán bizonyítási lehetõséghez jut!

Mókus77!
Várom azt az "eltitkolt" anyai származást!!!! ;)
Illetve a Szmötyis szürkéjérõl is írhatnál többet! Csak az íze kedvéért! :)

Delta!
További sok sikert! :)

Edited by Qkesz, 2010 március 22. - 21:49.

#9507 Szmötyi

Szmötyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 22:22

Szerencséd van, meglett.
Képen szép ló, de ha nem akarjátok fedezõménnek hagyni, akkor nincs mese, a ló érdekében ki kell heréltetni.

Köszöönööm! :)
Apját hogyne ismerném. Arab :gm: Az anyjáról esetleg nincs képe valakinek? (milyen színû volt?, meg egy Herceg sütési szám is kéne, vagy azzal már sokat kérek? :D )
Herélééés? Szó sem lehet róla! :) Nemnem. Csõdör marad, majd még fedezhet. Ha a Farmer Expon lesz idén KB szemle vagy valami hasonló, lehet befutunk vele.
Nem sokon múlt, hogy múlthéten kiheréljék, azt hittem mire kimegyek és újra látom már nem lesz mén, de szerencsére meggondolták magukat. A gazdái nem tudják még ellovacskázni, de nem egy õrült a ló. Sárló kanca közelében loagoltam az utóbbi idõkben vele, 3szor odanyihogott, negyedjére nem csinálta. Szóval kezelhetõ, csak figyelni kell rá, felesleges kiherélni.

#9508 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 22:47

Qkesz, na lám, a hülye kibic - a sárga színérõl gondoltam. Szóval ÕZsebisége a papa! :) (Mikor lesz nálatok végül vmi kisbéris tanyatalálkozó? :D )

Mókus, ez a Kent valami gyönyörû! Ismerek egy akár hozzávaló szép, fekete, Akitos apaságú (msl) kancát. Kár, hogy a tulaj nem tud csikót vállalni :(, szép pár lennének, s ha még a csikó is feketére sikerülne...! Juteszembe, megszülettek már a Bónusz és Jojo csikók? :)

A hétvégén Zsiráf bemutatkozott a voltizs-porondon. A kezdés több, mint biztató, a képek beszéljenek önmagukért:
...

Szépen tud köszönni a közönségnek Voltizsiráf! :D Úgy látszik a lónak is bejött a dolog, hajrá! :)

#9509 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 8:25

Szmötty, én a helyetekben utánaolvasnék, milyen követelményeknek kell megfelelni a fedengedélyhez, annyit elárulok, hogy a "befutunk vele egy szemléhez hasonlító rendezvényre" nem lesz elég. Elõfordulhat, hogy a kedves tulajdonos rádöbbenve, nem is olyan eccerû ez az egész, meg jár némi költséggel, végleg letesz a fedezõménnel kapcsolatos álmairól, ebben az esetben meg a ló érdekét kell nézni. Amit Mókus77 elég világosan leírt.

#9510 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 10:01

Jelentem, megérkezett gyúrói állomáshelyére 4051 Kent, a fajta egyetlen fekete fedezõménje. Senki ne nézze meg a katalógusban, NEM ÚGY NÉZ KI!!! Sajnos évekig csak az a régi, akárhogyan sikerült kép állt a rendelkezésünkre, miközben a ló egy igazi kis ékszer. Szép, értelmes szemek, könnyû tarkó, nem túl hosszú, de jól ívelt nyak, korrekt testalkat -- és nagyobb is, mint 4 éves korában, amikor utoljára mértük. Fénykép késõbb jön. Ráadásul kiderült, hogy tovább is megvan a származása, mint amennyi a katalógusban van. Szóval aki fekete lovat szeretne, és mellette bónuszként jó mozgású, jó ugróképességû és kedves is legyen, az jöjjön el és nézze meg!

Kent az ugye Marstal xx csikó?

#9511 Kis Mihály

Kis Mihály

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 91 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 13:14

Marsall xx

Posted Image

Forrás: www. champex.hu

Vígh Lacinál Válon született két méncsikó utána. Elég szimpatikusak voltak.

#9512 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 14:55

Kent az ugye Marstal xx csikó?

Ez freudi elszólás volt vagy rejtett takarmányreklám?

Kis Mihály,
köszönöm a képet. Minek a rövidítése az, hogy "elég szimpatikusak???"

Messi,
két kancacsikó született, egy Vinzor - Bónusz , és egy Rotek xx -- Miss Joyce xx (utóbbi ma éjjel). A Vinzor - Zselyke még várat magára. De bátorkodom javasolni, hogy nézd meg saját szemeddel, és még Kentet is megsimogathatod. Még mindig azt hiszem, hogy beteg, amikor kijön a boxból, megáll, és nyugodt érdeklõdéssel szemléli, hogy mit hörög meg kakaskodik a másik két mén. Pedig csak rendkívül kiegyensúlyozott.

Qkesz,
Szmötyiék szürkéjének az anyja olyan Széplak mének után van, amikrõl még sose hallottam, köztenyésztésben fedeztek. Pedig jó kanca lehet, a csikóiból ítélve. Most éppen nem tudom megnézni, mi volt a papa/nagypapa.

#9513 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 15:46

Qkesz,
Szmötyiék szürkéjének az anyja olyan Széplak mének után van, amikrõl még sose hallottam, köztenyésztésben fedeztek. Pedig jó kanca lehet, a csikóiból ítélve. Most éppen nem tudom megnézni, mi volt a papa/nagypapa.

Azért ha lesz rá lehetõség, nézd meg légy szíves! Köszönöm!

#9514 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 15:51

Ez freudi elszólás volt vagy rejtett takarmányreklám?

Elõtte beszéltem telefonon közös barátunkkal! :D Szóval burkoltan freudi takarmányreklám... :D

#9515 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 15:53

Elõtte beszéltem telefonon közös barátunkkal! :D Szóval burkoltan freudi takarmányreklám... :D

Ezért nevetett olyan jót, amikor elmeséltem neki!

Enying-20,
mint elsõrendû Széplak-drukker, a te kedvedért meg fogom nézni.

#9516 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 17:51

Enying-20,
mint elsõrendû Széplak-drukker, a te kedvedért meg fogom nézni.

Köszönöm, s ha már ezt a megtisztelõ címet kaptam, felteszek egy ma is élõ Széplak X utódot. A kép közel tizenöt évvel ezelõtt készült, a mén ekkor 4 éves volt. A háttérért elnézést.
Széplak X-117
Posted Image

#9517 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 20:57

Enying20!
Hmmm, milyen kis "csinos" volt 4 éves korában a Széplak X-117. :)

Mókus77!
Akkor már több ló származási beszámolójával vagy adós! ;)

Landgarafnak meg mindig van valami PR fogása! ;)

Közgyûlés, Üllõ. 2010.március 27.

- Mókus77 (alapból!)
- Alex, Csepebaba
- Qkesz
- GJani
- Kedves (2-3 magával)
- Messi valószínûleg (esetleg +1)-netán Zoli? ;)
- még valak?

Edited by Qkesz, 2010 március 23. - 21:00.

#9518 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 21:32

Mókus, mivel holnapra ígérted magad a tanyán, így délelõtt kibandukolok fotóapparáttal a nyakban. :)

Qkesz, igen Zoli jönne, de még lehet, hogy inkább motorozni megy helyette. :)

Enying, él még ez a Széplak mén? A szép méneket elnézve mindig olyan érzésem támad, hogy (ésszel, tudással természetesen) tenyészteni jó!

#9519 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 6:44

messi!

Ha jól emlékszem ott voltál õsszel Üllõn!
Ott meg is csodálhattad a Széplak X-117-t! ;) Igen él! Zalaegerszegen Osztermenn Józsinál van felállítva....bár panaszkodott, hogy az üllõi spermavétel után nem egy kirobbanó formában került hozzá vissza a mén.

#9520 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 9:43

Ööööö.... Igeeen! Õ volt külön felvezetve, "mindenek" után, mint ajánlott fedmén! Jessz! :yeah: