Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#9321 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 12:52

Sziasztok! Ha tavaly óta vagyok kisbéri egyesületi tag, akkor az idei tagdíjat hogyan tudom fizetni? Csekket nem kaptam. Újra jelentkezni kell vagy majd küldenek csekket? Köszi a választ elõre is.

Edited by Léda, 2010 február 23. - 12:52.

#9322 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 15:21

Léda! Majd fogsz kapni csekket az idei évi tagdíjra vonatkozóan, de majd késõbb kell még fizetni a 2010-es tagdíjat! Kivel mi újság? Fedeztetés, csikóvárás? Egyebek? Én ebben az évben nem fedeztetek, mi versenyzünk az idén, már a lovacska el is kezdte a munkát futószáron, csak már kicsit javulhatna a talaj is!

#9323 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 16:47

Köszi. Akkor nem aggódom, hogy elfelejtettek. :-))

#9324 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 16:53

Nálunk Szami mami 2 hónapja munkában van, kb 1 hónapja nyereg alatt is dógozik, most épp kondit varázsolunk neki, ügyesen halad. A világ legtündéribb Szökevénye pedig fülig sáros üzemmódban éli a legelõn a csikók gondtalan életét. Nagyon jól kezelhetõ csikó, nem gyõzök hálákodni Hadfi IV-nek és Mókusnak a mén ajánlásáért, mert nagyon jól hozta a csikó a Hadfi természetet. És a kendersörényt :) Ma ebben a csoda idõben nagyon jó illata volt már a legelõn a földnek, teljesen tavasz fíling van! De elég sok sár van, így akár síléccel is mehettem volna a csikót levadászni, annyit csúszkáltam egy szakaszon.

#9325 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 23. - 21:57

Sziasztok Kisbérisek!

Léda!
Mint ahogy csepebaba is írta! Semmi pánik! Általában a közgyûlést követõen májusig kiküldi a tenyésztésvezetõ a csekket (egy lehetõség). Sõt van egy másik is mert azt hiszem a közgyûlésen (ami ugye márc.27-én lesz Ûllõn) is be tudod fizetni. De, errõl majd ha lesz Mókus77 biztosan megmondja a tutit! ;)

Ó csajok irigyellek benneteket!
Sajna nekem az elmúlt idõszakban nem sok idõm maradt a szeretett lovaimra, pedig már a megtanult csoda masszázs fogásaimat is tesztelni akarom rajtuk! ;) Nálunk is megy egyébként a csikóvárás. Nálam az idén megint Zsebi csikók fognak jönni, amelyekkel eddig is nagyon elégedett voltam. :yeah: Majd a tiszti hátasomat is be kell áldoznom (Szirom) a fogatsportnak, de errõl majd akkor ha aktuális lesz a dolog.
Sajna nálunk is igen nagy a sár! Vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy kevés a föld....mert mindent víz fed szinte...így nehéz érdemben bármit is csinálni. :( De, lesz még nyár és meleg kenyér..... :)

Szerencsére a "régi" ménjeink továbbra is jó kondícióban várják a fedeztetési szezont!( Fernando Zsebtolvaj és Hadfi II Hadnagy) Míg a "friss hús" is elkezdte magát utolérni, hogy Õ is kedvezõ kondiban tetszeleghessen a kancáknak majd tavasszal (My Boy Mirage).

Ha minden jól megy sikerült kiadni a FarmerEXPO-n hallható elõadásokat valamilyen kiadvány formájában, amit lassan talán majd kézbe is kaphatok. Sõt talán a közgyûlésen mások is. Továbbá az idén is lesz ménkatalógus papíros kiadásban, ha minden igaz. Így megint mindenki kedvére pörgetheti. :)

Remélem így elalvás elõtt szereztem némelyeknek jó híreket! ;)

#9326 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 12:32

Sziasztok Kisbérisek!
Ha minden jól megy sikerült kiadni a FarmerEXPO-n hallható elõadásokat valamilyen kiadvány formájában, amit lassan talán majd kézbe is kaphatok. Sõt talán a közgyûlésen mások is. Továbbá az idén is lesz ménkatalógus papíros kiadásban, ha minden igaz. Így megint mindenki kedvére pörgetheti. :)

Remélem így elalvás elõtt szereztem némelyeknek jó híreket! ;)

A Farmer Expós kiadvány és a ménkatalógus egyszerre fog menni a közgyûlési meghívóval egy jó nagy csomagban. Csak a katalógus még nincs kész, jövõ hétre ígérték.

Léda, év elején megpróbáljuk összegyûjteni, hogy kinek melyik kancája van meg (az állományegyeztetõ is a fenti csomagban érkezik), és ez alapján küldjük a számlákat.

#9327 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 13:27

Mókus77? A méneskönyv mikéntje esetleg körvonalazódni látszik? Olvastam a cikkeket az amcsi újságban a honlapon. Jók a képek is! :kir:

Edited by kedves, 2010 február 24. - 13:27.

#9328 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 18:35

Szuper! A ménkatalógust már várjuk, kíváncsi vagyok rá, szeretjük mi is a nyomtatott változatot, mert azt lehet forgatni!

#9329 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 20:42

Mókus77?

A méneskönyv mikéntje esetleg körvonalazódni látszik? Olvastam a cikkeket az amcsi újságban a honlapon. Jók a képek is! :kir:

A Farmer Expóra tervezzük a megjelenést. Nagyjából kész, de így is jó sok munka van még rajta.

Az amerikai társaság nagyon komolyan veszi a magyar lovait. Vannak köztük extra jók is (akárcsak itthon!).

#9330 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 24. - 22:49

Qkesz, Mirage-ról majd teszel fel képet, amin már kedvezõbb a formája? :) Bár gondolom most a nagy sár sem kedvez a fotózásnak... :rolleyes:

A kiadványokat én is várom, bár nem lesz újabb csikónk egy darabig. Az elõadások is nagyon érdekelnek!

A közgyûlésen lesz esetleg "extra" program?

Ma nálunk viszont már undok idõ volt, szemerkélt az esõ, pedig tegnap csuda idõ volt. A pályákon is mély sár van, pár napja az olvadt hólé bõsz patakként csordogált az elvezetõ árokba. De a fedelesben megnyugtatóan világítottak a lámpák és lehetett dolgozni, ez mázli. :)

#9331 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 6:45

Találtam egy hírdetést, amit érdekességként belinkelnék:

Dia.

Nemrég szóba került Igar Árvácska 44. A hírdetés szerint ez a az imént írt mén lánya.

Posted Image
Dia

Posted Image
Igar Árvácska 44

#9332 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 7:01

Mókus! Most néztem a lovasok.hu-n Conrad Citadella 4 soros származását. Én eddig nem néztem, mert már a neve is kizáró ok volt, de nem értem ezzel a származással hogy lehetett nyeregtájon bélyegzett Kisbéri? (Conrad x Fernando T./ ATV)

#9333 Langibaba

Langibaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 797 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 11:54

Kedves!! Szívembõl szóltál. Ez a kérdés mennyiszer megfogalmazódott már bennem!! Végre van más is akinek szemet szúr. Ez még abba a kategóriába se tartozik, hogy nyomokban tartalmaz kisbérit. :kir:

#9334 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 12:06

Én ismerem a Dia nevû lovat személyesen a származását nem tudom de ha kérdés van szívesen válaszolok.

#9335 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 12:43

Én ismerem a Dia nevû lovat személyesen a származását nem tudom de ha kérdés van szívesen válaszolok.

Igen lenne. Az anyai név nekem semmit nem mond az ég adta világon! Rákérdezhetnél, kik a mama szülei? Elõre is köszi.

#9336 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 12:52

Ok!De csak pár nap mert nem tudom mikor megyünk ,de akkor igen.Nekem úgy rémlik nyakon van sütve,mert csak a feketéjük van nyereghelyre.De kérdezem mindenképp. :)

Edited by vezer, 2010 február 25. - 12:54.

#9337 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 14:44

Amúgy nagyon aranyos jó fej ló,tudom nektek nem ez számít igazán csak mondom. :)

#9338 Szikrababy

Szikrababy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 643 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 15:43

:gm:

#9339 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 15:47

Mókus!

Most néztem a lovasok.hu-n Conrad Citadella 4 soros származását. Én eddig nem néztem, mert már a neve is kizáró ok volt, de nem értem ezzel a származással hogy lehetett nyeregtájon bélyegzett Kisbéri?

(Conrad x Fernando T./ ATV)

Csak az nem téved, aki nem csinál semmit. Anyja ugyebár Fernando Flóra, fõtörzskönyves kanca, hát valamelyikünknek, aki a csikószámot kiadta, elkerülte a figyelmét, hogy trakehneni x atv a származása.

Nagyobb baj az, hogy a ménnek ez évre nincs fedeztetési engedélye, mert bemutatási kötelezettség alá esik, hiszen 13 éves, és a kisbéri fajtában bélyegzett ivadéka még nem is volt.

#9340 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 16:00

Csak az nem téved, aki nem csinál semmit. Anyja ugyebár Fernando Flóra, főtörzskönyves kanca, hát valamelyikünknek, aki a csikószámot kiadta, elkerülte a figyelmét, hogy trakehneni x atv a származása.

Nagyobb baj az, hogy a ménnek ez évre nincs fedeztetési engedélye, mert bemutatási kötelezettség alá esik, hiszen 13 éves, és a kisbéri fajtában bélyegzett ivadéka még nem is volt.

Akkor ez típushiba, mert én legalább két teljes testvérét ismerem, és az egyiknek tuti KB sütése volt. :D
Megnéztem. A másiknak is. ;) ( Conrad Céda és Conrad Canada)
(Elnézést a kis gonoszkodásért!)

Edited by furiosojr., 2010 február 25. - 16:12.

#9341 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 18:39

Akkor ez típushiba, mert én legalább két teljes testvérét ismerem, és az egyiknek tuti KB sütése volt. :D
Megnéztem. A másiknak is. ;) ( Conrad Céda és Conrad Canada)
(Elnézést a kis gonoszkodásért!)

Elfér. Más ki tudja javítani a hibáit, de ha már rá van bélyegezve egy lóra, onnantól viszonylag nehéz.
Tiszta mázli, hogy nem atomreaktort kezelünk.

#9342 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 25. - 19:49

Elfér. Más ki tudja javítani a hibáit, de ha már rá van bélyegezve egy lóra, onnantól viszonylag nehéz.
Tiszta mázli, hogy nem atomreaktort kezelünk.

Ne aggódj! Ismerek többet is aki atomreaktort kezel, és õk sem tévedhetetlenek! :kir: Na utánnuk szoktunk takarítani, meg renoválni.
Végsõsoron nekem az is elégtétel, hogy egyetlen árva csikója nem született a fajtában eddig.

#9343 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 6:36

Ezek szerint akkor mindenki fellélegezhet! :kir:

#9344 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 16:04

Ahogy látom mindenki úgy fellélegzett, hogy hanyatt is dõlt a karosszékbe és nem ér el a keze a klaviatúráig! :kir:

#9345 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 16:29

Akkor tessék egy kép.
Egy kedves barátomtól elhoztam egy méncsikót. Apja a sokat vitatott Hölderlin Jámbor, anyja Cserfes, Kent után, Ramzes Csilla anyából. Hihetetlen mozgékony lovacska, tipikus példája az "élénk, de figyelmes és könnyen kezelhetõ" kisbéri félvérnek.
És emlékezzetek a télre, 2 hete még ilyen volt!
Posted Image

#9346 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 16:42

Jó ez a kép tetszik :yeah: mik a távoli tervek vele? :)

#9347 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 26. - 18:03

Nem rossz a kép!
Én személy szerint sajnálom, hogy a Kent nem kapott nagyobb lehetõséget a fajtában...tényleg mi van vele? Lehet róla tudni valamit? Én 2003-ban láttam utoljára, majd még pár évig hallottam felõle, hogy Nagyrécsén van. Majd eltûnt a látókörömbõl....Arról Ramzes Csilláról tudhatunk többet?

#9348 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 27. - 19:39

Akkor tessék egy kép.
Egy kedves barátomtól elhoztam egy méncsikót. Apja a sokat vitatott Hölderlin Jámbor, anyja Cserfes, Kent után, Ramzes Csilla anyából. Hihetetlen mozgékony lovacska, tipikus példája az "élénk, de figyelmes és könnyen kezelhetõ" kisbéri félvérnek.

Jámbor anyai származása Kisbéri, apja a fajtában elfogadott mén volt. A Csikó anyja anyai részrõl megint csak Kisbéribe illõ név, tehát kifogás nem lehet. Az hogy személy szerint nekem Jámbor nem tetszik, az teljesen szubiektív dolog, viszont volt sportkipróbálása ha jólemlékszem. Kent-ért valóban kár.

Más.
Hozok egy képet, ami egy könyvben szerepel, sajnos csak annyi van róla, hogy Kisbéri kanca:

Posted Image

A kép egy barátom jóvoltából került hozzám, egy 1976-ban kiadott könyv formájában (Lovasélet Magyarországon).

Érdekelne tud e valaki valamit errõl a kancáról, mert nekem igen megtetszett. (Kicsit nekem Zselykére emlékeztet, de ezt mint laikus mondom).

Mókus! Még egy kép neked nosztalgiázni. Hogy jólesõ érzés, vagy keserédes ezt már nem tudom, de remélem inkább az elõbbi:

Posted Image

#9349 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 27. - 21:24

Hát...igen! Jámbor azzal a sok jegyével nekem sem a kedvencem... :kir: Bár meg kell adni származásra nem olyan rossz, annak ellenére hogy Hörderlin, szerintem nem váltotta be a hozzá fûzött reményeket...

#9350 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 27. - 23:16

Kedves cecei képéhez: ez milyen klassz istálló! Mármint maga az épület is jól néz ki azzal a kúria-szerû tornácával... :) Vicces lenne, ha Mókus felismerné vmelyik csikót :D

#9351 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 8:00

Vicces lenne, ha Mókus felismerné vmelyik csikót :D

Vagy...ha nem.... :kir:

#9352 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 9:25

Kedves cecei képéhez: ez milyen klassz istálló! Mármint maga az épület is jól néz ki azzal a kúria-szerû tornácával... :) Vicces lenne, ha Mókus felismerné vmelyik csikót :D

Erre én is kíváncsi lennék, mert Mókust a kép készítésének idején kb -10 év választotta el Cecétõl..... :D
Az a könyv egyébként nekem is nagy kedvencem! :yeah:

#9353 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 10:49

Na, na!
A hölgyek 20 éves korukig idõsödnek utána csak fiatalodnak! :)
A többi csak nõi megérzés. ;)

#9354 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 12:46

Sziasztok! Bocs, hogy mindig tök alap kérdéseket teszek fel, de sajnos messze vagyok tudásban a tenyésztõ megnevezéstõl. Szóval. Fentebb olvastam, hogy a kancákat évente szemléztetni kell. Ez akkor is igaz, ha történetesen egyik évben nincs csikója? Úgy értem, ha pl. idén nem lesz csikó és nem viszem, de jövõre lesz és vinném, akkor elég csak jövõre, vagy idén is és jövõre is kell vinni? Továbbá a csikókat milyen kortól érdemes elvinni? Számít-e, ha tenyésztési kor elõtt bemutattál egy kancacsikót, vagy az csak gyakorlás?

Edited by Léda, 2010 február 28. - 12:46.

#9355 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 16:56

Sziasztok! Bocs, hogy mindig tök alap kérdéseket teszek fel, de sajnos messze vagyok tudásban a tenyésztõ megnevezéstõl. Szóval. Fentebb olvastam, hogy a kancákat évente szemléztetni kell. Ez akkor is igaz, ha történetesen egyik évben nincs csikója? Úgy értem, ha pl. idén nem lesz csikó és nem viszem, de jövõre lesz és vinném, akkor elég csak jövõre, vagy idén is és jövõre is kell vinni?
Továbbá a csikókat milyen kortól érdemes elvinni? Számít-e, ha tenyésztési kor elõtt bemutattál egy kancacsikót, vagy az csak gyakorlás?

Valamit félreértettél. A kancát egyszer, 3 éves kora után kell tenyésszemlézni, és ha akkor tenyészthetõ minõsítést kap, akkor többet nem feltétlen kell bemutatni. Csikmót azért érdemes felvezetni, legyen az akár kanca, akár mén csikó, mert az emberek többsége elfogult a sajátjával, és egy szemlén való bemutatáskor kapott szakmai bírálat eredményeként könnyebb dönteni egy csikó sorsáról. Nevezetesen, hogy érdemes e megtartani tenyésztésre, vagy sem.

#9356 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 17:48

Sziasztok! Nekem tetszik a Hölderlin Jámbor és ez a csikó is nagyon jól néz ki amit Mókus77 feltett! Az apjával a Hölderlinnel mi újság van? Fedez még vagy már nincs is az országban? Mert már rég hallottam róla! Tudja valaki?

#9357 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 22:50

Valamit félreértettél. A kancát egyszer, 3 éves kora után kell tenyésszemlézni, és ha akkor tenyészthetõ minõsítést kap, akkor többet nem feltétlen kell bemutatni. Csikmót azért érdemes felvezetni, legyen az akár kanca, akár mén csikó, mert az emberek többsége elfogult a sajátjával, és egy szemlén való bemutatáskor kapott szakmai bírálat eredményeként könnyebb dönteni egy csikó sorsáról. Nevezetesen, hogy érdemes e megtartani tenyésztésre, vagy sem.

Köszi.

#9358 enying20

enying20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 126 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 7:19

Találtam egy 1982-ben vagy 83-ban Üszögpusztán készült képet. A képen szereplõkrõl Kedves tud részleteket.
A paksi Puszta ötös öt kisbérivel:Posted Image

#9359 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 8:01

Találtam egy 1982-ben vagy 83-ban Üszögpusztán készült képet. A képen szereplõkrõl Kedves tud részleteket.
A paksi Puszta ötös öt kisbérivel:Posted Image

Jesszus! Ez Cseh Peti!!!

A lovait illene tudnom de sajna nem emlékszem a nevekre mind, de az biztos, hogy. mind kanca volt A bal szélsõ elöl Obajan, középen szerintem Kati, a többi egyenlõre nem ugrik be.

Cseh Petit és fogatát Sütõ Ödön mindenestül megvette Balatonfenyvesre a lovasbemutatókhoz, talán 86-87-ben. Tehát nem is biztos, hogy ugyanezek voltak a lovai.

Ami eszembejut: Héra (Híres I-Gidran "B" VIII)
Kati (Híres I-1 - Manci) az õ fia a Hadfi IV törzsmén,

#9360 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 8:18

Jesszus! Ez Cseh Peti!!!

A lovait illene tudnom de sajna nem emlékszem a nevekre mind, de az biztos, hogy. mind kanca volt A bal szélsõ elöl Obajan, középen szerintem Kati, a többi egyenlõre nem ugrik be.

Cseh Petit és fogatát Sütõ Ödön mindenestül megvette Balatonfenyvesre a lovasbemutatókhoz, talán 86-87-ben. Tehát nem is biztos, hogy ugyanezek voltak a lovai.

Ami eszembejut: Héra (Híres I-Gidran "B" VIII)
Kati (Híres I-1 - Manci) az õ fia a Hadfi IV törzsmén,

Így van, de én úgytudom a két hátsó a két Híres kanca, a ha jól tévedek, akkor a jobb oldali a Híres I Kati, de ma rákérdezek olyannál, aki személyesen ismerte a lovakat. Egyébként a két Híres kanca Dunaszentgyörgyrõl lett felvásárolva másik két, szintén sárga csikóval együtt, a Híres I tm utáni volt mind a négy.

Edited by kedves, 2010 március 1. - 8:29.