Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikó

• Please log in to reply
1299 válasz a témához

#881 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 10:47

Hali! Nem vettem cseszegetésnek... ;) De a fő kérdésem az volna, hogy úgy kb. mennyibe kerülne? Igazából még nincs csikóm, csak szeretnék 1et ezért vagyok ilyen tudatlan... De hát mégse vágnék ugy bele, h nem tudom a dolgokat... Pici helyről szósem lehet!!!!! Láttam egy (mén!!)csikót igy felnevelkedni és állatkinzás sztem :( ...

Ez itt a reklám helye?? :D
Hozd a leendő csikót Pusztaberénybe. Fonyódtól néhány kilométerre van a ménes. 100 hektár legelő felosztva, 7 futóistálló, tehát nemenként a csikók külön vannak. A bértartás pedig 24 ezer Ft + ÁFA. Itt találsz róla képeket.

Edited by Vessy, 2010 január 14. - 10:48.

#882 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 11:14

Azt azért tudni kell a fríz ménekrõl, hogy a legtöbbje kezes bárány, fõleg, ha nem fedez. Nem egy átlagos csõdörhöz kell hasonlítani. Pusztaberény nagyon jó hely, csak ajánlani tudom.

#883 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 19:55

Mivel zárva a nagy átverések topic, itt véleményezném csikóm eladása körüli dolgokat: 1. nem akartam eladni, mert ez egy jó csikó, és milyen jó lesz majd 5 évesen:) 2. azért eladó, mert hála istennek, idén is szaporodik az állomány, csak most épp én vagyok a tenyészkanca....és háát õssejtet szeretnék vetetni a nyáron születendõ gyermekemtõl 3. Púderka anyukája idén is fedeztetve lesz, idén is a Parker fiúval, mer ilyen a tenyészkancák élete nálam...2 évente elleni kell....ja és "nem elég a jót a jóval, a jót a legjobbal" elven kéne hogy mûködjön a tenyésztés 4. Parkerfiú naddon jó, Orsolya kancácskám naddon jó 5. majd ha naddongazdagleszek, akkor mééééégjobbménnel fedeztetek ...mert sz*r csikót nem szeretnék "gyártani" azért, hogy legyen.... ...mert mint írtam "Tenyészteni annyi, mint generációkban gondolkodni".... ....de bárki megkövezhet az 1,5 M -s ár miatt, nekem ez a csikó annyit ér....és pont. UI: de hitetlenkedõk...páran már elfáradtak innen-onnan megnézni, csak aztán mindíg az a vége, hogy cserélni kéne erre-arra...ami nekem most momentán nem kiru. üdv: mercy

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#884 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 14. - 20:08

Engedelyt kaptam, hogy ezeket megosszam veletek :ang:
Hat ennel edesebb osszhangu mama-csikokepet keveset lattam -en-

Gipsy mama es bebi
Orzi almat
"szia.. nehogy felebreszd"
En is pihenek
"Jo reggelt mami"

Edited by QuarterSister, 2010 március 14. - 20:10.

#885 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 14. - 21:09

ÚÚÚtálatos vagy ! Irigykedem, mert másoknak van csikójuk!!! :D :D :D Ráadásul ilyen bújós kis Bambi :D Nagyon friss lehet a kicsi. Ilyet még nem láttam, hogy kutyamódra a maminál melegszik. :)

#886 szandikah

szandikah

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 112 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 20:06

Engedelyt kaptam, hogy ezeket megosszam veletek :ang:
Hat ennel edesebb osszhangu mama-csikokepet keveset lattam -en-

Gipsy mama es bebi
Orzi almat
"szia.. nehogy felebreszd"
En is pihenek
"Jo reggelt mami"

De édes! :D Tündéri :D

Sziasztok!
Van egy csõdör csikóm, júliusban lesz 2 éve hogy megszületett. Sajnálatos módon, egyedül van a legelõn. Nincs játszótársa..így sajnos az embert próbálgatja néha, meg szeretne játszani vele. Ezért szeretnék neki most egy megfelelõ ménest keresni a számára. Esetleg tudtok egy olyan ménest, ahol jó körülmények között tarthatnám a csikóm? És lehetõleg BP közelében.
Elõre is köszi, nagyon fontos lenne!

#887 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 20:58

Dióspuszta?

#888 malackalacka

malackalacka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 53 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 4. - 8:35

Sziasztok! LÁttam egy 2 napos kiscsikót, akinek nagyon hosszú lábai vannak és a 2 hátsó lába elég gyengének láátszik, nem is a patáján jár, hanem a csûdjén (keverem a csánkkal :rolleyes: ). Mit szoktak ilyen esetben tenni ezekkel a lábakkalM? Majd megerõsödnek? Vagy gipszelni kell? Én nem nagyon értek ehhez, azért kérdezem.

#889 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 17:22

Bemásolt segítségkérés: Tegnap (május 15-én) született kiscsikónak keresek SOS dajkaanyát!! A csikó gyönyörû, egészséges, pej kanca, furioso-nonius jellegû, kb 120 cm marmagasságú. A mamája az ellés után legyengült, nem tud felállni, cumisüvegbõl anyatejjel tápláltuk a kicsit, aki szerencsére jól van. Elérhetõségem: Sziráki Anna 0630-503-6115, e-mail: sziraki.anna@gmail.com Jász-Nagykun-Szolnok megye

#890 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 18:49

Dajkaanyám nincsen. Azaz...Olyan amit tudnék fejni folyamatosan, olyan van. És föccstejem is van. A baj az, hogy pár napig kórházban leszek. Min1. Azért felveszem a kontaktot, hátha...

#891 Beysha

Beysha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 199 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 17. - 13:18

Posted Image
Molly csikó :D

#892 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 8. - 11:47

Akadt egy kis problémám.
Van egy 2,5 éves kancacsikónk, 160+ magas bottal és elég gyenge a háta. Ezt onnan gondolom, hogy úgy néz ki, mintha 10 éves elmúlott volna és minden évben csikóztattuk volna (mert a hasa is csak lóg a semmibe). Nem én vagyok a belovaglók legjobbja széles e világon, így nem tudom mit kéne tenni.
Attól félek, hogyha helytelenül lesz kiképezve, gyenge marad a háta és rendkívül nehezen lesz lovagolható.
Lehet e ezt földrõl valahogy javítani? A csikó abszolút nyers, csak a kötõféket ismeri. (Még mielõtt valakinek eszébe jutna, hogy ültek rajta)
Posted Image

Ez a kép egy évvel ezelõtt készült, azóta nyúlt minden irányba, de a háta kb ugyanilyen maradt.

#893 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 8. - 13:48

Zulejka, a legjobb tudomásom szerint a hátizmokat lehet erõsíteni, ha azok valóban gyengék (pl. le volt állítva a ló vagy kaja-, mozgásszegény életmód, stb.). Azt nem tudom, hogy egy 2,5 éves csikónál érdemes-e még most bármit csinálni vagy csak szépen várni, hogy nõjön még a csikó. Viszont javasolni tudom, hogy kérdezd meg privátban Landgraf fórumtársat, õ nagyon jól el tudja neked mondani, mit lehet/nem lehet és a pontos okát is. Ezzel foglalkozik, ugyebár... Többek között. :)

#894 Gery

Gery

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 137 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 8. - 14:43

Zulejka, a legjobb tudomásom szerint a hátizmokat lehet erõsíteni, ha azok valóban gyengék (pl. le volt állítva a ló vagy kaja-, mozgásszegény életmód, stb.). Azt nem tudom, hogy egy 2,5 éves csikónál érdemes-e még most bármit csinálni vagy csak szépen várni, hogy nõjön még a csikó. Viszont javasolni tudom, hogy kérdezd meg privátban Landgraf fórumtársat, õ nagyon jól el tudja neked mondani, mit lehet/nem lehet és a pontos okát is. Ezzel foglalkozik, ugyebár... Többek között. :)

Sziasztok,
Lehetne hogy még is itt cseréljenek gazdát a tapasztalatok? Érdekes téma, lehet hogy többeket érdekelne.
Gery

#895 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 8. - 20:03

Megnõtt a szentem. Hízni és növekedni egyszerre nem lehet. Elõbb az egyik aztán a másik.( féreghajtás?) 3 évesen kezd el futószárazni ( kikötve) és attól majd lejjebb megy a hasa és teherbíróbb lesz a háta.

Edited by LANDGRAF, 2010 július 8. - 20:26.

#896 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 9. - 0:52

Köszi LANDGRAF! Lehet, hogy túlparázom. Hozzá vagyok szokva a szép, arányos csikókhoz, ez meg olyan... hát csúnyácska. Emiatt mindig aggódom miatta, nehogy elrontsunk valamit. Féreghajtva áprilisban volt.

#897 concrusador

concrusador

Új vendég

• Fórumtag
  • 27 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 21:30

A kancáknak általábban jellegzetessége a puha derék, ahogy pl. a csõdörnél a gallérosabb nyakillesztés.

#898 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 1. - 18:44

Április az jó régen volt és mi van a nyári, meg az õszi féreghatással?

Edited by Csikasz, 2010 december 1. - 18:44.

#899 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 18:53

Bár a válaszoknak nincs jelentõsége annyiból, hogy a végkifejletet nem befolyásolják, de tippelõs játéknak jó. :D Szerintetek van gyerek ebben a lóban vagy nincs? (Ha van, akkor március végére/április elejére esedékes.)

Májusban:

Posted Image

Decemberben:

Posted Image

Ma:

Posted Image

Amúgy is nagy bele volt, de nekem határozottan úgy tûnik, hogy most máshogy gömbölyödik.

(Kértem dokit, hogy lessen/túrjon már bele, de hogy mikor fog ideérni...)

#900 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 20:05

hát ölég mélyen van az a pocak... hátulról-elölrõl nem csinálnál egy-egy képet?

#901 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 20:35

Holnap csinálok. Nem vagyok túl nyugodt, az egy dolog, hogy a fene se akar csikót, de a banya 18 éves, állítólag nem ellett még, egy kólikamûtéten viszont túl van.

#902 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 20:51

én se lennék nyugodt a helyedben, de lehet álvemhes is, akkor még teje is lesz. kica lovam három egymást követõ évben játszotta el úgy, hogy belenyúlt a doki és azt mondta, nem meri azt mondani, h nem vemhes...

#903 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 20:57

Ilyenkor már lehet látni, ha mozog a csikó. Pl. itatás után. Vagy ha futkos egy keveset a kanca. Tehát lesd amikor iszik, vagy futtasd meg egy picit. És nem kis mozgásokra kell gondolni, mert nagyon látszik a magzat mozgása. :) :)

#904 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 21:29

Hívjá orvost Rozi UHG vel, akkor tuti kiderül, nekem nem látszik vemhesnek, de mivel lent van a pocak?!

#905 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:10

Õ volt az akit egy ,,jólelkû örökbefogadó" fedeztetett még mielõtt visszakerült tõle? Szurkolok nektek, hogy ne legyen. Így én is arra szavazok, hogy nem lesz csikó. De azért ennyi idõs csikónál már sima tapogatás is elég nem? Valahogy nekem nagyon az rémlik, hogy már szõrös is ilyenkor, meg lassan eléri a végleges méretét (simán lehet, hogy rosszul emlékszek, ha igen, akkor bocsi, igazából csak Uni csikója miatt gondolkoztam el, h hogy a bánatba nem tudhatja eldönteni a doki :confused: ) jav.: megmutattam a képet egy nálam hozzáértõbbnek, szerinte bõvülni fog a csapat...

Edited by Lótuszvirág, 2011 január 24. - 22:14.

#906 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:20

rektális vizsgálatban keresheted a szõrt, lótusz :D az ultrahang valóban eldönti a kérdést, csak az a nem mindegy, van-e rá keret. kátyus, ez azért nekem több kancánál se jött be... teljesen kétségbe voltam esve, mert az UH szerint meg nehéz vemhesek voltak :gm:

#907 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:25

Matasson az aki ért hozzá :kir: . De kilenc hónapos vehemnél már érzi a doki, hát bazi nagy! (tényleg nem értem ám, most ultrahanggal nem látta a doki, vagy utolsó percig hiába nyúlt bele, nem érezte? Bár jelen esetben lényegtelen ;) )

#908 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:27

nálunk olyan 8-9 hónapos vemhességnek nézett ki, amikor belenyúlt, de azt mondta, h érez vmit, de nem biztos benne, h csikót, de a kancának akkorra már nagy hasa és teje volt, lenyugodott (amúgy stresszes alapból), egész megváltozott minden. legközelebb nem ugrottunk már be, harmadszorra tudtam, hogy csak szivat.

#909 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:29

Most elgondolkoztattál...mert én már látni véltem mozogni Kisasszony csikóját! :D Én egyszer nem láttam mozogni a csikót akár hogy néztem, de akkor nem is volt vemhes a mocskos haflingim. A többi három megfigyeltnél bejött ez az itatás utáni leskelõdés. Mondjuk tényleg elég határozottan mozog, fõként egy ilyen idõs csikó, hiszen márciusig már csak egy hónap van hátra.

#910 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:32

Au, mindig felszívódott? A dokit meg szabad kérdezni, hogy ki volt?

#911 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:36

Õ volt az akit egy ,,jólelkû örökbefogadó" fedeztetett még mielõtt visszakerült tõle?

Jaja, kapott is a kanca anticsikó-injekciót idõben, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem reagált rá megfelelõen. :gm: A dokit kértem, hogy ha erre jár, vizsgálja meg, de nem vagyunk központi helyen :D , és igazából nem katasztrófa, ha nem jön össze a vizsgálat - áprilisig tutira kiderül, hogy van-e csikó. Ha nincs, akkor hurrá, ha van, akkor így jártunk, beavatkozni már úgysem fogok. Csikómozgást már néztem meg tapicskoltam is, de ilyenkor az van, hogy ha arra gondolok, hogy nincs, akkor nincs mozgás, ha arra gondolok, hogy van, akkor van - de akkor még a heréltekben is megtalálom. :kir: No mindegy, majd kiderül, no meg lesznek egyértelmûbb jelek is idõben. :)
Esetleg lehetne csinálni neki egy szavazós topicot "van-e hozzá szemed" alcímmel... :D

#912 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:36

...melyikõnket kérded, lótusz? nálunk nem felszívódott, ekkora vehem már nem tud, nem is volt vemhesítve. álvemhes volt. a mai napig van teje folyamatosan szinte. a héten is néztem és volt.

#913 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:40

( Hát okosnak lenni nehéz.Én is csak nevettem a sok hozzánemértõn, képzelõdõn! Ezt nem fölismerni? :eek: Aztán aludtam a ló mellet,mert nekikészült... Már nem tartom magam olyan okosnak :hupp: )

#914 kirlin

kirlin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 527 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:44

barátnõm kancája is okozott meglepetést,versenyre vitték volna de gyanusan elkezdett nõni a hasa,csináltak ultrahangot a doki azt mondta kicsit több mint félidõs vemhes,a vizsgálat után 1,5 hónapra meglett a csikó :) (végülis kinek mi a kicsit több :gm: ) szerintem van a benne csikó:)

#915 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 22:46

Mi 10 palacsintában már fogadtunk a csikóra :kir: , szóval várom a fejleményeket Tõled Uni :). Valahogy nem álltak össze az információk, de mindenesetre köszönöm a felvilágosítást, legalább már tudom, hogy lovaknál a doki ilyen esetben fenékben matat, a kilenc hónapos csikó meg nem szívódik fel...

Edited by Lótuszvirág, 2011 január 24. - 22:46.

#916 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 23:00

Na szép, Ti toljátok majd a palacsintát befelé, én meg itt kínlódhatok... :mad:
Lehet szavazni. :D

#917 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 24. - 23:06

Azért ha nyerek ígérem viszek mikor legközelebb tudok menni hozzátok ;) , de ha vesztek, akkor palacsintasütés közben sûrûn fogom emlegetni a felelõsségteljes örökbefogadókat...

#918 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 5. - 16:55

Hát nem tudom,hiába várom,vagy csak nem meséltek/másik topicban meséltek/nem születik csikótok idén?
annyira rákészültem,hogy tele lesz a fórum az idei csikókkal és hem találok semmit. :(
Mi beléptünk a finishbe,280 nap környékén járunk és ma már egy nagyon picit duzzadt volt a "cici" :ang:
280

#919 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 6. - 17:59

Mi beléptünk a finishbe,280 nap környékén járunk...

:D
Ezen most jót mosolyogtam.
Üdv, innen a 350.napról...
Posted Image

#920 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 6. - 18:05

:D
Ezen most jót mosolyogtam.
Üdv, innen a 350.napról...
Posted Image

:gm:
Jólvanna,már hozzászoktam,hogy nekem fog a világon a legkésõbb születni a csikóm.De szeptember óta várom,õ lesz az elsõ csikóm,szóval nekem már teljesen a célegyeneses drukk van :D
Addig pedig etetem az izgatottságom például a Te csikóddal is.Mert mesélni fogsz róla sokat.Ugye? :ang: (Már ha végre kibújik :D )