Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#881 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 5. - 12:28

Valószínûleg tényleg jobban tartok tõle mint kéne. Féltem a rongy életemet :D A hiba ott van, hogy még nem volt szerencsém lóról esni, és ezért f.sok az eséstõl. Ha az elsõt túlélem, utána már lazábban kezelem a dolgot.

Segítségemmel mi újság? Alatta szépen mûködik a ló, bár vele is kekeckedett egy kicsit vasárnap. De ugyebár van aki tud lovagolni, van aki meg nem. Én ez utóbbi vagyok, de dolgozom az ügyön :D Õ meg sajnos nem lakik túl közel, ritkán tud segíteni, de így is többet tanultam tõle pár alkalom során, mint a lovasiskolában összesen...

Vezér, ha sikerül végre rám való védõmellényt szereznem, kiviszem terepre azon nyomban.

Jólvannahát :kir: én nem akarlak sürgetni nem azért írtam. :)

#882 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 5. - 14:08

Szerencsére komolyan én sem estem még, csak 2x talpra érkeztem. :D Ami a lényeg, hogy eddig a legkülönfélébb eséseket volt szerencsém látni. :dev: Tapasztalatnak ez is bõven elég. Már az is tök jó, hogy egyáltalán van, aki néha kiigazít, tanácsot ad.

#883 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 7. - 20:07

Na én ezt nem mondhatom el,hogy szerencsésen tudok esni. :kir: Nekem még az sem megy normálisan.Igaz keveset estem,tán 5x-6x de akkor roham mentõ kellett mindig. :gm: Jah nem is 1x nem kellett, de az oxer dupla rúdjait 1 hónapig a hátamon viseltem,és még a szín is majd nem passzolt. :kir: Ráadásul amit a legjobban bántam,elszakadt a gyönyörû strasszköves kantárom,na azért dühös voltam. :kir:

#884 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 9. - 11:52

Én meg a másik véglet vagyok: nem tudom megszámolni, hányszor estem, de 40 körül lehet. :D Cserébe soha nem lett semmi komoly bajom, kétszer mentem csak el dokihoz, egyszer amikor azt hittem, elrepedt a medencém, egyszer meg amikor elszakadt az ujjamban az ínszalag...

#885 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 9. - 21:26

Nah itt látszik még ezt sem tudom normálisan csinálni. :kir:

#886 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 9. - 22:24

Engem eddig a komoly balesetek lóháton értek! :D :gm: 2x sikerült úgy rúgni a mellettünk haladó lónak, hogy mind2x a jobb bokámat rúgta tropára. A 2 eset között évek teltek el, de a hibás lovasok érdekes módon ugyanúgy jártak el (az elsõ esetnél egy szinte idegen lóval jött ki mellénk a sorból a hölgyike, megkértem, hogy ne tegye, a lovak nem ismerik egymást blablabla... 2. esetnél meg a lovak nem bírták egymás szagát, akkor is kértem, hogy ne mellettünk haladjon az illetõ. Évek óta lovagoltam együtt ezekkel az emberekkel). Tojtak magasról a fejemre! :rolleyes: 2 órás terep elsõ fél órájában megtörtént a baki, ezután én csak lépésben tudtam lavírozni a lóval, de azért szerencsére õk végig nagyon jól érezték magukat. Jóval elõbb visszaértek az istállóhoz, és szépen el is húzták a belüket. :D Szerencsére csak zúzódás, meg repedés volt. Egyébként én esésnél úgy kapaszkodtam a szárba, hogy valamelyik ujjam tuti a 3x-a dagadt! :gm:

#887 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 9:29

Jaj, ez a lovast bokán/lábszáron rúgós dolog nagyon gáz, nekem is van két ismerõsöm, akiknek dokihoz kellett menniük ugyan ilyen eset miatt. :( Az ínszalagos sztori nálam is a szár hibája volt, mert én elõírásosan átugrottam az akadályt, markoltam a szárat, csak a lovat hagytam a másik oldalon. :D A legviccesebb esésem meg lépésben történt (nem röhög! :dev: ): ló megbotlott, és "letérdelt", ez még nem lett volna baj, mondom, mindjárt felkel és megyünk tovább. De nem, õ még egy szinttel lejjebb ereszkedett és a fejét is letette a földre, mire lassított felvételként egy gyönyörû bukfencet hajtottam végre a nyakán hosszában, majd földet érve azzal a mozdulattal le is kantároztam õkelmét. :D Annyira kellett röhögnöm, hogy nem bírtam visszatenni rá a kantárt.

#888 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 13:54

Ez nagyon jóóóóóó!! :kir: :kir: lekantároztad :kir: :kir:

#889 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 22:18

Kééész vagyok! :D Sírok a röhögéstõl. :D Viszont amiért tényleg sírok: Harmatnak és Dina kutyámnak is egyaránt tüdõgyulladása van. :( Ennyi kamilla, meg útifû-teát már régen fõztem... Ma este volt a doki, a vizsgálat és az oltás részét nem részletezem... Azt az icipici bizalmát is elvesztettem a lónak, amit eddig sikerült összekaparnom. :( :( :( A kutya meg itt reszket mellettem, pedig már nekitámasztottam a radiátornak... Ja, Brúnó meg bevágta a durcát, mert galád módon megakadályoztam, hogy miután befalta a saját adagját, utána elorozza szegény beteg, lassan evõ társáét is. Mi jöhet még??? Bár tudjátok mit? Nem is akarom tudni! :)

#890 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 10. - 22:33

Nagyon sajnálom Stuszi! Hogyan sikerült összeszednie ezt a lónak? Kb 2 éve kellett nekünk is a tél végén dokit hívni, mert köhécselt a ló. Kapott egy injekciót, meg szirupot, aztán ennyi. Úgy néznek ki ebben a ratyi idõben, mint a varacskos disznók. :gm: Megpucolom õket, és már hemperegnek is. :kv: A helyüket meg egyáltalán nem is használják. Még csak be sem mennek. Pedig fincsi zabszalmát raktam be.

#891 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 8:22

zabszalma nedvszivó képesége=0

#892 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 10:47

Stuszi! Nálunk a szürke rottyant le elsõ télen nagyon durván, nem bírta ezt a ridegtartást a 14 évnyi istállózott-fáslizott élete után. Olyan büdös takony folyt az orrából, hogy hányingerem lett tõle. Kapott pár szurit, utána meg egy olyan köptetõt írt fel neki a doki, ami régi - ma már nem trendi - gyógyszer, úgy keverik ki a patikában (por alakban), az abrakba kell tenni, és fillérekbe kerül. De szó szerint, a ló egész kezelésnyi adagja volt kb 300 Ft. És érdemes az abrakot jó meleg vízzel összekeverni, plussz belecseppenteni pár csepp menta-, és eukaliptusz-olajat, szívesebben is megeszi, és jót tesz a tüdejének is, inhalál amíg a vödör fölé hajol. Mackó, te komolyan mazochista vagy. Nem elég hogy naponta szeded a trágyát, de még lovat is pucolsz ilyen sáros idõben... Nem akarsz ide is eljönni? Vakarót adok. :D Amúgy amióta elmúlt a légyszezon, a mieink se mennek be. Ilonka egyedül terpeszkedik a 40 m2-en. :) Na ne félj, majd ha bejön az ónos esõs-undormány idõ, az orrukat sem dugják ki onnan!

#893 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 21:33

Köszönöm, van saját polírozókészletem a lovakhoz. :D A gyerek déli alvása alatt szoktam elintézni a dolgot. Már úgy megszokták, hogy ebben az idõben szépen fent ácsorognak a kapunál. Akkor vagyok nyugodt, ha a patájukat minden nap levizitelem. Az a baj, hogy olyan dolgok jönnek elõ a földbõl, amiktõl a hajamat tépem. Egy komplett régész szakosztály eláskálhatna itt egy évig is. Múltkor egy fél herendi tányért raktam össze. 1nm-en fullra megtelt a talicska törmelékkel, és úgy kezdõdött, hogy megakadt a gereblye egy kiálló tégladarabba, aztán kibányásztam a többit. :rolleyes: Még maradt bõven. Pedig gazdálkodó paraszt család lakott itt, csak nem az igényes fajtából. Érdekes, hogy Aida is milyen készséges, pedig neki külön foglalkozás is jár. :gm: Ilyenkor mindig szembesülök vele, hogy mennyire nem vagyok egy fõnök típus. Nála mindig toppon kell lenni, és nincs lazázás. Nincs olyan, hogy szemet hunyok apróságok felett, mert akkor már látszik rajta, hogy elkezd gondolkodni, és visszakérdez. Nem bírtam ám ki, és felültem Cizára is. :D :yeah: Stuszi! Helyzet?

#894 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 21:40

Na, hogy teljes legyen a boldogság: úgy néz ki, a magyar vizslámnak kiugrott a combcsontja a helyébõl, holnap viszem röntgenre... :( :( :( Lassan tényleg csak azért dolgozom, hogy legyen mibõl fizetni az állatorvosokat... Harmatnak úgy sikerült megfáznia, hogy szerintem a bunkó Brúnó nem engedte be a beállóba mikor esett, ez a normáltalan meg ahelyett, hogy elfoglalta volna a régi birkaólat, inkább áztatta magát. Este nagyjából megszárogattam, de úgy látszik, nem eléggé... Takonnyal kezdünk mi is, aztán egyre jobban köhögött, még jó hogy kihívtam a dokit. 2 injekciót kapott, de akkora adagokat, hogy csak lestem. Ma este már csak egyszer hallottam köhögni. Mentát nem adok nekik, az nõ a karámban, hébe-hóba úgyis legelésznek belõle. Helyette kamillavirágot meg útifû-levelet vettem, abból fõzök teát, és kellemes meleg állapotban a kajájukra öntöm. Úgy habzsolják, öröm nézni. Tegnap meg vettem bádogvödröt inhalálás céljából, holnap reggel kipróbáljuk, mit szól hozzá. Majd abba kipróbálom az ajánlott olajakat. Lovat én se pucolok ilyenkor, max. a nagyja sz@rt vakarom le róluk, mert imádnak belehemperegni...

#895 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 11. - 22:09

Ez azért már sokkal biztatóbb hír! :yeah: Na, a beállón való osztozás nálunk is elég problémás volt. Hodászban 4oldalról zárt helyük volt, itt meg csak 3oldalról, ha bent állnak, akkor is belátnak mindent. Ciza is szívesen beáll, pedig a régi helyükön alig ment be, és akkor se tudott nyugton lenni, folyton forgolódott, meg lesegetett kifelé. Aida szeret a legbelsõ sarokba ácsorogni, és bóbiskol. Most, hogy Ciza is nyugodtan elvan bent, eltûri maga mellett, nem küldi ki. Olyan furcsa, hogy itt fent a háznál kellemes idõ van, ha lemegyek a telek alá, rendesen fázom. Itt van az õsz... :D Már elkezdtem beköltöztetni a virágokat is, kopasz lett az udvar. :hupp:

#896 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 13. - 21:43

Ez azért már sokkal biztatóbb hír! :yeah:

Rég voltam, kicsit kivagyok...

Kezdem a jó hírrel: Harmat már alig köhög. :yeah:

És jöjjenek a rosszak: :(

Brúnó is elkezdett szörcsögni. szerencsére nem köhög, remélem nem is fog!

Dina kutyám viszont mûtétre vár. :( A combcsont feje sz@rrá ment, mûtétileg legalább annyi elérhetõ lesz, hogy a fájdalmai megszûnnek. De 3 hónap rehab után is kis bice-bóca marad. :hupp: Bár a doki szerint ha minden jól megy, és 3 hónapig rendesen tornáztatjuk, akkor 60-70 %-osan fogja tudni használni azt a lábát is. De ami a legszörnyûbb: mivel ramaty állapotba került, várni kell a mûtéttel egy hetet... Szinte vele együtt szenvedek én is.

Az már csak hab a tortán, hogy összeszámoltam, mire helyre jön a csapat, addigra a feleségem másfél havi fizetését elköltöttük állatorvosra/gyógyszerre. De azt mondtam a családnak, hogy amíg mi nem szenvedünk, addig nem fognak az állataink se, és a karácsonyt tervezzék szolidra, jövõre meg komolyan betartjuk a 40 napos böjtöt.

#897 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 13. - 22:12

Dina nem semmi! :( Mi történt vele? Ha biceg is majd, azért fájdalmai nem lesznek, és az már nagyon jó. Az új életformához meg alkalmazkodik majd. Én szeptemberben vettem Aidát. A párom meg is jegyezte, hogy télre nem sok értelme van lovat venni. De mit lehet tenni? Ha tavasszal veszem, akkor már nem is lesz tél? :gm: Azt hiszem, hogy sikerült egy csöppet elkapatnom a lovakat! :rolleyes: Van egy bõtermõ almafa a karámban. Kakaszedés elõtt gereblyével szoktam nekik szedni róla (ilyenkor lehet jó kis monoklikat szerezni). Hát most eljutottunk oda, hogy amikor tolom a talicskát, célirányos masíroznak a fához. Ha nem szedek nekik, akkor meg követnek, ami egy idõ után kezd idegesítõ lenni, mert nem lehet tõlük eltolni a talicskát. Ha nem szedek kakát, de kint vagyok, akkor meg sóvárogva állnak a kapuban, lesnek és sóhajtoznak. Aztán Aida nekiáll szuggerálni, és toppogat. Komolyan mondom kellemetlenül érzem magam tõle. :D Ráadásul már fel kell mászni a fára, és úgy rázni. A szomszédok komplett hülyének nézhetnek. :gm: Csicska lettem, egy balek! :kir:

#898 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 11:06

Mackó, ha az felvidít, én is hasonlóan jártam az almával. :) A szembe kertben van két hatalmas almafa, az ágaik a földig érnek és dugig vannak minden évben ilyen jó nagy, zöld almával. Olyan íze van, mint a reszelt almának, valami rétesalma-féle lehet. Átjárok összeszedni a hullottját, ha már a tulajék nem használják, ne menjen kárba. Gyereket a talicskába, köré meg szedem az almát. (Imádom a kiscipõt, örök hála érte!) Amikor áttolom a rakományt az udvarba, hogy zsákba szórjam, na akkor van ám sorban állás, dobálom szanaszét a kertben, hogy ne a nyakamba lihegjenek. A három ló versenyt eszik egymással, Ilonka meg kifigyeli, melyik almát nem vették észre, és õ arra csap le.
Két hét alatt már kb 4 nagy tápos-zsáknyi összejött, de igen jó étvágyuk van, ha csak megközelítem a verandát, már érkeznek is az éhenkórászok kunyerálni. Azért jut belõle valamicske a nyulaknak és a bociknak is - nekik feldarabolom 5-6 darabra, nehogy megfulladjanak tõle, de túrják ki a kezembõl, hihetetlen türelmetlen egy társaság :ang: .

Azért hívtalak amúgy, mert Froclee a rebarbarákhoz csomagolt fáklyaliliomot Neked, én kis naiv azt hittem, azod még nincs, gondoltam, majd biztos örülsz neki. De most olvastam a gazdaemberes topicban, hogy ismered, na mondom hurrá... Holnap érkezik a pakk, ha mégis kell, akkor szólj!

Stuszi, ezek nem jó hírek. Nagyon bosszantó, amikor az ember rákölt egy vagyont az újonnan beszerzett állataira, meg amikor a régi jó cimbora megbetegszik. :( Vígasztaljon, hogy én most két hónapa alatt költöttem rá több mint két havi fizetésemet a kocsimra, és még nincs vége, jövõ hónapban megy mûszakira, az is még lesz vagy 30 rugó... Tudom, ez más, mert a kocsinak nem fáj, ha elszakad a vezérmûszíja, de nekem épp elég szomorúság ez is.

Amúgy meg gyönyörû idõ van! :yeah:

AnniPanni! Ha már itt vagy a lap alján :D , mondd meg nekem, de õszintén ;) : mikor mehetünk hozzád látogatóba? Szerda óta újra van kocsim, úgyhogy jövõ héten valamelyik délután át tudnánk ruccanni. Vagy még dolgozol? Mikortól vagy otthon?

Edited by hitetlen, 2011 október 14. - 11:36.

#899 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 14. - 15:53

Köszönöm a liliomot! :yeah: Nincsen! Tök jó, hogy müxik a cipõ! Van egy gumicsizma is, Ákosnak pont a mérete, de képtelen vagyok felkínozni a lábára. :D Összehozunk egy talit, és Apira is fel kellene próbálni. Sajnálnám, ha nem lenne kihasználva. Gyönyörû idõ? :gm: 120km/h-ás széllel? :dev:

#900 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 15. - 23:05

Gyönyörû idõ volt ma. :yeah: Mentem is egy szép egészséges terepet. Olyan igazán jó, tüdõtisztító levegõ volt. Persze most sem úsztuk meg ... igen, igen, eltévedés nélkül. :gm: Lényegében nem volt vészes, csak a 3 párhuzamos út közül azon akartam menni, amelyiket ismerek. Na, mai nap ezt az utat is megismertem. :D Egy szûk erdei földúton mögénk került egy terepjárós. Az látszott, hogy valami nagybuxás mókusok lehetnek. Más választás nem volt, elõttük baktattunk. Olyan közel jöttek a lóhoz, hogy simán ki tudta volna rúgni a kocsi lámpáját. Akkor ismertem fel, hogy a közeli lovarda nagytudású emberkéi. Egy erdei leágazásba akartam beállni a lóval, hogy el tudjanak menni, de már eleve olyan közel voltak, hogy nem tudtam nyugodtan befordítani a lovat, mert visszafordult a kocsi elé. Intettek, hogy menjek csak. :rolleyes: Na, ezután meg két villanypásztoros föld között mentünk volna, ahol megint csak ott zümmögtek volna mögöttünk. Lényeg, a lényeg: elvesztek az út porában. :gm: (stílusosabb lett volna, ha porzik is az út, de semmi nem lehet tökéletes. :o ) Annyira durva sebesség van ebben a lóban, hogy a menetszél kiviszi a hátamon keresztül a belsõ szerveimet. :D És csak titokban, észrevétlenül szabad engedni neki a vágtát, mert ha kifejezetten kérném, hát, nem tudom. :rolleyes: :D Még nem mertem kipróbálni. :gm:

#901 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 16. - 8:32

Mackó! :) Szerintem neked már unalmas lenne a tereped ha nem tévednél el. :kv: Én is ebbõl a fajtából való vagyok mint te,az egyenes úton képes vagyok eltévedni,arról meg ne is beszéljünk ha van 1 másik út is.Felvetettem az uramnak hogy ha kapnék 1 GPS-t akkor talán???Hmmmm mi volt a válasza-na persze és egyfolytában azt kiabálná hogy újra tervezek.De mondjuk ez a kérdés már régen volt,lehet meg kéne ismételnem? :confused:

#902 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 16. - 10:15

Hmmmm mi volt a válasza-na persze és egyfolytában azt kiabálná hogy újra tervezek.

Vagy pedig azt, hogy "a következõ lehetõségnél forduljon vissza!" :gm: Nem nagyon ismerem ezeket a kütyüket, de lehet, hogy azok is csak a hivatalos útvonalakat ismerik, amik a túratérképen is fel vannak tüntetve. Az én térképemen rengeteg út be van jelölve, de erdei egy sem.

#903 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 16. - 14:23

Nem nagyon értek hozzá,de valahol olvastam hogy van lovasoknak GPS amin a földutak is be vannak jelölve. :) Az árát nem is akarom tudni hogy mennyi. :D

#904 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 16. - 15:28

http://www.compass-s...rtalom.php?id=1

#905 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 16. - 16:17

http://www.compass-s...rtalom.php?id=1

Köszi! :) Igen valami ilyesmire gondoltam,vagy éppen ilyenre :kir:

#906 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 18. - 8:56

No mostanában ritkásan van idõm ide "feltévedni". Mackó, Dinát úgy néz ki, valamelyik ló megrúgta. Sajnos a tüdõGyula miatt nehezen szedi össze magát, de talán péntekre mûthetõ állapotba kerül. Most már szinte virgonc. Amúgy szobakutya lett belõle, még szerencse hogy kiskorában szobatisztasághoz szokott, így csak egy-két "baleset" volt eddig. GPS-t nem tudok adni, de ha gondolod, a lakókörnyezeted domborzati térképét elküldhetem neked. De nem lenne unalmas az élet eltévedések nélkül? :D Mondjuk azt is megnézném, ahogy full vágtában kihajtogatsz egy A3-as lapot, és próbálod betájolni hol is jársz éppen :gm: Hitetlen! A kocsira se jó dolog költeni, nekem is kéne rá, de most az állatsereglet elviszi a pénzt. Még jó, hogy nincs komoly baja a kocsinak (bár a szombat este 10-kor végrehajtott defektes kerék cseréje nem esett jól) megy meg gurul, de azért nem ártana felkészíteni a télre. Kis örömhíreim: megjött Harmat vérvizsgálati eredménye, hála az égnek, negatív. Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, múlóban van a köhögése is. Tegnap meg ma reggel nem hallottam köhögni, pedig ezeken a csípõs hajnalokon elég komoly reggeli tornát végeznek. :D Biztos fáznak éjjel, mert ahogy kezd világosodni, mennek is ki a karámba futkározni. Mit futkározni? Rohangálnak mint két bolond. :D Van olyan lódobogás, mintha egy egész ménes robogna hátul. :D Csak nehogy egyszer ne tudják bevenni a kanyart, mert akkor a szomszédban kötnek ki... Tegnap beszereztem három zsák almát, a mai program a szétválogatásuk lesz. Hacsak el nem dumálom az idõt, mert reggel láttuk, hogy hét új ló került a faluba! :yeah: Mindenképp át kell mennem megnézni õket! :kir:

#907 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 18. - 17:18

Pont ma gondoltam rá, hogy régen írtál. Már érdeklõdni akartam.
Nálunk a kutya úgy ismerkedett meg a lovakkal, hogy egybõl repült 5 métert, tripla szaltóval kombinálva. Azóta csak messzirõl szurkol nekik. :gm:

Rendszeres reggeli látvány, hogy a lovak kint fekszenek a domboldalon, egymással szemben. Már megfogadtam, hogy nem megyek ki fényképezõ nélkül, mert mindig akkor történik valami, ha nincs nálam. Persze, amikor nálam van, még a légy sem zümmög. :dev:

Mondjuk azt is megnézném, ahogy full vágtában kihajtogatsz egy A3-as lapot, és próbálod betájolni hol is jársz éppen :gm:

Csak nem azt hiszed, hogy nem tudnám megcsinálni? :D
Egyébként az is eltart egy darabig, amíg asztal mellett ülve megtalálom magamat a térképen! :gm: A másik nagy probléma, hogy semmi vizuális képességem nincs (vagy minek nevezik ezt a fajtát), nem tudom összepározni a térképet a ténylegesen látottakkal. :hupp:

#908 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 20. - 15:57

Na megint bejelentkezem. Drága jó Harmatom éjjel ismét megázott. Begurultam, szerkesztettem ajtót a beállójukra, meg középre válaszfalat. Így most angol box lett a beállóból. :D Brúnó boxban élte le az életét, õ gond nélkül bement, Harmatomat viszont némi alma bedobálásával kellett rávenni, hogy elfoglalja szépen a helyét. :D De már kipattant az isteni szikra! :D :yeah: A válaszfalat 7végén átalakítom. középen csuklós lesz, a hátsó falra zsanérral lesz rögzítve, így megalkotom az angol box-szá alakítható beállót! :D Jó idõben a középsõ válaszfalat összecsukva a hátsó falhoz hajtom, az ajtókat meg kitárom. Ha jön a sz@r idõ, 2 perc alatt be tudom csukni a fiúkat a helyükre úgy, hogy nem tudnak se összebalhézni, se kikergetni a másikat az esõre. Mackó! Az enyém kutya is tanult az esetbõl, most kb 10 méterrõl "anyázza" õket. :D Látom a papír GPS-szel nem lennél kisegítve... Mire megtalálnád a ló hátán, hogy melyik erdõ sarkán vagytok, már kezdhetnéd újra a keresést a következõ térképszelvényen. :gm: Én most nem fényképezek egy darabig az tuti. Harmat vagy hempergett, vagy elesett, de én ilyen sáros lovat még életemben nem láttam... :hu: Elkopik a gyökérkefe mire megpucolom... Tényleg, a ló fejét ti hogy pucoljátok? Mert ennek az egész feje is egy merõ sár! :(

#909 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 20. - 16:18

Stuszi! Szabadalmaztasd a boxos találmányodat! :D Jó ötlet. :yeah:
Én azért is hoztam képeket. :gm:
Posted Image

Posted Image

A pofájukat szerintem gyökérkefével is meg lehet pucolni. Nekem mûanyag tüskés vakaróm van, az jó mindenhova.

#910 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 20. - 17:17

Huuuuu Mackó! Nincs bennem semmi irigység,de valami apaluuuuuza beütésük nincs ezeknek a lovaknak. :gm:

#911 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 20. - 21:41

Sajnos inkább a vaddisznóra hajaznak. :gm: Rám sem mertek nézni. Amúgy ez járt nekik, mert egyébként nagyon szoktak magukra vigyázni. :D

#912 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 21. - 9:52

Mackó, ezek így tök jól néznek ki szerintem. :D Hagyd így! :gm: 7végén ha nem esik, megalkotom a boxos beállót. Megint hülyének fognak nézni, mit újítok itt... :) Tegnap megtaláltam a lófegyelmezés tuti eszközét! 2 m villanypásztor szalag... :D Nem tudtam miért áll a két ló a sarokban, mikor bemegyek hozzájuk. Aztán rájöttem, hogy marokra fogtam a korábban levágott darab szalagot. :gm:

#913 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 21. - 16:34

Biztos megijedtek tõled Stuszi. :D Arra gondoltak most biztos összekötöd kezük-lábuk. :kir: Nem elég hogy minden este új szobát kapnak. :D

#914 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 21. - 18:30

Jaja! Megkötözi õket, aztán bedugja a 220-ba a végét. :gm: Sokkterápia. :D Jelentem, a lovak tiszták! :yeah:

#915 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 24. - 9:38

Teljesen utolért minket az õsz! :( rosszabbik fele.

#916 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 24. - 12:42

Vezér, ha igazán rájuk akarok ijeszteni, akkor mûbelet fogok lobogtatni! :gm: Amúgy most már viszonylagosan megszokták, hogy kinek hol a helye, ritka, hogy egy "szobába" akarnak bezsúfolódni. Mondjuk ha elõfordul, akkor van ám rúgkapálás, még jó, hogy az egész 20*20-as akácoszlopokból, meg 3 cm vastag tölgyfadeszkából épült. Rugdalhatják ahogy akarják... :D Mackó! Jelentem az enyémek meg mocskosak! :D Én már nem pucolgatom õket, úgyis kb. fél órán belül elkezdenek hemperegni a legnagyobb sárban. :( Harmaton már olyan sárpáncél van, hogy golyóálló mellénynek beillene... Itt is pocsék az idõ. Nem tudom mit kezdjek velük, õk egy napnál többet nem szívesen ácsorognak a boxukban. De esõbe hogy engedjem ki õket???

#917 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 24. - 14:06

:kir: A hatás kedvéért tedd ki a kolbásztöltõt. :kir: :kir: Az idõ itt se jó,egész nap esik valami gánya,már tiszta takony az egész karám,csúszik mint az õrület.Ilyen idõben nekem még az életkedvem is elmegy. :mad:

#918 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 24. - 14:48

Amíg szemerkél, addig bent szénáznak, amikor meg eláll, akkor mennek egy kört, legelnek. Ez ismétlõdik kb 10 perces periódusokban! :gm: Stuszi! Még nem hoztál képet a helyükrõl, tudod, az atombunkerrõl. :o

#919 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 25. - 17:36

"Erdõ szélén õzike. Azt nézi, hogy nézik-e!" :gm:
Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2011 október 25. - 17:44

Kedves zalaiak! :)

Nem lovas dolog, de megköszönném, ha tudna valaki segíteni egy kicsit! :)
Tudtok valamit errõl: http://zalaihirlap.h...allatfarm#s=rss ?
Sajnos sehol nem találtam egy fia elérhetõséget sem ehhez a Vass Istvánhoz, nem tudtok esetleg? Talán akad valaki, aki netán ismeri a helyet, van ott mit látni, látogatni? :)

És a kerkakutasi vadaspark jó hely? :) Érdemes oda ellátogatni? (Ahhoz van infó a neten, de ajánlás jöhet, ha van. :))

Köszi elõre is, ha valaki tud infózni! Vagy ha van más egyéb hasonló javaslatotok Zala-Vas táján, megköszönöm azt is! :)

Üdv, Edina