Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

(Vad)nyugaton a helyzet változatlan

• Please log in to reply
12215 válasz a témához

#9081 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 11:13

http://kesely.myphotoalbum.hu/

#9082 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 11:24

Ezután már nem csak annak lesz érdemes Silveradóra jönnie, aki szeretne hóesésben a szabad ég alatt aludni, vagy kíváncsi arra, hogy milyen érzés 20 óra lovaglás és az azt követõ 3 óra alvás után újra lóra ülni?

Azért az ilyeneknek sem kell más helyet kereniük, ugye :D

Tájékozódási lovazásba - saját képességeim ismeretében - én csak olyan lóval vágnék bele, amelyik Nyíregyházáról is hazatalál, a marháktól pedig félek, de azért ha írnék levelet a Mikulásnak/Jézuskának, abban ilyesmiket kérnék tõle: még soha nem úsztattam lovat, nem vezettem lóhátról másik lovat, nem vettem részt többnapos nomádozós lovastúrán. Esetleg ezeket fel lehetne venni a következõ ötéves tervbe? :ang:

#9083 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 17:08

A tájékozódási túra nagy kihívás lehet, mondjuk Guminak. A múltkor csak megfordultunk a tengelyünk körül és nem tudta hol vagyunk...... :gm: Lovat vezetni másik lóról, nomádozni, úsztatni nem elérhetetlen. Szerintem bármelyik hétvégén megteheted, csak hangyányi szervezés kérdése az egész. ;)

#9084 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 25. - 17:54

http://kesely.myphotoalbum.hu/

Ezek nagyon jól sikerültek. :yeah: Gratulálok! :kocc:

#9085 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 18:35

Köszönöm :ang:

#9086 Guest_cikape_*

Guest_cikape_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 25. - 19:02

[quote name='sheriff' post='589546' date='2008.03.24, 18:18']
Más!

Az idei elsõ Csiga Túránk várakozáson felül sikerült. Majd 20 lovas vett részt a szombati és vasárnapi - több turnusban indított - túrákon. Érdekes módon a szebbik nem hatalmas fölényben volt, s majd mindenki új arc volt számomra. Ezúttal nem a Fórumról, hanem jobbára a cowboy.hu olvasói táborából épült fel a csapat. Meg is lepõdtem azon, hogy mennyien olvasgatják az oldalamat, s el is határoztam, hogy újra rendszeresen írok majd oda. Ha már olvassák, legyen is mit! :)

Csapos arra célzott az új ötletemmel kapcsolatban, hogy megbeszéltük: át kell alakítanunk az imidzsünket! Eddig a vérmacsós fílinget erõltettük, s volt is valami viszhangja, de mit ér az összes eddig elért eredményünk, a mostani hétvége tükrében? Amikor meghirdettem az elsõ csiga túrát, nem hittem volna, hogy valakit is érdekel. Pedig nagyon is érdekelt. Jöttek rá a lovasok, mint méhecske a mézre. A mostani látogatói dömping pedig egyenesen letaglózott. El is döntöttem, hogy ebbe az irányba fejlesztem Silverado-t. Lesz majd Balfaszok Barangolása tájékozódási lovastúra, amelyen csupa olyan lovas vehet majd részt, aki rendszeresen eltéved, vagy egyenesen esélye sincs bárhova is odatalálni. Ügyetlenek Ügyeskedése néven kurzust tartunk egymásnak olyanok, akik még kérdezni sem merünk normális kurzuson, ha egyáltalán odamerészkedünk valamelyikre. Csapos szerint a "Vezetgessünk lovat kötõféken a Nemzeti Park szép tájain" elnevezésû túraötletem lesz a leginkább nyerõ. Oda olyanok is benevezhetnek, akik fel sem akarnak ülni lóra, egyszerûen csak szeretik a szép tájakat, szeretnek erdõn-mezõn csatangolni, s szívesen sétálnak lóval is akár. Tom Forest szerint ezt az irányt már nem szabad tovább fejleszteni, mert összeérünk a Parelli-s kurzusokkal.

A tréfát félretéve úgy érzem, hogy a Csiga Túra ötlete bevált, s a jövõben több alkalommal fogunk ilyeneket szervezni. A félénkebb, önbizalmukat vesztett vagy soha el sem nyert lovasok kifejezetten szeretik. Nekünk is jó, mert nagyon sok embernek tudunk élményt szerezni, megerõsítjük az önbizalmukat, s biztos vagyok abban, hogy lökést adunk nekik arra,, hogy elinduljanak egy olyan úton, amely a valódi lovassá váláshoz vezeti majd õket. Ezután már nem csak annak lesz érdemes Silveradóra jönnie, aki szeretne hóesésben a szabad ég alatt aludni, vagy kíváncsi arra, hogy milyen érzés 20 óra lovaglás és az azt követõ 3 óra alvás után újra lóra ülni?
[quote name='sheriff'"

A Csiga túra tényleg nagyon jól sikerült, élményekben gazdag volt!Igaz a "csiga" nem igazán csiga volt, de ez így volt szuper! Sajnos nem mindenkitõl sikerült elbúcsúzni vasárnap, ezért utólag is elnézést kérünk, úgy volt, hogy a 2. turnussal indulunk útnak csigázni, de egy rossz telefonhír miatt sajnos el kellett elöbb utaznunk.További jó és szép túrákat kívánok és remélem hamarosan megint találkozunk.Üdv:Kata

Edited by cikape, 2008 március 25. - 19:25.

#9087 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 21:08

A tájékozódási túra nagy kihívás lehet, mondjuk Guminak. A múltkor csak megfordultunk a tengelyünk körül és nem tudta hol vagyunk...... :gm:
Lovat vezetni másik lóról, nomádozni, úsztatni nem elérhetetlen.
Szerintem bármelyik hétvégén megteheted, csak hangyányi szervezés kérdése az egész. ;)

Azért ezekhez még nõnõm kell egy kicsit :ang: Ja, és lasszózni is szeretnék megtanulni, meg fütyülni is meg..... meg lassan felébredek, mert bilibe lóg a kezem :D Esetleg ha jókislány leszek nyáron valaki megtanít hegyeset köpni. :D

#9088 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 21:25

Juice! Remélem nem gondolod komolyan, hogy nyáron is jössz!! Elég volt a rossz idõbõl! Én, a kedves Menches stb

#9089 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 25. - 21:34

Menzesz, mikor fõztök már valami finomat, olyan szívesen meglátogatnám Silveradot?

#9090 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 6:16

Tegnap beszéltem lányoddal, szerintem mondta, hogy csak õt várjuk! Ehez igazodj te bélgép! Üdv! Én, Menches stb. ui: mit ennél?

#9091 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 6:55

ui: mit ennél?

Mind1, csak potya legyen! :D

#9092 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 7:49

Én kiválóan elvezetném a tájékozódós túrát. Hasonló adottságú GPS-agyúakkal együtt kelnék útra. Ej de szép is lenne! :D Hé! Belefér egy ló a mentõhelikopterbe? Mert õt nem hagyom ott.

#9093 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 8:35

Mûvészet Nektek:

Pioneer Plaza
Trail Drive Monument
Dallas, Texas

Trail statue 1.
Trail statue 2.
Trail statue 3.
Trail statue 4.
Trail statue 5.
Trail statue 6.
Trail statue 7.
Trail statue 8.
Trail statue 9.
Trail statue 10.

The Mustangs at Las Colinas
Las Colinas, Texas

Las Colinas 1.
Las Colinas 2.
Las Colinas 3.
Las Colinas 4.
Las Colinas 5.
Las Colinas 6.

The Mustangs Las Colinas

Szobrok innen-onnan

#9094 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 26. - 13:55

Azért ezekhez még nõnõm kell egy kicsit :ang: Ja, és lasszózni is szeretnék megtanulni, meg fütyülni is meg..... meg lassan felébredek, mert bilibe lóg a kezem :D Esetleg ha jókislány leszek nyáron valaki megtanít hegyeset köpni. :D

Ha tovább nyafogsz megtanítalak kesztyûbe dudálni :gm:
Apropó, tudod hogyan kell? Neked az elsõ okatatás grátisz :cool:
Kesztyût húzol a kezedre, beülsz a kocsiba a kormányos üléshez, kesztyûs kezed mutatóujját kiegyenesíted a többit behajlítod, így a kiálló ujjadd, ujjbegyével nyomást képzel a kürt gombra, olyan erõvel, hogy az hanghatást képezzen.
S lám már tudsz is kesztyûben dudálni.
Tudom a ragok nem stimmelnek.
Nos, akkor egy darab kesztyût odatartasz a duda elé, az elöbb említett módon hangot csikarsz ki a dudából és azt felfogod a kesztyûvel. Így kesztyûbe dudáltál.
No most aztán ne kötözködjetek tovább. :kv:

szia Jesus! Látom vagyol. :D :yeah:

#9095 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 28. - 10:24

Kolon-tavi varázslat kiállítás

#9096 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 28. - 13:56

Sheriff, ilyesmit lehetne Silveradon is rendezni, lehet, hogy neveznék is!

#9097 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 29. - 12:49

Este a kocsmában üldögéltünk..... Sanchó:- He, a Démon böverte a föjit, azt ráharapott a nyevére közbe. Montam, na látod, velem nem fordúhat elõ ez he.... :D

#9098 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 19:35

Totem. Azthiszem kezdünk összeszokni. Minél többet lovagolom, annál kellemesebb meglepiket okoz. Volt, hogy terep után el voltam keseredve mert elvitt mint a szarospapírt és csak az események után voltam. Gondoltam akkor ismerkedjünk elõrõl. Körkarám földrõl munkával, sok pályán lovazás. Az elsõ kellemes élmény, mikor Dieterrel és Ebivel túráztunk. Lassú kerek kényelmes vágta, laza ügetés, minden kérésemet azonnal teljesítette. Madarat lehetett velem fogatni. További sok pálya. Forrestékkel csigáztunk, mikor Sheriff nekem adta az egész világot. Vágtattunk egymás mellett, nézett minket, és azt kérdezte, hogy mit csináltál ezzel a lóval? Ez már nem a "totem" ez már egy snukipucc. Tom is megjegyezte ez a te lovad szépen dolgozik. Akkor még nem tudta, hogy valóban az én lovam. Napokban szintén pályán lovagoltam. Szuper volt, figyelmes volt és mindenre azonnal reagált. Belém bújt a kisördög, elõre hajoltam levettem róla a kantárt, csak a szárral a nyakán lovagoltam. Lépés, körök, ügetés és vágta. Fantasztikus élményt adott, készséges volt és mindent megcsinált. Persze ez inkább látványos mint tudjuk, mert egy kellõen képzett ló ezt megtudja tenni. DE nekem akkor is nagy élmény volt, hogy megtettük, meg tudtuk tenni. Másnap lasszóztam is a hátáról. Mondjuk inkább csak kipróbáltam nem kap-e sikítófrászt a feje felett suhogó kötéltõl. Nem kapott. Én hamarabb eluntam , mint Õ. Ma Jenny-Ebivel voltam terepen. Elöl mentem végig. Totem überül viselkedett, lassú nagyon lassú vágtákat mentünk. Egy rossz mozdulata nem volt. Nem is tudom miért szeretem, de szeretem. ;)

#9099 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 19:51

Azé, mert tudod, hogy magamnak szántam, túralónak. Külön megédesíti az érzést, hogy fancsali képpel figyelem, ahogyan a Tarpa-Tenkes Túrára titokban szánt lovamat végleg kilovagolod alólam. Majd jól megmondom Sanchóéknak, hogy etessék hasadó anyaggal, s mindig zárják be egy szûk boxba, mielõtt jössz, hadd legyen "jó kedvû" amikor ráülsz. Hátha kiszeretsz belõle. :gm: Különben is: szürke! Csak egy szürke! Mire jó egy szürke? Ér az egyáltalán valamit? Még ha kantár nélkül lovagolható is? Még ha igen jól is néz ki egyébként? Ha te is megversz ropingban, mint az a gaz Ranger, akkor meg agyon verlek. Az tuti! :D

#9100 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 31. - 20:00

Nem is tudom miért szeretem, de szeretem. ;)

:) Mert jó ló. :yeah: És a Zorrodat is tiszticcsa. (Akarom mondani a marhákat is imádja hajkurászni :dev: ) Próbáld ki ;)

Mellsõleg, azért mondtam Sunnyra is, amit mondtam, mert abban a lóban érzem, hogy messze több van mint egy túragépben. Nem tudásban, nem tehetségben értem, hanem igyekezetben. És ennek nehéz ellenállni :ang: .

Egyszer már bepillantottam Sheriff boszorkánykonyhájába, hogy "hogyan készül a ló". (csikóindítás)
De úgy érzem, bõven van még a tarsolyában, amire kíváncsi lehetek. :kocc:

---Nab#ssz --- Amíg írtam Sheriff beelõzött, és kiderül, hogy Totemet is magának fabrikálta. :rolleyes:

Akkor duplán érvényes, amit írtam. :D

#9101 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 20:03

Egyenlõre annak is örülök, ha nem tekerem a ló lábára a kötelet.....Bár?? Kitudja?! Most bogarat raktál a fülembe. Idén biztonságban vagy, de jövõre jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok.... ;)

#9102 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 31. - 20:06

Egyenlõre annak is örülök, ha nem tekerem a ló lábára a kötelet.....Bár?? Kitudja?! Most bogarat raktál a fülembe. Idén biztonságban vagy, de jövõre jönnek a csehszlovákok, jönnek a csehszlovákok.... ;)

Egy darab lasszókurzus rendel Rangertõl. :dev:

#9103 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 20:13

Én ma is lesegettem abba a bizonyos konyhába :) Mint már oly soxor. ;)
Hisz van nékem egy egy csikóm akit akit hamarost ülni lehet.
Najó még másfél év :(

Egy darab lasszókurzus rendel Rangertõl. :dev:

Megkérdezem Sheriffet is...gondolom az jobban bántaná ha Õ tanítana és még meg is szorongatám :gm:

Ébresztõ Csapos bilibe lóg a kezed :D

Edited by Csapos, 2008 március 31. - 20:10.

#9104 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 31. - 20:35

Ha te is megversz ropingban, mint az a gaz Ranger, akkor meg agyon verlek. Az tuti! :D

Azért erre odafigyelnék. A kobbojok névértéken (adják-)veszik amit mondanak. :kir:

#9105 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 31. - 20:40

Már nincs is kedvem lasszózni.... :hupp:

#9106 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 31. - 20:42

Már nincs is kedvem lasszózni.... :hupp:

Akkor egyedül leszek a lasszókurzuson? :gm:

#9107 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 1. - 14:28

Cégünk komoly probléma elõtt áll: lassan kifogy a víz az automatából. Rutinosan rendeltünk új készletet telefonon. A víz azóta sem érkezett meg, így egyik szomjazó kollégám felhívta a C.... W.... Kft-t. Érthetõ okokból csak az egyik fél beszélgetését tudom idézni, a kollégámét: - Halló! Ez a C.... W.... Kft.? Na, ez jó. Szóval a múlt héten rendeltünk Önöktõl vizet, de még mindig nem érkezett meg. - ... - Igen, de a rendelés mellé azt is közöltük, hogy megváltozott a nevünk is. - ... - Nem, a címünk az nem, a vizet ide küldjék. - ... - Nem kérek szerzõdést, a vizet hozzák! - ... - Mi? Most akkor elviszik a gépet? - ... - Na, ezt jól elintéztem.

#9108 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 1. - 15:02

Miért nem öntöttetek "tisztavizet" a pohárba? ;)

#9109 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 1. - 15:35

Én CW cégtõl nem vennék ivóvizenyõt... Túlságosan könnyû fordítva olvasni... :D

#9110 Keselyüstök

Keselyüstök

Csikó

• Fórumtag
  • 1.132 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 10:15

Zsu képei a csigatúrás hétvégérõl.

u.i.: szombaton reggel megyek és este jövök

u.i.2: Sheriff, hogy tetszettek a képek?

Edited by Keselyüstök, 2008 április 2. - 10:16.

#9111 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 2. - 11:09

u.i.: szombaton reggel megyek és este jövök

u.i.2: Sheriff, hogy tetszettek a képek?

Szia Kesely!

Bár nem engem kérdeztél, de mivel ott voltam a feleségemmel a túrán, talán válaszolhatok rá.
Igen! Nagyon jó hangulatos képek. Egy-kettön a feleségem és én is rajta is vagyok.
Ami a túrát illeti az pedig felejthetetlen volt. Bár most elõször lovagoltam westernben, de hála a jó vezetõnek, a jó lovaknak, a jó terepnek és nem utolsósorban a jó társaságnak olyan jól éreztük magunkat, hogy elõbb utóbb biztos, hogy visszamegyünk még. A szállás és a kiszolgálás külön dicséretet érdemel. Gratulálok Dóri új nevéhez. Sajnos a második napi lovaglást egy telefonhír miatt nem tudtuk megejteni. Majd legközelebb. Talán még a következõ alkalommal is csak csigázni, de ki tudja.

További szép napot: Peti

#9112 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 19:28

Vajon szállás ügyben Porfelhõt vagy Pendét hívjam inkább? :)

#9113 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 19:46

Engem hívhatsz, aztán szállhatsz! :D

#9114 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 20:16

Sheriff, hogy tetszettek a képek?

Nagyon!
Bár azon mindig meglepõdök, hogy mindig sokkal szebbnek és ügyesebbnek képzelem magam, mint az végül a rólam készült képeken látszik. :hupp:

????

#9115 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 20:24

Törölve, elkapkodtam :) És még le is maradtam ;)

Edited by Adrienn, 2008 április 2. - 20:26.

#9116 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 20:25

:P De hát már megcsináltam! :P

#9117 Guest_Tom Forest_*

Guest_Tom Forest_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 2. - 20:40

Nagyon jó kis képek. Nekem ezek tetszettek a legjobban:
No?!
Phûûû! (Avagy Menches just have been gone :kir: .)

Ezt meg úgysem hiszi el senki, hogy ilyen volt. ;)

Bár most elõször lovagoltam westernben... elõbb utóbb biztos, hogy visszamegyünk még.

Én szóótam. ;) Vége a lappangási idõnek. :dev:

#9118 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 20:58

Ma megint fogtam egy kazalra való halat, hogy Sancho vigye a tavába. Az eredmény: holnap sült hal lesz a kaja. Engem meg sem hívtak, így törje magát az ember. :hupp: ;)

#9119 Jesús

Jesús

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 21:53

Ma megint fogtam egy kazalra való halat, hogy Sancho vigye a tavába. Az eredmény: holnap sült hal lesz a kaja. Engem meg sem hívtak, így törje magát az ember. :hupp: ;)

Szép fogás volt! Kár, hogy a cica méreten aluli volt és el kellett engedni. :)
Menches-szel ketten pucoltuk meg este a halakat, de holnap én sem megyek ki, úgyhogy én sem fogok sült halat enni. :) Mondjuk, ez Téged aligha vígasztal. :D

#9120 Menches

Menches

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 798 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 6:00

Kell a sülthal a gyógyuláshoz. :dev: Pende nem vagy beteg? :yeah: Üdv!