Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#841 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 19:44

ha szeretitek a túrót, akkor megpróbálok egyet elõkereseni

#842 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 19:49

Aztelfelejtettem, hogy holland termékekre specializálva. Magyar értelemben vett túró nincs és tejföl se. Ahogy látom "túrókrémre" vagy marcarponealapra kell helyeznem a projektet.

#843 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 13. - 19:53

Ez elvileg vmi túrósajtra van írva.... én úgy csináltam h 100 g túró 100 g mascarpone tán 2 dl tejszín meg cukor+vanillin cukor a krémje az alapja babapiskóta+margarin a tetejére zselatin meg gyümi Ja, meg van a gumimaci nevezetû, azt sem kell sütni azt hiszem. a túrós receptet eddig nem találtam meg :(

#844 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 3. - 22:21

Pujkamellfilé vargányával, vörösboros mártásban, galuskával. Aztán egy Llotti féle sajtkrémes, fehér szarvasgombával.

#845 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 9:50

hahó valaki!!!! szeretnék olyan karamell öntetet, mint amilyen a mekiben van. Hogy kell olyat csinálni???? neten már keresgéltem, de nem olyannak tûnnek...

#846 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 13:58

na, találtam. már sül hozzá az amerikai palacsinta is. sõt az elsõ adagot tesztelési céllal már meg is ettem. :D

#847 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 14:18

Zulejka! Llotti receptjéhez hasonló a fehércsokis sajttorta, azt is mascarponeból csinálják, a neten egy csomó recept van, azért nem linkelek be egyet se, de ügyes kislány vagy, megtalálod, amelyik tetszik ;) Agrobe! Hol? Milyet?

#848 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 14:33

a mindmegettén.

http://www.mindmeget...ontet-ii.recept

én nem tudtam a képen szereplő állapotáig várni, de így is nagyon finom.

Edited by agrobe, 2010 október 5. - 14:34.

#849 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 12:10

A férjemnek szülinapjára szeretnék csinálni kolbásztortát, vagy valami hasonlót. :D Lényeg, hogy sok hús legyen benne, meg az sem baj ha szép színes. És persze finom legyen. :) Van valakinek bevált receptje?

#850 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 31. - 17:55

én csak csirketortát tudok. De az is finom, eddig mindenkinek izlett, még nekem is, pedig nem szeretem a csirkemellet.

#851 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 1. - 14:58

üsse kavics, az is jó lesz. Ide a recipét!

#852 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 6:21

No: a csirkemelleket vékony szeletkékre vágom, ha van kedvem (általában nincs) kikloffolom és fokhagymás,sós tejbe áztatom néhány órára. fogok egy jénai edényt (ezért nem írok mennyiségeket, mert kinek mekkora van), a legjobban a kerekben néz majd ki a végeredmény. Na, ezt az edényt kibélelem bacon csíkokkal alaposan, ne maradjon rés sehol és a csíkok ki is lóghatnak belõle. A husikat elõször megforgatom lisztben, majd tojásban-amibe szintén szoktam tenni egy kis fokhagymát összezúzva- a fokhagyma mindenbe jó és túl fokhagymás étel nincs elvem alapján-, majd prézli helyett reszelt sajtban, ez lehet, füstõlt, vagy vegyes sajtmaradékok is, de sima trappista is. a kibélelt tálba lerakok egy sor ilyen "bepanírozott" húst, majd jön egy réteg bacon, majd megint a husik, amíg meg nem telik a tál, nem kell pereméig, mert fog bugyogni, fortyogni, de ha ezt csinálja, én azt se bánom, csak akkor többet kell mosogatni és kell alá egy tepsi. A sütés elején alacsonyabb hõfokon sütöm és borítok rá alufóliát, amíg átpárolódik. Majd mikor levettem a fóliát feljebb tekerem és megpirítom. Ha kész akkor kiborítom a jénaiból egy tálra, pont olyan mint egy igazi torta, és szeletelhetõ is szépen. Isteni finom pl. a nagyikám kefíres salátájával is, meg héjas krumplival, vagy koviubival, vagy krumplipürével. Igazi fehérjebomba girhes férfiembereknek :D

#853 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 3. - 14:19

Hitetlen! Nem torta, de kiegészítésnek talán jó lesz :) Szalámis/kolbászos muffin •5 dkg szalámi/kolbász •bõ fél deci olaj •2 tojás •180 ml tej •apróra vágott hagyma (kevés kell csak bele, mondjuk egy kisebb hagyma fele) ezt összekeverni. Külön tálba: •28 dkg liszt •1 ek. cukor •2 tk. sütõpor •1 tk. só (azért csak ennyi, mert a szalámi sós) Ezt szintén összekutyulni, majd belekeverni a szalámis-olajos-tojásos-tejes-hagymás elegybe. 170 fokon (3-as fokozat) 20 percig kell sütni jav.oka: személyes megjegyzés maradt a receptben :)

Edited by juice, 2010 november 3. - 14:53.

#854 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 19:35

Hohó, Juice, köszönöm! :ang: Ezt lehet hogy csak úgy megcsinálom. Sok hagymával és sok kolbásszal. Meg fokhagyesszal, mert ugyebár abból soha nem lehet túl sok. :D

#855 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 19:50

túl fokhagymás étel nincs elvem alapján

:D :yeah: :kocc:

már sül hozzá az amerikai palacsinta is.

Na ilyet még nem sütöttem soha :) hogy kell? Sütõporral? Élesztõvel?

#856 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 4. - 19:59

Szalámis/kolbászos muffin

Nem akarnád bemutatni, milyen is ez? :)

#857 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 6:17

amerikai palacsinta receptje:
http://www.nosalty.h...nta_recept_2143

én egy másikat csináltam, jó volt az is, de ipari mennyiség lett belőle, a komondorok zabálták fel. Nagyon laktató, nagy dömper palacsinták lesznek...

egyébként most meg kacsatöpörtyű sül.... :)

Edited by agrobe, 2010 november 5. - 6:18.

#858 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 16:31

túl fokhagymás étel nincs

Ja igen. Már jó nagy volt a hasam Aporral, amikor állandóan spenótot ettem volna. Na, csináltam is jó fokhagymásan, kb az illata a pajtáig érzõdött. Irtó finom volt. Majd egy óra múlva jött a fokhagyma bosszúja: olyan szinten marta a gyomromat, hogy egy fél napig fetrengtem tõle... :rolleyes:

#859 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 5. - 21:20

Most sült meg a csokis-gyömbéres süti. :kir: :yeah: :cool: Hagyom kihûlni, holnap reggel kiborítom a formából, teszek rá csokimázat, és telirakom a tetejét gyömbérrel.

#860 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 6. - 9:15

Megcsináltam tegnap este. Gyönyörû lett, amolyan szakácskönyvbe-lefényképezni való. :)

Valamit majd módosítani kell a recipén, mert nekem egy kicsit fullasztó, lehet hogy olaj helyett zsírt rakok bele legközelebb. Meg valami jó kis zöldfûszereket, majorannát meg oreganot, hogy izgalmasabb legyen. Nem nagy szám kolbi ment bele, csak olyan occsóféle, biztos az is sokat számít.

Egyszóval köszi a receptet, fogok vele még gyakorlatozni! :yeah:

#861 nuttella

nuttella

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 719 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 6. - 13:51

Hitetlen! Nem torta, de kiegészítésnek talán jó lesz :)

•5 dkg szalámi/kolbász

és ezt vegák is ehetik...? ;)

#862 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 7. - 10:56

és ezt vegák is ehetik...? ;)

Miért? Te ismersz Kolbász nevû állatot? Na ügye :D :D :gm:

#863 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 8. - 13:22

Brownie! Most sütöttem elõször mert gondoltam biztos baromi nehéz én meg elbénázom és oda a sok finom hozzávaló..nagyon egyszerû és isteni finom!!! :)

#864 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 23:00

Sziasztok! Steaket készülök sütni és igazából pác receptet keresek. Van két szép szelet marhahúsom és nem tudom hogyan érdemes elõkészíteni. Egyszer már kipróbáltam mustárosan, pár napig mustárral volt bekenve,olívaolajjal bõven leöntve, naponta forgatva. Egész puha lett, de a mustáros íz valahogy nagyon megmaradt. Igazából inkább natúr változatban szeretném, de a neten csak olyan recepteket találtam, hogy borssal bedörzsölni, olajjal bekenni, pár nap után kisütni. Van esetleg valakinek bevált receptje, vagy tényleg csak ennyi az egész, ne bonyolítsam?

#865 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 18:38

Én hagymát is szoktam rászeletelni és beborsozom + olívaolaj és mustár.

#866 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 19:04

Melodia köszi! Lilahagymát, vagy vöröshagymát? Vagy igazából mindegy? És mustárból úgy köbö mennyit? Bocsi, hogy kérdezek, csak egész kezdõ vagyok marhahúsban (bár szeretni szeretem)

#867 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 21:55

Vöröset. A mustárt nem túl bőven, a hagymát bőven. (én pl. mondjuk 4 ujjnyi vastag szelet bélszínre egy csapott ek mustárt tennék és egy félökölnyi vöröshagymát. ) De ha többször csinálsz, más alkalommal tehetsz rá kakukkfüvet, fehérborsot és borókabogyót, szintén olívás pácban, úgy teljesen más lesz, de az is finom. :)

#868 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 1. - 8:50

illetve lehet pácolni fûszeres szeszben, pl whiskey-ben is. Jót tesz neki...

#869 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 1. - 16:47

Köszönöm! Ezeket megjegyzem és majd kipróbálom ;)

#870 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 16:49

Pár héttel ezelõtt voltam Bikalon, és olyant hallottam, amit kb 45 éve utoljára. Valaki ismeri a prí fogalmát? Netán evett is?

#871 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 16:57

a prí-t nem az õszi bogarak mondják? :D elõször a zsidók ugrottak be és a széder. :) de, hogy étel is legyen ilyen.. errõl még nem hallottam.

Edited by The Oldenburgi, 2010 december 8. - 16:58.

#872 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 19:25

A Tolna és Baranya határvonalán élõ németajkúak disznóvágási sûrû, mindent bele levese. Inkább koradélutánra, mint délre lesz kész, mert ugye a feldolgozás közben készül. Ezek a németajkúak nagyon értenek a disznó alkatrészeihez. Azok a szalámik, kolbászok, sonkák... Abban nem igazán van ma társam, hogy én a minél öregebb, annál ízletesebb elvet vallom. Egyet nem szerettem sosem, a svártlihurkát. Az valami rémes. Azt mondják, olyan, mint a disznósajt, de nem. A disznósajt az finom. Bár én érdekes módon a disznósajtból a boltit mindig jobban kedveltem, mint a házit. Lehet, hogy pont disznósajtban gyengék voltak azon a vidéken. :)

#873 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 23. - 22:04

A Tolna és Baranya határvonalán élõ németajkúak disznóvágási sûrû, mindent bele levese. Inkább koradélutánra, mint délre lesz kész, mert ugye a feldolgozás közben készül. :)

Ez netalán a hurka levessel azonos?
Mert az eszméletlen.l
Abárlé sûreje az alap.
:)
Gyenge gyomrú most kiszáll.
:D

#874 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 26. - 13:10

Aki a csípõset szereti... :D

#875 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 26. - 13:18

Tegnap megvolt a heti nagybevásárlásom.
Szerencsére a hollandok-annak ellenére, hogy jobban eszik az ilyen fura kajákat- nem vásároltak meg egy csomó különlegességet, így mielõtt a boltra rohadna, leárazzák mind.
Így jutottam hozzá tetemesebb mennyiségû egész shitake gombához, meg valamilyen csírához. Nemtudom mi volt az, csak nagyonolcsó, meg biztos nagyonegészséges.
Ma nekiálltam volna ebédelni, de nembírtam a kíváncsiságommal és kigugliztam, mi a halál az a tuinkers.
ZSÁZSA
Szégyellem magam nagyon, de nekem aztán fogalmam sincsmiafene az.
Gugli : zsázsa recept - csak saláták voltak, hát akkor ezt fõzni nem is lehet ??

Tízpercalatt összedobott ebéd: sonka munster sajttal összesütve olvasztva + grillezett paradicsom ajándékbakapott ostiepok ráolvasztva. fûszer: bazsalikom, só, kakukkfû.
Tetejére meg ez a zsázsa. Hát...hm...nem lesz a kedvenc rágcsálnivaló zöldségem, de nagyon különleges ez a csípõskés íz.

Kérdés: Ki lehet ezt fõzni? Mármint az ízt belõle, hogy belemenjen a fõttkajába?

#876 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 26. - 13:32

Aki a csípõset szereti... :D

Teszkóban lehet kapni itthon is habanero-t, nem is drágán, az még az emberileg kibírható kategória, ha mondjuk egy nagy tányér chilis babba belekockáz az ember egy csücsöknyit. Azért nem az a megoldás, mint cseresznyepaprikából, hogy szétnyomsz egy tányér gulyásban egy fejet. :)
Aranyereseknek sehogysem ajánlott.. :D

#877 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 26. - 13:38

Tapasztalat? :gm:

#878 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 26. - 13:48

zsázsát nem lehet fõzni. illetve nem érdemes, pont ez a torma-mustár szerû íze a lényeg. Minél fiatalabb a növényke, annál kevésbé csíp. Én nagyon szeretem sima vajas kenyéren, vajas rozskenyéren mondjuk.

#879 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 26. - 13:50

Csináltam egyszer piri-piri szószt nagyobb mennyiségben, erõspesta helyett. Nem volt a boltban sima csili, csak ez a habanero. 2 darab közepes méretût fõztem fel 3 méretes kaliforniai paprikával... még a turmixgép is üvöltött, amikor pürésítettem :kir:
Kegyetlen anyag.

zsázsát nem lehet fõzni.

illetve nem érdemes, pont ez a torma-mustár szerû íze a lényeg. Minél fiatalabb a növényke, annál kevésbé csíp.

Én nagyon szeretem sima vajas kenyéren, vajas rozskenyéren mondjuk.

köszi :)
kenyeret nem eszek, de akkor úgy fog elfogyni, hogy frissen rádobálom mindenre a héten :kir:

#880 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 26. - 13:59

a fõtt tojáshoz is illik.