Közzétéve 2011 szeptember 23. - 9:55
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 10:35
Te Stuszi!Utolsó hozzászólásom jutalomfalat ügyben. Van akinél beválik, van akinél nem. Az enyémek rövid idõ alatt megszokták, hogy nincs. Most már nem is várják. De azért odajönnek. A legkisebb kutyám egy eredményes munka után ott örömködik az ölemben 5 percig. Volt, hogy annyira örültem az elvégzett nehéz munka sikerének, hogy elõkaptam egy darab kolbászt amit magamnak vittem, de le se tojta, fontosabb volt belebújnia a képembe és együtt örülni. Na nekem kb. ez a célom a lovakkal is. (még mielõtt valaki rácsapna, NEM az, hogy az ölembe másszon!
)
A lovaimról egy kis +info. Brúnó lovardai ló volt, észrevehetõen azok a szabályok rögzültek benne, amik a boxos tartásra, meg úgy általában egy iskolalóra vonatkoznak.
Harmat jó pár hónapig, mielõtt hozzánk került, nagyjából szabadjára volt engedve, olyat, hogy etetõtál azon a helyen nem is látott, ráadásul el is lett rontva egy kicsikét.
Ezzel a két lóval nem egész 1 ill. 2 hét alatt ha nem is könnyen, de sikerült elérnem azt, hogy nálam nincs kikötés, nincs bezárás, mégis egyre többször az van, amit én mondok. Abból az etetõbõl eszik a ló, amit én kijelöltem, hogy az az övé. És elég rászólnom, békén hagyja a másikat, nem eszi el elõle a kaját. Ha szólok, követ. Ha megyünk a kifutóból a karámba, eszében sincs már szétdúlni a kertet. Szólok, jön, követ, ha akarom megáll, nyugton van. (Harmatra még azért rakok vezetõszárat, de egy hét, és már az se kell.)
Brúnót segítséggel átszoktattam az ostoros vezetõszárazásról az ostor nélkülire. Most már tényleg szóra dolgozik. (ostort meg hála az égnek, nem kell vennem)
Tegnap Brúnót kicsit keményebben fogva megdolgoztattam, este vacsora után az utolsó ellenõrzésükkor odajött, hozzám dugta a fejét, és megnyalogatta a tenyerem.
És minderre rém büszke vagyok! Akkor is, ha emellett tudom, és ki is merem jelenteni, hogy ettõl még nem értek a lovakhoz!
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 11:28
Te Stuszi!
Futószárra gondoltál nem???a vezetõszár helyett?Nem tudom lehet nem ért velem egyet mindenki,de nem is kell ;) én akkor is azt mondom hogy jól haladtok,és persze ügyesek a lovaid.
Na meg persze te is.
Igazán a jutifalatot én sem nagyon részesítem elõnyben,mert ugye a természetes lókiképzésnél is azt mondják ,hogy a ló nekem dolgozzon ne a kajának.Na ebbe ne merüljünk el mert nem értek hozzá,csak amit hallottam azt mondom.
De aztán embere válogatja ki mivel gyõzi meg a lovát hogy menjen oda hozzá.
![]()
Holnap szüreti lesz nálunk,tök jó mindenhonnan a környékbõl jönnek lovasok,szerintem 15-20 lovas lesz,meg jó nagy buli.Ha valakit érdekel 3-kor kezdõdik a vonulás,gyertek el.Tudom elég messze vagyunk,de azért annyira nem. :yeah:
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 11:49
Irigyellek, én már látom magam, amint holnap 3-kor trágyát lapátolok, vagy karámot bõvítek, vagy beállót fejezek be, vagy ezeket kombinálva végzem. :( Kezdem érteni miért hülyéztek le jó páran az elmúlt 2 hétben
![]()
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 12:27
Üdv a klubban! :kocc:
Kérünk szépen még képeket a lovakról!
Amúgy én is azt mondom, sokkal izgibb egy olyan ló, akinek van saját elképzelése a világról (mint neked Brúnó, Mackónak Aida nekem meg Maláj), akkor is, ha sokkal több energiát, odafigyelést igényel mint a birka másik.Na persze vannak szituációk, amikor áldom az eszemet, hogy megvettem ezt a kis kancát is, akinek fát lehet hasogatni a hátán, és simán felülök rá több hónapos kihagyással, nagy pocakkal is. Már ha hagyja magát megfogni, és nem kell rendbe tenni az agyát egy 5-10-30 (mikor mennyi?) perces körkarámos tornaórával...
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 13:15
Oszt méé nem?(még mielõtt valaki rácsapna, NEM az, hogy az ölembe másszon!
)
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 13:24
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 13:48
Oszt méé nem?
![]()
Büszke is lehetsz magadra! :yeah: Lovardai lét után elég nagy a szabadság Brúnónak, és persze, hogy feszegetik a határaikat, mégis csak tudniuk kell, hogy hol a helyük. A heréltek meg általában (bár nem vagyok szakértõ, csak úgy mondják) könnyebben elfogadják a fõnököt.
A mai lovas foglalkozás után nem is értem, hogyan írhattam Aidáról olyan szörnyûségeket!Egy angyal!
Teljes nyugiban fel lehetett nyergelni, úgy állt, mint egy boci. Most már eljutottunk oda, hogy nem kell rá kötõfék sem, mert mindent megért, megcsinál.
Én már túl vagyok a napi egy talicska ganyén! :yeah:
Közzétéve 2011 szeptember 23. - 18:17
Közzétéve 2011 szeptember 25. - 21:06
Közzétéve 2011 szeptember 26. - 9:22
Mi minden nap összeszedjük,
Közzétéve 2011 szeptember 26. - 12:46
Stuszi! Ez a hét lóvásárlás nélkül telt?
![]()
Mindenkit elragadott a lova, hogy így eltûntetek?
Közzétéve 2011 szeptember 26. - 14:07
Közzétéve 2011 szeptember 26. - 15:36
Közzétéve 2011 szeptember 26. - 18:21
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 7:34
Stuszi! Látom igaz rátok is, hogy "nincs kettõ négy nélkül", vagyis nincs egy kettõ nélkül!
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 8:52
Pedig tökéletesen megfelelne lóbeállónak is. Na, akkor üt majd meg a guta, ha ezt jobban fogják szeretni mint az atombunkert.a képeken látható fa tákolmány a barik helye volt, nem a lovaké,
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 10:23
Pedig tökéletesen megfelelne lóbeállónak is. Na, akkor üt majd meg a guta, ha ezt jobban fogják szeretni mint az atombunkert.
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 10:34
Jajaj, én pont azt figyeltem, hogy hol van ebben 1tonna faanyag, meg olyan büszke voltál rá, hát gondoltam nem veszem el a kedvedet, ha rákérdezek, hogy akkor ez milyen munka volt, csak ennyire telt!
Ja, és mielõtt még tévedés lenne, a képeken látható fa tákolmány a barik helye volt, nem a lovaké, (õk a 20 cm-es bundájukkal nem voltak túl igényesek az istálló kialakítására) és csak azért nem bontottam el, mert jó lesz széna vagy szalmatárolónak.
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 11:24
Edited by hitetlen, 2011 szeptember 27. - 11:24.
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 11:36
Jajaj, én pont azt figyeltem, hogy hol van ebben 1tonna faanyag, meg olyan büszke voltál rá, hát gondoltam nem veszem el a kedvedet, ha rákérdezek, hogy akkor ez milyen munka volt, csak ennyire telt!
Jó, hogy írtad, azért megnyugtatóbb.
![]()
Kezdenek macisodni a lovak, sûrûsödik, vastagodik a szõrük.Jön a tél. De hol az õsz?
Kora reggel azért õsz-szag van
, menj csak ki valamelyik nap olyan 7 körül.
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 13:47
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:29
Mikor?Kora reggel azért õsz-szag van
, menj csak ki valamelyik nap olyan 7 körül.
Még egy kicsit fázogatnak, aztán rájönnek, hogy jobb bundát növeszteni.
Az enyémek nem macisodnak. Max. abban hasonlítanak a macihoz, hogy kerekednek. De a szõrük nem nõ. :(
Közzétéve 2011 szeptember 29. - 12:20
Mikor?
Reggel 7? Az meg mikor van?
Még egy kicsit fázogatnak, aztán rájönnek, hogy jobb bundát növeszteni.
Közzétéve 2011 szeptember 29. - 16:03
Ha végig tudnám aludni az éjszakát nekem se lenne gond a korai kelés, de 3x ébreszt a gyerek.Látom 1eseknek jól megy a soruk...
Én reggel 6-kor már
Közzétéve 2011 szeptember 29. - 18:55
Közzétéve 2011 szeptember 29. - 19:09
Közzétéve 2011 október 1. - 23:01
Közzétéve 2011 október 2. - 18:38
Közzétéve 2011 október 3. - 14:35
Mindenki lelépett a térképrõl?
![]()
Azért hoztam pár képet, igaz, nem valami jól sikerültek.
Közzétéve 2011 október 3. - 16:01
Pedig pont azon gondolkodtam az erdõben csalingázva, hogy az Alföldön mennyivel egyszerûbb dolga lenne az embernek.
Eltévedésben semmi vagy hozzám képest. Alföldi gyerek vagyok, 20 éves fejjel képes voltam a nagy magyar pusztában úgy eltévedni, hogy egy romos tanyában éjszakáztunk.Igaz ami igaz, nagy volt a köd, nem láttuk a falu fényeit, de azért mégiscsak égett a p.fám... Na meg a gyomrunk az éhségtõl, mert nem volt nálunk más, mint egy fél demizson jó kis homoki fröccs, meg fejenként 1 alma...
Közzétéve 2011 október 3. - 16:18
Közzétéve 2011 október 3. - 16:30
Közzétéve 2011 október 3. - 19:16
Vidámabb téma:
Most akkor toljam, vagy ne?
Közzétéve 2011 október 3. - 21:26
Közzétéve 2011 október 4. - 10:03
Pedig pont azon gondolkodtam az erdõben csalingázva, hogy az Alföldön mennyivel egyszerûbb dolga lenne az embernek.
![]()
Aida engem is leszoktatott a lábhasználatról. Elég neki "szólni", és már jármódot is vált. Irányításnál is elég a testsúly, meg a lábszárral nyomás.
Szombaton szüreti lesz itt. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e valaki olyan kamikaze, hogy lóval beálljon a sorba.Sajnos nagyon kulturálatlan népség gyûlik össze. Az elsõ fél óra után már olyan részegek, hogy azt sem tudják hol vannak. Végigszemetelik a falut is.
Közzétéve 2011 október 4. - 14:55
Jobban tartasz tõle, mint kellene szerintem. Nem eszik olyan forrón a kását. Elsõ alkalommal meg bõven elég egy sétálgatós terep, le lehet szûrni, hogy mik a "gyengéi" a lónak.
Brúnónál a lábszárral nyomást leheletfinoman kell elvégezni, különben már menne is. Sztem jókat fogunk küzdeni terepen, ha egyszer lesz elég bátorságom (meg védõmellényem) kivinni...![]()
Közzétéve 2011 október 4. - 19:23
Közzétéve 2011 október 5. - 11:00
Jobban tartasz tõle, mint kellene szerintem. Nem eszik olyan forrón a kását. Elsõ alkalommal meg bõven elég egy sétálgatós terep, le lehet szûrni, hogy mik a "gyengéi" a lónak.
Azt írtad, hogy szakértõ segítséged is van. Vele mi újság?