Ugrás a tartalmakhoz

Akhal

• Please log in to reply
1089 válasz a témához

#841 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 8:43

Mik azok a sebhelyek rajta? És a köldöke?

csikó

Ha a mieinken csak ennyi lenne, örülnék neki :D
Sebhelyek egy csikón? :) Egy normálisan felnõtt falusi gyereken szerinted mennyi sebhely van? :)
galyak, egymást is amortizálják ám rendesen, de most ebben a korban vannak mi is megvagyunk idén áldva 4 kis csõdörrel, farkasalma fõzet nélkül ki sem indulok hozzájuk. :)

Edited by tipara, 2010 augusztus 23. - 8:45.

#842 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 8:51

Ha a mieinken csak ennyi lenne, örülnék neki :D
Sebhelyek egy csikón? :) Egy normálisan felnõtt falusi gyereken szerinted mennyi sebhely van? :)
galyak, egymást is amortizálják ám rendesen, de most ebben a korban vannak mi is megvagyunk idén áldva 4 kis csõdörrel, farkasalma fõzet nélkül ki sem indulok hozzájuk. :)

Miaz a farkasalma fõzet?

#843 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 10:48

quote name='lelkiismeretemmiatt' date='2010.08.22, 23:30' post='833480'] Sziasztok! Kedves Melodia! Látom nagyon szívedre vetted a dolgot! Hidd el, nincs értelme. Azt gondolom, felnõtt emberként lehetnél kissé tárgyilagosabb. Nem akarlak én téged bántani, az életedre törni, csak véleményt szeretnék ütköztetni kulturált módon. Nos, nem kizárólag Mualimmra vonatkozik azon megállapításom, hogy kizárólag fényképek alapján hozol ítéletet, hanem ha emlékeznél rá, akkor volt fent egy kép egy cremello csikóról, és egy nagyon szép fakó kancáról. Rémlik valami? - ???? Nos ott is a fénykép alapján döntöttél úgy, hogy ezen lovak kizárólag showra valók, de teljesítmény nincs bennük. Esetleg láttad már õket élõben is? (Bocsánat, megnéztél néhány youtube felvételt is, így igazán képben vagy!)Vagy tudod ki fia borja? Mert azt látom, hogy számodra igen fontos a származás, és a szülõket emlegeted nagyon helyesen, de lehetnek bármilyen felmenõi is annak a szerencsétlen állatnak, ha õ maga nem bizonyított, hogyan is mondjunk rá véleményt? Nyilván te is tudod, most volt Franciaországban egy világkiállítás. Tényleg, miért nem volt ott egyetlen magyar ló sem? Te kedves Melódia ott voltál? -Nyilván tudom. És te tudod, miért nem volt ott magyar ló? Nyilván nem, ezért felvilágosítalak. Mivel a Kurultáj szervezõi meghívták T. Rjabovát és még jópár prominens személyiséget a Kurultájra, mégsem mentünk. Igaz, azután Ashgabadban kiderült, h ez a meghívás valahogy nem ért oda írásban,de akkor már késõ volt... Fogsz-e valaha is saját lovat kiállításon megmérettetni? - Nem, nem fogok. Kiállításon, pont a korábban felvázolt okok miatt nem. Vagy pedig inkább nem, hiszen a világ minden részébõl odasereglõ szakemberek - azért ide beszúrnám, h Moszkvába minden évben meghínak a VIP páholyba. Írásban... nem értenek hozzá, köztük az általad emlegetett Klimuk AKI MA A FÖLD NEVÛ BOLYGÓN LÉVÕ LEGJOBB STUD FARMNAK A VEZETÕJE? Vagy mondjuk mit mondasz Raibovára? Vagy esetleg a felvidéken élõ oroszhoz, Klabajevhez, akinek ma nyugat Európában a legtöbb elit minõsítésû lova van? Õk is szakmai dilettánsok, akik csak a showra tenyésztenek? Azt írod, a teljesítmény mindenek felett, és azt is, hogy sem négyszögben, sem galopp és egyéb versenyeken sem lehet ezt a fajtát kipróbálni, mert azt a nyugati lovakhoz találták ki! Ez egyszerûen nevetséges!!!!!!:):):) - az a nevetséges, h még mindig nem érted, amiket leírtam. Azt érted, amit te kifacsarsz belõle. Olvasd el még egyszer, hátha körbeér. Nem is értem, akkor mihez valók? Mond meg kérlek, milyen tesztek alapján lehetne õket lemérni? Vagy nem az Abszent volt olimpiai bajnok díjlovaglásban? VAGY NEM A Karakum volt 2000 m-en pályarekorder Pitagorszkban? " és nem Ashgabatban"? Kicsit jobban kéne tájékozódni. Egy kicsit sántít és ellentmondásos, hogy azt írod milyen jól ugranak a Karador csikók, de persze ugróban sem lehet õket kipróbálni! - Miért ne lehetne? Vegyél egyet és próbáld ki. Ilyen egyszerû. Nem a máséval kéne a csalánban kotorászni... Ha ilyen jól tudod, mit kellene csinálni, akkor elõtted a lehetõség. Esetleg talán táv versenyen, hm? Vagy ott sem? Ja, és errõl jut eszembe, valami olyasmit írtál, hogy Türkmenisztánban félheréjû lovakat tenyésztenek? - ezt hol írtam????? :huh: Voltál te már ott? - ha ott még nem is, a határ túloldalán (É-Iránban, a valódi turkomán sztyeppén) igen. Firouz asszony meghívására - nekem õ is elég megfelelõ személynek tûnt... ;) Láttad már az állományukat? - igen. Az általuk kiadott katalógusban/ méneskönyvben képekkel, származással, teljesítménnyel leírva igen. Szerinted hány tenyészállatuk van? No de térjünk kicsit vissza arra a bizonyos teljesítményt próbáló módszerre! Nos kíváncsian várom milyen verseny kéne ahhoz, hogy a keleti típusú lovaknak is megfeleljen:) Volna valami ötleted, kedves Melódia? - Ismét utalnék arra, h sem nekem, sem az egyesület bármely más vezetõségi tagjának se feléd, se bárki más itt olvasgató felé NINCS beszámolási kötelezettsége. Akit érdekel az egyesület munkája, az felveheti velünk a kapcsolatot, és örömmel válaszolunk a kérdéseire.Ti ezt eddig se tettétek meg, inkább itt a pacin tájékozódtok... Mint szamóca, aki itt minõsítette a hazai ménállományt, bár kötve hiszem, h elment volna személyesen élõben megnézni õket. Viszont ezzel õ valóban "értékelte" T. Rjabova és N Abramova munkáját és szakértelmét, hiszen ezeket a méneket õk engedélyezték/minõsítették.... Ja, vagy azt már nem, hiszen nem azért tenyésztünk, hogy csak pénzt tegyünk bele, és ki is próbáljuk, vagy mások próbálják ki! Majd valakik még a végén megvennénk tõlünk, és mások is lovagolhatnának ilyen lovakon! Azt már nem! Nehogy már másnak is legyen ilyen lova! -????? A tenyésztõi szervezet vadhajtásait pedig vágjuk le! Máglyára az eretnekekkel ! A föld bizony lapos, és mindenki, aki mást állít az hazudik! Jaaa, és mi pedig egy nemzeti kinccsel fedezünk, igen, nem is akarták az oroszok odaadni, de végén csak csak! :) Hogyne adták volna oda, mikor olyan szépen kértük! A NEMZETI KINCSET!?!?! nekünk magyar testvéreiknek!!!!!!!!!!!!!!!!!! Na hagyjuk már!!!!!!!!:):):) Egyébként van errõl valami papír csak úgy mellékesen? Az sem baj ha oroszul. Csak hogy lássuk, mi igaz és mi nem. -Atlant NEM az én lovam, de a papírért fordulj bizalommal T. Rjabovához v N. Abramovához.... Tõlük kérd, ha látni akarod. Közjegyzõnél készült szerzõdés arról, h bár a lovat eladták egy rakás pénzért - nem felebaráti szeretetbõl, nem ám.... -, de a tulajdonos soha ki nem heréltetheti és x adag mélyhûtött spermát köteles a méntõl a MAAK rendelkezésére bocsátani ingyen és bérmentve ( most elõre szólok, h a további részletekhez már végképp semmi közöd.) Egyébként láttam a képet az egyik Karador csikódól, nagyon szép jószág, gratulálok hozzá, büszke lehetsz rá, de a puding próbája az evés. Be van már lovagolva? Mennyi idõs? 7-8 éves? - mi közöd is van hozzá? :D Bár be van, és nincs lekésve semmirõl.Van 6 éves is, 8 is. Nos, ezek szerint a tenyésztõi egyesület, ha hozzájuk fordulok mint írod " megvonja a vállát és fütyül rá". Na ez szép akkor minek is van, ha nem azért, hogy segítsen mindenkit aki ilyen fajtát szeretne? Vagy tényleg csak saját magának saját célra jött létre, amolyan belsõ kör, és mindenki aki kívül van azon a bizonyos belsõ körön, az "vadhajtás" amit le kell vágni? - Na itt van a kutya elhantolva: fordult valaki a teny. egyesülethez? Legjobb tudomásom szerint senki... Tényleg erre mit tudsz mondani? Te például pontosan milyen szerepkörben vagy a szervezeten belül? Mit tudtok, mint hivatalos magyarországi egyesület segíteni mondjuk Szamócának abban, hogy tudjon ilyen lovat tenyészteni? - Samoca nem kérte a segítségünket, nemde? Mutass akár egy olyan fajtatenyésztõ egyesületet, amelynek a tagjai azzal töltik az idejüket, h potenciális érdeklõdkre vadásznak, és erõvel rájuk tukmálják a segítségüket. :D Esetleg ha Én vennék ilyen lovat, milyen segítséget tudnátok nyújtani számomra? Gondolom ezek után már semmilyent sem. Vagy mégis, ha megígérem jó leszek? - 2 éve nem kevés idõt és energiát fordítottunk arra, h segítsünk azoknak, akik az akhalstudból vettek lovakat. Azoknak, akik segítséget KÉRTEK. Aki nem kér, nem kap. Ennyi. Kicsit furcsa ez az egész. Mégis mi lenne, ha MAAK -nál megtudnák, hogyan is folynak itt a dolgok? - itt a dolgok úgy folynak, ahogy az a teny. szabályzatban le van írva. Fordulj hozzájuk bizalommal. :D Megvonjuk a vállunkat és fütyülünk rá!!!!!!!!!!!!!!? Ez aztán komoly tenyésztõi egyesület. Ne is haragudj Melódia, de ez nem korrekt! Te mit szólnál hozzá ha mondjuk pincsit tenyésztenél, de a magyarországi pincsi tenyésztõi egyesület ahelyett hogy segítene, inkább azt mondaná az általad behozott kutyára fénykép és persze youtube videó felvétel alapján, hogy NEM JÓ! és csak a vállát vonogatná és fütyülne rád? - még mindig nem látom, hol mondtam/írtam erre a lóra, "nem jó". Ídézd már légyszíves, vagy hagyjuk már ezt a hülyeséget.... És végül: Ha én elkezdenék pincsit tenyészteni, akkor úgy kezdeném, h írnék egy udvarias bemutatkozó levelet a pincsitenyésztõ egyesület elnökének, amiben leírnám, h ki és mi vagyok, és mit szeretnék. Erre õ valószínûleg szintén udvariasan válaszolna, és kifejezné abbéli örömét, h a fajta egy újabb elkötelezett hívét ismerheti meg, majd valószínûleg a teny. vezetõhöz irányítana. Õ vélhetõen megkérne, h küldjem el a pincsi kanom nközi licenc-ének másolatát, amin ugye szerepelnek az összes elért eredményei mellett a bírálati pontszámai is.Ha ezzel a dokumentummal rendelkezik, akkor az MPE (mint mondjuk Magyarországi Pincsitenyésztõk Egyesülete ) ezt elfogadja. Ezek után, ha elolvasom és elfogadom az egyesület Alapszabályát és Tenyésztési Szabályzatát, én mint pincsi kan tulajdonos beléphetek teljes jogú tagként az egyesületbe. Miután ez megtörtént, a magyar törvények szerint elkezdõdhet a pincsi kan honosítása.... És ha ez mind sikeresen lezárult, akkor, de csak akkor! beírnám a picsitenyésztõ internetes topicba, h az illetõ kan fedezni fog Mo-n. Ehhez képest Mualim megjelenését a hazai palettán a jól ismert vicchez tudnám hasonlítani, amikor a falusi discoban a pasi udvarlása így kezdõdik: "Mi van g..i, kõ kóla?" Várom megtisztelõ válaszod! [/quote] Na sziasztok, várnak a sow ahaljaim....

#844 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:02

Vitán kívül mint érdeklõdõ ember hadd kérdezzek valamit az ahalokról: a patájuk mennyire kemény? Patkó nélkül tartjátok õket, vagy az a szokás is elfertõzõdött?

#845 Mahóca

Mahóca

Új vendég

• Fórumtag
  • 24 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 11:02

Kedves Lelkiismeretemmiatt! Szenvedélyes érdeklõdésed, fejlett kritikai érzéked és remélhetõleg létezõ áldozatkészséged okán szívesen látunk az Akhal Teke Lótenyésztõk Magyarországi Egyesületünkben. Ha van tenyészlovad teljes jogú tagként, ha nincs, akkor pártolótaggként. Mielõtt belépnél meg fogom küldeni neked az alapító okiratot és a tenyésztési szabályzatot. Ha ezeket elfogadod, tag leszel. Ha tag leszel, megtudod, hogy milyen jó kapcsolatokat ápolunk Riabova asszonnyal, aki már kétszer is látogatott, szemlézett nálunk. Megtudod, hogy a szervezõk milyen fatális hibájából nem tudtunk részt venni az idei franciaországi eseményen, megtudod, hogy rendszeresen látogatjuk a MAAK moszkvai világeseményét , megtudod, hogy mely európai tenyésztõkkel van szoros baráti kapcsolatunk és azt is meg fogod tudni, hogy mennyi áldozat és nehézség mellet tartunk ottt , ahol tartunk- az út kezdetén. Azt is meg fogod tudni, hogy nem jelentkezett nálunk (a tenyésszezon végén?) Márta Angliából, hogy van fagyasztott spermája, tehát el sem utasítottuk. Azt is meg fogod tudni, hogy van elég mén úgy mennyiségben, mint minõségben egysületünkön belül és igen, õket preferáljuk szakmai szempontból és tagi szolidaritásból eredõen. Ha igyekszel, a következõ taggyûlésen meghallhatod beszámolómat a Nemzetközi Ahal Teke Szövetség ashabadi alapulú rendezvényérõl, amin alapító tagként személyesen vettem részt most egy hete. Hazai egysületünket 2003-ban alapítottuk három tisztavérû mén és hat tisztavárû kanca társaságában. Ma nyolc ménünk és harminc kancánk van (ha kell, pontosítok). A teljes folyamat a tenyésztéstõl a felhasználásig és a visszacsatolásig még nincs kiépíve, ehhez sok segítségre van szükségünk. Számítunk rád is, másra is aki rész kíván ebben venni. Jó lovasokra, csapatokra, egyéb segítségre van szükségünk. (pl egyesületi honlap készítés) Minden jót, Mahóca

#846 Nogajijasz

Nogajijasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 374 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 12:33

Kedves Lelkiismeret! Egyenlõre annyit mondok,hogy láthatóan nem vagy tisztában a fajta helyzetével,a velük foglalkozó maroknyi ember viselt dolgairól méginkább.Én megfogadnám Mahóca tanácsát,és nem beszélnék sületlenségnek hangzó dolgokat.Milyen sértõ már az amikor anélkül hogy ismernénk valakit felelõsségre vonja arról miért nem versenyeztet mindjárt egyszerre 20lóval minden szakágban,az összes kontinensen!!! Pari Imrével ne példálózz mert ami neki sikerült az keveseknek...Tudod mindenkinek vannak anyagi korlátai,mely a tenyésztõ munkáját,szakértelmét nem minõsíti.Ha neked sok jó magyar kósza forintod van,oszd meg a szövetséggel,hogy az itthon tenyésztett lovaknak legyen külföldi eredményük! Várom válaszod,de elõtte az árakról gyõzödj meg!PFFF

#847 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 14:13

Vitán kívül mint érdeklõdõ ember hadd kérdezzek valamit az ahalokról: a patájuk mennyire kemény? Patkó nélkül tartjátok õket, vagy az a szokás is elfertõzõdött?

A mi lovaink nincsenek patkolva, de a talajadottságaink és a kancák zömének pataminõsége is kiválóak. Azonkívül a mén kiválasztásakor az egyik fontos szempont volt, h kifogástalan patái legyenek.
Amennyire én tudom, a többi tenyésztõnél is zömében "mezítláb" vannak a lovak.

#848 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 14:20

A mi lovaink nincsenek patkolva, de a talajadottságaink és a kancák zömének pataminősége is kiválóak. Azonkívül a mén kiválasztásakor az egyik fontos szempont volt, h kifogástalan patái legyenek.
Amennyire én tudom, a többi tenyésztőnél is zömében "mezítláb" vannak a lovak.

Ennek örülök, egyszer szeretnék majd egy iylen típusú lovat, esetleg tenyészteni is, de uygebár egy gimnáziumi diák egyelőre csak álmodozhat...

Edited by pelmar, 2010 augusztus 23. - 14:21.

#849 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 14:22

Lottózzál is. Vagy spóroljál. :D :dev:

#850 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 14:51

Lottózzál is. Vagy spóroljál. :D :dev:

Jelenleg spórolok, "erre gyűjtök" bár most kicsit mélypontotn vagyok mert készítettem magamnak süveget tegezt és a bőrnek is 17000 négyzetmétere, de mostantól ahalra spórolok, adig élvezem a négy lovacskámat...

Edited by pelmar, 2010 augusztus 23. - 14:51.

#851 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 23. - 17:14

Érdeklõdve olvasom az eszmecserét. Az biztos, hogy kevéske ember vállát nyomja jó sok teher. Ugyan más fajtában vagyok naprakész, de rengeteg pénz míg a kiscsikóból fedezõmén/versenyló lesz. Ma is elszakadt két vezetõszár... :rolleyes:

Pelmar! Nem tudom hol veszel bõrt, de Simontornyán a natúr négyzetmétere 8-9000 Ft!

#852 samoca80

samoca80

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 78 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 24. - 22:18

Milyen sértõ már az amikor anélkül hogy ismernénk valakit felelõsségre vonja arról miért nem versenyeztet mindjárt egyszerre 20lóval minden szakágban,az összes kontinensen!!!

Én 4 helyen dolgozom jelenleg is havi 420 órát azért, hogy a lovaimnak a legjobbat adhassam és hogy az arra érdemes lovakat versenyeztethessem. Legfeljebb nem cserélem le háromévente a terepjárómat (nincs is), és nincs plazmatévém. És nem járok nyaralni, nincsenek ékszereim, a tanyámon pedig egy 150 éves vályogházban lakom. Az ugrópálya akadályait magunk készítjük, ugyanígy a karámokat, boxokat magunk építettük, a saját kezemmel kevertem hozzá a maltert, a 24 órás ügyeletek utáni szabadnapon, mert nem volt pénzem kõmûvesre.
De ha egy lóban van valami, arra igenis áldozok, hogy a képességeinek megfelelõen legyen képezve.

És ha nálam volt 2 olyan Karador csikó, amelyik 190 centit ugrott szabadonugróban, és 160 centit nyereg alatt, akkor jogosan kérdezem, hogy hová tûnt a többi ilyen csikó. Egy így örökítõ mén és utódai, ha megfelelõen lennének kiaknázva, már réges-régen a sportlótenyésztés és a lovassport élvonalába helyezték volna Magyarországot, és nem kellene szégyenkeznünk a nemzetközi sporteseményeken.

Van néhány dolog, ami nem megy pénz nékül, de több az, ami elhatározás nélkül nem megy.

Valóban nem kértem senki segítségét. Mondjuk, a támadását sem, de az utóbbi hívatlanul is megérkezett. :yeah:

Az egész vita egyébként érdemtelen, mert az idõ úgyis eldönti, hogy mik a tartós értékek és mi nem az. Senkinek sem kötelezõ egyformán gondolkodni, sõt: ha két ember mindig mindenben egyetért, ott az egyikük felesleges.

Ha sosem ütköztetünk véleményeket, nem fejlõdünk. Én igazán örülök neki, hogy megismertem azokat is, akik eleinte igen nagy haraggal estek nekem.
Melodia és mahóca, az érveitek egy része teljes mértékben el tudom fogadni, de sajnos, jóval nagyobb részénél azt látom, hogy csak a harag és düh szólalt fel bennetek, ami szinte érthetetlen, hiszen ha valóban a fajta és a lótenyésztés érdekeit tartjátok szem elõtt, a diverzitás mindenképpen fejlõdést jelent.

A hagyományõrzésnek is van értelme, bizonyos ésszerû keretek között. Lehet, hogy a türkmének nem rendeztek külön díjugrató, díjlovagló, kitartásos és gyorsasági versenyt a lovaiknak, de mégis volt egyfajta szelekció: amelyik ló gyorsabban vitte a gazdáját a hátán, az nagyobb eséllyel érte meg azt a kort (gazdival együtt :) ) hogy"tenyésztésbe kerüljön". Egy lassú, fáradékony, rázós hátú, tétova, bátortalan akhal-teke biztosan nem rúgott akkor sem labdába a tenyésztõi körökben.

A mai sportversenyeket is a régi teljesítméynkövetelmények mintájára alapozták, még ha azóta változtak is valamelyest.

Edited by samoca80, 2010 augusztus 24. - 22:27.

#853 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 25. - 10:28

http://www.stewartcl...ions/index.html
:)

#854 lelkiismeretemmiatt

lelkiismeretemmiatt

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 25. - 20:10

Melódia! Még mindig nem érkezett válasz, de sebaj talán jobb is mindkettõnknek!!!!!!!!!!! Mahóca! Végre egy értelmes ember, akivel úgy néz ki mégis csak érdemes kommunikálni. Köszönöm az emberi hangvételt! Igazán!:) Nos, valóban mostanában lóvásárláson töröm a fejem. Oroszországból szeretnék vásárolni, részben azért nem itthonról, hogy az amúgy is kevés létszámú állományt nem cserélgetni, hanem duzzasztani lenne kívánatos. Másrészt fiatal koromban Moszkvában végeztem tanulmányaimat, így meglehetõsen jó kapcsolatokkal rendelkezem, és mindenki a Stavropoli stud farmot ajánlja. Igen, a farmon tett látogatásom alatt megbizonyosodhattam róla, mennyire professzionális módon, és nagy számban tenyésztik ezt a fajtát. Célom az, hogy vásároljak 10 db kancát + egy mént. Természetesen és kizárólag teljesítményben kipróbált, jó eredményekkel versenyzett példányokat szeretnék vásárolni. Táv versenyre és militaryra gondolok, de persze a tenyészcél az a minél korrektebb felépítés, és azután majd minden egyes egyed kipróbálásánál kiderül, hogy az adott példánynak mely terület a leginkább megfelelõ. Nos, mint írod, lépjek be a Magyarországi egyesületbe; Még nem tudom, mi tévõ legyek, hisz engem kicsit elriasztott ez a hozzá állás, amit Melódia részérõl tapasztaltam, és nem szeretnék vadhajtás lenni, amit Melódia "lenyes". Beszéljünk õszintén Kedves Nyéki József! Beütöttem a mahócát a Google-ba, és meglepõdve látom, hogy bizony milyen szép környezetben mennyire szimpatikusan tartanak ilyen gyönyörû lovakat. Utólagos szíves engedelmeddel kicsit utána kérdeztem a tulajdonosnak és most tudtam meg, hogy bizony Te lennél a Magyarországi Akhal tenyésztõk elnöke. :) Gratulálok a farmhoz és mindenkinek ajánlom, tekintse meg a honlapod! Kedves József, elnézést kérek, ha olyasmibe ütném az orrom amihez semmi közöm sincs DE!! Egy nyilvános, mindenki által hozzáférhetõ helyen olyasmiket olvastam, ami bizony enyhén szólva nem korrekt . Fõleg ha az illetõ az akhal szövetség nevében nyilatkozik ilyen rosszindulatú, agresszív, ellenséges, fennhéjázó, becsmérlõ módon. Tényleg elszomorító, hogy ennyire bántó módon hurrog le tulajdonosokat illetve lovaikat, akik bizony álmaikat, vágyaikat, komoly pénzeket öltek bele, vagy leendõ tulajdonosokat, akik ugyanezen dolgokat tennék bele szívükbõl, lelkükbõl. Majd jön egy ilyen Melódia, és bele tapos lelkükbe. Még ha lenne valami szakmai alapja a dolognak, akkor sem lehetne ezt ennyire élesen és bántóan elõadni, nemde? Fõleg így, ami teljesen nélkülöz minden szakmai rálátást, szakértelmet. Egy kép alapján dönteni ez nonszensz! Kérlek, majd ha van egy kicsi idõd, nézd meg a korábbi hozzászólásokat, és látni fogod mindazt amit írok. Megjelent egy kép egy fakó kancával és egy cremello csikóval, és jött egy igen "kulturált" megjegyzés. Majd jött egy szintén cremello mén és a sperma story, és újra olvasható egy igen "megalapozott szakmai" hozzáfûzés! József, ez azt hiszem az egyesületet járatja le. Mivel Õ az egyesület nevében beszél! Szerintem neked, mint elnöknek, le kéne ezt állítani. Tényleg nem akarok kötözködni, de valahogy olyan érzésem van, nem csak én vagyok az egyetlen, akinek ez szemet szúrt! Kérdezd csak meg Szamócát vagy másvalakiket is, a levelei alapján meglehetõsen intelligensnek és szakmailag tájékozottnak tûnik. Elég beszédes volt az egyik hozzászólás: "melódia engedj másvalakiket is az akhalokhoz". Tényleg csak annyit kérek tõled, egyrészt mint az egyesület vezetõjétõl, másrészt mint a leveledbõl és a honlapod alapján ahogy és ahol a lovakat tartod, kitûnik egy értékes, értelmes embertõl , nézz utána a dolgoknak, és tégy úgy, ahogy szerinted a legjobb az egész ügynek, és fõleg a lovaknak. Azt gondolom, minden egyes ember tiszteletet érdemel (közöttük még Melódia is) aki ilyen lovakat tenyészt, erõt, energiát fektet bele a szembe szél ellenére is, ami ezen fajta magyarországi szakmai elismerésével kapcsolatos. Nem elég a nyugati típusú lovak "szerelmeseinek" ellenszenve, még magán az egyesületen belül is gáncsoskodás és rossz indulat van. Köszönettel és tisztelettel! Kedves nogajijasz! Azt hiszem, jómagam is el tudom dönteni kire és mire hallgatok. Ami a magyarországi akhal helyzetet illeti, viszonylag képben vagyok, de ha tudsz nekem olyan információt a múltból vagy esetleg a mostaniról, ami említésre méltó mind jó, mind rossz dolgot, szívesen meghallgatlak. Bármi is volt a múltban, az nem jogosít fel senkit, hogy ilyen bárdolatlan módon viselkedjen. Viszont legyen bármilyen is a helyzet, az elsõ a hozzá állás, a cél amit magunk elé tûzünk, az út amin megyünk. Azzal, hogy mások lovait úgymond lefikázzuk, nem megyünk semmire. Ez nem út és nem cél!!!! Ezzel sehová sem jutunk, csak hátrafelé, ellenségeket szerezve! Vagy te nem így gondolod? Majd amikor konkrét kérdések hangzanak el, azt válaszoljuk "semmi közöd hozzá", és nem is érkezik semmilyen érdemleges válasz, fõleg nem szakmailag megalapozott. Ez tényleg szánalmas, ezt te is beláthatod. Az, hogy léteznek olyan emberek, akik azon kívül, hogy néhány lovuk áll az istállóban (persze ez is komoly dolog), de nem egy olyan embertõl, aki olyan kemény kritikákkal illet lovakat, fõleg a teljesítménnyel kapcsolatban, akinek jelen pillanatban nincs egy olyan lova sem, amely bármilyen versenyen elindulhat vagy indul. Ha nem így lenne, már büszkén közölte volna mely lova hol indul. És ekkor Én lettem volna az elsõ, aki elmegy erre a versenyre, és a lovának szurkol. Ráadásul a kiállításon való részvételrõl, megméretéstõl pedig teljesen elzárkózik. Vajon hová, milyen irányba tenyészt? Az aki azt írja, az én ménem csak saját magamnak fedez", az milyen ember? Én azt mondom, mindenki tegyen elõször rendet a maga háza táján, és majd utána ítélkezzen, és persze akkor is szakmai szempontból és fõleg nem bántóan, kicsinyes, féltékeny módon. Kívánok mindnyájunknak több türelmet, tiszteletet és persze megértést , hogy végre ne csak buta magyar módra, mikor 3 magyar 4 felé húz, hanem okosan, egymást segítve egymásban nem az ellenséget nézve, hanem kéz a kézben az ÕSEINK példáján, vállt vállnak vetve, szeretetben, igazi szívbõl jövõ szeretetben ahogy az egyik magyar kéne, hogy szeresse másikat, hiszen ha nem számíthatunk magyar testvéreinkre, akkor senkire sem ezen a széles, másként gondolkozó világon. Szeressétek és segítsétek egymást magyarok, és akkor olyat alkothatunk akár lótenyésztésben, vagy bármi egyéb másban, amit ÕSEINK is elértek, hogy bámulták õket az egész világon. Tudjátok meg, ha a magyar tényleg összefog, akkor olyan dolgokat vihet véghez, amit ma még elképezni sem tudunk. ISTEN ÁLDJON BENNETEKET!

#855 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 25. - 22:05

Na én csak így szépen csendben beóvatoskodom ide :D Nem akarok állást foglalni semmiben, a fajtához annyi közöm van, hogy elsõ lovam egy Musztafa-53 csikó volt, akivel a díjlovaglást kezdtem :)

Igazából egy érdekességet szeretnék mutatni. A sztori nem igazán lényeges, dióhéjban annyi, hogy felmerült egy külföldi lehetõség, egy hölgy akhaljait kellene nyalogatnom, lovagolnom stb. Közülük ez az egyik jószág:

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg Szerintem igen tetszetõs :)

#856 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 25. - 22:07

Nem rossz ! ;)

#857 Nogajijasz

Nogajijasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 374 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 26. - 17:15

Kedves Lelkiismeret! Jól beszélsz,alapjába véve egyetértek veled.Az összefogás a legfontosabb,és örülök,hogy ezt a fajtát részesíted elõnyben.Én nem vagyok nagy Achal szakértõ ezt leszögezném,de azért foglalkozom vele,elvégre ez a fajta a három kedvelt fajtám közé tartozik.Én itt senkit se védenék meg,nem is kell,csak azon vesztetek össze,Melódiával,hogy egy Mént ne jellemezzen ismeretlenül.Szerintem ezt elmondta,hogy videókat látott róla...Viszont Te nem hiszem hogy ismered Melódiát... :) Még fotó alapján sem.Én nem vagyok semmi rossznak az elrontója,vegyél csak 10 lovat,legyél tenyésztõ,csak ne feledkezz meg arról ki milyen könnyen jutott hozzá ilyen lovakhoz.Persze,hogy nem lesz kedves veled egy olyan ember aki kissé nehezebben szerzett mondjuk 10 lovat.Nekem így kívülállóként ez a meglátásom... üdv!!

#858 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 26. - 20:17

Kívánok mindnyájunknak több türelmet, tiszteletet és persze megértést , hogy végre ne csak buta magyar módra, mikor 3 magyar 4 felé húz, hanem okosan, egymást segítve egymásban nem az ellenséget nézve, hanem kéz a kézben az ÕSEINK példáján, vállt vállnak vetve, szeretetben, igazi szívbõl jövõ szeretetben ahogy az egyik magyar kéne, hogy szeresse másikat, hiszen ha nem számíthatunk magyar testvéreinkre, akkor senkire sem ezen a széles, másként gondolkozó világon.
Szeressétek és segítsétek egymást magyarok, és akkor olyat alkothatunk akár lótenyésztésben, vagy bármi egyéb másban, amit ÕSEINK is elértek, hogy bámulták õket az egész világon.
Tudjátok meg, ha a magyar tényleg összefog, akkor olyan dolgokat vihet véghez, amit ma még elképezni sem tudunk.
ISTEN ÁLDJON BENNETEKET!

Így legyen!
:)

#859 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 26. - 21:47

Hej de szép ugrás, no ez már tetszik!

#860 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 30. - 16:48

Hej de szép ugrás

Én nagyon megdöbbentem, amikor megláttam a képet :D Valahogy nem úgy élt az akhal a fejemben, mint valami ugróló-típus

#861 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 30. - 16:57

Azér lehet mert nem halotál Karadorról.

#862 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 30. - 18:50

Jól mondod. Direkt ezzel kezdtem, hogy semmi közöm a fajtához, ha elolvastad ;)

#863 pepszin

pepszin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 153 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 19:27

:hu: :hu: :hu:

#864 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 15. - 19:58

- Csatlakozom a leesett állhoz!! :eek:

#865 Enkara

Enkara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 57 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 17. - 18:20

:yeah:

#866 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 10:41

Hát nem biztos, hogy idevaló, de valahova föl kellett tennem! :eek:
(Amúgy a"pörgéstõl "talán befér :)

#867 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 30. - 19:09

Oh, ez nagyon szép volt szinte már mûvészí!

#868 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 2. - 20:04

Ez igen! Sok ellesni való van a videón.

#869 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 9:44

Lovasszövetség honlapjáról: Vértizzadó Mennyei Lovak bemutatásával õsi gyökereinkhez nyúlunk vissza, megelevenednek õsi kultúránk több ezer éves lovai, amelyek segítenek megidézni régi hitvilágunk mitikus képeit, amit mind a mai napig lelkünk legmélyén õrzünk.Az ország különbözõ részérõl érkezõ hagyományõrzõk aranyszõrû Akhal tekini lovai segítenek ennek a képnek a felidézésében, lehetõséget adva számunkra megérteni múltunkat. Arénában lesz. Tud valaki bõvebbet errõl?

#870 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 12:44

Ha nagyon akarom akkor igen!

#871 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 13:12

- Naaa, akard mán!

#872 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 13:32

Estére idepingálom, addig megtudom! Azt bizti, hogy az OTP kupa napján lesz egy felvezetéses bemutató, de pontosan nem kérdeztem mikor, de akkor most megteszem!

#873 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 13:54

Köszi, te drága!!! :ang:

#874 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 17:11

No még kicsit várnotok kell, mert meglepi lesz a program, s a szervezõt még nem értem el!

#875 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 9. - 18:31

Jujj, de kíváncsi lettem! Én is várom a további infókat! :cool:

#876 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 11. - 11:15

- A Nap lement, följött, lement, föl......

#877 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 11. - 14:23

Igen tudom, de nem bírom felhívni a szervezõt, mert nem veszi fel a talefont!!!!! Bróbálkozom....

#878 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 11. - 15:02

A SIKER TITKA: A KITARTÁS!
A mûsor címe ismert - Vértizzadó Mennyei Lovak: vissza õsi gyökereinkhez…
December 4. 10.30 körül ( idõcsuszást nem számólva) tehát lehet késõbb kicsit. December 5. 10.45 a várható idõpont. :)

Szerettel várnak minden kedves érdeklõdõd, a mûsor tartalma titok, bocsi, de látni kell!

#879 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 13. - 16:08

- A melegítõbõl belátni?

#880 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 13. - 19:10

Kéremszépen, én még soha nem vótam ott, tehát azt sem tudom hol van a melegítõ, de tuti majd felveszi valaki videóra!