Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#801 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 6. - 16:52

Még annyit, ha nem kimondottan lovasíjásztara használják majd, akkor ne laminált legyen. Azok azért kényesebb darabok.

#802 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 6. - 17:52

Beneztunk az ebay-re, hatha talalunk valamit, hogy kb-ra belojjuk az arakat a weboldalakhoz..
talaltunk, de ezt is
Ez valami kamu lehet enyiert? felismeritek ezt az ijat? Irja honnan rendelte Budapestrol..

Megnéztem a cég honlapját, hátha alá tudom támasztani amit írok, de nem találtam meg rajta ezt az íjat. Minden esetre ránézésre (nekem!) Tóth íjnak tûnik leginkább, bár ezért az árért Tóthot nem kapni. Legalább az 5-szöröse, ha hozzávesszük, hogy használt, de mivel csak egyszer használt és kivitték külföldre, így inkább arra gyanakszom, hogy elírták az árat és 250 dollárt akartak írni, de ez már az õ bajuk. (ennyi pénzért, mármint 25$-ért még tán le is csapnék rá, ha ott laknék a környéken, de mire idehoznám... :D ) Azért érdemes fenntartással kezelni a dolgot.
Az 55# nem gyenge íj, én pl lóra nem szoktam ilyen erõset javasolni. Persze ha csak esetileg van lóról használva akkor simán belefér, földre meg közepesen erõs egy sportosabb átlagembernek. (szerintem)

#803 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 6. - 19:29

Megnéztem a cég honlapját, hátha alá tudom támasztani amit írok, de nem találtam meg rajta ezt az íjat. Minden esetre ránézésre (nekem!) Tóth íjnak tûnik leginkább, bár ezért az árért Tóthot nem kapni. Legalább az 5-szöröse, ha hozzávesszük, hogy használt, de mivel csak egyszer használt és kivitték külföldre, így inkább arra gyanakszom, hogy elírták az árat és 250 dollárt akartak írni, de ez már az õ bajuk. (ennyi pénzért, mármint 25$-ért még tán le is csapnék rá, ha ott laknék a környéken, de mire idehoznám... :D ) Azért érdemes fenntartással kezelni a dolgot.
Az 55# nem gyenge íj, én pl lóra nem szoktam ilyen erõset javasolni. Persze ha csak esetileg van lóról használva akkor simán belefér, földre meg közepesen erõs egy sportosabb átlagembernek. (szerintem)

Artin , nagyon szepen koszi!!
megneztem megegyszer, csak csukott szemmel neztuk mi is tegnap , mert : :D
Nem irtak el, az ebay-en a licit mindig alacsony arral kezdodik. ha valaki egy bizonyos ar alatt nem adja portekajat, akkor bejeloli a "Reserve" -et, es beirja menyi a minimum amenyiert mar a tied lehet. De a licitalo azt nem latja, csak addig nyomja fel az arat, ha tenyleg nagyon akarja azt a dolgot , amig nem eri el a kivant arat. /azutan persze mar lehet versengeni erte, ki nyeri el vegul amig le nem jar az ido./
Itt is ez van , az ar alatt ott van "Reserve not met" . Mert van mar egy licitalo rajta.
S meg hatra van boven tobb mint 5 nap a licitbol, igy ennek a sokszorosa lehet addig meg.
Nem tudom miert nem vettuk eszre, pedig sokszor adtunk-vettunk mar ebay-en... Tuti kifujta a genya szel az agyunkat megint... :rolleyes:

szoval mostmar azert kivancsi leszek menyiert fog elmenni.

Viszont milyen erossegut javasolsz akkor? Lohaton fogjak hasznalni fokeppen.

Tao! Koszi a javaslatod. gyujtogetek mindent csokorba ;)

Meg 1 kerdes, a faanyaga .. melyik a tartosabb ?? Itt nekunk az indian ijak Osage O. ijak. /de en csak tabori jatekokon hasznalom, es nem lohatrol /
Most hirtelen csak ezt a feketefeher kepet talaltam ahol nem az ijtokban van a vesszokkel, de szoval ezek laposijak.
Jol gondolom ezert is mas az erosseguk es fontos milyen fabol van , hogy a Magyar ijak sokkal iveltebbek??
Vagy ez nem feltetlenul logikus?

#804 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 6. - 20:15

Erõsségre szerintem 30-40 font az átlagos ideális. sajnos ez a fontrendszer nem a legtökéletesebb, ugyanis azt jelenti, hogy adott húzáshosszon teljesen kihúzva mekkora erõ kell az íj kihúzásához. Persze erre vannak mérõeszközök, de nagyon sok függ az íjtól. Egy rövid íjjat ugyanakkora fonterõ mellett nehezebb kihúzni, mint egy hosszú íjjat. még ugyanolya méretû íjak között is nagy különbségek vannak, mert mindnek kicsit más tulajdonságai vannak. van olyan íj, ami a húzása elején gyengébb és ahogy egyre jobban kihúzod, egyre nagyobb erõ kell a továbbhúzáshoz. vannak olyan íjak is, amiket mindegy, mennyire húztad ki, ugyanakkora erõvel kell tovább húzni. a nagyokosok azt mondják, a második típus a jobb, de én az elsõt szeretem jobban. Az az igazság, hogy nekem egy nagyon jó íjam van, ami rövid, könnyû húzni, dinamikus és jól nem lõ összevissza (vagyis az csak az én hibám, ha mellé lövök). Vannak ugyanis olyan íjak, amik hiába 50 fontosak és beleszakad az izmod, mire a 100. lövésnél kihúzod, annyira azért nem száguldoznak ki belõle a vesszõk. összefoglalva a fonterõ nem túl jó összehasonlítási eszköz, hiszen típusonként más és más tulajdonságokkal fog rendelkezni egy ugyanakkora fonterõs íj, ám ma még nincs ennél jobb összehasonlítási rendszer, így ez van. egyik ismerõsöm olimpiai íjjal lõtt serdülõ lányként. az õ íja 75 fontra volt állítva, amikor eladta... nálunk a fiúk 37-40 fontos íjjal lõnek... és nem azért, mert gyenguszok lennének. mondjuk ez olyan, hogy az én 34 fontos íjamnak olyan a dinamikája, hogy elég a lovasíjász pályán, még 45 méterrõl is repül, nem csak beleesik a célba, így ebbõl az íjból szerintem nem is kell erõsebb, de én annak a híve vagyok, hogy azt az íjat válasszam, ami a lehetõ leggyengébb, ami még jó az adott feladatra. mert mi a fenének koptassam az izületeimet potyára, meg szadizzam a vesszõszedõket olyan vesszõvel, amit nem lehet kihúzni a céltáblából? de mondjuk egy más típusú íjból erõsebb vagy épp gyengébb kéne. ha ilyen "vízbeesõs" mutatványokra is használva lesz, akkor nem javasolnám a laminált íjakat, mert azok tényleg kényesebbek általában.

#805 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 5:17

Huuu nagyon koszonom Reka_d !! Enyi info utan mar csak sikerul az az "uzlet" :D

#806 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 10:12

remélem.. :D

#807 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 12:56

Igen, ezt mondjuk én se néztem meg, hogy van-e minimál ár. :D Lóhátra nem erõs íj kell, hanem gyors! Túl hosszan nem fogom leírni a véleményem, mert gyakorlatilag egybevág avval amit 3-al fentebb réka_d leírt, egyetértek vele. Arra nagyon nehéz amúgy tanácsot adni, hogy milyen erõs íjat vegyen valaki. Mindig azt szoktam mondani, hogy ki kell próbálni, és ha az ember úgy érzi, hogy tartósan tud vele erõlködés nélkül és kényelmesen lõni, de egyértelmûen nem gyenge az íj, akkor jó. Ezt egy netes vásárlásnál persze nem lehet megtenni, így max azt érdemes, hogy egy hasonló íjat kipróbálni. Ha jól veszem ki, nálatok ez sem jó opció, így marad a fent réka_d által leírt 30-40 font Grózerbõl, és pár fonttal erõsebb (34-40) Kassaiból. Az eltérés azért van, mert ha jól emlékszem a Kassai íjak 32 colon vannak mérve, míg a Grózerek 28-on. Ez egy átlagembernek nemtõl függetlenül lóra elég lehet, fõleg, ha a gyorsabb típusú íjak közül van. Én pl egy 40-es (28-on) Grózerrel lövök egy régi, lassabb szériából és ez lóra sebességileg szinte kevés, viszont egy erõsebb íj meg engem lassítana. A faanyag egy jó kérédés, én el tudom képzelni, hogy a hazai íjak nagyrészt (persze az azonos típusú/kategóriájú íjak esetén hasonlítva a gyártókat) azonos anyagból vannak. Tartósságba meg bele kell számítani a használatot. Vízbe esésre semmilyen fa íj nem alkalmas igazán, sõt a tartósan magas páratartalom is árt nekik. Volt már a kezemben olyan íj, ami fel se mertem ajzani olyannyira el volt "szivacsosodva" a szarvrész.Ha tényleg ilyen mutatványokra is gyakran lenne használva, akkor lehet érdemesebb egy bõrrel álcázott szintetikus íjban gondolkodni. Tény, hogy nem szép.

#808 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 7. - 15:17

Koszonom Artin!
Majd meglatjak mar a tobbit , mindenesetre jo lesz igy odamennunk , hogy kicsit tobb 'lovesem' lesz ezekrol ijakrol es a keszitokrol :D

Annak az ijnak az ara mar fel is ment ... :D

De meg mindig nem erte el azt az arat.....

#809 tizenot

tizenot

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 5. - 19:47

Sziasztok!! Valaki tudna segíteni?Szeretnék egy új íjat venni. Konkrétan kettõ közül nem tudok választani: Kassai Hiúz ill. Farkas II. (Az egyiket 170cm-ig a másikat 170cmtöl ajánlják. Én pedig pontosan 170 vagyok..és már nem növök.) Talán a Hiúz közelebb áll hozzám de az tart vissza hogy azt inkább gyerekeknek szánták. Még csak a Farkast próbáltam a Hiúzrol nem sokat tudok. A tanácsokat elöre is köszönöm! :)

#810 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 4. - 9:48

Véleményem szerint elég nagy marhaság cm-re ajánlani íjat. Nem sokat számít ugyanis. (kivéve nagyobb méretû felemás, illetve japán íjak esetén, de ezek azért más tészták és egyértelmû náluk, hogy mikor nem javallott) Ha van rá lehetõséged, ne válassz anélkül, hogy ki ne próbálnád mindkettõt, lehetõleg párhuzamosan. Amelyik jobban illik a kezedbe, jobban tetszik, kényelmesebb, erõre megfelelõbb, jobb közérzetet ad, amellett érdemes gondolkodni. Hogy egy íj gyerekíj vagy sem, az akkor lehet fontos, ha a húzáshosszod nagyobb, mint az adott íjon megfelelõ. példáúl egy igazi gyerek íjon egy 32"-os húzáshossz már tényleg nem feltétlen ideális. Viszont mivel 170 centi vagy, így ez nem valószínû, hogy ez fennáll, így mindegy hogy ifi íjjal, vagy "felnõttel" akarsz lõni. (én se vagyok sokkal magasabb, és lõttem már kisméretû íjakkal)

#811 tizenot

tizenot

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 20:42

Kösz a tanácsokat!:) Azóta voltam egy boltban ahol volt mind a kettõbõl. Bár rendesen nem tudtam kipróbálni csak kihúzni õket és talán a Hiúz tényleg rövid lesz nekem

#812 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 5. - 21:35

Mikor lesz már valami lovasíjász eseméyn?

#813 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 6:00

Én 172 cm vagyok és bõven nem rövid nekem a hiúz. az egyik törzstagunknak van farkasa, de nagyon nem vagyunk vele megelégedve. pontatlan és ahhoz képest, hogy milyen nehéz kihúzni, nem olyan jó a dinamikája. szerintem kihúzhatóságban, dinamikában és pontosságban a hiúz mindenképpen jobb. plusz a rövidebb hiúzok korhû méretûek is, így én mindenképpen ezt ajánlom. (haosnló okokból nálunk a fél törzsnek hiúza van... Ernest bátyám.. nálunk amint felszárad pár napra a pálya, máris elkezdünk kint gyakorolni. addig marad a gyaloggalopp...

#814 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 10:34

Én Kassai helyett inkább Grózer íjat ajánlanék. Formailag mindig is hitelesebb volt, és mára mûködésben is sokkal jobb.

#815 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 13:46

A Tóth íjakról tud nekem valaki mondani valamit? Nekem most ilyen íjam van, szeretném megtanulni használni is. Azt hiszem 34 font erõs, anno ezt ajánlották nõi kézbe.

#816 tizenot

tizenot

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 19:42

Réka_d! És fonterõsségre milyet ajánlanál? Nekem eddig 35fontos volt, de ha valamikor esetleg lovon is kipróbálnám lehet, hogy az már sok lenne. Amúgy merre van a törzsetek? Barefoot! Grózeren belül melyik típust ajánlanád?

#817 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 6. - 20:38

A TRH-k nagyon jók. Én a törökkel lõttem, meg néhányat magyarral. Nagyon gyorsak könnyûek. Nem túl olcsók sajnos. Kijött nemrég egy olcsóbb, egyszerûbb sorozat Nomád néven. A jurtabulira hozott egyet Bozzy, az is egy jó íj. Grózer Csaba igért egy nyílt napot nemsokára, ahol ki lehet próbálni néhány új típust, lehet ezt érdemes megvárni.

#818 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 16:24

Nekem sajna nincsenek jó tapasztalataim a Górzer íjakkal. A Tóth íjakkal kapcsolatban nem tudok rosszat mondani, általánosságban véve jó kis íjak. A törzsünk Szigetcsépen van. Szerintem a 35 nem túl erõs, bár attól függ, mennyi idõs vagy. Nekem 34 fontos hiúzom van (az vált be legjobban), és nagyon jól mûködik. A fiúknak (a törzsben) 37-es hiúza van általában, bár van egy-két elvetemült, aki erõsebbet vett, pl. mongolból, de már azóta õ íjat váltott... Szóval hiúzból nem sok a 35 font, párducból lehet, hogy kevesebb is elég lenne, de a hiúz könnyû-húzású, jó dinamikájú íj. A Kassai-íjak nagyon megbízhatóak hosszútávon is, formavilágában is széles a választék, ízlés szerint. Formailag a hiúz talán a leghitelesebb ilyen árkategóriából, de ha valaki igazán hiteles íjat szeretne, akkor tudok egy nagyon jó íjkészítõ mestert, aki méretre és anyagra is hiteles íjakat készít...(természetesen a természetes ragasztó és az szervesanyagok miatt lassabban készül, mert meg kell várni, hogy megfelelõen megszáradjanak az anyagok,stb....)

#819 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 7. - 18:14

Én csatlakozom Barefoothoz és szintén a Grózer íjak mellett teszem le a voksot. Az én íjam már nem mai darab, de még mindig rendkívûl megbízható. Szerintem a Grózerek ma a legjobbak a piacon. Ugyan speciel nekem a TRH-k kevésbé jönnek be, de a magyar alapokat nagyon szeretem.

#820 tizenot

tizenot

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 9. - 17:44

Köszönöm a tanácsokat. A Grózereket annyira nem ismerem így valószinüleg maradok a Kassainál

#821 Finta

Finta

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 11:20

Hello mindenkinek, Van egy ladó Kassai Holllo laminált 36 fontos ijam kiválló állapotban, szemy050@citromail.hu,Akit érdekel.

#822 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 21:21

Tanuljatok! :D

#823 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 1. - 19:05

Ok! Én már egy ideje mellre gyúrok....... :D Na meg hajra...... :)

#824 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 8. - 9:34

Most vasárnap Sóskúton lesz verseny - a net szerint.

#825 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 9. - 20:05

Ma Attayr íjászló képzése megkezdõdött :gm: , köszönet érte Attilának és tanítványának. Feléjük járva, mivel Bejcivel beszélni szerettem volna, egy ötlettõl vezérelve mondom Attilának, meg kellene nézni, lesz a belõle valami. Attila kezembe nyomott egy íjat (amit már jópár éve nem fogtam a kezembe), majd inkább javallotta mi lenne ha felülne inkább õ vagy egy tanítványa. :dev: Így lementünk a karámhoz, kicsit bemelegítettünk, szoktattuk íjhoz, lövéshez, új lovasához, a többi történéshez meg nemigen volt hozzáfûznivalója. Ment ahogy kérték, nem zavarta hogy lõnek róla, szóval belõle talán lesz még valami. Mostan viszont nekem kell felkötnöm a gatyát. És kézbe venni az íjam, elsõre csak így a földrõl.... ;)

#826 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 10. - 10:07

Sziasztok,én egy Kassai 50 fontos íjat gyûrök mostmár közel tíz éve.Bár lóról csak néhányszor használtam,és az elmúlt két évben szinte elõ sem vettem,fõként társaság,és idõ hiányában :) Nemtudom mennyire javítjátok az íjaitokat,de keresnék olyan íjakat amit már nem lehet használni.Nekem szigorúan dekoráció céljából kellenének,csak reflex íj.Ideg nem kell hozzá,azt megtudom oldani. Ha lenne valakinek nagyon szépen megköszönném,és szívesen fogadnám majd az elkészült western tanyánkon földi íjászatra. :)

#827 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 30. - 21:05

valaki összetudná folgalni, hogy hogy kell kiképezni a lovasíjász lovat, (egyébként hucult) ?

#828 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 31. - 17:49

valaki összetudná folgalni, hogy hogy kell kiképezni a lovasíjász lovat, (egyébként hucult) ?

1 Pl

#829 pelmar

pelmar

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 110 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 31. - 19:37

1 Pl

Köszönöm szépen!

#830 Lexa

Lexa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 603 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 27. - 14:54

Hali! Eladó Kassai füredi gombos nyerget keresek használtan! Ha bárki tud segíteni kérem írjon pü-t, vagy a redbutton@vimail.hura... Köszönöm elõre is!

#831 Pajkos

Pajkos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 264 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 24. - 11:53

Halihó Szeretnék lovas íjászatot tanulni. Lõttem már íjjal, de nem olyan sokszor. Most nagyon megtetszett,el tudtok látni valamilyen tanáccsal, hogy hol is lehetne megismerkedni ezzel a tudománnyal? És persze milyen íjjal?

#832 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 26. - 9:21

Halihó
Szeretnék lovas íjászatot tanulni. Lõttem már íjjal, de nem olyan sokszor. Most nagyon megtetszett,el tudtok látni valamilyen tanáccsal, hogy hol is lehetne megismerkedni ezzel a tudománnyal? És persze milyen íjjal?

Szia!
A www.szip.hu oldalon a fórumok-tradi részében rengeteg a témával foglalkozó topikot találsz. Onnan ismerkedhetsz hagyományörzõkkel akik közel laknak hozzád.

#833 Pajkos

Pajkos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 264 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 26. - 14:59

Köszi :)

#834 laan

laan

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 279 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 15:58

egy kis bemutató, van még mit tanulni :)

#835 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 19:17

Halihó
Szeretnék lovas íjászatot tanulni. Lõttem már íjjal, de nem olyan sokszor. Most nagyon megtetszett,el tudtok látni valamilyen tanáccsal, hogy hol is lehetne megismerkedni ezzel a tudománnyal? És persze milyen íjjal?

Kaposmérõn, Kassai Lajos íjkészítónél.
Saját lovai vannak. és nyíltnapokat is tart.

http://www.lovasijaszat.hu/

Edited by endypapa, 2010 február 4. - 20:11.

#836 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 4. - 22:27

egy kis bemutató, van még mit tanulni :)

Hát igen, van még mit tanulni. Gyönyörû szép a technikájuk. Fõleg azoknak ajánlott sokat nézegetni, akik versenysport irányba mennek el. A hagyományõrzõ irányzatosoknak annak a résznek az ismételgetése ajánlott, ahol oldalról mutatják az elején a lövéseket. Nem a sebesség a lényeg, az sose kellett, sokkal inkább az a tökéletesen stabil íjkezelés!!

Mi amúgy a Karahun íjászat?? Komolyan kérdem. Mert a videóból nekem ez nem derül ki, én csak egy modern versenytechnikát látok.

#837 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 11:35

Ide még beírom, amit a könyvesbe: Megjelent egy könyv, Lovasíjász hagyományõrzés címmel. Ahogy elnézem, az egyik szerzõ fórumos. Gratulálok!

#838 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 13:00

A videós csapatnak is van könyve!

#839 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 16. - 13:17

http://www.youtube.c...feature=related

#840 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 8:27

Lehet, hogy a videos csapatnak is van könyve, de a belinkelt video alatt megkérdeztem õket, és azt írták, hogy nincs. A videos csapat is fórumos? Mert az én hozzászólásom lelke az lett volna, hogy a fórumosok közt ilyen nagyszerû emberek is vanank, akik könyvet írnak.