Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikó

• Please log in to reply
1299 válasz a témához

#801 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 12:30

Valaki segít nekem, nagyjából mennyit nõ még egy 2 éves méncsikó? Sokat láttam felnõni, és annyira nem tudom, nem emlékszem, összefolynak az évek. Valakinek van épp 2 év körüli csikója? Köszönöm!!!

#802 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 12:40

nekem van! bizom benne eléri a 140 centit.

#803 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 12:41

Köszi! :) póni? ;) (Mármint ha jól értem a tréfás válaszod, és a felnõttkori méretét adtad meg.)

#804 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 12:46

nem értelek, kérdeztél valamit és pont én válaszoltam. nem tréfálkozom, remélem lesz annyi. vagy pontosabban milyen fajtáju csikóra gondolsz? mi az anyja, apja mekkorák, mekkora most a csikó stb :D valszeg igy pontosabb a kérdés de lehet murád, sodrottod ésatöbbi :D

Edited by PozitívFeri, 2008 december 19. - 12:48.

#805 haha

haha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.050 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 12:54

nem értelek, kérdeztél valamit és pont én válaszoltam. nem tréfálkozom, remélem lesz annyi. vagy pontosabban milyen fajtáju csikóra gondolsz? mi az anyja, apja mekkorák, mekkora most a csikó stb :D valszeg igy pontosabb a kérdés de lehet murád, sodrottod ésatöbbi :D

szerintem már félt hogy ezt is elvicceled. :D :)

#806 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 12:55

Ok, igazad van. Akkor pontosítok: sportló apuka, kisbéri anyuka, 175-165 bottal. A csikó 2 éves múlt nyáron, nagyjából 158.Mennyit nõhet?

#807 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 15:54

Fa karám,kombinálva villanypásztorral.De bent a boxban is egymás mellett álltak,de,gondolom,köszönhetõen a nem mindig együttlétnek,nem volt semmi gond.Kb.egy,másfél hónap múlva lehet újra összeengedni õket,addigra teljesen elapaszt.Persze,ez kancacsikóra vonatkozik.Méncsikót nem javasolt összeengedni az anyjával :)

:confused: :confused: :confused:

#808 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 17:09

:confused: :confused: :confused:

Mi nem világos azon,hogyha egyszer leválasztottál egy méncsikót,és az anyja elapasztott,utána nem engeded össze õket?Az anyja sárlása hormonokat indít be a ménnél,és csak baj lesz belõle.A kancára ugyanez nem vonatkozik. :eek:

#809 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 20. - 10:41

Mi nem világos azon,hogyha egyszer leválasztottál egy méncsikót,és az anyja elapasztott,utána nem engeded össze õket?Az anyja sárlása hormonokat indít be a ménnél,és csak baj lesz belõle.A kancára ugyanez nem vonatkozik. :eek:

Mert mi együtt tartottuk. Viszont az anyja még leválasztás elõtt fedeztetve lett. :kv:

#810 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 20. - 17:31

Na,én arra gondoltam,ha nincs újrafedeztetve.Persze,akkor más az ábra.De én akkor is azt gondolom,méncsikónak másik mén mellett a helye,hogy jó sokat tudják gyûrni egymást. :eek:

#811 csacsacsa

csacsacsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 20. - 18:33

Ok, igazad van.
Akkor pontosítok:
sportló apuka, kisbéri anyuka, 175-165 bottal.
A csikó 2 éves múlt nyáron, nagyjából 158.Mennyit nõhet?

5-6 cm??? Mi legalábbis ennyit tippelünk a sajátjainkra (hasonló paraméterekkel rendelkeznek, kicsit nagyobbak, olyan 160-163 körüliek)

#812 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 13. - 15:38

Hello! Nagyon leapadt a topic. Nekem lehet, hogy lesz egy egyéves csõdõrcsikóm. Már nagyon várom, bár ez még nem biztos, hogy összejön... Valakinek született most csikója?

#813 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 15. - 15:28

Tulipán Mátka

Született!
Anyuka: Tulipán Midea
Apuka: Siglavy Titán

11-én reggel ott találtuk a boxban az anyja mellett. 17-én telt volna le a 340 nap. Kb. két héttel ezelõtt elkezdett tõgyelni a Tulipán, aztán egy hete beesett a fara töve. Vártam a viasz cseppeket a csecseken, hogy akkor költözöm le az istállóba, naggyából két óránként mentem nézni a ciciket a karámba, aztán nem lettek viaszcseppek, hanem lett a Mátka. Most úgy gondolom jobb is így. Már mint hogy nem voltam ott. Csak zavartam volna õket. És örülök, hogy ilyen ügyes belevaló kancám van. Mostmár kettõ!
Született egy másik is majd arról is teszek fel fotót, és még reméljük lesz 3 scikó.

#814 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 15. - 17:59

Ez tök jó, tényleg ügyes a kanca! És ez a csikó is egy gyönyörûség!

#815 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 17. - 10:22

Szóval amíg nem született meg a csikó az ellés körüli dolgokkal zaklattalak benneteket. Most pedig gyakorlati tanácsokat szeretnék kérni a következõkre: Elsõ vezetését a csikónak hogyan csináljátok? Elsõ kikötés? Mikor teszitek elõször külön boxba? pl arra gondolok, hogy csikósárlásban fedeztetni szeretnénk a kancát és ez idõ alatt jobb lenne, ha a kis csikó nem lábatlankodna ott, ezért gondoltam, hogy lehet szoktatni kellene, hogy egy picit az anyja boxa melletibe van, mondjuk elõször 5 perc, aztán növelni az idõtartamot, meg sohase lehet tudni, ha valami miatt orvost kell hívni és külön kell legyenek. Mikor teszitek ki a ménesbe az anyát és a csikót? Hát nagyjából ennyi, de ha van tanács amit így szombaton lesz egy hetes a csikó megszoktatök csinálni azt is szívesen fogadom. :confused:

#816 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 10. - 21:07

Kinek mi a véleménye a két évesek belovaglásáról?

#817 Krisztinke

Krisztinke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 51 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 12. - 15:51

Sziasztok Szerintem egy kétéves lovat elkezdeni lovagolni ,olyan mintha a tízéves gyereket elküldeni kõmûves mellé dolgozni.Birni birja csak tönkremegy a szervezete. Földröl szerintem sok mindent meg lehet neki tanitani,nem kell ahoz nyeregbeszállni.

#818 bettyy

bettyy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 287 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 12. - 19:23

Kátyus, nálunk tíznapos korában került a csikó a kisebbik ménesbe, semmi gond nem volt, lelkesen höhögtek neki :D csikótanításban nincs túl nagy tapasztalatom, az elsõ vezetés-kikötés egyikükkel például azután történt, h a gyalázatos kiszökött a karámból. Mindenesetre szerintem jó ötlet, ha erre a kancával együtt kerül sor. Gondolok itt arra, hogy az anyja után szívesebben meg a csikasz :)

#819 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 13. - 11:19

Kátyus, a ménesben a csikós kancák is dolgoztak , ilyenkor a csikót a boxban hagytuk. Ilyenkor az a lényeg, hogy a box biztonságos legyen és ne tudjon a csikó se kimászni, se beakadni. A fokozatos szoktatás az optimális, (kanca a szomszéd boxba, aztán elvezetni pár percre), de általában némi ugrabugrán és visítozáson kívül más baj nincs, fõleg, ha közben a csikó más lovat is lát. Vezetés: eleinte az anyja után, késõbb külön, érdemes eleinte valakit megkérni, hogy szükség esetén hajtsa hátulról (bár én jobban szeretem azt, hogy jobb kézben a kötõfékszár, balban egy hosszabb pálca, amivel hátra tudok nyúlni a csikó farához, és noszogatni a szükséges mértékben. Így elkerülhetõ az, hogy a segítõ rosszkor/rosszul reagáljon, csak én szúrhatom el. :D ) A kikötést érdemes akkorra idõzíteni, amikor a vezetés már megy, adódhat ronda baleset abból, mikor egy bepánikolt csikó eldobja magát. A vezetgetéssel megtanul engedni a kötélnek, az elsõ kikötés még anyu mellett legyen, aztán lehet nehezíteni a feladatot, anyu kimegy, csikó bent marad megkötve (felügyelet mellett, plusz értelemszerûen elõtte gyakorolni kell az egyedül maradást.)

#820 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 13. - 12:34

Külön figyelj a kötőfékre, ha boxba rakod. Ha lehet, vedd le. A helybeli ménesben fulladt meg egy csikó, a kötőféke beakadt az ajtó reteszébe.

Edited by kistaltospk, 2009 május 13. - 12:35.

#821 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 21. - 13:29

Köszönöm. Kötõfék már volt az egyikken. Egyelõre ennyire jutottam, mert úgy döntöttünk hagyjuk még õket nyugodtan lenni. Ménesbe sem tesszük, mert a legelõt a karámoktól egy kövesút választja el. Azon hajtjuk át reggel és este a lovakat. Attól tartunk, hogyha valamelyik kis csikó belegabalyodik a legelõt körülvevõ villanypásztorba, vagy kifut belõle, lerántja elindul az egész ménes, és kimennek a kövesre, ahol elég rendes forgalom van.

#822 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 22. - 13:23

Lucifer 2 :dev:

Lucifer

Április 11-én született, csak most volt idõm fotózni.
Magyar félvér a mama, nóniusz a papa, csõdör a "kicsike".

Edited by kátyus, 2009 május 22. - 13:25.

#823 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 22. - 13:34

Lucifer 2 :dev:

Lucifer

Április 11-én született, csak most volt idõm fotózni.
Magyar félvér a mama, nóniusz a papa, csõdör a "kicsike".

Kátyus!

Nagyon édes a kicsike :) Úgy szeretem az ilyen pici bébi pacikat (na jó a nagyokat is szeretem, de a kicsikkel sokkal ritkábban találkozom sajnos :()

#824 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 24. - 23:04

szassztok:)

április 2-án megszületett Padre von Parker, alias Puder :)

http://gallery.site..../Lovarda/Padre/

mercy

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#825 Léda

Léda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 30. - 8:54

Meg tudjátok nyitni Mercy fotóját? Nekem nem sikerül...

#826 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 2. - 12:51

Igen. Meg.

#827 qvatro25

qvatro25

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 359 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 2. - 17:23

Meg tudjátok nyitni Mercy fotóját? Nekem nem sikerül...

Tessék:(Mercy ugye nem baj hogy belinkeltem? Gratulálok szép csikó :kocc: )
Posted Image

Edited by qvatro25, 2009 június 2. - 17:35.

#828 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 2. - 17:25

Jól széthúztad vele az egészet!!

#829 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 2. - 17:47

Sziasztok
Szerintem egy kétéves lovat elkezdeni lovagolni ,olyan mintha a tízéves gyereket elküldeni kõmûves mellé dolgozni.Birni birja csak tönkremegy a szervezete.
Földröl szerintem sok mindent meg lehet neki tanitani,nem kell ahoz nyeregbeszállni.

Nem lehet tanítani. KELL tanítani.

#830 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 13:39

Az idei termés:

Flóra
A füle hegyétõl a farka végéig lipicai kanca.

Tulipán Mátka
Szintén zenész.

Lucifer
Nem cáfol rá a nevére, kinyitja a kerti csapot, felkapcsolja a villanyt az istállóban, dehogy jót is írjak róla, már szépen megy a mami mellett a kocsiban, városban és erdõn mezõm, nem húzatja magát a mamival, nem ijedezik, igazi kis hõs.

Csitri
Csitri 2
Csitri 3
A férjem kedvence a majdnem teljesen arab kis vacak. Egy hónappal elõbb született, éjszaka a karámban a többi ló között. Nagyon szívós kis jószág, és bátor is. Csirkének is hívom és az sztem jobban illik hozzá, nem tudom miért.

Na, hacsak nem veszek egy pottyantós kancát akkor mi idénre lezártuk a csikó várást.
És a fedeztetések nagy részével is készen vagyunk.

#831 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 11. - 14:19

Sziasztok,

Én is mutatok egy képet a kis Hadfi Szökevényrõl (kisbéri): 3 hetes volt, most 6, de nincs újabb fotóm feltéve. A nyakán vettem észre, hogy sokat erõsödött és kerekebb a feneke. :) Játék Vulkánnal

Edited by messi, 2009 június 11. - 14:20.

#832 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 13:14

Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy Budapest közelében hol vannak csikóménesek? Elõre is köszi! :D

Edited by astocki, 2009 június 22. - 13:15.

#833 Sztimcsi

Sztimcsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 260 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 21:07

Sziasztok! Van valakinek Prímától csikója? Ha igen küldenétek róla képet? Köszi Timi

#834 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 9:46

Sajnos Csitri meghalt. :nem: :hupp:

#835 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 10:09

Részvétem! :( Mi történt?

#836 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:31

A doki szerint rácsavarodott a bele a májára, mert zöld folyadék folyt belõle. Egyik pillanatban még rohangált aztán lefeküdt és hiába a szurik 30 perc és volt Csitri nincs Csitri. A férjem legkedvesebb lovának a csikója volt így nagyon megviselte, mert nyilván ezt a csikót szerette a legjobban. Magába roskadva sírt a kanapén rosszabb volt látni, mint a halott kis csikót. Sajnos ez is hozzátartozik a lovasélethez.

#837 beild

beild

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 121 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:45

Nagyon sajnálom Kátyus :( Régen az istállóban ahol tanultam lovazni ott is voltak ilyen szomorú esetek...

#838 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 8:33

WWW.EQUITEAM.MLAP.HU MINDENKI FIGYELMÉBE!!!

#839 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 8:53

Kátyus nagyon sajnálom és részvétem, ez az év nekem is tele tragédiákkal, így nagyon megértem a bánatotokat.

#840 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 9:04

Kátyus, részvétem :(