Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zablák tudománya

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
2275 válasz a témához

#801 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 18:05

Én a gumizablát mindig úgy szoktam rátenni a zablára, hogy kettévágom, és utána összeragasztom pillanatragasztóval. Szóval nem is így kellene, hanem rá kell húzni a zablára??? Nem is tudtam.

:hu: Na most leesett az állam... végülis ez is 1 megoldás...Pelham zablára én is kézzel teszem fel a gumit...úgy hogy elõször a hosszabb ágára húzom rá a gumit utána nyútom ki és húzom rá teljesen... nem gyerekjáték.. de sikerülni szokott :D 1 tanács a gumikhoz...: Többet ésszel mint ész nélkül.... :ang:

#802 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 11:48

Ha már ennél a témánál vagyunk, akkor esetleg egy kis síkosító? :P :DAmúgy ha forró vízben áztatod egy kicsit a gumikarikát, akkor állítólag könnyebb áthúzni a zablakarikán.

#803 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 30. - 12:07

Ha már ennél a témánál vagyunk, akkor esetleg egy kis síkosító? :P :DAmúgy ha forró vízben áztatod egy kicsit a gumikarikát, akkor állítólag könnyebb áthúzni a zablakarikán.

A DRÁGA PÉNZEN VETT SÍKOSÍTÓT, ERRRE PAZAROLNI?!? :confused: :ang:

#804 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 12:16

A síkosítóval kapcsolatban csak annyi a gond, hogy akkor nem csak a síkosítandó felület csúszik, hanem a kezem is... :gm:

Amúgy ha forró vízben áztatod egy kicsit a gumikarikát, akkor állítólag könnyebb áthúzni a zablakarikán.

Ez viszont NEM hülyeség! :yeah: (én a meleg vízig jutottam el, ott föladtam a harcot, de akkor tovább fogok lépni. :D )

#805 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 12:16

...elvégre síkisító :)de feribá hamar lebukott, hogy õ már vett ilyet, nekem pl fogalmam sincs, mennyibe kerül :D

#806 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 12:19

...elvégre síkisító :)de feribá hamar lebukott, hogy õ már vett ilyet, nekem pl fogalmam sincs, mennyibe kerül :D

Honnan tód? Én amikor atom náthás vagyok, vazelinnel kenem az orrom... :dev: (meg ugye a tetoválás.... :gm: :kir: )

#807 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 13:51

Honnan tód? Én amikor atom náthás vagyok, vazelinnel kenem az orrom... :dev: (meg ugye a tetoválás.... :gm: :kir: )

Jah... és bemész a patikába vazelint venni és a gyanús pillantásokra magyarázkodni kezdesz hogy "zablagumihoz kell"... Gyógyszerésznéni: "na persze, persze, ez eddig a leghülyébb alibi amit hallottam... :D"

#808 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 14:14

nem emlékszem már, rég csináltattam az utolsó tetkóm :P 20 hónapos (aznap született egy barátnõm csikója, az egyik lovam unokája).

#809 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 18:16

Jah... és bemész a patikába vazelint venni és a gyanús pillantásokra magyarázkodni kezdesz hogy "zablagumihoz kell"... Gyógyszerésznéni: "na persze, persze, ez eddig a leghülyébb alibi amit hallottam... :D"

vagy: mi az a zaaaablaaaa?? :confused: amibe a lábadat rakóóód? :guny: :gm: (by haverom...)

#810 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 20:53

Greyhound!Azért majd szóljál mikor sikerült felrakni. :D

#811 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 21:40

Greyhound!Azért majd szóljál mikor sikerült felrakni. :D

Persze...2028 májusában már tájékoztatva lesztek egészen biztosan!!!! :yeah: :kv: :dev: Buééééék!!!!!!!! :kocc:

#812 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 30. - 21:52

dehogy vettem!!! :nem: Hát teljesen hüjének néztek ti?!?( :yeah: )Amint +láttam, hogy mi az ár, nanosecundumos sebességgel lökte a zagyam, h. az annyi mint 3 jobb sör :D Akkó' mán irány a market, síkosító révén idõben-élvezetben a TÖREDÉKE inkasszálható a sör általi gyönyöröknek :D B.Ú.É.K... :kocc: :P

#813 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 30. - 21:56

Hát teljesen hüjének néztek ti?!?

öreg vagy, de jó a helyzetfelismerõ képességed :gm: :dev: :D

Edited by Unicorn, 2006 december 30. - 21:57.

#814 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 30. - 22:08

öreg vagy, de jó a helyzetfelismerõ képességed :gm: :dev: :D

Oh, temporas, oh, mores :ang: De! Ha már lúd, legyen kövér ;) Juventus ventus!!! :hupp: Viszont, ha már vissza kellett jönnöm, már kimerítem a témát, és elmondom, hogy buktam + a síkosító ügyben - VAZELINNAL... Az asszony kegyetlenül fut, már a félmaratonnál tart, és visel közben 1 pulzusmérõ cuccot. Ennek a bandázsa mûa. pánt, a mell alatt körbe övszerûen...Az okos futótársak (BSI, Spuri) fölvilágíták, fehér vazelint kennnyen a pánt alá a mejjkasára, akkó' nem dörzsölé ki a hacuka...El is szaljtott a patikába! Mék peckesen és mondám: fehér vazelint kérek...RÁMNÉZNEK (ismernek, 2 kis krapekkal szokok járni mindenféle torok-mandula-tüdõ-influencija sötöbö kórság okán) döbbenve kérdik: MINEK? MILYEN CÉLRA?!?mondám becsülettel, férfiként, ez és ez a felhasználás célja...Kis sóhaj a decens patikáriushölgy ajkiról: Jaaa, erre is jó?!? :guny: :kocc:

#815 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 10:26

Sziasztok!Tötõ Zsó!Jaj, igen, persze a gumikarikára gondoltam, nem másra, csak rosszul írtam véletlenül. Én tényleg szétvágtam, és utána összeragasztottam, de csak annyi ragasztó volt rajta, hogy nem ért a ló szájához, szóval nem hiszem, hogy nagy kárt okozott benne, de el se tudtam képzelni, hogy hogyan lehetne másképp rátenni, na mindegy, hát mindig tanul az ember. ezentúl rá fogom húzni, legalábbis megpróbálom. Feribácsi!Igen, ugratok is, és komolyan úgy raktam rá, nem tudtam másképp, nem gondoltam erre, de ezentúl úgy fogom csinálni. Egy kérdés! Lehet az a dolog a zablának a bûne, hogy ha egy csikó rángatja a fejét állandóan, ha megfogják a száját, vagyis ha megtartom a szárat, akkor egybõl kapkodja a fejét fölfelé. most egy sima csikózabla van a szájába, gumis, mivel most lett elkezdve tanítva.

#816 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 11:41

Egy kérdés! Lehet az a dolog a zablának a bûne, hogy ha egy csikó rángatja a fejét állandóan, ha megfogják a száját, vagyis ha megtartom a szárat, akkor egybõl kapkodja a fejét fölfelé. most egy sima csikózabla van a szájába, gumis, mivel most lett elkezdve tanítva.

Egy gumis csikózablánál nem valószínû, h a zabla hibája. Van egy mondás: fa kéz, fa zabla. Egy pelhammel is lehet finoman lovagolni, és egy csikózablával is tönkre lehet tenni a ló száját.Meg kéne nézni a fogait, és ha ott nincs gond, akkor a lovas kezében lehet a gond. Lehet fejcsapkodás oka hát- és lábfájás is, de ez azért egy csikónál annyira nem valószínû.

#817 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 31. - 12:42

Csepebaba! A dolog alig vitatható (Vessy hsz-ára célzok ;) ) Ha a tudományos kísérleti módszer elvét vesszük: 1xre csak 1 paraméter változhat, atöbbi konstans (állandó), így a hatás a változásnak tulajdonítható..(plánesõt, ha 100x +ismételjük, és mindíg tökéletes az 1ezés :D )Ha NEM nyúlsz a szárhoz, és a zabla a ló szájában van és NINCS fejcsapkodás - konklúzió (következtetés!) a zabla nem zavarja a lót ;) Ha HOZZÁNYÚLSZ a szárhoz és VAN fejcsapkodás: - nincs vita!!!(Roma locuta, causa finita! Róma szólt, vita vége! :ang: )

#818 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 14:34

Van egy mondás: fa kéz, fa zabla.

Úgy bizony!Nagyra értékelem, hogy így megjegyezted. Legyezgeti a híúságomat. :D De hogy pontosan idézhess, most leírom a teljes igazságot, ahogyan eredtileg szól:Fakéz, fazabla, korrekciós kéz, korrekciós zabla!(by rc) ;)

Edited by realcowboy, 2006 december 31. - 14:34.

#819 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 18:47

Bocs, annyira már nem emlékeztem rá, mert vagy 2 éve volt errõl egy eszmecsere márnemtommelyiktopicban.

#820 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 10:34

Tegnap óta úgy gondolom, hogy a zablák tudományának készítésükkor kell(ene) kezdõdni.Történt ugyanis, hogy olyan 3 hónapja vettem egy Tattini feszítõt, pont olyat, mint a másik, lévén elégedett voltam vele úgy 5 éve.Tegnap vágtázgatok gazdagon épp, mikor is szokatlanul könnyûvé válik a szár. Nézek balra, zabla. Nézek jobbra - ott is zabla.A kantáram meg olyan, hogy még orrszíj sincs rajta. Magyarul állatka fülén lóg a cájg, az egy darab homlokszíjon. Mentol úgy meglepõdött, állítom jobban mint én. Mert hogy ilyen körülmények közt olyan 20 méter alatt megálljon gyakorlatilag csak derékra, ráadásul 4 nap állás után, ordító szélben, ahhoz azért nem tudom mi kell. Egy jófej ló mindenképp.Velem mindig ilyenek történnek.Két éve õsszel Katával vágtáztunk, épp, ahogy a csövön kifért, mikor is a talpam alatt ketté tört a kengyel. Azóta öntvény a kengyelem.Most rakjak be két zablát? Zabla és vész zabla. :DMert olyanról hallani, hogy a csuklós zabla szétkopott, a lovas meg nem ellenõrizte és megadta magát. Ja, sok év után. Node egy merev zabla!Megnéztem, mi volt a baj. A belsõ fém végén , a hegesztésnél egy öntvénybuborék látható, a közepén egy miliméteren - ahol érintkezett - elrozsdásodott törés. Körülötte a külsõ max fél miliméteres króm tartotta magát. Eddig bírta.Ma visszaviszem és lenyeletem a boltossal. Mind a két felét.

#821 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 22. - 11:07

vannak ilyenek! ölég csudálatos módon, de elõfordulgat :rolleyes: Kengyellel már több esetem volt, zablával még ÍGY nem, a bõrszerelékekrõl meg NE IS beszéljünk ;) :kocc:

#822 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 11:46

És hogy álltál meg végül...? :D :( :D (bocsi)

#823 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 11:51

Ahogy írta, derék derékkal, derék lóval. :D

#824 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 12:11

Ahogy írta, derék derékkal, derék lóval. :D

Hááát ez nagyon killerül hangzik... :eek: :dev: (mármint maga az esettanulmány)

#825 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 22. - 12:11

Fület fogott, aztán hõõõõõ...

#826 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 január 22. - 13:18

Gratulálok!Már csak a boltos reakciójára vagyok kiváncsi.

#827 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 10:17

Húú meredek ez a zablaszéttörés... :eek: én egyszer egy olyat láttam hogy a csikózabla karikája elpattant és a lószájából kiesett a zabla... ott volt ám a nagy hóóóó hóóóó hóóó mert ez épp egy díjugrató versenyen esett meg egy lovassal pálya lovaglása közben....kíváncsi leszek mit mondanak a boltban!!!! :dev: öntvényhibás kengyellel már volt nekem is dolgom..az sem kellemes de inkább a kengyel mit a zabla.... :rolleyes:

#828 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 15:55

OSH, és hogy álltál meg. Az M3-as keritése fogott meg? :)

Edited by Pluto, 2007 január 23. - 15:56.

#829 Old Shatterhand

Old Shatterhand

A nagy vadász

• Fórumtag
  • 4.354 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 23. - 16:34

Pluto, szerencsére normál esetben soha nem szárral állítom meg, vagy ha kell is használni, mert aktív a ló hangulatja, a mozdítástól a legritkábban jutunk el a húzásig. Tehát "hallgat" a derékra. Ha pedig gáznak tûnik neki bármi, rettenetesen "lovagolható". Idegen helyen, vagy pl ha a 20x40 en 8-10 ló van, a legkisebb rezdülésre reagál és akár a falnak neki megy, ha az kérem. Itt pedig rendesen meglepõdött.Szóval a szár az agyaskodásaira, vagy a versenyszellemtelenítésre használatos szinte csak, húzkodás formájában legalább is.Megrémülni és ettõl elrohanni akarni meg fõleg neki ismerõs helyen bármi új dologtól szokott. Mint pl egy új szürke gyom az árokban. Ilyenkor rettenetesen megijed. :DKülönben tegnap a boltban egy roppant kedves Hölgy fogadott, aki rendesen elrémült a látványtól - kiderült Õ is lovas. Még a számlát se kérte.Alaposabban meglestük a törést és azt láttuk, volt egy vastagodás ott az összedolgozásnál. A boltban fellelhetõ további három ilyen zablából kettõnél szintén találtunk ilyen kis hupszlit, az egyiknél még egy kis repedést is látni vélt. Ezért úgy gondolta, ír egy csúnya levelet Natowáéknak - lévén a Tattini katalógusban van a mûszer, de mégis Natowa.A harmadik, szemre hibátlannak tûnõ zablát bevállaltam cserébe, lévén szeretem a kalandokat. :D Meg hát végül is egy ugyanilyet használok a másik cájgra 4 éve és még nem romlott el.

#830 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 24. - 8:45

Na mi még nem tartunk itt terepen.Terepen vágtából felvenni nem tudom még CSAK derékkal, ott kell szársegítség is. Ugyhogy lehet engem a kerités fogna csak meg :D , bár az is lehet hogy maga a ló is annyira meglepõdne egy ilyen helyzetben, hogy nem vágtatna tovább. :)

#831 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 14:31

Sziasztok! Az ágaskodó zablával kapcsolatban szeretnék kérdezni. A lovam izomhúzódás miatt 1 hónap boxfogságra van ítélve és naponta 10-15 percre lehet csak kivinni kézen vezetve sétáltatni. Mivel a ló valami brutális módon tele van (amúgy is egy temperamentumos telivér kancáról van szó), rendszerint úgy végzõdik a sétáltatás, hogy a nyakamba akar ugrani. Ágaskodik, ugrál és végül kitépi a kezembõl a vezetõszárat/kantárszárat. Próbáltam már kantárral, de nem hatja meg különösen. Szimplán kötõfék+vezetõszárral egyenesen életveszély, ha rátekerem az orrára a vezetõszárat, egy fokkal jobb, de úgy is veszélyes. Mivel sokszor nincs segítségem és már napi rendszerességû, hogy a ló 4 perc után 60km/h-val rotyózik be az istállóba, ezért vettem neki ma egy ágaskodót szíjjal. Ki fogom nemsoká próbálni. Tudom, ezzel nagyon óvatosan kell bánni, mert könnyen seggre ültethetem a lovat, de egyszerûen nem tudok mást tenni. :( Kicsit gáz, hogy ezt eredetileg fedezõménekre találták ki és pont nekem kell az 5 éves kancámat ezzel sétáltatnom, aki amúgy alapvetõen egy teljesen jószándékû kancacsikó... Mik a vélemények, tapasztalatok errõl a zabláról??

Edited by greyhound, 2007 július 16. - 14:33.

#832 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 14:55

Miért lenne gáz? Mint a neve is mondja, pont erre találták ki. Vagy megnaturálozod, vagy ágaskodóval vezetheted. Legyen azért a hozzácsatolt vezetõszár 2,5 -3 m. Vigyél magaddal egy pálcát is, hogy ne akarjon a nyakadba ugrani. Alapesetben nem kell erösen fogni, és akkor nem több mint egy zabla. Ha nagyon nem bír magával és felágaskodott - egy rántással "jutalmazd" a mutatványát, amikor a legmagasabban van. Ha van esze, és jókor adod, kis figyelmeztetés is hat.

#833 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 17:48

Na kipróbáltam. Halljátok!! :eek: Ez egy zseniális találmány. A ló tök normális volt. Nem is nagyon húztam neki, főleg laza volt, mikor kicsit kezdett belelkesedni, akkor picit átmozgattam, de tudta, hogy nem érdemes ugrálni. Akkora sikerélmény most ez nekem, el sem hiszitek. Végre tisztességesen meg tudtam jártatni a beteg lovamat, anélkül, hogy végig azt figyeljem, mikor emelkedik a levegőbe. :) A poén az volt, hogy edzőm úgy nézett, mint Rozi a moziban, mert Ő sem próbált még ilyet soha, azt se tudta hogy kell fölrakni a lóra. (Nekem is a lovasboltban mutatták meg :D ). Úgyhogy én teljesen elégedett vagyok. Remélem nem kell azért sokáig ezzel flangálnunk. Meg remélem ettől nem lesz betonszájú... :huh: Jaaa, egyedül annyi rossz mozdulata volt a lónak, hogy a pálya szélén megijedt a felfújható medencétől és megugrott. Pontosabban ágaskodni akart, de hamar rájött, hogy nem érdemes, aztán kirúgott egyet hátra. Aztán megnyugtattam és mentünk szépen tovább, bár kicsit föl volt még húzva. Na ha kötőfék vagy kantár van a fején asszem dobbantott volna a karámfa előtt megint... :gm: én meg mentem volna utána szuperman pózban hason csúszva..

#834 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 18:09

én is használtam ágaskodót, amikor még a lovam mén volt. aztán kb. 1,5 hónap után azt hittem, hogy kivágom a kukába, mert az egyik lovász majdnem letépte szegény Barninak az alsó állkapcsát. onnantól a lovam bizalmatlan volt, félt ha fejéhez nyúltam, és nem engedte magát felkantározni. mostmár nincs is rá szükségem, mert kiheréltettük, és egy szál kötélen járok-kelek vele a lovarában és környékén. :) de olyan lónál aki dilis, jól jöhet egy ilyen zabla. :)

#835 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 18:17

Aha értem. Hát jó nagyon barom lehetett a lovász, már bocs. :gm: Én direkt finoman bánok vele és amúgy is csak átmenetileg kell. Amúgy a lovam mondom, alapvetően normális, csak most kényszerpihenőn van 1 hónapig és megértem a gondját, hogy szívesen ugrálna mikor napi 10 percre kikerül a 4*4-es boxból. :( De hát mondjuk az sem árt, ha nem nyír ki engem véletlen. De nemsoká jön a doki és remélem hamarosan lehet már futószárazni, aztán felülni. :ang: Amúgy normális esetben az enyém is olyan, hogy ha föl akarom hozni a legelőről, csak odaállok a karámkerítéshez és elkurjantom magam, hogy Mucíííí! - és már baktat is fölfelé. Aztán jön utánam az istállóba és a homlokával radírozza a hátam. :P (olyankor ciki, ha közbejön valami külső lóevő behatás.... :dev: ) De tééényleg! Valaki hallott már olyanról, hogy kancát kellett agáaskodóval vezetni?? Az enyémen kívül? :D

Edited by Filly, 2007 július 16. - 18:20.

#836 Cirmos

Cirmos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 188 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 22:00

Sziasztok! En ajanlom, hogy probalj meg nyugtato hatasu gyogynovenykivonatokat keverni a paco abrakjaba. Jobb lesz neki is (nyugodtabb lesz)meg neked is (nez serulsz meg).

#837 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 22:47

De tééényleg! Valaki hallott már olyanról, hogy kancát kellett agáaskodóval vezetni?? Az enyémen kívül? :D

Chronos tudna neked mesélni, ha nem a tanyáján süttetné a hasát. :cool:
Egyébként az õ lovát én is vezettem már ágaskodóval (kanca), jól is jött néha. Olyan capriole-t csinált a kiscsaj hogy a lippek csak leshettek volna. :D
Amúgy tényleg okos találmány de szerintem hülyeség hogy csak ménekre kellene... Pont ilyen esetekre tökéletes, vagy felvezetéshez, vagy hülye ménekkel való közlekedéshez. :)

#838 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 23:14

Chronos tudna neked mesélni, ha nem a tanyáján süttetné a hasát. :cool:
Egyébként az õ lovát én is vezettem már ágaskodóval (kanca), jól is jött néha. Olyan capriole-t csinált a kiscsaj hogy a lippek csak leshettek volna. :D
Amúgy tényleg okos találmány de szerintem hülyeség hogy csak ménekre kellene... Pont ilyen esetekre tökéletes, vagy felvezetéshez, vagy hülye ménekkel való közlekedéshez. :)

Há ja csak kérdés ezek a cumók mennyi idõ alatt fejtik ki a nyugtató hatásukat. Van ilyen topic amúgy? Ez tényleg érdekelne. :)

Na akkor jól van. :D Csak mert a lovasboltban is úgy néztek rám, mintha marslakó nyelven mondtam volna, hogy ágaskodót akarok a kancámra. Meg kint az istállóban is páran lehurrogtak, hogy ez fedezõméneknek való "játék"...Mondom bázeee nekem meg állat a lovam! :gm: :eek: Érdekes ettõl nem is volt az.

Na csók :dev:

Edited by greyhound, 2007 július 16. - 23:15.

#839 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 14. - 10:31

Vissza a zablatöréshez! Lakik nálunk egy TSZ-es fószer. Igen jó tanácsokat tud adni a lovasoknak. Az ilyen zablatöréseknél jól jöhet az egyik okossága. Azt mondta nekem,hogy "jó hosszú lábad van,ha bajod van...egyszerûen megszorítod a lovadat.Neked meg kell tudnod annyira szorítani,hogy összeessen." Néztem a fejembõl kifelé és arra gondoltam,ha nagyon sokáig fogom szorítani,akkor lehet,hogy meg fog fulladni. Volt még egy két ötlet,amit hallottam. Pl. A ló folyamatosan ellépked. Megoldás: "akszd be a lábfejedet a hónaalá és akkor meg se tud mozdulni" :D vagy "ha megugrik,rántsd kereszbe a szárat a nyakán....rögtön megáll" Ezt úgy kell elképzelni,hogy jobb kezedet a nyaka bal oldalához nyomod a balt meg a jobbhoz,így a szárak egy keresztet fognak alkotni a nyakán. :D :yeah:

#840 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 14. - 10:42

"ha megugrik,rántsd kereszbe a szárat a nyakán....rögtön megáll"
Ezt úgy kell elképzelni,hogy jobb kezedet a nyaka bal oldalához nyomod a balt meg a jobbhoz,így a szárak egy keresztet fognak alkotni a nyakán.

:D :yeah:

Ez tényleg hatásos lehet, csak nehéz megcsinálni a seggeden ülve, elhomályosuló tekintettel bámulva az egyre távolodó kedvenc után. :D