Lovardatulajdonosoknak
Guest_Galadroh_*
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 10:07
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 12:01
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 12:41
Vannak akiknek a normális emberi kapcsolatok egyszerûen felfoghatatlanok. Így aztán csicskásoznak, poénkodnak...Túl vagyok fizetve! Szerintem mindenki el tudja dönteni, kinek, mikor és mit segít. Lehet, hogy arról nem tudsz, hogy nekem már sokszor kellett segítség és HH-ékra mindig számíthattam!
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 15:05
Edited by Dél-Alföldi, 2006 augusztus 1. - 15:08.
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 15:08
Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 16:22.
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 15:11
Guest_Kameleon_*
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 15:50
Engem erkölcsileg kicsináltak egyesek itt a pci.hu alatt, sikerrel, csak az a szerencsém hogy a pénzemet nem csak lovazással kerestem.Kezd üldözési mániám lenni , valaki elhatározta hogy kicsinálja a lovardát valamilyen eszközzel .Veletek is fordult már ilyen elõ ? Mi lett a vége ?

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 19:02
Amennyiben elolvastad a cikket , ott leírja , hogy az egyik lovasoktató végzettségû , a másik rajt engedély vizsgával rendelkeõ lovas versenyzõnk és mindkettõ a lovarda vezetõ irányítása mellett végzi a munkáját akinek agrár mérnõk és edzõi végzettsége valamint 40 év tapasztalata van .Én annak a fellelõsségét nem vagyok hajlandó a nyakamba venni , hogy olyan embert foglalkoztassak akinek nincs szakképzettsége arra amit csinál , mert ez nálunk nem pénz kérdése , hanem szemlélet .Bocs,hogy beleszólok,de télleg nincs papírja az oktatónak? :eek:
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 19:06
Na én sem a lovazásból élek mert akkor lehet , már éhen haltam volna .Nekem ez ,, drága ,, hobbi , szeretem a lovakat , az embereket már régen nem .Annyit már elértek , hogy nem nagyon diskurálok a lovas vendégekkel , ki tudja ki mikor mit forgat vissza ellenem a szavaimból !Engem erkölcsileg kicsináltak egyesek itt a pci.hu alatt, sikerrel, csak az a szerencsém hogy a pénzemet nem csak lovazással kerestem.Kezd üldözési mániám lenni , valaki elhatározta hogy kicsinálja a lovardát valamilyen eszközzel .Veletek is fordult már ilyen elõ ? Mi lett a vége ?
éppen ezért megértlek, hogy milyen nehéz is igy élni... :kocc:
Közzétéve 2006 augusztus 1. - 19:09
A férjem felajánlotta , hogy elküld két szekrény emberkét és elbeszélgetnek a Zsolttal , de én valami nemesebb bosszúra vágyom .Nem írok magán és nem foglak kérdezgetni , de ezek szerint nem bírta magában tartani és eldicsekedett vele .A felbujtót keresd. Zsolt a keresztneve. (Mást nem árulok el...és ne írj magánt.)Kezd üldözési mániám lenni , valaki elhatározta hogy kicsinálja a lovardát valamilyen eszközzel .
Közzétéve 2006 augusztus 2. - 5:23
Guest_Kameleon_*
Közzétéve 2006 augusztus 2. - 6:23
Na ez aztán nagyon jó! :guny: A Nagyit Zsoltnak hívták? :confused: Mi a bizonyíték hogy dumdum Zsoltja (a nagyivalA férjem felajánlotta , hogy elküld két szekrény emberkét és elbeszélgetnek a Zsolttal , de én valami nemesebb bosszúra vágyom .Nem írok magán és nem foglak kérdezgetni , de ezek szerint nem bírta magában tartani és eldicsekedett vele .A felbujtót keresd. Zsolt a keresztneve. (Mást nem árulok el...és ne írj magánt.)Kezd üldözési mániám lenni , valaki elhatározta hogy kicsinálja a lovardát valamilyen eszközzel .

Edited by Kameleon, 2006 augusztus 2. - 6:32.
Közzétéve 2006 augusztus 2. - 7:29
Aroon!nem ismerlek, a konkurenciádat sem és a helyzetedet sem. Mivel te voltál az elsõ a "kettõtök vitájában", az ember neked kénytelen hinni, de azt az egyet még áruld el, hogy a konkurenciádtól jobb vagy mindenben? Mert ekkor ényleg maffia. Sok sikert kívánok.kikindaValahogy nálunk is hasonló helyzet van, csak még az ujságcikk hiányzik! Elmennek a bértartók, eltünnek a tanulók! Ami érdekes az egészben, mind ugyanannál a lovardánál köt ki! Valaki(valakik) a háttérbõl irányítja szálakat! Tiszta maffia! Csak az nem fér a fejembe, hogy az aki aljas, gané, nemtelen módon csinálja mindezt, minek örül!? Menjen az ilyen jellemtelen f.sz a ......................-ba! Ennél nagyobb öröme ne legyen az életbe!!!!!
Közzétéve 2006 augusztus 2. - 11:12
Guest_Galadroh_*
Közzétéve 2006 augusztus 2. - 12:05
Guest_Kameleon_*
Közzétéve 2006 augusztus 2. - 12:33
Hát ja... de még mindig semmi nem bizonyított azon kívül hogy ott volt...semmi léppen nem jó dolog :mad:Úgy döntöttem ma reggel , hogy megnézem magamnak a Nagyit .Felhívtam az újságírót aki elõkereste a levelet és a borítékról lediktálta a címet .Elmentem ,becsöngettem senki nem nyitott ajtót .Az irodámba utánna néztem ki lakik abban a házban - Szabó Sándorné -Felhívtam telefonon , felvette, idõs néni 84 éves , nagyon meglepõdött és nehézkesen beszélve mivel nagyon beteg , elmondta hogy Õ semmilyen levelet nem írt .Érdekes !!Felhívtam az újságírót és kiderítettük , hogy a levelet a helyi fõpostán adták fel 27.-én sürgõsségivel .A 29.-én tartott gyerekügyességi verseny miatt az említett Zsolt nevû egyén 27-tõl már itt volt a városban .Névvel írt névtelen levelek ! Az Apeh is megírta egy pár hete , hogy számít a magyarok feljelentõ kedvére !
Közzétéve 2006 augusztus 5. - 17:32
Közzétéve 2006 augusztus 5. - 18:07
Közzétéve 2006 augusztus 6. - 13:34
Közzétéve 2006 augusztus 6. - 17:50
Másnap megtörtént az újság részérõl a kiigazító cikk - csak rajtam kívül senki nem olvasta .Hitelrontásért feljelentést tennék ez esetben, az újságtól pedig helyreigaztást követelnék a jóindulatú Zsolt nevét is feltüntetve.Ha megjelent cikkel kapcsoltban derült ki mindez akkor az újság igen nagy terjedelemben helyesbít mivel a per ilyen esetekben gyorsan lemegy és igen kellemetlen )sõt az újságnak biztos bukta)P.
Közzétéve 2006 augusztus 6. - 19:40

Közzétéve 2006 szeptember 6. - 14:34
Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 9:58.
Közzétéve 2006 szeptember 12. - 14:48
Közzétéve 2006 szeptember 14. - 12:57

Közzétéve 2006 szeptember 15. - 14:25
Közzétéve 2006 szeptember 15. - 14:50

Közzétéve 2006 október 11. - 10:09
Közzétéve 2006 október 11. - 11:27
Közzétéve 2006 október 11. - 12:27
Közzétéve 2006 október 11. - 13:09
Közzétéve 2006 október 11. - 14:07

Közzétéve 2006 október 11. - 14:50
Közzétéve 2006 október 11. - 15:47
Nyilván van hozzá emelõgéped, vagy 3-4 purucod akik emelgetik, gurgatják.Én már annyit szoptam kisbálákkal, fóliákkal, vasúti ponyvákkal egerekkel, macskákkal stb, hogy mást nem is használunk.

Közzétéve 2006 október 11. - 16:04
Ezt nem értem most.Miért kéne emlegetni?Három hetente hozzák a szénát. Mindenhol el tud menni a póttal az autó és a karámok mellé a helyére guritjuk a szénát, mert a szénásunk emberei ott lökik le ahol kérem. Szinte az etetõhelyeken.A karám mellõl könnyen be lehet gurítani a lókhoz amikor kell. Nem kell ahhoz olyan nagy erõ, egy 70 kilónál nehezebb pasi, vagy két nõ simán közlekedik velük.Ahol lehet, ott kikapcsolható, oldható az alsó villanymadzag, ott simán be lehet lökni, nem kell hozzá feleslegesen tornázni. Négy -öt ló van max. egy helyen, 3-4 naponta újat gurítunk be, oszt kész.Nyilván van hozzá emelõgéped, vagy 3-4 purucod akik emelgetik, gurgatják.

A régi fajta nagyguriga az lehet 3 és fél 4 mázsa is talán, ugyanez lucernából jóval nehezebb. A hálós mivel elég feszesre van tekerve nagyon jól gurul és a súlya kb 280- 320 kiló vagy néha több.Az egymás tetejére pakolt bálák csak a téeszes szarvasmarha telepen jók. Azt tényleg takargatni kell és a fólia is drága, meg, mint beszéltük amúgy is szarrá megy hamar.Egyebkent , hany kilo kb egy ilyen bala? Nalunk nem nagyon elterjedt, egy ,ket helyen lattam csak, ott is traktorral emelgetek fel a szenahordo potkocsira.
Közzétéve 2006 október 11. - 18:45
Az más. Nincs kazal, nincs szétszedés. Csak úgy egészbe be a karámba? Láttam már ilyet, rendesen pocsékolósnak tûnt. :confused:Ezt nem értem most.Miért kéne emlegetni?Három hetente hozzák a szénát. Mindenhol el tud menni a póttal az autó és a karámok mellé a helyére guritjuk a szénát, mert a szénásunk emberei ott lökik le ahol kérem. Szinte az etetõhelyeken.A karám mellõl könnyen be lehet gurítani a lókhoz amikor kell. Nem kell ahhoz olyan nagy erõ, egy 70 kilónál nehezebb pasi, vagy két nõ simán közlekedik velük.Ahol lehet, ott kikapcsolható, oldható az alsó villanymadzag, ott simán be lehet lökni, nem kell hozzá feleslegesen tornázni. Négy -öt ló van max. egy helyen, 3-4 naponta újat gurítunk be, oszt kész.
Közzétéve 2006 október 12. - 10:42
Ne hidd. Huszonhat ló eszik nálunk így. Elõfordulhat, hogy elõször lepusztítják gyorsan, de amikor beállnak arra, hogy mindig van széna, akkor igény szerint fogyasztanak.A szénán amúgy sem lehet spórolni, etethetsz bárminõ abrakot, ha szálas nem jó, vagy kevés és nincs a lónak a ballasztigénye kielégítve, akkor sosem néz ki igazán jól.Lehet, hogy egy kicsivel több fogy, mint mikor te adagolod ki, de az nem baj. Ha kint szénáznának és porciózol, akkor óhatatlan, hogy a gyorsabban evõ, vagy erõszakosabb ló eleszi a másik elõl. Ugyanannyit költesz, mégsem az hízik akinek kellene. Nálunk 4-5 ló van maximum egy helyen, így mindenki odafér, esetleg, ha valaki kicsit elnyomottabb, akkor ha a genyóbb jóllakott, akkor áll oda, de mindenki mindig enni tud. Hosszú távon megéri, ha kicsit több széna is fogy, mert nem kell idõre etetni, nem tud a ló "eléhezni". Ha jó minóségû a széna, akkor nem turkálják, tapossák, csak a háló marad meg utána.Csak úgy egészbe be a karámba? Láttam már ilyet, rendesen pocsékolósnak tûnt. :confused:
Közzétéve 2006 október 12. - 11:02
Letaposva láttam sok szénát a bála körül. Nálam is állandóan elõttük van a szálas (Mostanság olyan 50-60 százalékos lucerna), de a beálló egyik oldalán lévõ jászolba kapják. Így is sok kerül kivülre és belülre is. Amit maguk alá szornak, annak annyi is....Persze huszonhat ló nem három ló. Huszonhatnál lehet, hogy én is elgondolkodnék, hogy érdemes e pakolgatni a jászolba.Ne hidd. Huszonhat ló eszik nálunk így. Elõfordulhat, hogy elõször lepusztítják gyorsan, de amikor beállnak arra, hogy mindig van széna, akkor igény szerint fogyasztanak.A szénán amúgy sem lehet spórolni, etethetsz bárminõ abrakot, ha szálas nem jó, vagy kevés és nincs a lónak a ballasztigénye kielégítve, akkor sosem néz ki igazán jól.Lehet, hogy egy kicsivel több fogy, mint mikor te adagolod ki, de az nem baj. Ha kint szénáznának és porciózol, akkor óhatatlan, hogy a gyorsabban evõ, vagy erõszakosabb ló eleszi a másik elõl. Ugyanannyit költesz, mégsem az hízik akinek kellene. Nálunk 4-5 ló van maximum egy helyen, így mindenki odafér, esetleg, ha valaki kicsit elnyomottabb, akkor ha a genyóbb jóllakott, akkor áll oda, de mindenki mindig enni tud. Hosszú távon megéri, ha kicsit több széna is fogy, mert nem kell idõre etetni, nem tud a ló "eléhezni". Ha jó minóségû a széna, akkor nem turkálják, tapossák, csak a háló marad meg utána.
Közzétéve 2006 október 12. - 11:44
Asszem pontosítanom kell, talán az elõzõbõl nem derült ki egyértelmûen.Nem úgy értettem a pocsékolást, hogy a lú megeszi a szálast, hanem úgy, hogy letapossa.Ne hidd. A szénán amúgy sem lehet spórolni
Közzétéve 2006 október 12. - 12:42
Közzétéve 2006 október 12. - 13:44