2011-tõl Magyarországon fedez Mualim Shael!
www.czirjakfarm.hu
Ez a honlap tök jó, de engedj meg egy észrevételt.
sehol egy cím, egy telefonszám, egy térkép.. :(
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 7:38
2011-tõl Magyarországon fedez Mualim Shael!
www.czirjakfarm.hu
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 19:33
Edited by Csikasz, 2010 augusztus 19. - 19:37.
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:01
"Címünk: 2364, Ócsa, Czirják Tanya
Dr. Gaál Ágnes: 06-30-433-9384
Németh Attila: 06-20-389-3886
E-mail: czirjakfarm@yahoo.com
Megközelíthetõség:
Ócsáról Inárcs felé haladva az "öreg országúton" a második lámpás vasúti átjáró elhagyása után kb 2 kilométerre található a tanyához vezetõ bekötõút jobbra. Tábla jelzi! "
Tudjátok kedves Akhalosok ebben a topikban csak az a szép, hogy ti mindenkiben az " ellenséget, a csalót, meg az átverõst" látjátok - én meg csak megnyitottam a holapot ;) ! Nincs harag, csak nem értem miért ne hozhatna be bárki egy ilyen minõségû mént, ha van ré zséje, meg tehetsége, meg ismeretsége????
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:07
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:22
Edited by hihi, 2010 augusztus 19. - 20:25.
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:35
Köszi Csikasz...! :yeah:
Esetleg tarthatnánk egy rövid internetes gyorstalpalót az internet használatáról...?
A honlapokank van egy furcsa tulajdonsága: az oldalt szereplõ menüpontokra rákattintva újabb oldalak jönnek elõ. Biztos hasonlóan léptél be, hihi, ebbe a topikba is. Szóval, ha ráklikkelsz a "Kapcsolat" fülre, elõjön mindaz, amit Csikasz feltett...
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:41
Nem, félreértesz, jóindulatból írtam, csak már fáradt voltam és elfelejtettem megfelelõen fogalmazni.
Bocsánat a félreértésért. Közben megnéztem explorerrel is, úgy sem látok "Kapcsolat" menüpontot, valószínûleg nálam van a hiba, majd megoldom.
Már ott van ez a gyönyörûség?
Nagyon jól néz ki ezen a képen!!
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:43
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:55
Élõben szívesen megnéztem volna. :( :(
Pedig már reménykedtem, hogy egyszer fényképezhetek ilyen fajtát is. :(
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:59
Közzétéve 2010 augusztus 19. - 23:04
Edited by melodia91, 2010 augusztus 19. - 23:26.
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 14:53
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:04
"csak az a szép, hogy ti mindenkiben az " ellenséget, a csalót, meg az átverõst" látjátok "
Köszi....Azért én mégis felhívnám a figyelmedet az állattenyésztési törvényre. És samocáét is.Merthogy létezik ilyen törvény, kedves internet virtuózok (utalva a kedves weblaphasználati "útmutatóra"), és attól, h ti nem tudtok róla, Uram bocsá' be sem tartjátok, másokon még számonkérik. Pl rajtunk, az ahal kapcsán. És teli van a hócipõm azzal, h évek óta ilyen esetek után "moshatom a mundért" mások trehánysága és nemtörõdömsége miatt felebaráti szeretetbõl.
Úgy gondolom, ha bárki normálisan KÉRDEZETT akár privátban, akár telefonon, akár személyesen, mindig mindenki szívesen és normálisan adott felvilágosítást. Egyéb esetekben meg kár felhorkanni, fõleg olyannak, aki szemlátomást nem tudja, mirõl beszél.
És akkor konkretizálnám, mielõtt további felzúdulásra kerül sor...
1. Bármilyen fajtához tartozó, bármilyen fed. engedéllyel bíró mén SEM lehet engedélyezett tenyészállat Mo.-n, amíg nincs honosítva, illetve nincs egy tenyésztõ egyesület, aki felvállalja az adott szezonra és hazai fed. engedélyt ad neki. Addig zugmén, és ha lebukik, akkor elméletileg hatóságilag kiherélik és a forgalmi értékének a 2x-ese a büntetés. Jó reggelt kivánok....
2. Nem kell nagyon megsértõdni, ha a hazai tenyésztõk nem ugranak nagy boldogan egy perlino ménért, fõleg ha tekintetbe vesszük, h ménellátottság szempontjából kiváló itthon a helyzet, van egy rakás olyan mén, akiknek a MAAK által igazolt sajátteljesítménye és számos ellenõrizhetõ ivadéka van. Kb 5-6 regisztrált kancára jut egy mén.... Ráadásul ez a szín nagyban behatárolja a használhatóságát.
Amúgy a youtube-s videok tanusága szerint szimpatikus lovacska, kiváncsi leszek a pontszámaira.
Ja, olyan, h "Abszent" vonal, nincs. Azt úgy hívják, h 26 Arab vonal. ;)( A 26 Arab vonalból különben van már kis hazánkban sokkal komolyabb mén, akit még kint is nemzeti kincsnek nyilvánítottak.) A szárm.lapja szerint egyébként sem Arab, hanem Poszman vonalú. ;)
Szóval mindenki hozhat be "egy ilyen minõségû mént, ha van ré zséje, meg tehetsége, meg ismeretsége" és utána azt csinálhat vele, amit a törvény megenged....
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:20
Edited by melodia91, 2010 augusztus 20. - 21:30.
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:35
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:48
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:53
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:54
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 21:55
- Állat vagy ember?
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 22:09
A MAAK, kedves szamóca, regisztrálja a világban az ahalokat - ez szépkevés, ha nem ad mellé nközi fed. engedélyt. És az is szépkevés, ha a magyar jogrendszer szerinti állattenyésztési törvény elõírásainak valaki nem tesz eleget.(Amihez nekünk semmi közünk, így döntöttek a törvényhozók, ez van.)
Olyan spermát hozol be és úgy legalizálod, amit és ahogy akarod. Meg ahogy sikerül...Sok szerencsét...(ezt az utat kb 15 éve mi is kiútnak hittük, hát, mit mondjak, elég rögös...)
A perlino színrõl: azt gondolom, h mivel az ahal tenyésztése már így is elment a show irányába és a kancatulajdonosok zömének gõze sincs a színöröklésrõl, illetve az ezzel párhozamosan felmerülõ eü problémákról, ez a szín nem kívánatos.( Persze én nem vagyok orvos, csak egy mezei lótenyésztõ a tanyárl. Ja, bocs, lehet, h még az se... ) De persze az általam nemrég említett potenciális új vevõkörnek biztosan jó lesz, csak õk nem használati lovat akarnak. Szerencsére ez nem az én problémám.
A magyar tenyésztõegyesület egyébként a MAAK-on kívül BÁRMELYIK más tenyésztõ egyesület döntését felülbírálhatja, amint azt korábban meg is tette. Ezért olyan a tenyésztési szabályzatunk, amilyen. (Nem egy ember, hanem egy 5 tagú bizottság. 5-10-20 év ahalos tapasztalattal a hátuk mögött. Neked mennyi van, h ilyen bátran kinyilatkoztatsz? Ez meg engem érdekelne. "Nagyon"...
Edited by samoca80, 2010 augusztus 20. - 22:10.
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 22:11
Örülök, hogy Karador egyik tulajdonosával végre beszélhetek!
Nem tudod, mi történt Kámmal, a Karador×Csongrad-Absatz csikóval?
Remek mén volt, kár, hogy félheréjûséget örökölt, nem az anyai oldalról, úgyhogy mûteni kellett. Még nagyobbat ugrott, mint a teljes testvére, aki ma is díjugratásban versenyez, igen eredményesen...
Mindig érdekelt volna, hogy Karador a behozatala után milyen eredményeket ért el Magyarországon. Nem a magyar tenyésszemlékre gondolok, hanem sporteredményekre. Mert a csikói alapján - bár sose merném magam veled tenyésztõkkel egy napon említeni - igazán kiemelkedõ képességû ló lehetett.
Nem értem, hogy az importja után miért csak a tenyésztésben vett részt. Mindenféle rosszindulatú pletykákat lehet errõl is hallani.
Edited by melodia91, 2010 augusztus 20. - 22:12.
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 22:27
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 22:28
Ami pedig a tenyésztést illeti: nekem nem az az érdekem, hogy a csikóm egy magyar akhal-shown maximális pontot kapjon, mint a legszebb kétéves. Pontosan tudjuk, hogy ezeken az úgynevezett "szemléken" a legtöbb dolog elõre eldõlt... Hanem a sporteredmény.
Hosszú távon pedig az, hogy a lovam még 20 éves korában 4 db csontszáraz lábon álljon, és kettõt se köhögjön, nem pedig már 12 évesen kehesen, gyulladt ízületekkel kelljen "nyugdíjba" küldeni, mert ez volna a ló igazi, és tenyésztõ bizottságoktól független valódi értékmérõje... nem pedig az, hogy a feje a nyakra pontosan 46,5 fokos szöget zár be.
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 22:43
Ilyen jellegû "magyar akhal-show" nem is volt, és nem is lesz. Pont ezért. Amilyet mi tervezünk, ott a használati tulajdonságokra tesszük a célt.
Ami a cremellokat illeti, nekem sajnos más a tapasztalatom. A nyári napsütés bizony okoz gondokat. És azt se szeretném nézni, amikor a cremello lovam (nincs ilyen, de másénál láthattam) nyáron csak félig nyitja ki a szemét, mert bántja a fény. A túlzott jegyesség is épp elég gondot okoz, ez viszont saját tapasztalat is. Viszont még senkit nem kellett idõ elõtt nyugdíjba küldeni, 22 éves kanca is ellett már (Karador) csikót nálunk kint a legelõn.
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 22:56
Közzétéve 2010 augusztus 20. - 23:43
Közzétéve 2010 augusztus 21. - 9:33
Sõt, Musztafa 53 is, máskülönben nem lehetett volna a perlino csikója, Henna.
Hogyhogy nem volt dupla dilúciós lovad?
Henna is az. Vagy nem a ti lovatok? Azt hittem, Ópusztaszerrõl vagy.
'Everything that is done for us, without us, is not ours.'
Közzétéve 2010 augusztus 21. - 15:08
Edited by samoca80, 2010 augusztus 21. - 15:08.
Közzétéve 2010 augusztus 22. - 10:15
Közzétéve 2010 augusztus 22. - 18:05
Sziasztok Akhalosok!
Elõször is gratulálnék a fenti képeken lévõ lovakhoz!
Gyönyörû állatok!
Viszont megütközéssel vettem tudomásul Melódia nevezetû tenyésztési szakértõnk hozzászólását, aki kizárólag egyetlen fénykép alapján mond ki ítéletet !!!!!!!!!
Kérdezem Én, létezik ilyen ember, aki csak így a net-en keresztül egyetlen kép alapján, anélkül, hogy mozgásban, vagy akár csak élõben egyszer is látta volna, megítélje ezt a lovat illetve lovakat? Ráadásul a teljesítményét, amelyet kizárólag komoly teljesítmény teszteken lehet csak is és kizárólag megítélni?
-kedves barátocskám, olvasd el mégegyszer, légyszíves a te Mualimoddal kapcsolatos hsz-imat.... De hogy megelõzzem ismételt nehézségeidet, segítek:
1. "http://www.avatstud.com/Mualim.html "
2. "Amúgy a youtube-s videok tanusága szerint szimpatikus lovacska, kiváncsi leszek a pontszámaira.
Ja, olyan, h "Abszent" vonal, nincs. Azt úgy hívják, h 26 Arab vonal. ( A 26 Arab vonalból különben van már kis hazánkban sokkal komolyabb mén, akit még kint is nemzeti kincsnek nyilvánítottak.) A szárm.lapja szerint egyébként sem Arab, hanem Poszman vonalú. "
Lehet, h még mindig nem tünt fel, ezért még érthetõbben megfogalmazom: bárki beütheti a google-ba vagy más keresõbe a ló nevét, és végignézheti, amit ott talál. Nem ördöngõsség... Sehol, egyetlen szóval nem kritizáltam személy szerint ezt a lovat. A véleményem továbbra is uaz, amit korábban leírtam, vagyis h e videok alapján jópofa lovacska. De továbbra is érdekelnének a MAAK pontszámai, mert az azért már informatívabb.... ;)
Az pedig, hogy ennyire ódzkodik a fent említett mén spermájától, mint ördög a szentelt víztõl, az azt bizonyítja, hogy fogalma sincs róla pontosan, milyen ménrõl is van szó, és mely eredményekkel rendelkezik.
Õ bizony kizárólag egy fotó alapján ismét döntött " show ló - nincs mögötte teljesítmény". :(
Samoca, ha te szeretnéd a kancád a Mualin-nal berakatni, semmi de semmi akadálya sincs, hiszen ez egy nemzetközi engedéllyel rendelkezõ fed-mén, így a hazai egyesület csak asszisztálhat a regisztrációjához.
- a hazai egyesület nem asszisztál hozzá, megvonja a vállát és fütyül rá.... ennyi.( te viszont ülj le, egyes, mert még mindig nem érted, h nem az egyesület, hanem a törvény szabályozza ezt
)
KÍVÁNOK SOK SIKERT A LEENDÕ CSIKÓHOZ!
Szeretném tudni, ha Melódia 20 éve tenyészt lovakat, hol vannak a lovai? Hol van a teljesítmény? Volt-e egyetlen versenyen is a lova? És ha igen, milyen eredményekkel?
Kérem, mutasson csak egyetlen lovat, amely mögött valós teljesítmény van.
- Sem én, sem az egyesület bármely más tagja nem tartozik beszámolási kötelezettséggel noname billentyûvirtuózok felé. Sem. Mindenesetre én 15 éve kezdtem el versenyeztetni az elsõ, saját tenyésztésû (NEM mástól vásárolt...) lovamat. Egész jó eredménnyel, mert minden versenyén szalagozva volt. Akkor te még nem is hallottál ahalról sztem, bár az is lehet, h még egyszárú nadrágot hordtál...De ha érdekelnek valós teljesítmények, akkor pl : Musztafa Dáma, Musztafa Kisegér, Marietta, Mele Szakar Hedvig, 1879 Musztafa-53, vagy h a te idõdbõl nézzük, Aidyn, Karakán, Aranyló...
Vagy a samoca által egyetlen mondatban összefoglalóan lesz...ozott hazai ménállományból pl Makat, akinek a sajátteljesítménypontszáma 7! ( na ilyet mutass még egyet, ha már olyan vájtfülû vagy ;) )a MAAK szerint (NEM szerintünk....) és nközi értékelések szerint a Toporbaj vonal ma élõ egyik legkiválóbb képviselõje. Vagy Karakum, aki a 18 éve dacára a mai napig pályrekordot tart Ashgabadban... A saját lovamat nem dícsérem, mondjuk rá, h õ az übersz.... - szerintetek. Szerencsére nem fog gondot okozni senkinek, mert kifelé nem fedez, így majd csak mi "fulladunk be" a showcsikójaitól....) Vagy Kazbek, aki ugyan nem a szívem csücske pár dolog miatt, de az interneten is megtekinthetõk képek a ménvizsgájáról, pl az ugróban nyújtott teljesítményérõl.
Azt gondolom, nem itt a net-en kell virtuskodni, hanem meg kell mutatni a valós életben az igazi eredményeket.
- Gratulálok, nagy megállapítás!
Az úgynevezett show lovakról!
Meg kell nézni Mondjuk Parti Imrét, aki bizony nem itt tölti az idejét, hogy ossza töménytelen eszét! HANEM DOLGOZIK és tenyészt szakértelemmel, és bizony azokon a fránya show-kon elég eredményes lovai vannak, és meglepõ módon azok a semmire való show lovak aztán elindulnak versenyeken, és bizony igen jó eredménnyel! Meglepõ igaz? Ha egy szép és korrekt küllemû ló nyerni is tud?
Aki nem hiszi járjon utána!
- itt megint baj van a szövegértéseddel, Imre eredményeit senki nem vonta kétségbe, sõt, sztem pl õ a legjobb példa arra, h elsõ a fizikai teljesítmény, és h a jó ló tenyésztése elõbb utóbb szép lovakat eredményez. Csak a sorrend ez kell legyen és nem fordítva.
Kedves akhal tenyésztõk ennyi évi tenyésztés után bizony már igen komoly eredményeket kellene tudni felmutatni! Csak meg kell nézni a CSEHEKET, õk bizony rendeznek versenyeket, van egy közös honlapjuk ahol minden egyes csehországi ló fent van, és tudnak együtt dolgozni a fajta érdekében, ellentétben velünk!
Viszont szerintem ez a lófajta sokkal de sokkal többet érdemelne itthon is!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fõleg, hogy a génvizsgálatok bebizonyították, hogy õseink is ilyen lovakon állták meg a helyüket a világban!!!
Itt a feladat, felül kell emelkedni saját magunkon, és azt nézni, hogyan lehet elõbbre jutni KÖZÖSEN!
- ez egy nagyon jól hangzó szöveg, akár lehetne is egy választási szórólapon... :yeah: De ha már ilyen királyi tsz. 1. személyt használsz, engedd meg, h megkérdezzem: te hogy jösz a képbe? Miben és miért is kéne veled közösen elõbbre jutnunk? Az egyesület - néhány vadhajtást leszámítva - eddig is közösen dolgozott, a kitûzött céljainkért mindenki megtette, ami rajta állt. (A csehekkel való összehasonlítás azért sántít, mert ott évekre visszamenõleg kb egy nagyságrenddel több ló volt, mint itthon.)
KIÁLLÍTÁSOKAT, VERSENYEKET RENDEZNI, megmutatni a fajtát a többi embernek is, akik még nem látták ill. nem ismerik. Megmérettetni a lovakat és a teljesítményük alapján majd eldõl kinek van igaza, és melyik a helyes irány.
- "Kiállításokat, VERSENYEKET" - ???? Igen, tizenpár ember rendezzen.... A vakok javára, persze. És aztán adjuk oda felebaráti szeretetbõl és a kipróbálás szükségességétõl hajtva szeretett lovainkat önjelölt titánoknak, akik majd kipróbálják és ezzel reklámot csinálnak nekünk....Na ebbõl megintcsak megjöttünk már....
Jó lenne, ha körbeérne a fejekben, ha megmérettetés NEM kizárólag a versenypályán zaljik. Sõt! Õseink magasról és nagy ívben tettek volna rá, h a lovuk egy ugrópályán v a négyszögben mit produkál. Jó esetben még nevettek is volna. Egy keleti mentalitással, elvárásokkal kitenyésztett fajtát a nyugati, jelenlegi elvárások szerint értékelni és abba az irányba tenyészteni semmi mást nem erdményez, mint azt, h kapunk "egyet a sok közül" miközben elveszítjük az eredetit. Ki lehet próbálni aszerint IS. De az ott elért eredmény csak egy szegmense az elvárások körének. Aki ezt nem érti, az maradjon felhasználó, és nagy ívben kerülje el a tenyésztést.
Ha pedig kevesek vagyunk, ne féljünk olyan emberek véleményét kérni akiknek nagyobb tudásuk, tapasztalatuk van ezen a téren.
- Na ez nagyon jó megállapítás, kezdheted magadon a kipróbálását..... ;)![]()
![]()
![]()
Bocsánat ha bárkit is megbántottam, de a vélemény szabadsága már csak ilyen?!
Közzétéve 2010 augusztus 22. - 18:59
Edited by kátyus, 2010 augusztus 22. - 19:05.
Közzétéve 2010 augusztus 22. - 22:30