"Kérdés, mit hozunk ki ebből? Mármint mi lovasok, lótartók, a szakmai szervezetek és az illetékesek. Megnyugtatjuk a kedélyeket, kicsit megtámogatjuk az összedőlőben lévő rendszert és elfedjük a repedéseket, vagy új, erősebb falakat húzunk a régiek helyére?"

Érdekesség
Közzétéve 2015 június 7. - 15:16
Közzétéve 2015 június 7. - 17:43
Csak nehogy lufik tartsák a homok alapra épített erősebb falakat.
"1. Mikor gyermekfejjel homokvárat építettem én,
Csinos szökőkúttal, alagúttal szépítettem én.
Aztán jött egy bácsi, rálépett, és összedőlt a vár,
Utólag már sopánkodni kár.
2. Később felnőtt fejjel légvárat is építettem én,
Színes reményekkel, szerelemmel díszítettem én.
Aztán jött valaki, hazudott, és összedőlt a vár,
Utólag már sopánkodni kár.
R. Mert nem az a fő, ami volt,
Most csak az a fő, ami van,
És főleg a döntő, mi majd utána lesz.
Már jöhet az új szerelem,
Mert tehetem, észreveszem,
Majd bebizonyítom, hogy élni nélküled épp úgy érdemes.
3. Annyi biztos, hogyha egyszer kártyavárat építek,
Nálam vasbetonból lesznek majd a jolly jokerek.
Hogyha bárki törne rá, ne dőljön össze az a vár,
Mert utólag már sopánkodni kár."
- fafaragó kedvelte
Közzétéve 2015 június 7. - 20:57
Most találtam:http://index.hu/gale...szik_a_lovakat/
- ppr és Rontó kedveli
Közzétéve 2015 június 8. - 7:58
37 év után ismét van Triple Crown nyerő!
Közzétéve 2015 június 8. - 8:24
Most találtam:http://index.hu/gale...szik_a_lovakat/
Hiába na, van a Lovasnemzet, meg vannak a többiek, ahol van lovasélet, lovashagyomány!
Nem utolsó sorban én a kisebbség terén is vélek észrevenni némi kis különbséget.
Közzétéve 2015 június 10. - 7:31
A '8206'h.sz-ben a főállatorvos úr számomra két új információt is mondott:
- gyors intézkedés
- Nagyvázsony
Közzétéve 2015 június 10. - 7:39
Közzétéve 2015 június 10. - 8:36
Vöröstó Nagyvázsony "külvárosa", 2 km.
A gyorsaság viszonyítás kérdése. A jelenlegi "orient"-ácót figyelembe véve az "ideiglenes" időtartamát tekintve tényleg gyors volt.
Saját megjegyzés:
1. A nagyra nőt adminisztrációs rendszer tömegéből adódik, hogy nagyobb erő kell a megmozduláshoz és még az is kissebb gyorsulást eredményez (∆v=a=F/m), amivel több idő szükséges az üzemi sebesség eléréséhez, de ha eléri a működési energiaszintett, lefékezni sem egyszerű.
2. A múlt héten viszont kellemes meglepetésben volt részem, nem ehhez vagyok szokva, az állategészségügyi hivatalnál és a Nébih-nél ügyfélként kezeltek, segítőkészek voltak, a megoldhatósággal foglalkoztak nem pedig azzal, hogy miért nem.
Közzétéve 2015 június 10. - 10:40
Szerintem a Nébihet megérintették az elmúlt hetek eseményei, és összekapták magukat.
Közzétéve 2015 június 11. - 12:54
Anyuka azért nem hozza a gyerekét lovagolni, mert hallott a fertőző kevésvérűségről. Feltételezem, a gyerek felmenői közt lóféle is szerepelt.
- Panka21 kedvelte
Közzétéve 2015 június 11. - 13:08
Hát anyuka egy szamár.....
- pupák, N.C. és kavpaca kedveli
Közzétéve 2015 június 11. - 14:58
Közzétéve 2015 június 11. - 20:38
Pedig igaza van az anyukának, mert ezek a bér-lovagolni járó gyerekek fertőzés nélkül is elég vérszegények!
Közzétéve 2015 június 14. - 21:29
Közzétéve 2015 június 15. - 7:29
Hű, ez tényleg nem könnyű. 8 sikerült.
Közzétéve 2015 június 16. - 21:03
Közzétéve 2015 június 18. - 7:06
Már az első mondaton fennakadtam.
- Kistáltos kedvelte
Közzétéve 2015 június 18. - 7:51
Ez egy felsorolás. Két tételből áll. Tehát a kettő nem azonos.
Közzétéve 2015 június 18. - 8:40
De még mindig sehol nincs az a mondat: nincs több pozitív eredmény, csak annyi, amennyit a klinika magánszorgalomból fertőzött.Bocs.
Közzétéve 2015 június 18. - 9:05
Nem tudom mi a gond vele, példát mutat a lovas, van rajta kobak.
- ppr kedvelte
Közzétéve 2015 június 18. - 9:20
Na, pont így akartam bedobni a fészre.
Közzétéve 2015 június 24. - 8:37
Hétvégi házi összeröffenésre hívom csikós/betyár/huszár/magyarkodós ismerősömet. (A nagyon kevés nevezési díj mellett egy kérésem volt: a viszonylag friss FKV eredmény.) A lovas válasza, nincs vérvétele a lónak, és papírja sincs.
Mondom, az hogy lehet, hisz mindenféle magyarkodóson részt vett és vesz!?
"Ja, oda akármilyen papírral bemegyek. "
Közzétéve 2015 június 24. - 10:57
Hétvégi házi összeröffenésre hívom csikós/betyár/huszár/magyarkodós ismerősömet. (A nagyon kevés nevezési díj mellett egy kérésem volt: a viszonylag friss FKV eredmény.) A lovas válasza, nincs vérvétele a lónak, és papírja sincs.
Mondom, az hogy lehet, hisz mindenféle magyarkodóson részt vett és vesz!?
"Ja, oda akármilyen papírral bemegyek. "
...és milyen rettentően fel lenne háborodva, ha nyakonvágnák egy 100.000 Ft-os bírsággal.... miközben megy mindenhová mint a fájdalom. Az autójának van forgalmija és műszakija?
Közzétéve 2015 június 25. - 7:18
Erről eszembe jutott egy cikk, amit olvastam, és meg is találtam, íme:
http://www.equinestu...e_2008_pdf1.pdf
Angolul van, arról szól alapvetően, hogy mikor is fejeződik be a lovak csontjainak fejlődése (öt éves kor előtt NEM, legelőször a lábak, legkésőbb a gerinc(!)).
Az ide vonatkozó rész lényege pedig a következő:
- Kistáltos és Monda kedveli
Közzétéve 2015 június 25. - 7:41
Az az őrület, hogy a Derby hároméveseknek szól, így aki ott eredményes akar lenni, muszáj jét évesen versenytapasztalatot szereznie. Miért nem lehet a derby-t hatéveseknek rendezni? Ja, tudom, mert akkor elvész pár év versenybevétel, meg jópár év tenyésztési bevétel..... Ami a pénzről szól, az előbb-utóbb mind etikátlanná és kegyetlenné válik...
Közzétéve 2015 június 25. - 22:39
Tehát a múlt században az amerikai versenyló tenyésztés arra fókuszált, hogy olyan lovakat tenyésszen, amelyek fiatalon és rövid távon tudnak gyorsak lenni. .
..Tehát a modern lóversenyzés nem a sebességről szól, hanem a fogadásokról, és így a versenyről,
Így,így!
A szesztilalom idején a lóversenyfogadás talán az egyetlen legális szerencsejáték volt, nagy pénzek mosódtak a lóversenyzés körül.
Ebben az időben jelentek meg az egyenes, rövid, homokos pályák - kis helyigény,elfér egy építkezés mellett, előtt- és a korai versenyeztetés - korán hozza vissza a pénzt*. Komoly pénzdíj volt/van földobva az ügetőn a kétévesek 1000 yardos futamára.
(Hajtottam fogatban amerikai ügetőket: hát gyorsan menni, azt tudtunk; de fordulni, azt nem nagyon... Ilyet mondanak az "amerikai" telivérről is, nemigen lehet természetes egyensúlyról beszélni, alkatilag kissé a nyúl felé tolódott...)
*ez az elsődleges oka pl. a "sport-ló fajták" méncsikóinak 2 - 2,5 éves kori kőrungozásának is.
- fafaragó kedvelte
Közzétéve 2015 június 26. - 9:19
"hát gyorsan menni, azt tudtunk; de fordulni, azt nem nagyon..." Ezért nem értem a Hősök terét...
Közzétéve 2015 június 27. - 8:58
- Kistáltos, Tily és egyember kedveli
Közzétéve 2015 július 8. - 13:54
Idézve a cikkből:
Váratlan halálát kólika okozta, de pontosabbat már nem fogunk megtudni, mert az állatot nem boncolták fel.
Hm... hm... nahát.
http://index.hu/spor...tak_overdose-t/