Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#8161 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 9:59

Én úgy tudom, hogy a Klinika egésze nincs, csak a kólikás szárny, ahol elvileg még van egy fertőzött, és egy negatív ló.

#8162 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 10:07

"A harmadik Üllőn karanténozott ló eredménye továbbra is negatív."

... egyenlők közt is egyenlőbbek.

#8163 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 10:17

Kéknyelvnél eleve más az előírt intézkedés-sorozat az eltérő járványtan miatt - nem csak a tartási helyet vonják zárlat alá hanem annak 20 kilométeres körzetét; plusz 100 illetve 150 kilométeres körzetben is bizonyos fokú forgalmi korlátozás van. Ez két megállapított esetnél is rengeteg települést tesz érintetté; ezért van fent térkép, településlista, satöbbi.

Üllőn a 90 napos, eleve júniusig tartó zárlatot meghosszabbították még 30 nappal; hogy miért nincs fent a felsorolásban, az vélhetőleg szimpla trehányság.

#8164 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 11:12

Vagy tudatos reklámfogás. :angry:

Ki vinné akkor a lovát üllőre "kezeltetni"?  :dev:

• N.C. kedvelte

#8165 Spyro

Spyro

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 11:48

Mi bent vagyunk már egy hete, karanténon kívül, magunk által vállalt "karanténban".

#8166 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 11:49

Vagy csak mert úgy gondolták, ez evidencia.

Reklámfogás: a lovasok.hu oldalán az Üllőt égető cikkekbe beágyazzák a Pannon Lóklinika hirdetését. Ügyes. :dev: 

#8167 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 11:51

Spyro, és hogy sikerült a műtét? MIt jelent az általad vállalt karantén? Nem akarod hazavinni, amíg meg nem győződsz róla, hogy nem szedtetek-e össze valamit? Azért azt vedd figyelembe, hogy a Klinikán nem csak fkv-t lehet begyűjteni, hanem klassz multirezisztens mindenfélét is....

#8168 Spyro

Spyro

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 12:08

Tudom, ismerem a történeteteket :sad: És igen, valóban úgy néz ki, bent kell hagynom 90 napig és csak negatív leletekkel mehetek haza. Sajnos a környékbeliek annyira félnek a fertőzéstől, hogy csak így járultak hozzá, hogy bevigyem a lovat. Annyira nem örülök neki, mert ha elkapunk valamit, az nagy valószínűséggel nem amiatt az egy szem fertőzött ló miatt fog megtörténni, ami a karanténban van. Kevésbé szeretem, hogy jönnek-mennek a lovak körülötte. De egyébként most úgy gondolom, rendben van a benti helyzet.

A műtét sikerült, de sajnos olyan mértékű porckopás alakult ki, amin már nem biztos, hogy lehet segíteni.

#8169 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 12:12

Kitartást neked és a lónak is a 90 naphoz! Most az fkv miatt biztosan a megszokottnál jobbak a körülmények, de azért légy résen!

#8170 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 12:14

Spyro, ez azt jelenti, hogy mindenen felül plusz 90 napot kifizetsz az ott tartózkodásért?

Esetleg kiviheted valamelyik istállóba addig csak haza nem?

Edited by Eva, 2015 május 29. - 12:15.

#8171 Spyro

Spyro

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 12:19

Ori, köszönjük :)

Eva, nem tudom, ki fogadna be minket jó szívvel... Bár én boldog lennék, ha a rehab időszak után legalább egy karámba kikerülhetne. A 90 napig bértartást fizetek, ami nem lesz kevés, főleg, hogy én egyébként otthon tartom a lovakat.

#8172 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 12:26

Ööö... Hát az nem lesz olcsó mulatság.

Ezt úgy annyira nem vágom, mert, ha otthon tartod a lovad, akkor senkinek nincs beleszólása, de értem a logikát, (talán még egyet is értek), de remélem értékelik a szomszédaid, azt amit teszel.

Mindenesetre, ha nem haragszol meg érte: vigyél magaddal váltó cipőt vagy cipő védőt és más lovakhoz nem menj ugyanabban a ruhában/cipőben, mint amiben a klinikán jártál, kézmosás stb...

#8173 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 május 29. - 13:11

Tenyészetkód rendben. A bejutás hosszabb volt, mint az ügyintézés (mivel a bejáratnál a "cég" nincs igazán láthatóan kitáblázva).

A portástól az ügyintézőig segítőkészek, gyorsak voltak. Azért érdemes előtte időpontot egyeztetni.

#8174 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 1. - 11:48

Ki nem találná, ki miatt van lejárati dátum a tejesdobozokon

#8175 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 2. - 6:50

Tényleg nem találtam volna ki.

#8176 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 2. - 12:55

Minden jó szándék mögött ott a rossz szándék.

#8177 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 2. - 13:38

Minden jó szándék mögött ott a rossz szándék.

Vagy inkább a rossz szándék (érdek) jónak feltüntetve. Mostanában eléggé ismert megoldás.

#8178 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 3. - 7:50

Jövő héten kiderül, mi lesz a fertőzött lovak sorsa

#8179 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 3. - 18:50

http://www.lovasok.h...dex.php?i=94796

#8180 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 3. - 21:58

Robi által linkelt cikkből:

"Az előző évekhez képest annyi a különbség, hogy a mostani eset nagyobb nyilvánosságot kap, illetve most a beteg ló melletti lovak is megfertőződtek. Ezeket leszámítva a monitoring vizsgálathoz kapcsolódóan összesen öt esetnél tartunk most az első félévben, ami az előző évek számaihoz képest teljesen megegyező - mondta Nemes Imre."

Nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább! :cool:

Valamelyik nap beszélek egy fazonnal a dologról. ( Jól fésült, kimosakodott lovas, II.o. edző, saját lovashely fedelessel, asszony programmenedzser-pályázatíró - az ember azt gondolná, valami esze csak van.)

Azt mondja:" az a baj a nagy/obb nyilvánossággal ,a pánikkeltéssel, hogy többen vetetnek vért,  így több lesz a pozitív minta is, és nagyobb lesz a keverés."

... sajna, mire ezt földolgoztam, elhajtott haza a rakott lószállítóval.

telivér által linkelt cikkből:

" ... azonban vannak, akik nem jelentik be a lovukat, nem váltják ki a lóútlevelet.

Dr. Nemes Imre, NÉBIH: Ilyen lovak – elméletileg – nem is létezhetnének. Minden lónak, amelyik elhagyja a tartási helyét, lóútlevéllel kell rendelkeznie. Lovak adás-vétele tehát létre sem jöhetne lóútlevél nélkül."

... és ehhez most mit írja, hogy a moderátorok ne tegyenek indexre?

A lovasok.hu nagyot nőt a szememben.

"..

• Kistáltos kedvelte

#8181 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 7:06

N.C. , én úgy látom, ebben a szakmában sose az a gond, ha baj van, hanem az, ha kiderül.

A "pánikkeltés" hatására az eddig láthatatlan réteg egy része is vizsgálva lett-lesz, de látom már, hogy sokaknak jó vót ez úgy, ahogy vót, hogy valójában gőzünk se volt semmiről, mert amiről nem tudunk, azt nem kell lejelenteni.

A nébi' zöld számát azért kipróbálom egyszer.

• melodia91 kedvelte

#8182 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 7:27

N.C. , én úgy látom, ebben a szakmában sose az a gond, ha baj van, hanem az, ha kiderül.

:rockon:   De nem csak ebben, sajnos ....  

Egyszer azt mondta az állatorvosunk, hogy a "lovasok egy kuplerájos banda".   :gm:  Akkor kissé zokon vettem, hogy miért mondja ezt, de most már látom, hogy van némi igazsága. :mellow:

És ő sem elsősorban a kupecekre gondolt, hanem sportolókra, "komoly" lovasokra.

Más állatfajoknál secperc alatt rendet tudtak tenni, mert egy mozdulattal meg lehet akadályozni a hús-tej-akármi értékesítését, vagy a legapróbb hiányosságért is rögtön megvonhatják a támogatást.

A lónál ugye más a helyzet, ha akarja, pont lesz@rja a lóvevő vagy szolgáltatást igénybevevő az akármilyen előírást, ezért szinte képtelenség megfogni, ellenőrizni, büntetni.

Uh, ha a lovas társadalom saját maga nem akar rendet tenni, akkor nem is lesz rend.

Márpedig a lovasok között ritka nagy szokott lenni az összefogás.... :P  :dev:  :sad:

#8183 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 7:34

Na ja, en is olvasom nyakra-fore az effele posztokat: nem a baj lett nagyobb az elmult evekhez kepest, hanem a nyilvanossag es a mintaszam...
Viszont kezdek osszezavarodni.
A jelenleg fertozott vagy csak gyanus allatok kozul hanyan jartak meg Ullot vagy kerultek onnan eljovo loval kapcsolatba? A cikkek azt kozvetitik, hogy a tobbsegnek semmi koze a Korhazi mulasztashoz.
Valaki felvilagositana? :huh:

Edited by The Oldenburgi, 2015 június 4. - 7:35.

#8184 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 7:48

8158 szerint:

Lista

#8185 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 8:33

Oldenburgi, én fentebb leírtam az én verziómat, ami annyiban tér el a Nébih-étől, hogy azt a fóti pónit is Üllőhöz kapcsoltam.

Az én számolásom szerint a Klinikán 2, otthon 3 olyan ló van, aki a Klinikán fertőződött meg. Ettől függetlennek mondott, de azért "micsoda véletleneket produkál az élet" kategóriába sorolható a fóti fertőzött lovacska, aki istállótársa az Üllőn karanténozott, egyelőre negatív póninak. Az olyan rosszhiszemű emberekben, mint amilyen pl. én is vagyok felmerül, hogy nem-e a gazdi hurcolta haza a betegséget egy látogatás során, tekintettel az akkoriban mindenfelé patakzó fertőzött vérre.

Ez eddig 6.

EZen kívül 3 vagy 4 a Klinikától valóban független fertőzött ló van, ami mondjuk, hogy május végén nem mondható emelkedésnek a tavalyi számokhoz képest. Szóval pánikra nincs ok, mert ez így nem járvány. Félelemre talán van, mert ha mégis lenne a járvány, akkor láthatjuk, hogy az illetékes szervek milyen kompetenciával kezelnék a helyzetet. Magyarország járványügyi helyzetéről bármit mondani úgy, hogy az állomány túlnyomó többsége tűt nem is látott - ez nem is tudom, hogy micsoda.

Edited by ori, 2015 június 4. - 8:33.

#8186 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 9:49

Nos, egész évben volt eddig 6-7, most jun elejére van 4 + a klinika által véletlen ránk szabadított 5, akkor semmi pánik. 

"ebben a szakmában sose az a gond, ha baj van, hanem az, ha kiderül." Ez de szép mondat!!! :D

Más. 

Donna Summer nyilván süket és vak  :Dhttp://www.hippson.s...htm?__refresh=1

• rongyo és Bereki kedveli

#8187 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 14:09

Annyi vassal a számban, bökővel az oldalamban meg felkarikázott nyakkal én sem ugrálnék  :dev:

#8188 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 4. - 14:55

Börni, az a sok vas és bökő  nem tart vissza sok lovat az ugrálástól, s még fűrész se kell hozzá. 

#8189 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 12:07

http://divany.hu/ele..._muri_tabajdon/

#8190 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 13:10

Nem irigylem a lovakat. De legalább stadion nem épül nekik. 

A kalapverseny nyertese mögötti mosolyok megérnek egy citromdíjat.  :gm:

#8191 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 13:15

A FKV- n pörögve. 

A facen az egyik oldalon megy a sztori, az egyik hozzászóló akinek nem tudom a foglalkozását, azt írja, milyen rendesek vagyunk, hogy a póniknak megcsináltattuk, mert a kollegája szerint azoknak nem kell. 

Ugyebár a póni is ló. És én úgy tudom, lovak és lófélékre vonatkoznak a szabályok. Tegnap hív egy ismerős, a szamarait tesztelné, jött a kérdés, őket isa lótenyésztési felügyelő csipeli? Nem tudom. Ti igen? 

#8192 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 13:16

"Más állatfajoknál secperc alatt rendet tudtak tenni, mert egy mozdulattal meg lehet akadályozni a hús-tej-akármi értékesítését, vagy a legapróbb hiányosságért is rögtön megvonhatják a támogatást."

Sajnos ez sem ennyire egyszerű. Mikor a telepet felügyelő, hatósági állatorvos szájából hangzik el a következő mondat., miszerint: "Egy telep, addig számít mentesnek, ameddig nem csinálunk szűrővizsgálatokat..." addig nem kell sokat gondolkodni azon, hogy mennyire igaz, egy telep státusza. Sajnos a törvény, és a hatóságok, nem ellenőrzik megfelelően őket, így simán meg tudják oldani, hogy nem küldenek be mintákat, és nem kapnak büntetést.

Ha összességében nézzük, akkor az azért igaz, hogy a haszonállatoknál, még mindig jobb a helyzet, mint a lovak terén. De ezek után, viszont érthető, ha ilyen az állatorvosok hozzáállása (tisztelet a kivételnek), akkor a vidéki lovas gazda, aki nagyapáitól tanulta a lótartást, nem fog szűrővizsgálatot csinálni, mert hisz a doki is megmondta, hogy fölösleges. 

Hallottam olyat is, aki a Klinikán történtek miatt nem meri szűretni a lovát. Mert fél,hogy elveszik tőle, a családtagját, aki nem mutat tüneteket, vagy félre nézik az eredményét. 

A Klinika evvel az egésszel többet ártott, mint azt gondolná, vagy mint amennyit jelenleg látunk belőle....

N.C.-hez: A lovaspolot sose szerettem. Nem tudom megérteni, hogy ez miért jó a lovaknak? Nekem nem tűnik másnak, mint "úri", ficsúr mulatságnak.

#8193 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 13:35

N.C.-hez: A lovaspolot sose szerettem. Nem tudom megérteni, hogy ez miért jó a lovaknak? Nekem nem tűnik másnak, mint "úri", ficsúr mulatságnak.

Melyik ló-, vagy lovas sport jó a lovaknak, vagy jobb annál, mintha szabadon nyugodtan legelésznének?

• Fifikusz és Monda kedveli

#8194 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 18:47

Melyik ló-, vagy lovas sport jó a lovaknak, vagy jobb annál, mintha szabadon nyugodtan legelésznének?

Ebben egyetértek. Bár szerintem azért vannak fokozatok, és a polo az durvább kategória szerintem, egy díjlovaglásnál. Bár tény, hogy minden a lovastól függ, és mindent lehet normálisan, és durván is művelni.

#8195 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 21:02

"Tegnap hív egy ismerős, a szamarait tesztelné, jött a kérdés, őket isa lótenyésztési felügyelő csipeli? Nem tudom. Ti igen? "

Igen. :)

• Kistáltos kedvelte

#8196 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 5. - 21:28

a vidéki lovas gazda, aki nagyapáitól tanulta a lótartást, nem fog szűrővizsgálatot csinálni,

- Az hamarabb csináltat, ha megmondják neki, hogy most is kötelező - mert régebben tényleg az volt. Az állatorvos államköltségen 3 évente MINDEN lónak levette a vérét - mondjuk nem is nagyon volt más választás.

- Megmondom őszintén, nem olvastam el a cikket - csak mint érdekességet tettem be, hogy van lovas, lótartó, akinek még megy valahogy! :happy:

• melodia91 kedvelte

#8197 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 6. - 7:06

Bereki, köszönöm. :)

Szerencsére a pólóban csak 2-4 percet mennek a lovak, más szakág 6-10 percével szemben. 

Mint olvasom, ez is egyfajta harci kiképzés volt, a mostani huszárkodással is lehetne párhuzamot vonni, az se lóbarát. És akkor eljutunk oda, hogy minek ülünk rá. :D  :gm:

Edited by Kistáltos, 2015 június 6. - 7:08.

#8198 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 6. - 7:07

A Hir TV-ben volt ez a beszélgetés,  - a videó első 12 perce - szerintem érdemes végignézni!

http://mno.hu/zoldov...szelyei-1288955

#8199 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 6. - 13:11

Na, ez egész jó volt, a hölgy is csak egy vicceset mondott (Üllői Úti Klinika), az állatvédő úr meg sok mindent felvetett, amiről mi itt morgunk.

#8200 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2015 június 7. - 10:04

Dorottya blogja:

http://racionalhorse...s-tajekoztatas/

http://racionalhorse...yett-sohivatal/