Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#8001 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 8. - 15:06

Sok!
:kir:

Értem köszi :D :kir:

#8002 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 8:26

Péntek óta Füzesgyarmaton megy egy jó kis lovas verseny (díjugratás, fogatverseny, stb.) ahol igaz nem sok de akadt egy-két KISBÉRI is! :)

#8003 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 9:25

Péntek óta egy jó kis military verseny is folyik Kaposváron. Sajnos elég kevés a kisbéri, gidrán és telivér részvevõ. Militaryról beszélünk, ahol mindig is a telivérek és telivérezett lovak voltak eredményesek.
Sajnos egy nagyon szomorú esemény is történt. A jelenleg legeredményesebben versenyzõ kisbéri kanca, Kikelet a második akadálynál felbukott és eltört egy nyakcsigolyája.
Jót is láttam azért: a cseh versenyzõk hihetetlen jó lovakon ültek. Nem nyugati sportlovak voltak, hanem telivérek vagy magasan telivérezett lovak. Nem rossz irányba haladunk, ha jó telivéreket használunk, csak hinni kell abban, amit csinálunk. (Plusz meg kell nyerni a lottó ötöst)

#8004 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 11:13

Gyorsan utána néztem az indulóknak. 83 indulóbol 36 kisbéri, kisbéri anyaságú,ATV, gidrán van a mezőnyben. Azért ez nem olyan rossz arány :) . Kikelet. Ez nagyon sajnálatos és szomorú. Kikelet egy jó ló. Az idén minden versenyén kizárták, tehát jelenleg nem a legeredményesebb KB. kanca. Az, hogy ezek miért történtek, azon sokat lehetne meditálni.

Edited by PozitívFeri, 2009 augusztus 9. - 11:18.

#8005 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 12:28

Most beszéltem egy szemtanuval, aki premierben látta a tragédiát. Le van döbbenve mindenki. Azon nincs MOST értelme filózni , hogy mi vezetett ide, (milyen hibák!) mert egyszercsak megtörtének dolgok az életben. Utólag könnyű, könnyebb lenne kivédeni. De, ha igaz amit hallottam az elkeseritő és felháborító! Elment egy remek ló.

Edited by PozitívFeri, 2009 augusztus 9. - 12:30.

#8006 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 13:02

De, ha igaz amit hallottam az elkeseritõ és felháborító!

Mármint mi? Bár lehet csak én nem értem, akkor bocsi.

Nagyon durvát eshettek, ha ilyen súlyosan megsérült.

#8007 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 13:44

Hááát nem kicsit estek! Egyébként a verseny nem volt rossz és a pálya sem!

#8008 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 15:55

Gyorsan utána néztem az indulóknak.
83 indulóbol 36 kisbéri, kisbéri anyaságú,ATV, gidrán van a mezõnyben. Azért ez nem olyan rossz arány :) .

Kikelet.
Ez nagyon sajnálatos és szomorú.
Kikelet egy jó ló. Az idén minden versenyén kizárták, tehát jelenleg nem a legeredményesebb KB. kanca.

Az, hogy ezek miért történtek, azon sokat lehetne meditálni.

Pardon, a kisbéri anyaságúra nem hegyeztem ki magam. Én csak azt néztem, hogy mit kellett volna fényképeznem, ha nem most merül ki az elem a gépemben, és elég kevés ilyet (azaz kisbérit és gidránt)láttam. :)

Jó, nem volt a legeredményesebb. De eljutott a Landliche EB-ig még akkor is, ha ott már nem szerepelt jól.

Igen Landgraf, jó verseny és jó pálya volt, jó körülmények, szóval általában mindenki jól érezte magát. Tuska Pali kommentárjaiért már megérte odamenni, még ha délutánra egy kicsit túlságosan el is engedte magát. Ki más mondja be egy military terepversenyen a megjelent 5 nézõ kedvéért a lovak származását?

#8009 bigben

bigben

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 17:00

FarmerEXPO Debrecen!!!

Résztvevõk:
-Qkesz
-GJani
-Fecó
-Mókus77
-zulejka + 1 fõ (bár mi csak lelkes lovasok vagyunk, meg én expoturista is )
-klaudia16
-???

bigben

#8010 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 18:35

Ki más mondja be egy military terepversenyen a megjelent 5 nézõ kedvéért a lovak származását?

Rákérdezhetek?! A Tuska Pali? :)

Ja és tudod én voltam az ,aki elmenõben abból a piros kocsiból Rád dudált! :D :D

A véleményem Kikeletrõl,hogy sajnálatos ami vele történt,de szerintem nem a sportágba való volt. Ebben az évben tényleg egy versenyt sem fejezett be,de ezt Ferke már írta. Az is igaz,hogy lovasokkal beszélgetve megtudtam,hogy ahol felbuktak az egy látszólag egyszerû akadály,de valamiért nagyon csalós.A lovak rendszeresen alászaladnak. Kikelet is emiatt bukott fel...

#8011 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 18:55

Ettõl eltekintve sajnálatos az esemény! :(

Füzesgyarmaton viszont volt egy szép egységes KISBÉRI 2-es fogat ami kiemelkedett a mezõnybõl, küllemben és teljesítményben egyaránt! Sipi volt a hajtó Nyúl Zoli segédhajtója.

#8012 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 19:39

A véleményem Kikeletrõl,hogy sajnálatos ami vele történt,de szerintem nem a sportágba való volt. Ebben az évben tényleg egy versenyt sem fejezett be

Azért nem volt rossz ló. Az igaz, hogy versenyt nem fejezett be de ez nemcsak a ló hibájábol történt. Elég érzékeny ló lehetett. Soxor az ember csak az redményt látja, ami objektiv de ritkán gondolnak bele mi huzodhat az eredmény mögött.

#8013 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 19:50

Azért nem volt rossz ló. Az igaz, hogy versenyt nem fejezett be de ez nemcsak a ló hibájábol történt. Elég érzékeny ló lehetett. Soxor az ember csak az redményt látja, ami objektiv de ritkán gondolnak bele mi huzodhat az eredmény mögött.

Nem azt mondtam,hogy rossz ló volt,hanem,hogy nem a militaryba való volt.( Nagykanizsán 3x felugrott a bankre csak nem akart leugrani...senki nem értette az egészet.) Ettõl függetlenül nem egy szívderítõ látvány,ha tõled 3 m-re egy lóról kiderül,hogy menthetetlen. :(

Sportág helyett szerencsésebb lett volna szakágat írnom! Bocs.

Edited by LANDGRAF, 2009 augusztus 9. - 19:51.

#8014 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 19:59

Sportág helyett szerencsésebb lett volna szakágat írnom! Bocs.

igen

#8015 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 20:13

.( Nagykanizsán 3x felugrott a bankre csak nem akart leugrani...senki nem értette az egészet.)

ezért mondom az objektivitást az eredményre. Nem az én tisztem bírálni senki lovaglását ( max a sajátomét) és nem is akarom, közöm nincs hozzá. DE.... egy ló se megy át, ha gátolják. (láttam, felvettem)

#8016 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 20:17

Ettõl eltekintve sajnálatos az esemény! :(

Füzesgyarmaton viszont volt egy szép egységes KISBÉRI 2-es fogat ami kiemelkedett a mezõnybõl, küllemben és teljesítményben egyaránt! Sipi volt a hajtó Nyúl Zoli segédhajtója.

Én ma vasárnap végig ott voltam Gyarmaton, van 500kép :D majd felrakosgatom õket :) akkor jó láttam hogy az a két paci kisbéri volt :D tényleg szépek voltak, meg jók is:P

#8017 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 20:28

Én ma vasárnap végig ott voltam Gyarmaton, van 500kép :D majd felrakosgatom õket :) akkor jó láttam hogy az a két paci kisbéri volt :D tényleg szépek voltak, meg jók is:P

Hát én a vasárnapi programot csak délelõtt szemléltem...

A kisbéris honlapon rajta van a FarmerEXPO részletes programja! :yeah:

Edited by Qkesz, 2009 augusztus 9. - 20:37.

#8018 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 9. - 21:09

még egy 'apróság' Kikelethez kapcsolódóan. ..... A MOSOLY......MOSOLY.... lovashoz nem méltó dolog. Na ezen érdemes elgondolkodni...

Edited by PozitívFeri, 2009 augusztus 9. - 21:11.

#8019 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 10:01

még egy 'apróság' Kikelethez kapcsolódóan. ..... A MOSOLY......MOSOLY....
lovashoz nem méltó dolog. Na ezen érdemes elgondolkodni...

??? nem értem,hogy mire vagy kire gondolsz?

#8020 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 12:50

Na itt vannak a képek a Füzesgyarmati lovasnapról:
http://picasaweb.goo...zesgyarmat2009#

és akkor ez pedig a kisbéris fogat, Sipos Zoltán a hajtó, az egyik lovat Mesének hívták ha jól emlékszem, B kategóriás akadály hajtásban versenyen kívül, bemutató hajtása volt, és a kombinált akadályhajtásban meg 2. lett úgy rémlik
http://picasaweb.goo...280499208616274
http://picasaweb.goo...272471952833122

#8021 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 13:25

FarmerEXPO Debrecen!!! Résztvevők: -Qkesz -GJani -Fecó -Mókus77 -zulejka + 1 fő (bár mi csak lelkes lovasok vagyunk, meg én expoturista is ) -klaudia16 -bigben -Bogár :) -???

Edited by Bogár, 2009 augusztus 10. - 13:25.

#8022 sanya

sanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 14:11

Kár,hogy a képek jó része nagyon sötét!

Na itt vannak a képek a Füzesgyarmati lovasnapról:
http://picasaweb.goo...zesgyarmat2009#

és akkor ez pedig a kisbéris fogat, Sipos Zoltán a hajtó, az egyik lovat Mesének hívták ha jól emlékszem, B kategóriás akadály hajtásban versenyen kívül, bemutató hajtása volt, és a kombinált akadályhajtásban meg 2. lett úgy rémlik
http://picasaweb.goo...280499208616274
http://picasaweb.goo...272471952833122

#8023 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 15:44

Sziasztok! Szombaton nálunk is díjugrató verseny lesz, és én is indulok a lovacskámmal, aki természetesen egy kisbéri!!! Ez lesz az elsõ startja.

#8024 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 18:00

Kár,hogy a képek jó része nagyon sötét!

Nappal szembe nem csoda, de nem volt olyan hely ahonnan tudtam volna jó képeket készíteni, ami jó lett volna ott meg álltak mások

#8025 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 10. - 22:05

Látom verbuválódik a kis csapat! :)

FarmerEXPO Debrecen!!!

Résztvevõk:
-Qkesz
-GJani
-Fecó
-Mókus77
-klaudia16
-bigben
-Bogár :)
-???

#8026 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 8:16

Szombaton nálunk is díjugrató verseny lesz, és én is indulok a lovacskámmal, aki természetesen egy kisbéri!!! Ez lesz az elsõ startja.

Remélem fotóz majd valaki, hogy megmutasd! :) Hajrá! :yeah: Izgultok?

#8027 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 11. - 15:02

Messi! Igen, elvileg lesznek fotók készítve, úgyhogy majd megmutatom õket, és beszámolok az eredményrõl. Még egyenlõre nyugodt vagyok, de majd péntek este már biztos nem leszek nyugodt hogy másnap verseny, a szombat reggelrõl meg nem beszélve!

#8028 krli76

krli76

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 12. - 8:41

Hali, Korosztályos Championátust valaki figyelemmel kíséri? Rakéta Remény remkel, pedig a 3. napi pályák tényleg nehezek. K

#8029 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 12. - 11:49

Backnight tette be a furiosos topikba, de szerintem itt is elfér: Tenyésszünk?! - blogbejegyzés a lovasok.hu-n.

#8030 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 12. - 21:17

Korosztályos Championátust valaki figyelemmel kíséri?

Rakéta Remény remkel, pedig a 3. napi pályák tényleg nehezek.

Bizony figyeljük, de a pontos eredményeket, szívesen halljuk! :)

Backnight tette be a furiosos topikba, de szerintem itt is elfér: Tenyésszünk?! - blogbejegyzés a lovasok.hu-n.

Elfér...

#8031 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 8:24

A Farmer Expon mikor lesz kisbéris esemény? A honlapon nem találom ennyire specifikusan. Talán a péntek-szombatot be tudnánk vállalni... :)

#8032 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 12:27

A Farmer Expon mikor lesz kisbéris esemény? A honlapon nem találom ennyire specifikusan. Talán a péntek-szombatot be tudnánk vállalni... :)

Szombaton 10.30-kor lesz egy naggyonn tuddommánnyoss konferencia a Kisbéri és Gidrán Lótenyésztõ Egyesület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából. Utána délután kisbéri bemutató. Tehát aki emellett még az egyébként nagyon érdekes kiállításból is látni akar valamit, az pénteken jöjjön!

A többi programban is szerepelnek kisbéri lovak, a szabadonugróban, a military-bemutatóban, a csikósbemutatóban -- ja, a huculösvényen talán nem.

És közkívánatra mindenféle kisbéris holmit is lehet majd kapni: mellényt, pólót, sapkát, nyeregalátétet, meg felvarrhatós KB emblémát is.

#8033 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 14. - 13:37

Szombaton 10.30-kor lesz egy naggyonn tuddommánnyoss konferencia a Kisbéri és Gidrán Lótenyésztõ Egyesület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából. Utána délután kisbéri bemutató. Tehát aki emellett még az egyébként nagyon érdekes kiállításból is látni akar valamit, az pénteken jöjjön!

A többi programban is szerepelnek kisbéri lovak, a szabadonugróban, a military-bemutatóban, a csikósbemutatóban -- ja, a huculösvényen talán nem.

És közkívánatra mindenféle kisbéris holmit is lehet majd kapni: mellényt, pólót, sapkát, nyeregalátétet, meg felvarrhatós KB emblémát is.

Juhhhhhhhhhhhhhhhéééééééééééééééééééééééé!

#8034 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 15. - 18:26

Sziasztok! Túl vagyunk a mai versenynapon. A lovacskám nagyon nagyon jól ment, CO-ba indultunk, és hibátlan pályát mentünk! Képek sajna nem lettek túlságosan jók, de majd lehet más is csinált, és abban lesznek jó képek, de majd videó talán lesz, és majd belinkelem.

#8035 GJani

GJani

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 15. - 21:34

Gratulálok! Várom a képeket és a videó beszámolót! :)
+ Qkesz is! ;)

Edited by GJani, 2009 augusztus 15. - 21:35.

#8036 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 16. - 11:23

Kár hogy olyan messze lesz az expo, úgy elmennék megnézni Benneteket a fogattal! Dunántúlon semmi rendezvényetek nincs, ahová lóval mentek?

#8037 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 16. - 15:10

Kár hogy olyan messze lesz az expo, úgy elmennék megnézni Benneteket a fogattal! Dunántúlon semmi rendezvényetek nincs, ahová lóval mentek?

Nincs! Ezért is költöztem vissza! ;)

#8038 coelhophilip

coelhophilip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 123 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 17. - 11:52

Sziasztok! Most láttam Bazsi hozzászólását, ami még a Kanca-ménrõl szólt. Szóval Istafan Infantil az enyém, és a versenyen is én lovagoltam. Sajnos a kettõnk együttes rutintalansága akkor elõjött...Ez van. Egyébként Gilmore az egy francia származású angol telivér. Istafan Infantilról találtok képeket az equiteam.mlap.hu honlapon Szerintem kitünõ képességû ló, csak még nekem is és neki is kevés a rutin.:-)

#8039 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 18. - 16:12

Közeleg az idõ!!!!!

FarmerEXPO Debrecen!!!

Résztvevõk:
-Qkesz
-GJani
-Fecó
-Mókus77
-klaudia16
-bigben
-Bogár :)
-???

#8040 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 18. - 20:01

tudtok errõl a kisbérirõl valamit?? 3240 Makadám Malibu én utánna keresgettem de semmit nem leltem :confused: