Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Parasztélet

• Please log in to reply
9440 válasz a témához

#7961 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 24. - 9:50

Ami persze nem jelenti, hogy a pofátlanságokat tolerálni kellene. Nagyon gyorsan tanulnak :)

#7962 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 24. - 15:47

Gyorsabban elmúlt mint a nejemnél bő 1 nap és volt nincs rossz kedv :)

#7963 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 25. - 0:41

Ma ismét féreghajtóztam valami német pasztával,Banminth Paste a neve .Remélem használ majd. :smile2: Bár a legjobb az lenne ha nem volna bennük.Viszonylag simán lehet őket pasztázni ,csak meg kell kötni mind kettőt.Ha meg már úgy is kötve voltak kicsit kitakaritottam mindkettő patáját.A Csikó meglepő módon jól tűrte :rolleyes:  bár igencsak minden reggel felszedem a lábait egy picit ,de pucolgatni nem szoktam minden nap,szóval le a kalappal előtte.

#7964 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 25. - 9:37

Grumimaci,

a sárlós kancás hisztihez még annyit, hogy egyede válogatja, hogy melyik milyen, nyilván, ez részben nevelés kérdése is, - ahogy Fifikusz írta - hamar el lehet kapatni, ha ráhagy dolgokat az ember.

Amit tehetsz, hogy figyeld, tapasztald ki, mennyire "dilis", és az olyan dolgokat, amiket lehet halasztani, ne akkorra időzítsd (pl körmölés, szüreti felvonulás... :unsure: ), a felesleges veszekedések elkerülése érdekében. De az alapvető, napi rutint azért ne rendeld alá a sárlásnak, azt egy munkalónak meg kell tanulni, hogy nem viselkedhet akárhogy.

És amire Fafaragó utalt, a befogás: vannak kancák, amik extra csiklandósak, vinnyogósak sárláskor, ilyenkor előszeretettel rúgnak bármire, ami hozzájuk ér - pl istráng. Erre figyelj, és ezt ne hagyd rá!

A másik meg, hogy előfordulhat, hogy a hajtószárat a farka alá kapja, ez egy nagyon veszélyes mutatvány, mert ilyenkor megszűnik a szár funkciója, magyarul hiába húzod, a zabláig nem ér el a hatása.... :mellow: (ez mondjuk előfordulhat sima bograk elleni csapkodás közben is, de a kancák hajlamosabbak erre, és akár arra is, hogy rászokjanak, ami egy komoly használati hiba.)

És még egy: ha más, idegen lovakkal találkoztok, velük szemben is változhat a viselkedése, ilyenkor ne engedd közel a másikhoz, mert hamar veszekedés lehet belőle.

(de egyszerű annak, akinek ménje meg heréltje van........ :P )

• grumimaci és fafaragó kedveli

#7965 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 25. - 16:50

Köszönök minden tanácsot, megpróbálok minél többet hasznosítani belőle az Én és a lovam érdekében.

#7966 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 27. - 15:12

Megint kérdezek, voltunk kint gyakorolni és az út mellé kiraktak nagyon félelmetes szemetes zsákokat + ezt kombinálta a lovacska a vadászok lövöldözésével. Úgy megijedt hogy majd össze csináltuk mind a ketten magunkat. Ez okból rögtön eszembe jutott hogy van é valami féle biztosítás ha netán sikerülne szétlépkedni egy ház árát valami csecse autón?

• fafaragó kedvelte

#7967 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 27. - 15:59

Itt Némethonban nekem mind a két lovacskára van felelősségbiztosításom, szerintem otthon is van ilyesmi, mert a kutyára volt otthon nekem (többe került, mint az egész családra együtt :angry:) Kérdezz rá a bitztosítóknál, de hasonlíts össze több ajánlatot)

És most mutogass neki szemeteszsákokat minden minőségben és környezetben. Ha megnézi zizi nélkül, esetleg meg is szagolgatja, jöhet egy darab répaszelet jutalomból :)

#7968 Panka21

Panka21

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 27. - 21:34

Nincs lónál felelősségbiztosítás. Ha valakinek mégis van, legyen szíves megadni a biztosító elérhetőségét, nekem nem adtak még ajánlatot sem, csak ha a 4 fal közül sosem lép ki a ló (zárt istálló)...

#7969 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 27. - 22:15

Köthetsz életbiztosítást magadnak, van olyan, amelyikben van felelősségbiztosítás is, meg kell kérdezni, hogy mire vonatkozik, pl. egy ilyen lovas esetnél mit térítene. 

Egyébként az nem olyan gáz, van ilyen befektetéses konstrukció, a végén megkapod kb. amit befizettél. (szóval nem az a hú-de befektetés, de kvázi ingyen biztosítás) 

#7970 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 27. - 23:21

Nekünk a ház biztosítása fedezi a lovak által okozott kárt - volt is már konkrét eset, Karmen megrágcsálta a villanyszerelő kocsijának motorháztetejét, szépen ki is fizette a biztosító. de ez telken belül volt, azt nem tudom, hogy kint az utcán hogyan működik.

#7971 Panka21

Panka21

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 28. - 9:44

Engem elutasítottak, hogy túl magas a kockázati szint.

#7972 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 28. - 11:26

Hát van még otthon hova fejlődni...  Itt Bajorországban évi 30ezer forintnak megfelelő euroért minden, a ló által okozott kárt biztosítanak. Személyi sérülést, dologi kárt, még azt is, ha a ló letapossa a gabonát, terményt és kár keletkezik, vagy ha valaki lovagol rajtuk és megsérül.

• Panka21 kedvelte

#7973 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 28. - 12:14

Miért? Tán nem mi mutatunk példát a haldokló/szakadék szélén táncoló világnak?

Azért vigyázni kell a tippekkel, mert hamar eszükbe juthat a KLFB (Kötelező Ló Felelősség Biztosítás) a luxus után, természetesen 30% biztosítási adóval karöltve. No, akkor hamar jelölté tennék a sötétben bújkáló lószágokat.

#7974 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 november 28. - 17:53

Itt is szó volt róla, hogy bevezetik az adót ló után, de eddig nem történt meg, ha jól tudom, Hessen tartományban van egy hely, ahol létezik. Gondolom, aki tudta odébb vitte pár km-rel a lovát. Viszont kutya-adó az van. Felelősségbiztosítást pedig nagyon sokan kötnek az állatokra, főleg kutyára, mert a német polgár nem lacafacázik a feljelentéssel, ha a kutya megtépi a gatyáját. Az enyémek nem ilyenek, mégis kötöttem rájuk, mert vidéken laktunk mindig, és az volt a rémálmom, hogy elszalad a kutya, arra jön egy lovas, megijed, leesik és kitöri a nyakát....

#7975 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 2. - 15:08

Kérdezek, mert elég béna vagyok. Több régi leírásban olvastam hogy a vakaróból kiverték a port a placcra, na-mármost Én akár hogy és akár meddig vakarhatom a lovam de abból a vakaróból szinte semmi port nem lehet kiverni. Jön le róla némi "korpa" szőr no meg trágya, mert a sz@rba fekvést ritkán hagyja ki, de abból még egy sornyi por se jön össze. Mit bénázhatok el?  Ti hogy csutakoljátok takarítjátok a lovat? Egyáltalán hogy lehet a port kiszedni egy jó vastag és tömött bekecsből, mert ezt se kiporolni se kirázni se porszívózni nem lehet? Van egyáltalán por a ló szőrében ilyenkor ? Mert nyáron van akor fürdött, illetve koszolta magát, hogy legyen takarítva. Másnál hogy van ez?

#7976 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 2. - 15:28

https://scontent.fbu...1e3&oe=58FD1873  igy  e   hogy jön ez össze?

Edited by grumimaci, 2016 december 2. - 15:30.

• fafaragó kedvelte

#7977 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 2. - 15:57

Kérdezek, mert elég béna vagyok. Több régi leírásban olvastam hogy a vakaróból kiverték a port a placcra, na-mármost Én akár hogy és akár meddig vakarhatom a lovam de abból a vakaróból szinte semmi port nem lehet kiverni. Jön le róla némi "korpa" szőr no meg trágya, mert a sz@rba fekvést ritkán hagyja ki, de abból még egy sornyi por se jön össze. Mit bénázhatok el?  Ti hogy csutakoljátok takarítjátok a lovat? Egyáltalán hogy lehet a port kiszedni egy jó vastag és tömött bekecsből, mert ezt se kiporolni se kirázni se porszívózni nem lehet? Van egyáltalán por a ló szőrében ilyenkor ? Mert nyáron van akor fürdött, illetve koszolta magát, hogy legyen takarítva. Másnál hogy van ez?

:D van az enyémbe kilószámra

#7978 telivér

telivér

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 802 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 2. - 18:59

Szerintem ez erősen függ a ló viselkedésétől, szőrétől, és a tartási helytől. Meg a vakarótól, a technikától..... stb :D Szívesen kölcsönöznék neked egy kicsit az enyémből :D Inkább örülj neki ha nincs benne por :D

• fafaragó kedvelte

#7979 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 2. - 20:22

Ha én jól csinálom ,akkor nem is a vakaróval kell a lovat pucolni.hanem rövid szőrű kefével ,és arról kell lehúzni a vakaróval. Így viszont elég sok kijön belőlük.Mikor már tisztának tűnik ,vagy nincs elég időm rá :dev: akkor végül leszoktam még húzni hosszú szőrű kefével is amitől aztán szép fényes lesz a szőre. :smile2:  

• grumimaci kedvelte

#7980 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 6. - 8:56

Por mindig van a ló szőrén. Kerül bele az alomból, porrá lesz a vakaró hatására a megszáradt izzadtság, trágya. Viszont én is azt tapasztalom, hogy a nagyobb bundából a vakaró nehezebben hozza ki, inkább a kefe vakarás után. Ha rövid a szőre a jószágnak, akkor több por marad a vakaróban.

Fafaragó!

Látszik, hogy homok vidéken laksz, és magad gondozod (aljazod) a lovaidat. Egy jó saras vagy szaros lóval nem tudom hogy boldogulnál csak kefével vakaró nélkül. :)

• fafaragó kedvelte

#7981 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 6. - 9:26

Ha én jól csinálom ,akkor nem is a vakaróval kell a lovat pucolni.hanem rövid szőrű kefével ,és arról kell lehúzni a vakaróval. Így viszont elég sok kijön belőlük.Mikor már tisztának tűnik ,vagy nincs elég időm rá :dev: akkor végül leszoktam még húzni hosszú szőrű kefével is amitől aztán szép fényes lesz a szőre. :smile2:  

Na gyere, ezt keféld ki :D

http://34305032013245.jpg

#7982 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 6. - 23:20

Ha elhozod karácsonyra olyan tiszta lesz ,hogy rá se fogsz ismerni... :kir:

• Kistáltos és Fifikusz kedveli

#7983 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 9. - 19:36

Na meglett a por a lovamba. Mikor hoztuk akkor vettünk egy modern bebújós vakarót ami olyan jól fogható és kényelmes, A régit ami a bocié volt azt elraktam, mert azt nem kényelmes fogni. Az ujj a trágyát jól lehozta a bociról és a sáriról is, kényelmes is vele dolgozni, de csak piszkálta a fantáziám ha mindenki lova poros, akkor vajon sáriba mért nincs? Így elővettem a régi tehén vakarót (mert az van a fényképen is)  meg a gyökérkefét és láss csodát lisztes molnár lett sáriból is. Porol ez mint a fene, és lebetonozzák a földhöz úgy élvezi a vakarót, inkább a csiklandóssá-gát is feladta csak vakarjam. Egyedül a fejét-haját nem hagyta vakarni. Nagyot is nőttem a szemébe, kaja se kellett a kezembe akkor is bejött az istállóba ha hívtam. Pedig nagyon utálja ha be van kötve.

#7984 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 14. - 13:17

Másnak is állandóan szellent :) a lova? Ez szerintem egy görény családból származik.

• fafaragó kedvelte

#7985 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 15. - 19:07

Másnak is állandóan szellent :) a lova? Ez szerintem egy görény családból származik.

Ez a normális bélműködés része , sajnos már több lovam pusztult el kólikában első jelek egyike hogy nem jön a szél.

#7986 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 18. - 23:17

Tegnap megtartottuk a szokásos manójáratot hívogatni a délutáni karácsonyi forgatagba az embereket.

15443065_1203595886344495_9728846933324115585214_1203604919676925_31799991938092

Hó ugyan nem volt de a karácsonyi hangulatban nem volt hiány mert olyan zúzmorás volt a táj ,hogy szebb volt mintha havas lenne. 

15492097_1056100007834399_60074317918327

• Eva, ppr és Monda kedveli

#7987 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 27. - 20:09

Már szinte hiányzik a műhely szag...ez lehet hogy nem normális nálam a,alig vártam ,hogy végre leálljak ,és tessék 5 nap után már hiányzik :) Mivel a tél itt még úgy tűnik várat magára ,neki álltam átfesteni a szánkót. Még pediglen flóderosra. Ami azért nem kis kihívás ,mert most kék színű .Először le kell alapozni fehérrel,ami ma megtörtént,aztán okkerrel .és a végén barnás árnyalattal ami majd kiadja a fa utánzatot,ami tulajdonképpen a flóderozás. Még sohasem csináltam de interneten nézve nem tűnik kivitelezhetetlennek :) Persze az ilyen egyszerűnek tűnő dolgok tudják legjobban megszívatni az embert mert a lényeg sokszor nem látszik ,vagy direkt nem is mutatják. :dev: Mivel iskola szünet van az unatkozó gyerekek egymást váltsák nálam így mindig van aki segít az egyszerűbb műveletekben .Ha jó lesz rakok fel képeket :kir: ha nem akkor is de akkor kommenteket nem kérek... :kir:  :biggrin: remélem azért lesz annyi hó hogy legalább kipróbáljam. :smile2: 

• ppr kedvelte

#7988 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 28. - 1:04

....Ha jó lesz rakok fel képeket :kir: ha nem akkor is de akkor kommenteket nem kérek... :kir:  :biggrin: remélem azért lesz annyi hó hogy legalább kipróbáljam. :smile2: 

Kommenteket nem is írunk majd, csak kreatív ötletbörze lesz! :dev: 

Viccet félre téve - aminek szerintem nem sok értelme van :smile2: -  jó munkát, biztosan jól sikerül!

#7989 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 29. - 15:23

Na ffélig kész ,Sajnos nem kaptam flóderozó gumit így megpróbáltam kézzel megoldani a mintázást.Több kevesebb sikerrel. :) A belsejét csináltam meg mert ott könnyebb eltüntetni ha nem tetszik.Higitós ecsettel csíkoztam be.

15726367_1064027540374979_24648458666180

15741233_1064027537041646_18968562960702

• ppr kedvelte

#7990 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 29. - 19:59

Nagyon jól néz ki! Már csak hó legyen! :-D

#7991 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 30. - 21:30

Ma sikerült flóderozó gumit szereznem,és folytattam a szánkó festést.Azt azért közölte a festö haver,akitől kaptam ,hogy legjobb ha először gyakorolok valamin ,mert nem olyan egyszerű megcsinálni mint sokan azt gondolják.. :unsure: Valami igazság volt benne mert kellett egy kicsit próbálgatnom mire elfogadhatónak tünt.és hozzá mertem kezdeni a szánkóhoz.De a kezdeti bizonytalanság után kezdett egyre jobb lenni.Szóval most így néz ki...

15726511_1065044383606628_50697055021961

15822710_1065044450273288_75950212935881

kicsit fénylik mert még nem száradt meg,de a lényeg látszik.

#7992 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 december 31. - 12:56

Minden kedves fórumosnak egészséges, boldog, sikeres és időjárási viszontagságoktól mentes új évet kívánok!   :)

#7993 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 1. - 10:14

Mai divatszín: tűzött (őszüló)

190pv7qcxg7ksq8kldn6.jpg

c3pohxnqynlt9np8rqad.jpg

sgqrk1ddbc3h45mnhmxq.jpg

Neki kedvez ez az idő

nk4mbt7407mwmxo086lv.jpg

• grumimaci és fafaragó kedveli

#7994 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 1. - 10:18

Már most setét a tekintete

o8c3lz06xyu886cpbjhe.jpg

Apja fia

kkq04h83nybfge38xo8u.jpg

• N.C., grumimaci és fafaragó kedveli

#7995 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 1. - 11:38

Idő járás jelentés:

December 31-én az esti órákban a nyugodt légkör ellenére villámlások és mennydörgés várható az elseje reggeli órákig. A várható viszontagságok miatt fokozott (narancssárga) figyelmeztetés van érvényben.

Beválás minimum 200%.

Már tegnap dél körül kezdődtek az elszórt partizán akciók, amik az estimese időszakában sűrűsödtek. Kis nyugalom után készülve a vihar gócpontjának érkezésére, már éjfél előtt a szórványos akciók szaporodása szervezett támadás jelleget öltött. Az igazi, a Dresden Firestorm 71 évvel ezelőtti hangját idéző roham a hitvallásunk elhangzása után következett be, bizonyítván, hogy minden eddigén jobban élünk. A nem messzi Újgazdagisztánban már éjfél előtt kezdődött a vihar, aminek középponjában az óév utolsó öt percében és az új első 25 minutájában kb. 2-5 másodpercenként követték egymást Zeus látványos nyilai (ha +Ferke ezt látta a trónjáról!) egy pontból.

Érdekes tanulmány lehetne eme önmutogató népszokás káros anyag és hő kibocsájtásának vizsgálata a globális felmelegedés vonatkozásában.

#7996 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 1. - 12:23

Az igazi, a Dresden Firestorm 71 évvel ezelőtti hangját idéző roham a hitvallásunk elhangzása után következett be, bizonyítván, hogy minden eddigén jobban élünk. 

:mellow:  Sajnos, ez teljesen igaz.

Nálunk ez az élmény  :dev:  inkább a "két front közötti lövészárokban rekedt kiskatona utolsó percei" címet viselhetné, ugyanis az összes hanghatást a tesco épülete kis késéssel visszaveri, így rendesen olyan, mintha két oldalról lőnének, a sok visítós nemtommi hangja meg maga az élethű golyófütyülés. 

Eddig nem tűnt fel (pedig már jópár szilveszteri háborút eltöltöttem az udvaron), vagy csak nem hallottam, hogy micsoda keserves kutyavonítás is társul a lövöldözéshez.... Szívszorító volt hallgatni, ahogy egy-egy újabb utcai tűzijáték indítása után - gondolom az adott utca vagy a szomszédok kutyái - milyen pánikszerű vonításba kezdtek.  :sad:

Mondjuk reggel 6-kor kedvem lett volna az egész utcát végigdurrogtatni egy ostorral (feltéve, ha tudnék, ugye  :P ), hogy aki hajnali fél 3-ig szórakoztatta az állataimat, az is érezze már egy kicsit a törődést..... 

#7997 melodia91

melodia91

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 454 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 1. - 15:05

Nálunk is volt "kaland"..... már du kezdődött, még szürkületkor, hogy valakik (2 tizenéves kölök kapucnis szürke melegítőfelsőben) az utcafronton eldobott 2 petárdát, amitől a 3 éves csikó és az egyik öreg ló ideges rohangálásba kezdett. Életem párja autóba pattant és körbeautózta a környéket, de mivel a kapu (és így az utcafront is) 70 m-re van a háztól, és az autó a ház mögött állt, így mire kiért az utcára, sehol senki. Azt azért láttuk, h merre mentek, így sejtésünk már volt, h kik tudtak ilyen gyorsan felszívódni, vagyis hazamenni. Este 9-kor aztán jött a "főműsor", igaz nem egészen úgy, ahogy ők tervezték. :dev:  Abba a karámunkba, ahol egy öre3g fias kancánk van, bedobtak a kerítésen valami olyan petárdát, ami akkorát szólt, hogy beleremegtek a ház ablakai ekkora távolságból is. Volt hozzá fényeffekt is, rendes. Az a ló alaphelyzetben nem fél semmitől, az utcai durrogás, tüzijáték soha ki nem zökkentette. Megjárta repülővel Bahreint, versenyzett mindenféle helyen és helyzetben, iszonyú flegma és ha baj van, általában nem menekül, hanem támad. Idegen kutya, ember nem ellenfél neki. De most még ő is felhúzta magát, nyargalt körbe a kiscsikóval. Mi is nyargaltunk....  párom a Fiskars baltát behajította az autóba és utánuk, én meg közben hívtam a járőrt. Aztán nyomás utána. Nem kellett messze menni. Ahogy a kapu felé futottam, kint az utcán felküldtek még egy tüzijátékot, és közvetlenül utána még egy petárdát a kis buták, és még hallottam, ahogy nevetnek... aztán jött a párom a kocsival, és elég hamar odaértünk, hogy a torkukra fagyasszuk a nevetést. 4 db 14-16 éves kis "kötsög", egy a kapujukon belül, a másik 3 kint az utcán, a földön egy teli hátizsák mindenféle tüzijátékkal, meg egy üveg pálesz bátorítónak. Amikor a párom kiugrott a baltával,(amit aztán amikor kicsit lehiggadt látva őket, szerencsére visszatett) - sztem be is sz..tak. Feltettünk néhány udvarias kérdést, amire nem volt érdemi válasz ( de a kapun belüli már bőgött )... aztán odaért a járőr is. Erre a kapun belüli kiskölök eltűnt mint a füst.... A másik hármat a rendőrök nagyon udvariasan de határozottan kipakoltatták, igazoltatták (itt derült ki az életkor ), a páleszt kiöntették velük - közterületen kiskorúak felnőtt nélkül ...- aztán mindenki ment a dolgára. A mi utcánkban ezután nem volt tüzijáték. :cool: Éjfélkor beljebb, a faluban igen, de azt kell mondjam, nagyon light-os verzió arra is.

• fafaragó kedvelte

#7998 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 1. - 19:32

Ehhez képest nálunk nyugalmas volt ,Igaz volt délután egy két petárda durrogás amitől Pajkos beindult,de mivel az anyja nem követte ,igy gyorsan leállt ő is .Csak egy kicsit magasabban tartotta a fejét a szokásosnál :kir: Estére egyébként is bezárom őket ,de most az ajtót is rájuk zártam .Bent egyébként szabadon vannak.Éjfél előtt kimentem hozzájuk de nem tűntek különösebben feszültnek így nem maradtam kint sokáig velük.Ma egyébként meg volt az idei első kocsizás.Csak hogy jól kezdődjön az év. :smile2: Flávió egy lovas kishaver,vettek egy új lovat Nyerges mellé ,és azt meg kellett járatni :kir: Három éves sárga sodrott kanca .Nagyon jó fejűnek tűnik pont mint a nyerges.

15726736_589294841262585_637026560039406

15726978_588965714628831_734602382703778

• Fifikusz, N.C. és Panka21 kedveli

#7999 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 6. - 17:49

Minusz 7-8 fok ,ragyogó napsütés,amit ki is használnak a lovak,egy kis napfürdézésre. :smile2:

15823385_1070368569740876_72284001594231

15941267_1070368559740877_66736899759162

#8000 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2017 január 7. - 22:51

Napozni itt is lehetett. Csak nem sok felületen ért a Nap.
Reggel -19-ben kezdődött a nap. A kályhában volt egész éjjel tűz, mégis 16-ra lement a hőmérséklet, ami nem hideg, mert 6-8-fokig aludni jó. Ma kipróbáltam a háromrétegű nadrágot, azóta sem kívánkozott levetni. Nem csak az én szakállamat ragasztotta össze a télapó, a kiskutyákét és a lovakét is. Az üsző szája szélén a nyál sem tudott lefolyni, odakötött.
A villa mellet ma dolgozott eleget a mátyás-csákány és a perzselő is. A genya kecskék napok óta szívatnak a vízzel. Rágják a jeget. Viszem olvasztani a meleg vizet, de mindig megvárták, míg újra befagy. Estétől nem olvasztottam náluk. Ma vágtam a fenékig befagyott itatóba egy kis lyukat és töltöttem bele a vizet. Ittak rendesen. A marháknál a kádban sincs már nagyobb lyuk, mint kétkannányi. Holnap ott is bányászni kell. A takarítás a lovaknál felér egy VB karambollal. Csak több a golyó.
  • N.C. kedvelte