Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Ciki sztorik, avagy legszebb öröm a káröröm

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
962 válasz a témához

#761 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 19:10

Egyik ismerõsöm vásárolt egy kertes házat, ahová szépen beköltözött. Még nem nagyon ismert senkit a szomszédok közül, különösen az elõtte lévõ ház tulajt, mert állítólag csak ritkán jár ki a gazda a házához melyet örökölt. Egy reggel munkába menet látja, hogy ennél a háznál nagy szorgoskodás folyik, munkások cserélik a kerítést, vasfûrésszel vagdalják le a fém kerítéselemek tartókonzoljait. No, itt az alkalom a szocializációra, odament és felajánlotta, hogy kihúz egy hosszabbítót, és ad kölcsön estig egy flexet, majd ha hazajön visszakéri. Örömest el is fogadták. Este megy haza, se kerítés, se flex, se hosszabító, ellenben rendõrségi autó, és egy dühös ismeretlen ember aki állítólag a szomszéd és feljelenti mert segített ellopni a tolvajoknak a kerítését, meg még pár dolgot...

#762 Pottock

Pottock

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.495 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 20:58

Egyik ismerõsöm vásárolt egy kertes házat, ahová szépen beköltözött.
Még nem nagyon ismert senkit a szomszédok közül, különösen az elõtte lévõ ház tulajt, mert állítólag csak ritkán jár ki a gazda a házához melyet örökölt.
Egy reggel munkába menet látja, hogy ennél a háznál nagy szorgoskodás folyik, munkások cserélik a kerítést, vasfûrésszel vagdalják le a fém kerítéselemek tartókonzoljait.
No, itt az alkalom a szocializációra, odament és felajánlotta, hogy kihúz egy hosszabbítót, és ad kölcsön estig egy flexet, majd ha hazajön visszakéri. Örömest el is fogadták.
Este megy haza, se kerítés, se flex, se hosszabító, ellenben rendõrségi autó, és egy dühös ismeretlen ember aki állítólag a szomszéd és feljelenti mert segített ellopni a tolvajoknak a kerítését, meg még pár dolgot...

uh, ez egy durva történet...
tényleg ilyen megtörténhet ?!

#763 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 21:06

Belegondolva a helyzetbe, szerintem nincs olyan bátor tolvaj, aki megvárná a felé tartó idegen személyt, fõleg, ha az a szomszédból érkezik! :dev: Bár ma lomizás volt a faluba, hááát... Félni kellett annak a tulajnak, aki rászólt bizonyos embercsoportra, hogy "ugyan má pajti, legalább ne szórd szét amit nem viszel el!" :rolleyes: Nekem meg majdnem a nyakamba dobtak egy tévét! :o

#764 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 17. - 21:40

uh, ez egy durva történet...
tényleg ilyen megtörténhet ?!

Megtörténhet.
Két hasonló eset:
70-es évek eleje,Óbuda,épülõ lakótelep,néhány házsor már lakott.
Postás csenget, ajtó nyílik,férfiember utalványt aláír,kézbesítõ fizet, majd a vastag jattal boldogan távozik.
Késõbb mehet elkövetõt azonosítani, ugyanis a címzett helyett betörõnek kézbesített, az meg a
saját nevét írta alá, így elkapták.
Másik:
XIII.ker. Lehel út eleje, BKV társasház, kora hajnal. Emberke birkózik 1500-as Lada motorterében.
Rendõrjárõr: segíthetünk?
Ember:leszakadt a kuplung, kikéne emelni a motort.
Rendõrjárõr: oké, segítünk (ingujj felgyûr, motor ki)
Majd egy órácska elteltével helyszínelhetik az ellopott motorú Ladát.

Edited by froclee, 2008 április 17. - 21:45.

#765 Guest_boomsly_*

Guest_boomsly_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 17. - 22:12

"Lopni tudni kell" Moldova :D

#766 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 18. - 10:32

Ez se lehetett semmi annak idejében.

#767 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 20. - 14:58

Salome

Történt velem az Úr 1987. évében a hajdúk és pulykakakasok városában.

Szeptemberben vonultam be a kicsit hosszabbra tervezett katonai szolgálatom megkezdésére. Felkészültem lelkileg, hogy velem is az fog történni, mint a hasonló sorsú alapkiképzését töltõ bakával, miszerint az egy hónapos gyötrés alatt nem hagyhatom el a laktanya területét. Mindent kitaláltunk tahát, hogy ezt a bezártságot megtörjük. Az alkalom ajándékként pottyant elénk, ugyanis bejött a laktanyába az egyetem egyik kulturális lutuszfaktusza, hogy az intézet amatõr színjátszó csoportja egyelõre kisebb szerepekre önkénteseket keres és a katonákra gondoltak, íly módon is javítva az egyetem, a város és a laktanya kapcsolatát. Innen felgyorsultak az események, egy hét múlva a Nagyerdõben felállított szabadtéri szinpadon találtuk magunkat Heródes udvarában egy szál ágyékkötöben, hevenyészett mellvértben, kezünkben lándzsával egyesesen, mozdulatlanul állva, rezzenéstelen tekintettel.
Minden tökéletes volt, a jelmezek, a drámai hatás, a szereplõk. Egy ideig. Történt ugyanis, hogy a világot jelentõ deszkák egyike a sok jövés-menéstõl kitolta magából az egyik szöget és így a feje kiállt mintegy 3 cm-re. Megvolt a tánc is, a háttérben (amit a közönség nem látott) a fejezés is. A hóhér kolléga éppen visszatérõben volt Keresztelõ Szent János fejével, ami egy a Jánost játszó szinész fejéhez hasonlóra kisminkelt parókatartó fej volt ugyanolyan parókával. Szeretett hóhérunk ahogy mezítlábasan fellépett a szinpadra, telibe belelépett a szög fejébe, amit egy hangos ordítással hozott a tisztelt közönség és a társulat tudtára. Erre összerogyott, miközben esés közben a szinpad közepére dobda a fejet tálcástól. A fejrõl lerepült a paróka, a tálca pedig a Tom&Jerry filmekben látható módon egyre kisebb köröket leírva gurult, majd lendületét vesztve felborult a király lábánál. Ekkor még talán menthetõ lett volna a szituáció, ha szó nélkül összeszedi szétdobált szent fejet. Nem ez lett. Mindenki döbbent csendben tekintetével kisérte a tálca útját, majd amikor az elborult, a sánta hóhér tettét megkoronázta egy hangos "Bassza meg"-gel. Ekkor elszabadult a pokol. A legyezõ rabszolga, a királyi pár, a hercegnõ és a katonák egymás mellett fetrengtek a röhögéstõl, a nézõkkel egyetemben. Innen már nem volt visszatérés a dráma komolyságának kemény útjára, jó pár perc múlva (amikor mindenkit sikerült talpraállítani) meghajoltunk és továbbra is röhögve visszavonultunk átöltözni és megfogadtuk, hogy csak olyan darabokat fogunk elõadni, amiket bakancsben lehet játszani.

#768 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 22. - 20:08

ez ciki

#769 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 23. - 12:07

Hát ez eléggé :D :D

#770 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 23. - 12:37

A lufik lélektanát ismerve egyre magasabbra emelkedve nõttön-nõtt a térfogatuk a külsõ nyomásesés miatt, mikor is azt mondták nem túl diszkréten hogy durr. Van egy olyan tippem, hogy az atyát az Úr magához szólította lufisallangostól rádióstól együtt.

#771 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 23. - 15:11

fejlemények

#772 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 23. - 16:45

Hát, a Darwin-díjat mindenesetre posztumusz tuti megkapja...

#773 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 23. - 19:31

De ez is érdemelne valami díjat.

#774 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2008 május 2. - 9:11

Április 30.Májusfaállítás.
Kedves barátunk megy a brigáddal májusfát állítani barátnõjének.Legnagyobb meglepõdésére már áll ott egy fa.Na,most mi legyen???Puff:kivágták,felállították az övükét,mentek a dolgukra.
Késõbb találkoznak egyik ismerõsükkel:
-Helló!Hol voltál?
-Májusfát állítani?
-Kinek?
-A Évának
Na,most mivel senki nem tudja,ki az az Éva,ezért elmondom...Kedves barátunk barátnõjének a húga, akinek szintén állítottak fát.Csakhogy barátunk a májusfaállító brigádjával együtt kivágták a májusfát,mert azthitték,hogy a barátnõnek állította valaki.
Nem kell megemlítenem, hogy a családban nagy volt a felháborodás,és követelték a májusfa visszaállítását!
Úgyhogy május 1-én délután is májusfát állítottak,és most már 2 fa áll a ház elõtt.

remélem értettétek

#775 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2008 szeptember 27. - 11:43

Kicsit ciki
Na,meg szerencse

#776 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 18. - 15:39

Még jó, hogy csak családi körben adtam hangot annak a véleményemnek, hgy a ma esti gyermek-ébrenlevõs-fõidõs filmnek (Újra virul a... W. Goldberg) hogyan lehetett ilyen direkt címet adni... De aztán a harmadik elõzetesnél ráébredtem, hogy fityula a címe, nem pedig ama bizonyos férfi alkotórész...

#777 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 18. - 15:51

:D :D Apácashow 2.Nem láttad atz elsőt?Pedig jó :D

#778 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 13:05

Annyira nem ciki,de én még mindig jókat kacagok rajta: Fõhõsünk sosem utazik buszon,pontosan a zsúfoltság miatt,de múlt héten kénytelen volt ezt igénybe venni,ha nem akart volna órákat várni a vonatra,ugyanis az elõzõt lekéste,másodperc pontosan. Szóval,a hölgyemény felszáll a buszra,elhelyezkedik,ablak mellé.Melléül egy korban hozzá hasonló lány.A busz elindul,fõhõsünket elringatja a busz,néha maga is észreveszi,bizony tátott szájjal alszik.Nem gond...a mellette ülõ lány leszáll,a buszon sokan vannak,lehuppan mellé más.A hölgyike alszik tovább,csakhogy elkezd dõlni a szomszédja felé,aki történetesen egy 40 év körüli férfi.És dõl,majd a vállán megpihen,alszik tovább békésen.Egy két zöttyenéstõl felriad,akkor rendezi helyzetét a függõlegeshez közelire,de a férfi puha télikabátja ismét csábítja egy kis szunyókálásra.A busz megérkezik a célállomásra,mindenki leszáll,a pasas pedig jókat vigyorog,hisz volt egy jó napja. vége

#779 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 18:04

:D :yeah:

#780 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 21:54

Rendõrviccek megállnak. Most jelentette be Garamvölgyi úr a Kék fényben, hogy a bankrablással gyanúsított elkövetõ 170 éves volt és gyalog menekült. :D Most már tudom, hogy sohasem fogják elkapni, mert egy ilyen korú férfit keresnek. :dev: :D

#781 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 23:46

:D Biztos 1,70 magasat akart mondani.

#782 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 0:37

No hat nekem van egy regi. Marmint rendor sztori :D helyszin: Budapest belvaros, VII. ker. A baratim nevet megvaltoztatom, mondjuk a baratnom: Julcsa , a ferje pedig Jeno :D Szoval nehany eve, egy jeges cidri teli -15 celsiusos ejjelen, egy belvarosi regi berhaz masodik emeleten levo piciny lakasban , egy kis csalad bekesen uldogelt, es neztek a TV -t, a pici gyermek bekesen szunditott mar. Julcsa halocsipkeben , Jeno pedig alsonadragban keszult mar az "alvashoz" az unalmas musor kozepette... :gm: Egyszer, Julcsa, furcsa zajt hall a bejarati ajtofelol. Kinez, s lat egy sotet arnyat mozgolodni a kabatjaik korul. Odasugta gyorsan ferjenek, Jenonek, aki motoros rendor volt meg akkor , "dragam valaki benn van a lakasban... ott motoszkal a cuccainknal" :eek: Erre Jeno, felpattant, es mint a Farkas a kengyelfuto gyalogkakukkra, ugy mozdult az ajto fele, mire a mar feleszmelt Tolvaj kirontott az ajton, s elkezdett szelsebesen rohanni... Jeno egy szal alsogatyaban kirohant utana, mezitlab, s a haz lampafenyenel felismerte , "kissebbsegi" fiatal az illeto. Erre Julcsa felsikitott "Jeno hideg vaaaaaan..... vedd fel legalabb a cipod, felfazooool" De Jeno mit sem torodve a cudar cidrivel, mar voros fejjel es uvoltve lenn rohant a Tolvaj mogott. Talan a hideg aszfalt meg gyorsabb futasra kesztette :gm: Hat erre Julcsa fogta, felkapta Jeno cipojet, es kis tipi-topi magassarku papucskajaba ugorva, rohant le a hazbol az utcara. Majd vegul Igy futottak hat harman , a rideg, cudar cidri ejjelen egymas mogott a pesti belvarosi utcaban... Elol a Tolvaj beoltozve, mogotte Motoros rendor Jeno egy szal alsogatyaban mezitlab uvoltve, "elkaplak te mocskos szemetlada ......................................., mogottuk pedig Julcsa egy szal csipkes haloban, gyongyhazas tipi-topi papucskaban , kezeben Jeno cipoit lengetve s kiabalva " dragam, vedd fel a cipod... " Jeno edzett volt... a tolvajt gyorsan elkapta.. Hogy a tolvaj elment -e ugyeletre ezutan? ki tudja azt... Az bisztos, ezt a sztorit "vizualis alkatunknal" fogva , azota is emlegetjuk nekik :gm:

#783 Foltoscsikó

Foltoscsikó

Alvó forradalmár

• Fórumtag
  • 792 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 19. - 6:51

Volt munkatársammal esett a dolog: Nyáron valahonnan ment haza Tuko nevezetû argentinó dogjával, amely eb a buszozásra való tekintettel szájkosarat viselt, voltmunkatárs pedig a melegre való tekintettel valami laza rövidnadrágot. A busz hátuljában ácsorognak a korlátnak dõlve, kutya a láb között ül, el-elbóbiskol. Egyszer csak a középsõ ajtón lengén öltözött lányok szállnak fel, hátrafelé orientálódva. Voltmunkatárs kihúzza magát és odapisszeg a szendergõ kutyának egy halk, de nyomatékos "Tuko"-t, hogy húzza már ki magát, mire a felriadó jószág a felette terpeszállásban elhelyezkedõ gazdira kapja tekintetét. Szájkosárral együtt.

#784 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 14:29

Az a marha érdekes, hogy engem Enikõnek csak a fotóim kapcsán hívnak. Volt már, hogy így jelent meg a nevem kép mellett magazinban. Most pedig kaptam egy kedves levelet egy ír zenét játszó együttes frontemberétõl, akirõl készült képet elküldtem neki. Válaszában a hölgy Kedves Enikõ-nek szólított meg. Pedig ez esetbem az Ernõ ott volt olvasható az emailem feljlécén, miként az a visszaküldésen olvasni lehet. :D

#785 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 15:01

Foltos, feltalálták már a bõrszájkosarat (a férfiak :D ). Bár kutyásos múltamban én is a fémet használtam elõszeretettel, amikor is két nagyobb testû kuttyom egyszerre közelitett vele nemkívánatos egyének altestéhez - szép emlékek :gm: :gm: :gm: Örni, a Te sztorid kinek ciki? :gm:

#786 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:06

Az a marha érdekes, hogy engem Enikõnek csak a fotóim kapcsán hívnak.

A kompromittálló fotókat talán nem kellene publikálni... :D :D

#787 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:17

ez ilyen coming out-idõszak: nevet változtattam, de ettõl még az egyik keresztnevem enikõ, anno csak azt használtam, csak hozzá felvettem a mostanit. folyamatosan ernõztek a startlistákon és még RTG-re is hívtak úgy be. elég ritka vezetéknevem volt (az egész országban 5 ilyen nevû ember volt, mind közeli rokonom), a csaj ordított, h mondom ERNÕ, amikor felálltam, h mégis én lennék az, mire mondtam neki, h fogadjunk, h olyat nem talál közel s távol, viszont tán ha kegyeskedne átfáradni az elsõ emeleti szemészetre... viszont azóta meg folyton mariannoznak. értem én, hogy bonyolult az olvasás, de ennyire? amúgy nekem folyton herr megszólítást írnak. volt már, akinek a harmadik emilben megemlítettem, nézzen már utána lécci a miriam névnek. hátha mégis nõ vagyok.

#788 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:28

Nyugi, engem Török Zsófiáztak mindig... aztán szóltam, hogy talán Törõcsik. "ja, ok ok." Nah, kijöttem, aszongya 5 perc múlva kiadja a leletet. Ok. "Török Zsófia jöhet a leletéért" a kabátom alatt mutattam neki hogy fakjú

#789 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:35

versenyen folyton mondta a csákó, h téli mariann. mivel bent állt a pályán egy mikrofonnal, odamentem és megkocogtattam a vállát, hogy tán ha azokat a betûket és olyan sorrendben olvasná fel, amit direkt nyomtatott betûkkel írtam oda, jó lenne. mondja, OK és javítja magát. végigmegyek... sajnos nem a pasin. a végén mondja, h mi téli mariann eredménye. kutyakiállítás nevezés. mondom, miriam. aszongya, ok és leírja mirjamnak. modom nem úgy, i-vel. erre beletesz még egy i-t is. fúmondom, most ne engedjem rá a dobermann kant. istenbarma. komolyan, ennél még jobb volt az elõzõ vezetéknevem is. azt legalább tuti nem értették és betûzhettem le (7 MSH, 2 MGH volt benne, feladta a leckét annak, aki elsõre le akarta írni), most meg rögtönöznek, pedig szerintem ez könnyû.

Edited by Unicorn, 2009 március 31. - 17:37.

#790 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:40

Azért valljuk be te sem választottál magadnak egyszerû vezeték -és keresztnevet :rolleyes: ..

#791 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:42

Örni, a Te sztorid kinek ciki? :gm:

Nekem, de ebbe a topicba én csupa oylant írtam eddig, nézd meg. :D

Na de akkor egy másról szóló.
Vonat. Egy úriember közeledik a WC irányába. A WC ajtó elõtt, mikor már a kilincset fogná, megszólal a telefonja. Pechjére a "csengõ" hang az valami gurgulázó-csobogó hang... :D

#792 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

ööö melyik a bonyolult? a tilli vagy a miriam?

#793 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

úszóverseny, laborasztalszámkérés, bármi más: neve: Lamm Lotti jó, de mi a másik? mondom Lamm (sok szünet) Lotti jó-jó, de mi a másik neve? erre: vezetéknév Lamm, keresztnév Lotti Így már megértette a másik: neve? Lamm Lotti leírja Lammlotti, és megjegyzi h milyen szép olaszos... mondom nem így, hanem külön... erre azt írja, h Lamm-Lotti, és értetlenkedik h mért nem mondom már a keresztnevem és amikor h-val, n-nel, vagy á val akarják írni, akkor már nemis kapok idegbajt :D

#794 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:47

Ezt ismerem. :D Nálam ez úgy van: - Anyja neve? - S - C- H - Ö - C - K... - Micsoda??? - Mondom, Sökkkk! - Hogy írja? - #@*...

#795 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:50

a régi vezetéknevemnek volt egy elõnye is azért. az osztályból csak nekem mondták a keresztnevemet, ha kellett valami a tanárnak.

#796 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 17:52

ööö melyik a bonyolult? a tilli vagy a miriam?

Akkor nem megszokott na.

#797 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:22

sajnálatos :D de az elõzõ se megszokott volt éppen. magánban megsúgom, ha érdekel, de krk-et ehhez képest könnyû kiejteni.

#798 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:45

Mirt nem lettél Szabó Mari? Senki nem olvasná félre! Kell nektek ilyen nevekkel flancolni :D

#799 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:52

sajnálatos :D de az elõzõ se megszokott volt éppen. magánban megsúgom, ha érdekel, de krk-et ehhez képest könnyû kiejteni.

Egyszer már érdekelt de úgy csináltál mintha világtitok lett volna :rolleyes:

#800 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 31. - 18:58

most meg már nem csinálok, de azért ide nem írom ki. bare: mert nem akartam. no. amúgy meg átlagnevet vagy családban szereplõ nevet vehetsz csak fel. amúgy a miriam a mária eredeti formája, szal végülis... a tilli meg hollandiában még egyszerû névnek számít.