Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovasíjászat

• Please log in to reply
965 válasz a témához

#761 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 16. - 17:52

Hatalmas felfedezést tettem az elmúlt egy órában: íjászpálya létesült az utcánk alatt. Amiben önmagában még semmi érdekes nincs, de viszont a pályára belépve patanyomokat találtam! :eek: Tudja valaki, hogy kinek van a környéken lova, illetve ki jár ide lovasíjászni és honnan? :eek: Helyszín: 12. kerület, Edvi Illés út (A volt Ördögorom Csárda melletti terület.) Egy tábla hirdeti, hogy "Orom Íjászcentrum".

#762 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 20. - 19:05

Tudja valaki, hogy kinek van a környéken lova, illetve ki jár ide lovasíjászni és honnan? :eek:

Helyszín: 12. kerület, Edvi Illés út (A volt Ördögorom Csárda melletti terület.) Egy tábla hirdeti, hogy "Orom Íjászcentrum".

http://www.ijaszcentrum.hu/
A tulaj, Horváth Vili biztos tud kimerítõ választ adni. Õ egy ideig Sóskútra járt ki, smost csinált magának egy ...
Nem biztos, hogy ló van. Egy telefont meg ér

#763 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 20. - 19:51

Tudja valaki, hogy kinek van a környéken lova, illetve ki jár ide lovasíjászni és honnan? :eek:

Helyszín: 12. kerület, Edvi Illés út (A volt Ördögorom Csárda melletti terület.) Egy tábla hirdeti, hogy "Orom Íjászcentrum".
http://www.ijaszcentrum.hu/
A tulaj, Horváth Vili biztos tud kimerítõ választ adni. Õ egy ideig Sóskútra járt ki, smost csinált magának egy ...
Nem biztos, hogy ló van. Egy telefont meg ér

Szia!

Köszönöm a választ. Az úr itt járt az utcánkban és egy adag szórólapot nyomott apukám kezébe. Apukám mindenrõl kérdezte, csak pont arról nem, hogy kinek van itt lova a környéken. Az viszont kiderült, hogy szombaton lesz egy összejövetel itt az íjászcentrumban bográcsozással és mindenféle mûsorral. Ennek csak az a szépséghibája, hogy én nem tudok menni, mert dolgozok.

#764 vinka

vinka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 28. - 12:25

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Mindigis érdekelt az íjászat, szerencsére volt alkalmam kipróbálni többször is, de csak földrõl ló nélkül :( Fejembe vettem hogy megtanulunk Bitang lovammal lovasíjászkodni :) (a környék már retteg :gm: ) Sokat gyakoroltuk a vágtát egyenes szakaszon "odadobott csomóra kötött szárral", közben lovaglópálcát dobáltam a hátáról (saját íjra eddig nem szántam rá magam), hogy szokja a helyzetet. Igazából huszárrendezvényeken is voltunk, kardoztunk a hátáról, így bízom benne hogy nem lesz nagyon meglepve az íjtól. 10 éves nyugodt paci. Kérdéseim a következõek lennének: - Milyen gyakorlatokkal szoktathatom még Bitit a Nagy Napra? (amikoris eljutok odáig hogy már lóról is megpróbálnám) - Milyen íjat ajánlotok abszolút hobbiszintû örömlovasíjászatra? (171 cm vagyok, lány és totál kezdõ). Holnaptól kint fogok dolgozni az Utazás kiállításon, letámadom a Kassai standot és remélem nem üres kézzel térek haza :) Elõre is köszönöm a válaszokat! vinka és Bitang

#765 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 28. - 18:28

vinka! szerintem a grózer standot támadjad és 35-40fontos õsszkitával távozz! ez a tipus gyors, könnyû és majdnem törhetetlen, ha véletlen buksz. fontérték nem szentirás, ne keljen erõlködni, küzdeni ijjal. ja, bukáskor lökd magadtól ijjat, ugy könnyebben megússza-szátok épségben. nem vérre megy,legalább is nem sajátra. :)

#766 Lexa

Lexa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 603 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 28. - 19:00

Vinka! A lóval kapcsolatosan ... nálunk úgy szokták szoktatni õket, hogy elõször földrõl megmutatod neki, megszimatolja megismerkedik vele, utána simítsd végig a teste vonalán hogy érezze hogy nem harap, nem bánt .. ezt több alkalommal is érdemes... Rakd ki legelni magad mellé, és lõjj közvetlen közelébõl hogy hallja a húr pendülését és a mozdulatot is szokja... Ha ezt már jól veszi és fittyet hány rá, akkor ülj rá, és vedd a kezedbe az íjat. Elõször csak vágtázz vele végig a pályán úgy hogy a kezedben van, utána álljatok és kezd el pengetni az íjat, hogy mit reagál a hangra ... ha ezeken túlvagytok meg kell próbálni kihúzni, de csak azt, és csak késõbb lõni... Nem tudom belovagolva hogy van, de nem árt neki megtanítani lábsegítségeket sem, hogy ha az íj a kezedben van akkor is kanyarodjon csak lábsegítségre... Ha ez érdekel majd még leírom... Jah és szoktasd hozzá hogy ha végigmentetek a pályán lassítson...

Edited by Lexa, 2008 február 28. - 19:00.

#767 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 28. - 19:05

vinka! szerintem a grózer standot támadjad és 35-40fontos õsszkitával távozz!

Egyetértek, szintén a Grózer standot ajánlom inkább (ha lesz, ezt nem tudom). Nem tudom milyen erõnlétben vagy, de kezdõnek egy új és gyors íjat tekintve én 35 font fölé nem mennék, tanulni, sõt akár hosszú távon is bõven elég lehet. Típusban én nem írok, mostanság nem vagyok sajnos otthon a kínálatban, a lényeg szerintem, hogy ne vegyél átlagnál nagyobb íjat. Minél kisebb améret annál jobban kezelhetõ (na persze ne gyerekíjat nézz :) )

Milyen gyakorlatokkal szoktathatom még Bitit a Nagy Napra? (amikoris eljutok odáig hogy már lóról is megpróbálnám)

Ha a kardot bírja, akkor lehet evvel se lesz gond, de érdemes íj nélkül. 2 vesszõvel felülni a hátára és kicsit "csattogtatni" õket, hadd szokja a hangjukat, így kicsit hülyén hangozhat, de volt már rá példa, hog ya kicsit eltérõ hang elsõre-másodikra kisebb zavart okozott. (sõt olyannal is találkoztam már, hogy a ló gyakorlatilag mindent megtûr a hátán (kelevéz, szablya, hurok, zászló, stb) és az íjat is, de rrichtig folyton meg akarja enni. Egyszerûen kapdos felé. :) )
Ha majd már íjjal fogsz próbálkozni érdemes szép lassan felvezetni a dolgot, tehát hiába megy már nektek a szár nélküli vágta gond nélkül, mégis érdemes lépésbõl, majd ügetésbõl lõnio az elsõket (akár teljes alkalmak erejéig). A ló és te is hadd tanuljátok az "új" helyzetet. :) Láttam a környékemen olyanokat, akik ezt a lépést kihagyták, és sokkal nehezebben tanulták meg a helyes (helyesnek tartott? -örök vita) technikákat.

#768 Guest_mateo911_*

Guest_mateo911_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 28. - 19:26

Hello vinka Ha a lovad még nem ismerem az íjat mindenkép földrõl kell lõni mellõle és csak akkor a határa ülni ha ez már nem zavarj. Szinte minden ló fél elõször az íjtól, én azt javaslom ha van rá lehetõséged hogy egy nagyobb karámba vagy elkerített legelõn kezd ahol nincs másik ló (a balesetek elkerülése miatt), ott viszonylag távolról lõj a célba amibe lóról is fogsz. Menj egyre közelebb ha látod hogy fél állj meg és lõj onnan ne menj közelebb egy ideig. Ha már elég közel értél meg kérsz valakit akit szintén ismer a lovad hogy fogja meg és úgy lõsz közvetlen mellõle. (ez is a baleset elkerülésére kell ha úgy néz ki megijedt és menekülne menj megint távolabb valamivel és próbáld újra.) Persze ne maradjon el a simogatás és a jutalom répa/alma vagy ilyesmi. Ha már nem zavarja hogy közvetlen mellõle lõsz íjjal felülhetsz rá de elõször csak állásból lõj aztán lépés és ha ez is megy biztosan nyugodt a pacid akkor is ha lõsz töltesz lõsz ... folyamatosan a hátáról akkor nyugodtan lõhetsz vágtábol is minden oké lesz. Nekünk bevált ez a módszer, remélem tudtam segíteni. Az íjakban nem vagyok annyira otthon nem akarok hülyeséget mondani szerintem a kassai standnál tudnak majd segíteni neked.

#769 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 28. - 21:42

Én a mostani Kassai ijjakért nem törném magam. Ízlés dolga. Fakarosat kezdõként sem vinnék lóra. egyéni vélemény

#770 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 28. - 22:14

Fakarosat kezdõként sem vinnék lóra. egyéni vélemény

Tényleg le vagyok maradva. Ezt kifejtenéd, ha megkérlek?

#771 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 29. - 1:23

Tudjuk a magyar lóra van teremtve. Azért néha leesik. Neha lovastól. Feltételezhetjük a nem steril, döngölt pályát, lányos zavart új helyzetben, stb... Bármiért földre kerülhet-ütõdik ij, s törhet fa ijvég. Kassai mester is tört ijjat gyakorlás közben. /Õ irta/ Egybe öntött ij nehezebben sérül. Nem a lovasijász BÖCSÜLETET ppiszkálgatom. Csak szerettem volna egy bizonytalan embernek használható tanácsot adni. Tök mindegy ki követi el ijjat. ,,fakar=fából készitett merev ijvég sztyeppe ijjakon" régi Kassai ijjakon ez facsavarral volt reflexhez erõsitve bandázs alatt. könnyû volt javitani. Netalán ha erõsebre vágytam, egy lóhúgyban pácolt kõrislemezzel házasitva a fáradó mûhanyagot, egész jó ijjat kaptam. küllemileg is. Tulajdonképpen a maga majdnen 20 évével ma is jó, szebb is mint kései testvérkéi. :) Ja! Még e facsavaros megoldást imádják ,,nergesek is" Nem kellene!

#772 vinka

vinka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 2. - 13:41

Köszi szépen a soksok segítséget! :) Sajnos nincsenek lovas pavilonok a mostani utazás kiállításon, így nem tudom itt megvenni :( Tudtok boltot ajánlani itt Pesten ahol kapható a Grózer íj? Mindenképpen szeretném most tavasszal elkezdeni. Addigis szoktatgatom a kölcsöníj látványát, hangját Bitanggal :) Bízom benne hogy nem lesz Vele gond, már doboltunk is a hátán, remélem hamar megszokja ezt a hangot is. Lábsegítségekre és testsúlyáthelyezésre hallgat, és inkább hajtós mint elrohanós ló.

#773 szomjas szamár

szomjas szamár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.905 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 2. - 13:50

van, ha jól emlékszem két bolt is a Wesselényi u, Dob u között, a szinház oldalán, ill.a Teréz krt-on, a házasságkötõvel szemben, egy udvarban. remélem sikerûl. :kocc: :kocc:

#774 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 2. - 14:35

inkább rendeld a készitõtõl! max egy hónappal késõbb,de jóval olcsóbb. azt már simán kibirod. :)

#775 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 2. - 21:30

Nem tudom mostanság Grózer hogy szállít rendelést, de nekünk korábban ilyen téren akadtak problémáink (sok-sok hónapos késés). Remélem ez ma már nincs így vele. :) Boltot esetleg még a Oktogonin (a korábban említett Teréz körútos cím - Tüzes Íjász), tudom még esetleg ajánlani a Móricz Zsigmond körtérnél a Csodaszarvast a Villányi út elején. (hozzáteszem, ár szempontjából valóban a közvetlen rendelés a jobb :) )

#776 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 3. - 16:47

Van Kassai/Sóskút törzsbeli lovasíjász fórumos vajon? Idén végre már ki szeretnék érni egy versenyre. A program szerint áprilisban lesz egy. Csak érdekelne, hogy a program mennyire szent. Írás.

#777 vinka

vinka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 11. - 19:56

Megvetteeem :D Végülis a Tüzes íjászban ajánlottak egy Liskány serdülõ 28#as íjat, azt vettem. Most nagyon örülök neki, és szorgosan gyakorolom itthon a betöltést :) Holnap kipróbálom a szántóföld melletti szalmabálákon, aztán csütörtökön lesz a premierje Bitang ló közelében, majd beszámolok róla :cool: Amúgy nagyon jól jártam, 24 ezerbõl kijött az íj, a vesszõk (középkategóriás Pádár favesszõket vettem), meg a számomra elmaradhatatlan védõfelszerelés (a környék továbbra is retteg :gm: ). Grózer íj nem volt készleten és õk is azt mondták hogy nagyon kiszámíthatatlan, minimum 3-4 hónapot kéne rá várni, de arra is volt már példa hogy 8 hónapig nem szállított semmit :huh: Köszönöm a tanácsokat! vinka

#778 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 10:50

Gratulálok! Ugye milyen jó érzés a saját íj? :D A Liskány íjakkal egy nagy bajom van. Mindig irigykedve nézem õket annyira szépek. :D (és hozzáteszem, rosszat még nem hallottam róluk és amiket próbáltam azok is elnyerték tetszésemet :) ) Ha tudsz légyszi tegyél föl valamikor egy képet az íjról! Jó idõtöltés gyönyörködni a Liskányokban. :) A szalmabálákkal viszont vigyázz! Simán el tudják nyelni a vesszõket.. Mi akkor vettük el a vesszõfogót a bálarakás elõl, amikor már untuk szétkapni edzés után a bálákat. :D

#779 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 12:57

Karácsonyra én is kaptam egy 35#-os Grózer- féle õsi szíta íjat a Jézuskától. A vesszõkkel gyûlt meg a bajunk már az elsõ lövéskor: a 6-ból 3-ról lerepültek a hegyek még a levegõben. 1 hegyet nem is találtunk meg a homokban, a másik kettõt az ezermester férjem 'visszaszerelte': elõször is megállapította, hogy a hegy csak nagyon kis részen érintkezik belül a vesszõvel, így nem csoda, hogy a ragasztó nem fogta meg. Aztán hozzáalakította a vsszõket a hegyekhez és beragasztotta. Azóta nincs gond velük. Elkezdtünk gyakorolgatni a lövéseket, de sajnos egy vállrándulás közbeszólt nálam (nem az íjtól, hanem egy csikó 'segített' átrendezni a vállamban az inszalagokat), így most pihen az íj, de amint lehet, nekikezdünk megint.

#780 vinka

vinka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 18:07

Gratulálok!

Ugye milyen jó érzés a saját íj? :D
A Liskány íjakkal egy nagy bajom van. Mindig irigykedve nézem õket annyira szépek. :D (és hozzáteszem, rosszat még nem hallottam róluk és amiket próbáltam azok is elnyerték tetszésemet :) )
Ha tudsz légyszi tegyél föl valamikor egy képet az íjról! Jó idõtöltés gyönyörködni a Liskányokban. :)

A szalmabálákkal viszont vigyázz! Simán el tudják nyelni a vesszõket.. Mi akkor vettük el a vesszõfogót a bálarakás elõl, amikor már untuk szétkapni edzés után a bálákat. :D

Bizonyám, nagyon jól néz ki, szép bõrfonat is van rajta, majd holnap lefényképezem :)

Amíg földrõl gyakorolok addig egy kb.1x1 méteres charta vesszõfogót használok, de az elsõ Bitangon lépegetõs lövöldözéseket tuti egy bazinagy körbála fogja kapni, hogy legyen egy kis sikerélményem :D Aztán ha már 10bõl 9szer sikerül eltalálnom akkor kitalálok valami mást :)

#781 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 12. - 19:45

A vesszõkkel gyûlt meg a bajunk már az elsõ lövéskor: a 6-ból 3-ról lerepültek a hegyek még a levegõben.

Na igen. :D Ezért nem veszek évek óta összerakott vesszõt. Múltkor egy boltban felajánlották, hogy megcsinálják nekem ugyanúgy 4 tollasra, mint kértem, de aztán lebeszéltem õket. A sajátjaimmal sokkal késõbb szokott csak gond lenni, mondjuk én nem sajnálom róluk a ragasztót... (mondjuk olcsóbbra így se nagyon jövök ki, de nem is az a lényeg)

#782 vinka

vinka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 13. - 17:10

Sajna hatalmas szélvihar volt ma, csak fél órát tudtam földrõl próbálgatni :( Amúgy egész jól ment :)

Érdekes hogy kétfajta vesszõt vettem, az egyik a Pádárféle, a másik meg egy olcsóbb verzió volt, nóném favesszõ, valamennyivel rövidebb mint a Pádár. Míg a pádárral 10bõl 8 találat volt a statisztikám (juhúú :D ), úgy a másikkal 10bõl 2. Biztos velem van a baj, majd hétvégén megkérem pár ismerõsömet hogy próbálják ki :rolleyes:

Bitinek is bemutattam a szerzeményemet, az íjra fel sem figyelt, a vesszõket meg meg akarta enni :D Felültem a hátára és összecsattogtattam a veszõket ahogy tanácsoltátok, fülelt, de különösebben nem érdekelte.

Csináltam képet az íjról, sajnos a közelebbi nagyon elmosódott lett, csak ez van:

Liskányom

Elsõ próbálkozások

Amúgy szembõlnézetbõl végigfut még rajta egy fonott bõrcsík is, az itt sajnos nem kivehetõ.

És ha már annyit beszéltem róla, itt látható Bitang a jövõ egyik leghíresebb lovasíjász lova :kir:

#783 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 14. - 12:39

Tartásod javul, vele találati arány.

#784 vinka

vinka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 14. - 21:14

persze, az egészen biztos hogy még sokat kell tanulnom :) Lehetõségem van rá szerencsére akár otthon is, nagy kertünk van :D

#785 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 15. - 10:23

Vinka! Szép darab, vigyázz rá! ;)

#786 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 26. - 19:52

Sziasztok!

Nagyon régen írtam...

Azóta sokat fejlõdtem lovasíjászat és lóháton való vitézkedésekben :ang:

Mi van veletek? Hogy megy a hagyományok éltetése?

Jó lenne feléleszteni ezt a topikot :)

Lehet, hogy nem mindenkit köt le a mondandóm, de szívesen megosztom veletek. Megtanultam dzsigitelni (vágtából le és visszaugrás a nyeregbe).
A hétvégén csináltunk egy két napos várjátékot, amelyben én voltam a fõszereplõ és a párom, mint két ellenségeskedõ nemzetség tagjai... Nagyvonalakban annyi a történet, hogy bevágtáztam a vár elé és vágtában felrántottam magam mögé és elvágtattunk, a többiek pedig ordítozva utánunk nyargaltak... :D Elég látványos lehetett. És ezutén jötta lovasíjászat, kelevézhajítás, koronglövés, stb. lóhátról, hogy melyik nemzetség az ügyesebb... Tiszta Rómeó és Júlia a Honfoglalás korában (csak happy enddel :D).

http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg

Edited by Kacsa, 2008 május 26. - 19:59.

#787 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 20. - 19:01

legújabb szerzeményünk ez a nemez-nyeregalátét, amit tesztelésre kaptunk. remélem bejön, és akkor csináltatunk egy csomó ilyet, mert szép és nagyon aranyos, szorgalmas és ügyes a lány, aki csinálja.

szerintem ez az egyik legkorhûbb, ha nem a legkorhûbb nyeregalátét, amit lovasíjász használhat... :ang:

#788 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 20. - 19:40

Van Kassai/Sóskút törzsbeli lovasíjász fórumos vajon?
Idén végre már ki szeretnék érni egy versenyre. A program szerint áprilisban lesz egy. Csak érdekelne, hogy a program mennyire szent. Írás.

A múlt hét végén volt a másdik! Következõ októberben. 10.05. Ha egy verseny ki van írva, akkor az megrendezésre is kerül. Min 9 fõ kell hozzá. Ha ennyi nem jön össze akkor marad el. De eddig mindig összejött.

#789 Guest_finta_*

Guest_finta_*
  • Guests

Közzétéve 2008 június 26. - 15:15

Helló, Üdv mindenkinek, tudják, tudjátok lesz Kaposmérõn egy Nemzetközi Lovasijasz Világtalálkozó a Völgyben természetesen Kaposmérõn, szerintem negyon jó lesz ha valakit érdekel ajánlom mindenki szives figyelmébe. Info: 2008. július 05. Lovasíjász Világtalálkozó a Kassai-völgyben A szombati program: 8. 00 – 9. 00 közös alaki-, formagyakorlatok. 11. 00 – 12. 00 Árpád Pajzs díjátadás Szörényi Levente vezetésével. Díjazottak: Posztumusz - László Gyula régész Duray Miklós - szlovákiai magyar politikus Cselényi László - Duna TV elnöke Kassai Lajos - lovasíjász Chrudinák Alajos - újságíró Szervátiusz Tibor - szobrász Csete György - építész 13. 00 – 15. 00 a fõzõversenyben résztvevõ honfoglalás kori étkek elbírálása, majd elfogyasztása. Zsûriznek CeyBert Róbert Gyula és Szeremley Huba. 16. 00 –tól nemzetek bevonulása. Az országok képviselõi nemzeti zászlókkal, himnuszuk kíséretében felvonulnak. Ezt követõen kerül sor a törzsi-bemutatókra. A napot lovasíjász esküvõ zárja, majd közös lakoma és táncház a fedeles lovardában. A vacsora után "János vitéz hiteles története képekben elbeszélve", elõadják Boka Gábor és Gombai Tamás. Belépõ 500 forint. Bõvebb információ: Kassai Kft. Telefon: 06-82-477-061 Sziasztok.

#790 Kacsa

Kacsa

Csikó

• Fórumtag
  • 58 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 18. - 22:02

Üdv!

Volt valaki a Kurultajon, Kunszentmiklós mellett? Mi ott voltunk, bemutatóztunk, jól éreztük magunkat.

Kurultaj 2008

#791 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 13:48

Hjuuuujjj be Yo, van ilyen topic is... Ez a Kurultaj nagyon YO lehetett!! :yeah: Es a weboldalon a kepek kozott meg jo baratok kepeire is leltem.. :yeah: De jo volt oket ilyen oltozetben es esemenyen latni...... Van nehany baratom otthon akiknek van jurtajuk, es milyen jo erzes benne lenni, aludni, beszelgetni... En ugyan nem vagyok lovasijasz, ahoz edeskeves vagyok, de itt Bad Hand es Gary is jol nyomjak, csak indian szerkoban :) Szoren is es nyeregben is. Ok meg az a generacio, amikor regen meg sokat vadasztak, es lohatrol ijjakkal is tettek. Doksifilmekben latni neha oket , es tanitottak indianokat is ra filmekhez. Par eve februarban , mikor Egerben voltunk, a varban /ha jol emlekszem / talaltunk egy pincet, lehetett probalni kulonbozo Magyar ijakat, es a tulaj jott, es azt gondolta, "na majd a hulye amcsi tuti meg a hurt sem tudja kihuzni" ,/ami altalaban igaz is lenne/ es azt mondta, ha beletalal egyszer is a celtablaba, ad egy pohar vorosbort . Gary mindet a kozepebe lotte, igy kaptunk egy uveg vorosbort :kir: Azota azzal nyuznak, mindeketten szeretnenek olyan regi stilusu Magyar Ijat! Akkor ebben a topicban a segitsegeteket kernem, hol es milyen keszitesut ajanlanatok kitol... Karacsonyra megyunk , es akkor elotte vagy utana celbavehetnenk egy keszitot . Elore is koszi!

#792 Tao

Tao

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 120 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 4. - 16:27

ijasz.lap.hu/

Jópár készítõ, meg persze boltok ahol megvehetitek.

#793 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 5:45

ijasz.lap.hu/

Jópár készítõ, meg persze boltok ahol megvehetitek.

Koszonom szepen!
Van olyan keszito akit kulonos 'kegyetlenseggel' ajanlanatok?? :gm:
Olyan ij kellene, amit nem disznek hasznalnanak...

#794 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 11:16

...celbavehetnenk egy keszitot...

De jól hangzik ez egy íjászos topicban... :D

#795 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 14:41

Szia! Mi lassan múzeumot nyithatnánk a sok íjból, amink van, szóval talán kompetens vagyok a válaszra. Lovasíjász lévén én csak a lovasíjász szempontokat nézem, a talpasíjászok szempontjai nem érintenek. Lovasíjász szempontból messze a legjobb ár/érték arányúak a Kassai íjak. folyamatosan gyárt, garanciális, ha szétesik (mert rácsapod az autóajtót vagy egyszerûen a több tízezer lövés után as bõrözés megadja magát, ingyen) kicseréli., megjavítja Az íjai jók, mindenki találhat kedvének és pénztárcájának valót, színût, erejût, stb. Nem találkoztam még olyan hibával Kassai íjnál, ami sajnos más gyártóknál elõfordulhat, hogy kifordul, szétesik, nem bírja a strapát. Mi ezzel voolt már, hoyg befürödtünk. elcsábultunk és hagytuk magunkat rábeszélni más gyártók íjaira... elsõ alkalommal egy ideális erõsségû szép íjat vettünk, ami két hét!!!!! után megadta magát és kettétörött. a csereíj, amire kb fél évet vártunk, kb 10 fonttal erõsebb volt és egy hónapot bírt ki. pedig nem kínoztuk, normálisan használtuk és nem is hajtottuk túl, a heti egy-két edzésével. azóta is várjuk a csreíjat, ami persze lassan egy éve nem jön meg. persze ki lehet fogni jó íjakat más gyártóknál is, de ha garantált minõséget szeretnél, akkor Kassai. (fú most elég erõs kampányszöveget nyomtam... bocsi) de ez a tapasztalat.

#796 bozzy

bozzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 352 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 15:00

Van olyan keszito akit kulonos 'kegyetlenseggel' ajanlanatok?? :gm:
Olyan ij kellene, amit nem disznek hasznalnanak...

2000 óta íjászkodom gyerekekkel. Évente 15-25 közötti volt a létszámuk.
Sok gyártó több típusú íját kipróbáltuk. Jók a Kassai íjak is.
Manapság Gózer Csaba íjait ajánlom. Nézz körül a honlapján:

http://www.grozerarc...agyar/index.htm

#797 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 15:17

Részemrõl csatlakozom Bozzyhoz, szintén a Grózer íjakat céloznám meg elsõ körben. Avval a kikötéssel, hogy boltból és nem készítõtõl, mert akkor lesz jövõ karácsony is, mire elkészül. Nem kell visoznt tartani a boltba kerülõ daraboktól sem, tartós és jó íjak, én 99 karácsonya óta gyûröm az enyémet és azon kívûl, hogy meglátszik rajta a használat és hogy kap hideget-meleget (lóról, földrõl lövök vele, és kezdõk kezébe is beadom sokszor) csak az ideget cseréltem le egyszer, azt is azért, mert kaptam egy újat. A Grózer íjak mellett mifelénk jók a tapasztalatok a Liskány íjakkal is. Ezek azon kívûl hogy egyre jobb minõségûek még látványra sem utolsók.

#798 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 15:40

De jól hangzik ez egy íjászos topicban... :D

No ugyi :D :D

#799 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 5. - 15:54

Nagyon koszonjuk a segitseget maganuzi - nyilvanos valasz.... wow... Most meg majd a Melyiket is???? :mad: :D

Reka_d , lovasijjaszatra kell legfokeppen...
Nem indian jellegure, mindenfele dolgot csinalnak EZEK itten :dev:
Posted Image

#800 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 6. - 13:37

Beneztunk az ebay-re, hatha talalunk valamit, hogy kb-ra belojjuk az arakat a weboldalakhoz..
talaltunk, de ezt is
Ez valami kamu lehet enyiert? felismeritek ezt az ijat? Irja honnan rendelte Budapestrol.. Azt irja nem tudott vele loni, illetve meghuzni ...
/bisztosan nem surun lott meg eros ijal../
De Kassainak es Grozernek is van fonn hirdetese...