Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zablák tudománya

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
2275 válasz a témához

#761 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 6. - 12:20

Kedves feribácsi! Tök jó, hogy megrendelted a Mikmart! Jövõre majd szurkolunk neked a nemzetközi versenyeken 160-on! :yeah:

Kedves Filly! :D Tök jó,h.szurkolnátok nekem! :ang: De tényleg! Jólesik! :rolleyes: Azonban sajna csekély az esély...az ilyesminek komoly a költségvonzat, én + inkáb a pici fiaim neveltetésébe ruházok be ;) A "koszpénzbõl" és 1éb tartalékaimból parttalan kíváncsiságtól vezetve télleg finanszírozok 1 Mikmar zablát,de csak a direkt tapasztalás végett,semmi különösebb hátsó szándék... :D én azt vallom,amit a Lovasélet dec.-i számában Kassai Lala mond: "Adj utat a fiatalnak,és tiszteletet az idõsebbnek" :D Koromnál fogva RÁM a szentencia elsõ része vonatkozik... :kocc: Ja!és SAPIENTI SAT!

#762 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 6. - 12:44

Milyen szomoru dolog, hogy csak amiatt a franya penz miatt nem lathatunk teged vilagkupan... :(

#763 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 6. - 13:41

Milyen szomoru dolog, hogy csak amiatt a franya penz miatt nem lathatunk teged vilagkupan... :(

:D

#764 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 6. - 15:37

:D

Zebrabara! Meggyes!! NE BÁNKÓDJATOK!!! 1et se szomorkodjatok :D Don't vorry,be happy :kocc: C'est la vie :yeah: Az az igazi bölcs,akit nem kísértenek vágyak....Buddha szerint! Hogy aztán igaza van-e vagy sem,azt én nem tudom...DE! Megígérem nektek,ahol ti elindultok díjugratásban, nemzetközi nagydíjban, ott én is ott leszek :yeah: ;) Becsszó!Addig is: Legyetek jók,ha tudtok! Nérei Szent Fülöp,római utcagyerekek mentora/gondviselõje mondása Napoleon Boulevard-földolgozás :ang: (Ne mán mindég az a fránya,uncsi latin :P )

Edited by feribácsi, 2006 december 6. - 15:38.

#765 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 6. - 23:10

Oh, feribacsi, mennek, bar mehetnek, de nincs a birtokomban ez a mikmar nevezetu foldi tunemeny. Anelkul mondd, mit varhatnek a sorstol? :(

#766 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 6. - 23:49

Nem kõ neked mikmar, há látszik a profilodban, hogy van a te zaboládba emelõ hatás :D

#767 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 7. - 0:28

ha a gebe Posted Image, hat en is Posted Image vele. Na de egy mikmarral, edesapam, lenne ez meg jobb is! Posted Image :D

#768 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 7. - 5:44

Oh, feribacsi, mennek, bar mehetnek, de nincs a birtokomban ez a mikmar nevezetu foldi tunemeny. Anelkul mondd, mit varhatnek a sorstol? :(

Ha rövid a kardod,toldd + 1 lépéssel... :D így a bölcsek tanácsa! Esetünkre adaptálva: ha nincs Mikmarod, lovagolj mással és tedd hozzá (parttalan ;) :yeah: ) tudásod....A sorstól + ne várj semmit,mert ha NEM kapod + amit vársz,keserû csalódottság kaparint markába,a'meg borzasztó :rolleyes: Addig is,míg szert teszel Mikmar-ra (földi tünemény) gondolj a költõ soraira: FÖLDIEKKEL játszó,ÉGI tünemény, Istenségnek látszó,csalfa,vak remény! Csak maradj magadnak....sötöbösötöb (csí tha---kínaiul) :kocc: mert csak az ökör :kv: magába' ;)

#769 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:21

SOS! Hogy kell a zablára rászerkeszteni a zablagumit?? 1 órája szenvedek vele, már melegvízbe meg kézenállva meg mindenhogy próbáltam, de nem bírom áterõltetni a karikán. :gm:

Edited by greyhound, 2006 december 28. - 17:23.

#770 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:22

:D :D :D :D :D :D :D Bocs de elképzeltem

#771 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:23

:D :D :D :D :D :D :D Bocs de elképzeltem

Ötlet is van? :gm: :dev:

#772 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:26

Ha nincs a lyuk mellett kis bevágás kereszt alakban, akkor itt az idõ, hogy tágy rá. Vigyázz, ne nagyot, csak éppenhogy! Ha megvan, akkor menj, vegyél újat és a következõ már sikerülni fog. :gm:

De ráadásul vaaaan!!! :kir: Lehet nem jó a méret? :rolleyes: :gm:

#773 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:27

NEEE EZT NEEEEEEE Posted Image

#774 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:29

NEEE EZT NEEEEEEE Posted Image

???

#775 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:42

Megsúgom, csak nagyon erõs ember(ek) tudja(k) áthúzni. Nekem mikor anno volt, vagy kettõ ember kellett hozzá...de egyik sem én voltam. :dev: :D

#776 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:46

Megsúgom, csak nagyon erõs ember(ek) tudja(k) áthúzni. Nekem mikor anno volt, vagy kettõ ember kellett hozzá...de egyik sem én voltam. :dev: :D

Nyemááá.. :( Akkor a ma esti programom meg van. Ezzel le fogom kötni magam az esti film közben. :D

#777 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 17:55

Csípõfogó, egy kis bicepsz, és egy satu :gm: :gm: :D (sajnos többet én sem tudok :D)

#778 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 18:02

Tényleg romlik a fórum szinvonala, már ott tartunk hogy kell a gumit felhúzni... :D

#779 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 18:10

Hajajj. :D Mi a lovásszal ketten ráncigáltuk fel a zablagumit, ráadásul egy pici pónizablára, egy hatalmas fehér, bevágott zablagumit. És az se volt egyszerû. :rolleyes: Most ott tartok, hogy kellenének a zablagumik, de egyedül nem tudom leszedni... Úgyhogy vagy kantárostul, zablástul mindenestül hozom haza, vagy megint megkérek valakit, segítsen lehúzni... :gm:

#780 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 19:19

Vagy vegyél pálcás zablát.

#781 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 19:37

Akkor én marha erõs lehetek :gm:.Végy két db. szent bálamadzagot. Mindkettõt fûzd át a zablagumin. Ha van segítõd, az egyik madzagot fogja õ, a másikat te, ha nincs, az egyiket, miután átfûzted a gumin, kösd valahova. Ezután kezd el húzni a szent bálamadzagot, és a másik kezeddel húzd át a zablát a szétfeszített gumin.Ez a hagyományos, nem bevágott zablaguminál tuti bejön, a bevágottat még soha nem próbáltam így, mert nincs olyanom.

#782 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 19:39

Ha jól emlékszem a bevágott enyém is így lett felrakva...

#783 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:11

Vááá ez tökjó ötlet, köszííí!!!! :yeah: Hogy ez eddig miért nem jutott eszembe??? :eek: :D

#784 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:13

Hát akkor itt az ideje hogy a valaki megfogalmazza a zablagumi használati utasítását... vagy feltalálja a zablagumi felhelyezõ kéziberendezést.... :D Kül. én gyakorlott zablagumi felhelyezõ vagyok...bár én pusztakézzel húzom fel..még pelham és pessoa zablára is... :ang:

#785 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:15

Na, akkor megpróbálom bálamadzagos módszerral leoperáni a gumijaimat a zabláról. :kir: Szilvi! Te aztán jó erõben lehetsz. :D

#786 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:18

Kül. én gyakorlott zablagumi felhelyezõ vagyok...

Hol laksz? :gm: :dev:

Na, akkor megpróbálom bálamadzagos módszerral leoperáni a gumijaimat a zabláról. :kir: Szilvi! Te aztán jó erõben lehetsz. :D

Issstenemmm! Jelenleg minden vágyam, hogy rajta legyen a zablagumi ezen a retkes zablán, erre Te meg pont LE AKAROD SZEDNI a tiédrõõõl??? :eek: :nem: :D

#787 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:26

Hol laksz? :gm: :dev:Issstenemmm! Jelenleg minden vágyam, hogy rajta legyen a zablagumi ezen a retkes zablán, erre Te meg pont LE AKAROD SZEDNI a tiédrõõõl??? :eek: :nem: :D

Megvan a megoldás! Cseréljünk zablát! Én adom a gumist (már ha jó Neked egy miniméretû pónizabla), Te meg adod a guminélkülit. :dev: :kir:

#788 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 28. - 20:31

Ha nincs bálamadzag, erõs ember, vagy bármi más fizikai kényszerítõ eszköz a közelben-kézügyben, jó szolgálatot tehet akármilyen "sikosító" is :rolleyes: Szappanos víz (avagy akárminõ detergens=habképzõ, felületaktív anyag) végveszélyben, a katasztrófa elõtti tolsó pillanatban, akár 1 (szolíd) adag nyál is ;)

#789 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:32

Csak ez függ a gumi minõségétõl is.Mert egy kemény fajtát nyálazhatsz, szappanozhatsz, akkor sem fog nyúlni annyira, hogy könnyen áthúzd a karikán.

#790 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 20:36

Megvan a megoldás! Cseréljünk zablát! Én adom a gumist (már ha jó Neked egy miniméretû pónizabla), Te meg adod a guminélkülit. :dev: :kir:

Ha hiszed ha nem, én is elég kicsi,- sztem póni méretû- zablát használok. :D

Csak ez függ a gumi minõségétõl is.Mert egy kemény fajtát nyálazhatsz, szappanozhatsz, akkor sem fog nyúlni annyira, hogy könnyen áthúzd a karikán.

Na ez az átkozott, ez pont olyan ám... :gm: Nyugi gyerekek, itt a hosszú hétvége, jövõre már lazán fönt lesz a gumi... :dev: :yeah:

#791 Szélvészcsajszi

Szélvészcsajszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.112 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 21:54

Különben nem lehet hülyeség....a bálamadzag!! Húúú ha egyszer összegyûjtenénk hogy mire is jó a bálamadzag az istálló körül.... regény lenne belõle!! :ang: Nem mondom volt már olyan zablagumi amelyiknél kishijján sírvafakadtam az erölködéstõl...de felraktam...(kb 3 napig úsztam a diadal mámorában :dev: )Én amúgy már lovasboltban úgy válogatom a zablagumit mint más ember a piacon a paradicsomot...ha van 30 db akkor addig addig fogdosom, huzogatom õket amíg nem választom ki a nekem tetszõeket.. :D jah Pedig nem járok konditerembe....viszont 6 lovat gondozok az év minden napján..az összes velejáró munkával... talán a vasvilla felér egy sulyzóval idõvel... :D

#792 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 22:01

Szent bálamadzag

Edited by Neduddki, 2006 december 28. - 22:03.

#793 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 22:04

Nyugi gyerekek, itt a hosszú hétvége, jövõre már lazán fönt lesz a gumi... :dev: :yeah:

Legalább jól kezdõdik az új év :dev:

#794 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 22:23

Nyugi gyerekek, itt a hosszú hétvége, jövõre már lazán fönt lesz a gumi... :dev: :yeah:

Legalább jól kezdõdik az új év :dev:

amúgy miért kell ehhez egy hétvége? mondhatnám persze, hogy jó munkához idõ kell. :rolleyes:

#795 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 23:18

...helyett én pl. preferálom a "hosszú munkához idõ kell" örökbecsût.grey, vegyél bosalt és nem kell holmi zablabecsípõdésektõl tartanod.bare, ha neked egy gumitól jó éved lesz, akkor pályát tévesztettél :dev:kihagy szó.

Edited by Unicorn, 2006 december 28. - 23:19.

#796 greyhound

greyhound

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 755 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 23:37

Ajjaj! Kezd perverzióba átcsapni a gumitéma. :D Amúgy hamarosan újra megpróbálkozok, ezúttal a síkosítós verzióval kezdem, mivel itthon a lakásban így csütörtök éjjel több szappan, tusfürdõ, sampon, hajzselé, vazelin (najónem :rolleyes: ) akad, mint bálamadzag...habár a cipõfûzõ is megfordult már a fejemben... :D :yeah:

Edited by greyhound, 2006 december 28. - 23:38.

#797 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 1:11

pacimorzsa :gm:ps: nem extraság a vazelin, tetoválást is szoknak azzal kenegetni :P

#798 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 11:39

Sziasztok!Én a gumizablát mindig úgy szoktam rátenni a zablára, hogy kettévágom, és utána összeragasztom pillanatragasztóval. Szóval nem is így kellene, hanem rá kell húzni a zablára??? Nem is tudtam. Persze a ragasztó szétjött idõnként. De egy pelhelm zablára hogy rakjátok fel?

#799 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 29. - 17:02

Mármint a gumikarikára gondolsz?Amúgy én nem ragasztanám össze a helyedben, utána meg a ló szájánál meg az van? ... Fõleg ha még szét is jön, nem egészséges szerintem ha azt nyalogatja :rolleyes:

#800 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 29. - 17:15

Sziasztok!Én a gumizablát mindig úgy szoktam rátenni a zablára, hogy kettévágom, és utána összeragasztom pillanatragasztóval. Szóval nem is így kellene, hanem rá kell húzni a zablára??? Nem is tudtam. Persze a ragasztó szétjött idõnként. De egy pelhelm zablára hogy rakjátok fel?

NEM MONDOD!!! Kettévágod?! De Tényleg?! És aztán összeragasztod?!?Ez kopasznak is hajmeresztõ.... :gm: NEM UGARTSZ? ESKÜDJ!!!Ami engem illet, én kézzel rakom föl a pelham zablára IS!!! ( 64,5 kg, 168 cm magas, közepesen izmolt/értsd:satnya/, koros/53 év/, de igen makacs ember vagyok...) Mottó: Mi az, hogy nem megy?!?