Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovardatulajdonosoknak

• Please log in to reply
4016 válasz a témához

#761 Blue

Blue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 485 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 3. - 10:43

Sajnos a bértartás költségeit sokminden határozza meg. Nekem nem sikerül 33 alatt kihozni. Hozzáteszem, bérelt tanyán vagyunk és ez jelentõsen megnöveli a kiadásainkat és a lovász még ebben sincs benne. Ennek ellenére "csak" 35-ert tartunk. A lovak nálam is híztak a télen, most kezdenek"csinosodni" :D a hosszú tél után.

#762 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 3. - 16:57

Szerintem a bértartás költségeibe senki nem számolja bele a felelöséget pedig a legnagyobb kockázatott ott válaljuk . Mi van ha ellopják megszökik elpusztul hogy a legrosszabb esetet nézzük. Saját pl. amikor hisztis bértartó voltam , rossz takarmány patahenger gyuladás, kiálló ácskapocs a karámból õrõkre látható heg stb. Leestem a lorol esös idõ pocsolya lohugy ahogy kell. Zuhany nem volt éppen jó az öltözö konténerben takarmány az esõ elöl. Merci belsõ takaritás 7500 számla a tulajnál.ahogykell. Itt megemliteném hogy sok olyan helyet láttam ahol ingyen sem tartanám a lovam.

#763 dumdum

dumdum

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.267 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 9:45

Edited by dumdum, 2006 szeptember 15. - 22:18.

#764 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 4. - 11:28

Lámpás, köszönöm!

#765 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 9. - 22:27

Sziasztok!Szeretnék kör bálás szalmát XVII.ker.-be,lehetõleg jó minõségût.Érdekelne kitõl a legjobb rendelni,nagyon sûrgõs !! .Végsõ esetben kocka bála is megteszi.Köszi elõre is.

#766 Feri58

Feri58

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 56 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 18:07

Menyi kell? mert ettöl függ hogy kiviszik-e.Ha kevés kell érte tudsz jönni? A kincsenparkba akár 1 bálát is le tudok neked rakatni

#767 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 11. - 18:28

Ha már eddig leírtam karám építésünk történetét, hát be is fejezem azt, ha tetszik, ha nem.Szóval egy közel egy hektáros területet kerítettünk körbe négy lovunknak az elmúlt hetekben. A "ménes" két tagja még csikó, egy pedig öt éves. Így azt hiszem méltán vártam, hogy elsõ kiengedésüknél hatalmas vágtába, játékba törnek ki én pedig majd fotózok, ha tudok.A ló a legbeképzeltebb, legundokabb teremtés. Kivittük õket. El is engedtük. Semmi. "Na végre hogy kész lett!" pofával sétálgattak, felmérték a terepet. Legelésztek, néztek rám, hogy biztosan nem akarok-e jobbat kaszálni nekik valahol.Aztán belenyugodtak az elfogadhatatlanba és gyenge kis kocogások közepedte legelésztek egész nap. Se egy ugrálva pukizás, se egy pukizva ugrálás. SEMMI.Antiszociálisak, itélkezõk és .... és .... fúúúú de pipás vagyok!!! :)

#768 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 7:35

Menyi kell? mert ettöl függ hogy kiviszik-e.Ha kevés kell érte tudsz jönni? A kincsenparkba akár 1 bálát is le tudok neked rakatni

Hozzászólás megtekintése

Már intéztem.Viszont az ilyen esetek megelõzése érdekében,magánban elkérném t.számod.Kör bálából csak 2-4db.,kis bálásból kb. 100-150 db.Rákoshegyen vagyok, a pályáról nem tudnám elhozni.De ezt biztos megoldanánk. ;) :kocc:

#769 igazi lóbarát

igazi lóbarát

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 825 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 7:44

Aztán belenyugodtak az elfogadhatatlanba és gyenge kis kocogások közepedte legelésztek egész nap. Se egy ugrálva pukizás, se egy pukizva ugrálás. SEMMI.Antiszociálisak, itélkezõk és .... és .... fúúúú de pipás vagyok!!! :)

Hozzászólás megtekintése

Nézd meg õket néhány nap múlva, estefelé, amikor kicsit lehûl a levegõ! Fényképezõgépet vigyél magaddal!(Nem tudok helyesen írni.)

Edited by igazi lóbarát, 2006 május 12. - 7:45.

#770 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 12. - 14:55

Aztán belenyugodtak az elfogadhatatlanba és gyenge kis kocogások közepedte legelésztek egész nap. Se egy ugrálva pukizás, se egy pukizva ugrálás. SEMMI.Antiszociálisak, itélkezõk és .... és .... fúúúú de pipás vagyok!!! :)

Hozzászólás megtekintése

Nézd meg õket néhány nap múlva, estefelé, amikor kicsit lehûl a levegõ! Fényképezõgépet vigyél magaddal!(Nem tudok helyesen írni.)

Hozzászólás megtekintése

ÉÉÉÉÉS TÉNYLEG IGAZAD VAN!!!!Ma már a 6. napjuk kint. Tündériek! Bár hol a környékben mozgás van, valaki sétál, vagy ilyesmi, szaladnak megnézni. Szépen legelnek, és idõnként a csikók bunyózásba, kergetõzésbe törnek ki. Melegben szépen árnyékban áldigálnak, aztán legelnek tovább. Csak azt nem értem, miért kellett erre ennyit várni, hiszen más telkekre "bérlegelésre :) " így együtt már tavaly is jártak, meg idén tavasszal is. Igaz azok tized ekkora telkek ha voltak...Szóval mégiscsak aranyosak. Csinálok majd képeket!

#771 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 18. - 17:56

Lassan befejezõdik a tetõnk felújítása. Utána megy az ács a BOX FELETTI RÉSZRE.. Ott nem lesz fóliázás, újralécezés, cserépcsere, csak rendbehozzák, az elõrõl leszedett jobb cserepekkel kipótolják, a végét lezárják, stb. Mi tagadás, most ÖLÉG RAMATYUL NÉZ KI. És ami a fõ, fedeles lesz nemsokára a box elõtti rész is. Ugyanilyen lesz, mint EZa rész, csak átlátszó lesz a tetõ, hogy ne sötétítse a box-istállót.Tegnap kiszedtem a földbõl a régi karámducokat az udvar felõli "LÓBEJÁRATNÁL" :D ,átvillanypásztorosztam az egészet, JÓ GAGYI LETT, de ideiglenesen megteszi. Mûködjön, az a lényeg.:D Sajnos el kellett vennem egy kis részt, hogy ki lehessen ásni a három akácduc helyét, MÁR NEM IS NÉGYSZÖGLETES, nem tudom, mi lesz, ha majd vágtáznak felfelé a birtok végérõl. (Remélem, megállnak!)Kimértem, kijelöltem a méter mély gödrök helyét, Gábor már ki is ásta, és a hétvégén lehet lebetonozni az akácoszlopokat, és jöhet az ácsmunka (Fecó). Utána jön a tetõ, ami t.képpen ENNEK A TETÕNEK LESZ A FOLYTATÁSA, csak átlátszóból.Így most kb. 30-40 m2-nyi fedett részük lesz, hogy hûsöljenek, az esõ elõl beálljanak.MOST így néz ki szegényeim "LESARKÍTOTT" box elõtti része, de nemsokára kibõvül, és (remélem) jól is fog kinézni. :) És - ami a fõ - végre érdemes homokot hozatni erre a részre is, mostmár talán meg is marad, (nem fogja belemosni az esõ a sárba!)

#772 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:26

Hahó, sürgõs! Akácoszlop (hámozott) köbméteréért 15 ezer forint reális ár avagy sem?

#773 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:33

Irreális Pesten, mert leköpnének egy ilyen ajánlatért, vagy legalábbis lázmérõért kapkodnának.De ha bakonyi, akkor is nagyon olcsó.

#774 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 19:41

Hahó, sürgõs! Akácoszlop (hámozott) köbméteréért 15 ezer forint reális ár avagy sem?

Hozzászólás megtekintése

Szerintem reális, ha legális. Ha nem akkor drága.

#775 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 20:05

Köszönöm.

#776 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 20:39

Szerintem reális, ha legális. Ha nem akkor drága.

Hozzászólás megtekintése

Kemény vagy packa!Kiszúrnád a szemüket pár forinttal a fatolvajoknak? :D :D :D

#777 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 24. - 23:20

Én akármivel kiszúrnám, még forint sem kéne hozzá! :D

#778 amigo

amigo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 986 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 0:36

Hozzászólás megtekintése

Háncsolj meg ennyi fát, és utána döntsd el.. :kir:Bocs, Mano voltam!

Edited by amigo, 2006 május 25. - 0:36.

#779 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 6:49

És milyen szellemes!

#780 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 8:05

Én akármivel kiszúrnám, még forint sem kéne hozzá! :D

Hozzászólás megtekintése

A profilodban lévõ fotót nézve nem is gondolná az ember, hogy ez a kis ember egykor erdõtulajdonos lesz. :D .

#781 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2006 május 25. - 15:37

Mert nem is. De még lehetek! :gm:

#782 szmöre

szmöre

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 122 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 9:00

Hali,van valakinek gyakorlati tapasztalata lókarámban lévõ fa megóvására? Sajna kicsi a hely, tehát teljesen a fát kikeríteni nem lehet. Mivel lehetne burkolni lómentesen?

#783 Lear

Lear

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 677 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 15:04

Van valakinek infója az idei szénaárakról? Körbála árak érdekelnének jó minõségû szénából. Ha valaki tud ilyet kérem ossza meg velünk....Köszi!

#784 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 15:22

írtam magánt

#785 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 21. - 16:59

Hali,van valakinek gyakorlati tapasztalata lókarámban lévõ fa megóvására? Sajna kicsi a hely, tehát teljesen a fát kikeríteni nem lehet. Mivel lehetne burkolni lómentesen?

Hozzászólás megtekintése

Mi kerítéshálóval vettük körbe,az bevált.

#786 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 19:38

Kedves Lovarda tulajdonos sorstáraim !Okulás képpen elmesélem az elmúlt két nap történetét .Kedden 10 óra magasságában hívnak a lovardából , hogy Apeh igazolványt mutogató emberek jelentek meg és egy tányérsapkás is van köztük .Éppen a másik városban voltam , mondtam , hogy türelem üljenek le és megyek .Közben szóltam a lovarda vezetõmnek , hogy mindenkit zavarjon haza akinek nincs munka megállapodása velünk .Oda értem , bemutatkoznak Békés megyei Apeh és VPOP -tól négyen . Azonnal tudtam , hogy valaki feljelentett , mert én csongrád megyei vagyok , ezt megis erõsítették Õk.Teljes leltár , felvették a lovakat név és tulaj szerint és szerszámokat leltárban , az épületeket , a táborozó gyerekeket , oktatókat , a büfé összes üdítõjét és piáját .délután négykor mentek el , azzal , hogy ma reggel 9-tõl folytatjuk a könyvelõknél .Ma ott is voltak 9-kor , bemutattam az összes bértartói megállapodást a hozzájuk tartozó számlákkal , a táborozó gyerekek jelentkezési lapjait a befizetési bizonylatokat , munka és megbízási szerzõdéseket . A 2004-2005-2006 összes könyvelési papírját bekérték . Megkellett tétetelesen mutatnom számlán a lovarda a lovainak vásárlását , a nyergek kantárok stb számláit darabra pontosan .A büfé számláit az utolsó deci rostos narancsléig .Csodák csodája minden megvolt , na ettõl nagyon dühösek lettek és elkezdtek mindenbe belekötni .Végül is a jegyzõkönyve beleírták mint hiányosság , hogy a lovasoktatókat nem alkalmazhatom megbízási szerzõdéssel csak munkaszerzõdéssel igy két fõ 3 napi foglalkoztatása illegális .Rohadjon meg az az állat aki feljelentett , most van folyamatban az ismeretségen keresztül a nevének kiderítése , mert ugyan vannnak tippjeim , de csak olyan embernek tördeltetem el az ujjait akirõl bizonysan tudom hogy a feljelentõ levelet írta .Tanúlság - minden le kell papírozni még azon is túl amit normálisnak hisz az ember .Az a gané aki feljelentett , nem tudta hogy nálunk minden csak számlán kerül be mert pályázni csak nyeséges vállalkozással lehet .Nagyon fáradt és megkeseredett vagyok most , pár pohár ital és alszom reggelig .Vigyázzon mindenki !

Edited by Dél-Alföldi, 2006 június 28. - 19:40.

#787 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 19:56

A spiclik ellen nincs hatásos védekezési mód. Az én cégemnél is volt olyan év, hogy ötször vonult ki az operatív osztály. (Õk ugranak a feljelentésre) A végén már õk is mosolyogtak, de kénytelenek voltak jönni...

#788 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 20:34

Hmm...konkurencia?

#789 kjudy

kjudy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 437 hozzászólás

Közzétéve 2006 június 28. - 21:25

Ráadásul 10 000Ft egy feljelentés, kinek ér ez ennyit :confused:

#790 Guest_Ezüstke_*

Guest_Ezüstke_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 29. - 7:24

Annak aki ki akarja csinálni a tulajt teljesen, de hogy valaki ilyen h.... legyen. Tudhatta volna, hogy számlás rendszer van. Nem baj bukott 10.000.-ot! :)

#791 Guest_Ezüstke_*

Guest_Ezüstke_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 29. - 7:32

Ja d... m... ,de az uniós szabványoknak megfelelsz és ez szép teljesítmény! Gratula ;)

#792 Orsi

Orsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 859 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 29. - 9:35

Ne is érdekeljen kedves Dél Alföldi!Nyugodj meg és ne kerestesd az elkövetõt, mert ha mindent rendben találtak akkor Te egyenesen jössz ki a zûrbõl és emelt fejjel.És akkor a rosszindulatú feljelentõd sem tud többet kiszúrni veled és nem is fogja megpróbálni többet, mert így többé nem tud rajtad kifogni.Én a helyedben csinálnék mindent úgy ahogy eddig, had legyen feljelentõd továbbra is írigy kutya.Higgadj le és gondold még egyszer végig!

#793 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 29. - 12:43

Én a helyedben csinálnék mindent úgy ahogy eddig,

Hozzászólás megtekintése

Orsikám, csillagom!Mert téged még biztos nem nyomott fel senki. Különben nem lennél oly higgadt.Csak a naptárt, a naptárt is figyeld!reméljük az elmúlt hónap alatt már felkerültek a gipszek. ;)

#794 Dél-Alföldi

Dél-Alföldi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 608 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 30. - 9:43

Lenyugodtam már valamennyire , de ha eszembe jut megemelkedik a vérnymásom kicsit .Abban nem vagyok biztos , hogy nem jelentenek fel újra .A feljelentõt nem sikerült megtudnom sajnos .Nem az volt a gond az ellenõrzéssel , hogy féltem volna hogy bármit is találnak , hanem az hogy elcseszték az idõmet .Nem folytattam a történetet , mert csak két napot meséltem el .Miután nem találtam semmi nagy fogásra utaló jelet a lovardánál . Harmadik napon dél körül csörög a telefonom , Apeh ellenõr - a tanya elõtt állnak és szeretnének velem és a férjemmel beszélni . Na ettõl elborult az agyam , és mondtam kizárt dolog az elmúlt két napot velük csesztem el nekem erre ma nincs idõm , a férjem meg vidéken van .De õk mégis és akkor holnap jönnek , mondtam holnap se jöjjenek , akkor hétfõn na akkor sem érek rá , és megegyeztünk a keddi napban .Kedden szeretnék a férjem tavaly megszünetett építész tervezõi magán vállalkozásának iratait megnézni és az én reklámcégem elmúlt két évét ellenõrizni .Jöttek is kedden , és megint semmit nem találtak .Na akkor folytassuk alapon , holnap - tovább a férjem építési cégének elmúlt két éve és az én alapítványom elmúlt éve .Szerda - megint semmi .Semmi szabálytalanságot keresztbe számlázást a cégek között stb nem találtak .A legszemetebb dolog az volt ebben , hogy a normál ellenõrzés úgy zajlik , hogy a helyszini ellenõrzés után kb 2 hét múlva kell bemutatni az iratokat amiket kérnek és nem másnap vagy azon a napon .Valami nagyon dúrva és negy értékû visszaélésre ill. adócsalása és keresztbe számlázásra vonatkozó bejelentést kaptak és buldog módjára próbáltak belekapaszkodni mindenbe .Többször megpróbáltak belezavarni bizonyos dolgokba kereszt kérdésekkel , de nem ment nekik .Még nincs vége , mert a vizsgálatról lezáró jegyzõköny nem érkezett , igy még nem tudom mennyibe fog kerülni nekem ez a pár nap .

Edited by Dél-Alföldi, 2006 július 30. - 9:44.

#795 realcowboy

realcowboy

Magnum

• Fórumtag
  • 8.060 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 30. - 9:48

Abban nem vagyok biztos , hogy nem jelentenek fel újra .A feljelentõt nem sikerült megtudnom sajnos .

Hozzászólás megtekintése

Ezért jó, ha a barátainkat csak reméljük, bízzuk, de az ellenségeinket biztosan ismerjük. :D

#796 Amira

Amira

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 383 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 30. - 10:26

Már jólmenõ vállalkozást sem érdemes tartani.

#797 Sedon Béla

Sedon Béla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 304 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 30. - 10:59

Rájöttem! :gm: az ellenõrszerv megpróbálta megtalálni az egyetlen böcsületes lovardatulajdonost és most csupa nagybetûvel, beírnak a naplójukba. Ha felkérnek a gittegyletük vezetésére, nehogy elválalld!! :D Amit én ebbõl látok, az hogy profin teszed a munkádat, hiba nélkül és rengeteg vállalkozás példát vehetne rólad! Csak ismételni tudom az elõttem is gratulálókat, le a kalappal elõtted!(Bocs a poénokért de ez annyira vérlázító, hogy másképp nem szabad vele foglakozni, mert csak felesleges idegeskedés)sajnos a dögöljön meg a szomszéd tehene címû akció még mindig divat kis hazánkban. :mad: pedig azt hittem ezek az emberek már rég kihaltak.

#798 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 31. - 20:34

Húazannyát, micsoda szerszám, ennek aztán felém is lenne deflorálni való ez-az.

#799 kikinda

kikinda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 359 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 9:27

http://www.delmagyar...d=71&cid=129630bigblue hozzászólt egy másik topikban. Lehet, hogy ez a csodaváró nagymama jelentett fel, Dél-Alföldi.kikinda

#800 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 9:56

Korrekt volt a Délmagyar. A nagyi meg gyagya....