Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#761 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 8:25

Persze! A Lacinak gulyás! Nekem meg fogyasztó tea! Ez diszkrimináció! Nem tudja valaki az ombudsman elérhetõségét? :dev: B1 :dev:

Péter.Mam csak azt akarta a tudtodra adni finomul, hogy van felesleg. :gm: :D (Hát nem áldott jó asszony?) ;)

#762 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 8:41

Péter.Mam csak azt akarta a tudtodra adni finomul, hogy van felesleg. :gm: :D (Hát nem áldott jó asszony?) ;)

Felesleg? :huh: Az én hab testemen? :mad: Aroon, most megsértettél!(By Mam kontra Õz)B1

#763 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 9:13

Aroon, most megsértettél!B1

Ne mááá. :rolleyes:

#764 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 14:21

Aroon!Szánom-bánon bûnömet! Nehogy komolyan vedd! Csak tráfálkozni akartam! Illetve kissé ironizálni azon, hogy mennyire elharapózott a fórumon az a jelenség, amikor valaki valamit véletlenül -vagy szándékossan- félreért. Tudom, neked is van néhány ilyen "kedves" ellenlábasod.B1 :ang:

#765 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 19:13

Hát megérkeztem. Szinte egész nap utaztam-vásároltam, ügyeket intéztem megint. Hazafelé azon gondolkodtam, vajon kijelentkeztem-e, vagy kikapcsoltam-e a gépet. Mert milliószor elõfordult, hogy bejelentkezve (valamelyik topikban) ottmaradtam, estére meg nem gyõztem magyarázkodni, miért nem válaszoltamaz msn-ekre, magánokra, egyebekre... :kv: De látom, itt közben behavazott a táj... :kir:, bár elég rosszul csináljátok (kilóg a lóláb :ang: ) ezt még gyakorolni kell! ;) Bundikám, neaggógyy, mikor legutóbb itt voltál, nem azzal kezdtem, hogy "desokat fogytáááál! :yeah: " ?!Ezt a nyereg-ügyet meg még meggondolom. Mert Herceg szempontjából tökéletes. Bár az sem ártana, ha nekem is az volna. :rolleyes: [Ha még Aroontól is kapok birkaizét, úgy el leszek látva, hogy ha megérkezik az Angyi-nyereg, kívül-belül kiszõrözöm/bõrözöm. :yeah: :kir: ]

#766 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 19. - 16:20

Kedveseim! Itt van alantam G.Peti felhívása. Személy szerint én jó ötletnek tartom a törekvését- Hisz a "LOVASÉLET TÁJOLÓ" (Lovas név- és címregiszter)-ban csak a hivatalosan "lovardaként" mûködõ helyek vannak regisztrálva.Bár t.képpen G.Petinek is hasonló a célja, de az õ "gyûjteményébe" (melybõl ha jól tudom könyvet- és DVD-t szeretne) beleférnek az olyan lótartó helyek is, melyek nem ötcsillagos, üzleti vállalkozások, hanem egyszerû, lótartó "lovasudvarok", ahol bármikor szivesen látnak/várnak minden lovas embert, érdeklõdõket, lovazni vágyókat, vagy akár csak lósimogatásra, ismerkedésre váró vendégeket.BundásB1, Aroon, RIEDERMAN, Detti (Katica 43), Méz, Natos, (hirtelen most ti jutottatok eszembe, - és bocsánat attól, akit kifelejtek) és mindenki, aki élni akar a lehetõséggel, szerintem ne spóroljatok meg egy e-mailes "bemutatkozást".

Edited by Ágimam, 2006 december 19. - 18:01.

#767 GabiPeti

GabiPeti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 286 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 19. - 17:21

Kedves lovardatulajdonosok, lovasok!!!JELENLEG EGY LOVARDAKALAUZ ELKÉSZÍTÉSÉN DOLGOZOK, MELYBE SZERETNÉM ÖSSZEGYÛJTENI MAGARORSZÁG ÖSSZES LOVARDÁJÁT, LOVASPANZIÓJÁT, ÉS AZ EGYÉB LOVAS KOMPLEXUMOKAT. eHHEZ KÉRNÉM A SEGÍTSÉGETEKET, HOGY LOVARDÁTOKRÓL, KEDVENC LOVAS HELYETEKRÕL BEMUTATÓKAT KÜLDJETEK NEKEM.RÉSZLETES LEÍRÁST A http://www.nyihaha.tuti.hu/ oldalon találhattok!Üdv: Gábor Péter!!!

#768 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 21. - 10:52

Bundasb1!Boldog születésnapot :yeah: , jó szülinapi lovaglást (kár hogy pont ma nem tudtam menni :eek: ) Isten éltessen! :kocc:

#769 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 21. - 12:03

1edem-B1-edem, tengertánc.... Bundáskánk, mit kívánsz? Mert azt kívánom neked én is! :)Sok-sok boldog, lovazós évet, Péter!

#770 Guest_Peti_*

Guest_Peti_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 23. - 8:10

Mivel holnap biztosan nem a számítógép elõtt fogok ücsörögni, így aztán úgy gondoltam, hogy most kívánok mindenkinekBoldog, békés karácsonyi ünnepeket!Peti

Edited by Peti, 2006 december 23. - 8:12.

#771 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 23. - 15:24

Kissé megkésve, de annál nagyobb örömmel vettem kedves soraitokat! (Kissé sûrû volt az elmúlt két nap!)Köszönöm mindenkinek mind a magán, mind a nyilvános köszöntéseket. Nagyon kedvesek vagytok.Üdv: B1 :kocc:

#772 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 27. - 13:55

Ezt meg véletlenül a Balaton-Felvidék topikjába írtam. (Mert ott láttam Detti írását, oszt... eetévettem,na! :kv: ).

Sziasztok! Így a két ünnep között is boldogot, kellemeset Mindannyiótoknak (most már az Új Esztendõre is!), és jó lovazásokat.A mi igazi karácsonyi ajándékunk tegnap érkezett meg, egyszerre két télapó hozta :D, Mongol és Bare. :)Készülök egy nagobb-eresztékû beszámolóra (a Kis szinesek-be, v. valahova), a képeken még délután dolgozom. Itt, most csak annyi, hogy nem jött be a mostanában egyre jobban aggasztó rémálmom: mármint hogy a két fiatal lovunk több hónapi "használaton-kívüliség" után majd jól fityiszt mutat nekünk, hogy: " - Feladat? Még mit nem!?... Szóval Herceg szerdán bizonyította, hogy emlékszik mindenre, amit a tanítója a "fejébe vert" :D, tegnap pedig Angyi mutatkozott be, mint "öreg harcos"... :ang: A Tamus-féle õsmagyar nyereg fantasztikus, gyönyörû, (a hevederszíj rövid lett, de már a doktorbácsinál van, meghosszabbítás céljábul).Képek, beszámoló kicsit késõbb. Katica431! Nincs kedvetek a napokban átruccanni? :kv:

És én is köszönöm az üdvözleteket, jókívánságokat, akinek esetleg nem válaszoltam, attól itt kérek bocsánatot, de a végén már követni sem tudtam, ki kivel van... :D

#773 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 11:36

Meglestem, nagyon szép. Bõröd van már rá? :)Itthon a lovaknak amúgy baromi jó kedvük van, gyorsak, mint a szél, és kezd bejönni a tél. Izomláz is van...Elvileg apának ma Hajmáskér a cél. Hogy gyakorlatilag mi lesz, azt nem tudom. És katona-nyereggel. (meg kéne már mutatnom, igaz?)

#774 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 28. - 13:24

Meglestem, nagyon szép. Bõröd van már rá? :)Igen-igen, a "Kis szinesek"-ben már ott van a beszámolóm, ott használatban (felszõrözve-bõrözve) is vannak képek.... És katona-nyereggel. (meg kéne már mutatnom, igaz?)

Hát már nem ártana némi képes anyag... :kv: (Na meg egy kis "valóságos" Sütyi-anyag ittendék helyben-e! ;) :kir: Azt nem írtam a beszámolómban, (mert nem akartam még hosszabbra nyújtani, amúgy se rövid) hogy Bare után Fecó is ment Angyival jó ideig, legutóljára aztán megint én, de most már "biztonsági kíséret" nélkül. Ekkorra Angyinak már rendesen elfogyott a kedve, ment volna szénázni a többiekhez, ennek ellenére egy rossz mozdulata nem volt. Egyedül (instrukciók nélkül) nem tudom, hogy fordítottam volna vissza a szénázótól, de ezek a fiúk annyira jól (rövid, tömör, érthetõ és használható utasítások) magyarázták,mit csináljak, hogy aztán velem sem ellenkezett, megadta magát. :) (Tényleg egy tünemény kis ló, na! A belovaglója szívét rendesen melengette volna, ha látja... :ang: )

#775 Fokos

Fokos

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 31. - 16:31

Kedves Bundás! 29.-én merre jártál? Én ui. kétoldalról megszemléltem birtokodat, de egy árva kutyán és piros Cittroenen kívül nem láttam senkit. Még Gyuri barátunk se ért haza. Ja majd elfelejtém Szõrmotorral voltam! Anemfogadott hívás tõllem származott. Elég macerásan tuttam felírni a lu hátán. Csak azér nem kérem a panaszkönyvet, mert elõre nem jelentkeztem be. Sebaj. Montam az Árkovics Gyurinak, hogy fagyasztassa le az én teámat, majd lekközelebb megiszom. Viszont elég jó idõt mentünk ill.jöttünk. Kevés kacskaringózással 1,5 óra. Kevés vágta semmi eszetlen rohanás. Nekem jól esett bár a katona nyereg elég kemény. No üdv mindenkinek és BUÉK!!!

#776 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 1. - 17:13

Boldog új évet, így január elsején! Most megyek és alszom! :)

#777 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 2. - 10:13

Kedves Fokos!Ez igazán nem szép tõled! Fél éve várok arra, hogy végre megjelenletek nálunk lovastól, erre te pont akkor állítasz be, amikor elhúzok otthonról!Amúgy Szlovákiában voltam síelni. ( A telefonom meg a kocsiban "felejtettem")Remélem ez az apróság nem vette el a kedvedet, és hamarosan ismét erre jártok! A teádat nem jegelem, de ígérem kaptok frisset, ha meglátogattok. (Hideg esetén esetleg egy kis rumot is találhatunk bele.)Boldog Újévet minden fórumosnak!

#778 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 8. - 11:18

Mit szóltok! Ismét kaptunk az idõjárás felelõstõl egy ajándék hétvégét! :yeah: Nekem nagyon jól jött össze:Három hét kihagyás után (család, ünnepek, sítúra) szombaton végre ismét felnyeregeltük a paripáinkat. Kimenni ugyan nem mertem de a karámban elvoltunk vagy két órát. Mit-ne mondjak, nem volt túl meggyõzõ a produkciónk: a lovak sokat felejtettek, mi mégtöbbet!Vásarnap ragyogó napsütésre ébredtünk! Jött is az ötlet: máma kimegyünk terepre. Csakhogy bennem voltak némi kétségek, igy aztán addig-addig húztam az idõt, mig egyszercsak telefonált Fokos, Hogy mik a terveink, mert õ alig egy órányira van és tulajdonképpen jöhetne erre is. Na, erre aztán gyors öltözködés, lópucolás, nyergelés, majd irány a lõtér! A falu határában aztán találkoztunk is Fokossal. Kellemes tavaszias idõben barangoltunk tovább. Lovacskáink a hosszú kihagyás ellenére viszonylag jól viselték magukat. Dáriusom ugyan rendszeresen vidám játékos vágtaugrásokkal, és néhány bakolással próbálkozott ügetés közben, de végülis hagyta magát meggyõzni. Egyszer ugyan csúnyán belegázoltunk a lelkivilágába: hagytam magam rábeszélni egy rövid lassú vágtára. Fokos szívós kis arabja szépen megindult, lányom Pálmával utánna. Én is mondtam Dáriusnak, hogy na most majd megmutatjuk! És mindent beleadva mentünk utánnuk! Kissé olyan érzés volt, mintha én hintalóval mentem volna: nem vertek ránk sokat, talán csak ötven métert száz méterenként, mert tényleg nem siettek. Lovacskám némileg a lelkére vette a dolgot, viszont miután túltette magát a kudarcon meglepõen jó tepójú ügetéseket produkált a túra további részében.Fokos mutatott néhány jó kis terepet, valamint egy "patamosót", ahol kicsit szoktattuk a lovakat a patakhoz. (Naná, hogy közben lemerült a fényképezõgépem.) Aztán elköszöntünk és ki-ki hazaindult. Útköben még összefutottunk két lovassal, akikrõl kiderült, hogy a szomszéd faluban laknak.Bocs, ez kissé hosszúra sikerült!Másnak is összejött a hétvége? :) Beszámolók??Jó hetet mindenkinek: B1

#779 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 8. - 17:59

Én mostanában - akárhova nézek - mindig csak azt látom, hogy mindõtöknek megvan a maga jó kis lovas társasága... És irigykedek. Folyamatosan. Nem jó ez így. :( Valamit ki kell találnom.(Valamiért nem mûködnek a linkek. De lehet jobb is... :hupp: )

#780 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 8. - 18:30

Hajajj, akkor én már inkább nem is írok (élmény)beszámolót a vasárnapomról. Kivételesen ugyanis nem egyedül lovagoltam.

#781 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 8. - 19:23

Fokosésbandukoltunk továbbTalán így jó!Az én hétvégém tanulással (ill. hogyan csináljunk úgy, mintha tanulnánkkal) telt, de a hétvégén remélem már kijutok én is a rétre. (most látom Játékon már megint katona nyereg volt? Én is ki akarom próbálni, de csak ha apa nyergel [baromi nehéz], és előtte legalább 2 nappal mozog a ló. :D )Örülök, hogy végre sikerült összehoznotok egy randit...hogy ezt is megértük. Ágimam, így már legközelebb te jössz! És az új nyereg. :)Mostanában nem ültetek lovon? Fecóval mi van?

Edited by Sütyi, 2007 január 8. - 19:24.

#782 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 8. - 22:21

Hajajj, akkor én már inkább nem is írok (élmény)beszámolót a vasárnapomról. Kivételesen ugyanis nem egyedül lovagoltam.

Jóvan, nembánom... írjad! :hupp: Má' ugyis mindig csak nyáladzom, mikor az élményeidet írod. :rolleyes: :rolleyes: (De akkor fotókat is ám! :D)

Fokos (Dejó! Fokos épp telekommunikál a lovon! :yeah: "...- HalLÓ, - egyen zabot!" :D)ésbandukoltunk tovább (Bundikám, hova fogysz már?! Alig ösmerlek meg! :huh: )Talán így jó!Az én hétvégém tanulással (ill. hogyan csináljunk úgy, mintha tanulnánkkal) telt, de a hétvégén remélem már kijutok én is a rétre. (Jól van, kicsi szivem, neked most az a legfontosabb dolgod, hogy tanulj. ...Hiszen annyi, de annyi idõd lesz még lovazni...)(most látom Játékon már megint katona nyereg volt? Én is ki akarom próbálni, de csak ha apa nyergel [baromi nehéz], és elõtte legalább 2 nappal mozog a ló. )Örülök, hogy végre sikerült összehoznotok egy randit...hogy ezt is megértük. Ágimam, így már legközelebb te jössz! És az új nyereg. :) Mámostesztet hogyérted? Hogy én megyek oda, vagy hogy én következem? Mert momentán csak az utóbbit tudom megvalósíthatónak elképzelni... (Azt viszont már nagyon várom! :))Mostanában nem ültetek lovon? Hállátom, nemóvasolengömet... :hupp: ITTENDÉK írtam le a kalandjainkat... (196. üzi) :kir: Fecóval mi van? Hát mi lenne, angyalom, múlt hét kedd óta ostorozza azt a négyszázakárhány lovát a messzeségben. :( Szombaton Hollandiából hívott, remélhetõleg erre a hétvégére hazaér. Õ is mindig kérdezi: " - Felültél? Felültél? Kint voltál?" :rolleyes: (De a Mulás-berezelõs-jólvégzõdõst nem meséltem el neki, mert akkor meg csak agyal azon, mi lesz, ha valami bajom lesz... :kv: Ehh... Nem jó ez az egész lovazás így nekünk! :( Azonnal kõtözköggyetek! Mind, ahányan vagytok! (Mosmáasztán! :hupp: )

#783 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 9. - 9:04

Sütyi! Ezt meg hogy csináltad? Tudom, hogy Off, de áruld már el nekem, hogy hogyan lehet ekkora méretben belinkelni a képeket! (Nekem -ha egyeltalán sikerül- akkor is csak a negyede lesz.) Igen, jól láttad katonanyereg birkabõrrel (szerintem). Nem gyõztem irigykedni! Na, meg azért is ahogyan ült benne.Mit gondolsz, van rá esély, hogy a hétvégén négyesben menjünk ki?Ágimam!Valóban egy karcsú csinos virágszál lett belõlem, de az említett képen Fokos látható. Én az árnyék vagyok a második kép alján.Gratulálok a Mulattos kalandodhoz! Bátor vagy, hogy így is felültél rá! Sütyi szerintem nem úgy értette, de nem rossz ötlet, eljöhetnél felénk néhány napra, és kipróblhatnád a mi paciainkat is! (Szállás, kaja, ló, karám, terep megoldható.)Más: kérlek, gondolj a bénákra (rám) is: az ilyen sztorikat máskor is linkeld be ide, mert különben lemaradok róla.Méz!Ugyan nem ismerjük egymást, de én élvezettel szoktam olvasni a beszámolóidat, úgyhogy légyszi....B1A javítás oka: lányom nyakláca a billentyüzet felett szakadt szét, és ettõl némileg hülyén vislkednek a billentyûk.

Edited by Bundasb1, 2007 január 9. - 9:07.

#784 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 9. - 10:32

(Ti akartátok, de ez hosszú lesz... :dev: )Tavasz a télben? - 2007.01.07.Amikor a globális felmelegedés hatásait ecsetelik a TV-ben, az nem túl bíztató. Hosszú távon nyilvánvalóan jól megszívhatjuk mindannyian. Nade azért ennek a jelenségnek vannak jó oldalai is. Peti lovasommal ezt most megtapasztaltuk vasárnap, mikoris 4 órás terepre indultunk Balatonszõlõsrõl.Az autópályán még elkapott minket egy kis zápor, de Szõlõsre érve már felhõknek nyoma sem volt. Felnyergeltük Tinát és Szenátort, majd célba vettük a hidegkúti Noszlopy Gáspár kilátót. Az esõ miatt már nem kellett stresszelnem. Elég volt azon aggódnom magamban, vajon sikerül-e megtalálni a céltárgyat.A szõlõsön keresztül mentünk az Evetes-völgybe. A meredeken felfelé leteszteltem Petit, hogy boldogul most Szenátorral. Sikerült befognia Tina mögé a lovat, így a teszt sikeres volt. Tinával alaposan állva hagytuk Szenit. Az Evetesben nem jobbra mentem a Nagy-mezõ felé, hanem balra Hidegkútnak. Ahogy gondoltam, az ösvény így télen teljesen átjárható volt a nyári dzsungeljelleggel ellentétben. Megint jött egy meredek, kicsit megeresztettük a lovakat, majd innentõl szinte végig lépésben caplattunk egészen a kilátóig, kis ügetést közbe iktatva. A hidegkúti útról jobbra ráfordultam egy ösvényre, amely reményeim szerint a kilátóhoz visz. Hamarosan már számomra ismerõs helyen jártunk. Fél pillanatra ugyan elvesztettem a fonalat, mikor körülöttünk mindenhol a zöld jelzés volt, de sehol a sárga. 5 perc keresés után meglett a sárga is, aminek az útvonalán áll a kilátó. Így aztán hamarosan a kilátó tövében találtuk magunkat. Tinát kikötöttem a napra a bokrokhoz, Szeni pedig egy ismertetõ tábla tövében legelészett. Szenátor még a karrágásáról is elfeledkezett. Bár ez lehet, annak volt köszönhetõ, hogy Peti kabátját a hátára terítettük, de idõközben lecsúszott a nyakára, így Szeni azt hihette, a nyakörve van rajta. De szerintem ennyire nem hülye. Tina élvezte a napsütés símogató melegét, és számomra meglepõ módon teljesen nyugiban pihent. Persze nem csak õ élvezte a napsütést. Valósággal olyan érzés költözött belénk, mintha egy könnyed május végi kiránduláson lennénk. Megmásztuk a kilátót, lõttünk pár képet, aztán uccu tovább.Szóba került a Koloska-völgy, mint következõ cél, de én magamban inkább az ahogy esik, úgy puffan elv alapján egy ismeretlen ösvényen indultam tovább a kilátótól. Ha a Koloska felé visz, akkor oda megyünk, ha máshová, akkor meg oda. Nagyon tetszett az ösvény. Rábukkantunk egy hatalmas disznódagonyára, amirõl Tina alig tudta levenni a szemét. Baktattunk az árnyas ösvényen, majd visszaérkeztünk Hidegkútra. Innen a szokott ösvényemen elgaloppoztunk a balatonszõlõsi szõlõföldek tetejéhez. De nem hazafelé vettük az irányt, hanem balra fordultam. Végighaladtunk a lovarda vadhálóval körbevett birtokhatárán, majd felcaplattunk a Nagy-mezõre. Most haloványan még a Balaton túlpartja is látszódott. Nem úgy, mint múltkori deres túrám alkalmával. Most annyira finoman melengetett a nap, hogy akár rövidujjúban is süttethettük volna magunkat lóháton ülve.Az Evetes-völgy felé mentünk vissza. Itt találkoztunk egy quadossal, akit a pokol legmélyére kívántunk, miután jól az orrunk alá büdösített. Megint visszatértünk a szõlõsbe. A szõlõs alján végigügettünk, majd a nyaralóknál mentünk vissza a lovardához.Miután lenyergeltünk, felmentünk megnézni az új istállóban lakó lovakat. Természetesen köztük kedvenc kis árva Szõkémmel. Olyan aranyos az én "pici" lovacskám! Kivezettem a bokszból picit, hadd nézhessem meg jobban magamnak. Most széltében nõdögél, a marmagassága szerintem nem nõtt.Összevetve nagyon jó napunk volt. Bár minden hétvégén lenne ilyen. Kis lovaglás, kis lovazás, szép idõ... Mi kell még? :ang: Összes képek.(Kellemes olvasgatást! Én most elhúzok kicsit Gyöngyösre tanulni, de este visszatérek. :gm: )

Edited by Méz, 2007 január 9. - 10:33.

#785 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 9. - 10:38

Péter! Akkor Fokos nagyon hasonlít hozzád, mert ITT tényleg tuttira rád tippeltem. Balra pedig - gondolom - a lányod, ugye? (Apáám, õ ismekkorát nõtt tavaly nyár óta! :eek: )Hát persze, azon vagyok, hogy az itt-ott elhintett kalandos beszámolóimmal benneteket is untassalak! :DDe akkor már ide idézem az "Enyémgyõriek" topikjában elkövetett pár sort is:

Mam!Végre :) Szerintem jó hatással volt a multkori sarokban megijedõs után fennmaradós és továbblovaglós projekt Angyin :D hajrá!!! :kocc:Caly

Ja-ja, biztos... De pont olyankor senki nem néz oda. :hupp: Monnyuk ez sokkal izgalmasabb volt annál, és Gábor-lovász ippeg nézte (vetette is a körösztöket :D ) és ami a lényeg, sajnos mindebbõl nem az maradt meg bennem, hogy milyen ügyes vagyok, hanem hogy miket tud Mulatt alakítani... :huh: Nem baj. Gyûröm-gyûröm, aztán majd csak lesz valami. (Gyõzelem, vagy rokkantkocsi. Esetleg - ha úgy alakulna - nem lesz könnyû dolgotok, mert egyrészt úgy végrendelkezem, hogy a hamvaimat a Somló tetejérõl kell szélnek ereszteni, másrészt a margaréta a kedvenc virágom - rezgõvel! :D - és ha ugye télen történik a dolog... :kv: )

Méz! Hát éppen errõl beszéltem. Szóval azok a kis túrácskák, amikrõl te egy-egy beszámolót idekanyarítasz, mindig azt erõsítik meg bennem, nekünk nagyon spéci lett volna egy ilyen lovacska, mint a tiéd. Kicsit összekavarodtam most, mert én éppen egy szõkére emlékszem, (a kicsi anyukája?) amit lovagolni szoktál, és õ is nagyon nyugis ló. :)Teljesen irreális, de tény, hogy én igazából a magányos sétáidat irigylem nagyon. (Mikor fogok én ilyen lazán egyedül terepre menni? :confused: )Szóval (hogy kinyögjem a lényeget) minden beszámolód olvasásakor csurgatom a nyálamat.

Edited by Ágimam, 2007 január 9. - 11:53.

#786 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 9. - 21:46

Méz! Hát éppen errõl beszéltem. Szóval azok a kis túrácskák, amikrõl te egy-egy beszámolót idekanyarítasz, mindig azt erõsítik meg bennem, nekünk nagyon spéci lett volna egy ilyen lovacska, mint a tiéd. Kicsit összekavarodtam most, mert én éppen egy szõkére emlékszem, (a kicsi anyukája?) amit lovagolni szoktál, és õ is nagyon nyugis ló. :)Teljesen irreális, de tény, hogy én igazából a magányos sétáidat irigylem nagyon. (Mikor fogok én ilyen lazán egyedül terepre menni? :confused: )Szóval (hogy kinyögjem a lényeget) minden beszámolód olvasásakor csurgatom a nyálamat.

Hajajj. Akkor itt valami kavarodás történt. :)Szõke még csikó. 21 hónapos. Így még nincsen semmi dolga, éli a lógyerekek gondmentes életét.Szõke mamája Sárika volt, de rajta nem lovagoltam sajnos. Egy másik hidegvérû kancával mentem párszor. Õ Csillag. De az is régen volt már. Akivel rendszeresen terepezek 2 és fél éve, az Tina, a tarka pónikanca. Õ most lesz 18 éves. És nincs rokonságban Szõkével. :) Tulajdonképpen 2 év (nem rendszeres) munkám ment bele, mire ilyen jól összeszoktunk. Most merem ezt kimondani, hogy a legutóbbi 4-5 terepünk alatt már tényleg nem arról szólt a dolog, hogy Tina menni akar ezerrel, én meg nem gyõzöm visszafogni. Most már a 4 órás terep alatt szinte végig lógó szárral lovagoltam. Egyedül akkor kapta fel a vizet, mikor összetalálkoztunk a quadossal. Akkor kellett neki 10 perc, hogy megint nyugodt legyen. De nagyon meg voltam vele elégedve. Azon lepõdtem meg leginkább, hogy a kilátónál olyan nyugodtan ácsorgott. Régen össze-vissza forgolódott volna. Most egy lépést sem tett semerre.Hogy teljesen õszinte legyek, mostanában érzem úgy, hogy teljesen simulékonyan ülök a nyeregben. Ezt valahogy úgy kell érteni, hogy ha Tinának netán eszébe jutna oldalra ugrani, megtorpanni, bakolni vagy hasonlók, akkor sem mozdít ki az egyensúlyomból. Mintha oda lennék ragasztva a nyereghez. És ez nagyon jó érzés. Persze ehhez biztos az is hozzájárul, hogy Tinának szinte minden rezdülését ismerem, így legtöbbször tudom, melyik szituációban mi lesz a reakciója.Ági! Ha idõd engedi, szerintem próbálj minden nap felülni a lovaidra, akár csak otthon a karámban.A laza, elengedett ülés alapja a szétnyitott váll, kitolt has, és lazán leengedett sarok (lazítsd el a bokádat). Szerintem legtöbbször bejön az az elv, ha laza vagy, a ló is elengedett lesz alattad.Ha úgy érzed, a karámban jól megy a lovaglás, akár csak lépésterepre is érdemes lenne kimenned. Még ha 20 percig tart is az egész. Aztán szép lassan lehetne növelni az idõtartamot és a jármódokat.Remélem, hamarosan olvashatunk Tõled is olyan beszámolót, hogy mi csurgassuk itt a nyálunkat! ;) :ang:

#787 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 9. - 22:00

Hát, de drága vagy! Igen, valahogy én is így gondoltam-terveztem az én lovaglásomat. De te biztosan gyakorlott lovas voltál már, amikor Tinát "kézbe vetted". Nekem elõször Mulatton kell valamennyire az ülésbiztonságomat elérnem. (És pont a napokban volt vele egy igen kétségbeejtõ élményem, nagyon tudnak ijedezni az atv.-k. Még az öregek is.:() Amikor már visszanyertem valahogy azt a viszonylagos magabiztosságomat, ami az esés elõtt már megvolt, biztosan gyorsabban haladok majd. Angyi oktatója ugyanezeket mondta. Mikor végzett a belovaglásával, és visszahozta nekünk, szinte ugyanezeket mondta, mint most te. :) Még ezt "A laza, elengedett ülés alapja a szétnyitott váll, kitolt has, és lazán leengedett sarok (lazítsd el a bokádat). Szerintem legtöbbször bejön az az elv, ha laza vagy, a ló is elengedett lesz alattad." is szinte szóról-szóra ugyanígy! :) Csillaggal egyébként - az én emlékeim szerint - nem is olyan régen lovagoltál. Én még ott tartok, azoknál a képeknél, miket elõször tettél be a hidegvérûekrõl. És teljesen el voltam olvadva tõlük... :D

#788 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 9. - 22:21

Ez az elv tényleg jó.(Laza ülés...) Csak az a lényeg, hogy ezt minden helyzetben meg kell próbálni fenntartani. Sokszor mielõtt az ember a földön találná magát, mit csinál? Mikor érzi, hogy gubanc lesz, szépen elõredõl, behúzza a hasát, összegörnyed, mert azt hiszi így megvédi magát. De éppen ekkor veszti el az összes egyensúlyát. Máris nem a fenekén ül, és nem az ülõcsontjain támaszkodik. Mikor lovast oktatok, ezt próbálom rögtön az elõs órán tudatosítani bennük. Csak arra törekszem, hogy megtalálják az egyensúlyt a lovon és azt minden helyzetben tudják megõrizni. Stbstb... Gondolom, ezt is elmondta az oktatód. :) Tulajdonképpen 2 éve estem le utóljára lóról, pontosabban Tináról, és visszaemlékezve akkor még görnyedten ültem a lovon. Azután sokszor még nagyon tudatos önkontrollra volt szükségem, hogy ne essek bele a fenti hibába, hanem üljek nyugiban szétnyitott vállal. Aztán ez egy idõ után automatikussá vált, és Tina jópárszor elõadott annál durvább mutatványokat is, de mégis rajta maradtam.Lehet, nem hiszed el, de valahogy iszonyat gyorsan múlik az idõ. Régen ültem már Csillagon: 2004-ben! :huh: Azután Csillag szülési szabadsra ment, majd gyereket nevelt, és tulajdonképpen 2004 óta nem dolgozott/dolgozik semmit. (A mázlista. :gm: )Tényleg! Csak számomra tûnik úgy, hogy az évek egyre gyorsabban repülnek el, vagy másnak is feltûnt? Mondjuk nekem az utóbbi két és fél évem kissé túlpörgött, nagyon peregtek az események, de amúgy is mintha minden gyorsabb lenne...

#789 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 10. - 8:54

"A laza, elengedett ülés alapja a szétnyitott váll, kitolt has, és lazán leengedett sarok (lazítsd el a bokádat).

Ugye, milyen egyszerû mondat? Én fél éve próbálkozom vele! Egyenlõre ott tartok, hogy a második óra vége, harmadik óra eleje tájékán van néhány perc amikor érzem, hogy lazán együtt mozgunk. Csakhogy addigra én már csontra lefáradok, így aztán ez tényleg csak néhány perc. Viszont ezek a percek mindent megérnek! :)

#790 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 10. - 9:23

[quote name='Méz' post='439732' date='2007.01.09, 22:21']... Stbstb... Gondolom, ezt is elmondta az oktatód. :) ....Hát, ami azt illeti, nekem soha nem volt oktatóm. Angyi és Herceg-ló oktatói figyeltek néha-néha rám is, láttak el jót tanácsokkal, és néha kicsit foglalkoztak velem is.Lehet, nem hiszed el, de valahogy iszonyat gyorsan múlik az idõ. Pont én ne hinném el? :kv: Régen ültem már Csillagon: 2004-ben! :huh: Akkor szerintem az lehetett, hogy valamikor errõl a lovaglásról készült képeket láttam tõled, és biztos azért él bennem ilyen élénken, mert annyira tetszenek az ilyen szõkehajú hidegvérûek. :)[/quote][quote name='Bundasb1' post='439812' date='2007.01.10, 08:54']Ugye, milyen egyszerû mondat? Én fél éve próbálkozom vele! Egyenlõre ott tartok, hogy a második óra vége, harmadik óra eleje tájékán van néhány perc amikor érzem, hogy lazán együtt mozgunk. Csakhogy addigra én már csontra lefáradok, így aztán ez tényleg csak néhány perc. Viszont ezek a percek mindent megérnek! :)[/quote] Jóval biztatsz... :rolleyes: Én (azt hiszem), tavaly elõtt õszre már elértem ezt. Az esés óta vagyok merev megint.:( De alakulok-alakulok, és mindent elkövetek, hogy javuljon a helyzet. :)

Edited by Ágimam, 2007 január 10. - 9:25.

#791 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 10. - 16:57

Méz!!!mégiscsak meglett a kilátó? :D bakker elfelejtettm írni,h akkor most mi lesz...vasárnap mi is kimentünk,csak mi egy másik kilátót céloztunk meg :gm: és most vas is becélozunk egyet.Nem talizunk???Felétek megyünk!!!részleteket msnen(ja amúgy a kép,amit fent készítettél...látszik az az utacska,amin mi hazamentünk!majdnem egyenesen hazavisz!)

#792 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 10. - 18:42

Méz!!!mégiscsak meglett a kilátó? :D bakker elfelejtettm írni,h akkor most mi lesz...vasárnap mi is kimentünk,csak mi egy másik kilátót céloztunk meg :gm: és most vas is becélozunk egyet.Nem talizunk???Felétek megyünk!!!részleteket msnen(ja amúgy a kép,amit fent készítettél...látszik az az utacska,amin mi hazamentünk!majdnem egyenesen hazavisz!)

Hajajj, deméghogy meglett! :yeah: Gondolkodtunk amúgy mi is azon az úton, hogy arra menünk, de végül másfelé kavartunk.Ha lenne valaki lovasom, akkor lemennék. Úgyhogy itt is szólok:Ha valakinek ingerenciája van hétvégente jókat terepezni a Balaton környékén, akkor jelezze nálam. Részletek magánban!

#793 Fokos

Fokos

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 10. - 22:23

Kedves Bundás! Elméletileg a hétvége vmelyik naptya jó lesz nekünk.Igaz hazaérkezésem után leszedtem a szõrmotorról a patkókat és így jobban kell figyelni a "kõviszonyokra", de az megoldható. A huculos cimbora már szólt, hogy kivihetjük a paripákat. Tehát ketten vagy hárman mennénk. Valahol Öskü felett kellene találkozni. Ha tudom a pontos napot majd szóllok. F.

#794 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 11. - 8:33

Tehát ketten vagy hárman mennénk. Valahol Öskü felett kellene találkozni. Ha tudom a pontos napot majd szóllok. F.

Hurrá! :yeah: Hiszen az már egy egész komoly csapat!Ha lehet válogatni, akkor nekem a szombat délután, vagy a vasárnap délelött lenne a legjobb!

#795 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 11. - 11:40

Szombatra szavazok! Délután, korán. Minél elõbb, minél tovább. Szülõi ráhatás lesz! Mirzacsikó már vár, azt hiszem.Bundas! Hétvégén segítek a linkeléssel.

#796 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 14. - 9:26

Mi lovagoltunk tegnap. Bundas nem ért rá, de azt hiszem az ő köre ma jön, talán apa már el is indult. :) Én ma tanulok, de tegnap már muszáj volt kimenni. Tavaszi idő (én meg persze téliesen öltöztem, majdnem megfulladtam), a lovak tele, Játék talán még sárlik is. Egy kis hiszti, egy kis futás, egy kis nyugi.Az elején Mirza nagyon felhúzott, most nem ugrált, csak rohant (volna, ha hagyom...), persze érthető, két hete kb. nem mozgott. Nem zavarja, ha fogom a száját, az se, ha beleállítom a másik seggébe, a lejtő sem. Kiskörre vittem, büntesse csak magát, ha ilyen hülye, de két lépés múlva indult újra. Általában nem szokott zavarni, maximum majd kihajtom belőle ezt a nagy jókedvet :gm: , de most felhúzott. Dombon levágtázunk, nem botlunk meg, nagyon jó.Ez volt az első 10 perc. Aztán onnantól minden oké volt, csak a kezem szakadt le, és a ujjam dörzsölődött ki. Játék mutatott egy két csinos kézenállást, hogy ő ilyet is tud, avagy mikor tudom lerúgni a repülőt az égről. Én mondtam apának, hogy gyorsult a ló, de nem hitte el. Aztán most ő is megállapította. Neki eresztettem Mirzát, fussa csak ki magát (Bántánál ami van nagy rét), apa kicsit visszafogta, lemaradtak pár 10 méterre. Másodpercek múlva viszont már a nyakamban lihegett, sőt le is hagytak... :) Futottak egy nagyot és attól kezdve béke. Mirza feje a porban (magyar nyereg) Játék feje a porban (katonai/angol nyereg). Akkor hogy is van ez?...Az idő ma is jó, úgyhogy nyúzzátok az állatokat!

Edited by Sütyi, 2007 január 14. - 9:35.

#797 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 19:32

Vasárnap mi is kijutottunk! Kilenc körül indultunk, gyönyörû napsütésben, teljes szélcsendben. Öskünél ismét találkoztunk a múltkori lovasokkal, és egy darabon együtt lovagoltunk, majd mi továbbindultunk Bántapuszta felé. Ráérõsen léptettünk: bõven volt még idõnk a Fokossékkal való találkozóig. Mielött elértük volna a találkozóhelyet hirtelen iszonyú szélvihar kapott el bennünket. (Eléggé megijedtem, de a lovak egész jól viselkedtek.) A tónál kicsit legeltettünk, elszívtam egy cigit, majd elindultunk volna Fokosék elé, de addigra már jöttek szembe. Meglepetésemre nem Sütyi ült a kis huculon, hanem Sára. (Ajnlanám figyelmetekbe a lován látható kecskebõrös fanyerget. Igazán fess darab.)Fokos a közeli hegyek lábához irányított bennünket. Nekem és lányomnak is meggyûlt a bajunk a lovacskáinkkal. Bemutattunk néhány fura figurát, mire sikerült fegyelmezni õket. A picike hucul tejesen lenyügözött: könnyedén ügetett elöttünk, míg én a másfélszer akkora lovammal többnyire csak vágtában bírtam követni.A hegyek aljában valóban viszonylag szélcsedes idõ fogadott bennünket. Itt már tudtunk beszélgetni is. Hosszasan bóklásztunk, kellemes erdei ösvényeken léptettünk, ügetgettünk. Láttunk szarvasokat is. Hihetetlen közel engedtek bennünket, talán tíz-tizenöt méterre lehettek.Végül egy dombról megszemléltük a vidékünket, megterveztük a hazautat, majd elváltunk. Nem is volt semmi gond, amíg Fokosék látótávolságban voltak: amint eltüntek szem elöl az idegen kancák az én Dáriusom "leeresztett". Kínos lassúsággal vánszorogtunk hazafelé, ügetésrõl már csak enyhe lejtõkön lehetett szó, de az is csak mint a lassitott felvételen. Kis híján bedõltem neki és már azt fontolgattam, hogy leszállok és vezetem, amikor elértünk egy általa már ismert utat. Az én lovacskámat szinte kicserélték: rájött, hogy hazafelé tartunk. Az utolsó kilómétereket vidáman végigügette. (Mindig tudtam, hogy nagy szimuláns, de hogy ennyire...)Fél kettõ felé értünk haza, és mivel vendégeket várunk, jól megkaptam a magamét életem párjától. De megérte! Nagyon jó "kis" túra volt.Üdv mindenkinek:B1Ps: Sütyi! Köszi az okítást, elvileg értem is, de: hiába kattintgatok a "negyed" méretû képre, nekem nem adja ki új ablakban a teljes képet! (Nem csinál semmit.) Erre nincs valami tipped?

#798 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 17. - 21:06

B1, köszi a beszámolót! :) Le sem tagadhatnád a képek alapján, hogy a Balaton környékén lovagolsz. Az utolsó képrõl rögtön a nagy-mezõ jutott eszembe. :) :ang:

#799 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 18. - 8:31

Ja, ja! Ez tulajdonképpen a Balaton felvidék és a Bakony határa. Ebben az évszakban kissé kietlennek tûnik -némelyek szerint máskor is-, de én szeretem ezt a vidéket. Megvan a maga romantikája.

#800 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2007 január 19. - 15:29

Nem tudom miért nem hozza ki neked nagyban is, új ablakban, nekem megy. Amekkora méretben belinkelted, az a kettes, de arra még egyszer rá tudsz kattintani. Elvileg akkor kiadja...