Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hannoveri

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
831 válasz a témához

#761 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 10:56

Azt sem ártana tudni, hogy mi a cél, mire legyen alkalmas a születendõ csikó (és mire alkalmas az anyja).

#762 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 17:01

Köszönöm a gyors segítséget!
A kancámat előző tulaja military-ra edzette, ugrattak is vele kezdők és haladók egyaránt. Versenyekre nem vitték. Én jelenleg már csak hobbizok vele, mert annó voltak láb problémái és azóta inkább kímélem.

A kanca küllemre: http://img4.tar.hu/e...e2/38669982.jpg
172cm marmagas bottal mérve.
A jellemét illetőleg menős, kitartó, néha kissé makacs és önfejű, de engedelmes és jóindulatú ló. Nem tudom, hogy erre gondoltatok-e ez alatt, én így értelmeztem.
A származása pedig "hatalmas"... :)
Apja: Dömsöd Ramzes III.
Anyja: Fáni
Annó érdeklődtem Dömsöd Ramzes után, azt mondta valaki, hogy ismerte és ugróló volt csömörön, de nem volt egy klasszis, csak el versenyezgettek vele.

Én a csikóból inkább "díjlovat" szeretnék, mert az anyjával is díjlovagolnék, de neki kissé kötött a mozgása, nem alkalmas erre. Mindenképpen egy nagyon jó mozgású mént keresnék ami esetleg javíthatná így az anyja kevésbé jó mozgását. Nagy elvárásaim nincsenek, saját csikó maradna, saját használatra a későbbiekben.

Edited by Satin Speed, 2010 február 16. - 17:02.

#763 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 17:08

ez a dömsöd egy csillagos gesztenyepej mén volt? mert akkor lehet, hogy ismertem én is. túl sok fedmén nem volt errefelé korábban. a fáni valszeg senkinek nem mond semmit, innen is hiányoznak a szülõk, ha egy ló bemutatását nézzük. a fotó értékelhetetlen, mert rossz szögbõl, a torzítás miatt kicsit felülrõl van, nem beállított lóval ráadásul. amúgy én tudom, kb. hogy néz ki a kancád, de mégis mozgásban is más látni. dicséretes, hogy javítani akarsz rajta (bár senkit se hallottam, aki az ellenkezõjét akarta volna). érdekes lenne, hogy örökölt vagy szerzett lábproblémái voltak, nehogy erõsítsd az öröklöttet egy olyan ménnel, amelyiknek a csikóin is ki szokott az jönni (pl. a traki hohenstein II. után sok puha-, ill. hosszú csüdû csikó lett). a kötött mozgás bizonyos fokig helyes lovaglással is oldható, az se tisztán genetika. szerintem csak válassz egy neked tetszõ mént, a lehetõ legkorrektebb felépítéssel és jellemmel, ami tetszik is, meg tudod fizetni és megfelel a sütési igényeidnek, aztán hajrá. nem kell túlmisztifikálni, ha csak hobbylónak kell, a cél egy jóindulatú, kellemes mozgású ló, ami akármelyik ménbõl is lehet és a legjobb ménbõl sem feltétlen ez jön ki.

#764 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 17:36

Igen, valószínüleg ez az a dömsöd. Köszönöm a választ, tömör és nagyon korrekt voltál :) Megfogadom a tanácsodat, teljesen igazad van. Csak sokszor túlbonyolítom a dolgokat, ahelyett, hogy alaposan átgondolnám, mint ahogy az te most leírtad nekem. Hálás vagyok a segítségért. :ang:

#765 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:11

A ménkatalógusi besoroláson kívül jelent ez valamit? Mert ha nem,akkor minek?
És fejtsd ki,mert érdekel a véleményed! biggrin.gif

Szerintem ez a mén besorolás, ami jelen pillanatban a magyar sportlóban van nem korrekt. Nem is az alapszabály szerint van. Mert ha jól megfigyeled a besorolást, pofára megy az egész, és a bennfentes klikk érdekei szerint van. Igazán nem szeretnék példákat hozni, csak vannak olyan lovak az engedélyezettben, amik nemzetközi sportban is bizonyítottak, vagy már van felállított mén fiuk és mégis az engedélyezettben vannak. De vannak a kiemelten ajánlottban is olyanok, amik ugyanilyen kritériumoknak nem felelnek meg.

Megfogadom a tanácsodat, teljesen igazad van. Csak sokszor túlbonyolítom a dolgokat, ahelyett, hogy alaposan átgondolnám, mint ahogy az te most leírtad nekem.

Nálam fedez egy sárga hannoveri, amelyiket tudom neked ajánlani, nagyon jó karakter, extra mozgás, nagyon jó pedigré. De természetesen nézd végig a méneket, amik vannak az országban és majd eldöntöd, ez csak egy tipp.

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

Edited by K.1, 2010 február 16. - 20:14.

#766 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:21

:D én is pont most akartam írni, hogy K.1nek is van hannoveri ménje (bár én csak Cannizzaro képei miatt nézegetem a hirdetéseit, :cool: az a nyak :sóhajtósszmájli: ) Sok sikert a ,,babához" :) !

Edited by Lótuszvirág, 2010 február 16. - 20:52.

#767 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:26

Hát õt nem is mertem ajánlani, mert õ hannoverit keresett, õ pedig holsteini. De az biztos, hogy nálunk a mének közt õ a legjobban felkapott. Õ maga egy nagy úriember, hatalmas, nagyon jó karakterrel.

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

#768 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:29

K1, a sárgánál miért van az, hogy hannoveri jelleg, nem tisztavérû? hát nincs hann körungja?

#769 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:46

Köszönjük az észrevételedet, kijavítottuk. A ménnek van engedélye Hannoverben, Bajorországban, Német minden tartományban, magyar sportlóban. Ha mégis kételkednél ajánlom figyelmedbe a következõ könyvet: Claus Schridde: Hannovers Hengste, Dynastien im Wandel. 67 o. Id.: "Der jüngste gekörte Cavalier-Nachkomme ist der 1992 geborene, formatige Dunkelfuchs Cointreau (a. d. Welfin v. World Cup I - Argentan I - Duden II; Z.: Annelie Witt, Bützfleth), den Landstallmeister Dr. Eberhard Senckenberg auf dem Hengstmarkt 1994 für das Landgestüt Schwaiganger sicherte."

#770 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 20:53

én dehogy kételkedem, csak csodálkoztam :)

#771 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 21:07

Még egyszer köszi, az észrevételed jogos volt. ;)

#772 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 22:33

K.1! Nagyon szép lovak. :yeah: Igazából nem feltétlenül hannoverivel szeretnék fedeztetni, csak ez az egyik olyan fajta, amit favorizálok. Nagyon nagyon tetszenek a holland félvérek is és a holsteini-ek is. Azért is tetszenek ezek a fajták (küllemi és jellemi tulajdonságaik mellett) mert gyakori a sok jegyes egyed köztük. Nagyon szeretném, ha a jövendõbeli csikónak sok jegye lenne, mert régi álmom egy nagy hókás, sok láb jegyes szépség. :)

#773 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 23:23

Ó, ha sokjegyest keresel, akkor tudok egyet: Sanyo, bár õ meg oldenburgi :D

(be is fejeztem, szétoffolom itt a topikot :rolleyes: )

Edited by Lótuszvirág, 2010 február 16. - 23:25.

#774 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 7:08

A sok jegyét sajnos Sanyo nem örökiti dominánsan :( Veganum pl egy sokjegysséget dominánsan örökitõ mén.De ez már inkább az öröklõdés topik ;)

#775 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 8:24

Ó, ha sokjegyest keresel, akkor tudok egyet: Sanyo, bár õ meg oldenburgi :D
(be is fejeztem, szétoffolom itt a topikot :rolleyes: )

De õ nem tehén-mintásat keresett, hanem csak sokjegyût. :D

#776 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 9:18

Jaj, hát színes az a lényeg :D . Amúgy teljesen megértem Satint én is mindig sokjegyes pej csikót kértem a dokitól :) (aztán sose jött be) Szomorúan hallom, hogy nem örökíti dominánsan a színét, ezt nem tudtam...

#777 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 9:48

Satin!

Mikor linkelted Cannizzarot akkor eszembe jutott,h én amit mént kinéztem,-h ha majd egyszer lehetõségem lesz rá-,õ is ott fedez.Íme: Carismo Nekem nagyon begyere :cool:

Edited by Hasufel, 2010 február 17. - 9:48.

#778 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 10:42

Satin!

Mikor linkelted Cannizzarot akkor eszembe jutott,h én amit mént kinéztem,-h ha majd egyszer lehetõségem lesz rá-,õ is ott fedez.Íme: Carismo Nekem nagyon begyere :cool:

Mármint hogy a Cannizzaro ugyanott fedez, mint a Carismo, ezt akarod mondani???

#779 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 11:58

Vagy nem fedezett az Aranykapu lovardában?Akkor rosszul emlékszem...

#780 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 12:51

Reméljük ezzel nem sértetted vérig K.1 fórumtársat! :dev: :D

#781 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 13:53

Hm. Cannizzaro még életében soha nem állt az Aranykapu lovardában. De nagyon nem is kívánkozik oda. :D Carismo egy kicsit szerényebb változata Cannizzaronak. :ang:

#782 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 14:00

Uhh :ang: akkor bocsánat!Nemtudom miért rémlett úgy. :confused:

#783 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 14:19

:D Carismo egy kicsit szerényebb változata Cannizzaronak. :ang:

Elvonatkoztatva mindentõl, csak küllemre tényleg :D . A többihez sajna nem értek, azt ítéljék meg azok akik járatosabbak a dolgokban :)
Cannizzaro egyenesen hozzád került külföldiából?

#784 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 18:55

Cannizzaro nagyon nagyon tetszik és Carismo is. Cannizzaro-ról nincs véletlen egy olyan kép, ahol közelrõl látni a fejét (fejformáját)? Mondjuk egyenlõre azok közül a mének közül, amiket néztem, Cannizzaro tetszik a legjobban. Mert õ méretben is jó lenne, gyönyörû küllemre és tehetséges is. Az egyetlen apróság ami ellene szól nekem, hogy nem sok jegyes. :rolleyes: :D Carismo-nál nagyon tetszik a külleme és a fejformája. (hogy karakteres feje van, vagy hogy fogalmazzak) A képek alapján pedig a mozgása is nagyon szép lehet. Persze még odébb van az, hogy fedeztetni tudjam a kancámat, talán 2 év múlva. De addig is körül nézek. :)

#785 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 20:53

Cannizzaro egyenesen hozzád került külföldiából?

Németországból egyenesen hozzám került. Egy pár kép a magyar ménvizsgájáról. Ezek közt találtam fejképet is. Valóban nem túl jegyes, de pont tavaly láttam egy négy láb szárkesely, széles hóka, sárga méncsikóját egy Warstein kancából.

Cannizzaro

Cannizzaro2

Posted Image

#786 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 20:56

Pedig úgy rémlett, hogy láttam már élõben, de akkor nem láthattam :) Gyönyörû, (rajongok a nyakáért :kir: ) ha még sok jegyes is lenne, akkor túl szép lenne, hogy igaz legyen

#787 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 22:00

Nagyon szép ló, köszönöm a fejes képet. Hát azt hiszem van idõm átgondolni a dolgot. :)

#788 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 22:22

tényleg nem gonoszkodásból, de ha 2 év mólva akarod fedeztetni a kancádat, akkor minek most nézegeted a méneket? a kérdést azért tettem fel, mert a mondás, miszerint elõre iszol a medve bõrére elég rossz ómen, mindannyian ismerjük a fejben megszületõ csodákat, meg azt is hogy valami különös fekete mágia kapcsán a leginkább imádott lovak adják be a kulcsot valamilyen formában. szóval én azt javaslom az ügyben, hogy nem mént keress a lovadra, ami persze reméljük fog élni és jól lesz 2 év mulva is, hanem képezd a kancád ameddig tudod, szeresd nagyon, és 2 év múlva kérdezz újra, mert lehet hogy addigra teljesen más mének is bejönnek a képbe :)

#789 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 22:42

jaj már, tervezgetni mindenki szokott. bár nekem se volt jó ómen a pöttyös kancánál, de szerintem minden csikómnál jóval hamarabb elkezdtem nézegetni a méneket. akinek kevés kancája van, ráér molyolni vele :) bár abban egyetértek, hogy ki tudja, milyen mének lesznek meg mi lesz 2 év múlva.

#790 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 22:44

pl 2 év mulva lesz 2012 !!!!! :dev: :ang:

#791 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 17. - 22:45

várjuk ki a végét még annak is :D

#792 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 8:28

Hát már csak nézegetheti, nem??? Aztán nézegeti jövõre is, meg 2 év múlva is az újakat. Nincs ebben semmi rossz.

#793 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 11:20

Németországból egyenesen hozzám került.

Egyébként miért volt Agropoint-os elõneve neki?

#794 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 20:16

Egyébként miért volt Agropoint-os elõneve neki?

A ló tulajdonosa Tjeert Rijkens. Nagyon jó barátok és üzlettársak Gáspár Gyulával, aki nekem is nagyon jó barátom, és õ rajta keresztül került a mén hozzám. Ezért lett a neve elõtt, hogy Agropoint, de ez a mai napig így van. Egyébként ha észrevetted, nekem sok olyan kancám van, amelyek Agropointosok, és van úgy, hogy a születõ csikó is Agropoint nevet kap, mert egy picit késõbb derül ki, hogy kié lesz a csikó. Minden évben visz tõlem csikókat és én is hozok õtõle.

#795 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 18. - 22:14

Azért nézelõdök már most így elõre, mert érdekelnek a lehetõségek. Ha már ott leszek, hogy fedeztetni tudom a kancámat, nem akkor szeretnék ezer felé nézni minél hamarabb. Sok fajtáról olvasgatok könyvekben, az interneten és itt a fórumon is átböngészem a topikokat. Minél alaposabban szeretnék utána járni, hogy melyik fajtának mik az elõnyeik és mik az esetleges hátrányaik. "Sajnos" olyan típus vagyok, aki szinte mindent jó elõre megtervez, átgondol. Igazából szerencsére, vagy nem, de én nem hiszek az ilyen rossz ómenekben, hogy ha elõre utána nézek a fedméneknek, akkor a kancámnak baja esik mielõtt befedeztetném. Különben sem választom ki már most a jövendõbeli apukát. :) Most még egyenlõre csak a fajták közül válogatok olyanokat, amik megfelelnek az elképzeléseimnek. Persze nagyon megfogott Cannizzaro és Carismo és ezért el is mentettem az adataikat magamnak, de mint ti is írtátok, nem tudjuk mi lesz 2 év múlva, hogy akkor éppen milyen mének lesznek a listán, de szerintem addig is megéri utána járni. Szeretnék a lehetõ legjobban dönteni, ha majd oda jutok. :)

#796 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 26. - 20:24

Na megvolt az elsõ versenye az én kis "hannoverimnek" :D Mókásnak. Megörvendeztetlek benneteket pár képpel :kir: :ang: remélem nem gond.

egy kis oxer

és egy meredek

még egy oxer :)

#797 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 11:57

Nagyon örvendezünk mi ennek! :D (de ugye ez csak félig hannoveri, mert az anyja a híres :dev: Mátka, az apja meg Jackson? és ezért lett õ pej, és nem sárga.)

#798 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 9:13

Igen azért pejkó, mert papája a Jackson :kir: de amúgy tetszik? :D :ang: vagy csak cinikus vagy velem?! :P

#799 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 2. - 21:34

Helyzetképek: Cointreau

Posted Image

Cointreau1

Cointreau2

Ezt a hármat dr. Fikó Fruzsina készítette.
Cointreau3

Cointreau4

És két darab pár napos csikója:

csikó

Posted Image

Posted Image

#800 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 3. - 8:08