Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#761 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 15:40

problemas kicsit a netezes, folyton lemerul a telom. koszi mindenkinek a telszamokat, remelhetoleg megoldodik a dolog, varom a szerelot, a pasi mar pesten van masik kocsiert. remelem, nem kell felhuzatni pestre a lakot es itt meg tudjak csinalni, max visszajovok erte.

#762 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 9. - 21:22

Uni! Remélem kisebb kellemetlenséggel megúszod!

Stuszi! Most eszmélek csak! Akkor herélt lesz az atombunker lakója? :D

Íme az új vizslánk:
Posted Image

#763 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 10. - 9:04

:yeah:

Mit szóltok ehhez a kutyához? Tegnap megnéztem, már csak a simább szõrû van meg, a fotón a bal oldali. Gömbölyû szõrgombóc, az anyuka egy NJ-nál nagyobb, kicsit testesebb (állítólag NJ+kau-keverék, de szerintem nem kau van benne, akkor szõrösebb lenne), az apuka meg egy közepesnél nagyobb testû, ilyen tarka kutya. Néztem a tappancsokat, de nem tûntek hatalmasnak, lehetséges, hogy az anyuka testméretébõl nem örököl semmit a kölyök, és közepes méretû lesz, mint az apja??

Edited by hitetlen, 2011 szeptember 10. - 9:10.

#764 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 10. - 12:14

Hitetlen a kép az csalóka. Nekem úgy tûnik Black nagyobb volt 2 hónaposan, õt láttad mekkora. Igaz most már meg van nyírva, így sokkal vékonyabb, de a magassága nem változott. Viszont nagyon szépek. Szerintem csapj le arra amelyik meg van.

#765 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 10. - 19:32

Csak tippelek, de kb nj méretûek lesznek majd, de esetleg vékonyabb kiadásban, mint itt nálunk szemben a néni kutyája. Vastag, maci bundával. Szerintem is vedd magadhoz! :D Elrontva nincsenek, és egyet mindig könnyebb nevelni. Sõt, egy kölyök esetében a kezdeti megszeppenés még elõnyös is. Ha már megnevelted, hogy mit szabad, mit nem, akkor meg majd nyár elején, vagy köv. õsszel szerzel mellé egy kölyköt, és akkor már a nagyobbtól sokat tud tanulni. Én így csinálnám.

#766 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 9:31

Stuszi! Kipróbálta már a lovad a beállót? Tartozol egy beszámolóval is. :D

#767 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 10:35

Posted Image

kimerülten

#768 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 13:44

Nagyon helyes kis fenevad! :) Hogyan viselte a költözést?

#769 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 13:49

Elég sokat sírdogál, de talán pár nap alatt megnyugszik. A kazánházban szépen elfogadta a helyét (Bogika régi kosara van kibélelve neki), ott piheni ki a fáradalmakat, már ha Api nem ül be mellé...

#770 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 14:01

Mennyi idõs? Persze, pár nap kell neki, még soha nem volt egyedül.

#771 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 14:12

2 hónapos, pontosan nem tudjuk, azaz nem kérdeztem, de júliusi. Nagyon baba még, kék a szeme és igazi kiskutyás répaillata van. :ang: Kicsit aggaszt, hogy elég rövidek a lábai, de talán majd nyúlnak egy kicsit, és nem basset houndunk lesz. :D Bár a lábai vastagságából ítélve meg van ott csont bõven, talán nem tréfál meg a természet.

Edited by hitetlen, 2011 szeptember 12. - 14:13.

#772 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 15:00

Hitetlen vagy akit érdekel:
http://www.expressz....detes-27987980/

http://www.expressz....detes-27987677/

Edited by Backnight, 2011 szeptember 12. - 15:02.

#773 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 15:04

Zebra, nincs szerencsénk pipi ügyben. Zalaboldogfán esetleg egy hónap múlva lesz, de biztosan csak decemberben. Megkérdeztem itt vasváron is, de itt sincs, majd tavasszal. Meg ezek csak elõneveltek lettek volna. Kerestem hirdetéseket is, de semmi, csak húshasznú Zalaszentgróton. Úgy nézem, várnunnk kell tavaszig. Mert ha most hoznánk letojtat, de decemberben, az vagy megfagyna, mert eddig fûtött helyen volt, vagy nem tojna, mert eddig világították... Legalábbis én tatrtanék ettõl.

#774 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 18:52

2 hónapos, pontosan nem tudjuk, azaz nem kérdeztem, de júliusi. Nagyon baba még, kék a szeme és igazi kiskutyás répaillata van. :ang:
Kicsit aggaszt, hogy elég rövidek a lábai, de talán majd nyúlnak egy kicsit, és nem basset houndunk lesz. :D Bár a lábai vastagságából ítélve meg van ott csont bõven, talán nem tréfál meg a természet.

Amíg nem találsz mellé társat, addig úgyis kiderül, hogy mekkora lesz. 2. kutyának esetleg keresel majd egy olyat, ami tuti nagyobb lesz. Én pl nyugodtabban bemegyek egy olyan udvarra, ahol nj van, mint egy tacskó! :gm:

Panni! Én a helyedben már nem veszõdnék semmilyen baromfival. Általában úgyis szünetet tartanak télen, nem tojnak annyit. Felesleges pénzkidobás az etetésük. Inkább vedd meg õket tavasszal, nyár elején, akkor gyorsabban összeszedik magukat a letojatottak is.

#775 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 19:16

Mackó, én is akartam volna pipit még most az õsszel, mert egyedül Helga tojik, általában 2 nap igen, egy nap nem rendszerben. Jessicának valami baja van, le is van nagyon fogyva, meg már hetek óta nem pottyantott semmit, de várok, hátha vedleni akar, vagy mi a szösz. A szárnyatörött itáliai meghalt, úgyhogy 2 db jércém maradt, akik elvileg e hónap végén kellene hogy elkezdjenek tojni. Úgyhogy szégyenszemre vásároljuk a tojást... :( Panni, köszi hogy utánajártál! Ja, egyelõre nem lesz másik kutya, esetleg majd tavasszal. :)

Edited by hitetlen, 2011 szeptember 12. - 19:16.

#776 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 19:31

A letojatott sem fog olyan hamar potyogtatni. Itt a szomszéd néni vett olyanokat Zalaboldogfáról, és lassan 2 hónapja semmi tojás. Az elõneveltekkel meg csak a munka lenne. Szegény! Pedig olyan precízen bekötöztük! :hupp: Milyen gyöngyöst szeretnél? Kikelt a 2. fészek is! Helga jó levegõn nevelkedett, azért olyan, mint a géppuska! :dev:

#777 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 20:23

Mackó, én is akartam volna pipit még most az õsszel, mert egyedül Helga tojik, általában 2 nap igen, egy nap nem rendszerben. Jessicának valami baja van, le is van nagyon fogyva, meg már hetek óta nem pottyantott semmit, de várok, hátha vedleni akar, vagy mi a szösz. A szárnyatörött itáliai meghalt, úgyhogy 2 db jércém maradt, akik elvileg e hónap végén kellene hogy elkezdjenek tojni. Úgyhogy szégyenszemre vásároljuk a tojást... :(
Panni, köszi hogy utánajártál!

Ja, egyelõre nem lesz másik kutya, esetleg majd tavasszal. :)

Hitetlen mennyi tyúkot akarsz? Van egy ismerõsöm aki elutazik külföldre dolgozni, szerintem szívesen ad el a tyúkjaiból néhányat. A disznait is árulja, ha érdekel valakit. De megkérdezhetem tõle ha téged érdekel, esetleg Pannit is. Írjátok meg.

#778 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 21:13

Nakéremszépen!

Készen van az atombunker, és a lakója is megjött. :yeah:

Íme, bemutatom Brúnót:

Posted Image

Posted Image

Nagyon rendes volt egész nap, szavam nem lehet rá. Egész nap vagy legelt, vagy ott állt felettünk, és nézte ahogy készül az atombunker. :kir:

Délután már ahova mentem, követett, elég volt egyszer hívni. Mikor elkészült a helye, úgy jött át oda a "nagy" karámból, mintha évek óta nálunk lakna. Szóval most örülök. :D

A másik kép lemaradt. Sajnos nem volt túl közremûködõ, nézzétek el neki, majd lesz jobb kép is. (remélem :D )

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#779 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 21:22

Dejó! Akkor most már tényleg lehet gratulálni! Legyen vele sok örömöd, és legyen olyan amilyet elképzeltél. :yeah: Lehet többet tudni Brúnóról? Kicsoda, micsoda, hogyan találtad meg? Neten, vagy ismerõstõl...? Engem minden érdekel ám! :D Mikor lesz a beavató lovaglás? Csakhogy tudjuk, mikor kell aggódni, és Vezér is tölthesse a biztosítási nyomtatványokat! :gm:

#780 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 12. - 21:46

Dejó! Akkor most már tényleg lehet gratulálni! Legyen vele sok örömöd, és legyen olyan amilyet elképzeltél. :yeah:

Lehet többet tudni Brúnóról? Kicsoda, micsoda, hogyan találtad meg? Neten, vagy ismerõstõl...? Engem minden érdekel ám! :D

Mikor lesz a beavató lovaglás? Csakhogy tudjuk, mikor kell aggódni, és Vezér is tölthesse a biztosítási nyomtatványokat! :gm:

Csatlakozom Mackóhoz!

#781 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 6:41

Ági, 4-5 db kellene, és igen, köszönöm, érdekel, kérdezd meg légyszi, mennyiért adja. Stüszi, gratula! Brunó abszolút az a típus, ami nekem is bejön! :kocc:

#782 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 7:00

Gratula Stuszi. :yeah: :yeah: :yeah: Csinos a táltos,legyen sok jó lovaglásotok és boldog éveitek együtt. :yeah: Jah képben vagyok a biztosítási papírok meg a kezem ügyében,csak szólj bátran és már töltöm is. :kir: Kicsit tényleg írhatnál többet is a lovacskáról,azt a képen elárulta hogy herélt :D.

Edited by vezer, 2011 szeptember 13. - 7:01.

#783 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 7:23

Én azt hiszem, tényleg megvárom a tavaszt. Hátha tényleg leállnak a télre, aztán csak etetjük õket. Õk meg a rókákat.... Stuszi, én is gratulálok a lovadhoz. Nagyon jól néz ki, kifejezetten tetszik a feje. De az egész nagyon szép. Bár szerintem igazi rosszaságnak tûnik, olyan ki a fõnök, ha nem én típusnak. :D Biztos hatalmas arc lesz!

#784 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 8:09

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :) Panni, majd csinálok képet róla úgy is, hogy nem lesz a fején az a légyriasztó rojt, nagyon szép pofija van! :D Amúgy otthon õ volt a fõnök, jól látod! :) Ma reggel kicsit szórakozott a kötõfékkel, én meg bénáztam, de aztán úgy jött velem mint a parancsolat. Sztem felfogta, hogy tegnaptól õt itt él, aztán jólvan. Rövid leszek, mert be kell pótolnom a tegnapi napot, majd este bepótolom, ha össze nem töröm magam addig. Ugyanis ma este lesz a belovaglása. Vezér, készítheted a biztosítós papírokat! :D Pár info róla: Õ hivatalosan egy 14 éves, 0-s sütésû MFV herélt, származása ismeretlen (külföldrõl került be Mo-ra), lóútlevele viszont van. Gyanú meg elmondás alapján apja faj ló lehetett, hogy milyen, azt a képzeletetekre bízom. Felõlem aztán egy faluszéli zugcsõdör is lehetett az apja, nem érdekel. Kaposvár mellõl hoztam egy lovardából, iskolaló volt, de szerencsére nem az elhanyagolt fajtából. Állítólag díjlovas kiképzést kapott, amit én elhiszek, mert hihetetlenül finoman irányítható, szársegítség szinte nem is kell, testsúly-áthelyezésre már teszi is a dolgát. De majd jön valaki, aki ért hozzá, ráül, aztán kipróbál olyan okosságokat hogy oldalvágta és társai, aztán meglátjuk mit tud. Hirtelenjében ennyi, így is hosszú lett. Este majd írok, hogy hogy mûködött nyereg alatt. Ha nem írok, akkor megevett, vagy összetört. :D

#785 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 8:09

Naná, hasonlít Malájra! Hogy én milyen béna vagyok, Hitetlennek írtam. Most beszéltem a sráccal , 2000 ft-ért akarta adni,de mondtam neki hogy a 20 hetes jércéket amik éppen tojni kezdenek 1500 ftért adják. Délután visszahív hogy adja e vagy nem? Panni mindjárt kapsz képeket kicsi Viharról és szokás szerint behajtom rajtad a járandóságomat Barkáékról készült fotókkal!!!!!

Edited by Backnight, 2011 szeptember 13. - 8:21.

#786 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 8:14

Ja, még 1 "apróság". Állakat felcsatolni! :D Szombaton, ha minden jól megy, jön az új haverja. :kir: Több infot szokás szerint majd ha õ is bent ácsorog a karámban. :kir:

#787 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 8:29

Ja, még 1 "apróság".

Állakat felcsatolni! :D

Szombaton, ha minden jól megy, jön az új haverja. :kir: Több infot szokás szerint majd ha õ is bent ácsorog a karámban. :kir:

Hehhhhhh el sem hiszem. :) Belejöttél a lóvásárlásba mint a kiskutya az ugatásba. :yeah: :kir: :kir: Na majd ha hazavitted akkor grat ahhoz a lovacskához is. :kir: Már tuti a másik is??

#788 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 8:38

Hehhhhhh el sem hiszem. :) Belejöttél a lóvásárlásba mint a kiskutya az ugatásba. :yeah: :kir: :kir: Na majd ha hazavitted akkor grat ahhoz a lovacskához is. :kir: Már tuti a másik is??

Még ne gratulálj, tuti csak akkor lesz, ha otthon ácsorog. Én eltökélt vagyok, ha rajtam múlik, szombaton a vacsoráját már nálunk eszi.
Én bizakodó vagyok, de ez ugyebár 3 szereplõs történet, ott van még az eladó, na meg a paci is. Szóval nyugtával dicsérjük a napot.

#789 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 8:38

Barkáékról most már olyan fotót szeretnék, mikor fogatban, nyeregben mennek. Majd lefotóztatjuk magunkat, csak ez mindíg nehézkes. Nem kell ám félteni õket, csak anya mellé vannak kötve, Barka a hintóban, Grafit meg nyereg mellett. És együtt megyünk. Ezt hívjuk négyes fogatnak. Tiszta menetoszlop. Meg olyat is régen szeretnék már, mikor jövünk be a legelõrõl. Mer olyankor meg Pannin ülõk szõrén, a többiek meg körülöttünk vezetéken. Majd az unokáknak megmutatni, hogy nagyi nem volt ám mindíg járókeretes....

#790 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 9:03

Stuszi! Na látod, ez már bõvebb infó! :D Olyan mindegy, hogy a hátán vagy a hasán hordja a lábait, és ropogóra van-e sütve, vagy sem, ha jó társad lesz. :yeah: Egyébként már éppen kérdezni akartam, hogy a következõ mikor lesz esedékes, mert egy ló nem ló! :gm: A másik is onnét való, vagy külön "cég"? Panni! :dev: Reméljük mi elõbb látjuk a képeket, mint az unokáid! :o Nagyon jó, hogy magad tudod olyanra nevelni a lovakat/csikókat, amilyenre szeretnéd.

#791 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 9:13

Naná, hasonlít Malájra!

Most beszéltem a sráccal , 2000 ft-ért akarta adni,de mondtam neki hogy a 20 hetes jércéket amik éppen tojni kezdenek 1500 ftért adják. Délután visszahív hogy adja e vagy nem?

Ja, nekem is rögtön feltûnt a hasonlóság. Bár ez jóval nagyobb lovacska. :) És Maláj is fõnök-forma, úgy tûnik, ebben is egyeznek. ;)
Stüszi, Kaposvár mellõl honnan hoztad?

A 2000 az durván sok, a boldogfai sárga tikokat 500-ért kínálják, már amikor vannak, ugye... Milyen fajták amúgy ezek?

Vezér, lassan jöhetnél a cicákért, mert amióta kutya van az udvarban, azóta nem nagyon jönnek le a pajta gerendájáról :gm: , félek hogy elvadulnak... És hozhatnál némi almát, mert ma hívott a gyümölcsös tulajdonosa, hogy mostantól lovaknak tilos a bemenet, õk akarják felszedni a hullott almát...

Edited by hitetlen, 2011 szeptember 13. - 9:16.

#792 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 9:25

Vezér, lassan jöhetnél a cicákért, mert amióta kutya van az udvarban, azóta nem nagyon jönnek le a pajta gerendájáról :gm: , félek hogy elvadulnak...

Nekünk van csúzlink! :D

#793 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 9:49

Hitetlen a letojatott tyúkokat adják 500-ért.De ezek nem azok, ezek fiatal tyúkok a parasztudvarból. Nem eladóak, csak a srác kapott lehetõséget külföldi munkára Belgiumban és hülye lenne kihagyni.Viszont van Gencsen egy család õk tojóhibrideket tartanak, õk is szokták 9 hónaponként cserélni õket, eddig 400 ft-ért adták a letojatott tyúkokat. Megkérdezem du. õket mikor lesz eladó ha érdekel. Nagyon jók, állítólag, itt a faluban minden évben elkapkodják tõlük. Persze biztos sokan vágni is viszik, de kérdezik is hogy mire kell mert úgy válogatják ki õket hogy vágni vagy tovább tartani.

#794 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 10:01

Kérdezd meg akkor légyszi ezeket a letojtakat is. köszi!

#795 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 10:11

Jó, délután vannak nyitva,mert tojásokat árulnak, akkor átugrom hozzájuk és megkérdezem, Gábor tyúkjai mindenféle egyben. Van köztük sima paraszt tyúk , orpington, kopasznyakú, farm, aztán látod van gatyás is , hogy az milyen? Nem tudom , de õ sem, összevásárolt mindent, aztán már évek óta keltet és egyben van mindenféle fajta. Egy biztos: nem hajlamosak betegségre én kaptam tõle tojásokat keltetni, a csibék makk egészségesek. És az õ tyúkjai jól tojnak. Persze a 2000 ft az sok szerintem is, de vannak jércéi is amik most fognak tojni, Tömördön lakik, ha gondolod megnézheted õket is. Tõlünk kb. 15 km. Igaz van benne lekövezett föld út is kb. 7-8 km.

#796 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 10:28

Hát most tuti hogy semmit nem megyek el megnézni, mert a kocsim még mindig a szerelõnél van, és ezen a héten kész sem lesz :mad: . Pedig le akartam menni a Kaposvári Napokra is... :(

#797 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 14:10

Hitetlen ha hétvégén támadok a macsekokért az neked jó????Melyik nap??nekem szombat délután,vasárnap egész nap. :) Mennyi almát vigyek??1 zsák?vagy??Lovaknak akarod vagy megenni?mi vegyesen használjuk esszük a lovakkal,fincsi édes. :yeah: Jajjjjj Mackó nem ám lövöldözöd a macskáim,mikor még meg sem kaptam õket. :kir:

#798 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 13. - 14:33

Pedig le akartam menni a Kaposvári Napokra is... :(

Ezen én is nagyon gondolkodom, de Ákos szerintem tuti nem bírná. :rolleyes:

#799 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 7:26

Még élek, ugyanis tegnap nem sikerült lovacskázni. Na nem a ló hibájából, hanem mert olyan pocsékul éreztem magam, hogy inkább nem ültem lóhátra. Azért futószáraztunk egy kicsit, hááát, nem mondom hogy lelkes volt. Megcsinálta amit kértem tõle, de igazándiból csak akkor vett komolyan, ha az "ostor" a kezemben volt. Nem kellett semmit csinálnom vele, csak fölvennem a földrõl. Ha nem volt a kezemben, akkor például balra nem akart ügetni, folyton visszaváltott lépésbe. Hozzáteszem, fáradt lehetett, 3 órás utazás után 2 napot meg az éjjelt feltehetõen állva töltötte. Dolgozgattunk egy fél órát, tanítgattam a vezetõszár nélküli vezetésre, aztán lecsutakoltuk és békén hagytuk. Az egyik szomszéd házaspár viszont kikészít. Olyan baromi okosak, és annyira értenek mindenhez, hogy tegnap már összevesztem velük. Elõször is, az én lovamnak engedély nélkül ne adjon se enni, se inni. Tegnap, amíg nem voltunk otthon, átdobtak neki kukoricaszárat, mert, hogy ez a szegény ló éhes, meg hogy olyan sovány, hogy mindjárt összeesik.... Hát láttátok a képeket, szerintem ez a ló ha nem is épp kövér, de elég messze van attól, hogy végelgyengülésben összeessen. Ráadásul 2 napja folyamatosan legelészik, meg mellé "betol" napi fél kisbála szénát, a zabról/almáról/répáról nem is beszélve. Meg kitalálták, hogy sánta mind a két hátsó lábára, meg átvertek engem ezzel a lóval, biztos cigánytól vettem, õk értenek hozzá, gyerek korukban nekik is volt lovuk, stb. stb. A végén már elküldtem õket melegebb éghajlatra, hagyják békén a lovam is, meg minket is. Ja, a legszebb az az volt, hogy õ agrármérnök, neki ne magyarázzak a kólikáról, az csak akkor jön elõ, ha fehérjemérgezést kap a ló, almától pl. olyat nem kaphat, meg amúgy is, ki az a barom állat, aki a lovat almával eteti... Na azt hiszem ezzel elmondtam mindent róluk... Elnézést, hogy itt dühöngök, de még mindig tép az ideg.

#800 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 szeptember 14. - 7:41

Stuszi az ilyesmit pedig meg kell szoknod. Nekem 10 éve van lovam és azóta hallgatom mindenkitõl, hogy hogy kell ezt csinálni. A lovaglást, a lótartást, a hajtást. De leginkább a csikókkal való foglalkozást. Minden lovamat én lovagoltam be, a jelenlegieket és korábbiakat. Eladottakat, meg másokéit. De azért mindíg újból közmegrõkönyödés, hogy ha egy új csikóvall kezdek foglalkozni, hogy csak nem akarok ráülni.... Aztán meg ha dehogynem, akkor viszont hogy csináljam. Mindíg. Ez így volt és így is lesz. Ez nem változik. Én meg szoktam hallgatni és minden esetben azt mondom rá, hogy majd meglátjuk. Ez van.