Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Gidránok - azonos hõfokon a tûzzel

• Please log in to reply
5286 válasz a témához

#761 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 18:28

Három és félévesek múltak és továbbképzésen vesznek részt azután meglátjuk.

#762 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 18:24

(Talán) érdekesség:Böngészek a szülinaposok között, és látom ám, Gidrán Senior... 7O éves...És EZT találom a honlapon.

#763 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 18:29

Ez a kanca Ibolya, OMÉK-gyõztes kanca, Ima anyja. :)

#764 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 19:07

Ez a kanca Ibolya, OMÉK-gyõztes kanca, Ima anyja. :)

Hozzászólás megtekintése

Jahh... aki kapásiból tud mindent a gidránokról...(is)... :rolleyes:

#765 calypsoo

calypsoo

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.084 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 10:57

....Calypsoo! Úgy todom Az állatorvos tudományi egyetemen és gödöllõn az agráron már írtak e témában, ha kiegészíted õket mindenképpen pozitívan viszed elõre a dolgot.  A kutatás pedig csak segít......

Hozzászólás megtekintése

Köszi az infot.Már megbeszéltem a Jónás Sándorral, hogy februárban leugrok, meg talán majd nyáron is. (Csak akkor van baj ha Kaposváron vkinek nem tetszik hogy az Óvári Akadémiáról odapofátlankodok diplomamunkát írni.....)Majd utána nézek a fenti két helyen is...nem tudod hogy kb mikor írták?Calypso

#766 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 13:54

Epp azon morfondiroztam, hogy van-e www.gidran.hu, es van! Egyelore nem tudom hova tenni (ugyertem ertekelni), mert ugy latszik sok mindennel foglalkozik az oldal, de meg nincs kesz... :confused: Calypsoo, amugy milyen forrasaid vannak a szakdolihoz? Talaltal mar valami tartalmasat amellett, amit bianko javasolt?

#767 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 18:06

Calypsoo!Semmi aggódni való, Maróc január elsejétõl a Szilvásváradi ménesbirtok hoz tartozik teljes önállósággal.Megnézem mit tudok segíteni mindkét helyen.

#768 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 13:50

Calypsoo!Semmi aggódni való, Maróc január elsejétõl a Szilvásváradi ménesbirtok hoz tartozik teljes önállósággal.Megnézem mit tudok segíteni mindkét helyen.

Hozzászólás megtekintése

Ez hogy van??? Teljes önállósággal tartozik valahová???

#769 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 10:25

De kukac. vagy!Te nem találkoztál még ilyennel?A lényeg végre tartozik valahová, nem mellékesen egy állami ménesbirtokhoz,és ezen belül önnálló gazdálkodási egység a szó teljes értelemében.Van tisztességes ellátmányuk lényegesen jobb mint korábban és szabadon dolgozhatnak.

#770 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 11:03

Aha, akkor ez olyan, minthogy én nõs vagyok, azon belül teljes önállósággal. :dev: :D

#771 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 11:05

Álmodozunk, álmodozunk? :gm:

#772 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 12:04

Álmodozunk, álmodozunk? :gm:

Hozzászólás megtekintése

...azért nem panaszkodom... :)

#773 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 12:50

Helyes, éljenek a gidránok! :D

#774 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 13:27

Igen, elvégre ez egy gidrános topic, úgyhogy HAJRÁHAJRÁ! :D

#775 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 9:32

A februári Lovas Életben van egy 3 oldalas gidrános cikk, képekkel, Jónás Sándor interjúval.

#776 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 31. - 17:48

Megnézem.Kaptam a fent említett úrtól egy DVD -t és azon éppen G. Sóhaj és V.F. P galoppozik és "szökdécsel " Végre egy szusszanásnyi idõm akadt így az hozzákezdtem dolgozni Gidrán Razbeg -23Szantállal. Ez a csikó egy csoda a negyedik felülés alkalmával 15 - 20 perc terep lépés- ügetésben és mégcsak egy rossz mozdulata sem volt. TojHorz ha jössz mégis találkozhatsz vele mert Tippmester egy hónapot tolt a tréningen így február végéig itthon marad.Ha a látogatási szándék komoly 3 komplett felszerelés van negyediket tudok kölcs. kérni. Jó lenne ha elõre szólnátok, mert akkor úgy rendezen hogy ráérjek.Franke! Ez egy teljesen õszinte felismerés. Mást meg nem irhatunk, hátha életünk párja is olvasa a topicot.

#777 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 10:28

Végre egy szusszanásnyi idõm akadt így az hozzákezdtem dolgozni Gidrán Razbeg -23 Szantállal.

Hozzászólás megtekintése

Hello bianko!Ez a Razbeg az a Razbeg, akirol a Lovas Elet cikkeben is szo van?

TojHorz ha jössz mégis találkozhatsz vele mert Tippmester egy hónapot tolt a tréningen így február végéig itthon marad.

Hozzászólás megtekintése

Kiraly! :) Megyek, megyek, mar atneztem a menetrendet is aznapra. Nem kocsival megyek, mert nincs felkeszitve ilyen hosszu utra, ugyhogy vonatozom. Jovo het elejen mindenkeppen telefonalok, hogy a reszleteket megbeszeljuk! Alig varom, komolyan!! :D

Ha a látogatási szándék komoly 3 komplett felszerelés van negyediket tudok kölcs. kérni. Jó lenne ha elõre szólnátok, mert  akkor úgy rendezen hogy ráérjek.

Hozzászólás megtekintése

Oe, milyen felszerelesre gondolsz? Lovas ruhat viszek, mondd, ha kell meg valami. :cool: Udv,TH

#778 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 1. - 19:25

csak lóra valókra gondoltam

#779 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 14:31

Ugy latom csak en megyek.(De ha megis kell, 1 kantart tudok vinni.)

#780 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 2. - 17:57

TojHorz!Azt hiszem valmi félre van értve.Amit írtam az arra vonatkozik, ha esetleg másnak is eszébe jutna hogy egyidõben veled meglátogat, és ez több lesz velem együtt mint négy akkor lés ha mindanyian egyidõben akarnánk lóra ülni akkor de csak akkor kellene kölcsön kérnem felszerelést. Igy már érthetõ?Az a Razbeg, az a Razbeg.Franke!A cikket olvastam és mintha én is valami ilyesmirõl beszéltem volva a korábbiakban. Nem véletlenül.A cikkben valamiféle elõítéletnélküli hozzáállásról van szó. Bár ezeket megint egy elkötelezett gidránostól halljuk.Az mindenesetre dícséretes ahogyan Kaizinger Balázs áll a dolgokhoz. Szurkolok nekik.

#781 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 3. - 8:21

TojHorz!Azt hiszem valmi félre van értve.Amit írtam az arra vonatkozik, ha esetleg másnak is eszébe jutna hogy egyidõben veled meglátogat, és ez több lesz velem együtt mint négy akkor lés ha mindanyian egyidõben akarnánk lóra ülni  akkor de csak akkor kellene kölcsön kérnem felszerelést.  Igy már érthetõ?

Hozzászólás megtekintése

Eddig is ertettem. ;) Jovo heten folyt. kov. telefonon.

#782 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 8. - 17:30

helo!Van itt valaki? Mármint rajtam kívül.

#783 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 8. - 17:48

En csak read only uzemmodban :kir:

#784 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 10. - 10:28

Szia Meggyes!Rég hallottam felõled! Mi van veled? Van e már gidránod?

#785 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 8:38

:rolleyes:

Edited by TojHorz, 2006 február 20. - 7:53.

#786 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 20. - 19:13

TojHorz!Na nem kell elkeseredni csak egy kicsit elfoglat lettem mert - JÖN A TAVASZ! na meg az üzemben is sok a munka.Sajna nem volt jó idõ a csikókkal való munkára igy azóta nem voltak munkában.A talaj kegyetlenül csúszik igy aztán nem kockáztatok.Nagyon örülünk hogy itt voltál és megismerhettünk egy szívbéli lovast.

#787 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 21. - 11:30

bianko,Csak azert rimankodtam, nehogy offoljam a topicot! :D De jo ujra hallani feloletek! Komolyan egesz nap az jar a fejemben, hogy milyen klassz nap volt, es mikor mehetnek majd ujra. Remeljuk hamar elszall ez az 1-2 csuszos honap, de azt leszogezem, hogy semmit sem siettetek, mindennek eljon az ideje. :)Egy dolog nagyon foglalkoztat: biztosan mondtad mar, de megis kb. hanyszor ultel Te vagy barki a fiukon, mielott en odamentem kontarkodni?Azt hiszem az sokat elarul a lelkiallapotomrol, hogy egesz uton hazafele vigyorogtam, mint a jollakott napkozis... Egy idore feltoltodtem szep elmenyekkel. Es ebbe az uzem is beletartozik! :kocc:A legfontosabbat majdnem elfelejtettem: koszonom! ;)

Edited by TojHorz, 2006 február 21. - 11:34.

#788 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 21. - 17:37

TojHorz! A jólakott napközis az üdítõ látvány, márcsak a menza miatt is!A fíúk június hónap második felében töltötték a hármat addig elvbõl nem ülök csikóra, sõt munkába még futászárazni sem kezdem õket.Tehát 2005 július volt az elsõ hónap amikor elkezdtem a velük való foglalkozást amire csak hétvégeken vam módom kb 30 - 40 óra munka van bennük.Gyakran számomra is hihetetlen milyen könnyen és gyorsan haladok velük, mármint milyen kevés munka kell hozzájuk.A Szantál már a negyedik felülés alkalmával kitûnõen viselkedett terepen.Idõközben annyira tavaszodik hogy már mindent víz és sár borít így még lehetetlenebb a munka velük így én is csak sóvároghatok.Hétvégén juszt is kimegyek Miltonnal egy kis sétára.

Edited by bianko, 2006 február 21. - 17:50.

#789 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 22. - 14:14

Jaj, a menzat ne is mondd, tegnap lattam a hirekben a csotanyokat az ovisok ebedjeben...Megnyugtato, hogy olyan lovas vagy, akinek vannak elvei. Bar ezt mar szombaton is lattam...Csak azert kerdeztem, mert igy most mar tenyleg minden ketsegem elmult a gidrannal kapcsolatban. Komolyan azt hittem, amikor felultem, hogy a reteges ruha majd legalabb megov, amikor a foldbe csapodom, de meg akkor is abszolut biztonsagban ereztem magam, amikor Poirot elkezdte szorakoztatni a lovakat. :) Hetvegen vegyel furdonacit, ebbol usztatas lesz... :D Mindenesetre jo lovaglast, en most ket napig hazon kivul leszek a munkaltatom jovoltabol (csapatepites lesz Normafan), ugyhogy hetfon leszek ujra net-kozelben.Udv,TH

#790 Pirkadat

Pirkadat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 182 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 14:02

Sziasztok gidránosok!Mégegyszer kérném a segítségeteket gidánügyileg.A fiacskám apjáról szeretnék tudni, mert csak az a biztos hogy 2002-ben Gyenesdiáson fedezett, többek közt az én kancámat is majd elkerült onnan. Aki tud valami közelebbit Déva Gidrán IV Sipircrõl, az jelentkezzen nálam némi infoval. Akkoriban úgy tudtuk kikerül a tenyésztésbõl és versenyeznek vele Debrecenben, de azóta sem hallottam semmit felõle. Nagyon kíváncsi vagyok jutottak-e vele valamire, vagy mi lett vele.Egy fedmén csak nem veszik el!Pirkadat

#791 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 28. - 18:31

Sziasztok!Igaz hogy az ügetõ és az angol telivér van a véremben igazán, de nagyon nagyon szeretem a gidránokat és a kisbérieket. bianko ti merre vagytok helyileg? Nincs sok erõm visszaolvasni, mert elég lassú a netem... :rolleyes: Esetleg van honlapotok? :rolleyes: Meg szeretném osztani veletek az egyik kedvenc gidrános képemet. Remélem itt szabad. :) http://pageperso.aol...gekaisinger.jpgNincs jó szemem ugyan a gidránokhoz, de nekem õ nagyon tetszik. Szakértõi szemmel hogy néz ki? :rolleyes: :)

#792 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 18:07

Szia Pirkadat!Nekem úgy rémlik Kb-másfél - két éve láttam Debrecenbben siprcet. Már akkor azt mondták megfosztják férfiasságától. Dr Soós mikor késõbb nállam járt mesélte hogy õ végezte el a mûveletet.Sajna többrõl nem tudok most beszámolni. de ha legközelebb Debrecenben járok egy kicsit utánna nézek.Satin Speed! Üdv neked is itt a gidrános topicban.Nekem úgy tûnik mintha Kaizinger Balázs és Nimfa lenne de lehet hogy tévedek.Amúgy szerintem is szép ami szép.Itt minden gidrános énedet kiélheted sõt a nem gidránosat is.A frissítés kedvéért Tiszafüreden vagyunk. 17 felnõtt és 8 különbözõ évjáratú gidránom van. A mogul.uni.hu alatt láthatsz rólunk képeket.

#793 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 18:09

Nalam nem mukszik a honlap :(

#794 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 18:15

meggyes!Ha jól emlékszem Java virtuális gép kell.http://msdownload.ne...o.aspx?prid=330

Edited by bianko, 2006 március 1. - 18:19.

#795 Langibaba

Langibaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 797 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 18:28

Láttam új Gidrán ménkatalógust. Szerintem nem siekrült rosszul. És képzeljétek! Van bene egy mén, azt hiszem XVI Szikra, akinek az anyjának az apja a Szalmaláng. :D Bianko!Ismered véletlenül ezt mént? ;)

#796 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 1. - 18:57

Helló most jöttem ebbe a fórumba Bianko javaslatára.Ugyan nem olvastam még végig de majd bepótolom....addig is lenne egy kérdésem. szerintetek ez a ló gidrán?Szultán

Edited by Jasmine20, 2006 március 1. - 19:48.

#797 Pirkadat

Pirkadat

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 182 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 14:05

Bianco!Köszönöm a nem éppen kellemes híreket, kicsit mást reméltem, de sejtelmem van, hogy miért következett be. Sajnos a lovarda ahol volt Keszthelyen nem tett neki valami jót, és ez úgy látszik tovább fajult. Vagy nem tudom, mert ami azt illeti a csikói gyönyörûek és nem rossz fejûek. Örülnék neki ha tovább járnál a dologban, mert kíváncsivá tett a híred, hogy miért kellett kiherélni. A viselkedése vagy nem érdemes tenyészteni. Ja és tényleg versenyeztek vele, már a lába miatt érdekelne mert nálunk lett egy elég komoly sérülése még anno Keszthelyen.Szóval vannak sötét foltok vele kapcsolatban.Egyébként a fia (2002es születésû, a kancámtól, a neve Szerencsefiahttp://img.tar.hu/pi...e2/16652938.jpghttp://img.tar.hu/pi...e2/16652997.jpg

Edited by Pirkadat, 2006 március 2. - 14:07.

#798 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 16:23

Egyébként a fia (2002es születésû, a kancámtól, a neve Szerencsefia

Hozzászólás megtekintése

:hu: Nem mondom, mutatos... ;)

#799 bianko

bianko

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.572 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 16:23

Szia Langibaba!Annyit tudok róla, hogy apjának talán egyetlen felnõtt ménvizsgával rendelkezõ ivadéka és marócon született, úgy volt hogy 2005 ben fedeztetek vele, de elmaradt. Na nem a mén hibájából. Láttam választási csikó korában is és láttam az apját is. Tippmester szerint igen jó képességekkel rendelkezõ fiatal mén a ménvizsgán második volt évjáratában.Az apja elegáns a modern sport ló felé közelítõ küllemû és kitûnõ ugró volt de sajnos sérülése miatt ez került kifejtésre. Sokáig kallódott, majd utolsó éveit gyûrûsön Vörös Józsinál töltötte.Pirkadat ! A fia nagyon hasonlít az apjára ha jól emlékszem. Az ok valószínûleg a ménként való kihasználatlansága ????? és az gondolom, hogy az OMMI mén létszáma is véges így magánkézbe adták.A jelenlegi sorsát nemtudom, de meg fogom tudakolni.Szia Jasmine20 !Örülök hogy itt vagy, Szultán a színe alapján ha a származása is az akár gidrán is lehet.Ha már itt tartunk ez a téma érdekes mert néhány évvel ezelõtt én is a küllemi dolgokban kerestem a gidránt. Amikor elõször hallottam azt, hogy a gidrán származásában tér el a többi fajtától és elsõsorban ez adja eltérõségét a többi lótól, - hát nehezen emésztettem meg.Azóta úgy változott a nézetem, hogy a gidrán külsõ megjelenési formáinak a modern sportló irányába való terelgetése nagyon fontos, azonban a fajta genetikai tulajdonságaiban, tenyésztési eljárásában rejlõ értékek sokkal fontosabbak.

Edited by bianko, 2006 március 2. - 16:30.

#800 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 2. - 18:30

"Szia Jasmine20 !Örülök hogy itt vagy, Szultán a színe alapján ha a származása is az akár gidrán is lehet."(bianko)Én arra gondoltam és a kolégám is(Budakeszi Vadaspark) hogy õ gidrán de a tulaj azt állítja hogy magyar félvér(nem mintha annyira értene a lovakhoz. Elsõ nap majdnem felakasztotta a kolléga mentette meg az életét....másnap a tulaj leórdította a kolléga fejét hogy hogy képzeli hogy hozzányúl az õ lovához...)Szuli nagyon nyugott engedelmes ló vágtába nekem szóra ugrott volna(nem vok vami profi lovas- de jól esett mert a tulajnak nem akart beugrani vágtába csak hosszas sarkalás után....) tudom hogy ezek nem igazán tartoznak ide de kikívánkoztak belõlem.... :P

Edited by Jasmine20, 2006 március 2. - 18:31.