Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#761 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 16:42

Papírdoboz, barna cellux, ami van. Ha jól tudom, standard csomagban a szögletes megy el,

Így-így. Eladtam egy gumiabroncsot, á, gondoltam, ebben sok kárt nem lehet csinálni, betekertem folpakkal, jószándékúan figyelmeztetett a postás, hogy ha ugyanezt beteszem egy szögletes papírdobozba, akkor 700 Ft-tal olcsóbban elviszik. :)

#762 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 17:18

Kaptam tegnap két csurig szaros lótakarót. Hogy a fenébe lehet ezt a baromi nagy itt-ott rafináltan varrogatott leplet kimosni? Van valami trükk hozzá?

Mennyire vagy erõs? :D Fel bírod emelni a jól átázott lótakarót? Én azt szoktam a vastag télivel, hogy van egy ilyen 90 literes mûanyag edényem, azt félig megtöltöm meleg vízzel, bele egy adag mosóport, vagy kettõt, aztán a lótakarót. Kézzel átnyomogatom, forgatom. Igény szerint még egyszer megismétlem, a végén felakasztom kötélre, és slaggal még átfröcskölöm, aztán kifordítva is. Kicsurog aztán megszárad, jó idõben egy nap alatt..
Vagy felhívod a http://www.lotakaromosas.hu/ -t, és megcsinálják neked. :)

#763 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 18:32

Így-így. Eladtam egy gumiabroncsot, á, gondoltam, ebben sok kárt nem lehet csinálni, betekertem folpakkal, jószándékúan figyelmeztetett a postás, hogy ha ugyanezt beteszem egy szögletes papírdobozba, akkor 700 Ft-tal olcsóbban elviszik. :)

Végül tárgytalan lett, mert ragaszkodott az utánvéthez és még rövid is volt a gerince a protektorhoz :D

#764 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 18:38

Mennyire vagy erõs? :D Fel bírod emelni a jól átázott lótakarót? Én azt szoktam a vastag télivel, hogy van egy ilyen 90 literes mûanyag edényem, azt félig megtöltöm meleg vízzel, bele egy adag mosóport, vagy kettõt, aztán a lótakarót. Kézzel átnyomogatom, forgatom. Igény szerint még egyszer megismétlem, a végén felakasztom kötélre, és slaggal még átfröcskölöm, aztán kifordítva is. Kicsurog aztán megszárad, jó idõben egy nap alatt..

Basszus. Lehet ha autómosóba beadom jobban járok. Egerben már ott mosatja mindenki a szõnyegeit. :D

Az egyik ráadásul totál egér rágott, annak a bele megy a szemétbe, vagy újrasteppeltetem, vagy lesz nyári változat. Hordóm az van. Majd felszerelek egy csigát a fára fölé és azzal emelgetem. De hogy a p.csába forgatod a hordóban? Óriás fakanállal?

#765 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 18:55

Basszus. Lehet ha autómosóba beadom jobban járok. Egerben már ott mosatja mindenki a szõnyegeit. :D

Az egyik ráadásul totál egér rágott, annak a bele megy a szemétbe, vagy újrasteppeltetem, vagy lesz nyári változat. Hordóm az van. Majd felszerelek egy csigát a fára fölé és azzal emelgetem. De hogy a p.csába forgatod a hordóban? Óriás fakanállal?

Hmm, az autómosó se rossz. :D Íreknél volt ilyen nagy magasnyomású mosó-gõzborotva, dízeles égõvel fûtötték, ott azzal mostuk a nagyon dzsuvás takarókat. Szerintem a készülék többe került mint amit 5 év alatt megkeresek. :D

Nem hordóba rakom, kb. egy fél hordónyi az a mûanyag vájling. Simán kézzel forgatom benne, kiemelem, visszadobom, megnyomkodom, stb. Jó móka, szerencsére nem kell sokszor csinálni. :)

#766 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 19:12

Majd felszerelek egy csigát a fára fölé és azzal emelgetem. De hogy a p.csába forgatod a hordóban? Óriás fakanállal?

Esetleg használj cementkeverõ gépet...

#767 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 19:24

:D Áttolom a rojektet a jövõ hét elejére, tekintettel a gyermeknapra és a rossz idõre. Majd referálok hogy kúsztam másztam és kevergettem azt a buznyák takarót. Vagyis kettõt. A legszebb, hogy lehet soha a büdös élebe nem fogom használni. De azért így mégsem pakolnám el. Kaptam egyébként nyeregalátéteket is, de azokkal elbírok a keverõtárcsásban.

#768 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 25. - 20:49

slagozás bika vízsugárral,ha tudod,feszítsd ki valahová a takarót... Utána áztasd be valami hordóba vagy kádba,hogy a maradék redva is felpuhuljon,aztán jöhet a sikakefe.majd újra a slag... Amíg van rajt anyag',ismételd :-) utálatos,büdös és nehéz meló...

#769 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 26. - 10:07

Gyerekjáték. Hordóba vele, és mint a káposztataposás :D

#770 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 2. - 11:29

Valaki segítene nekem egy rövid agrár témájú levelet lefordítani angolra?

#771 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 18. - 15:32

Én végül így döntöttem, felhívtam. :gm:
Pénteken jön Edina a mosnivalómért Biatorbágyra. Ha esetleg még valaki szeretne innen (vagy Bicske környékérõl) mostani, hozhatja, vagy begyûjtöm én is szívesen, ha útba esik. :cool:

#772 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 23. - 21:00

Nem is lenne hülyeség, mire bejött a meleg, a kert is berobbant, így áttoltuk kapálós/gyûjtõs idõszak végére. Lehet eltelik pár év, addig meg szétrohad. :D

Én ezt kérdezném. Van ennek valami alapja? Mert akkor itthon beizzítok egy pár ilyen hosszabbítót.
http://mifolyikitt.h...z-ingyen-aramot

#773 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 24. - 5:09

Van ennek valami alapja?

Ezt komolyan kérded? 8-o
Ez csak egy vicces kedvû csehszlovák troll ócska elmeszüleménye.

#774 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 24. - 8:23

Én ezt kérdezném. Van ennek valami alapja? Mert akkor itthon beizzítok egy pár ilyen hosszabbítót.
http://mifolyikitt.h...z-ingyen-aramot

Alapja van, de felépítménye nincs. :)
Ahol ez mûködne, ott meg te nem mûködnél sokáig. :)

#775 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 24. - 13:56

Valami hátsó sejtésem volt hogy ez lesz a válaszod. :D Affenébe.

#776 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 13. - 10:58

Volt már valaki jobb agyféltekés rajztanfolyamon? Nagyon érdekelne, de drága, és csak akkor mennék, ha tuti a dolog. Olyan pálcikaember szinten rajzolok, de mindig meg akartam tanulni rendesen.

"Qei me amat, amat et canem meum."

#777 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 13. - 17:45

Volt már valaki jobb agyféltekés rajztanfolyamon? Nagyon érdekelne, de drága, és csak akkor mennék, ha tuti a dolog. Olyan pálcikaember szinten rajzolok, de mindig meg akartam tanulni rendesen.

Nem agyfélteke kérdése. Az élethû rajzolás titka az analízis. Vagyis felbontani a képet az emberi agy számára értelmezhetõ mértani idomok kapcsolatára.
Példaul így:

És persze ezt nagyon sokat kell gyakorolni.

#778 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 16. - 8:34

Nem tud valaki szolvákia keleti részén ,lehetöleg a magyar határhoz közel kutyához értö állat orvost ?

#779 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 16. - 14:09

Kötélhálót (ilyesmit, gyerekeknek mászni) szeretnék csomózni, tud valaki leírást? Igazából az érdekel, milyen vastag kötélbõl érdemes, milyen csomóval, és az is, hogy középrõl kifelé, vagy lentrõl fel, szóval milyen irányban célszerû kötni.

#780 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 16. - 14:24

Kötélhálót (ilyesmit, gyerekeknek mászni) szeretnék csomózni, tud valaki leírást? Igazából az érdekel, milyen vastag kötélbõl érdemes, milyen csomóval, és az is, hogy középrõl kifelé, vagy lentrõl fel, szóval milyen irányban célszerû kötni.

http://duo.irational..._net_making.pdf E? :)

#781 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 16. - 14:43

jupí! köszi, este megnézem részletesen.

#782 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 16. - 17:12

Necces,ha nem tudsz neccelni.
https://www.google.h...lient=firefox-a

#783 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 16. - 19:15

a hálókötést épp nem írtam be a gugliba, csak a kötélháló házilag-ot. ;)

#784 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 24. - 17:05

Hátha tudna valaki segíteni nekem. A facen láttam egy kiállításra meghívót, amelyen egy Ámerikába szakadt hazánkfia festményei láthatók. Az idõs úr rövid életrajza is ott volt, ugyanabban a vidéki községben született és fiatalon élt, mint nagyapám. Ugyanazzal a vezetéknévvel. Sajnos már nem tudom megkérdezni felmenõimet, rokonunk lehet-e a bácsi, ezért kértem a kapcsolattartót, kérdezze meg, legyen szives. Mivel a kapcsolattartóval nem felhõtlen a szimpátiánk, így nemes egyszerûséggel nem válaszolt. Sajnos én nem tudok ámerikáns nyelvet, így se idõm, se lehetõségem, hogy utána járjak a dolognak. Nem a gazdag másodnagybácsikat keresem, csak kíváncsi lennék, vagyok. Anyám mindig emlegette, nem érti, honnan bújt belém a lómánia, hisz a családban mindenki "normális". :D Ha a bácsi rokonom, legalább igazolná, hogy volt más lókedvelõ is. Szóval akadna-e itt egy mûkedvelõ családfa-vadász, aki segítene nekem? :)

#785 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 25. - 20:06

Idén lesz fiatal gazda támogatás? Vagy már volt is? Semmi érdemlegeset nem találok. Ha valakinek van egyéb infója, vagy már adott be ilyet, tud jó pályázatíró irodát, akármi, akkor megköszönném a segítséget.

#786 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 13:51

Még nem volt, mi is várjuk, ha lesz is, akkor még nincs hír, szóval odébb van. Jó pályázatírók(bár nem olcsók, nekem ők írták): www.videkert.hu Te szeretnél pályázni?

Edited by agrobe, 2013 július 26. - 13:51.

#787 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 15:07

Felmerült, más kiutat sajnos nem látok, pedig nagyon nem akartam vállalkozó lenni. Ha nem jön össze, akkor irány Németország, csak az sok szervezés lesz. Meg igazából maradnék, de egyszerûen nem tudunk megélni, pedig nem nagyok az igényeink. Hátha nem verték még annyira szét a mezõgazdaságot, hogy tisztességesen meg lehessen belõle élni.

#788 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 16:30

Hátha nem verték még annyira szét a mezõgazdaságot, hogy tisztességesen meg lehessen belõle élni.

Már eléggé, de a maradékon is munkálkodnak. Itt gázvezeték építés címén telepednek be a földekre, veszik el, értéktelenítik el, teszik tanya céljára használhatatlanná szilárd és folyékony végterméknek megfelelõ kártérítés mellett. Nekem a tanya közepén ohajtanak 30 m-es csíkot másfél évig használni, úgy, hogy a túloldalán levõ területeket sem tudom használni, mert nem keresztezhetem semmivel az építés alatt a nyomvonalat. Ez a területem majdnem 2/3-a. Nem tudom hová tenni az állatokat, mert a karámokat, kerítést, villanypásztorokat meg kell nyitni, le kell bontani. 2014.12.31-e után már újra használhatom, de nem tudom, mi lesz addig. Mindezért adnának a nyomvonalra 20 Ft/nm értékcsökkenést és építési tilalmat.

#789 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 26. - 17:27

:eek: Durva. Ilyet eddig nem is hallottam. Szorgosan munkálkodnak a széttipráson, azt látom. Egy hetet voltunk kint Németbe, sírni tudtam volna kínomba, hogy mennyire más világ. Boldog emberek, van kedvük, pénzük igényük kulturális programokra (minden hétvégén volt egy pár km-es körzetben, zenei fesztivál stb) Kényelmesen eléldegélnek a kis gazdaságaikba, olyan sajtokat csinálnak, hogy a szemem majd kiesett. Gyönyörû lovak mindenhol. A semmi közepén kivillanypásztorozva, ott ugyanis nem kell attól félni, hogy lebontják, a lovat meg reggelre kolbászba töltik. Persze, ott sem kolbászból volt a kerítés, de nem is csak a megélhetésért dolgoznak, mint a rabszolgák. Áh, de ez nem ide kapcsolódik, csak már én (is) nagyon el vagyok keseredve a hazai viszonyoktól. Kicsit sok volt az elmúlt egy év :(

#790 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 29. - 22:21

unión kivülröl hogy tudok állatot behozni ugy hogy utána tudjam honositani is ?

#791 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 30. - 8:22

A hatósági állatorvost kérdezd meg!

#792 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 31. - 13:37

Nincs véletlenül valakinek hozzáférése a földhivatal online nyilvántartásához azaz a takarnet-hez? Kellene egy kis segítség.

#793 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 augusztus 2. - 16:14

Régi csatos üvegre lehet valahol venni/csináltatni új csatot? Mármint azt a drótot, ami összefogja és már tiszta rozsda. Meg persze a gumi is szétpizledett már. Nagypapa öröksége, tök szép, jó lenne felújítani és használni.
(ilyesmi)

#794 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 október 27. - 20:38

:legyintősszmájli:

Edited by Lótuszvirág, 2013 október 27. - 20:55.

#795 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 12:26

Sportban járatostól kérdeném: Mi a különbség a "verseny" és a "bajnokság" között?

#796 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 17:24

Szerintem a verseny egy adott verseny esemeny a bajnokasag pedig egy verseny sorozat ;)

#797 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 8. - 19:07

oké, köszi. :)

#798 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 18:04

Üdv. Szóval az történt, hogy egy internet-ismerős június 6-án kölcsönkérte a fémkeresőmet egy hétre. Kértem tőle 15e Ft letétet, azt mondta, csak 10e van nála, nagyvonalú voltam, odaadtam neki annyival. No eltelt az egy hét, a koma nem jelentkezett. Egy hónap múlva írtam neki egy levelet, hogy mivanmá, semmi válasz. Na jól van, gondoltam, ezt a műszert már többé nem látom, de mindegy, itt a 10e Ft-ja, majdnem pénzemnél vagyok vele (én 15e-ért vettem), úgyhogy nem izgatom magam fel ezen, örüljön a gonoszságának. 
És most jön a fordulat: ma, november 11-én felhívott a koma, hogy akkor ő visszahozná! Hamarjában köpni-nyelni nem tudtam, aztán lepattintottam, hogy csak a jövő héten intézhetjük, mert hétvégén fogok pénzt kapni. (Ez egyébként igaz is.) 
Most azon gondolkozok, hogy mit tegyek? Valahogy azért meg kellene büntetni ezt a pofátlan alakot, de nagyon ő áll nyerésre... hiszen ha nem veszem vissza tőle a műszert, akkor buktam 5e Ft-ot (hiszen én 15e-ért vettem). Ha visszaveszem, pénzemnél vagyok, no de az egész szezonomat elcseszte az egyed, most már novemberben hiába adja vissza, nemsokára megfagy a föld, és már nem lehet kincset keresni tavaszig. Ezért valami büntetést mégiscsak megérdemelne a koma, nem? Most ő azt hiszi, hogy piszkosul okos volt, és ingyen volt egy fémkeresője egész szezonra, én meg egy pancser balek vagyok, aki futhat a pénze után... és ha vigyorogva visszaveszem tőle, akkor azzal tettleg igazat is adok neki ebben. Csakhogy nekem ez a szitu így egyáltalán nem tetszik! Segítsetek! Hogy másszak ki ebből, hogy ne én legyek a hülye, hanem ő?

#799 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 18:13

Mire megjön, kiállítasz egy számlát a bérleti díjról, az első hét ingyenes, utána hetente x forint, hogy kijöjjön a 10ezer. :D

#800 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 november 11. - 18:19

Ha visszaadta, adj neki ötezret, hogy most csak ennyi van nálad, majd egy hét múlva adod a többit. Aztán majd tavasszal hívd fel, hogy most jöhet a maradékért.

• Filly kedvelte