Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kozmetika,szépségápolás

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
222 válasz a témához

#41 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 17:00

Szörnyû a kezem, persze ha esetleg nem rágnám a körmöm a bõr is megnyugodna és szép lenne körülötte a dolog, de hát az nem egyszerû. Mikor nem régom akkor megnyugszik szép, meg kenegetem, de mikor rágom feleslegesnek vélem kenegetni is, mert ugyan minek..úgysem lesz jobb. Körömvrágkrémmel szoktam, de most perpillanat rágom a körmöm. :D Azon vagyok, hogy párhónapra megint leálljak, de mindig jön valami és kész vége, lerágom mindd. :D :D

Nah a körömrágás is olyan dolog,hogy ha Magadat nem tudod meggyõzni,hogy ne csináld,nem jó,akkor senki sem :D De remélem egyszer abbahagyod :D

Jó ez a tanácsadó topik! :) Nekem is lenne egy kérdésem: tudom, hogy ált. a masszõrök használják, de ha tudod, légyszi írd már meg, hogy hol lehet hozzájutni Rekongem paprikakrémhez! Úgy tudom, általános forgalomban nem kapható. De ha mégis, arról is tudni szeretnék. :D

Rekongem?Hm..még nem hallottam róla,de utána fogok nézni.Na utánanéutem: masszázskrémekRemélem erre gondoltál. ;)

Edited by Zsoci, 2006 október 14. - 17:05.

#42 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 17:28

Na utánanéutem: masszázskrémekRemélem erre gondoltál. ;)

Igen, erre! Köszi szépen! :) Mindjárt jobban megnézem az oldalt, hogy lehet rendelni... (Hû, most látom, milyen termékek vannak még azon az oldalon... Talán nem ártana egy adag feromon-parfümöt is rendelni :P )

Edited by Repülõrajt, 2006 október 14. - 17:41.

#43 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 17:47

:P :yeah: Hát uccu neki! :D

#44 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 19:39

Zsoci, rád vonatkozott. És még mindig kiváncsi vagyok. Mert irgalmatlan parasztvakításnak vélem, hogy mindenre rámondják, hogy ilyen olyan ásvány, meg természetes, meg mit tudom én még mi, lényeg, hogy attól majd nagyon jó lesz nekem. A te összetételed meg külön szórakoztató volt. :)

#45 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 19:51

Nézd...ez van.Lehet rajtam is,a szakmán is szórakozni jókat,lehet minket egésznapülõlibáknak tartani,mindenkinek szíve joga.Én ezt tanultam,és TANULTAM,mert bizony érettségihez van kötve a szakma,tehát valószínûleg nem vagyunk full hülyék,ráadásul tömény kémia,amivel sokan-személy szerint én is-szenvednek,de muszály!Ha tudok,segítek,mert ez hozzá tartozik a munkámhoz,örülök ha valaki kérdez,képességeimhez mérten válaszolok is.(törölve,a dolog tisztázva)

Edited by Zsoci, 2006 október 14. - 20:25.

#46 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 20:05

Köszönöm a kimerítõ válaszod, Zsoci! A neten is körülnéztem, és két napja citromlé az esti arclemosóm. Eddig jó.

Esti,ezt nem teljesen értem...lehet hülye vagyok,sõt biztos,de ez rám vonatkozik?

Óóóóó, igen, neked szólt! :gm: És semmi különös, csak a szokásos "Estis"... :D

#47 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 20:06

Zsoci! Távol áll tõlem, hogy azt mondjam, te nem tanultál/tanulsz. Amit írsz, abból is kiderül, hogy van háttérismereted, ráadásul segítõkész is vagy. Nem akartalak támadni, kicsit kötözködtem. Egészen pontosan erre gondolok, hogy ez hangzatos bár, de értelmetlen:

természetes ásványokat tartalmaz,pl.vasat

Egyáltalán nem állt szándékomban ellened szegülni. :) :ang:

#48 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 20:08

De igeníííís! El ne hidd neki, Zsoci, õ egy notórius ellenszegülõ!!! :kv:

#49 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 20:22

Ez úgy látszik ez a kritika napja,amit ma lehet megkaptam a szakmával és mással kapcsolatban (nem szakmabeliektõl).Elnézést kérek,Ágimam,a vas nem ásvány,nem kell a szánkótalpat húzogatni a fejünkön,valszeg nem húzza össze a pórusokat. Bár ezt nem saját kútfõbõl írtam,mert mivel még csak július óta vagyok szakmában,a suli pedig szeptemberben kezdõdött,nem vettünk még mindent,viszont rákerestem könyvben,neten, és mazsola révén nem tisztem a nálam tanultabbat felül bírálni,ezért hát leírtam.Konkrétan itt az oldal,ahonnan többek között összeszedtem a dolgokat,a vasat is.De szerintem LOVAGOLUNK a semmin...Mostmár csak nem hagy nyugodni ez a vas-dolog,és mivel nem akarok hülyén meghalni,erre is rákerestem..bizony a vasat is ásványi anyagként tartják számon,mint mikroelem a szervezetben."A vas az élethez nélkülözhetetlen ásványi anyag."Esti,mostmár megkérdezem:biológusnak tanulsz?A parasztvakításra még annyit,hogy inkább természetes úton "vakítsuk a parasztot"(bár meggyõzõdéssel),mint sok mû dologgal etessük,amivel nagyobb kárt okozhatunk.

Edited by Zsoci, 2006 október 14. - 20:28.

#50 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 14. - 20:32

Ásvány: Geológiai folyamatok során képzõdõtt, meghatározott kémiai összetételû tartománnyal jellemezhetõ, (általában) kristályos anyag. Egy ásványt alapvetõen vegyi összetétele és kristályszerkezete határoz meg.Ha valaki olyat mond neked, hogy a vas nem egy kémiai elem, hanem ásvány, hát bármilyen szakember, javaslom, ezt ne hidd el neki :). Többet nem kötözködöm. :)Közben átszerkesztetted, úgyhogy én is: Az ásványi anyag kifejezés már közelebb áll a valósághoz :). Környezetkutatónak tanulok.

Edited by esti, 2006 október 14. - 20:36.

#51 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 15. - 13:36

Van egy kérdésem: Véletlenül nincs fodrász fórumosunk?mert sztem bõven elférne ebben a topicban ez a kérdéskör is,végülis rokonszakma.Mi is tanulunk vakamennyit belõle,(értem ezt a fejbõrre,festékekre,hajra...),de mégis jobb lenne valaki aki tényleg otthon van ebben.Van ugyan pár fodrász végzettségû oszt.társam,de õk valahogy sosem adnak kimerítõ választ,meg mintha nem is érdekelné õket a szakmájuk.. :confused: Valaki festette már hennával a haját?Vélemény errõl?

Edited by Zsoci, 2006 október 15. - 13:38.

#52 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 15. - 17:30

Na ez engem is érdekelne! Ez a hennás dolog. Kezdem unni a "színemet", de nem akarok akármilyen hajfestéket használni. Milyen tartós az? Mennyire megbízhatóan adja a várt színeredményt?

Edited by Repülõrajt, 2006 október 15. - 17:31.

#53 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 17. - 16:54

Én eddig úgy tudom,hogy a henna ugyanolyan tartós és szép színt ad a hajnak.De várjuk az illetékest,meg még én is utána nézek,most van egy kis idõm..Nos,ezeket találtam: henna 1henna2talán ez a lagjobb

Edited by Zsoci, 2006 október 17. - 18:43.

#54 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 16:43

Az csak a vöröset tudja? Akkor hagyjuk... Különben is olyan macerás lehet. Én nem akarok szenvedni a szépségért... Vagy gyorsan és könnyen, vagy sehogyse szépülök. :D A masszázskrém-rendelõs oldalról annyit, hogy átvágtak az árával. Szóval vigyázat!

#55 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 16:49

Mert?? :huh:

#56 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 17:02

Én már nagyon régóta tervezem, hogy meglátogatok egy masszõrt. Tele van izomcsomóval a lapockám és a gerincem közötti sáv, ráadásul edzéskor nem is tudom "szétnyitni a vállaimat", ami miatt Zoli rendszeresen rámszól. De mióta közöltem vele, hogy nyomorék vagyok, békénhagy vele :D minden esetre jó lenne ez ellen tenni, mert hamar megfájdul a hátam, meg a vállaim nagyon hamar begörcsölnek, megkeményednek. Ez pl egy órás fotóséta után, válltáskával elég kellemet-lenke.Csak sosem jut rá idõm, meg elég elhatározás sincs, hogy na, ma ha törik, ha szakad, masszõrhöz megyek.

#57 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 17:32

A masszázskrémrõl majd holnap, mert akkor kérdezek rá, de most úgy fest (papíron), hogy háromszor annyiért hoznák, mint ami az oldalon van... De mondom, holnap megtudom, mi van, mert most még magam sem hiszem el.Masszázs: én jártam egy darabig. Eloszlatok minden téves elképzelést: a masszírozás nem valami kellemes, élvezetes élmény, sõt igen fájdalmas! Elsõ pár alkalommal csak úgy rángatóztam a kezelõágyon. :huh: De késõbb már jobb. Mindenesetre határozottan jó az izmoknak, ha néha felszedik, kilazítják õket! Hátfájás ellen kimondottan hasznos!

Edited by Repülõrajt, 2006 október 18. - 17:32.

#58 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 17:35

Elõször valami relaxálós masszázzsal kezdenék. Mert megérdemlem :D

#59 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 18. - 18:51

Alátámasztom,én kék-zöld voltam a nyirokmasszázs után,olyan erõs volt (de közölte velem elõre a masszõröm).Kínomban egyszer még a krémet is lerúgtam :D Kaptam ott mindent,a hátamon a köpölyözéstõl elkezdve az elektroakupunktúráig,utána úgy néztem ki este edzésen,mint akinek a Mickiegér szeme ráragadt a hátára sok kis szúrással körítve :gm: De megérte,jó volt!A 8.alkalomtól már kimondottan élveztem,mert kimasszíroztuk ami fájt :dev:

#60 auermonika

auermonika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 115 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 9:13

Sziasztok!Kipróbáltam Zsoci tanácsára az aloe verát pattis gyulladásos bõrre és egy este alatt is már látszik javulás:) remélem a siker töretlen marad és helyrejön a bõröm. gyorsan vettem belõle arclemosót, ajakbalzsamot és krémet is. A tonikot majd köv.re:)Köszi zsoci!

#61 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 10:14

Szia Zsoci! Azt szeretném kérdezni, hogy pl a first az jó minden típusú arcbõrre szerinted? Nekem: T vonal zsíros, többi száraz, és minden hülye krémtõl kipattogok vagy elönt a zsííír. :D A homlokom pár hete baromira kipattogott, nem tom mitõl. Az orrom és állam környéke meg teli van sötét eltömõdött pórusokkal, hiába nyomom ki vagy megyek kozmetikushoz, napokon belül ugyanolyan. Nem olyan nagyon láthatóak, lehet csak én látom, jó fénynél, közelrõl a tükörben!? Lehet csak túlparázom? :D Évek óta ilyen.Válaszodat elõre is közsönöm!

#62 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 16:36

Sziasztok!Kipróbáltam Zsoci tanácsára az aloe verát pattis gyulladásos bõrre és egy este alatt is már látszik javulás:) remélem a siker töretlen marad és helyrejön a bõröm. gyorsan vettem belõle arclemosót, ajakbalzsamot és krémet is. A tonikot majd köv.re:)Köszi zsoci!

Nagyon örülök neki!! :) Én is remélem,hogy töretlen marad a siker!

#63 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 17:22

Szia Zsoci! Azt szeretném kérdezni, hogy pl a first az jó minden típusú arcbõrre szerinted? Nekem: T vonal zsíros, többi száraz, és minden hülye krémtõl kipattogok vagy elönt a zsííír. :D A homlokom pár hete baromira kipattogott, nem tom mitõl. Az orrom és állam környéke meg teli van sötét eltömõdött pórusokkal, hiába nyomom ki vagy megyek kozmetikushoz, napokon belül ugyanolyan. Nem olyan nagyon láthatóak, lehet csak én látom, jó fénynél, közelrõl a tükörben!? Lehet csak túlparázom? :D Évek óta ilyen.Válaszodat elõre is közsönöm!

Szia Csuti!A leírtak alapján a bõröd seborrhoeás(zsíros az erre hajlamos részeken:homlok,orr,állesetleg orr melletti területek=T vonal),ugyanakkor érzékeny(kevés krémet bír),tág pórusú is.Valamilyen savas összehúzó kéne,(ezeket már fentebb leírtam Ágimamnak,a higított citromlé lehet Neked is bejön,ha nem akarsz tonik után rohangálni).Szerintem hidratáló krémbõl használhatnál Te is Aloe Verásat(gél vagy krém formájában,amelyik tetszik),ez nem zsíros,hanem víz alapú,nyugtatja,nedvességgel tölti fel a bõrt.Éjszakára vagy semmit(arctisztítás akkor is kötelezõ reggel,este,arctej+tonik+krém),vagy ha húzódik akkor a nappalit nyugodtan.Nem tudom,hogy arcradírt használsz-e,de heti 2X jót tenne az is(javítja a bõrlégzést,segíti a mitesszerek tisztulását),csak ne túl durva szemcséssel(az arctej és a tonik között tedd fel).Mit használsz most krémet,lemosót,ilyesmit? A homlokodon a kiütések..voltál mostanában fodrásznál?Esetleg õ,vagy Te nem használsz másik sampont/zselét/bármilyen hajápolót?Valamilyen megeröltetõbb munka?Jó fûszeres étel a napokban?A firstrõl még nem hallottam,ez valamilyen kozmetikum?A neten sem találtam róla semmit.De ha valamilyen termékcsalád akkor biztos annak is vannak különbözõ fajtái(zsíros bõrre,olajos bõrre,normálra,...stb.Meg kell nézni mi van ráírva)A mitesszereket meg nem nyomkodni,meg semmit az arcunkon,mert csak több alakul ki mellette.Ha nagyon muszály mert nagyon ronda akkor is ziszta kézzel,zsepivel és utána fertõtlenítés.(Nem szabadna ilyet írnom,de én sem bírtam megállni régen.. :gm: )

Edited by Zsoci, 2006 október 19. - 17:23.

#64 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 18:19

Na, a bizonyos masszázskrémrendelõs bagázsról. Szóval, a weboldalon azt írják, hogy a kiszállítás ára: 1 Ft (!), még meg is erõsíti a számla végösszegével, aztán meg jön a csomag 1000 Ft váratlan pluszköltséggel. Számla meg nem jön, se nyugta, se semmi. :mad:

#65 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 19:23

Jó fûszeres étel a napokban?

Azt olvastam, hogy "jön a fûrészes"...úgy megijedtem. :o Arra is rádöbbentem, hogy van néhány kráter (pattanástól keletkezett heg) a fejemen. Elég gány. És valahogy a ragymók sem akarnak múlni. Lehet a mérhetetelen sok idegesség és szomorkodás teszi. :) Repülõrajt....jófejek már. :mad: Pereljük be õket... :) Kár, hogy azon még többet bukunk.. :(

#66 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 19:52

Gyerekek, nekem nagyon bejött ez a citromlé! :yeah: Nem higítom. Este - szappanos arcmosás után - csepegtetek a kozm.korongra, és jól átdörgölöm vele. Reggel csak a tenyerembe facsarok, azzal át"mosom" az arcom, mintegy arcvízként használva.Este a szemkörnyékre és a száj feletti részre éjszakai krémet használok, nappal - a még citromlétõl nedves bõrre - nappali, avokados, hidratálót.Ez elõtt, amikor este mostam az arcom, szinte a tenyeremmel éreztem a pórusaimat. Most valami polírozott bõrhöz nyulok... vagymi... :kir: És valahogy "szebb" színe is van az arcbõrömnek. Szóval nagyon meg vagyok elégedve.(Hogy ez nekem mér"' nem jutott elõbb eszembe? :rolleyes: :confused: Pedig annyira kézenfekvõ!)

#67 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 21:28

Ágimam,nagyon jó ezt hallani,de tényleg!Tök jó érzés,hogy valakinek segíthettem már most :) Örülök,hogy bevált a citromlé a bõrödnek,csak azzal vigyázz,hogy most tul.képpen gyümölcssavas hámlasztást csinálsz,ami jó a bõrnek,viszont elképzelhetõ,hogy pihenésre lesz szüksége idõközönként.És nagyon fontos a fényvédelem és a hidratáció,mivel "leoldod" a felsõ szarut (és egy fiatal,új réteg kerül a felszínre).De ahogy láttam jó kencéket használsz,az avokádónak kimondottan örültem :D Úgy látszik jó bõröd van hozzá,sajnos azért ez a kezelés sem lehet etalon mindenkinek,van akinek egyben jönne le a bõre tõle pár nap múlva.Nálunk is van gyümölcssavas hámlasztás, meg van gépi is ún.mikrodermabrázió,nagyon jó,mindenki nagyon elégedett vele,fiatalodnak a vendégek "mint állat" :gm:

#68 Monty

Monty

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.470 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 21:41

Olyan mélyen élõ ragyák jöttek ki rajtam. Ezzel mti lehet csinálni??? Több ágon valahogy összenõ, és mélyen a bõr alatt tapintható gennycsomó jön létre... :rolleyes: :nem:

#69 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 19. - 21:49

Monty,hol jöttek ki ezek?Az arcod melyik részén?Igen,a stressz is okoz ilyeneket,bár nem annyira rondákat amilyeneket leírtál.Rajtam egyszer hasonlók jöttek ki a víztõl(medence vizétõl),bacik okozták.Ha nagyon mélyen ülõ,akkor nem okoskodom,legjobb lenne bõrgyógyásznak látnia,vagy látni egyáltalán (kozmetikusnak).

Edited by Zsoci, 2006 október 19. - 21:52.

#70 Repülõrajt

Repülõrajt

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.523 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 6:13

Monty, én akkor jártam így, mikor a fogalmazásgátló bogyók elhagyásával jó kis hormonzavart okoztam a szervezetemnek... Bõrgyógyászhoz kellett járnom rendszeresen, visszaállnom a bogyókra, és vagy fél évig gyógyszertárban kevert kencékkel meg gyógyszerekkel kezelnem magam. Talán nem ártana neked is felkeresned egy dokit! Mert lehet, hogy ez már túlhalad a kozmetikus hatókörén. (Azt nem mondom, hogy hormonzavarod van, persze, csak azért nézzen rá.)

#71 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 8:33

Zsoci!Köszönöm a diagnózist és a jótanácsokat! :)A first egy aloe vera termék /"örökké élünk" termék, csak nem akarom reklámozni/. Egy higított aloe folyadék, sok gyógynövénnyel asszem...Ezzel bespriccelem a kezem és ezt kenem az arcomra, este lefekvés elõtt és reggel fürdés után.Krémet az arcomra abszolút nem merek használni!!! Nagyon-nagyon ritkán egy avon-os hidratálósat. Arra már rájöttem, hogy csak víz alapúakat szabad használnom.A kezemre, testemre Baba testápolót használok, de nem kenem az arcomra, esetleg csak mikor már nagyjából beszívta a kézbõröm, akkor megtapizom vele az arcom és annyi már bõven elég, amit így átvesz. :DArcradírt mostanában megint használok, ez egy avonos radír, elég durva szemcsés, kicsit mintha mentolos lenne és utána olyan az arcbõröm, mint amit Ágimam is leírt. Szóval jó.Tehát akkor még valami pórusösszehúzót kéne használnom ezek szerint. pl higított citromlé. Ezt ki fogom próbálni!Tonikot már csak ritkán használok, mert nagyon szárít. Asszem clean and cleart vagy clear skint(?) szoktam használni. Akkor az érzékeny bõrre valót kéne gondolom... Mindenképpen kell használni?A homlokom akkor lehet hogy a samponváltástól lett ragyás.Fûszerest azt sokat eszem, mert imádom! :D Lehet, hogy csökkenteni kéne?! :confused:

#72 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 8:55

Azt el is felejtettem, hogy én is köszönöm! :) Mindenkinek: (a citromleves nagyon pozitív tapasztalataimmal kapcsolatban) legyetek óvatosak. Használjátok higítva, mindenképpen. Az én bõröm mindent kibír. Nem allergiás, nem hajlamos semilyen kipattogzásra, (pl.mióta az eszemet tudom, reggel-este jó szappanos-dörgöléses mosás - ezt kevés bõr bírná ki... :D ). Nekem egyedül az volt a gondom,hogy tág pórusú volt. Szerintem valahogy úgy kéne, hogy elõször feles higításban, majd - attól függõen, hogyan reagál a bõr - mindig kicsit töményebbel. Hogy legyen idõ észrevenni, amikortól már "sok" a gyümölcssav. :)

Edited by Ágimam, 2006 október 20. - 8:56.

#73 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 10:44

Zsoci! Szeretnék egy kérdést feltenni neked. Egy jó ideje azt tapasztalom, hogy a kozmetikus utáni második harmadik napon rendesen kirügyezik a fejem. Olyankor mindíg dühöngök is. Még jó, hogy kozmetikushoz járok, mert másképp mitõl lennének ragyák a fejemen! :mad: A bõröm T vonalban zsíros, egyéb helyen gyulladásra hajlamos, ahogy öregszem egyre inkább pórusos. Semmilyen zsíros kencét nem viselelk el, sõt a hidratálósból is csak azokat, amiben szinte csak víz van.Egy teljes kezelés úgy néz ki, hogy: -tisztító arclemosás, hidratálós maszírozás, gõzölés, tisztítás (nyomkodás), valami mentolos vagy csümölcssavas összehúzó maszk, lemosás, közben tartós szempilla meg szemöldök festés, maszk után valami másik bõrtápláló izé, asszem olyan algás készítmény, lemosás, és neogranormon.Mi lehet a baj? :confused: Én a maszírozásra tippelek, meg arra, hogy nem teljesen jól tisztítja le a bõröm, mielõtt elkezd maszírozni... Vagy nem nyomkodja ki rendesen, hanem csak megbolygatja a kezdeményeket és másnapra jön elõ? Persze lehet egyéb gond is. Nagyon szeretnék rájönni, hogy hol a bibi, mert nem igazán akarok kozmetikust váltani! :( Viszont azt is unom már, hogy kozmetikus után rondább a bõröm, mint elõtte.

#74 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 11:53

a neogranormon nem nagyon zsíros?

#75 auermonika

auermonika

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 115 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 12:21

A neogranormon tényleg nagyon zsíros de ha jól tudom hámosításra használjákj, fõleg sebeket kenegetni jó vele, legalábbis én arra használom. De arcra nem kenném..... ilyet még nem hallottam. konkrétan milyen célból kented Bokorugró?

#76 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 12:49

A neogranormont egy ismerõsöm a már kialakult "szarvacskákra" szokta kenni, azok úgy hamarabb leszáradnak. Ha pedig merõ véletlenségbõl :dev: kinyomott párat, akkor a heg sem lesz utána olyan ronda.

#77 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 12:52

A neogranormon arra jó, hogy hamarabb leszáradnak az esetleges nyomkodás utáni sebek, meg a gyulladás is. Arra tényleg jó, de az is biztos, hogy utálom, hogy olyan zsíros! Uáááá... Van, hogy csak egy-két órán át bírom magamon, aztán pánikszerûen szappannal lemosom, és a kinyomkodott helyeket Betadinnal bekenem. Az legalább nem zsíros, és nagyon hatékonyan szárít és fertõtlenít. Másnapra le is húzza általában a puklikat. Persze csak akkor javasolt, ha nem akar az ember aznap már sehova se menni, mert igen jól festenek a piros pöttyök a fején! :D :o

#78 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 13:02

Jó ötlet farsangra...Pöttyös Panna :dev:

#79 Zsoci

Zsoci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.385 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 18:08

Csuti,az aloe minden bõrtípusra jó,ártani nem árthatsz vele ;) Az Avonos hidratálót nem csodálom,hogy nem szereti a bõröd,kb.fél éve bele kevertek a krémekbe valamilyen olyan anyagot ami eléggé fényérzékennyé teszi a bõrt és nagyon sokan allergiásak rá(én is,a bõrgyógyásznak aznap az 5.Avonosa voltam).Nem szólom le a márkát,nõvérem is terjesztõ és én továbbra is szeretem és használom egyes termékeit,de lehet kiváltó ok...A tonizálás lényege az összehúzás,fertõtlenítés,a bõr természetes savköpenyének visszaállítása amit az arctejek,szappanok lúgosságuknál fogva lemosnak.Erre tökéletes a mezei higított citromlé(Ágimam tanácsát megfogadni,tök jókat írt ;) ).Használtam én is Clean and Cleart,Clear Skint,de nekem is szárították(ergo még zsírosabb lett a bõröm),ami most nagyon bejött az a Healthy Skin érzékeny bõrre tonikja,sokáig elég és kb.400 Ft.(ott ahol a legkisebb is számít :D ) De a szénsavas ásványvíz is jó áttörölni az arcot,ugyanúgy frissíti a bõrt.A fûszeres étel bizony nem tesz jót a bõrnek,de hát mit egyen a magyar ember..én is eszem :gm: Bokorugró,én is a masszázsra és/vagy magára a tisztításra tudok gondolni....A masszázs lehet,hogy elindít egy tisztulási folyamatot a bõrödben ami másnapra jön ki.Vagy elõfordulhat(bár gyakorlott kozmetikusnál azért ez nem jellemzõ),hogy nem tisztítja ki rendesen,csak megnyomja,de marad benne,így az begyógyul,esetleg terjed.Nem mondtad még neki?Vagy valamilyen krémet nem szeret a bõröd.Az algás tuti jó,a legjobb amit kaphatsz tisztítás után.Lehet a mentolos...bár az meg kámfor tartalmú,aminek fertõtleníteni,összehúzni kéne a bõrt,levinni a gyulladást.Úgyhogy részemrõl a krémek mégiscsak kilõve..A radírt nem írtad oda,vagy az benne van a tisztító lemosásban?Mert ha nem radíroztok,akkor begyulladhat a bõr,nem tud rendesen lélegezni,tisztulni,ami azért egy kezelés után fontos.Én Neked is zselét ajánlanék,vagy próbáld meg,hogy vizes tenyérrel viszed fel az arckrémet.(ez egyébként jó a testápolóknál is,bármilyen krémnél,mert a vízben oldódó vitaminok,hidratáló anyagok könnyebben szívódnak fel)A Neogranormon egy nagyon jó kis kenõcs,de ha arcra használja valaki,akkor mindenképpen éjszakára,így nem tapad meg benne a kosz és kényelmesebb is.Hámosító,sebgyógyító,gyulladáscsökkentõ hatása van.Csak jól le kell mosni az arcról,hogy ne zárja el a bõrt.Pöttyös Panna??Hmm...a koleszban most lesz Haloween party :gm:

#80 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2006 október 20. - 18:41

Bokorugró,én is a masszázsra és/vagy magára a tisztításra tudok gondolni....A masszázs lehet,hogy elindít egy tisztulási folyamatot a bõrödben ami másnapra jön ki.Vagy elõfordulhat(bár gyakorlott kozmetikusnál azért ez nem jellemzõ),hogy nem tisztítja ki rendesen,csak megnyomja,de marad benne,így az begyógyul,esetleg terjed.Nem mondtad még neki?

De... mondtam a múltkor, de nem akartam mindjárt úgy, hogy biztos õ csinál valamit rosszul... Csak nézett és nem értette, hogy miért. Ki is hagytuk a maszírozást. Ennek ellenére elõjött néhány cuki darab másnapra. Kezdek arra gyanakodni, hogy túl óvatosan nyomkod. Pedig nem vagyok egy sikoltozós-hisztizõs fajta! :nem: :D Csak azt nem értem, hogy miért kötelezõ begyulladjon valami, csak azért, mert megnyomják egy kicsit? :confused:

Vagy valamilyen krémet nem szeret a bõröd.Az algás tuti jó,a legjobb amit kaphatsz tisztítás után.Lehet a mentolos...bár az meg kámfor tartalmú,aminek fertõtleníteni,összehúzni kéne a bõrt,levinni a gyulladást.Úgyhogy részemrõl a krémek mégiscsak kilõve..A radírt nem írtad oda,vagy az benne van a tisztító lemosásban?Mert ha nem radíroztok,akkor begyulladhat a bõr,nem tud rendesen lélegezni,tisztulni,ami azért egy kezelés után fontos.

A krémek szerintem sem, mert nagyon kellemesen érzem magam tõlük. A mentolost is szeretem. Ööö... asszem radírozni az elsõ arclemosás után szokott. De most, hogy visszagondolok, nem vagyok benne biztos, hogy mindíg... A hidratálós maszírt meg õ is vízbe mártogatott kézzel csinálja.