Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#7921 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 22. - 17:28

Én is köszönöm,hogy Baracson lehettem/tünk :)
Teszek fel pár képet,bár az enyémek csapnivalóak lettek.

1
2
3
4
5
6
7
8
9

(tudom,tudom az oszlopok,a fenyõk,stb.de legalább az obit jól tartottam :D )

#7922 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 22. - 17:57

Csináltam képeket Istafan Illúzióról.Ezek azért jobban siekrültek :)
Mókus kérésére linkelem.
1
2
3
4
5

#7923 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 22. - 22:27

Csináltam képeket Istafan Illúzióról.Ezek azért jobban siekrültek :)
Mókus kérésére linkelem.
1
2
3
4
5

Szép képek!!! :)
ha már képek, szombaton voltam lovasnapon és fotóztam szokás szerint. akit érdekel itt a link:
http://www.magyarlov...xtra.hu/sap.htm
a képek azért oan furik mert csak gif-et enged fel tenni az extra :confused:

#7924 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 13:04

Ez mit jelent?
Az, hogy a felvezetõ szép, és tiszta kantárt, tiszta fényes zablát rak a lóra?Hogy lemossa samponnal a lovat tetõtõl talpig? Hogy szépen befonja a sörényét, és megnyírja a farkát? Hogy szép felszerelésben vezeti fel?

Hmm, igen, ezt is jelenti. De ez az egyszerûbb része, ebben a részében az évek során sokat fejlõdtünk, ha nem is tökéletes még minden. A másik nagyon fontos kérdés, hogy hogyan mutatja be a felvezetõ a lovat: a ló lendületesen, száron megy mindkét jármódban, figyel a környezetésre és a felvezetõre, a felvezetõ a válla mellett kíséri, nem akadályozza, nem húzza se elõre, se visszafelé. Csak pár sor, de komoly szakma.

Zarif,
kösz, hogy csak linkeltél, még akkor is, ha többen szidnak engem érte.
Kicsoda Istafan Illúzió? Szerintem nagyon jók a fotók, persze Hihi errõl többet tudna mondani. Ha beküldöd õket, esélyes lehetsz velük egy "nemszakmai" különdíjra. Itt kezdõdik az, amiért az egész fotópályázatot csináljuk. Hogy jól mutassuk be a lovainkat.

#7925 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 15:50

Én fontam :D és az én kantárom van rajta :D és az az ember segített, aki itthon nekem is szokott a fotózásoknál. :D Az egész alakos hiánya az én hibám. :D

#7926 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 23. - 19:00

Zarif,
kösz, hogy csak linkeltél, még akkor is, ha többen szidnak engem érte.
Kicsoda Istafan Illúzió? Szerintem nagyon jók a fotók, persze Hihi errõl többet tudna mondani. Ha beküldöd õket, esélyes lehetsz velük egy "nemszakmai" különdíjra. Itt kezdõdik az, amiért az egész fotópályázatot csináljuk. Hogy jól mutassuk be a lovainkat.

akkor beküldöm :D ,de a szakmai is készülget :)

#7927 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 10:27

Én fontam :D és az én kantárom van rajta :D és az az ember segített, aki itthon nekem is szokott a fotózásoknál. :D Az egész alakos hiánya az én hibám. :D

Na tessék, várhatom az elfogulatlan véleményt!
Szóval, kedves barátaim, valahogy így kell. Még nyolcszor nézze meg mindenki Istafan Illúzió képeit, amiket amatõr fotós készített, bár mint olvasom, profi segítséggel.
A lovat szakmailag helyesen bemutató képekrõl se feledkezzünk meg persze, de azért ne az unalom váljon uralkodóvá.

Zarif,
továbbra se tudjuk, kicsoda Istafan Illúzió.

Szerk oka: már tudom, megnéztem a bélyegzés alapján. Sárvári tenyésztésû, Istafan apaságú kanca, Formás III anyából. Ha olyan jó is, amilyen szép...

Edited by Mókus77, 2009 július 24. - 10:34.

#7928 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 11:03

Akkor Te már többet tudsz róla,mint én :D Én csak fotóztam :) Majd keresek róla ugró képeket... Illúzióról a 3. képet nektek sem jeleníti meg???

Edited by Zarif, 2009 július 24. - 11:05.

#7929 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 12:18

Illúzióról a 3. képet nektek sem jeleníti meg???

De nem ám!

#7930 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 12:36

na,akkor újra

Posted Image

#7931 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 15:47

Illúzióról a 3. képet nektek sem jeleníti meg???

Nekem megjelent, szerencsére, mert ez a legjobb.

#7932 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 17:26

A kurzus alatt készültek standard képek is, de az a holsteini csodalovunkról. Pedig Zarifot még kérdeztem is, hogy nem kell-e inkább a szürke... :gm: :gm: :gm: Ezt még lefelejtettem: a szüri kapott samponos mosást is. :D

#7933 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 20:00

Sárival még semmi sincs már 9 nappal vitte túl az ellést :confused: Lenne egy kérdésem ,mit ajálanátok??? ha most Sári megellik az már lassan agusztus, ha utánna fedeztetjük kb 9 napra akkor megint nyár végére ellik meg, és mi arra gondoltunk hogy tavasszal kellene, szerintetek??, akkor lehet ugyan úgy csikója majd , mintha az ellés után fedeztetnénk?? mert ha tavasszal ellene akkor nyáron tudnám használni azért is lenne jó

#7934 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 24. - 20:58

Klaudia 16! Nekem az a véleményem, hogy semmiképpen ne fedeztesd vissza a kancádat, hanem várd meg a jövõ tavaszt, vagyis áprilist és akkor fedeztesd alovad. Egyrészt a csikónak van elég ideje megerõsödni mire bejön a rossz idõ, és egész tavasztól õszig élvezheti a jóidõt, meg legelhet ha olyan helye van, másrészt pedig a kancát lehet utána használni, és nem megy rá az egész nyarad a vemhességre meg az egészre. Úgyhogy én mindenképpen az áprilisi vagy májusi fedeztetést támogatom! Én is tavaly áprilisban fedeztettem és március végén született meg a csikó, és gyönyörûen fejlõdik ebbe a gyönyörûséges idõbe, szerintem ez az igazi!

#7935 GJani

GJani

Új vendég

• Fórumtag
  • 22 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 25. - 23:13

Szia Klaudia16!

Nekem meg teljesen más a véleményem! :kir:
Én a te helyedben a Sárinál nem hagynék ki 9 napnál többet az ellés után...mivel Sári már nem egy fiatal kanca, és kihagyás után egy idõs kanca "beállítása" nem megy könnyen, így veszélyes kihagyni a biztos 9 napos ciklust! Persze mind igaz amit Csepebaba írt, de nem feltétlen egy idõs kancára...mert lehet a jó indulatot és az elképzelést késõbb már nem sikerül valósággá teremteni.....persze ez mindig a gazdán múlik és az egyénen...így tied a felelõsség! Neked kell döntened és vagy bejön vagy sem... :kir:

#7936 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 26. - 10:52

köszi a segítségeket, hát én is ettõl félek hogy nem fogjuk akkor tudni befedeztetni, viszont így meg nagyon késõi a csikó így se jó meg én féltem a Sárit hogy ha most megellik szoptatja a csikót de közbe a hasába már a másikat is neveli, hogy elég nagy teher neki szerintem így, tudom idõs kanca de akkor is tavasz lenne szerintem a legjobb azon gondolkoztam hogy elõzõ évben is kihagyott egy évet, mert miután ladányból elkerült nem volt hasas egy évig, és msts második évben lett fedeztetve, csak hát így ellett rontva hogy a nyár végére esik a csikó de csak hasas miután kihagyott egy évet, azért akarnám hogy tavasszal hátha így lehetne csikója, neki is könnyebb lenne, mert melette én lovagolnám is lényegébõl arra kaptam hogy én tudjak vele lovagolni nem gondoltuk hogy szerentnék is elletni, de miután kiderült hogy mien paci minden féle képpen szeretnék egy tiszta csikóját meg nyáron így jó lenne mert a közeli lovasnapokra átmennék vele, most vizsont sehova se tudom vinni így, ezért is kérdeztem kinek mi a véleménye köszönöm a véleményeket!!! :D de szerintem a tavasznál maradunk, hát ha nem lesz csikó, akkor sajnos így jártam :( de nekem az fontosabb hogy Sárival ne legyen semmibaj

#7937 decsi89

decsi89

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 26. - 18:23

Sziasztok!
Hidegségen csináltam néhány képet egy kisbéri ménrõl.
A nagycenki méntelepen van felállítva, lovasa Huiber Edit.
Tenyésztõje: Füri József, Pátka
Tulajdonosa: MgSzH
Itt a kép:
Posted Image
Vannak még róla képeim, ha valakit érdekel szívesen belinkelem.

4765 Bob herceg Bohém

apja: 2161 Bob herceg-1 (I.tm)
anyja: 1524 Hohenstein II Héra

#7938 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 26. - 22:19

... de szerintem a tavasznál maradunk, hát ha nem lesz csikó, akkor sajnos így jártam :( de nekem az fontosabb hogy Sárival ne legyen semmibaj

Nekem nagyon tetszik ez a döntés, én is így tennék. :) Hajrá! :yeah: Aztán, ha kipottyan már lassan a mostani csikó kérünk fotókat :)

Mi meg ma vettük elõször külön Szökevényt a mamájától. Szökevény boxba zárva, Szami pedig ment a pályára. Hát meg kell mondjam, Szamit egyáltalán nem izgatta, hogy hol a csikó, hóttnyugodtan zabálta a füvet. Kicsit futószáraztuk, hogy kezdje visszakapni a kondiját. Közben a csikó a boxban kiabált a mamája után, meg körözgetett, de ennyi volt. Kiugrani nem tudott, mert van felsõ boxajtó :) 45 perc után vittük vissza Szamit, akkor azonnal szopizott a csikó és megnyugodott. Sõt Mókus a csikó lábait is felvette ma még a kivitel elõtt, megmutatta a technikát, hadd szokja a csikó, nemsokára jön hozzá is a kovács. Úgyhogy fejlõdik a gyerök, meg nõdögél szépen. :)

#7939 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 27. - 8:00

Sziasztok!

A mi kis Vadvirágunk is szépen növekszik, õ most volt megkörmölve elõször, egész jól viselte, kicsit rángatta a lábait, de ügyes volt, mondjuk én már pár napos kora óta felszedegettem a lábait, hogy szokja. Mi még nem hagytuk egyedül bent a boxban a csikót, de majd lassan el kell azt is kezdei. Az anyukája ugyanis már edzésbe van véve, és 3 hét múlva ott helyben fognak rendezni díjugrató versenyt, ahol van a lovam és azon indulni fogok a vele C0 kategóriába, de most még csak versenyen kívüli indulóként. Ez lesz a lovam elsõ "versenye meg tulajdonképpen az enyém is, mert mindketten kezdõk vagyunk. Tegnap egész szépen ugrálgattunk már vele, hát remélem végig tudom majd vinni legalább a pályán. Ja és itt van egy kép, a versenyre készülõ mamiról és a kis Vadvirágról.

http://img1.tar.hu/c...e2/38547020.jpg

#7940 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 12:31

Sziasztok Kisbérisek!

Látom azért zajlik az élet! Így tovább! :)

Ugye azért lassan elkezdtek készülõdni a Farmer EXPO-ra (Debrecen augusztus 26-29. közt) ahol ugye a látványos (megszokott) bemutatók, felvezetések (ha jól olvastam valami felvezetõverseny is) és ezek mellett egy kis elõadás sorozat vagy konferencia féle is ahol a ugye az egyesület fennállásának 20 éves ünnepe is lesz, vagy valami hasonló! Szóval lehet készülõdni!

#7941 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 12:41

Sziasztok!

Találtam egy archív képtárat, nem tudom ki a tulajdonosa, de jólesõ érzés nézegetni ezeket a képeket. Kíváncsi lennék a lovak származására, vajon milyen Kisbéri vonatkozásuk lehet, ha van egyáltalán.
Archív

#7942 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 13:36

Mennyi jó kép!

Edited by messi, 2009 július 28. - 13:38.

#7943 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 15:35

nem tudja valaki melyik Lovas Élet számában volt benne Maxim Regöly?????, az én Sárim apja, mert valaki említette még régebben itt a fórumba hogy benne volt, és ma utánan nézegettünk de nem tudjuk hogy egyáltalán meikbe keressük, nem muszály a pontos szám csak legalább az hogy meik éviben lehet benne?

#7944 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 28. - 17:02

Sziasztok!

Találtam egy archív képtárat, nem tudom ki a tulajdonosa, de jólesõ érzés nézegetni ezeket a képeket. Kíváncsi lennék a lovak származására, vajon milyen Kisbéri vonatkozásuk lehet, ha van egyáltalán.
Archív

ma voltam Kaposváron! Schaller,Szarka,Haál, Jobbik mind ott vannak. Kövy Bandi éppen edzés után elgurulóban intett. A Herzogok Gánton...nagyon jó csapat volt. Sajnálom,hogy én csak pár évvel(1988-92) késõbb találkoztam velük! :)

#7945 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 29. - 11:21

Sziasztok!

Archív

Remek!
Töredelmesen be kell vallanom, hogy én már akkor is ismertem a szereplõket (lovakat és lovasokat), amikor a képek készültek. Még egy párszor megnézem a gyûjteményt, és elképzelem, hogy milyen is volt 25-30 évvel fiatalabbnak lenni...

Sajnos a lovak származására nem emlékszem, de biztosan bõven volt köztük kisbéri. Ez az a korszak volt még, amikor a kisbériek (versenyfélvérek, telivérek, furiosók) tízszer jobban mentek, mint ma "Európa genetikája" magyar viszonyokra adaptálva.

#7946 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 29. - 12:57

Mókus77! Sajna én is pont ezt gondoltam amit Te és elmerengtem azokon az idõkön! Nosztalgiáztam egyet.Na ezt csak ez a korosztály érti? " Mi félszavakból is megértjük egymást"

#7947 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 29. - 13:10

Nekem Legény volt ismerõs (láttam is még Kövy Andrással versenyezni, tán még fotóm is van róla valahol), Bordal Dallos Gyulával és Bahama Dallos Beával. :) A többiek közül sajnos(!) csak Schaller Gábor neve mond valamit.

#7948 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 29. - 13:28

Mókus77!
Sajna én is pont ezt gondoltam amit Te és elmerengtem azokon az idõkön! Nosztalgiáztam egyet.Na ezt csak ez a korosztály érti? " Mi félszavakból is megértjük egymást"

Kicsit nehezen fér a fejembe, hogy a mostani fiatal korosztály 20 év múlva a jelenlegi "B-1" kategóriás versenyeken fog nosztalgiázni, amikor 120 induló van egy versenyszámban 80 centis pályán, és az elsõ induló nyugodtan hazamehet a másik lováért, amivel utolsóként indul.
És különben se tudják, hogy milyen az NDK turmixgép, a kivehetõ ajtós...

#7949 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 29. - 13:37

És különben se tudják, hogy milyen az NDK turmixgép, a kivehetõ ajtós...

Talán ilyen? :D
(00:30-tól (30 sec) indul!!! )

#7950 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 29. - 13:41

:kir: :kir: :kir: :kir: :kir: :kir:

#7951 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 30. - 11:43

Mókus77! Ilyen utcáról beesõ lónézõket beengedsz a portádra? Konkrétan szombaton megyünk Balatonkenesére és ha marad idõ, 70 km hozzád megnéztem, átmennénk megnézni a híres kisbériket, (méneket, csikókat) Messi csikóját stb.Nem 100%, mert nem tudom mikor végzünk.

#7952 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 31. - 8:28

Backnight, jó lenne pedig találkozni! Ha már én nem ugrottam be múltkor. :)

#7953 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 9:20

Backnight, jó lenne pedig találkozni! Ha már én nem ugrottam be múltkor. :)

Hát ez most kimarad,mert csak késõ du. tudunk menni, hozzánk is bejelentkeztek lónézõbe, ma is , holnap is. Meg Mókus sem válaszolt még, és nem szívesen alkalmatlankodnék. De megyünk még az idén többször is. Beterveztem Lilith ménesét is a kisbérisek közül.

#7954 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 11:09

Hát ez most kimarad,mert csak késõ du. tudunk menni, hozzánk is bejelentkeztek lónézõbe, ma is , holnap is. Meg Mókus sem válaszolt még, és nem szívesen alkalmatlankodnék. De megyünk még az idén többször is. Beterveztem Lilith ménesét is a kisbérisek közül.

Na mindjárt a falba verem a fejemet.
Tegnap nem tudtam felmenni a fórumra, valami központi hiba lehetett. Ma meg olvasom, hogy jössz, aztán hogy mégse jössz. Nesze nekem! Pedig kecskepörkölt van ebédre! Még hogy alkalmatlankodni! Egyébként a telefonszámomat a kisbéris honlapon és mindenféle kisbéris kiadványon megtalálod, legközelebb a kapcsolat hiánya ne legyen akadály!

#7955 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 13:31

Na mindjárt a falba verem a fejemet.
Tegnap nem tudtam felmenni a fórumra, valami központi hiba lehetett. Ma meg olvasom, hogy jössz, aztán hogy mégse jössz. Nesze nekem! Pedig kecskepörkölt van ebédre! Még hogy alkalmatlankodni! Egyébként a telefonszámomat a kisbéris honlapon és mindenféle kisbéris kiadványon megtalálod, legközelebb a kapcsolat hiánya ne legyen akadály!

Legközelebb nem úszol meg minket!

#7956 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 17:47

Legközelebb nem úszol meg minket!

De mikor, MIKOR? Gondolom, ti is olyan sûrûn járkáltok csak úgy, a saját örömötökre, mint mi. Szökõévenként egyszer. Ha mi megyünk valahová, akkor minimum egy ló lóg a hátunk mögött, és az ország bármelyik részére megyünk, négyen sértõdnek meg, hogy nem látogattuk meg õket. Mint én most!

#7957 Gabi75

Gabi75

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 1. - 20:10

Holnap leszünk 4 hónaposak :)

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#7958 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 2. - 11:29

Sziasztok Kisbérisek!

Nem bujdokoltam el (mint a képen):
Posted Image

Ígértem nektek régebben pár fotót az idei csikókról, végre sikerült elkészíteni a képeket is hozzá, így megosztom veletek! ;)

Fernando Zseton
Fernando Zseton megint

Fernando Zsáner

Fernando Bojtár

Fernando Királylány

Hadfi Kecses

Hadfi Margaréta

#7959 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 2. - 13:38

Nagyon szép csikók!!!! :D Hát nekem lehet nem is lesz csikóm, úgy néz ki a Sári nem is hasas, volt egy másik ismerõsöm megnézni, már 3 héttel vitte túl, tõgye még most se dagadt úgy ahogy kéne, mondjuk ma reggelre dagadt neki valamennyit, a hasa nagy, csikót nem látjuk úgy élesen kirugni, de mozog a hasa de nem tudjuk a csikó vagy csak a hasa mozog, ja és mikor itt votl ismerõsöm azt mondta cérnázik a ló, hát nem tudom :( Kérdem tõle akkor mitõl van ien hasa , azt mondja böndõs vegyem el tõle a vizet, de hát egy nap 3 vederrel iszik kb, az nem sok szerintem Holnap viszem az álatorvoshoz nézze meg , én már feladtam hogy lesz csikóm :( Ha kiderül hogy nem hasas nem is fedeztetjük, majd megírom mit mondott a doki Tegnap lovasnapon voltam Püspökladányba láttma egy kisbérit, de számát nem tudtam megnézni, jövõhéten megyek Gyarmatra a lovasnapra :D

#7960 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 augusztus 2. - 17:45

Qkesz! Nálam Fernando Zseton és Hadfi Kecses viszi a pálmát. Margaréta nem látszik olyan jól. Élõben is õk a legszebbek? De valójában igen jól sikerült a csipet csapat! Klaudia! A tenyésztést gyerekes durcival nem lehet megoldani, egy ultrahang vizsgálat megállapítja hogy a kancád vemhes e vagy sem. És azt is mikor fedeztetheted, van e érett tüszõ stb. A víz létszükséglet a ló számára, különösen ilyen idõjárási viszonyok között, de valójában a bevitt takarmány megemésztéséhez elengedhetetlen, a lovad nem tudná megemészteni és bekólikázna víz nélkül. Nem kell minden ostobaságot meghallgatni. De mindig hallgass a józan eszedre, gondolkodj és hidd el magadtól is rájössz sokszor a helyes megoldásra.