Kisbéri félvérek
Közzétéve 2009 július 16. - 22:12
Közzétéve 2009 július 17. - 20:15
Megvolt a baracsi szemle! A házigazda és "csapata" mindent megtett, hogy minden szépen elõ legyen készítve és gördülékenyen menjen a szemle. A zsûrinek nehéz dolga volt, mert egy elég egységes jó szintû állomány jött össze. Köszönet még egyszer a rendezõknek!

Mivel én nem nagyon tudtam fotózni így képes beszámolóval nem tudok szolgálni, de voltak ott a "fotópályázatra gyúrók" akik kattogtattak rendesen, majd õk megteszik helyettem. ;)
Közzétéve 2009 július 18. - 19:47
Nem is csodálom, hogy Qkesz szúrós megjegyzése után senkinek nincs ínyére fotókat szolgáltatni. Bár igen kevés idõm van jelenleg, azért én hozok minden felvezetett lóról. Kéretik a kancákat nevesíteni, mert nem mindegyikre emlékszem:
http://gallery.site....-2/P7179652.JPG
http://gallery.site....-2/P7179674.JPG
http://gallery.site....-2/P7179692.JPG
Gyõztes kancák:
http://gallery.site....-2/P7179818.jpg
Bemutatott fedezõ mének:
http://gallery.site....-2/P7179727.JPG
Izsófalva Koheilan Kenitra
http://gallery.site....7179763_001.JPG
My Colt xx
A két mén nekem kicsit "sportos" kondit mutatott.
Közzétéve 2009 július 18. - 20:37

Közzétéve 2009 július 19. - 20:54

Közzétéve 2009 július 19. - 21:36

Közzétéve 2009 július 19. - 21:57
Közzétéve 2009 július 19. - 22:54
Közzétéve 2009 július 20. - 6:03
Ha a két mén ennyire "sportos",ahogy sikerült finoman fogalmaznotok,akkor hogy nyerhetnek ilyen "sportos" lovak verseny?
Ez nem finoman fogalmazás. A Sportos, az sport, verseny kondíciót jelent. Nem kiállítási vagy tenyészkondíciót. Függetlenül attól hogy ennek az oka az aktívsport, vagy a fedeztetési szezon vége. Verseny agár, telivér, mindkettõ azért mutat ilyen, vagy hasonló küllemet, mert a sprintversenyen minden fölösleges deka súly idõveszteség. Mindkét mén egészséges, szép küllemet, élénk viselkedést mutatott. Mint ahogy Dorcoo is mondta a fedeztetési idény vége látszik rajtuk, de ezt gyorsan vissza tudják pótolni.
Közzétéve 2009 július 20. - 6:16
Edited by kedves, 2009 július 20. - 6:40.
Közzétéve 2009 július 20. - 6:43
Közzétéve 2009 július 20. - 7:40
Közzétéve 2009 július 20. - 8:32

Én csak a pálya szélérõl fotóztam mozgásban a lovakat, de még nem tudtam megnézni a képeket, mert nem voltam otthon. Arra jöttem rá, hogy vennem kell egy nagyobb obit a gépemhez...

A baracsi szemle nekem szokás szerint nagyon tetszett. Kiváló hangulat, remek rendezés, barátságos fogadtatás a helyiektõl - szóval nagyon komfortos volt. Sajnos az ebéd után elindultunk, mert várt még ránk egy hosszabb út Sárvárra. Idén homogénebb kancaállományt láthattunk felvezetve, tavaly nagyon vegyes képet mutattak - laikus szemmel nézve is.
No kérem, hát végre oda is eljutottam Landgraf jóvoltából, aki oda szervezte a stresszpontmasszázs tanfolyamot. Szóval a hely, a környezet csodálatos még mindig, de sajnos az épületek hagynak némi kívánnivalót maguk után. Az egyik istálló, ahol a fedett körkarám (vagy hogy nevezzük, hiszen kör alakú, de zárt) van, az teljesen kihalt, lepukkant, üresek a boxok. A lakóépületek egészen rendben vannak, némi felújítás elkélne, de ugye az sok pénz. A legelõk egy része az út felõl kempinggé avanzsált, a másik megmaradt a maroknyi lócsapatnak. Mert kérem vannak még ott kisbéri lovak! Olyan gömbölyûek, hogy majd kicsattannak és csikók is vannak. Igaz ideieket nem láttunk, de tavalyról van két kanca és két méncsikó. Hatalmas legelõjük van, s kell-e szebb látvány reggel, minthogy az ablak elõtti legelõn már kint van a ménes?

Qkesz, jelentem a Rába már nem árasztott el mindent, viszont az áradásnak köszönhetõen rengeteg szúnyog volt éjjel-nappal. Na ezt egységesen nagyon utáltuk, de azért megúsztuk 1-2 csípéssel.
Közzétéve 2009 július 20. - 9:35
Senki nem mondta, hogy soványak vagy rosszul tápláltak, nem kell félreérteni. Nekem Kenitra példul kifejezetten tetszett.
Nekem meg a My Colt.
messi: bizony, 0! pénzt kapnak, ezért is ilyen kicsi az állomány, de még mindig vannak jó kancák. Gyula megpróbálja életben tartani a dolgot, amíg lehet. De ha a vezetés nem szereti a lovat, nem ad pénzt. Ha szereti, akkor van. Sajnos, ez a valóság.
Közzétéve 2009 július 20. - 9:42
Közzétéve 2009 július 20. - 10:11
Azért jó volt látni egy kisbéri "bölcsõt". Remélem még sokáig lesz ott állomány, szégyen lenne, ha nem lenne. Tudom, tudom, pénz... :( A lovak tényleg remek kondiban voltak még a szerényebb körülmények ellenére is, és jól esett nézni õket. A legelõ az nagggyon király, laknék én egy ilyen legelõ csücskében!messi: bizony, 0! pénzt kapnak, ezért is ilyen kicsi az állomány, de még mindig vannak jó kancák. Gyula megpróbálja életben tartani a dolgot, amíg lehet. De ha a vezetés nem szereti a lovat, nem ad pénzt. Ha szereti, akkor van. Sajnos, ez a valóság.

Közzétéve 2009 július 20. - 10:25
Még valami! Szeretnék én is, a saját mindannyiunk nevében, nagybetûs KÖSZÖNETET MONDANI A REÁL-SZÁLL BT. CSAPATÁNAK a színvonalas szervezésért, és a barátságos, figyelmes vendéglátásért!!!!
Közzétéve 2009 július 20. - 11:03
Közzétéve 2009 július 20. - 14:04
Ez nem finoman fogalmazás. A Sportos, az sport, verseny kondíciót jelent. Nem kiállítási vagy tenyészkondíciót. Függetlenül attól hogy ennek az oka az aktívsport, vagy a fedeztetési szezon vége. Verseny agár, telivér, mindkettõ azért mutat ilyen, vagy hasonló küllemet, mert a sprintversenyen minden fölösleges deka súly idõveszteség. Mindkét mén egészséges, szép küllemet, élénk viselkedést mutatott. Mint ahogy Dorcoo is mondta a fedeztetési idény vége látszik rajtuk, de ezt gyorsan vissza tudják pótolni.
Bocsi!nem akartam senkit sem megsérteni
egy hozzá nem értõ laikus kérdezte
bocsi

Közzétéve 2009 július 20. - 14:28
Esetleg a szemlén felvezetett kancák származását megtalálhatom valahol?
Felteszem a honlapra, ma vagy holnap. Nem a teljes származást, de az apa-anya-anyai nagyapa, tenyésztõ, tulajdonos fent lesz. A képek a kancákról a következõk:
Széplak XXI Makkos
Veganum Glória
Szemafor Mitosz
Hohenstein II Bársony
Duzzogó
Hadfi IV Mira
Déva Marcipán
Maxim Kõris
Formás III Flóra
Széplak XVIII Fanny
Széplak Sissy
Koheilan Kincsõ
Koheilan Kalász
Csatlakozom Kedveshez, köszönjük a barátságos vendéglátást! Baracson mindig jól érezzük magunkat.
Amíg Messiék a lovakat gyúrogatták Sárváron, én military versenyen voltam Pápán. Az némi túlzás lenne, ha azt mondanám, hogy minden második ló kisbéri vagy gidrán volt, de minden kategóriában megtaláltuk õket, és egészen jól szerepeltek. Pl. az 'A' nyitott kategóriát My Colt Mámor nyerte Schaller Gáborral -- ha már ennyi szó esett My Coltról. Az elõkezdõ kategóriában elsõ Címer Csini (Varga István - Keszeg), harmadik Bob herceg Zsiráf (Orcifalvi Borbála). A 'B' nyitottban második Ond (Kelemen János), szintén kisbéri. A 'B' ifi kategóriában elsõ Oktogon (gidrán) (Szabó Brigitta), harmadik Ígéret (Schaller Eszter). Ígéret csak tiszteletbeli kisbéri, de jó lenne, ha minél több kancát fedezhetne, mert még mindig látszik, hogy milyen jó ló.
Közzétéve 2009 július 20. - 14:37
Közzétéve 2009 július 20. - 19:16
Korax Széplak Makkos (Széplak XXI/ Makadám xx)
Korax Veganum Glória (Veganum/ Conrad)
Szemafor Mítosz (Szemafor I./ Maxim XIV)
Hohenstein II Bársony (Hohenstein II/ Formás II)
Duzzogó ( Hódmezõvásárhely-136 Kópé/ Aldáto VI.)
Hadfi Mira (Hadfi IV/ Aranyforint)
Nevesítettem a kancákat! ;) Remélem nem tévesztettem el!

A mének "sportosságáról csak annyit, hogy nem mai gyerekek a nagy melegben és a fedeztetési szezon vége felé elfogadható...szerintem egy-két hónap múlva meg sem látszik majd rajtuk, mert "visszaszalad" rájuk az a hiányzó 30-60 kg.
messi! Köszi a beszámoló! Szép hely az a Sárvár! ;)
Déva Marcipán (Déva Gidrán-13 Riadó/ Manrico)
Maxim Kõris (Maxim XV-2/ Hullám-81)
Formás Flóra (Formás III/ Hohenstein II)
Széplak Fanny (Széplak XVIII/ Maxim XVII)
http://gallery.site....-2/P7179652.JPG
Széplak Sissy (Széplak XVI Sámán/ Gyúró Zoagli-8)
http://gallery.site....-2/P7179674.JPG
Koheilan Kincsõ (Izsófalva Koheilan -49 Kenitra/ Hohenstein II)
http://gallery.site....-2/P7179692.JPG
Koheilan Kalász (Izsófalva Koheilan -49 Kenitra/ Fernando Farsang)
Közzétéve 2009 július 20. - 20:53
Mókus, Pápán sikerült fotózni esetleg?
Nem nagyon. A terep nagyon el volt szórva, alig néhány kisbérit sikerült lefényképeznem, és szerintem nem is nagyon van közte jó. Talán a legközelebbi versenyen, mostanában hivatalból úgyis military-fan lettem.
Qkesz, köszi a nevesítéseket, megszabadítottál egy tehertõl. Lilith, ha konkrétan kíváncsi vagy valamelyik lóra, kérdezz és mesélek.
Ha valaki netán beleakadna a nem túl jó fényképarccal rendelkezõ szürkébe ott az elején, annak most mondom, hogy a fajta egyik legjobb mozgású fiatal kancáját nézegeti.
Közzétéve 2009 július 20. - 22:06
Néhány fotó a sárvári ménesrõl.
Messi!
Keszeg biztos sok mindent tudna a fénykorról mesélni, hiszen ott nõtt fel. Skublics Imre idejében bizony jóval több ló szaladgált ott. Sárvár területi versenyek helyszíne volt. És ha már ott jártál meglátogathattál volna minket is. 30 km mindösze.
Közzétéve 2009 július 20. - 22:41
Közzétéve 2009 július 21. - 6:33

Aztán végül elmentünk ázni egy Borgáta nevû kis falu termálfürdõjébe egy órácskát, hazafelé pedig a Balaton-felvidéken és nem pályán mentünk, sok szép tájat bejártunk, kicsit kirándultunk, nem siettünk haza.
A ménes területéhez meg annyit: nekem így is csodálatos élmény volt ott lenni! Mondtam is a férjemnek, hogy simán el tudom képzelni úgy, hogy lovak vannak mindenfelé és rendes képzés folyik. Jó lenne megcsinálni egy lovasképzõ centrumnak, ahol lehet tanulni, fejlõdni, egy-egy kurzusra járni szakáganként, ilyesmi. Tudom, nagy álmodozó vagyok ilyen tekintetben, de az legalább nem kerül pénzbe.

Közzétéve 2009 július 21. - 6:47

Közzétéve 2009 július 21. - 7:08
Most mondjam, hogy láttam a Kissomolyót?Borgáta mellett van Kissomlyó, 2 azaz 2 perc kocsival
![]()
![]()
ott lakom.

Klaudia, megellett már a kancád? Látom, hogy épp itt vagy

Közzétéve 2009 július 21. - 8:17

Edited by lilith, 2009 július 21. - 8:19.
Közzétéve 2009 július 21. - 8:37
Klaudia, megellett már a kancád? Látom, hogy épp itt vagy
Még nem ellet meg, 346.napon járunk, de semmi jele hogy ellene pár napon belül :confused:
Közzétéve 2009 július 21. - 10:00
Közzétéve 2009 július 21. - 12:30
Közzétéve 2009 július 21. - 13:20
Sziasztok!
Megnéztem a sárvári képeket, nagyon szépek a lovak, meg a hely is gyönyörû, nekem tetszik, elfogadnám.
Mókus 77!
Én kíváncsi lennék kicsit konkrétabban a Veganum Glória nevû lóra és a Hadfi Mirára, hogy milyen képet mutattak élõben, milyenek voltak, és a Glóriának milyen volt a mozgása?
Köszönöm elõre is!
A Hadfi Mira nagyon tetszik nekem így képrõl, meg a Szemafor Mítosz.
Veganum Glóriának volt a második legjobb mozgása a szemlén. A pálmát magasan a csúnya szürke vitte. Mellékesen egy helyrõl jöttek, a Korax Kft, Szõllõsi Árpád tenyésztette õket -- lassan kezd látszani a sok év átgondolt tenyésztési munkája. Glória amúgy egy kicsit még fejletlen, de csak 3 éves, sokat fog még alakulni.
Hadfi Mira annyira nem Hadfi, hogy mikor elõször megláttam, gondolkodóba estem, hogy nem cseréltem-e el a spermát és Boszporusz volt az apja... (Ez csak vicc!) De a mamája is nagyon szép ló, Hadfi még nemesített rajta, a mérete is meglesz, ha teljesen kifejlõdik. Nekem õ volt a legkellemesebb látvány, igazi kisbéri.
Szemafor Mitosz is nagyon szép ló volt, de rettentõ sokat rontott rajta a minõsíthetetlen viselkedése, és hogy a gazdája folyamatosan rettegve kiabált vele. Ilyenek is befolyásolják a bírálatot. A mozgását majdnem lehetetlen volt elbírálni -- bár ezzel nem volt egészen egyedül. A felvezetések egyszerûen szörnyûségesek voltak.
Ja igen! A Farmer Expón pénzdíjas felvezetõ verseny lesz! Minden érdeklõdõt szeretettel várunk, bár saját lovat csak az hozhat, aki amúgy is részt vesz a kiállításon.
Közzétéve 2009 július 21. - 13:38
Mókus 77!
Én kíváncsi lennék kicsit konkrétabban a Veganum Glória nevû lóra és a Hadfi Mirára, hogy milyen képet mutattak élõben, milyenek voltak, és a Glóriának milyen volt a mozgása?
Mozgásban ugyan a kép nem sokat ér, de a semminél több. Én ezekkel tudok szolgálni, nem a legjobbak és kicsit életlen egyik-másik, a képek egy sorozat eredményei, sorrend helyesen:

Közzétéve 2009 július 21. - 14:48

Közzétéve 2009 július 22. - 12:16
Közzétéve 2009 július 22. - 13:57
Veganum Glóriának volt a második legjobb mozgása a szemlén. A pálmát magasan a csúnya szürke vitte. Mellékesen egy helyrõl jöttek, a Korax Kft, Szõllõsi Árpád tenyésztette õket -- lassan kezd látszani a sok év átgondolt tenyésztési munkája. Glória amúgy egy kicsit még fejletlen, de csak 3 éves, sokat fog még alakulni.
Hadfi Mira annyira nem Hadfi, hogy mikor elõször megláttam, gondolkodóba estem, hogy nem cseréltem-e el a spermát és Boszporusz volt az apja... (Ez csak vicc!) De a mamája is nagyon szép ló, Hadfi még nemesített rajta, a mérete is meglesz, ha teljesen kifejlõdik. Nekem õ volt a legkellemesebb látvány, igazi kisbéri.
Szemafor Mitosz is nagyon szép ló volt, de rettentõ sokat rontott rajta a minõsíthetetlen viselkedése, és hogy a gazdája folyamatosan rettegve kiabált vele. Ilyenek is befolyásolják a bírálatot. A mozgását majdnem lehetetlen volt elbírálni -- bár ezzel nem volt egészen egyedül. A felvezetések egyszerûen szörnyûségesek voltak.
Ja igen! A Farmer Expón pénzdíjas felvezetõ verseny lesz! Minden érdeklõdõt szeretettel várunk, bár saját lovat csak az hozhat, aki amúgy is részt vesz a kiállításon.
Ez mit jelent?
Az, hogy a felvezetõ szép, és tiszta kantárt, tiszta fényes zablát rak a lóra?Hogy lemossa samponnal a lovat tetõtõl talpig? Hogy szépen befonja a sörényét, és megnyírja a farkát? Hogy szép felszerelésben vezeti fel?
Közzétéve 2009 július 22. - 15:47
Közzétéve 2009 július 22. - 16:29