Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#7841 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 7. - 15:04

Kunc-kunc :D

#7842 Delta

Delta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 72 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 7. - 18:37

Aki még nem találta volna meg, az EB hivatalos oldalán kint vannak az eredmények, csak nagyon jól kell megnézni, közvetlen a díjlovaglás alatt, VÉGEREDMÉNYEK. (Én is csak sokadjára vettem észre :D )

#7843 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 7:28

Sziasztok! Tud valaki valamit a támogatásokról, hogy mikor kell igényelni meg hol meg stb..??? Meg kik vehetik igénybe???

#7844 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 12:47

Sziasztok!

Tud valaki valamit a támogatásokról, hogy mikor kell igényelni meg hol meg stb..??? Meg kik vehetik igénybe???

Az õshonos fajták támogatásai ez évtõl másképpen lesznek, mint eddig, de még nem jöttek ki. Az elbírálásnál a kancák minõsége fog számítani.

Jelenleg (július 25-ig) legelõ-támogatást lehet igényelni, ahol számít az állatok létszáma. Ezt a lovak esetében az útlevéllel lehet igazolni. Igénylés az MVH-nál történik, az MVH honlapján 71/2009. számon megtalálod a kiírást (kb. 123 oldal). Javaslom, hogy kérd a falugazdász segítségét.
Valószínûleg csak az igényelhet támogatást, akinek van MVH regisztrációs száma, ahhoz pedig mezõgazdasági vállalkozás vagy õstermelõi igazolvány kell.

#7845 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 13:11

Az õshonos fajták támogatásai ez évtõl másképpen lesznek, mint eddig, de még nem jöttek ki. Az elbírálásnál a kancák minõsége fog számítani.

Jelenleg (július 25-ig) legelõ-támogatást lehet igényelni, ahol számít az állatok létszáma. Ezt a lovak esetében az útlevéllel lehet igazolni. Igénylés az MVH-nál történik, az MVH honlapján 71/2009. számon megtalálod a kiírást (kb. 123 oldal). Javaslom, hogy kérd a falugazdász segítségét.
Valószínûleg csak az igényelhet támogatást, akinek van MVH regisztrációs száma, ahhoz pedig mezõgazdasági vállalkozás vagy õstermelõi igazolvány kell.

61/2009 /V.14./FVM rendelet , és az FVM honlapján a jogszabályok menüpont alatt lehet megtalálni a legkönnyebben. A határidõ egyébként júl. 27. Lótartóknak a gyepgazdálkodási célprogramok a legtesthezállóbak, itt legeltetés esetén ha-ként 0,2 állategységet ( 1 ló=1 állategység ) ír elõ a rendelet. Az igényléshez természetesen regisztrációs számmal kell rendelkezni.

Edited by shutterfly, 2009 július 8. - 13:14.

#7846 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 15:43

61/2009 /V.14./FVM rendelet , és az FVM honlapján a jogszabályok menüpont alatt lehet megtalálni a legkönnyebben. A határidõ egyébként júl. 27. Lótartóknak a gyepgazdálkodási célprogramok a legtesthezállóbak, itt legeltetés esetén ha-ként 0,2 állategységet ( 1 ló=1 állategység ) ír elõ a rendelet. Az igényléshez természetesen regisztrációs számmal kell rendelkezni.

Majd amikor az õshonos rendelet is megjelenik, gondolsz ránk? Úgy látom, egy kicsit más szemszögbõl látod a rendeleteket, mint én... (ami nálam legelõ-támogatás, az nálad -- helyesen!!! -- gyepgazdálkodási célprogram) :)

Edited by Mókus77, 2009 július 8. - 15:44.

#7847 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 19:12

Sziasztok Kisbérisek!

Nahhh...végre túl vagyok a másoddiploma államvizsgáján....megvan! :yeah:

De, remélem ti sem felejtettétek el, hogy Baracson 2009. július 17-én tenyésszemle! Gondolom 10,00-i kezdettel, vagy mint tavaly míg oda nem érek ;) . Mivel tegnap megtudtam, hogy megint lehetek speaker... :cool:
Hát...akkor ennyit a fotózásról megint, de majd csak túlélem....így legalább több esélye lesz a vetélytársaimnak! :D Szóval húzzatok bele! :yeah:

Remélem sok lovat visztek a környékrõl! A házigazda kérését szeretném tolmácsolni!!!!! Aki visz lovat és a származási lapját még nem küldte meg az tegye meg a héten!!!!! Ha valaki információt szeretne, vagy nem tudja kinek kell Mókus77 vagy én is szívesen adok felvilágosítást segítséget, információt! Gyertek minél többen, hozzatok minél több szép KISBÉRI lovat! (Aki masszázs tanfolyamra mennek akár indulhatnak innen is!):yeah: ;) :)

Legutoljára, ha jól emlékszem itt tartottunk:

2009.07.17. (péntek) 10:00 óra, Baracs, kisbéri szemle a Reál-Száll Bt rendezésében:

Fórumos résztvevõk:
- Qkesz
- Mókus 77
- Kedves (Szokásos másod-harmad magával)
- messi (vélhetõen + Zoli)
- lilith + 1
- ...

Edited by Qkesz, 2009 július 8. - 19:14.

#7848 csacsacsa

csacsacsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 433 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 19:38

Anyáék visznek egy kancát, én sajnos nem leszek itthon, pedig fotóztam volna...
De ha már írok, akkor mutatok egy képet is :)
Posted Image

Elkezdõdött a méncsikókkal a munka, egyelõre futószár, ügyesednek, okosodnak :)

#7849 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 20:39

Sziasztok kisbérisek! Nagyon köszönöm a támogatással kapcsolatos infókat! A baracsi tenyésszemlére nagyon szívesen elmennék, de pont lovastáborozunk jövõ héten, úgyhogy nem hiszem hogy el tudok szabadulni, kár hogy nem hétvégén lesz hanem pénteken. Bár szombaton valószínûleg megint ugróverseny nézõbe leszek itt a környéken, megint lesznek kisbéri indulók, és mostmár nagyobb kategóriában is indulnak kisbéri pacik, majd beszámolok róla megint. És a másik meg, hogy VÉGRE sikerült elindulnom a lovacskámmal a versenyzéshez vezetõ úton, ugyanis mostmár van edzõm, ma volt az elsõ ugróedzésünk, nagyon jó volt, a pacim nagyon szépen dolgozott, nekem kell még fejlõdnöm, az edzõ azt mondta hogy marha jól ugrik a ló, úgyhogy reménykedek! Üdv mindenkienk!

#7850 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 7:45

Qkesz, nagy gratula a másoddiplomához! :kocc: :yeah:
Ha Baracson kell segíteni lapozni a szakkönyvekben, jegyzetekben a szpíkerkedéshez, megint számíthatsz rám :) Sõt, fotógépet is viszünk fotózni és mi valóban onnan megyünk le Sárvárra lovakat masszírozni. :) ott meg még maradhatnánk a lovasfotó tanfolyamon, de az már túl szép lett volna (és sok píz) egyszerre.

2009.07.17. (péntek) 10:00 óra, Baracs, kisbéri szemle a Reál-Száll Bt rendezésében:

Fórumos résztvevõk:
- Qkesz
- Mókus 77
- messi + Zoli
- lilith + 1
- ...

#7851 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 16:04

Qkesz, nagy gratula a másoddiplomához! :kocc: :yeah:
Ha Baracson kell segíteni lapozni a szakkönyvekben, jegyzetekben a szpíkerkedéshez, megint számíthatsz rám :) Sõt, fotógépet is viszünk fotózni és mi valóban onnan megyünk le Sárvárra lovakat masszírozni. :) ott meg még maradhatnánk a lovasfotó tanfolyamon, de az már túl szép lett volna (és sok píz) egyszerre.

Fórumos résztvevõk:
- Qkesz
- Mókus 77
- messi + Zoli
- lilith + 1
- ...

Köszi a jókívánságokat és elõre a segítséget! ;)

#7852 Dorcoo

Dorcoo

Új vendég

• Fórumtag
  • 7 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 19:15

Kedves Fórumosok és Tenyéstõtársak!
Mint ahogy korábban is írtam a Reál-Száll lótenyésztõ telepe regionális kancaszemlét rendez 2009.07. 17-én (pénteken).
A helyszín: Baracs Szitányi sétány 3. (A 6-os út 80-81-es kmre között lefordulva 100méter)
Program:
1. 07-09 óráig a szemlézendõ lovak beszállítása és elhelyezése
2. 09-háromnegyed10-ig a szemlézendõ lovak méretfelvétele
3. háromnegyed10-10 technikai értekezlet ( a bírálóbizottság és a tenyésztõtársak részvételével)
4. 10-tõl az elbírálásra érkezett lovak felvezetése egyenként
5. fél12-tõl ebéd ( halászlé, birkapörkölt)
6. félkettõtõl a kancák bírálatának folytatása (szükség szerint)
7. A szemle lezárása, a Reál-Száll lóállományának megtekintése (fakultatív)

Egyéb információt a 06309566403-as telefonszámon kaphattok!
Üdvözlettel Kakas Antal

Edited by Dorcoo, 2009 július 9. - 19:18.

#7853 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 20:32

Dorcoo!

Köszi a hivatalos pontos programot! :yeah:

#7854 Frakk0310

Frakk0310

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.111 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 8:39

Gratula Qkesz a másoddiplomához!!!!! :)

#7855 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 18:25

Ma láttam Déva Gidrán Riadót egy versenyen.Nem úgy volt, hogy visszavonult?

#7856 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 18:31

Ma láttam Déva Gidrán Riadót egy versenyen.Nem úgy volt, hogy visszavonult?

Tényleg? Hát...ez azért érdekes...mert tényleg visszavonultattuk tavaly a debreceni FarmerEXPO-n! Errõl ennyit! A magyarok állandóan reaktiválnak!
Persze egy "falusi bé-2-ben" is láttam egy 21 éves lovat hibátlan pályával az összevetésbe jutni (CHIO Aachen).

#7857 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 18:34

B3 ifiben ment, egy ellenszegülés volt, ha jól emlékszem, csak meglepõdtem, hogy újra látom.

#7858 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 18:50

Mi baj azzal, hogy egy 20 év körüi ló versenyzik? 18-20 éves lovak is vannak, akik kint nagypályát mennek. Persze ott nem feltétlen használódnak el a lovak 15 éves korukra. Azt értem, hogy ha visszavonult, akkor nem olyan szerencsés, ha újra képbe kerül, fõleg ha hivatalosan vonult vissza. De szerintem jó, hogy vannak lovak akik még 20, 21 évesen versenykondiban vannak.

#7859 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 20:37

Nem is arról van szó! Sõt, én is örülök neki, hogy idõsebb korára is egészségnek örvend, és képes verseny szinten teljesíteni....csak tényleg, ha hivatalosan visszavonultatjuk, aztán meg mégis...ez olyan visszás kicsit... :cool:

Edited by Qkesz, 2009 július 10. - 20:38.

#7860 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 21:42

Értem én a problémát :)

#7861 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 10. - 22:12

Miért gond ha a a befejezettnek nyilvánított karrier után még pár kezdõt beleszagoltat a versenyzésbe? Csak így kell nézni, és mindjárt pozitív. (nem konkrétan, csak úgy általában)

#7862 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 11. - 6:30

Biztos azért, mert úgy tûnik, hogy nyugdíjra szánt lovat megint elõhúztak, hogy cseszegesse vki. Függetlenül attól a jószándéktól, hogy esetleg ifiket meg még prímán tud tanítani a ló és hasznos tapasztalatokhoz juttatja õket. :)

#7863 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 11. - 6:41

Miért gond ha a a befejezettnek nyilvánított karrier után még pár kezdõt beleszagoltat a versenyzésbe?
Csak így kell nézni, és mindjárt pozitív. (nem konkrétan, csak úgy általában)

Nincs ezzel semmi gond...csak fura kicsit...meg a B3 nem egy kezdõkategória (mivel Riadó ebben a kategóriában versenyzett javarészt), mint ahogy a lovasa sem...
De, szerintem hagyjuk...örüljünk neki, hogy jó egészségnek örvend! :)

#7864 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 11. - 8:39

".örüljünk neki, hogy jó egészségnek örvend! smile.gif" :kocc:

#7865 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 11. - 19:54

-törölve-

#7866 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 11. - 21:13

Bizony, bizony, voltak szép kisbériek :) Szép helyen, klassz kis találkozót rendeztek a tulajdonosok.

#7867 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 6:03

2009.07.17. (péntek) 10:00 óra, Baracs[/b], kisbéri szemle a Reál-Száll Bt rendezésében: Fórumos résztvevõk: - Qkesz - Mókus 77 - Kedves (Szokásos másod-harmad magával) - messi + Zoli - lilith + 1 - Zarif

Edited by Zarif, 2009 július 14. - 6:04.

#7868 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 8:52

Sziasztok Kisbérisek!

Na, szépen alakul a "kis csapat"! Remélem az idén majd legalább egy személyes bemutatkozó és és kézfogás elejéig azért össze is fut a Fórumos Brigád!
Szerintem a felvezetések elõtt/után vagy a halászlé és a birkapörkölt közt csak találunk rá egy pár percet! Igaz????? :confused: :kocc:

2009.07.17. (péntek) 10:00 óra, Baracs[/b], kisbéri szemle a Reál-Száll Bt rendezésében:

Fórumos résztvevõk:
- Qkesz
- Mókus 77
- messi + Zoli
- lilith + 1
- Zarif
-...

#7869 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 9:28

Sziasztok! Pénteken hány óráig fog tartani a kisbéris gyûlés Baracson?

#7870 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 10:58

[size=3][color=#CC66CC][font=Times New Roman]Na, szépen alakul a "kis csapat"! Remélem az idén majd legalább egy személyes bemutatkozó és és kézfogás elejéig azért össze is fut a Fórumos Brigád!
Szerintem a felvezetések elõtt/után vagy a halászlé és a birkapörkölt közt csak találunk rá egy pár percet! Igaz????? :confused: :kocc:

Azért milyen jól jönne ilyenkor egy kisbéris póló (nem mellény, hanem T-shirt féleség, a hátán bazi nagy, az elején pici kisbéris logóval, szitanyomott), én még vennék is, ha lenne legyártva. Majd körülnézek mennyibe fáj egy ilyen elkészíttetése. Tudom, a nagyobb költség a szita /-ák elkészíttetése, nem a darabár. Hm, érdekelne még valakit egyébiránt? A bringáscuccoknál pl 30-50 db volt a minimum amit legyártottak, pólóból is csak elkélne annyi.

Sziasztok! Pénteken hány óráig fog tartani a kisbéris gyûlés Baracson?

Hát ezt nem lehet tudni pontosan. Tavaly mi olyan este 6 körül jöttünk el, de még bejártuk Kakas úr birodalmát, képeket nézegettünk Qkesz laptopján, satöbbi. Kb fél4 - 4 körül volt vége az egésznek, ha jól emlékszem.

#7871 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 17:15

Azért milyen jól jönne ilyenkor egy kisbéris póló (nem mellény, hanem T-shirt féleség, a hátán bazi nagy, az elején pici kisbéris logóval, szitanyomott), én még vennék is, ha lenne legyártva. Majd körülnézek mennyibe fáj egy ilyen elkészíttetése. Tudom, a nagyobb költség a szita /-ák elkészíttetése, nem a darabár. Hm, érdekelne még valakit egyébiránt? A bringáscuccoknál pl 30-50 db volt a minimum amit legyártottak, pólóból is csak elkélne annyi.
Hát ezt nem lehet tudni pontosan. Tavaly mi olyan este 6 körül jöttünk el, de még bejártuk Kakas úr birodalmát, képeket nézegettünk Qkesz laptopján, satöbbi. Kb fél4 - 4 körül volt vége az egésznek, ha jól emlékszem.

Pólóra most kértünk árajánlatot a Farmer Expo miatt. A legolcsóbb normális póló az elején kicsi kisbéris logóval 2000,- Ft volt, igaz, nem szitanyomott, hanem hímzett. És galléros, tartós, nem olyan, ami holnapra felmosórongy minõségû lesz. Rendelhetünk belõle többet. Én nem tennék a hátára nagy feliratot, az ilyesmi úgy szép, ha diszkrét.

Szerintem 2 körül vége lesz a rendezvénynek, persze attól függ, milyen sebességgel eszed meg a halászlevet. Javaslom, hgy ne túl gyorsan, mert mindig nagyon jó. És a lényeg különben se csak a lovak bámulása tátott szájjal, hanem mellette a barátkozás.

Kedves pályázók, az elsõ képek már beérkeztek az idei fotópályázatra!

#7872 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 14. - 21:54

Póló: szuper! :yeah: Én csak azért tettem volna a szitanyomott hátuljára egy nagyot logót, hogy tömegrendezvényen is jól látható legyen, amikor az ember forgolódik a tömegben, ennek is van reklámértéke. Bár én csak bringaversenyeken kapott pólókkal rendelkezem pl., ahol a fõszponzor dekorálta a hátát. De büszkén viseljük majd a szép, hímzettet is, ha lesz mód vételezni, ami ugye tartósabb, mint a szitázás. Az ára szerintem nagyon kellemes. A színekrõl lehet kérdezni? Vagy meglepetés lesz? :)

#7873 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 15. - 4:42

Póló: szuper! :yeah:

A színekrõl lehet kérdezni? Vagy meglepetés lesz? :)

Túl nagy meglepetés nem lesz. Fehér, törtfehér (drappos?), olajzöld. De még kérünk mástól is árajánlatot.

#7874 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 15. - 8:17

Túl nagy meglepetés nem lesz. Fehér, törtfehér (drappos?), olajzöld. De még kérünk mástól is árajánlatot.

Jól hangzik, biztosan klassz lesz!

#7875 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 15. - 17:56

Sziasztok!

Bocs hogy mostanában kicsit ritkábban vagyok, de ha végre megszabadulok a kõmûvesektõl és ácsoktól ígérem többet leszek. Most is azért megy a küzdelem hogy holnapra kész legyenek a tetõvel (és akkor a péntek szabad!!!!!!) Múlt hétvégén egy kis helyi ügyességi házi versenyt rendeztek a westernesek, némi kisbéris érdekeltséggel is. Kisegítettük ugyanis öreg barátunkat, a mi lovunkal, mert az övé alatt még ott a friss csikó, a 2 éves meg még nem mehet munkába. Néhány kép elõzetetsként:

Posted Image
Gyurma nevû 4 éves Kisbéri kanca, Gyarló után.

Posted Image
Dawn 10 éves sportló kanca Be My Grey után.

Posted Image
New York. Magyar félvér herélt.

Végezetül az öreglány, és a volt gazdi:

Posted Image
Posted Image

A 13 éves Szikrázó Dajka és a 64 éves (minden versenyszámban induló ) old cowboy. Szlalom 3. Ugróban legjobb idõvel, egy verõhibával (lovas miatt).

#7876 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 15. - 18:00

Jó felvételek! :) És lám, a kisbéri milyen univerzális ló!

#7877 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 15. - 18:19

Igen. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az öreglány lábon érkezett a versenyre, igaz csak 5-6 Km-rõl, és életében elõször ment a pályákon, elõtte pedig 2 hete nem volt komolyabban lovagolva. Illetve olyan ember lovagolta, akinél 5 éve nem volt (csak egy lovaglás erejéig pár hónapja, mikor fedeztetésre volt nála elszállásolva). Egyébként többek egybehangzó véleménye szerint a fenti két KIsbéri, magasan a legjobb ugrókedvel, és stílussal képviseltette magát a többi, zömében erõsen telivérezett magyarfélvér, arabfélvér, appalossa, és Quarter között. Mondjuk ez a minimum. :gm:

Még néhány kriminális minõségû kukás kép, csak a mozdulat miatt lettek megtartva:

Posted Image
Posted Image
Posted Image

És a "boxban a két Ferrari":
Posted Image
Posted Image

#7878 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 15. - 18:32

Szikrázó Dajkához hasonló kanca sajnos már csak kevés van. Igazi régi kisbéri típus. Elnézegetném itthon. Kár, hogy Szigma a papa, de azért a jó kis Tolna megyei anyai vonal sokat számít!

#7879 shutterfly

shutterfly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 347 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 16. - 9:37

Gratula kedves! Még képen keresztül is látszik, hogy micsoda sugárzó egyéniségû kanca ez a Szikrázó Dajka.

#7880 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 16. - 18:21

Sziasztok Kisbérisek!

Holnap Baracs!!!!!!!!

Fórumos résztvevõk:
- Qkesz
- Mókus 77
- messi + Zoli
- lilith + 1
- Zarif
-...

Edited by Qkesz, 2009 július 16. - 18:21.