Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Parasztélet

• Please log in to reply
9440 válasz a témához

#7801 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 14. - 9:18

Mégsincsen lónak adható injekció, csak a a noromectin injekció van, de csak birkáknak, marhának lehet adni szubkután, a lónak nem, lerohad tőle a bőre kb. Meg lehet próbálni zabba keverni a pasztát, vagy más ízzel venni, hátha azt nem finnyákolja. :D

Nekem is az egyik simán megette a tápra szórva, vizezve a port, a másiknak bele kellett nyomni a szájába feloldva, szerencsére úgy lenyelte. 

#7802 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 14. - 9:30

FENBENDANIN

#7803 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 14. - 10:05

Köszönöm a tippeket!

Eddig "natur" ízűt kaptak, de talán az almásat megenné. (Bár, magát az almát is kb fél év nyammogás után volt hajlandó megkóstolni. Abrakkal. :unsure: A körtét viszont egyáltalán nem. Dinnyehéjat sem. Sárgarépát sem. Sőt, amikor hozzánk került, a zabot sem ette meg.... Viszont a száraz kukoricaszárért meg van őrülve, ha viszünk haza, nyerít és négylábasokat ugrál a boxban örömében. Úgy eszi, hogy rálép és tépi, még lónál ilyet nem láttam, mint valami ragadozó.)

Mindenesetre egyedi ízlésvilága van, az abrakra szórva nem is merném megpróbálni, sztem akkor nem enne egy falatot sem. De azért köszönöm, hátha később hajlandó lesz "lóként" táplálkozni. :P

• N.C. és fafaragó kedveli

#7804 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 14. - 14:16

Had kérdezzem meg, van olyan féreghajtó is, ami nem paszta? (A sárgánk ugyanis elég profi módon tartogatja akár fél óráig (!) is a csukott, magasan tartogatott, bekötözött :gm:  szájában, mielőtt kiköpné.... Pedig olyan hátra nyomjuk, ahogy lehet. És ha kap valami finomat, amit elvileg le kéne nyelni, akkor mindenestűl köpi ki az egész összerágott fehér masszát..... :angry: )

Talán tablettában vagy valahogy máshogy bele lehetne varázsolni. Vagy esetleg van olyan, ami "jó izű"?

(Bezzeg a másiknál arra kell figyelni, hogy a tubust ki tudjuk időben húzni a szájából, mielőtt azt is lenyelné. :D ) 

Másik téma:

tegnap kaptuk pár utcával arrébbról egy kis zöldet az állatoknak.

Reggelre a takarófólián ennyi spanyolcsiga volt :wot:

20160414_060936_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Van valakinek valami bevállt módszere ellenük?

Otthon nem gond, mert nincs kert, de ha már most ennyi van, akkor félő, hogy előbb-utóbb a hegyre is feltalálnak...

Hallottam sörről, sóról, fóliáról, van, akinek bevált valamelyik? (Kacsa nem jöhet szóba, mert nincs állandó felügyelet, meg fix kerítés sem.)

indiai futókacsa

jav: most olvastam a végét. :-)

Edited by furiosojr., 2016 április 14. - 14:18.

#7805 egyember

egyember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 14. - 17:14

Van por alakú féreghajtó, olcsó , s jó én ezt használom, made in litvania

#7806 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 14. - 19:30

Megkérdeztem közben, javítottam a fenti hsz-emet. :D 

Viszont azt mondja, hogy ha jófajta a paszta, azt eléggé hátra a szájába benyomva nem tudja kiköpni, csak szétkeni a szájában, aztán majd a kaja leviszi. 

#7807 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 15. - 7:43

Köszi mégegyszer mindenkinek!

Majd próbálkozunk! :gm:  (mondjuk a kondiján nem látszik, hogy férges lenne, de azért nem ártana, ha néha végigérne benne a szer.)

És ha már ennyit fárasztottalak Titeket, íme őfinnyássága :kir: :

20160403_180841_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(igazából ezt egyszer Orinak fényképeztem, hogy szívesen küldenék egy kis sörényt Zengőnek... :ang: )

#7808 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 15. - 7:47

Van tablettás féreghajtó, most hirtelen nem jut eszembe a neve, majd utánanézek. Almás ízű, az egyik lovam kétpofára zabálná. A másiknak viszont úgy kell azt is becsempészni almában, és még úgy is necces, mert kipiszkálja.

#7809 Cavalier

Cavalier

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 15. - 12:10

Van tablettás féreghajtó, most hirtelen nem jut eszembe a neve, majd utánanézek. Almás ízű, az egyik lovam kétpofára zabálná. A másiknak viszont úgy kell azt is becsempészni almában, és még úgy is necces, mert kipiszkálja.

http://www.paci.hu/f...95#entry995010 

Robi írta itt. :) 

#7810 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 16. - 6:40

Fontos tűzvédelmi tájékoztató

#7811 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 17. - 7:10

Köszi Izland, remekül mutatna Zengőn, de akkor már a farkába is kérnék pótlást! Főleg, hogy a kis fíreg lerágja...

Féreghajtás: én tegnap szokásomhoz híven átbringáztam Érmihályfalvára, és onnan csempésztem át ivermectin hatóanyagú pasztát. Sokkal olcsóbb, mint itthon. 

Hazafelé elkapott a sirokkó, amikor szembefújt, még felfogtam anaerob edzésnek, de amikor oldalról dobta meg a könnyű kis országutit, meg a pofámba a homokot, azt már meg bírtam állni röhögés nélkül. :sad:  Egyszer le is szálltam, és a nagy ijedelemre elfogyasztottam egyet a a délutáni meccsre csempészett Ursu-ból.

Szerencsére estére jött kis eső, hogy pótolja a kifújt nedvességet.

• egyember és fafaragó kedveli

#7812 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 17. - 19:19

Szívesen adnék azt is, még színválaszték is van!  :)  Egy sárgára valót ki lehetne válogatni a szöszi és fekete szálak közül.

Itt is nagyon durva szél volt tegnap, ma is, bár ma kicsit szelídebb. Itt sajnos nem esett, ráadásul nagyon meleg is volt/van, ez a jó kis agyag olyan, mint a beton. :sad:

#7813 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 18. - 12:50

Csak hogy ide is írjak valamit.... :dev:

Elindult a spárga szezon,minden évbe megfogadom hogy ez volt az utólsó ,de ehhez képest most is járok szedni a szabadságom rovására. :) Pedig cigány egy munka az biztos...elször csak ennyit látsz ,hogy kicsit reped a föld

13055348_870352849742450_368719186445186

majd mikor kikaparod az egészet kb.így néz ki..13061954_870352739742461_464131487763236

Egész nap kétrét görnyedsz estére azt se tudod fiú vagy ,vagy lány ott is izomlázad van ahol addig fogalmad se volt hogy van izom :kir: ha kérdik hogy aakkor miért csinálod?Egy részt az az a napi 10-12 ezer nem jön éppen rosszul :dev: más részt meg hol lehet 1hónap alatt 15-20 kg fogyni úgy hogy még fizetnek is érte! :kir:

#7814 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 18. - 19:30

Jaj, Fafaragó, nem csuklottál szombaton?  :P  Sokat emlegettem azt a "jó kis homokot", ami a képeiden látszik. (Erre most ideteszel egy képet egy 30 cm-s kikapart lukkal... :angry:  )

Szőlőt szántottunk, a lovakon csak azért nem folyt a víz, mert akkora szélvihar volt, hogy rögtön rájuk is száradt az izzadság. 

Aztán a tőkék közét kézzel kapáltuk ki, hát, mifelénk nem ez a kézzel kapargatós talaj van, nagyon kötött, agyagos. És most jó száraz is. :sad:  Nagyon lazsálni sem tudtunk, mert a szél rögtön még jobban kiszárította, a friss szántás után pár óráig még istenes volt, de ahogy száradt, kb úgy kötött meg.

Uh amikor nem a Nagyalföldről álmodoztam, akkor azon filóztam, hogy milyen lehetett a raboknak a kőfejtőben...  :unsure:

• Eva, N.C. és fafaragó kedveli

#7815 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 21. - 8:39

Amilyen tempóban nő az idén a fű, ilyen fűnyíró is elbírna a kaszálóval.

Rabbit%20Lawnmower.jpg

Bio, energiatakarékos, csak egy mókust kéne még szerkeszteni bele a haladáshoz.

#7816 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 21. - 20:28

Sztereó.

IMG_7586.JPG

IMG_7587.JPG

#7817 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 23. - 19:40

10 nap alatt minusz 5kg két árnyalattal barnább bőr koplalás nuku,sőt félkiló kenyér, sonka ,szalonna,hagyma ,Na ezt tudja a spárga szedés! :kir:

#7818 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 23. - 20:16

Ma délután felhívott Flávió hogy eljöhet-e a nyergessel megszogoltatni a Sziriusszal hátha beindulna sárlani.Mondom gyere de nincs sok időm úgy hogy már is induljál...jött is ,összeszagoltattuk őket,Mondom neki ,te ez sárlik! Indulj vele a csődörhöz .Menjek már el vele mert ő még nem volt ilyen helyen .... :unsure: Na jó tenni valók újra tervezve,pontosabban minden eggyel hátrább került :wink: Befogtunk és irány a csödörös! Úgyan ahhoz vitte mint én annó Csinost.Szépen gond nélkül fel is vette kétszer,Közbe kicsit beszélgettünk ,megnéztük az állatokat a tanyán ,megszeretgettük a kutyákat stb...Már jövünk hazafelé mikor Flávió élgezdett vakarózni,teén nyilván megrakodtam bolhával :wacko: Csak nem tán...! :wot:Amikor jobban megnézem magam hát rajtam is van egy tucat! :gm: Alig vártuk hogy haza érjunk és átöltözzünk ,ruhákat bele a vizbe....Szóval emlékezetes fedeztetés volt. :kir:

• emeset és Kistáltos kedveli

#7819 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 29. - 12:48

Tegnap a spárgaszedés közepén csörög a telefonom ,a mama az...  :) Mindegy felveszem,mert hátha fontos... vagy a Sziriusz tett egy látogatást a konyhakertbe megint... :dev: Sokat nem tévedtem mert Sziriusz alakitott már megint...bement egy olyan szűk helyre ami kb.1m széles semmi sincs bent szóval fogalmam sincs mit keresett bent :) lényeg hogy nem tudott megfordulni ,meg vissza tolatni se.Kérdi anyósom hogy most mit csináljon ? Mondom neki ha azt akarja hogy ott álljon akkor tegyen elé szénát :kir: Ha meg azt akarja hogy vissza tolasson akkor van ott egy zöld vaslapát azzal csapjon egy jó nagyot a homlokára és már is tolat visszafelé mint a gőzmozdony! :dev:

#7820 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 április 30. - 19:48

Íme a tuti fogyás receptje :egyél annyi sonkát,szalonnát,hagymát,uborkát,fehér kegyeret,amennyi jól esik,igyál rá annyi citromos sört amennyi nem árt meg,majd egész nap szedjél spárgát ,illetve csak du.3-ig utána még 6-7 óráig egy kicsit menj el maszekolni ,mondjuk egy teraszt csinálni,aztán egy hét alatt tuti -5kg. :dev:  :kir:

13076531_876992185745183_333834856355585

13103495_876991135745288_521344206194913

Csak el ne áruljátok abdét Norbinak hogy ez ilyen egyszerű! :)

Edited by fafaragó, 2016 április 30. - 19:51.

• Kistáltos kedvelte

#7821 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 5. - 12:51

Kis késéssel de az idén is jött a székely spárgaszedő kolléga Futásfalváról.Gazdálkodó ember ő is ,juhokat tart meg egy pár kecskéje  is.Azt mondja ma reggelizés közbe ,-te komám,hallod-é? a kecske az egy olyan haszontalan jószág ,ahol egyszer a fejét átpréseli,ott előbb utóbb az egész kecske is átmén! :angry: A gyufát dugni kell előle ,mint agyerek elől,mer ha egyszer rájön hogy működik,még képes az emberre rágyújtani a házat !  :dev:  

• izland és Panka21 kedveli

#7822 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 7. - 20:57

Volt egy zápor.

IMG_7627.JPG

IMG_7628.JPG

IMG_7638.JPG

IMG_7634.JPG

• Kistáltos, Kaiser, fafaragó és még valaki kedveli

#7823 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 8. - 5:33

Éppen segítőm ment ki terepre Mazsival szőrén, kutyástul , mikor jött a zápor. De nem hozott szivárványt, hiába kerestem. :)

• fafaragó kedvelte

#7824 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 8. - 8:38

Itt gyakran látni. Remélem, nem hídat épít.

• fafaragó kedvelte

#7825 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 8. - 18:32

Tegnap beleszaladtunk a munkába mint kisgyerek a pofonba!  :kir: Reggel 5-től este 8-ig! Mit mondjak ,6 után már úgy éreztük hogy a túlélésért küzdünk! :unsure: De kibírtuk,a héten megint nem lesz gond a fogyással. :dev: Csináltam Sziriuszra egy csomózott kötőféket.Azért volt rá szükség mert amit Izlandtól kaptam bőrkötőféket,azzal úgy szánkóztatott az udvarba hogy csak na ! Na ezzel nem kell kapaszkodnom elég egy laza csukló mozdulat és már tudja is hogy hány kilós ! :)

13151871_881091095335292_872961304256784

• izland és Kistáltos kedveli

#7826 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 8. - 18:53

Azt hiszem, ebben a topikban szükségtelen magyarázni, szóval cím nélkül:

13165998_1003342879713398_78561349362743

#7827 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 9. - 13:02

Parasztszoli. :D Parasztbarna.

Felénk így híják az ilyesmit. :P

(A fizikumodat már méltattam máshol, ha egyszer összefutunk, nyomunk egy szkandert).

Edited by ori, 2016 május 9. - 13:05.

• Kistáltos és Gisari kedveli

#7828 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 9. - 13:16

Ejj,pedig de kár érte ! :dev:  :kir: mer amúgy szép formás ! :smile2:

#7829 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 19. - 10:10

Már a víznél is olcsóbb a tej Németországban

#7830 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 19. - 14:22

Fafaragó, addig írogattál a spárgáról, hogy vetettem egy kis helyre, aztán utólag merült fel bennem, hogy szereti ez a növény a homokot?

• fafaragó kedvelte

#7831 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 22. - 18:42

Csak azt főleg ,meg trágyát ,meg vizet meg meleget.A homokot te is fogod majd szeretni mikor kaparni kell ,és nem görgül bele az újjad ! :kir:

#7832 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 május 22. - 19:56

Végre tudtam egy kicsit lovazni is,nem csak mindig a meló! Átugrottunk a szomszéd falúba ahol a spárgát szedem.Megleptük a székely kollégát egy kis kocsikázással. :smile2:

13254233_888615401249528_403914410025914

Persze mindjárt azzal kezdte hogy befonta a farkukat :kir:

13241401_888615447916190_218689432172419

13241306_888615524582849_770915717315976

Mivel ő maga is lovas ember így nem volt kérdés ,hogy átadjam -e neki a szárat.Közbe már azon kuncogtam magamban előre ,hogy milyen képett fog majd vágni mikor szóra akarja majd vissza léptetni és nem hallgat majd rá! :dev: Egyébbként Szíríusznak tettem fel fejzőt ,meg zablát ,mert így sokkal kezelhetőbb a fiatal úr :) Na el is indultunk Csinos mivel már be volt melegedve de lefáradva még nem így hozta a formáját és pillanatok alatt már sebes ügetésbe mentünk majd beugrott vágtába...amit gyorsan vissza is vett tőle a kolléga.Kis idő múlva megszólal -Te komám ez a te lovad igen erős sebes járásu,ez nálunk sokáig nem maradna az biztos ,mert egy ilyen neki lendülés a hegyek könnyen az életébe kerülhetne ,mert vagy összetörné magát vagy a gazda ütné agyon hogy ütet is össze ne törje,de jobb esetbe is eladnák mer ez oda nem való! De haladása van neki az biztos nézd a már mindjár bent is vagyunk a falúba,megállunk-é a kocsmánál?-Hát ha mán úgy is erre járunk csak benézünk :wink: Azt mondja nem is annyira innák ,hanem a múltkor nagyon mosolygott rám a csapos kislány azt megnézném mégegyszer....-felőlem ,te hajtasz oda megyünk ahová csak kedved tartja  Már majd nem a kocsmánál vagyunk mikor elkezdi szólogatni csinost-hőő...semmi....hőőőőő...kicsit lassít :biggrin: ..Hőőőőőőőőőő hogy rosseb enne meg még túlszaladunk :wot: Ja komám te haltasz,nekem meg állt volna ott is :dev: A kollága néhány sör után megbátorodott ,és megkérdezte a csapos kislányt(aki egyébként tényleg takaros volt,meg mosolygott is rá) :wink: -Jöszz-é velem magadtól vagy vigyünk erővel !?Feldobünk a szekér derékba és meg se állunk Kézdivásárheyig! :kir: Mire a "kisjány"-Éppen akár mehetek is ,nem vagyok foglalt.... :kv: Na erre a válaszra azért nem számított a legény majd nem félre is nyelte a maradék sört :kir: -Na jó erre még majd visszatérünk de most mennünk kell mer nehogy a lovak itt hagyjanak bennünket :dev: Nem is nagyon bántam mert ilyen helyzetbe egy ember kevés,három meg mán túl sok.... :kir: Mondom neki indulhatunk ,de hazafelé én hajtok mert haza felé mindig gyorsabban mennek :dev: meg aztán én se szeretem ezt a camogást! :kir:  

• Eva és izland kedveli

#7833 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 2. - 6:59

Na valaki mondjon gyorsan valami okosat! :) Csinos tegnap és tegnap előtt is csak " hideg inditval" volt hajlandó indulni ottholról üres kocsival ! :gm: Mikor nem indult első szóra leszálltam körbe tapogattam hogy nem kerülte -e el valami sérülés rajta a figyelmemet,de semmi....megnyugtatom mert látom rajta ,hogy feszült,ellazult ,már majd elalszik,na majd most.....Erre olyan ugrálásba kezdett hogy jobbnak láttam a csikót kikötni mellőle. :wot: mivel nem az ember vagyok aki egy kis nehézség után rögtön feladja így visszaültem a bakra közöltem az én drága nóniusz kancámmal,hogy gondola át mégegyszer a dolgot ,mert nekem van időm és ma én így is úgy is kocsizni fogok ,csak neki nem lesz mindegy ,hogy milyen áron! :angry: Ez volt este 6-kor,félhétig csak szóllítgattam amit vagy ugra-bugrálással reagált le vagy fejrázással....félhétkor földhöz verte magát ,láttam hogy ez már csak hiszti...annyi esze azért volt hogy nem várta meg hogy leszálljak a kocsiról és segítsek neki felállni .Felugrott és gyönyörű bakugrásokkal megkapta a kocsit és uccu-neki , vesd el magad ! A házunkal szembe van egy kocsma és nyilván látták a műsort ,mert mire kiértem az útra már mind a 10 alkesz kint állt és vigyrgott... :angry: Mivel már elég jól reagált a szárra így rájuk húztam a még vágtázó lovat.. :dev: döbbenten ugráltak vissza a kocsma teraszra,majd még vissza kiáltottam nekik,lássátok milyen jó hogy van lovam ! különben most mi az anyátok picsáját bámulnátok! Mivelnem voltam 100% -ba megelégedve az indulással így gyorsan vissza mentem az udvarba és újra ki. Majd még 6-szor egymás után... Végre úgy indult mint a nagy könyvben ahogy meg van írva. :happy: Csak mán elkésett vele  :dev: visszakötöttem a csikót odakészítettem a lámpákat és egy kicsit kocsiztunk...este 10-ig :D El mentem egy lovas haverhoz hátha tud valami okosat mondani ,de ő is tanácstalan :unsure: De végre újra szóra indul igaz azért törlesztettem egy kicsit ,mert kb,félórát benyomott fékkel húzta a kocsit :dev: Tudom én se vagyok teljesen normális ,de hogy ez a ló is dilis az biztos  !Nem baj így legalább passzolunk egymáshoz ! :kir:

• Kaiser kedvelte

#7834 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 2. - 8:06

Na valaki mondjon gyorsan valami okosat! :)

A munka nemesít! :cheers:

(azért figyelj oda rá, mert lehet hiszti, de lehet valami oka is, valami fájdalom a szügyén, a szájában, akárhol, ami miatt nem akart indulni, aztán végül a "jólneveltség" vagy a szíve mégis vitte a kellemetlenségek ellenére. De semmiképp ne engedd, hogy rendszer legyen ebből, mert hátha egyszer nem csak a teraszt célozza meg a kocsmában, hanem be is köszön.... :mellow: )

• Kaiser és fafaragó kedveli

#7835 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 3. - 6:13

Értem,és köszönöm szépen ! :smile2:

A tegnapi nap újból elő vettem.Először fogasoltunk egy keveset,10-ból 10-szer szépen inditott :smile2: majd átfogtam a  kocsiba,ott második szólításra kicsit feszülten ,de indított.Nem mentünk ki az udvarból,hanem csak bent ,és többször megállítottam újra indítottam,és szinte tökéletesen csinálta :rolleyes: Remélem csak front volt nála :biggrin: felszereltük a padokat és irány a szomszéd falúba lévő spárgaföld ahol a székely kolléga pityókás tokánnyal várt bennünket :dry: Vége van a szedésnek és másnap ma indul haza felé Futásfalvára :smile2: De tegnap még buliztunk egy jót...

13325690_895108823933519_309081764470179

Volt kocsikázás...

13327501_895107550600313_774746724440640

13346611_895107597266975_181967003304127

lovaglás szőrén....

13325486_895107790600289_245319555185756

13312741_895108063933595_546541170156985

13342863_895108073933594_486753933190438

Foci....

13346701_895108890600179_472296084396803

Hogy a fehér ingem milyen volt a harmadik esés után arról inkább most ne beszéljünk.... :makacs:  szerencsére sikerült becsempésznem a szennyesbe mielőtt még anya haza ért volna... :wink: Most már csak arra kell ügyelni hogy ne legyek itthol ,mikor mos. :kir: 

Ime a pityókás tokány,nagyon finom volt

... 13325467_895108860600182_555499565239993

De azért a lovakra is gondoltunk,mert amíg mi ettünk addig ők derékig érő fűben legelhettek,a csikó szabadon ,Csinos meg pányván...

13346701_895108537266881_771288732674374

szóval jó kis napunk volt! :smile2:

• Kistáltos kedvelte

#7836 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 4. - 8:25

Fafaragó, nem lehet, hogy sárlik a jószág? Nekem akkor szoktak hisztit rendezni, fejrázás, elrohanás . Igaz, kocsit nem húznak.

#7837 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 4. - 11:57

"Egyenlőre csak remélem hogy útban van, :smile2: Most októberben lett fedeztetve ,és nem sárlott vissza."

#7838 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 6. - 14:24

Annyi minden történhet még vele...

Lehet, csak plátói kérdés, de van valakinek tapasztalata "vad"gombákkal készült házisajttal? Milyet érdemes? Hogyan? dinsztelve, nyersen, por alakban.. milyen fűszerrel? Nem én gyártom a sajtokat, de nem kisérleteznék sokat más idejével és sajtjával.

#7839 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 6. - 19:40

Ma reggel befogtam ,először megfogasoltam mind a két karámot,már akkor láttam rajta hogy nem lesz vele semmi gond ,mintha ki lenne cserélve...szóra indul,szóra áll... :smile2: átfogtam a kocsiba ,teljesen laza ,nyugodt,megszólítom ,szépen komótosan lépeget,....most akkor ,mi van front volt? :unsure: megállítom újból szépen indít...

Más:

Ma délután elvitték szíriuszt.... :sad:  :hupp: Elég szarul érzem magam,pedig tudom hogy jó helyre került.Két 1éves lipp csődör társa lesz egy legelőn.Nem is vitték túl messzire 50km.Ha majd már lesz elég lelkierőm hozzá elmegyek néha megnézem. :smile2: Csinost elvitte egy barátom addig terepre lovagolni,hogy ne idegesítsék egymást,amig felvezetjük a lószállítóba.Igazi nagy fiúként viselkedett,kicsit hezitált ,de miután látta hogy én is többször is bementem ,meg kijöttem,kisidő múlva kis topogás után feljött magától! :rockon: Még elláttam néhány jó tanáccsal ,mondtam neki,hogy első  dolgod legyen mikor megérkezel,hogy a két lipp fiúcskát móresre tanítsd.. :)  Útolsó képek:

13325678_898267586950976_336320344706850

13332900_898267663617635_625502431438492

Edited by fafaragó, 2016 június 6. - 19:44.

#7840 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2016 június 6. - 21:47

Ezért nem lesz nálunk csikó... Megszakadna a szívem.... De ha jó helyre került, ne búslakodj, nem lehet mindet megtartani...