Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#7761 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 28. - 8:48

Egy nevezõ mennyi képet küldhet? :kir: :ang:

Hát nem lenne baj, ha egy jelentkezõ képei nem telítenék be a 100 megabite-os postaládámat... :) De Bogár, te még nem számítasz profi fotósnak? Vagy csináljunk "félprofi" kategóriát is? :confused:

#7762 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 28. - 10:11

Nemááááá!Inkább név nélkül kéne! :D

#7763 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 28. - 11:13

Nemááááá!Inkább név nélkül kéne! :D

Megragadva a feldobott labdát, most és mindenkorra szeretném leszögezni, hogy a Kisbéri Egyesület és semmilyen más egyesület bírálóit NEM befolyásolja a bírálatban a ló tulajdonosának, a kép készítõjének, stb. személye. Minden ellenkezõ hiresztelés ellenére. :) Ezt mindig azok találják ki, akiknek a lova (képe, stb.), vagy egy neki szimpatikus ló nem úgy szerepelt, mint szerették volna.

A pályázat pedig, mint ki is emeltem, játékos, és kizárólag a résztvevõk és érdeklõdõk szakmai épülésére szolgál. Már akkor nyert mindenki, ha a tavalyihoz képest növekszik a színvonal, fõleg ha jövõre még jobb lesz.

#7764 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 28. - 16:32

FOTÓPÁLYÁZAT KIÍRÁSA!

.......

Üdv!

Csak egy kérdés, hogy ezzel is megelõzzük a további esetleges morgolódásokat. Elfogadható e olyan kép, ami valamilyen rendezvényen, tenyésszemlén, versenyen, kiállításon készül (nem sajáttulajdonú lóról)? Kérdezem ezt azért, mert tavaly abban a szellemben indult a pályázat, hogy egyrészt a megfelelõ minõségû fotók készítésére sarkaljon, másrészt a képen szereplõ ló igényes felkészítésére. Vadidegen lóról készült kép esetében ez utóbbihoz esetleg vajmi kevés köze van a fotót készítõnek. Úgygondolom nem ugyan az a súlyú teljesítmény, ha otthon a saját lovamat lemosom, kicsinosítom, megkörmölöm, felállítjuk és fényképezzük, mint ha teszem azt Baracson fotózok pár jó képet.

Mind e mellett én mindkettõt szándékozom. Baracson fotózni, és a saját boszorkányt rivaldafénybe állítani. :gm:
Lehetõleg mindannyion örömére.

#7765 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 28. - 22:34

Hát nem lenne baj, ha egy jelentkezõ képei nem telítenék be a 100 megabite-os postaládámat... :) De Bogár, te még nem számítasz profi fotósnak? Vagy csináljunk "félprofi" kategóriát is? :confused:

Ki számít profinak? :D Én teljesen hobbifotósnak tartom magam, sosem tanítottak fotózni :) . Annyi hogy néha vannak jó képeim, de teljesen magamtól fotózgatok, örömbõl az azért hogy másoknak örömet okozzak vele :) Ami néha sikerül is :yeah:

Kedves kérdésére a válasz engem is érdekel :)

#7766 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 7:46

Szerintem mindegy a profi-nem profi, de pl aki jogosan annak tartja magát, jelentkezhetne ennek megjelölésével. A lovasfotókról meg: szerintem mindegy kinek a lova (saját vagy szemlén fotózott), itt a beállításon lesz a hangsúly, a jó felvétel készítésén. Olyat úgysem adsz be gondolom, ahol a beállítás jó, a háttér, fények és minden stimmelnek, de a ló maga elõnytelenül néz ki, mert mondjuk a gazdája trehány volt.

#7767 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 13:27

Szerintem mindegy a profi-nem profi, de pl aki jogosan annak tartja magát, jelentkezhetne ennek megjelölésével.
A lovasfotókról meg: szerintem mindegy kinek a lova (saját vagy szemlén fotózott), itt a beállításon lesz a hangsúly, a jó felvétel készítésén. Olyat úgysem adsz be gondolom, ahol a beállítás jó, a háttér, fények és minden stimmelnek, de a ló maga elõnytelenül néz ki, mert mondjuk a gazdája trehány volt.

Messi!

Nem a ló tulajdonjogán van a hangsúly. Nyilván Zarifnak sokkal nagyobb erõfeszítésébe került az a kép amit tavaly beküldött, mint mondjuk az amit én készítettem tavaly Üllõn. De igazából nekem mindegy, én küldök ilyet is meg olyat is. Csak az esetleges késõbbi zúgolódások miatt kérdeztem. Na megyek megforgatom a lucernát mielõtt megázik (már megint :( ).

#7768 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 13:57

Nem a ló tulajdonjogán van a hangsúly.

Én értettem :) , hogy azon van a kérdés, hogy mennyiben más egy nem saját lovat fotózni, amikor esetleg nem olyan szépen van felveztve, felállítva, netán megpucolva.
A tulajdonjoghoz ennek szvsz semmi köze nincs. Aki meg elmegy egy nyilvános helyre a lovát bemutatni, számolnia kell vele, hogy elkattanhat 1-1 fotó. De errõl már volt szó itt. :)

Amúgy itt Budaörsön épp zápor van. Pest felé sötét fellegek, Tatabánya felé úgyszint. Itt sütött a nap, de jött egy zápor.:) A kocsiablakom a parklóban résnyire nyitva, hát remélem nem kell nejlonzacskón kuporogva hazavezetnem. :D

#7769 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 14:14

Szerintem nem érted... Egy saját lovat megfelelõen kiállítani fotózáshoz plussz munka és odafigyelés, így ha ilyen fotót küldessz be, annak nagyobb a sportértéke, mintha elmész egy szemlére, és egy más által kiglancolt lóról kattintgatsz.

#7770 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 14:17

Szerintem nem érted...

Egy saját lovat megfelelõen kiállítani fotózáshoz plussz munka és odafigyelés, így ha ilyen fotót küldessz be, annak nagyobb a sportértéke, mintha elmész egy szemlére, és egy más által kiglancolt lóról kattintgatsz.

Oh Yes!!! :yeah:

#7771 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 14:32

Kedves Kisbéri félvér Tenyésztõk! Szeged melletti lovardában, csikók belovaglását, elrontott lovak utóidomítását, ménvizsgára, kancavizsgára felkészítést, lovak versenyeztetését díjugrató szakágban, nagy tapasztalattal, garanciával, referenciával számlaképesen vállalom.50000.-Ft/hó Érd:Kaczor Krisztián:06707737107.

#7772 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 17:30

Még a fotópályázathoz... Mikor van a beküldési határidõ? :) Illetve olyan képet lehet-e küldeni, hogy a ló áll? Mármint nem felállítva, hanem egyedül. De kiglancolva, stb, szóval rendesen... Lehet, hogy hülye kérdés, de hátha... :rolleyes:

#7773 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 19:04

Kedves, Ori, köszönöm a felhomályosítást, félreértettem a dolgot.

#7774 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 20:16

Kedves, Ori, köszönöm a felhomályosítást, félreértettem a dolgot.

Nem bántásnak szántam! :ang:

#7775 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 21:04

"Nevezni lehet a 2008. évihez hasonló játékos fotópályázatra! A díjak KB emblémás ajándékok (mellény, nyeregalátét, sapka), amelyeket a bírálóbizottság ítél oda a legjobb képek készítõinek.
Képek küldhetõk kisbéri vagy gidrán lovakról.
Beküldési határidõ: augusztus 31.
Szakmai képeket várunk, a legjobbak felkerülnek az Egyesület honlapjára.
Szakmai kívánalmak:
Lehet fényképezni felállítva, ügetésben felvezetve, szabad mozgásban vagy szabadonugróban. A képeket lehet retusálni."

Szerintem Mókus77 mindent korrektül leírt! Hát...nem egyszerû ez a fotópályázat....látom nagy a lelkesedés, hajrá mindenkinek! Bár én javaslom a határidõ 1 hetes eltolását pont a FarmerEXPO végett! ;)

#7776 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 21:16

Hogy én mit vettem a nyakamba!? Qkesz kérésére a határidõt meghosszabbítjuk 1 héttel. Azért kérem, hogy maradjatok csak az augusztus végénél, de ha mégis érkezik valami a következõ héten, azért nem fogjuk kizárni. Bogár, nem tudom meghatározni, hogy ki a profi fotós. Egy biztos: aki ebbõl él, az nem fogja beküldeni a jó képeit egy kisbéris mellényért, tehát a pályázat ebbõl a szempontból önszabályzó. A te képeidet szeretettel várjuk. Ha lesz elég értékelhetõ felvétel (már alig várom!), akkor csinálunk több kategóriát. Lesz saját ló kategória, lesz kiállítás kategória, és még más is lehet, csak hogy minél több díj legyen kiadható. Gidrángirl, persze hogy küldhetsz olyan fotót, amin a ló szabadon áll - ha jól mutat. Csak körülbelül írtam le, hogy milyen képeket várunk. A lényeg: olyan képek legyenek, amelyeknek a láttán egy vevõjelölt hanyatt-homlok rohan ezt a lovat megvásárolni, illetve amikkel külföldiek elõtt is reklámozhatjuk a fajtánkat. Tehát POZITÍV kisugárzású képeket várunk.

#7777 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 21:28

Sziasztok! Lenne egy pár kérdésem, lehet, hogy 1-2 hülyén fog hangzani, de szeretném tudni. Szóval az elsõ: Meddig tart a fedeztetési idény? Lehet még most fedeztetni? Azért szeretném tudni, mert a lovamnak részleges ínszalagszakadása van :( és szeretnék tõle egy csikót. Lehet attól neki, nem nagyon terheli meg a lábait? És a lovak, amik érdekelnek, fõleg saját vélemény(Mókus, Qkesz, kedves) csikók és amit a kisberigidran.hu-ról nem lehet megtudni: Szikrázó I-7 Szikrázó I Vihar Elõre is köszönöm a segítséget!

#7778 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 21:43

Én is fogok küldeni szerintem. Nem árt, ha kicsit ki lesznek vesézve.

#7779 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 22:19

Sziasztok!
Lenne egy pár kérdésem, lehet, hogy 1-2 hülyén fog hangzani, de szeretném tudni.
Szóval az elsõ: Meddig tart a fedeztetési idény? Lehet még most fedeztetni? Azért szeretném tudni, mert a lovamnak részleges ínszalagszakadása van :( és szeretnék tõle egy csikót. Lehet attól neki, nem nagyon terheli meg a lábait? És a lovak, amik érdekelnek, fõleg saját vélemény(Mókus, Qkesz, kedves) csikók és amit a kisberigidran.hu-ról nem lehet megtudni:
Szikrázó I-7
Szikrázó I Vihar
Elõre is köszönöm a segítséget!

Mai értelmezésben a fedeztetési szezonnak nem sok értelme van....illetve van, csak nem veszi senki figyelembe...ezért a tavaszi összefolyik az õszivel, és egész évben tart...szóval az én véleményem szerint nyugodtan fedeztethetsz ettõl...

...mivel nem vagyok állatorvos és a pontos diagnózist nem ismerem, a lovad lábát illetõleg. Szerintem kérd ki egy szakember véleményét (állatorvos). De, valószínûleg nem lenne akadálya.

A két említett mént személyesen is ismerem, mivel a nagy kedvencem Szikrázó I ivadéka mind a kettõ. Nem is rosszak, vannak jó utódaik is, de sajna nem is kiemelkedõ egyik sem. (szerintem)

#7780 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 5:47

Szikrázó I-7
Szikrázó I Vihar
Elõre is köszönöm a segítséget!

Igazából sokat nem tudok segíteni ebben. Vihar származása nekem kicsit jobban tetszik. Ugye utódok....
Szikrázó I a mi lovunk nagyapja is, mén vonalon, de egy harmadik méntõl.
Aztán aki még ebbe a brancsba tartozik Bugac Szikrázó-13. Neki láttam pár csikóját, és egy ménivadékát közelebrõl ismerem egy Gidrán kancától.

#7781 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 7:11

Bazsi, milyen csikót szeretnél? Nem arra gondoltam, hogy sárga négylábkesely kancát, hanem hogy mire szeretnéd használni (eladásra, magadnak ugrásra, odaadni az unokaöcsédnek hobbilovaglásra, stb.) Én -- csatlakozva az elõttem szólókhoz -- ebbõl a csoportból Bugac Szikrázót ajánlanám, de csak akkor, ha finom testfelépítésû a kancád. Szóval azt is tudni kéne, hogy milyen a kancád. És hogy milyenek a lehetõségeid a ló vagy a sperma szállítását illetõen. Hihi, ez komoly??? Fiúk-lányok, kössétek fel a gátyót!!!

#7782 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 7:27

Nem bántásnak szántam! :ang:

Tudom :) Rájöttem viszont, hogy munkában mégis köll a szemüveg az olvasáshoz :rolleyes: :D

#7783 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 7:30

Bazsi,

milyen csikót szeretnél? Nem arra gondoltam, hogy sárga négylábkesely kancát, hanem hogy mire szeretnéd használni (eladásra, magadnak ugrásra, odaadni az unokaöcsédnek hobbilovaglásra, stb.)

Én -- csatlakozva az előttem szólókhoz -- ebből a csoportból Bugac Szikrázót ajánlanám, de csak akkor, ha finom testfelépítésű a kancád. Szóval azt is tudni kéne, hogy milyen a kancád. És hogy milyenek a lehetőségeid a ló vagy a sperma szállítását illetően.

Hihi, ez komoly??? Fiúk-lányok, kössétek fel a gátyót!!!

Gondolom róla van szó: http://www.kep.tar.h...azsi/50613915#2

Bakker Bazsi! Részvétem. Épp most kezdtetek volna versenyezni, ha jól emlékszem írásaidra. Kívánok mielőbbi gyógyulást!

Edited by furiosojr., 2009 június 30. - 7:31.

#7784 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 7:32

Hûûû, a Farmerexpo augusztus 26-29. között lesz Debrecenben, lehet, hogy véééégre lejutok! :)

#7785 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 10:20

Jó ez a fotópályázat :) Biztos küldök én is képet.
Kiderült hogy ismerõsöm ismerõssének is kisbéri lovai vannak:D név szerint My Colt Milly, szikrázó Olívia, és Mirold de õ herélt szóval nem tudom hogy ki az apja, az anyja Szikrázó Olívia, 2004-es sárga, itt a sütésérõl a kép:

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

szóval az lenne a kérdésem hogy nem tudjátok ki az apja? hogy vajon neki is My Colt xx?
meg hogy volt e szemlén? mert a testvére Milly volt, arról nincs esetleg valakinek képe, a kancaregiszterbe láttam hogy van egy másodszintû minõsítése.

Ezek képek Miroldról:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Amúgy bocsi mindenkitõl hogy ha sokat kérdezek :(

Edited by klaudia16, 2009 június 30. - 10:22.

#7786 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 10:30

.... név szerint My Colt Milly, szikrázó Olívia, és Mirold de õ herélt szóval nem tudom hogy ki az apja, az anyja Szikrázó Olívia, 2004-es sárga, itt a sütésérõl a kép:

Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

szóval az lenne a kérdésem hogy nem tudjátok ki az apja? hogy vajon neki is My Colt xx?
meg hogy volt e szemlén? mert a testvére Milly volt, arról nincs esetleg valakinek képe, a kancaregiszterbe láttam hogy van egy másodszintû minõsítése.

Az ismerõsödnek nyereghelyen bélyegzett lova van, és nem tudja ki az apja? :huh: Mint herélt nem hinném hogy szemlére vitték. :kir: Legfeljebb mikor még mén volt, de ez már tökéletesen lényegtelen is.
Ha megtaláltad a kancareg-ben, akkor ott megvannak a méretei, adatai, és a bírálati pontszámai is.

#7787 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 10:38

Az ismerõsödnek nyereghelyen bélyegzett lova van, és nem tudja ki az apja? :huh: Mint herélt nem hinném hogy szemlére vitték. :kir: Legfeljebb mikor még mén volt, de ez már tökéletesen lényegtelen is.
Ha megtaláltad a kancareg-ben, akkor ott megvannak a méretei, adatai, és a bírálati pontszámai is.

Biztos tudja ki az apja de nekem nem igen lesz sose lehetõségem hogy beszéljek vele, õ a dunántúlon lakik, én meg hajdúbihar megyében, csak az én egyik ismerõsöm pont abba a faluba lakik ahol a lovak vannak, és kívülrõl lefotózta õket, majd ha valamikor találkozik a gazdával akkor beszél vele, csak nem tudja még mikor, én meg addig már kíváncsi voltam hogy ki az apa :D
én is úgy gondoltam hogy mikor még mén volt akkor nem e vitték, de akkor mindegy haggyuk

Edited by klaudia16, 2009 június 30. - 10:39.

#7788 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 10:57

Kedves Klaudia16!

Nagyon dicséretes, hogy így érdeklõdsz a fajta iránt, még akkor is ha az ország másik szegletében vannak és a tulajt sem ismered! ;) De, ha a KISBÉRI honlapon tüzetesen végignézed és keresgélsz is biztos megtalálod a feltett kérdéseidre a választ! Javaslom, hogy Itt nézz szét és a Ferencz Gábor Vaszar-nál megtalálod amit keresel.... ;)

#7789 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 11:21

Biztos tudja ki az apja de nekem nem igen lesz sose lehetõségem hogy beszéljek vele, õ a dunántúlon lakik, én meg hajdúbihar megyében, csak az én egyik ismerõsöm pont abba a faluba lakik ahol a lovak vannak, és kívülrõl lefotózta õket, majd ha valamikor találkozik a gazdával akkor beszél vele, csak nem tudja még mikor, én meg addig már kíváncsi voltam hogy ki az apa :D
én is úgy gondoltam hogy mikor még mén volt akkor nem e vitték, de akkor mindegy haggyuk

Nemrég egy ilyen ismeretlen ismerõs lova utáni érdeklõdés miatt volt pár napig puskaporos, magyarázkodós hangulat itt a topic-on. Szerintem ha ismered a tulajt, nyugodtan hívd fel, és elmondja amit a heréltrõl szeretnél tudni...

#7790 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 11:54

Gondolom róla van szó: http://www.kep.tar.h...azsi/50613915#2

Bakker Bazsi! Részvétem. Épp most kezdtetek volna versenyezni, ha jól emlékszem írásaidra. Kívánok mielõbbi gyógyulást!

Mókus, kedves, Qkesz! Köszönöm szépen az infókat!

Igen róla van szó, és jól emlékszel hogy mostanában akartunk volna kezdeni a versenyzést. Már olyan szép folyamatos pályákat lehetett menni vele és most tessék. Hát ilyen az én szerencsém... :(
A csikóval kapcsolatban a lényeg, hogy nagyot tudjon ugrani, mert vagy megtartanám utánpótláslónak vagy eladósorba kerülne. Szóval nem hobbilovacskát akarok. Az meg csak hab a tortán, ha kanca és 4 láb kesely( ezért néztem Veganumot is :) )

#7791 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 12:32

Igen róla van szó, és jól emlékszel hogy mostanában akartunk volna kezdeni a versenyzést. Már olyan szép folyamatos pályákat lehetett menni vele és most tessék. Hát ilyen az én szerencsém... :(
A csikóval kapcsolatban a lényeg, hogy nagyot tudjon ugrani, mert vagy megtartanám utánpótláslónak vagy eladósorba kerülne. Szóval nem hobbilovacskát akarok. Az meg csak hab a tortán, ha kanca és 4 láb kesely( ezért néztem Veganumot is :) )

Mint már annyiszor írtam: " Jó versenylónak nincs rossz színe!"

#7792 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 13:35

Végre nem egy hobbiló tenyésztõ!!! :kocc:

#7793 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 13:53

Kedves Klaudia16!

Nagyon dicséretes, hogy így érdeklõdsz a fajta iránt, még akkor is ha az ország másik szegletében vannak és a tulajt sem ismered! ;) De, ha a KISBÉRI honlapon tüzetesen végignézed és keresgélsz is biztos megtalálod a feltett kérdéseidre a választ! Javaslom, hogy Itt nézz szét és a Ferencz Gábor Vaszar-nál megtalálod amit keresel.... ;)

Köszönöm a segítségeket! ez más regiszter mint amit én néztem :confused: ebbe van mind két lónak minõsítése, amit én néztem ott csak az egyiknek volt. Hát Mirold majd kiderül remélem elõbb utóbb :) türelmes leszek :D elvileg ismim megy majd hozzá, csak hát kérdéses hogy mikor van otthon.

#7794 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 14:01

Végre nem egy hobbiló tenyésztõ!!! :kocc:

Egy kancával? Legfeljebb a célja határozottabb mint a többieké.

#7795 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 14:54

Bazsi, Mi történt a kancával? (konkrétan: mi okozta a sérülését?) És mi lett volna, ha a ló nem a tiéd, hanem kölcsön kapod valakitõl (régebben volt szó ilyesmirõl)? Rázós kérdés! Éppen most van egy ilyen eset a baráti körömben: versenyeztek a lóval, egyébként nagyon jól, kijött az ina, és most a tulajdonosra vár, hogy rendbe tegye, mert a versenyzõnek nincs rá pénze. Tényleg nincs, de honnan lenne a tulajnak?

#7796 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 16:05

Egy kanca-két kanca-...........sok kanca. Tudod sok kicsi sokramegy. Az, hogy kié nem mindegy?
A lényeg az, hogy jót akarjon, mert akkor meg is kapja.

#7797 csepebaba

csepebaba

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 503 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 30. - 19:14

Bazsi5678! Én Veganumot csak ajánlani tudom neked, most tavasszal született tõle egy csikóm, és gyönyörû, nagyon jó mozgással!!!

#7798 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 7:34

Csepebaba, van a csikódról újabb kép?

#7799 furiosojr.

furiosojr.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 9:40

Azért óvatosan Veganummal. Igaz, én személyesen két csikóját ismerek, de két nagyon különbözõ csikó. Mindketten négy évesek és kancák. Az egyik egy izabellafakó, aki még nem dolgozik, de küllemre az anyja gitár nyakát és vödör fejét hozta. A másik egy mosott sörényû sárga ( ha egyáltalán van ilyen szín ). Õ úgy üget, hogy az elé letett seprûnyelet elrúgná, nyújtott lábbal, söprögetve. Szóval engem nem gyõzött meg Veganum örökítõ képességérõl. Lehet, hogy Csepebaba csikója jó mozgását is inkább anyai oldalról hozta.

#7800 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 9:50

Egy kancával is lehet jó lovat tenyészteni. Én úgy gondolom magamról, hogy nem vagyok hobbiló tenyésztõ, de mivel nem is ez a fõ foglalkozásom, hiszen még tanuló vok, szóval csak hobbi lótenyésztõ. A színnel kapcsolatban igazad van, hogy a jó lónak nincs színe, de ha van 10 teljesen ugyanolyan küllemû, képességû ló és csak a színük más, és neked a fekete ló tetszik akkor valószínûleg nem a sárgát fogod válassztani.

Mókus!
Valószínûleg a bokszban történt, mert nagyon õrjöngött(elszabadult egy ló és az felkavarta az egész istállót) Aznap délelõtt még lovagoltam, semmi baja nem volt és délután láttam meg a puklit. Aztán rögtön hívtuk az állatorvost és mondta, hogy mi a helyzet. Nem irígylem az ismerõsödet, de a lovaknál bármilyen baleset történhet. Ezért érdemes egy jó kis szerzõdést kötni, ha odaadja a lovát.

jav. oka: egy kicsit siettem, úgyhogy lehet, hogy nem teljesen értelmes a szöveg :gm:

Edited by Bazsi5678, 2009 július 1. - 9:51.