Ezt tudtuk eddig is, de mégis más tudományosan bizonyítva!
http://index.hu/tudo...eltekeny_dogok/
Közzétéve 2014 július 24. - 14:31
Közzétéve 2014 július 28. - 7:56
Közzétéve 2014 július 30. - 12:12
Közzétéve 2014 július 30. - 12:27
Gyanítom, hogy a mamát sem "Hauptstutbuch"-nak hívják (egyszerüen be lehet jegyezve a "Hauptstutbuch"-ba)
Közzétéve 2014 július 30. - 13:22
Közzétéve 2014 július 30. - 13:25
Hauptstutbuch
Neeeee, ezt nem is néztem.
Pedig már épp kezdtem rosszul érezni magam, hogy megint ilyen bunkó vagyok...
Közzétéve 2014 július 30. - 20:19
Én ismerem a lovardát, a lovat, a lovast. Valaki ellopta tőlük a képeket. A ló nem is ott található, ahol fel van tüntetve a helyszín.
Közzétéve 2014 július 30. - 21:14
Magatartási kódexet dolgoznak ki Ausztriában a túrázók számára
Edited by Robi, 2014 július 30. - 21:15.
Közzétéve 2014 július 31. - 22:11
tetszik, hogy sokat dicsérgeti, és nagyon fura, hogy a "brrrr" van a sssss helyett.
Közzétéve 2014 augusztus 1. - 9:55
Itt Németországban a "prrrrrrrrrrrrr" jelenti a lónak, hogy lassítania kell. Èn úgy módosítottam, mivel már az enyémek megszokták a sisegést, hogy a sisegés az adott jármódban lassitást jelenti, a "prrrrrrrrrr" meg egy jármód visszakapcsolást. Hja kérem, a kezdö lovas, ha még nem ül biztosan a nyeregben, kénytelen szóval pótolni a hiányosságait....
Közzétéve 2014 augusztus 1. - 14:56
Itt Németországban a "prrrrrrrrrrrrr" jelenti a lónak, hogy lassítania kell.
...és hogy én ezt mennyire nem szeretem! Egyre több német ló kerül az országba, és amelyik nem tök nyers, annak aztán sisseghetsz
(De Klimke tényleg inkább börrög a lónak, mókás )
Közzétéve 2014 augusztus 1. - 15:19
Külföldi versenyeken mindig börrrögnek nálunk (mármint hidegvérűsöknél).
Közzétéve 2014 augusztus 1. - 18:49
Közzétéve 2014 augusztus 6. - 12:55
Arról nem szól a cikk, hogy a lovat az az ember e felfedezés előtt két héttel kezdte el használni.
Közzétéve 2014 augusztus 6. - 13:33
Mi pénzt elkölthettek erre kutatásra....
Közzétéve 2014 augusztus 14. - 14:37
Muszáj volt honlapot csinálni , nem túl jó barátságban lévén a számítógéppel, az eddiginél is több ősz hajszálam lett
http://parafenomenek9.webnode.hu/
Közzétéve 2014 augusztus 14. - 15:46
Egész jó
Nem akarlak elkeseríteni, de ha beindultok, nem ártana egy FB-oldal
Közzétéve 2014 augusztus 14. - 16:32
Köazönjük :-) Próbáltam azt először de nem bírtam azzal sem, bár ha lehiggadok nekiugrom megint Összebarkácsoltam de sem hozzászólni sem plakátolni nem tudtam rá, erre eldurrant az agyam s azonmód nyakát is szegtem :-)
Edited by börni, 2014 augusztus 14. - 16:33.
Közzétéve 2014 augusztus 14. - 16:39
Börni, jó a honlap. (bár én is csak laikus vagyok)
És a tartalma is tetszik!
Ez mondjuk nem biztos, hogy jó hír neked, mert mostanában, ahogy észreveszem, általában nem a mai fogyasztói társadalom, értékrendjét hordozom, képviselem.
Közzétéve 2014 augusztus 14. - 21:09
Börni, nagyon tetszik a honlap! rendkívül szimpatikus a hozzáállásod, a célod. itt a pacin is mindig szívesen olvasom az észrevételeidet, véleményedet, így nekem külön öröm, hogy rálátást nyerhetek, hogy honnan jön ez a tudás.
egyetlen észrevételem van a honlappal kapcsolatban, és kérlek vedd abszolút segítségnek!
a Jómagam menüpont alatt, a "Szakmai háttér, referenciák,..." feletti utolsó bekezdésben van egy kis elütés (-egy barátnőn jóvoltából-).
Közzétéve 2014 augusztus 15. - 13:42
Köszönöm mindenkinek, a hibajavításért meg külön köszönet, mindig marad benne valami...
Közzétéve 2014 augusztus 17. - 18:02
Pendét értesíteni!
Csak azt kellene eldönteni, hogy zebramonium vagy pendebra lett a jövevény.
Közzétéve 2014 augusztus 17. - 18:31
nem szeretnék belerondítani a hangulatba, tényleg klassz ez a kis poronty, de azért elszomordtam annak a zebra kancának a patájin. szegény, a hátsó lábain már csak kardosan áll. de a pici aranyos.
Közzétéve 2014 augusztus 19. - 22:27
Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de elgondolkodtam a dolgon és arra jutottam: lehet, kicsit bonyolultabb a dolog a sima hanyagságnál.
( Ugye a Kunlovardában lovász is van, ménesi csikó is, kovács is jár arra, lehetett már ott pár problémás eset . )
Régebben hallottam a rádióban a szegedi vadaspark gondozónőjét beszélni az akkor még ott lévő Przevalski lovakról.
Kedvesek, simogathatók, ismerőshöz szinte bújósak, de megfogni nem lehet őket. Egy szál madzagot nem tűrnek el magukon, minden a mozgásukat, szabadságukat gátló hatásra megőrülnek, atavisztikus pánikkal próbálnak szabadulni.
Lovat láttam már, hat éves apajpusztai jószágnak én vettem először - tán két hét munkával - föl a hátulját. Vadállatidomár nem vagyok, nem tudom, mennyi idő és munka - na persze meg milyen - egy zebra lábát fölvenni körmöléshez.
Egy vemhes, nehézvemhes, ill. gyöngefias kancának nem állnék neki kötelezni, altatni - mert azt nem gondolom, hogy egy fél tubus Sedalin-paszta, vagy egy pipa,- még ha mérgesen is van meghúzva - sokat segítene...
Közzétéve 2014 augusztus 20. - 6:14
Nincs más megoldás, betonon futtatni.
Közzétéve 2014 augusztus 20. - 6:30
Tőlem nem messze van egy cirkusz telephelye. Zebrájuk is volt (lehet, hogy most is van). Ott a kötelező kezelés közben harapta ki a tenyerét az állatorvosnak.
Ezek vadállatok, szelidíteni lehet őket, de a háziasítás kicsit hosszabb folyamat, akkor pedig már nem igazi zebra lesz a zebra.
Az ilyen jószágoknál az emberi beavatkozás (körmölés...) lehet megoldás, de az igazi, ha biztosított az élettere, ahol a megfelelő mozgás helyettesíti a kovácsot.
Közzétéve 2014 augusztus 20. - 11:16
megoldás lett volna olyan fotót csinálni, amin pont nem látszanak a patái!
Közzétéve 2014 augusztus 20. - 12:08
Nem a zebrának, hanem az itt okoskodóknak. Engem is beleértve.
Közzétéve 2014 augusztus 24. - 11:13
Közzétéve 2014 augusztus 24. - 22:30
Érdekes, ennek az utóbbinak szépek a patái...
Én elhiszem, hogy egy vadállatnál sokkal problémásabb többek között a körmölés is - viszont nem kötelező vadállatot tartani.
Ez a pata pedig nem egy pár hónapos kihagyás eredménye. Nekem speciel az állatkínzás szó is eszembe jutott a kép kapcsán. Meg a maradandó károsodás kifejezés.
Nyilván lehetnek olyan körülmények, amikről egy kép alapján nem illik ítélkezni, lehetett véletlen vemhesség és csak altatásban lehetne körmölni, vagy ilyenek. De... de. Na.
Közzétéve 2014 augusztus 26. - 21:19
Had' mentegessem magam: én csak egy kialakult probléma megoldásán gondolkodtam.
(Amúgy nem tartok zebrát, nem is tervezem, pláne nem pónival fedeztetni... Attól függetlenül, hogy valóban helyes, mégis csak a természet valamiféle megcsúfolása. )