Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#7721 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 18:49

Szombaton volt Komádiba fogathajtó verseny, íme a képek:

http://www.magyarlov...a.hu/komadi.htm

Közel 60 fogat volt, póni, egyes, illetve kettes kategóriába. A pályát nehezítette egy dobogó, és egy homokos sáv ami egy vizes árokkkal ért véget, nem minden ló mert átmenni rajtuk. Csikósbemutó is volt. Délután vadászhajtás következett volna de elkezdett szakadtni az esõ így gondolom elmaradt. Nem volt egy kisbéri ló se :(

Edited by klaudia16, 2009 június 22. - 18:50.

#7722 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 19:00

Nem volt egy kisbéri ló se :(

Kár! :(

#7723 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 19:51

Sziasztok Kisbérisek!

Hát..én másfele jártam a hétvégén, illetve egy nap, mert az államvizsga miatt elég sokat tanulgatok, de vasárnap volt egy kis pihi...és ha már láttam ezt-azt akkor hoztam nektek is valamit!
Remélem tetszeni fog nektek is! :)

Egy kisbéri így is tud ugrani

Ez olyan 180 cm körül lehet, de feljebb nem lehetett tenni! ;)

Edited by Qkesz, 2009 június 22. - 20:09.

#7724 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 20:07

Nem semmi! Nagyon szép ugrás :) És ráadásul Széplak :kir: :kir:

#7725 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 20:12

tom the black!

Jókat hallottunk itt a fórumon Sixtus Vitált Mezõhegyesi eredményeirõl...kiegészítenéd? Illetve, ha tudsz további KISBÉRI-s híreket szívesen venném. :)

Sajnos nem tudtam a versenyen személyesen részt venni, így nincs információm a többi lóról.
Vital a Kecskeméti CSN után, mely brutál pályákon zajlott, végre két hibátlant produkált, a célunk az volt most, hogy minõsülhessünk a tenyészre. Vasárnap nem ment, mert a pálya teljesen szétázott és nem akartunk kockáztatni.

#7726 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 20:19

Sajnos nem tudtam a versenyen személyesen részt venni, így nincs információm a többi lóról.
Vital a Kecskeméti CSN után, mely brutál pályákon zajlott, végre két hibátlant produkált, a célunk az volt most, hogy minõsülhessünk a tenyészre. Vasárnap nem ment, mert a pálya teljesen szétázott és nem akartunk kockáztatni.

Gratulálok!

#7727 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 21:08

Mindig fura belegondolni, hogy engem úgy át tudna ugrani, hogy nem koccolja a fejem... Mármint jó esetben :D

#7728 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 7:23

Sziasztok Kisbérisek!

Már nem azért, de ezt egy furi is tudja ... :D

Posted Image
(Mitrov fotó)

#7729 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 10:06

Ja...az lehet....csak ezt nem itt fogjuk megtárgyalni! :dev: :kir:

#7730 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 12:02

Ja...az lehet....csak ezt nem itt fogjuk megtárgyalni! :dev: :kir:

:yeah: :yeah: :yeah: Meg egy holsteini, meg egy Achal, meg egy hannoveri, meg telivér......
NEKÜNK AZ A FONTOS, HOGY EZT EGY MAI KISBÉRI IS TUDJA!!!!!! :yeah: :yeah: :yeah:

#7731 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 12:43

Sziasztok Kisbérisek!

Hát..én másfele jártam a hétvégén, illetve egy nap, mert az államvizsga miatt elég sokat tanulgatok, de vasárnap volt egy kis pihi...és ha már láttam ezt-azt akkor hoztam nektek is valamit!

Talán egy icipicit közelebbrõl meg lehet tudni? (Hol készült a videó, kié a ló, mi a mamája, stb)

#7732 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 13:16

Talán egy icipicit közelebbrõl meg lehet tudni? (Hol készült a videó, kié a ló, mi a mamája, stb)

Te errõl a nem szép ménrõl mindent tudsz, mivel nem sok Svejk csikó szaladgál ma Magyarországon...na ez az egyik. (a neve ott van a filmecske címében)

#7733 Smile :)

Smile :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 60 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 20:57

Sziasztok!

kis érdekesség: http://posta.hu/obje...71133390167.ivy

és találtam valamit, már ha széplakok... http://www.uffdafarm...om/breeding.htm Széplak XVIII-ról... :kir:

kérdés: most is van olyan mén amit szívesen használ(ná)nak a külföldiek, vagy van olyan amit elvisznek tenyésztésre?

A honlapon van olyan mén amit külföldről lehet igényelni.... gondolom akkor fordítva is müködik...
Pl: HS Wistar -> http://www.summerval...m.com/index.htm

Edited by Smile :), 2009 június 23. - 21:17.

#7734 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 23. - 21:24

Sziasztok!

Nekem megvannak ezek a bélyegek :D

#7735 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 9:33

Sziasztok!

és találtam valamit, már ha széplakok... http://www.uffdafarm...om/breeding.htm Széplak XVIII-ról... :kir:

kérdés: most is van olyan mén amit szívesen használ(ná)nak a külföldiek, vagy van olyan amit elvisznek tenyésztésre?

A honlapon van olyan mén amit külföldrõl lehet igényelni.... gondolom akkor fordítva is müködik...
Pl: HS Wistar -> http://www.summerval...m.com/index.htm

Voltak mindenféle próbálkozások az amerikai tenyésztõkkel, de szinte megoldhatatlan a tenyészállatok és tenyészanyag forgalma. A sperma szállítása annyiba kerül, mint egy 3 éves csikó ára. Egyszer megfinanszírozta az egyesület még valamikor 1995-ben, az egyik amerikai spermából lett talán 3 csikó, a másik (Pajkosé)megdöglött, egy csikó se lett. Baron Gyémánttól egyébként még mindig elérhetõ a mélyhûtött sperma, talán életképes is.
Visszafelé se nagyon mûködik. Érdeklõdés mindig van, de az Amerikában magyar lovat tenyésztõk se Krõzusok. Talán ha lesz jó ménektõl mélyhûtött sperma, akkor újra nekifutunk. Az USA-ba mént bevinni szinte lehetetlen a karantén-szabályok miatt.

#7736 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 19:24

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlen ki lehet ez a paci??

http://www.expressz....detes-14367518/

#7737 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 24. - 19:48

Sziasztok!
Nem tudjátok véletlen ki lehet ez a paci??

http://www.expressz....detes-14367518/

Hát...a telefonszám ott van! :kir:

#7738 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 5:42

Üdv!

Nem állom meg, hogy ne hozzak én is egy képet egy hírdetésbõl:

Posted Image

3 éves kanca csikó Madocsa Markáns után.

#7739 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 7:09

Üdv!

Nem állom meg, hogy ne hozzak én is egy képet egy hírdetésbõl:

Posted Image

3 éves kanca csikó Madocsa Markáns után.

Elnézegetném otthon. Bár nekem is van egy, de ebbõl sosem elég... Mondjuk a John Deere-t sem utasítanám vissza, még akkor se, ha nem a legjobb háttér egy lóhirdetéshez.

#7740 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 7:58

Annak a John Deere-nek az árából valszeg kijönne egy kissebb Kisbériménes állománya. Egyébként valóban nagyon kiábrándító képek is megjelennek a hírdetésekben, nem odaillõ, vagy egyenesen ijesztõ elemek. A Johni még egész tûrhetõ. Trányadombok, autóroncs, összedõlt fészer, siralmas istálló, még siralmasabb állapotú társállatok (láncos kutya, beteg ló stb.) nyomortanya.... Jut eszembe neki kéne állnom az idei fotópályázat anyagának.... :gm: Ha még le nem késtem..... Küldött már be valaki anyagot?

Edited by kedves, 2009 június 25. - 8:00.

#7741 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 8:00

Tényleg, fotópályzat! :yeah: Van határidõ?

#7742 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 8:32

Hûûû, milyen fotópályázat? :D

#7743 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 8:52

Kisbéri félvéreket kell fotózni, a fotó témája eddig még szabadon választott, kategóriák csak akkor lesznek, ha több kategóriába sorolhatóan készül sok fotó. :) A fotókat Mókus77-nek kell elküldeni.

#7744 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 10:23

Akkor kis segítségként/emlékeztetõként a tavalyi anyag kis körítéssel a gportálos honlapról.

""""" Fotopályázat 2008.

2008-ban játékos fotópályázat indult kisbéri-kedvelõknek a www.paci.hu fórumon, szakmai képek készítésére. A pályázat gyõztese a fórumon Zarif néven író Szépe Gabriella, 4 éves kisbéri herélt (Hadfi IV - Maxim XVIII Maca)csikójáról készített fotóival. Valójában a cél az volt, hogy gyakoroljuk a minõségi fotók készítését, és minden résztvevõnek gratulálunk alapos munkájához!

Posted Image

Posted Image

Zarif, Szépe Gabriella felvételei

Posted Image

Szellõ, Varga István képe

Posted Image

Szepi, Flórián Ildikó felvétele
"""""""

Qkesz!

A felajánlott lóról származást, felállított képet és ugróképet kérek!

Errõl jut eszembe. Felajánlok egy kisbéri emblémás mellényt annak, aki a szakmailag legjobb fotót beküldi a kisbéri vagy gidrán lováról (esetleg a szomszéd vagy haver lováról) június 30-ig. Ez nem hivatalos fotópályázat, hanem gyakorlás. Az összes beküldött képet fel fogom tenni a honlapra, majd júliusban Novotni Péter, Pataki Balázs és én megpróbáljuk kiválasztani a legjobbat.
Szakmai kívánalmak:
Lehet fényképezni felállítva, ügetésben felvezetve, szabad mozgásban (ügetés) vagy szabadonugróban. Amire figyelni kell (többek között):
Általában:
- a ló kondíciója és elõkészítettsége (tisztaság, sörény és farok rendben, paták rendben),
- a háttér legyen homogén (retusálni lehet, de ne legyen feltûnõ), ne legyen a ló mögött ember, másik ló, háztetõ, villanyoszlop, kazal -- ezen a fórumon trágyadombról és disznóólról említést se teszek! (Mielõtt valaki megjegyezné: a régi fedezõmén-képeken bizony elõfordul ilyesmi, különben honnan vettem volna a példákat?),
- a felállítás vagy felvezetés helye (egyenes talajon, ami lehet kemény talaj vagy fû, de csak rövidre vágott), az esetleges trágyakupacokat gyakorlatban (lapát) vagy virtuálisan (Photoshop) tüntessük el,
- a gép kb. a ló marmagasságában vagy kissé alatta legyen, és a ló lapockája vonalában, nem túl elöl vagy hátul, a torzítások elkerülése végett.
Felállított képnél:
- a ló egyenesen, egyensúlyban álljon, 4 lábát egyenletesen terhelje, elõre figyeljen,
- a fényképész felé esõ lábak között lehessen látni az ellenkezõ oldali lábakat,
- az elõvezetõ ne takarja el a lovat, célszerû lehet ki is vágni/retusálni az elõvezetõt,
- lehetõleg a ló bal oldalát fényképezzük, de nem mindenáron. A sörénytelen oldal többet mutat a nyakból.
Elõvezetésnél:
- az elõvezetõ öltözéke rendes és tiszta legyen, rövidnadrág azonnali kizárás von maga után,
- a ló lendületesen mozogjon, az elõvezetõ vele együtt lépjen (nem mindegy, hogy az ügetés melyik fázisát kapjuk el, célszerû sorozatképet csinálni),
- az elõvezetõ ne legyen a ló és a fényképész között.
Szabadonugratásnál, ill. szabad mozgásnál:
- az akadály ne tákolmány legyen,
- minél kevesebb karámrúd, oszlop és egyéb zavaró tényezõ legyen a ló és a fényképész között (ez a legnehezebb! Én villanypásztor-zsinórt használok, az se szép, de legalább látszik tõle a ló).

Még egy csomó dologra kell figyelni, ami most eszembe se jut, vagy éppenhogy nagyon természetes (a kép legyen éles, ne mozduljon be, ne legyen ellenfényes, az egész ló rajta legyen, stb). Várom a fotókat! Csak az küldjön fényképet, aki nem sértõdik meg, ha elmondjuk, hogy mi az esetleges hiba! Még egyszer mondom, ez nem pályázat, hanem gyakorlás a saját érdekünkben - hogy legyenek olyan képeink, amikkel dicsekedni tudunk majd nagymama-nagypapa-korunkban. És olyanok, amivel reprezentálhatjuk a kisbéri fajtát!

A képeket kérem a kisberi.gidran@t-online.hu címre küldeni, és bárki küldhet.
Mókus77

Támpontnak még a nemhivatalos kiírás Mókus 77 hozzászólása által. Gondolom a kritérium rendszer nem változott.

Edited by kedves, 2009 június 25. - 10:34.

#7745 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 10:57

Errõl Mókus77 már tud? Vagy ez egy partizánakció és majd innen tudomást szerez róla? :kir: Elõször akkor tisztázni kellene ezt és utána kattogtatni...bár az lehet a pályázat nélkül is....majd küldeni a képeket! Azért nem ártana valami támpont, úgy mint tavaly, vagy maradjon az is ugyan az?

Hû, ha Mókus77! Itt nagyon felpörögtek a fiatalok! :)

#7746 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:01

Tavasszal, vagyis inkább tél végén már volt róla szó itt a topikban, hogy legyen/lesz idén is fotópályázat, ha már elmúlt a sár és lehet megint fotózni. :) Mókus hsz-a: 2009.02.12. 07:15-kor íródott e témában. :-)

Edited by messi, 2009 június 25. - 11:04.

#7747 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:08

1.Errõl Mókus77 már tud? ......

2.Hû, ha Mókus77! Itt nagyon felpörögtek a fiatalok! :)

Qkesz!

1. Ezekszerint nem olvasod mindíg figyelmesen a fórumot, mert volt már róla szó, noha a határidõk, és a kritériumok nem lettek kiszabva.

2. Mert Te aztán baromi öreg vagy! :kir:

Én szívesen kiírom, ha megígéritek, hogy küldtök képeket!

#7748 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:10

Qkesz!
1. Ezekszerint nem olvasod mindíg figyelmesen a fórumot, mert volt már róla szó, noha a határidõk, és a kritériumok nem lettek kiszabva.

Hát...pont erre akartam utalni... :kir:

2. Mert Te aztán baromi öreg vagy! :kir:

Most álltam fel egy kis ebédszünetre a tételtanulás mellõl és, ha nem is vagyok olyan idõs...de most érzem magam úgy! ;) Most itt próbálok regenerálódni! :yeah:

#7749 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:13

Hát...pont erre akartam utalni... :kir:

Most álltam fel egy kis ebédszünetre a tételtanulás mellõl és, ha nem is vagyok olyan idõs...de most érzem magam úgy! ;) Most itt próbálok regenerálódni! :yeah:

Remek! Remek! :yeah:

Én már "túl vagyok rajta"!

Annyira tetszett a vizsgabizottságnak, hogy januárban mégegyszer szeretnének egy tárgyból meghalgatni! :(

De a többi megvan! :yeah:

#7750 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 11:17

Hajrá Qkesz! Mikor kell szorítani érted? :)

#7751 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 25. - 12:31

július 01, 07, 08.

#7752 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 6:24

Tényleg, fotópályzat! :yeah:
Van határidõ?

Van igen,de most jobban kitolódik,mint tavaly.Pontosabbat nem tudok.Mókus?? :)

Nehogy elvedd a nyerési lehetõségeinket :D :D :D

2008-ban játékos fotópályázat indult kisbéri-kedvelõknek a www.paci.hu fórumon, szakmai képek készítésére. A pályázat gyõztese a fórumon Zarif néven író Szépe Gabriella, 4 éves kisbéri herélt (Hadfi IV - Maxim XVIII Maca)csikójáról készített fotóival.

remélem idén Te is harcba szállsz :gm: :dev:

#7753 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 7:26

Mókus77!

Most már tényleg ki kell valamit találni! :)

#7754 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 13:56

:D :D :D Izgalmas lesz! :D :D

#7755 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 26. - 16:52

FOTÓPÁLYÁZAT KIÍRÁSA!

Nevezni lehet a 2008. évihez hasonló játékos fotópályázatra! A díjak KB emblémás ajándékok (mellény, nyeregalátét, sapka), amelyeket a bírálóbizottság ítél oda a képek minõségétõl függõen a legjobb képek készítõinek.
Képek küldhetõk kisbéri vagy gidrán lovakról.
Beküldési határidõ: augusztus 31.
Szakmai képeket várunk, a legjobbak felkerülnek az Egyesület honlapjára.
Szakmai kívánalmak:
Lehet fényképezni felállítva, ügetésben felvezetve, szabad mozgásban vagy szabadonugróban. A képeket lehet retusálni.
A képeket kérem az andrea@kisberigidran.hu címre küldeni. Az üzenetben kérem feltüntetni a kép készítõjének nevét, telefonszámát, email-címét, a kép címét, és hogy melyik lovat ábrázolja.

Mókus77

#7756 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 19:11

Gratulálok!

Baker mondja már meg valaki, hogy hogy kell ide képet felrakni.

#7757 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 21:23

Elõször fel kell tolni a képet, képeket egy nyilvános tárhelyre megfelelõen leméretezve 800x600 bõven sok. (pl kep.tar.hu , fotoalbum.hu vagy hasonlók) aztán a linkjét (a http://.... másolása ctrl+c segítségével) a hozzászólásszerkesztõ "link beillesztése", vagy "kép beillesztése" gomb megbökése után beleszerkeszted (ctrl+v) a mondanivalód közé. A lenti "hozzászólás elõnézete" gombbal elõnézed, hogy mit követtél el, és ha elégedett vagy közkinccsé teszed. Mi meg ámulunk és hurrázunk. :D

#7758 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 21:30

FOTÓPÁLYÁZAT KIÍRÁSA!

Nevezni lehet a 2008. évihez hasonló játékos fotópályázatra! A díjak KB emblémás ajándékok (mellény, nyeregalátét, sapka), amelyeket a bírálóbizottság ítél oda a képek minõségétõl függõen a legjobb képek készítõinek.
Képek küldhetõk kisbéri vagy gidrán lovakról.
Beküldési határidõ: augusztus 31.
Szakmai képeket várunk, a legjobbak felkerülnek az Egyesület honlapjára.
Szakmai kívánalmak:
Lehet fényképezni felállítva, ügetésben felvezetve, szabad mozgásban vagy szabadonugróban. A képeket lehet retusálni.
A képeket kérem az andrea@kisberigidran.hu címre küldeni. Az üzenetben kérem feltüntetni a kép készítõjének nevét, telefonszámát, email-címét, a kép címét, és hogy melyik lovat ábrázolja.

Mókus77

Egy nevezõ mennyi képet küldhet? :kir: :ang:

#7759 westernhorse

westernhorse

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 22:13

Ez jól hangzik!

#7760 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 27. - 22:43

Lóska-féle kisbéri lovak a Reneszánsz Élménybirtokon.