Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kisbéri félvérek

• Please log in to reply
15121 válasz a témához

#7681 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 16. - 21:08

Nyugi a méntartó már tud rólad! ;)

[color=#CC66CC][font=Times New Roman]Nekem is mûködött!

Mondtam én, hogy tejed itt az információ. :D

Rossz helyen kerestem, de már minden rendben van nálam is.
Viszont néztem az STV II-t. Kiezaz Asterix? Sohase hallottam róla, felmentem az MLLSZ fedmén részébe, és megyei bontásban kerestem mindenhol, de semmi. A Gúgel se reagál rá úgy, ahogy én akarnám.

#7682 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 7:05

Kiezaz Asterix?

Nem az a "gumibogyó szörpöt" iszogató kis gall a nagydarab haverjával? :kir:

#7683 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 7:12

Nem az a "gumibogyó szörpöt" iszogató kis gall a nagydarab haverjával? :kir:

Á, akkor azért volt ennyivel több pontja, mint az Illyriumból származó lovaknak. Mondjuk a helytartó csinálhatott volna doppingtesztet :D

#7684 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 7:26

http://www.lovaselet...lonok-kora.html

Szomorú hír,de ez a XXI. század eleje... :gm:

#7685 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 7:37

Ja, aztán amikor majd a copypaste-ek nem hozzák a kívánt eredményeket, akkor mi lesz?
(Én annak a híve vagyok, hogy a természet rendjébe nem lenne szabad ennyire beleavatkozni. De ezt most nem fejtegetem, hosszú elmélet lenne.)

#7686 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 7:54

Mindig is lesz az érdek mögött annyi pénz, hogy ez mûködjön. Ami nekem furcsa, hogy ebbe pont a Nyugat-európaiak mentek bele. Mert, hogy az amerikaiak mindent GMOznak, aztán pénzzel meg monopóliummal mindent elintéznek,ok (lassan megszokjuk). De a németek...

#7687 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 7:56

http://www.lovaselet...lonok-kora.html
Szomorú hír,de ez a XXI. század eleje... :gm:

Valahogy egyre inkább kezdem tisztelni, értékelni, érteni, hogy a telivéresek CSAK természetes úton engednek tenyészteni.

A. Elõbb-utóbb mindenkinek "egy" lova lesz.
B. MIért klónoznának egy lóból többet, ha annak pont az a hallatlan értéke, hogy senki másnak nincs olyan.
C.:

Vízió 2100: " Vevõ: Jó reggelt!
Eladó: Jóreggelt uram/hölgyem! Miben segíthetek?
V: Szeretnék venni pár lovat. Mit ajánlana?
E: Van minden az elmúlt 120 évbõl.
V: Rendben, akkor futózzon nekem 2 Shutterfly-t, 3 Rufus-t, és egy Landgraf-ot!
E: Landgraf-ot? Olyan lovunk sajnos nincs!
V: Dehogy lovat! Pacákot abból a magyarból, hogy legyen lovász is.
E: Értem. Meglesz. Itt kéne "aláírni" a szerzõdést a DNS mintájával. Köszönöm és köszöntöm az árúkészletben. További szépnapot! :kir: "

Edited by kedves, 2009 június 17. - 8:00.

#7688 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 8:17

Ja, aztán amikor majd a copypaste-ek nem hozzák a kívánt eredményeket, akkor mi lesz?
(Én annak a híve vagyok, hogy a természet rendjébe nem lenne szabad ennyire beleavatkozni. De ezt most nem fejtegetem, hosszú elmélet lenne.)

Láttam egyszer egy angol prof filmjét a genetikáról és az öregedésrõl. Nagyon látványosan szemléltette mi is történik, mikor a sejtek így vagy úgy másolódnak. Fogj egy képet, és fénymásold le. Majd a másolatot ismét, és így tovább és így tovább.... Majd a 15. után hasonlítsd össze az elsõt az utolsóval.

Aztán. Az állattenyésztésben is ismert a végtermék (hibrid) fogalma. Pl.: az a vágó marha, ami egy bizonyos párosításból születik, egységnyi idõ alatt a legnagyobb húsmennyiséget képes elõállítani, viszont tovább tenyésztésre nem alkalmas, vagy azért, mert egyáltalán nem örökíti a tulajdonságot, vagy azért mert élbõl steril.

És végül egy józan paraszti gondolat. A génkészlet és az öröklött tulajdonságok mit sem érnek, ha a külsõ tényezõk nem azonosak a felnevelés terén. Kezdõdik élbõl az anyakanca tejénél, aztán a táplálás, az esetleges betegségek, legelõ viszonyok, érzelmi, lelki, fizikai behatások.
Lásd Imperiál esete a neveléssel. Valószínûleg Kincsem se lett volna olyan amilyen ha nem itt és nem így nevelkedik.

Ezzel nem akarom az öröklõdõ tulajdonságok fontosságát alábecsülni, de amit örököl az egyed, az egy dolog. Egy régi kutyás barátom mondta egyszer, hogy a kölyök olyannak születik amilyen, amilyen géneket hoz, innentõl azonban a tenyésztõn múlik hogy az adott tulajdonságokat kihasználva mennyire rontja el a nevelést. "Csak rontani tudja, mert az öröklött tulajdonságokhoz hozzátenni nem lehet. Ha genetikailag franciás a lábszerkezet az olyan is marad, kinevelni nem lehet. Viszont ha genetikailag egyenes a láb, attól még helytelen táplálással és mozgatással simán tönkretehetõ franciásra."

Edited by kedves, 2009 június 17. - 8:20.

#7689 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 8:24

Kedves, teljesen igazad van!
Pl a klónozott ember nem biztos, h ugyanolyan tulajdonságokkal fog rendelkezni, mint az "eredeti" minta, hiszen egy eltérõ pszichés terhelés teljesen mást hozhat ki belõle. Azzal meg mit érünk, hogy a DNS-e kiköpött ugyanaz, mint az elõdjének? Nézzünk csak meg egy egypetéjû ikerpárt, akár. Kiköpött egyformák DNS-ileg, de mentalitásban, intelligenciában lehetnek óriási különbségek! Az ember mindig megerõszakolja ezt a szegény természetet, aztán jönnek a korcsok, a szó átvitt értelmében. A szelekció pont azért kellett anno, hogy leválogatódjanak, kiszûrõdjenek a hibás gének, csak az erõs, jó gén termékenyítõdjék tovább. Na erre jön egy álokos és jól aszondja, hogy nem baj, ha kicsit selejt, de mentsük csak meg, jó lesz még vmire. Oké, lehet, h ha a gyógyszeripar nem lenne pl ma én sem élnék, de lenne valami sokkal tisztább és jobb érték. Talán. De errõl órákig lehetne okfejteni, találgatni, és Qkesz úgyis mindjárt bemondja, hogy ez a téma itt OFF. :D ;)

A kisbériseknek meg nem kell félniük attól, hogy a kisbérik agyon lesznek klónozva. Mire ideér a technika és lehetõség egyrész mi már rég alulról szaglásszuk a lókakát, másrészt meg talán nem is nagyon lesz mit klónozni. :(

Edited by messi, 2009 június 17. - 8:24.

#7690 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 8:33

A kisbériseknek meg nem kell félniük attól, hogy a kisbérik agyon lesznek klónozva. Mire ideér a technika és lehetõség egyrész mi már rég alulról szaglásszuk a lókakát, másrészt meg talán nem is nagyon lesz mit klónozni. :(

Ez igen valószínû. Érdekes lenne azt is tudni, hogy mondjuk évente a születõ csikók hány százaléka, vagy hány csikó születik a fajtában mesterséges termékenyítésbõl. Vagy a mesterséges termékenyítés és természetes között a születõ csikók nemét tekintve van e számottevõ százalékos különbség. Persze gyanítom, hogy ehhez a számításhoz kevés az évi 200 csikó.

#7691 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 8:42

Ez igen valószínû. Érdekes lenne azt is tudni, hogy mondjuk évente a születõ csikók hány százaléka, vagy hány csikó születik a fajtában mesterséges termékenyítésbõl. Vagy a mesterséges termékenyítés és természetes között a születõ csikók nemét tekintve van e számottevõ százalékos különbség. Persze gyanítom, hogy ehhez a számításhoz kevés az évi 200 csikó.

Kiegészítve azzal, hogy - ha jól tudom, de vágjatok nyakon ha nem - a termékenyítésnél a születendõ csikó nemét egészen kevéssé, de lehet szabályozni azzal, hogy a peteérést figyelik. Ahogy hallottam, ennek értelmében a tüszõrepedéshez mérten minél késõbb rakott kancáknál nagyobb esély van kanca utódra, mivel a mén utódot örökítõ hímivarsejtek pusztulnak el elõbb, így a nõnemû géneket hordozók a kitartóbbak. Vmi ilyesmi, nem túl tudományosan leírva. De nyilván a módszer egyáltalán nem 100%-os, csak minimálisan befolyásolhatja, DE befolyásolhatja.

Edited by messi, 2009 június 17. - 8:43.

#7692 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 13:00

Hát...vannak itt érdekes hozzászólások, meg humorosak is! ;)

#7693 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 13:19

Én, mint öreg lóf...igazgató, nagyon sok kiváló receptet hallottam már arra, hogy hogyan szabályozhatjuk a születendõ csikó (bornyú, gyerek, stb.) nemét. Pl. fedeztessünk délután, próbáltassunk sokáig, jobbról vezessük a kancára a mént, stb. Én azért mégis inkább a sperma centrifugázásában bíznék. Asterix: 2003. évi pej mén, apja Alcatraz, anyja Nautika, Lucky Lionell után. Ménesmajori kancacsaládból...

#7694 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 13:21

Én azért mégis inkább a sperma centrifugázásában bíznék.

Öööö... kicsapódik avagy szétválik valami? :rolleyes:

#7695 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 13:35

Öööö... kicsapódik avagy szétválik valami? :rolleyes:

A sz...r a májától! :yeah: ;) :kocc: :guny:

#7696 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 14:59

Jóvanna, hát a nõk is többféleképp próbálják befolyásolni a gyerkõc nemét. Telihold ciklus, idõjárás, hõmérskélet, széljárás szerint. Esetleg, hogy mit mutat a kávézacc. Aztán csak lesz valamilyen kölyök.... :D

#7697 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 20:27

Vízió 2100: " Vevõ: Jó reggelt!
Eladó: Jóreggelt uram/hölgyem! Miben segíthetek?
V: Szeretnék venni pár lovat. Mit ajánlana?
E: Van minden az elmúlt 120 évbõl.
V: Rendben, akkor futózzon nekem 2 Shutterfly-t, 3 Rufus-t, és egy Landgraf-ot!
E: Landgraf-ot? Olyan lovunk sajnos nincs!
V: Dehogy lovat! Pacákot abból a magyarból, hogy legyen lovász is.
E: Értem. Meglesz. Itt kéne "aláírni" a szerzõdést a DNS mintájával. Köszönöm és köszöntöm az árúkészletben. További szépnapot! :kir: "

:D
Egyébként az igazi nagy örökítõk másolhatatlanok... :D

#7698 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 17. - 20:31

:D
Egyébként az igazi nagy örökítõk másolhatatlanok... :D

:yeah: :yeah: :yeah:

#7699 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 10:57

Most jött a postás megjött Sári útlevele :D most már én vagyok végre a tulajdonos :D

#7700 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 11:43

Most jött a postás megjött Sári útlevele :D most már én vagyok végre a tulajdonos :D

Na, végre ez az ügy is "megszületett" és megoldódott! ;)

#7701 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 12:34

Lenne néhány kérdésem: Az útlevélbe benne volt a származási lap(úgy kértük), na és van itt olyan 4793 Csákó-9 (1959-ben született) neten keresgéltem és akkor õ lenne 4793 Csákó-9 Csókos? aztán az õ apjának az van írva hogy 136 Csákó-76 (Csákó tm.), akkor õ a Csákó I tm. Csákó Csikágó, vagy az egy másik ló?? És még azt szeretném kérdzeni hogy hogyan lehet belépni a kisbéri egyesületbe?

#7702 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 12:41

Asterix: 2003. évi pej mén, apja Alcatraz, anyja Nautika, Lucky Lionell után. Ménesmajori kancacsaládból...

köszönöm szépen:)

#7703 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 12:55

Wow! Végre! Hurrá! Gratulálok! Szépen elrendeztétek! :yeah: :kocc:

#7704 tom the black

tom the black

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 68 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 13:13

Qkesz! Légyszi hívj fel mert nem mentettem el a számodat. Kösz

#7705 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 14:29

Lenne néhány kérdésem:

Az útlevélbe benne volt a származási lap(úgy kértük), na és van itt olyan 4793 Csákó-9 (1959-ben született) neten keresgéltem és akkor õ lenne 4793 Csákó-9 Csókos?
aztán az õ apjának az van írva hogy 136 Csákó-76 (Csákó tm.), akkor õ a Csákó I tm. Csákó Csikágó, vagy az egy másik ló??

És még azt szeretném kérdzeni hogy hogyan lehet belépni a kisbéri egyesületbe?

Klaudia16!
Jól okoskodsz...de ha rákeresel a Csákó szóra itt a TOPIC-on belül megkapod rá a választ Hun, Fecó régebbi írásaiban, és lehet én is hozzászóltam, meg még egy páran... ;)
Fordulj Mókus77-hez bizalommal ebben Õ a legilletékesebb! Itt a honlapon minden fontos adatot elérhetõséget megtudhatsz

Qkesz!
Légyszi hívj fel mert nem mentettem el a számodat.
Kösz

Hívnálak én ha nem lennél állandóan foglalt! ;)

#7706 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 14:50

Sziasztok }B sek
A Geisz Gyula Csákói tenyészetét méltatva a kétvilágháború között a legsikeresebben tenyészet az orszában.Egyezményes mésesként mûködõ,tenyészetbõl lett fölállitva 5542 Csákó-76 (Chicago xx /1921 évi sötét pej/után) . Az 5542 Csákó-76 I tm után szuletet 1956-ban a Sárvári ménesben 4793 Csákó-9 Csókos néven, aki igen sok verseny eredményel rendelkezett .Csókós-9 adta az 542 Nágyhalász-76 1970 ben egy 319 Prágmajor-5 utáni kancából.Ezt a vonalat emlegetik tudomásom szerint Kisbéri volannak , igy Nagyhalász -76 os az utolsó egyede a családnak. Igaz ugyan a Nagyhalász-76 nak van ménvonalon egy mén utódja, de kezelhetõsége miat nem kivánatos a hajtában . A nem nagy egyed számmal rendelkezõ Csákó vonal annak tudható be iformációim szerint, jó kûlemük és rendkivûl jó ugró készségük miat kikerûltek Ausztiába Német országba. Sárvári ménesben volt fel álitva Csákó -76 I tm az 56-os évegben amikor akkora tradició volt a Kisbéri lónak hogy haszálta volna e az egyik legnivósabb tenyészet ha nem lett volna elismerve mint kisbéri a Csákó vonal...Igaz volt vagy van még több volala is Csákóknak Furioso VII-utáni vonalból de errõl nem tudok információkat . Én Csákó -I Chicago xx vonalat tekintem tejlesen fedhetetlen vonalnaka fajtában.

Íme amit keresel Klaudia16. Kis javítással, mert így helyesebbnek tûnik.

Még egy kis ismeretanyag, amit már egyszer talán ide is betettem:

"... Geist Gáspár örökösei uradalmának angol telivér és félvér ménese:
Csákó-Gáspártelek
(posta, telefon Kondoros; vasútállomás Kiscsákó, Békésmegye)

Tenyészcél: A legmagasabb követelményeknek is megfelelõ, szívós, nemes, gyors jukkerek, kocsi- és vadászlovak elõállítása. Teljesíto1cépességre irányult tenyésztés.
A ménes keletkezése: A gáspárteleki ménest a XIX. század ötvenes éveinek az elején alapították gróf Festetits-, gróf Apponyi- és Salamon-féle ménesekbõl származó kancákkal, melyekhez késõbb a 80-as években gróf Almásy Kálmán kéregyházai, Dõry József dombóvári és gróf Apponyi Antal szentmiklósi ménesébõl, valamint más, jó ménesekbõl származó, vadászaton vagy kocsi elõtt kitûnt kiváló kancák kerültek. A ménesben mindig magas klasszisú, kiváló teljesítményû angol telivér mének fedeztek.

Posted Image
"Pottron" , a gáspárteleki ménes angol fedezõménje.

Kancaállomány: 26 db teljeskorú angol félvérkanca. A kancák kellõ kipróbálás után a szabadon járó legelõménesbe kerültek Esetenként meddõn maradó kancák, szükség szerint, kocsiba vagy nyereg alatti szolgálatba vétettek Alkolozott mének: Csikós (Thrush-Chewing Gum) importált és Potiron (Mindegy-Poorly) angol telivér mének fedeztek a ménesben.
Törzskönyvezés: A ménes alapítása óta rendes házi törzskönyvet vezetnek
Bélyegzés: A csikókat 1 éves korban a bal pofán írott G betûvel bélyegezték
A csikók felnevelése: A méncsikókat tágas kifutóban nevelték fel. A kanca és herélt csikók nyáron legelõn, szabadménesben, télen kifutóban éltek A legelõk száraz alföldi jellegûek voltak, részben szikesek A csikókat 3 éves korukban tanításba vették
Hasznosítás, értékesítés: A méncsikókat 3 éves korukban az állam vette meg, 1894-ben kötött egyezmény óta. A legértékesebb kancacsikókat az uradalom tartotta meg fényûzési lovakként a birtokos használatára. Kellõ kipróbálás után a ménesbe kerültek anyakancák gyanánt A számfeletti kancákat és herélteket kezdetben a katonai csikótelepek bevitték, majd nyilvánosan eladták, betanítva vagy nyersen. A ménes hírnevét sok egyéb teljesítmény mellett az 1892. évi Wien - Berlin közt lefolyt távlovaglásban fényes eredményt elért Marcsa nevû kancája alapította meg. (2002)..."

Forrás: Híres uradalmi ménesek Teljes cikk a www.lovasok.hu-n.

Edited by kedves, 2009 június 18. - 15:01.

#7707 klaudia16

klaudia16

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 106 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 15:09

Érdekel ez az egész azért kérdezgettem, bocsi! Gondoltam hogy itt olyanok vnanak akik jobban értenek hozzá mint én! Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!!!! :) engem az zavart meg hogy egyik helyen 136 Csákó-76 volt, másikhelyen meg 5542 Csákó-76 olvastam ezeket az írásokat de jobbnak tartottam ha inkább megkérdem úgy biztosabb :D

#7708 kedves

kedves

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 15:27

Érdekel ez az egész azért kérdezgettem, bocsi! Gondoltam hogy itt olyanok vnanak akik jobban értenek hozzá mint én! Nagyon szépen köszönöm a segítségeket!!!! :)
engem az zavart meg hogy egyik helyen 136 Csákó-76 volt, másikhelyen meg 5542 Csákó-76olvastam ezeket az írásokat de jobbnak tartottam ha inkább megkérdem úgy biztosabb :D

Szerintem ez két különbözõ ló, de majd Qkesz kisegít.

#7709 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 18. - 18:38

ja....a kérdés jó... én a Csákó I. tm-et 136-os "rajtszámmal" találtam meg, de ez nem zárja ki, mert volt ott egy átszámozás, hogy az új számozás szerint ugyan az a ló a 136 és 5542 is. :kir:

#7710 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 19. - 21:36

Hûûûû...mi ez a pangás? Uborka szezon???

#7711 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 11:34

Sziasztok! Most van Mezõhegyesen a kanca és mén verseny! tegnap voltam kint és 3 db kisbérit láttam: Sixtus Vitált, aki a 6 éves kategóriában ment egy szép hibátlan pályát Rezgõ Zoltánnal. Maxim Szikrázót, õ A/1-ben ment, több kevesebb sikerrel, a lovasa nem nagyon tudta kontrolálni és ütöttek is egy párat. Egyébként Dobi Péter lovagolta. Amati Adonis is A/1-ben ment Gonda Mártával, verõhiba nélkül mentek végig, csak 1 hp-ot kaptak, mert nagyon tempó alatt mentek, de még így is jó stílusban ugrotta az akadályokat. Az 5 éves kategóriában Istafan Sissi ment Szász Attilával, róluk lemaradtam. Sajnos képeket nem tudtam csinálni, mert nem volt nálam fényképezõgép :( Röviden ennyi, ha ma is látok kisbérit, majd róluk is beszámolok :cool:

#7712 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 12:15

Bazsi5678!

Nagyon köszönöm a tájékoztatást! Ezek szerintem nem rossz hírek! Várom a folytatást! :) Ma vigyél fényképezõgépet is! ;)

#7713 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 20. - 20:19

Ma is kimentem, de sajnos egy kicsit elkéstem és már csak az 5 éveseket láttam. De volt nálam fényképezõgép :D Szóval az 5 évesben 2 kisbéri ment:
Istafan Infantil az elsõ ugrásnál megállt és kizárásra került :( Vele kapcsolatban felmerült bennem egy kérdés: az õ anyai nagyapja Gilmore és nem tudom õt hova tenni. Telivér vagy valami más? :rolleyes:
A másik kisbéri Istafan Sissi volt. Hibátlanul ment az alappályán, és jó stíluspontokat is kapott, mert bekerült az összevetésbe. Ott nem tudom hogy ment, mert azt már nem vártam meg, de itt van róla pár kép az alappályáról:
1 2 3
Sajnos a képek nem a legjobbak, de próbáltam a lehetõségeimhez képest a legjobbra megcsinálni õket.

#7714 naatha

naatha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 653 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 10:32

sziasztok! nem tudtok veletlenul vmit egy Babilon nevezetu kisberi kancarol?azt hiszem 10-11 eves lehet,Agasegyhazarol szarmazik(legalabbis az utolso gazdaja). koszi

#7715 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 11:38

sziasztok!
nem tudtok veletlenul vmit egy Babilon nevezetu kisberi kancarol?azt hiszem 10-11 eves lehet,Agasegyhazarol szarmazik(legalabbis az utolso gazdaja).
koszi

Megnéztem, de a legfiatalabb, amit ezen a néven találtam, 15 éves, és nem tudom, ki volt a tulajdonosa. A bélyegzése és a színe sokat segítene.

Bazsi, köszönjük a képeket. Miért ne lennének jók?
Sissinek drukkolok! Õ nyerte tavaly a 4 évesek sportló kancavizsgáját, ha emlékeztek.

Igen, Gilmore telivér volt, Sárváron fedezett, pár kanca ivadéka van a kisbéri fajtában.

Edited by Mókus77, 2009 június 21. - 11:39.

#7716 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 12:40

Örülök, hogy örültök a képeknek :D
Most hoztam egy videót a lovamról is:Dáma
Hadfi Hadnagy csikó, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy használja bátran ezt a már idősebb mént!( 18 éves ha jól tudom, igaz Qkesz?)

Edited by Bazsi5678, 2009 június 21. - 12:40.

#7717 naatha

naatha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 653 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 19:26

Megnéztem, de a legfiatalabb, amit ezen a néven találtam, 15 éves, és nem tudom, ki volt a tulajdonosa. A bélyegzése és a színe sokat segítene.

Bazsi, köszönjük a képeket. Miért ne lennének jók?
Sissinek drukkolok! Õ nyerte tavaly a 4 évesek sportló kancavizsgáját, ha emlékeztek.

Igen, Gilmore telivér volt, Sárváron fedezett, pár kanca ivadéka van a kisbéri fajtában.

Mokus! koszi,sarga a szine,lehet,h 15 eves,nem nagyon tudok rola semmit.holnap megnezem a suteset.
most hoztak a lovinkba,es hat ugy tunik,h az ujdonsult gazdi szempontjabol nem volt a legjobb vetel,nem is tudunk rola semmit,ezert puhatolozom :)

#7718 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 21. - 21:16

Hadfi Hadnagy csikó, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy használja bátran ezt a már idõsebb mént!( 18 éves ha jól tudom, igaz Qkesz?)

Szia Bazsi5678!

Nyugi...nagyon jók a képek! Köszi a beszámolót! Bár ha valaki ki tudja egészíteni szívesen veszem! ;)

Továbbá nagyon jó a csikód (lovad) tetszik a "sor" amit bemutat! :yeah: Én is ajánlom a Hadfi Hadnagyot! ;) Továbbá jól emlékszel mert tényleg 1991-es születésû..és az idén még Füzesgyarmaton lesz, talán jövõre is...de utána visszamegy a Dunán-túlra!

#7719 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 11:49

tom the black!

Jókat hallottunk itt a fórumon Sixtus Vitált Mezõhegyesi eredményeirõl...kiegészítenéd? Illetve, ha tudsz további KISBÉRI-s híreket szívesen venném. :)

#7720 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 22. - 12:51

Hadfi Hadnagy csikó, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy használja bátran ezt a már idõsebb mént!( 18 éves ha jól tudom, igaz Qkesz?)

Nagyon tetszett a sor, amit Dámával ugrottál. Így ügyesedik a ló és a lovas.