A Central Park lovaskocsijai legalább annyira hozzátartoznak New York City arculatához, mint a sárga taxik vagy az Empire State Building sziluettje.

Érdekesség
Közzétéve 2014 április 23. - 10:42
Közzétéve 2014 április 23. - 14:31
Majd a patadobogást is utánozza a villanyautó.
Közzétéve 2014 április 26. - 13:40
Állatorvosok mesélnek el érdekes sántaság eseteket (angolul) képekkel, röntgennel, videóval illusztrálva:
http://www.thehorse....-mark-revenaugh
http://www.thehorse....-2-dr-raul-bras
http://www.thehorse....3-dr-kent-allen
Közzétéve 2014 április 27. - 9:42
Ezt linkelte már valaki?
http://piacter.lovas...abla-bbb/100173
valami miatt az instant tejbegríz jut erről eszembe
(nehogy félreértsetek, pusztán etimilógiai aggályaim vannak)
Közzétéve 2014 április 27. - 20:50
szerencsére eléggé pici a videó ahhoz, hogy ne lássam miért nem tud már felállni...
http://www.langlovag...lm_keres&ID=344
Közzétéve 2014 április 27. - 21:53
Szomorú hír. :(
Közzétéve 2014 április 28. - 16:07
azért én néznék egy sebességet, hogy mennyivel ment. pont előtte kezdett még gyorsítani is...
egyébként kivédhetetlen volt. z autósnak szerencséje volt, hogy oldalról kapta el, mert ha frontálisan üti el, leszedi a fejét a ló teste.
Edited by Würfelzucker, 2014 április 28. - 16:08.
Közzétéve 2014 április 28. - 21:43
Itt látszik, hogy mi maradt az autóból és Zenészből: http://borsonline.hu/cikk.php?id=91935
Közzétéve 2014 április 29. - 0:35
Itt látszik, hogy mi maradt az autóból és Zenészből: http://borsonline.hu/cikk.php?id=91935
Ne válaszolj, ha nem szeretnél, de te vagy itt az egyetlen aki tudhatja: hogyan történhetett? Mert ez:
"az egyik ló megcsúszott, és elszakadt a kengyele. Az állat megbokrosodott, levetette lovasát"
nekem azóta nem stimmel hogy még szombaton először elolvastam a közleményben. Egy megcsúszástól nem szakadhatna el a kengyelszíj, és a kengyelszíj-szakadástól nem kéne megbokrosodni. Gondolom , aki a sajtóközleményt írta, minden, csak nem lovas. De mégis, mi kell történjen ahhoz egy rendőrlóval, hogy így nekiiramodjon a vakvilágnak??
Közzétéve 2014 április 29. - 7:27
Annie majd megírja a maga részét, én csak annyit szeretnék, hogy az ÉN véleményem szerint túlmisztifikálod a rendőrló státuszt (legalábbis a magyarországit). Ezek is pont ugyanolyan lovak, nem valami sziklaszilárd idegrendszerű terminátorok. Elcsúsztak, leesett a zsoké, a ló meg elszaladt, az autó meg pont jött. Szomorú.
És más baleset is történt ugyanitt ugyanakkor, amiatt hogy az egyik rendőrló felrúgta a másikat, csak az nem ekkora volumenű.
Edited by Saby, 2014 április 29. - 7:29.
Közzétéve 2014 április 29. - 8:42
Bizony, a magyar "rendőrló" az csak legenda mára. A lovasrendőr is.
Somogysárd is csak erőlködés volt a maradékból.
Aztán konyec, bár a vetítő játszotta a szokásost :
" Sipos Gyula dandártábornok szerint a ménesnek nem veszett nyoma. Mint mondja, a telepen 180 lovat tartottak, közülük húszat átadtak a polgárőrségnek, negyvenet bértartásba helyeztek, néhány, már kiképzett állatot a Rebiszhez szállítottak, a többit pedig – átlagosan százezer forintért – nyilvános árverésen értékesítettek."
Ez volt 2007-ben.
Na itt egy nyom, szimatolhatunk.
Közzétéve 2014 április 29. - 10:50
Saby véleményével egyetértek, ezek ugyanolyan lovak, mint a civil lószágok.
A történet pedig: bemutató végén rohamvágta volt, amikoris a fékezéskor Zenész megcsúszott elég rendesen, felálláskor még meg is botlott és ebben a pillanatban a kengyelszíj is elszakadt. Ezek a tényezők lesegítették a lovast, és mint a legtöbb ló, ő is elindult vmerre. Én úgy vélem, hogy szerencsétlen véletlenek egybeesése vezetett a tragédiához. Ismerem a lovast is, a régiek közül való, tehát nem hinném, hogy itt hibást kéne keresni, főleg nem az ő személyében.
(halk megjegyzés, hogy Zenész amúgy is egy pörgősebb ló volt, díszelgésekkor is szeretett magánszámokat előadni, melyet a lovasa tökéletesen tudott kezelni)
Közzétéve 2014 április 30. - 8:41
Nem is igen okolható közvetlenül valaki, a körülmények össze tudnak rendezödni, ha úgy hozza a sors.
Csak a nagyon sokból lehet olyan lovakat választani, akik alkalmasak a "feladatokra" és ha lovasvesztés van minden körülmény között "pihenj"-be teszik magukat.
A Kincsem parkból is meglógott már futamról ló, pedig az elég zárt ilyen szempontból. Az Örs Vezér téren randalírozott, azt valahogy megfogták.
- Kistáltos kedvelte
Közzétéve 2014 április 30. - 10:50
Szerintem olyan ló még nem született, aki minden esetben lovasvesztéskor megáll, bármilyen körülmények közt.
Közzétéve 2014 április 30. - 12:08
Sziklai Iván (a fiatalabbak kedvéért a kaposvári iskola meghatározó tanára volt) mesélte nekem, hogy diákként(?) belecsöppent huszár/katonalovak kiképző edzésébe.
Vágtáznak, vezényszó: "Lóról!"
Fölveszi szépen, megáll, leszáll.
Ordítás: "Állj nem volt!!!"
Szóval az lett volna a történet, hogy a lovakat arra tanítsák, ha lemarad a lovas, automatikusan megálljon és maradjon mellette.
A frontot megjártak elbeszélése alapján ez adott esetben életmentő lehetett.
Arról nem tudok, hogy ez mekkora arányban működött is.
Közzétéve 2014 április 30. - 15:30
Én anno megtanítottam a lovamnak, hogy füttyre álljon meg. Volt olyan, mikor leestem, vagy leugrottam (más lovas leesett, és segíteni kellett), és szépen meg tudtam állítani fütty szóra. De mindig akadhat olyan helyzet, körülmény, amikor annyira megriad a ló, hogy hiába a sok kiképzés, akkor is inkább elvágtázik. De én szeretek inkább mindent megtenni, hogy legalább az átlag eseteket meg lehessen előzni .
Közzétéve 2014 április 30. - 17:28
Nálunk az elmúlt hetekben 3eset is történt.Az egyik ló a főúton nyereggel lovasnélkül száguldozott sikerült megfogni,bár a tulaj a nem ismerte be,h az ővé volt a ló és inkább elsunnyogott előlem.Múlt héten az egyik fogatos borult meg valahogy haza fele az elkerülőn,ott az egyik pacc a földvári kórházban kötött ki,mmert neki szaladt egy kocsinak és szétvágta a szügyét....Pénteken egy voltizshevederrel és futószárral lépett meg egy ló a főút mellől végig vágtázva az elkerülőn,itt nem lett baj szerencsére.
Lehet van valami a levegőben
Közzétéve 2014 április 30. - 18:19
Edited by Würfelzucker, 2014 április 30. - 18:19.
Közzétéve 2014 április 30. - 18:31
A futószáras közvetlen a főút mellet lakik és nincs zárt kapu vagy ilysemi, így könnyen megtud lépni.A másik kb 250m-re van az úttól az lehet meg ilyedt valamitől és elszaladt.
Közzétéve 2014 május 2. - 7:56
Kemény János Horthy Miklós Magyarországának egyik legtehetségesebb fiatal matematikusa volt. A zsidótörvények elől az Egyesült Államokba emigrált. Dolgozott az atombomba fejlesztésén; Albert Einstein tanársegédje volt; kinevezték a híres Dartmouth Főiskola rektorává; és Thomas E. Kurtzcal létrehozták a BASIC-et, a modern programnyelvek ősét. Az első programot kereken ötven éve futtatták le - azóta a BASIC forradalmasította az informatikát.
Közzétéve 2014 május 3. - 9:05
Kemény János Horthy Miklós Magyarországának egyik legtehetségesebb fiatal matematikusa volt. A zsidótörvények elől az Egyesült Államokba emigrált. Dolgozott az atombomba fejlesztésén; Albert Einstein tanársegédje volt; kinevezték a híres Dartmouth Főiskola rektorává; és Thomas E. Kurtzcal létrehozták a BASIC-et, a modern programnyelvek ősét. Az első programot kereken ötven éve futtatták le - azóta a BASIC forradalmasította az informatikát.
Távol álljon tőlem, hogy hazánkfiára rosszat mondjak, de ő matematikus volt, és így matematikai precizitással csak azt mondhatom, ez a cikk nagyon szar... Onnan kezdve, hogy aki New Yorkban elkezd egyetemre járni 1943-ban, az nem "Horthy Miklós Magyarországának" bármije, legfeljebb Horthy Miklós korának Magyarországáról származó, vagy hasonló.
Azon meglepődtem, hogy egy Hitler-szövetséges ország polgára az atombomba előállításán dolgozott, de ez tény, csak a minőség azért nem mindegy. Mint Einstein mellett. Ha jól látom, hosszadalmas számításokat végzett mindkét helyen. Persze, az sem mindegy, hogy ki bízik meg az ember munkabírásában és precizitásában, Feynman, Einstein, vagy Pirike a kisközértből.*
A time sharing az nagy ötlet volt, de a cikk összekavarja a lyukkártyával, a kettőnek valóban van anyi köze egymáshoz, hogy mindkét fogalom számítógépekhez kötődik...
Hát, a BASIC... Az magában ugyan nem forradalmasította az informatikát. Miért forradalmasította volna egy lecsupaszított FORTRAN? Igazi ugrás az az épp megszülető, mindenki számára megvehető kis számítógépek és a BASIC házassága volt.
Amit viszont a cikk nem is említ, például, Kemény egymagában attól is világhírű lett volna, hogy a kormány őt kérte fel a Three Mile Island atomerőművi balhé vizsgáló bizottságának vezetésére.
*Matek tanárom mondá az iskolában, mikor a végtelen sorokról tanultunk: ...mert nehogy azt higyjék, hogy a függvénytáblázatok úgy lettek, hogy a teremtő kinyilatkoztatta, legyenek négyjegyű függvénytáblázatok. A ludovikások számolták matekórán, mondjuk hónapokig, majd az eredményeket összehasonlították az előző évfolyam számításaival, és ha egyezett... Így ment ez a gépek előtt.
- Filly kedvelte
Közzétéve 2014 május 3. - 10:39
Távol álljon tőlem, hogy hazánkfiára rosszat mondjak, de ő matematikus volt, és így matematikai precizitással csak azt mondhatom, ez a cikk nagyon szar... Onnan kezdve, hogy aki New Yorkban elkezd egyetemre járni 1943-ban, az nem "Horthy Miklós Magyarországának" bármije, legfeljebb Horthy Miklós korának Magyarországáról származó, vagy hasonló.
Azon meglepődtem, hogy egy Hitler-szövetséges ország polgára az atombomba előállításán dolgozott, de ez tény, csak a minőség azért nem mindegy. Mint Einstein mellett. Ha jól látom, hosszadalmas számításokat végzett mindkét helyen. Persze, az sem mindegy, hogy ki bízik meg az ember munkabírásában és precizitásában, Feynman, Einstein, vagy Pirike a kisközértből.*
A time sharing az nagy ötlet volt, de a cikk összekavarja a lyukkártyával, a kettőnek valóban van anyi köze egymáshoz, hogy mindkét fogalom számítógépekhez kötődik...
Hát, a BASIC... Az magában ugyan nem forradalmasította az informatikát. Miért forradalmasította volna egy lecsupaszított FORTRAN? Igazi ugrás az az épp megszülető, mindenki számára megvehető kis számítógépek és a BASIC házassága volt.
Amit viszont a cikk nem is említ, például, Kemény egymagában attól is világhírű lett volna, hogy a kormány őt kérte fel a Three Mile Island atomerőművi balhé vizsgáló bizottságának vezetésére.
*Matek tanárom mondá az iskolában, mikor a végtelen sorokról tanultunk: ...mert nehogy azt higyjék, hogy a függvénytáblázatok úgy lettek, hogy a teremtő kinyilatkoztatta, legyenek négyjegyű függvénytáblázatok. A ludovikások számolták matekórán, mondjuk hónapokig, majd az eredményeket összehasonlították az előző évfolyam számításaival, és ha egyezett... Így ment ez a gépek előtt.
Politikai szándék nem volt bennem, akkor nem ide írom.
Fotosabbnak tartom az időelsztásos rendszer kifejlesztését és a számítástechnika széles körben való hozzáférésének biztosítását (jókor volt jó helyen). Még én is FORTRAN-ban kezdtem.
" De ehhez a gépi nyelv (vagy akár a FORTRAN) nem volt elég didaktikus. John G. Kemény gondolata volt, hogy ki kell dolgozni a célnak megfelelő interaktív nyelvet; amelynél a gép azonnal reagál a kapott utasításra, így azt a kezdő is gyorsan megtanulhatja próba-szerencse alapon. - Megfogalmazta a kívánalmakat:
- A nyelvet a kezdő is könnyen megtanulhassa.
- Sokoldalú nyelv legyen: bármilyen célra készülhessen program.
- Magasszintű utasításai utólag tanulhatók, árát ne a kezdő fizesse, hanem a haladó.
- A nyelv legyen interaktív használó és számítógép között.
- Világos, érthető hibaüzeneteket adjon használóinak.
- Kis programokra gyorsan válaszoljon.
- Használható legyen a gép szerkezetének ismerete nélkül.
- Védje a használót a computer operátorrendszerének gondjaitól.
Így született meg John G. Kemeny és Tom Kurtz alkotása: a BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code), amely a Föld legtöbb ember által értett és használt nyelvei közé tartozik. Az első BASIC program 1964. május 1-én hajnali 4 órakor futott le. Kemény vallja: - "A BASIC nyelvet nem azért találtuk ki, hogy egy újabb számítógépnyelvet csináljunk. Azért találtam ki, mert úgy éreztem, hogy a számítógépet hozzáférhetővé kell tenni minden egyetemi hallgató számára."-"
Valahogy hasonlóságot látok Henry bácsi autózás terén mutatott eredményéhez (minő véletlen, ott volt Galamb J.) az anyagi vonzatok nélkül.
A másik fontos dolog: 50 éve történt. Van akinek történelem, van akinek a története.
- Filly kedvelte
Közzétéve 2014 május 3. - 10:44
Politikát épp én em értettem bele...
Közzétéve 2014 május 3. - 22:08
Annak idején, az állatorvosin fél éven keresztül FORTRAN nyelvet tanultunk. Hogy ki volt az a marha, aki ezt kitalálta nekünk..... A biológiaoktatás is fél év volt (Utána eltörölték. Mármint a biológiát)
Közzétéve 2014 május 3. - 22:44
Mindenkinek kellett egy kis FORTRAN.
Engem az a szerencse ért, hogy még ALGOL-t tanultam, aztán csak a diplomamunkámhoz át kellett lovagolni a FORTRAN-ra, mert abban az intézetben csak azt nyomták.
De mondjuk komolyra fordítva, elképzelhető lett volna, hogy állatorvosnak is kell valami adatfeldolgozás, és amíg nem voltak excel és elődei...
Közzétéve 2014 május 4. - 0:45
Ha nagyon keresnék, a munkahelyi gépeken találnék még FORTRAN programot. És tudnám futtatni is. De COBOL-ban írtam is ezt-azt, a mai napig sok helyen használjuk.
Közzétéve 2014 május 4. - 8:01
Arról az a hír járta, hogy adatfeldolgozó programnyelv. Aztán volt valami, ami elvileg mindenre jó volt? Csak nem jut eszembe. PL1? Nekem a Fortran után a paszkál jött, mint új divat.
Közzétéve 2014 május 4. - 10:01
Annak idején, az állatorvosin..
. A biológiaoktatás is fél év volt
(Utána eltörölték. Mármint a biológiát)
Ez komoly?
ez komoly
Közzétéve 2014 május 4. - 10:02
A gépi kóddal piszkál még valaki szerkezetet? pl.telefonközpont?
Közzétéve 2014 május 4. - 10:38
A '90es évek végén, amikor én jártam, és azóta folyamatosan megint van egy félév biológia - leginkább sejttan és fejlődéstan, "biológia" tárgynévvel.
Egyébként: felvételi tantárgy a biológia; azután pedig szerepel az első évek alapozó tárgyaiban állattan, növényttan, anatómia, szövettan, élettan, biokémia - talán ez elegendő.
Ja és van valami számítástechnika is asszem egy félév, az én időmben excel meg word használatát okították leginkább, de aki tudott belőle írni egy szintfelmérőt annak nem kellet bejárni
Közzétéve 2014 május 4. - 11:23
Arról az a hír járta, hogy adatfeldolgozó programnyelv. Aztán volt valami, ami elvileg mindenre jó volt? Csak nem jut eszembe. PL1? Nekem a Fortran után a paszkál jött, mint új divat.
Igen, a cobolt főleg banki/üzeti és hasonló alkalmazásokban használták, használják. A PL1-et az IBM mainframe-ekhez fejlesztették 67 környékén, a DL1-el párhuzamosan, ami az IMS adatbázisok elérése, és ezt is a mai napig használjuk. (kb. olyan mint a DB2-nek az SQL)
Az Apollo program teljes logisztikáját pár S/360 és a rajta lévő IMS rendszerek vitték. Ha jól tudom a nasa-nak 5 ilyen gépe volt, ezekkel számolták a pályákat is, meg mindent.
8088-ra írtam még gépi kódban programot.. talán Z80-ra is. Meg Mainframe-re assemblerben IMS-hez egy kis ezt-azt. (van itthon emulátorom, tudok z/OS-t futtatni... )
Közzétéve 2014 május 4. - 12:20
Felnézek rád.
Mint arra a honfitársamra, aki az érdi buszon állt 1983-ban, és egy köteg leporellón nézte végig a hexa listát, és szemlátomást képben volt.
Közzétéve 2014 május 4. - 12:31
Csak gyakorlás kérdése, voltam CICS dump analízis tanfolyamon, voltunk ketten a tanáron kívül, akik értettük is.
Most amúgy ezen dolgozom: https://www.youtube....h?v=KdEezr4868E
De psszt, még titok, majd május végén a Kunosban.
Az összes karaktert le kellett kreálnom bitenként hozzá, jó móka volt.
Közzétéve 2014 május 4. - 18:20
Annak idején, az állatorvosin..
. A biológiaoktatás is fél év volt
(Utána eltörölték. Mármint a biológiát)
Ez komoly?
ez komoly
Igen, de ezt azért nem úgy kell elképzelni, hogy nem volt biológiai témájú tárgy, mert persze a biológia sok ága (sejttan, szövettan, mikrobiológia, fejlődéstan stb) önálló tárgyként szerepelt, csak ilyen néven, általánosan nem volt egy ideig.
Ami a számítástechnikát illeti, a statisztikának és hasonlóknak természetesen van létjogosultsága, sőt elképzelhetetlen nélküle bármilyen tudomány, de hogy a FORTRAN-ból bárki is profitált volna közülünk, azt erősen kétlem
Közzétéve 2014 május 4. - 18:52
Anyák napja (olvasás előtt nézzétek meg a videót angolosok ):
http://www.delmagyar...elojat/2378269/
Közzétéve 2014 május 4. - 21:34
Csak gyakorlás kérdése, voltam CICS dump analízis tanfolyamon, voltunk ketten a tanáron kívül, akik értettük is.
(és szalámis zsemlével vetted fel? )
Közzétéve 2014 május 4. - 23:01
(és szalámis zsemlével vetted fel?
)
Nem, parizeressel. Amúgy azzal se, Nikonnal. Kicsit túlzás ehhez, de ez volt kéznél.
Közzétéve 2014 május 5. - 12:06
3D szkennelés, és titán patkó:
http://lovam.hu/lova...ott-a-versenylo