Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Parasztélet

• Please log in to reply
9440 válasz a témához

#7601 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 16. - 19:50

Szeretnék segítséget kérni tőletek, találtam egy lovat ami alkatilag és tudás terén nekem megfelelne mezőgazdasági munkára, az öreg akitől venném nem kupec. De mivel hibátlan ló nincs őkelme fél az idegenektől, és ahogy kézzel hozzáértem azonnal kirugott, de a gazdáját se láttam volna hogy kézzel hozzáért volna az oldalához, csak a botjával vakargatta a hátát. A ló állandóan vakarodzik, ritka és rövid a farok szőrzete és szabájosan lekoptatta a sörénye közepét. Okozhatja a kéztől való félelmét az állandó viszketés, bőr-fájdalom, mert a kockacukorot viszont azonnal elfogadta a kezemből. Le lehet erről a rosz szokásáról szoktatni, vagy keresgéljek tovább? Egy istállóban van a 1.5 éves csikójával az nem vakaródzik és azonnal barátkozott velem is.

Ez volna az első lovam.

Van nálam egy pár, + egy csikó. Egy ideje nem használom őket (2 éve). Ha érdekel, visszaszoktatom őket egy-két hét alatt. Sárgák, herélt, kanca, csikó is kanca.

1395880_654878651210976_78625734_n.jpg?o11796181_860808373988200_794253371795165

Edited by endy.papa, 2015 augusztus 16. - 19:56.

• fafaragó kedvelte

#7602 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 16. - 21:53

Szeretnék segítséget kérni tőletek, találtam egy lovat ami alkatilag és tudás terén nekem megfelelne mezőgazdasági munkára, az öreg akitől venném nem kupec. De mivel hibátlan ló nincs őkelme fél az idegenektől, és ahogy kézzel hozzáértem azonnal kirugott, de a gazdáját se láttam volna hogy kézzel hozzáért volna az oldalához, csak a botjával vakargatta a hátát. A ló állandóan vakarodzik, ritka és rövid a farok szőrzete és szabájosan lekoptatta a sörénye közepét. Okozhatja a kéztől való félelmét az állandó viszketés, bőr-fájdalom, mert a kockacukorot viszont azonnal elfogadta a kezemből. Le lehet erről a rosz szokásáról szoktatni, vagy keresgéljek tovább? Egy istállóban van a 1.5 éves csikójával az nem vakaródzik és azonnal barátkozott velem is.

Ez volna az első lovam.

Van nálam egy pár, + egy csikó. Egy ideje nem használom őket (2 éve). Ha érdekel, visszaszoktatom őket egy-két hét alatt. Sárgák, herélt, kanca, csikó is kanca.

1395880_654878651210976_78625734_n.jpg?o11796181_860808373988200_794253371795165

Óóó, hát ezek igenszépek. 

#7603 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 16. - 21:56

Ez volna az első lovam.

Én fecskendeznék rájuk némi neostomosan oldatot, abból baj nem lehet, aztán a féreghajtás se ártana. 

Ha nincs tapasztalatod lovakkal, és nincs segítséged, akkor nem ajánlanék ilyen problémás lovat, általában kezelhetőek ezek a gondok (érzékenység, rugdosódás, stb. ) de egy kezdőnek meggyűlhet a baja vele. 

• fafaragó kedvelte

#7604 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 17. - 5:26

Köszönöm a válaszokat mindenkinek. endy.papa  mit szeretnél értük kapni?

#7605 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 17. - 9:36

de a gazdáját se láttam volna hogy kézzel hozzáért volna az oldalához, csak a botjával vakargatta a hátát.

És nem mondta a bácsi, hogy ennek mi az oka?

Mert ha csak az lenne a baja, hogy viszket, akkor a kézzel való vakarászás praktikusabbnak tűnik, mármint a ló szemszögéből. (Bottal vakarászni csak a parelliseket láttam, de ott pont az volt a lényeg.)

• fafaragó kedvelte

#7606 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 17. - 17:38

Anyit közölt erről a reagálásról hogy ő így vette ő sose bántotta. A fia szokta néha csutakolni, s ezt két kopott lóvakaróval igazolta. De szerintem egyszerűen félt az emberi kéztől.

DE találtam másik lovat, ami nincs besütve, nincs papírja, három azaz 3 éves múlt és csikó van alatta,barátságos jól izmolt, 650 kiló legalább. Nem túl fiatal a csikóhoz, és allítólag ujra vemhes is nem befojásolja hátrányosan a korai vemhesség a későbbi használhatóságát?

#7607 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 17. - 17:51

Mivel tudom igazolni hogy enyém a lovacska amit megveszek, a bocinak van járlata- a lovaknak nincs ilyesmi azonosító papírja, mert csak adásvételit akarnak kézzel írni?

#7608 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 17. - 20:58

Adás-vételi két tanuval. Kihívod a megyei felügyelőt, az vérvétellel egyidőben jelöli (chip, sütés), kitöltöd a lóútlevélkérő és a tulajdonosi nyilatkozat nyomtatványokat, amit a felügyelő magával visz és a véreredmény után továbbít a lóútlevél irodának. Némi várakozás és a zsebed megkönnyítése után kezedben a nevedre kiállított lóútlevél.

• melodia91 kedvelte

#7609 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 18. - 7:40

Anyit közölt erről a reagálásról hogy ő így vette ő sose bántotta. A fia szokta néha csutakolni, s ezt két kopott lóvakaróval igazolta. De szerintem egyszerűen félt az emberi kéztől.

DE találtam másik lovat, ami nincs besütve, nincs papírja, három azaz 3 éves múlt és csikó van alatta,barátságos jól izmolt, 650 kiló legalább. Nem túl fiatal a csikóhoz, és allítólag ujra vemhes is nem befojásolja hátrányosan a korai vemhesség a későbbi használhatóságát?

Hát, mindenesetre furcsa, hogy a kéztől fél, a bottól meg nem. :unsure:

Figyi, a másik ha 3 éves, és már csikója van, illetve újra vemhes, akkor val szeg hiába 650 kg, nem tudta kinőni magát rendesen, hiszen még maga is gyerek, de már kinevelt egy vemhet+szoptat+újra vemhes = a saját növekedésére nem valószínű, hogy jut(ott) elég energia.

Ez később meg fogja bosszulni magát, bármennyire is aranyos, elő fognak jönni olyan hibák, amik a későbbi munkabírását hátrányosan fogják befolyásolni (csontok, inak, paták, szögelések, stb.). Kár lenne beleszeretni meg beleölni egy csomó munkát (bár gondolom, már nem nyers, ha ilyen előélete van...), hogy utána - még ha bármennyire is vigyázol rá - hamar tönkremenjen.

Aztán: ha maga a kanca is sütetlen, már az ő legalizálása is egy fél ló ára, és ott van még a csikó (+ talán még egy), amiket eladni kb sz@rér'-...ér' lehet (egyáltalán tudni, hogy ki az apjuk?), legalizálni pedig megintcsak egy vagyon. Felnevelni szintén.

Szóval, én ismét azt mondanám, keresgélj tovább, biztosan találni felnőtt, megbízható, képzett lovat, lehetőleg papírosat, normális áron. Nem a súly számít, hanem leginkább a kezelhetőség meg az egészség. Egy vékonyabb ló is elhúzza a kocsit, HA AKARJA.

Ne a vásárláskor akarj spórolni, mert sokkal-sokkal többe fog kerülni egy rossz ló megvásárlása!

• melodia91 kedvelte

#7610 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 18. - 8:09

Jó sok állami földet eladna a kormány

"Ha végül nem az aktuális bérlőhöz kerül majd a föld, de mondjuk már komolyabban befektetett a területen, mondjuk már vetett vagy ültetett dolgokat, a Nemzeti Földalapkezelő egy bizonyos százalékig megtérítené a beruházást, bár azt nem tudni, mekkoráig. Ha viszont a bérlő nyer, a befektetését beszámítják a vételárba."

#7611 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 18. - 9:54

Grumimaci, amint irtad, ez lenne az elso lovad.
En a helyedben nem valasztanek olyan joszagot, ami alatt van egy csiko, es meg vemhes is (a korat, papirokat, egyeb leirt korulmenyeket ne is emlitsuk). Jo aron, az altalad leirt kovetelmenyeknek megfelelo lovat biztosan talalsz, ha szansz ra meg egy kis idot. Hidd el, meghalalja, sok idot, penzt, energiat sporolhatsz meg vele hosszabb tavon.
  • melodia91 és fafaragó kedveli

#7612 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 18. - 10:59

Mondtam. Nálam van egy kezdéshez való kész pár, csikóval.) Occsó pénzért.))

Sőt! Munkaeszközök is. Ekétől a kaszáig minden. A kasz, gyakorlatilag új.

Edited by endy.papa, 2015 augusztus 18. - 11:01.

• fafaragó kedvelte

#7613 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 20. - 13:08

Kis kút,kerekes kút...Ja kerék még nincs is  :biggrin:

11209495_758469097597493_877879577339334

#7614 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 20. - 13:57

Nagyon szép kút.

Ideteszek egy cikket, aki tud németül, olvassa el, aki nem, annak elmesélem. Ha a zukkini (tök, uborka) keserű, ne egyétek meg, dobjátok ki!!! Akkor is, ha a saját kertetekből származik, mert azt egy kukurbitacin nevű méreganyag okozza, amit már a termesztéssel tulajdonképpen eltüntettünk belőle, de alkalomadtán visszamutálódással megjelenhet benne. Az ilyenenknek a magját sem szabad felhasználni, mert az utód is ilyen lehet. Németországban meghalt egy férfi a saját cukkinijától, mert dacára, hogy keserű volt, megette. :sad: A méreg az emésztőcső nyálkahártyáját nyírja ki.

https://de.nachricht...-094427621.html

• fafaragó kedvelte

#7615 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 20. - 21:18

Nagyon finom uborkám termett, míg nem jött a forróság. Még beértek, de dög keserű lett. Utána olvastam, nem csak fajta-sajátosság (itt nyilván nem), hanem a forróság is okozhatja. Megenni? Lehetetlen volt. :/

#7616 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 20. - 22:00

A cikkben is említik, hogy a forrósággal is összefügghet, ez nagy stressz a növénynek, mindenesetre nem szabad megenni...

#7617 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 21. - 7:19

Anno nagyanyám, mikor salátának való uborkát pucolt, a végét megnyalta és addig rövidítette, míg nem volt keserű.

#7618 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 21. - 19:56

Én is így tettem, azóta nem ettem ubisalit.

#7619 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 22. - 19:06

grumimaci: Lókeresés  ügyben 3 fontos kérdés. 

Mire/milyen céllal keresel lovat: ( kolbász/hobbi/ ház körüli teendők/ komoly erdészet,mg munka/ ............)

Lovas tudásod ( nem láttam még lovat :-) / láttam mát lovat/ pár év tapasztalat/ normális lóval elboldogulok/ ide nekem a vérsárkányt is/................ ?)

Az ország melyik részében keresel lovat?

• N.C. és fafaragó kedveli

#7620 grumimaci

grumimaci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 81 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 23. - 6:13

Mezőgazdasági munkára keresek 1db olyan szaporodás képes kancát aki elviseli egy kezdő bénázásait, lehetőleg az alföldön. Láttam már lovat-képen.

#7621 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 23. - 6:50

Ha kezdő lovas vagy, akkor egy 7-8 évesnél idősebb, jóindulatú jól kiképzett herélttel érdemesebb lenne kezdened, aki "megtanít" az alapokra.  Illetve lóvásárláshoz, nézéshez mindenképpen érdemes magaddal vinni egy tapasztalt "segítőt" is, mert a nagyon őszinte, kedvesnek tűnő "öreg bácsik" között is nem ritka a nagy csibész ám. Kevés olyan eladó van aki őszintén a ló hibáit jellemét és a te szükségleteidet is figyelembe véve akar neked lovat eladni. 

A kancával az a baj, hogy ha vemhes, vagy mondjuk csikó van alatta és közben dolgozni akarsz vele, akkor oda azért már kell tapasztalat, "szakértelem", illetve a csikóhoz is, nem kevés és egyébként is macerásabb vele az élet. ( A kiscsikó majd hozzám nő dolog egy lila ködös nagyon veszélyes illúzió ) Bár vannak kivételek, nekem is volt 12 évesen nem lovas családban kisbéri kancám csikóval akit aztán én lovagoltam be, de ahhoz elég elvetemültnek kell lenni és akkor már 6 éve lovaztam.

Egy 8-10 éves herélt vígan eldolgozgat neked még min 10 évet, utána, vagy mellé meg vehetsz majd még akár kancát is, bár manapság szerintem nem igen éri meg csikót nevelni az átlag embernek. Lovat nem venni, hanem tartani drága. ( bár ez közhely, meg szerintem előttem már sokan leírták)és itt is vannak kivétele :-) Nálunk is sok ló van "kevés" anyagi ráfordítással, viszont nagy legelőkkel, meg sok munkával. :-)

• fafaragó kedvelte

#7622 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 23. - 17:16

Na erre is rég jártam már,de azt hiszem egy fényképet megér :smile2:

11904006_760286384082431_574250416462639

11921696_760286450749091_342699083403436

11954781_760286184082451_233014722256891

11870707_760286304082439_148613883537225

#7623 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 24. - 9:37

Egy? :D

• Ernest és fafaragó kedveli

#7624 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 24. - 11:06

Matekból mindig gyenge voltam ... :kir:

• Kistáltos és Monda kedveli

#7625 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 24. - 11:47

Egy? :D

Sok volt a nyugtató és a panoráma képet látod nem egynek.

Edited by Robi, 2015 augusztus 24. - 11:48.

• fafaragó kedvelte

#7626 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 24. - 21:15

Na akkor most tényleg csak egyet  :kir:

11899973_760799384031131_232526014439963

Ez ma készült egy nagyon kedves családot vittem kocsikáztatni az erdőbe akik sérült gyereket nevelnek,de ilyen örömet mint az autista fiú arcán láttam az mindent megért ! :smile2: A kis hölgy meg lovagolni akart jönni hozzám ,de gyorsan rábeszéltem a kocsizásra :biggrin: félháromtól este 7-ig :kir: mivel hátul már nem volt hely így elől ült mellettem.

• canossa, Kistáltos és Kaiser kedveli

#7627 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 29. - 10:50

Végre tudtam egy kicsit hosszabban lovazni.  Múlt héten kicsit belehúztam a munkába és sikerült a pénteki napot szabaddá tennem .Haverok csaltak hpgy menjek velük pecázni meg bográcsolzi,de jó 20 km volt a tó.osztottam szoroztam aztán arra a következtetésre jutottam hogy ez a távolság még bevállalható Sziriuszzal is. Szóval elmentem " pecázni" lovaskocsival .Nem vagyok oda a horgászatért de hogy a látszat meglegyen vittem egy botot is magammal :kir: meg egy gyereket aki majd fogja helyettem :dev: Természetes a lovas cimborák közül aki azért nem fog kétségbe esni ha nem fog semmit ,mert legalább kocsiztunk egy  jót.Flávió oda van nyaralni,de mivel megkért Nyergest mozgassam meg néha, igy őt is vittük magunkkal.Mivel reggel korán terveztük az indulást így nyergest elhoztuk már előző este és itt aludt nálunk ,meg a kishaver is aki addig könyörgött hogy aludjunk kint a lovaskocsin hálózsákba :rockon: hogy hagytam magam rábeszélni.Mivel jó meleg volt éjszaka is meg telihold ,meg így a korán kelés is biztositott volt ,hála a falu összes kakasának :gm: már 4órakor riadóztak.Szép komótosan elláttuk a lovakat (szerintem Csinos már sejtett valamit ,mert mi az hogy egész éjjel here szénát kapnak korlátlan mennyiségbe,meg a nyerges is itt aludt....itt valami készül! :wot: )Flávió kocsijával mentünk mert az enyém oda van kölcsönbe ,egy másik pados kocsi ami itt van nálam ,nem rugós ülésü és szét veri az ember derekát terepen őlyan merev. :angry: Reggel beállitgattuk a szerszámokat hozzá ,meg a nyaklókat,befogtunk aztán gyííí !6 órakor már lobogott a sörény :smile2:  Hagytam őket egy kicsit tomboni (főleg Sziriusz volt élen járó benne)mondtam is neki hogy inkább takarékoskodjon az erővel délutánra ,de nem akart hinni nekem :dev: Mivel elég jól ismerem már a környék földútjait így viszonylag könnyű dolgom volt szinte végig földesen mentünk.Egy darabig csak gyönyörködtünk a reggeli tájban,még meg is jegyezte a Joci ,hogy na erre is csak a madár jár vagy még az se...Aztán alig megyünk néhány km-t keresztbe előttünk az úton katonai meg rendőrségi kocsik állnak,meg egy kisseb ember csoport lehettek úgy százan

Nem turisták voltak ,és nem is fehérek....csak a szokásos migráns áradat egy kissebb csoportjába szaladtunk bele.Mondtam is a gyereknek ,aha erre tényleg a madár se jár...csak a Szirek ,Afgánok,Kúrdok,Núbiaiak meg még egy két Bantu néger.  De innentől kezdve már zavartalan volt az útunk,egyszer megálltunk féluton egy lovas ismerősnél megpihentettük egy kicsit a lovakat megkóstoltuk egymás pálinkáját  útba igazitott bennünket és újra bevettük magunkat a rengetegbe.De olyan 8-óra körül csak kikeveredtünk belőle ,és ráadásul ott ahol terveztük is. Maga a pecázás nem egy esemény dús volt ,három botra jutott egy kapás de kit érdekelt...A lovakat kifogtuk hadd legeljenek ,Nyerges és sziriusz szabadon voltak csak Csinost kötöttem hosszú kötlre,így ő is tudott enni.csak dél körül kötöttem meg őket mert egyre azt nézegették hogy vajon mi fől a bográcsba?Gondolom a füvet már unták :kir: ebéd után mivel halfogásra már nem sok esély maradt a meleg miatt ,igy neki álltunk fürödni meg lovat füröszteni.Csinossal kezdtük mert ő nem fél a viztől,most is azonnal bele lépett sőt még le is feküdt benne,aztán bentebb még uszott is egy jót .Addig a másik kettő kintről a partról nézte .Aztán Sziriuszt is bele vezettem ,ő egy kicsit hezitált,de viszonylag gyorsan bejött az anyja után .Csak akkor lepődött meg egy kicsit mikor a mély vizben már hiába nyújtogatta a nyakát csak nem akart kiérni belőle :dev: aztán nagyon gyorsan rájött hogy itt valami más megoldást kell keresni mert különben baj lesz. :wacko: Szóval meg tanult úszni a kislegény. :smile2: Nyergessel megint nem volt gond mert ő már volt vizbe...Aztán délután megindultunk haza felé Sziriuszt nyilván kifárasztotta az uszás mert nem volt olyan pajkos mint szokott.  Sőt érte egy kis meglepetés is,hátra kötöttem a kocsi mögé...Mondtam neki hogy aki már úszni is tud az nem kis csikó ,annak meg hátul a helye nem az anyja mellett. :biggrin: Haza felé már elég kiméletesre vettem a tempót hogy ne legyen neki megterhelő de igy is ahogy hazaértünk kicsit meghempergőzött aztán úgy döntött,hamár úgy is fekszik akkor nem áll, fel hanem  alszik eggyett. :biggrin: De hogy őszinte legyek teljesen meg is értem mert még én is elfáradtam pedig én csak ültem .

#7628 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 29. - 17:03

Na most hozhattál volna képeket! :)

• endy.papa kedvelte

#7629 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 30. - 8:15

Igen, a fényképes dokumentáció engem is érdekelt volna! :)

#7630 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 30. - 9:19

Kép nélkül is irigykedtem.

Olvasás közben nem a betűket láttam, hanem mozgóképen az eseményeket. Kivéve a kapásra várakozást, mert ott a mozgó is állt.

• ppr és fafaragó kedveli

#7631 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 augusztus 30. - 10:17

Hát kép az nem készült sajnos  :sad: de ezért irtam le ilyen részletesen hogy jobban el lehessen képzelni. :kir:

#7632 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 2. - 8:59

Mehet a tej a csatornába? Mintha ismétlődne a 12-13 évvel ezelőtti helyzet.

#7633 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 3. - 6:29

Kutya meleg van nálunk ,az ember nem győzi szegény kiskutyát hűteni.... :kir:

11241231_764816956962707_666022351092662

11935031_764817256962677_706202841143368

11952992_764817320296004_815878403052161

11947524_764817356962667_665089499998000

Fiamék majd csodálkoznak ,ha hazaérnek a nyaralásból ,hogy miért nem eszi a száraz tápot ez a kutya?  :dev:

• Mocca és N.C. kedveli

#7634 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 4. - 7:03

Mehet a tej a csatornába? Mintha ismétlődne a 12-13 évvel ezelőtti helyzet.

Az egyik legnagyobb tejipari cég, meg most veszi meg az egyik magyar tejüzemet. 

#7635 endy.papa

endy.papa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 751 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 4. - 7:03

.

Edited by endy.papa, 2015 szeptember 4. - 7:04.

#7636 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 8. - 20:42

Kicseréltem az üllést a kocsimon.Idáig egy szentendrei kocsi ülés volt rajta ,mert a rugósülésből nem engedek :) aki tudja hogy mi a különbség a merevülés és a rugós között annak nem kell magyarázni hogy miért! Aki meg nem ,annak javaslom hogy próbálja ki mind a kettőt terepen és rá fog jönni hogy össze se lehet hasonlítani a kettőtt .

11988508_767231830054553_729333695612370

Most szereztem egy szegedi gyümölcsös kocsi üllést aminek a vas része még elfogadható volt de a fa szinte teljesen el volt korhadva,de a méretet még letudtam venni róla.Miután elkészültem vele elmentem kipróbálni terpre,Sokkal lágyabb mint a szentendrei volt ,és arányaiban is jobban illik a kiskocsimhoz.

12003937_767231863387883_759146595605848

12002091_767231913387878_827016836477613

Egy kis csemegézés... :biggrin:

11998959_767231806721222_802739381199410

Már nem kell neki nyújtózkodni ha a kocsiból eszik...

11223691_767231956721207_841042939033343

• Cavalier és Kistáltos kedveli

#7637 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 18. - 19:29

Ma járt nálunk a kovács,nem volt betervezve ,de a havernál körmöltek és lassan úgy is időszerű lett volna...Nem nagyon kellett vágni belőlük inkább csak megreszelte meg kicsit kifaragta a nyírját .Szíriuszt is megnéztük,de inkább csak a szoktatás végett .Nagyon jófej volt mind a kettő :smile2: Holnap szüreti felvonulás lesz a szomszéd faluba remélem nem helytelenkednek majd ott se ! :unsure:

• Mocca kedvelte

#7638 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 19. - 20:06

Csak dióhéjban.... Meg volt a szüreti felvonulás,most értünk haza ,reggel 10-től este 8-ig.Jó kis lovazós nap volt ,bár meglehet Csinoséknak erről más a véleményük.... :dev: Csinos és Sziriusz egy angyal volt :smile2: egész nap egy rosz gondolata nem volt ,pedig a végén már látszott hogy unják.A kis csapat:

12049639_772770462834023_434604338231234

12042609_772770532834016_627431818305953

11951363_772770572834012_312615135772803

12039322_772770656167337_545067016029488

12043015_772771006167302_753018909129181

hogy ne múljon el hiba nélkül ez a nap se egy gyereket aki segiteni akart egy lánynak aki nem boldogult az ideges lovával úgy lecsapta a ló hogy kórházba kellett vinni mert elég csónyán felrepedt a feje. :wot: De hála Istennek egyéb baj nem történt. :smile2:  

• N.C. kedvelte

#7639 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 24. - 8:10

Még tart az őszi lovasprogram sorozat :kir: Tegnap a kis óvodásokat vittem az erdőbe meg egy tanyára hogy bővíthessék még éppen nyiladozó tudásukat. :kir: Volt aki a makkot akarta megenni ,mert mogyorónak nézte :smile2: De a szürkemarhákat is simán le kecskézték mert hogy a tehén az tarka :biggrin:

12043229_421836588008412_535587162105029

12003207_421913314667406_539623109717462

12011347_421913451334059_651649400145736

Mivel amúgy meg nagyon aranyosak voltak ezért jutalomból elvittem őket egy körre a hullám vasútra.Van egy erdei út amit csak így hívunk egymás között mert annyira dimbes-dombos :biggrin: itt mindig megeresztem egy kicsit a lovakat (ha már rugós ülés van akkor használjuk is ki címszóval :biggrin: )Volt visongás sikítozás amiben az óvónénik voltak az élenjárók :kir: de a gyerekek nagyon élvezték.Vasárnap még egy programom lesz lóval egy zarándok csoportot kell átkísérni a szomszéd faluba csomagokat vinni meg aki nagyon elfárad az fel tudjon ülni az idősek közül ,szóval most épp nem unatkozom :kir:      

• N.C., Kaiser és endy.papa kedveli

#7640 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2015 szeptember 24. - 8:25

Nagyon szépek ezek a marhák!  :wub: 
Remek,hogy csinálnak ilyen programot a gyerekeknek.Természet,állatok,lovaskocsi,miegymás...Mondjuk tényleg rájuk fér,mert fogalmuk sincs.a marhára,hogy kecske....jó,hogy nem azért,mert nem lila! :blink: (Bár az én nagytestű kutyámra kérdezett rá apukánál döbbenten egy kiskölyök a városban,hogy "ezmiez?!"  :dry: Szívem szerint mondtam volna neki,hogy krokodil,csak most inkognitoban van...)

• Kaiser és fafaragó kedveli