https://www.youtube....I5G-8rrtg#t=191

Érdekesség
Közzétéve 2014 február 1. - 19:25
Közzétéve 2014 február 1. - 22:43
A laskafülűek, úgy tűnik itt (is) jobban teljesítenek.
Közzétéve 2014 február 6. - 18:14
Úgy ugrottam volna le balra, ha a helyében lettem volna, mint a sicc.
Abba a szerszámba belegabalyodni a többi ló közt, nem játék. Nem csodálom, hogy elpityeredett.
Közzétéve 2014 február 9. - 8:21
http://benevoles.normandie2014.com/
Önéknteseket várnak a Világjátékokra :-)
Franciatudás jól jöhet .-)
Közzétéve 2014 február 26. - 17:14
Közzétéve 2014 március 8. - 20:43
"Beversenyzett sportló eladó"... A facen olvastam én is eme gyöngyszemet.
Közzétéve 2014 március 15. - 12:46
Szívet melengető....
Közzétéve 2014 március 15. - 18:50
" Félj, de légy bátor! "
www.szolohegyilovastanya.hu
Közzétéve 2014 március 15. - 20:06
Az egyik hafi sem hafi súlyban van
Közzétéve 2014 március 15. - 21:18
Szörnyű. Én erre mindig azt mondom, hogy amelyik álllatnak nevet adtál annak kötelességed életed végéig a gondját viselned!
- mercedes79 kedvelte
Közzétéve 2014 március 15. - 22:25
- mercedes79 kedvelte
Közzétéve 2014 március 17. - 10:14
Ezt nézzétek:
https://www.facebook...?type=1
Azért végignézve ezt az albumot lehet találni még néhány "gyöngyszemet" egyes lovak kondícióját tekintve.
Közzétéve 2014 március 17. - 12:00
Nem sovan ez, csak szögletes!
Közzétéve 2014 március 17. - 12:37
Jah, értem. Így mindjárt más. Végül is a hintaló háta is néha szögletes:
http://m.cdn.blog.hu...age/hintaló.jpg
Közzétéve 2014 március 17. - 20:30
Jah és még1 észrevétel...az egy "verseny" ahol a képek készültek, de kobak az csak elvétve...
" Félj, de légy bátor! "
www.szolohegyilovastanya.hu
Közzétéve 2014 március 28. - 14:00
Közzétéve 2014 április 3. - 19:46
a blikk oldalán nyilván blikkes színezéssel ezt írják, ami azért elég tanulságos...
"Többen azt mondják, hogy a védőfelszerelés nélkül, egy szál pólóban nekiinduló U. Antal egyáltalán nem számított gyakorlott lovasnak, ráadásul az állat sem fogadta el, és nem is kedvelte. A Blikk információi szerint korábban is előfordult már, hogy a ló a férfi nélkül tért vissza egy-egy kirándulásról. A baleset napján az állat állítólag a szokásosnál is zaklatottabb volt, az üzemnél lévő kanyar előtt többször is vissza akart fordulni, és nagyon félt az autópálya fölött átvezető felüljárón, ezért leszállva kellett átvezetni."
Közzétéve 2014 április 3. - 22:02
De igen.
Közzétéve 2014 április 3. - 22:24
Kirlin fórumtárs fogadta annak idején örökbe. Most meg eladó
Közzétéve 2014 április 3. - 22:35
én úgy emlékszem nem örökbefogadta, hanem "vágóáron" megvette. azért nem mindegy!
Közzétéve 2014 április 3. - 23:01
én úgy emlékszem nem örökbefogadta, hanem "vágóáron" megvette. azért nem mindegy!
Akkor sem illik "normális" árat kérni érte szerintem. A ló amúgy már akkor is sánta volt, ha jól rémlik, azaz a betegsége nem új keletű.
Közzétéve 2014 április 3. - 23:10
nem azért írtam, hogy védjem, nem is ismerem, de azért nem mindegy, hogy örökbe fogadta, vagy megvásárolta, én úgy emlékszem (szóljatok, ha nem így volt), hogy valaki jelezte, hogy van ez a ló, amit ha nem vesz meg valaki gyorsan vágóáron, akkor levágják. Ő megvásárolta (bárki megtehette volna) és nem azonnal eladta drágábban, hanem évekig tartotta, ki tudja mennyit költött rá, mennyit foglalkozott vele, pl. kiváltotta a fed engélyt (nem tudom ez hogy működik) és hogy most milyen okból árulja ilyen áron, pl. pont azért, hogy egy normális helyre kerüljön fedezni, ne pedig valami kupec féle vegye meg. Írja azt is, hogy sánta, én ebben nagy átverést, vagy sunyiságot nem látok. Az egyetlen fura nekem a "nagy munkabírású" jelző, amit nem értek, ha a ló most is sánta és úgy is vette meg akkor ez mikor derülhetett ki.
- LiLo kedvelte
Közzétéve 2014 április 4. - 7:22
Talán felvette a kapcsolatot azokkal, akik korábban, amíg ép volt a lába, dolgoztak, versenyeztek vele.
Közzétéve 2014 április 4. - 8:39
Vagy mivel fedezőmén és az is egyfajta munka, azt jól bírja...
- Rontó kedvelte
Közzétéve 2014 április 4. - 9:43
most amúgy visszanéztem az örökbefogadós topicban és valóban vágóval fenyegettek, ellenben ott azt írták, hogy a hátulja tropa, soha nem lesz lovagoható. ehhez képest most az elejére (is?) sántít, tehát tényleg nem értem a nagy munkabírásnak egy soha nem lovagolható lónál mi a jelentősége, hacsak nem az, hogy ezt örökíti, bár ezt bárki mondhatná. (továbbá egy 3 láb sánta ló pont nem nagy munkabírású, mert ezek szerint a lába rohadtul nem bírta a munkát, vagy csak simán az életet)
- Gisari kedvelte
Közzétéve 2014 április 4. - 10:51
Pontosan nem emlékeztem a dologra, de rémlett, hogy a ló nem terhelhető, és elég öreg. Ezért nekem is bökte a szemem ez a nagy munkabírás. Valamint, hogy a ló "jelenleg" sánta. (Persze ez tulajdonképpen nem zárja ki, hogy krónikusan is sánta. )
Az egyik képen lovagolnak rajta...
Szóval egy kicsit azért így is "sántít" nekem ez az egész.
De nem akartam gonosz lenni, csak feltűnt.
Közzétéve 2014 április 4. - 11:16
Hátha jön az illetékes és eloszlatja a ködöt a fejünkben.
Én mindenesetre kíváncsi lennék a teljes történetre.
Közzétéve 2014 április 6. - 17:16
A munkát bírja,csak valószínűleg a terhelést nem.
- Panka21 kedvelte
Közzétéve 2014 április 8. - 22:21
Hátha jön az illetékes és eloszlatja a ködöt a fejünkben.
Én mindenesetre kíváncsi lennék a teljes történetre.
A történet : a ló bemutatós ló volt, a lába tönkre ment, kifordul az ízület, műtötték, vasalták, csavarozták... :( Utána szerették volna jó helyre eladni, fillérekért lehetett vinni, csak legelős, nyugis helye legyen. Jelentkezett érte az illető. Amit sokan nem úgy tudnak ahogy a hirdetésben szerepel : amikor eladták a lovat nem volt fed engedélye, ezen mondjuk sokan megrökönyödtek, a ló szép meg jó fejű, de tán küllemileg nem alkalmas fedménre. Nem az én posztom eldönteni. Mindegy. Másik : már akkor sem volt terhelhető, erről a vevő is tudott. Harmadik : az első lábának nem volt akkor semmi baja, biztosan nem hiába mondták hogy nem lovagolható. Röviden ennyi. Nem tudom hónapra pontosan mikor vette meg, senki sem tudta megmondani, de a nem évekkel ezelőtt az biztos.
Közzétéve 2014 április 9. - 12:38
egy éve tuti megvan már neki a mén, akkor ajánlotta itt a fórumon is fedeztetésre, andalúz engedéllyel.
ez a terhelni-nem terhelni kérdés engem is érdekel, de nem gondolnám, hogy Kirlin bármi "kétes" dolgot akarna eladni a leendő vevőnek.
Közzétéve 2014 április 9. - 14:53
Hát előre is bocsi, ha nem ez a legjobb hely, de hirtelen nem találtam meg az igazi topikot.
Olyan rég ismerjük egymást virtuálisan, itt a jó lehetőség, hogy 3D-ben is találkozzunk!
Most kerültek le a télitakarók és sokan nem tudnak mit kezdeni vele, annyi kérdés és mél érkezett a lótakarómosás kapcsán, hogy eldöntöttük nem mondunk nemet senkinek, hanem körutakat indítunk, amik során összegyűjtjük a mosnivalót, majd pár hét múlva mosva vagy mosva és javítja vissza is visszük őket.
Április 23 és 27 között nyakunkba vesszük az országot idén először. Meg sem állunk Sopronig, így Nyíregyháza és Sopron közt (M3-BP-M1) minden útbaeső városban megállunk, ahonnan csak van idény rá. A mosás árak fixek, nem változnak, a visszaszállítás +párszáz forintot jelent majd. A közeljövőben fixálódnak a további úti célok is majd, egyelőre ez az első a biztos.
Akit érint, van rá igény, az jelentkezhet akár itt a pacin is
(árlista)
Közzétéve 2014 április 9. - 17:10
Igen.
Bár én továbbra is azt gondolom hogy a "vágóáron örökbe fogadható" egy oximoron.