Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#721 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 13. - 17:07

én ma annyi narancsos madártejet csináltam,hogy az egész fórum jóllakna belõle :D

#722 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 13. - 17:26

Ne is mondd.Biztos fincsi. :) Imádom a narancsot,meg a madártejet is,így biztos tök jó a kettõ együtt,nyam-nyam ;)

#723 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 13. - 17:36

jó kis téli íz.Egyszer próbáld ki,érdemes :)

#724 Szehmet

Szehmet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.201 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 13. - 18:24

Okszi,majd egyszer kipróbálom :)

#725 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 14. - 11:37

én ma annyi narancsos madártejet csináltam,hogy az egész fórum jóllakna belõle :D

Nem ugrik össze a tej a narancstól? :huh:

#726 Zarif

Zarif

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 484 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 0:33

nem,mert csak a héjából reszelek bele egy kicsit :)

#727 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 19. - 21:27

A palacsintatésztába szoktam reszelni egy kis citromhéjat,(épp most égetem le) de legközelebb narancsal is kipróbálom.

#728 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 17:16

Mukitól megszökött egy nyulll. (Arkagyin Rajkin) Befogtam, befogadtam,de hely szûkében elhelyezése gondot jelentett, így egy lábasban ágyaztam neki. Alomnak kapott két szeletnyi füstölt szalonnát, meg egy szeletnyi sódart vékony, gyufaszálnyi csíkokra vágva.Amint üvegesre pirult, mindezt meghintettem egy fej apróra darabolt hagymával és egy karikára szelt jó maréknyi paprikával.Mindezek hõkezelése után,a fõdaradjaira bontott tepsifülest gyengéden ráhelyeztem párszemnyi roppantott bors, két kicsi babérlevél, egy csipet só és egy csöves, meg egy kanál piros paprika társaságában. Víz neki, épp annyi, hogy ellepje,pároltam lassú tûzön, idõnként fordítva rajta. Három fertály óra múlva az elfõtt levet pótoltam pohárka száraz vörös borral, mellé dobtam négy szem aszalt szilvát. Perkelt tarhonya és áfonyadzsem lesznek a társai a vacsora asztalnál.

#729 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 18:15

De hát a nyúl nem is kóser! :eek:

#730 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 18:41

Én nem vágtam körbe, de a nyaka látott bicskát :D

#731 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 december 30. - 18:43

szegény nyussz. (bár én is megkóstolnám)

#732 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 6. - 23:56

Koktélrecept: egyenlõ arányban összeöntünk egy hûtött shakerbe kávélikõrt, bailey's-t, (vagy carolan's-t) vodkát, és mandulalikõrt, majd jó alaposan összerázzuk.
A koktél az orgazmus névre hallgat.

#733 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 0:02

Te nevezted el? :D

#734 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 0:03

Nem. :D Én is úgy olvastam valahol a receptet.

#735 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 0:05

Ja, ja egy ismerõsöd mesélte hogy az õ haverja... tudjuk :D

#736 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 0:07

:P Most mé' vagy ilyen izé? Van olyan likõr is, aminek a neve Sex on the beach... :D

#737 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 1:56

Tudom, azt meg én találtam ki :D (egyébként az nem likõr hanem koktél ;) )

#738 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 7. - 22:34

Tényleg, elírtam. És már ki se javíthatom. De ha már itt tartunk, annak mi a receptje?

#739 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 12:14

Szex on dö bícs 5 cl vodka 3 cl baracklikõr 5 cl narancslé 5 cl feketeribizlilé narancsszelet a díszítéshez Elkészítés Az összes hozzávalót pár darab jéggel a shakerbe tesszük, alaposan összerázzuk a poharunkat félig törtjéggel megtöltjük majd ráöntjük az italt. Egy szelet naranccsal díszítjük.

#740 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 január 8. - 12:16

Én azt hittem az nem innivaló. Igaz, amikor rákerestem, rá kellett nyomni a Confirm birth date-ra. :D

#741 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 12:27

Fontos a helyesírás! Nem bitch! Beach! :D

#742 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2009 január 8. - 12:46

Hú tényleg. :D

#743 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 9. - 18:57

Kolozsvári szalonna csíkra vágva, mikrózva. Tormával. Boros tea.

#744 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 9. - 21:20

Az egyik:

http://gallery.site....oktober_085.jpg

#745 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 13:11

Idézek a metroújságból, hátha valakinek ettõl megjön az étvágya, hátha valakinek elmegy, és így kinek-kinek a javára szolgál. :gm: A körte, amely oly különbözõ a szõlõtõl, mégis vonzza a szõlõ metamorfózisát, a bort, és ketten lesznek igazán egy. "Álmomban két macska voltam, és játszottam egymással" - írja Karinthy, s éppen így vagyunk a borral meg a körtével. De most nem hagyjuk õket magukra, hanem ezt az istenteremtette duót triósítjuk, kiegészítve a bor másik vadházasságával. A sajttal.

#746 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 13:59

Vaddisznót hogyan tudnék készíteni, finoman és porhanyósan? Pácolni nem kell, mert fiatal. Szalonnába tekertem, de õszintén megmondva... Puha is lett a husi, de valahogy a szalonna ízével nekem nem annyira jön be! :rolleyes: Pedig szeretem a szalonnát! Még kipróbálom, hogy alufóliát teszek a tepsire, de úgy meg a lé nem párolog el róla. Pörköltnek még nem próbáltam, de a lehetõség adott, a fagyasztóba csak vadcoca van! :gm:

#747 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 14:09

mé, elütötted???? :gm: Froclee-t kérdezd, nagy szakácsmûvész!

#748 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 14:15

Szalonnába tekerted? :-/ Ezt hol olvastad? :D Bár én nagyon nem komálom a vadhúst, nem is eszem meg. Majd Apucikámat meginterjúvolom neked, õ vágja a vadhús témát :D (Állítólag isteni vaddisznópörit csinált múltkor is, de én inkább elhagytam a konyhát :D )

#749 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 14:25

Ááá! Hogyan? :o Belemászott a fagyasztómba! :D
Hajtásért adták õket.
Minden recept szalonnával írja, mert kiszárad, de ha lehet inkább anélkül sütném. A pácolás sem igazán jó, mert próbáltam, de a szarvas ugyanolyan rágós volt, ízre viszont különlegesebb! :rolleyes:

Szalonnába tekerted? :-/ Ezt hol olvastad? :D

Minden szakácskönyv ezt írja! :o

De nem pörköltre gondoltam, hanem sülthusira!

Én sem komálom annyira, de ezt adták, megsütöttem, és akkor már csak eszek belõle! Ízre finomabb, mint a házidisznó! :yeah:

#750 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 14:33

Vaddisznót hogyan tudnék készíteni, finoman és porhanyósan? Pácolni nem kell, mert fiatal. Szalonnába tekertem, de õszintén megmondva... Puha is lett a husi, de valahogy a szalonna ízével nekem nem annyira jön be! :rolleyes: Pedig szeretem a szalonnát! Még kipróbálom, hogy alufóliát teszek a tepsire, de úgy meg a lé nem párolog el róla. Pörköltnek még nem próbáltam, de a lehetõség adott, a fagyasztóba csak vadcoca van! :gm:

Kend be mustárral, mézzel, sóval, borssal, kakukkfûvel és õrölt köménymaggal, és borítsd be vékony csíkokra vágott hagymával bõven. Tedd hideg helyre 1-2 napig, aztán önts alá tepsibe kb 1-1,5 ujjnyi vizet, meg a lét amit enged és elõször alufólia alatt párold aztán fólia nélkül süsd pirosra.Krumplipürével és sült almával NB I-es!

#751 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 14:36

Végszükség esetén a macskáid megeszik a szalonnás verziót, oszt volt egy pár jó napjuk. :D

#752 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 12. - 14:48

Kend be mustárral, mézzel, sóval, borssal, kakukkfûvel és õrölt köménymaggal, és borítsd be vékony csíkokra vágott hagymával bõven. Tedd hideg helyre 1-2 napig, aztán önts alá tepsibe kb 1-1,5 ujjnyi vizet, meg a lét amit enged és elõször alufólia alatt párold aztán fólia nélkül süsd pirosra.Krumplipürével és sült almával NB I-es!

Köszi! :kocc: A só, bors, hagyma nálam is megvolt! Egyébként ha valaki szereti szalonnásan, úgy is szép színe lesz és alatta puha a husi, de nekem nem igen jött be. :rolleyes:
Majd beszámolok, hogy milyen lett! Esetleg még tippket szívesen fogadok, mert van még pár kiló husim! :dev:

A páco így írja a szakácskönyv, ahogy a szarvast csináltam:
3l víz, 0,5 deci balzsamecet, sárgarépa, gyökér, babérlevél, hagyma, bors! Karikára vágjuk a hagymát, s.répát, gyökeret, majd egy fél órát fõzzük forrás után. A husira öntjük így forrón, majd lefedjük és hûvös helyen egy napig tároljuk, 3-4x megforgatjuk a husokat. Kb 1,5 óra bõven elég a süléshez. Anyu a pörköltet 3 órán keresztül fõzi! :huh:

#753 tücsök

tücsök

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.282 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 9. - 17:25

Ajánlom figyelmetekbe a következõ akciót. Egy-két éve mûködik és nagyon jópofa. Rengeteg étterem csatlakozott hozzá, és ezen a napon 50%-os engedményt kapsz a számla végösszegébõl. Csapatos ünneplésre pl remek alkalom :D

Torkos Csütörtök

#754 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 14:42

Mai napi revelációm (igazából tegnap esti, valahogy tíz óra után jön meg az ihlet :)): lasagne (szerû képzõdmény) megmaradt kolbásztöltelékbõl :D Szigorúan a "Mi van itthon?" elv betartásával :)

#755 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 18:52

Ha én most a mi van itthon (albi) elv szerint vacsoráznék, akkor szerintem párolt káposztát ennék (romlott? :D ) máj(k)rémmel, baracklekvárral és egy kissöö... tojás? :rolleyes:

#756 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 18:56

jól hangzik :yeah: halkonzerv sajttal és csokismûzlivel! meg hecsedli lekvár

#757 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 24. - 23:45

Hali! 15 fõre hány kiló krumpli,hány tojás kell cicege/bere/tócsni/krumpliprósza készítéséhez? Ennyi embernek még sose csináltam.

#758 gyöngyi

gyöngyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 49 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 8:11

A,,100 legjobb falusi étel"-ben ez a recept áll 4 személyre:H.v:4 nagyobb szem krumpli,4e.k.liszt,tej,só,1dl.tejföl,olaj a sütéshez. A megtisztított krumplit finomra reszeljük,majd összedokgozzuk a liszttel,tejföllel,kevés sóval,és annyi tejjel,hogy a palacsintatésztánál jóval sûrûbb legyen.Felhevitjük az olajat,és a sûrû masszából mártásos kanállal szedünk bele. A kanállal ellapitjuk,és szép sárgárs sütjük. Ez a recept szerintem jóval gazdaságosabb,mint a tojásos,csak4xennyi hozzávaló kell.

#759 Zebu

Zebu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 356 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 25. - 11:07

A,,100 legjobb falusi étel"-ben ez a recept áll 4 személyre:H.v:4 nagyobb szem krumpli,4e.k.liszt,tej,só,1dl.tejföl,olaj a sütéshez.
A megtisztított krumplit finomra reszeljük,majd összedokgozzuk a liszttel,tejföllel,kevés sóval,és annyi tejjel,hogy a palacsintatésztánál jóval sûrûbb legyen.Felhevitjük az olajat,és a sûrû masszából mártásos kanállal szedünk bele. A kanállal ellapitjuk,és szép sárgárs sütjük.
Ez a recept szerintem jóval gazdaságosabb,mint a tojásos,csak4xennyi hozzávaló kell.

Köszi szépen!

#760 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 26. - 12:30

mifelénk cicedli a neve :) (Mármint nem Dunakeszin, hanem Szombathelyen, ahol születtem)