Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kis színesek

• Please log in to reply
5186 válasz a témához

#721 Haflingi

Haflingi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 717 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 15. - 23:33

Ja: és gartulálok! Tök jók a képek!

#722 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 16. - 6:50

Köszi! Posted Image A kiegészítést is, meg a dícséretet. :D Cav

#723 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 16. - 7:46

idézet:
Eredeti szerzõ: piaffe: Szerintem ahol Ti mentetek, az nem is volt olyan meredek! Posted Image [/QUOTE]Naná, hogy nem a leg leg legmeredekebb felé mentünk! Nem mindenki olyan bolond, mint Ti! Hihi, ez nem is rossz, Bolond Idegen. Végre megvan a vezetékneve is. :D :D Hogy én ezért mit fogok kapni? :( Ferenc

#724 Hajnalcsillag

Hajnalcsillag

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 16. - 13:35

Má' megint csak egy kicsi...Két lány most kezdett el tanulgatni lovagolni, meg egyáltalán azt, hogy hol az eleje meg ilyesmi.Múlt héten indultak szerszámokkal meg mindennel, hogy megtisztogassák a pacát, erre szemberohant velük a kb. egy hónapos kiscsikesz... Szelíden rúgott néhányat a levegõbe, pörgött forgott, aztán visszarohant a mamához... :D Csajok majdnem padlót fogtak :D yo volt...aztán mikor végeztek fogtam Vilcsit visszavittem és a patamosás címû történetnél szétugrott a csõ és beterített engem, úgy néztem ki mint aki bepisilt... Posted Image

#725 sheriff

sheriff

Egyszerû fórumtag, semmi extra

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 17. - 14:51

idézet:
Eredeti szerzõ: Ferenc:Szánkózni voltam[/QUOTE]Ezekért az írásokért nyitottuk annak idején ezt a topicot. Képzeljétek milyen lenne ez a beszámoló, ha nem csak a fekete betûket látnánk a fehér háttéren, hanem valóban színes lenne. Fényképekkel, video klippekkel. Vigyétek már inne ezt a bilit! Büdös!

#726 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 17. - 16:35

Úgy érted, hogy milyen színû lenne a beszámoló, ha az egyik kezemben fényképezõgéppel, a másikban kamerával, a fogaim között a szárral csinálom végig? Nagyon nagyon fekete!

#727 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 17. - 16:50

idézet:
Eredeti szerzõ: Ferenc:Úgy érted, hogy milyen színû lenne a beszámoló, ha az egyik kezemben fényképezõgéppel, a másikban kamerával, a fogaim között a szárral csinálom végig? Nagyon nagyon fekete![/QUOTE]Na nehogy azt mondd, hogy nem menne neked! Hát tatteros vagy te?

#728 Ferenc

Ferenc

Vágtabetolós

• Fórumtag
  • 866 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 18. - 7:55

Hmmmmmm!Végül is igazad van, Sheriff! Most, hogy jobban utána gondoltam, meggyõztél. Gyakorolni fogok. Tudsz kamerát kölcsön adni?Ferenc

#729 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 19. - 12:13

idézet:
Eredeti szerzõ: Haflingi:Ja: és gartulálok! Tök jók a képek! [/QUOTE]A képek nem rosszak, de érdekes ahogy Edina alatt a ló tök ki van fordulva. tongue.gif Úgy halottam szokásukhoz híven most is nyertek. Nem? Hát ezen a képen nem igazán a helyezésükhöz méltó mozdulatot látunk... :D

#730 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 19. - 12:19

idézet:
Eredeti szerzõ: Kátya:A föld energiakészletei kb 40 50 évre elegendõek még, és aztán volt nincs. Akkor vagyonokért lehet majd értékesíteni minden papírnemût, ami éghetõ. [/QUOTE]Elnézést a kései reagálásért, nem volt netem.Ki mondta, hogy kinyomtattam? Én arról beszélek, hogy el van mentve! tongue.gif :D (Kinyomatni meg mást is tudok. Sõt, a papír szerintem üresen is el tud égni, nem feltétlenül kell hozzá tinta. Posted Image )
idézet:
Eredeti szerzõ: Kátya:Röviden és velõsen, vagy kedvesen és hízelegve? [/QUOTE]Mind1, csak mondjad már! Viszket a tenyerem. :D

#731 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 19. - 16:20

idézet:
No Kátya, mennyit ér meg Neked, hogy ne közöljem újból nyilvánosan a fórumon? [/QUOTE]Piaffe:"Nem kapsz két nagy pofont, hogyha..." ...szépen okosan elrakod, vagy netalán letörlöd azt a vackot :D . Idézet a Macskafogó c. mesefilmbõl (alapmû :D ). Ez volt az agresszív változat! :mad: Ha publikálod, felbérelek egy sötét alakot, hogy lopja el csodacsikódat, és cserélje ki egy hasonló fekete herélt patással. Posted Image És ezt nyugodtan veheted fenyegetésnek!! -> Hopp...még egy idézet a Macskafogóból :D .Avagy... Sóskúton lecsüccsenünk egy büfésátorba, és megbeszéljük a megvesztegetési díj törlesztõrészleteit valami jéghideg itóka mellett!!! Posted Image ÜdvUI: A választás joga engem illet. Neked meg BTJ. Ahogy volt ofõm mondotta volt: BeleTörõdési Jogkör Posted Image Ja mellesleg mennyit ér meg Neked, hogy a harmadikat válasszam? :D [ 19 Július 2002, 16:24: Az üzenetet átszerkesztette: Kátya ]

#732 skopi

skopi

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 19. - 17:32

Üdv mindenkinek!Ha nem veszitek rossznéven de ide is bemásoltam az ismerkedés topikba írtakat mert van egy pár jó kép amit talán érdemes megnézni.A két ló: Zengõ és Szikra,ja meg a lányaim no meg én:[url="http://"http://kep.tar.hu/skopi/index.phtml?aid=27527687"]http://kep.tar.hu/skopi/index.phtml?aid=27527687[/url] Sziasztok!Ritkán vagyok itt,de ha tudok idõt szakítani rá mindig benézek a lovas oldalakra,köztük ide is.Öt éve lovazom,de saját lovam csak 1 éve van.Sajnos nem tehettem meg hogy lovat tartsak.Nem bértartásban vannak, én gondoskodom róluk. Most intézem az állattartással kapcsolatos teendõket,mert szeretném a saját tanyámon elhelyezni õket.Hát mit mondjak ez nem is olyan egyszerû!Ha a stílusomra kiváncsiak vagytok csak is a magyar csikós. :)Gyermekkoromban falun nõttem fel és a nagyapámnak is voltak lovai.Innen a lószeretet.Sajnos az élet úgy hozta hogy csaak késõbb kezdtem lovagolni.Nézzétek meg a képeket amin a lányaimmal lovaglok:[url="http://"http://kep.tar.hu/skopi/index.phtml?aid=27527687"]http://kep.tar.hu/skopi/index.phtml?aid=27527687[/url]

#733 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 19. - 18:11

Üdv skopi!Mé' tartott ilyen sokáig, amíg regisztráltál, vagy hozzászóltál a fórumon, /hoz?

#734 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 16:51

Na hali!Ide is már jó régen csipogtatok! Ellustultatok? Lovizás Ma kilenckor szaladt értem Bazs és Apple hajukat lobogtatva, hogy ki akarnak engem vinni lovagolni. Nagyon örültem ennek, hisz az ilyen ritka pillanat. ;) Megérkeztünk... Idõt nem tudok mondani, nincs órám, idõérzékem meg végképp nincs. Összeszedtük Apple-lel Carment, dinnyével. De rájöttem, hogy Carmen vmiért mindig menekül Apple elõl tongue.gif Addig Bazs vhonnan elõvarázsolta Tököt meg Sárgát, nagyon elbújtak elõlünk, biztos egy boxban vagy állásban lapultak...Aztán pancsi-pancsi volt. Megszáradtunk szépen lassan, és felnyergeltünk. (Titokban elõre fogadtunk Apple-lel, hogy Bazs alámrakja-e a westernnyerget, én azt mondtam, hogy úgysem). Sárgát felnyergelte Bazs gyorsan, mert õ hamar megszáradt. Aztán "hozzámvágta" Tök nyergét, és feldobtam rá... aztán jött hozta a kék-fehér fonott-szõtt alátétet... Carmenre tette, gyanús volt. És felrakta a westernnyerget. Kezdtem örülni... de aztán mégse... mert lehet hogy Apple ül Carmenre. Aztán jön Bazs, mondja, hogy állítsunk kengyelt, vagyis Apple állítson, mert azt a westernnyerget nem értettem, hogy hogy mûködik, csak álltam elõtte bambán, mint KisTehén az újkaput. Aztán Bazs benyomorgatta a csatot a második lyukba. Aztán LÓRA!Elindultunk. Áttipliztünk az úton, majd ügettünk egyet. Sajnos hosszú volt a kengyel én meg bénácska vagyok és nem tudtam hogy kell azon állítani, úgyhogy Bazst lerángattam szép szóval Sárgáról, és miközben beállította az !UTOLSÓ! lyukba a kengyelt leoszott egy-két pofont Carmennek és Sárgának. Utána érdekes módon meg tudtak állni rendesen...Köszi Bazs, megmentettél, jobb rövidebb kengyellel menni. De nem értettem, hisz 170 cm körül vagyok... olyan rövid nem lehet a lábam. És csak úgy lobogok a lovon, mert a kengyel mindig hosszú... megkínzom magam, és megnyújtom magam... :rolleyes: Nyomtunk még egy vágtát, Carmen tiszta ideg volt. Mennénk be az erdõbe... erre motornyomok vannak a földön, majd meghalljuk a motorok hangját is... hát nem akartunk motorosokkal szembetalálkozni, úgyhogy jöttünk el onnan. No de közeledtek a motorosok, és be voltak szarva a lovak, majdhogynem helyben vágtáztunk. Aztán olyan távolra sikerült kerülnünk, hogy már nem volt zavaró a motorzúgás... ott egy kicsit megnyugodtunk. Nyomtunk még egy vágtát. Carmen leállt Tökkel versenyezni. Apple a búzatábla közepén, mi az úton mentünk. Bazs már nem tudta fogni Sárgát, úgyhogy elengedte, és az meg olyan sebes vágtába kezdett, hogy tényleg lobogtunk. Aztán lejtett az út, és én nagyon féltem, mert gyûlölök lefelé vágtázni. Meg tudjátok... van a kisgyerek is, amikor a lejtõn szalad lefelé, és nem tudja olyan gyorsan pakolni a lábait és pofáraesik... ettõl féltem én is, hogy eltaknyolunk... De nem lett semmi baj szerencsére...Aztán már csak léptettünk hazáig... vagyis léptettünk volna, ha bírunk a lovakkal... Kisköröztünk párat, meg játszottunk a szájukkal, aztán megnyugodtak. Carmen még ügetett néha, ha nem õ volt az elsõ, de utána megállt.Hazaértünk, lepancsoltuk a lovakat, majd bevittük õket a karámba. Bepanírozták magukat szokás szerint. Elpakoltuk a nyergeket, zablát mostunk, majd a kantárokat is elraktuk. Nagyon jól éreztem magam megint. Hihetetlen szabadságérzésem támadt mindig, amikor egy ilyen lazát vágtáztunk. Kár, hogy a mi lovaink nem ilyenek. Jó volt a westernnyereg is! Apple! Jövök egy csomag franciadrazséval! ;) Köszönöm Bazs! :D Posted Image Posted Image

#735 Bazs

Bazs

Vérnyúl

• Fórumtag
  • 673 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 17:23

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:Mennénk be az erdõbe... erre motornyomok vannak a földön, majd meghalljuk a motorok hangját is... hát nem akartunk motorosokkal szembetalálkozni, úgyhogy jöttünk el onnan.[/QUOTE]Sajnos elkésett az ötlet, de ha elõbb jut eszembe, akkor egyszerûen csak kifeszítem a lasszót két fa közé abban a kanyarban.. legközelebb gondolják meg, hol krosszoznak. Posted Image B

#736 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 17:33

Hát igen, ha lepattansz és szaladsz a lasszóval, és mire kikötöd, addigra mennek még két kört, úgyhogy jobban jártunk, hogy eljöttünk Posted Image Meg a három lovat meg kellett nyugtatni, mert tényleg be voltak fosva :eek: De hát nem szóltak, hogy ott lesznek, úgyhogy bekaphatják a kislábujjunkat! tongue.gif :mad:

#737 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 17:52

"Kiegészítés" Zsubaba, jót írtál, meg vagyol dícsérve. Nomeg azért is, mert átvállaltad a kisszínes megírását :D Viszont nem bírom ki egy-két kiegészítés nélkül, mert hiszen ahány lovas, annyi élmény, ugye. (Húdenagyonbölcsetírtamidevazz)Szóval, olyan fél 11 irányába tudtunk elindulni, de már rögötn az elején feltûnt nekem, hogy Carment nagyon irritálja Tök, ha a látómezejébe, neadjisten mellé kerül. Egyfolytában felvágta a fejét, Zsu aligalig bírt vele. Mivel hogy Tökrõl van szó, ígyhát olyan 3-4 métert nagyrészt lemaradtam, és ha Tök (vagy én) úgy döntött, hogy most már ideje felzárkózni (és mivel én nagyon jószívû, és jóhiszemû vagyok, mindezt úgy könyvelem el Tök részérõl, hogy csakazért maradt mindig le, hogy aztán jó néhány métert ügethessünk :D ), szóval, a lényeg az, hogy ha Tök ügetett, Carmen azonnal megindult, hogy nehogy valami véletlen folytán egymás mellé kerüljünk Zsubabával. Arról meg, hogy Bazs mellet, az élen menjek, szó sem lehetett. Carmen utolsóként? Áh Posted Image Elsõ vágtánál nem nagyon élveztem a dolgot, mert valami miatt állandóan csúsztam baloldalra, pedig a kengyelt is megnéztem, hogy egyformák-é, és azok voltak, szóval, nem igazán értettem, miért van ez. De erre még most sem jöttem rá, ígyhát mindegy is.Volt egy-két olyan rész, ahol le volt rakva szemét, óriási zsákok (lévén, hogy mostanában készülnek szinte az egész területet beépíteni, úgyhogy mindenhol teherautók, építkezések, szemetek... grrrr. ez kezd olyan lenni, mint a Balaton: mire az ember olyan helyre ér, ahol zavartalanul úszhat, anélkül, hogy leérne a térde, már el is megy a kedve az egésztõl. Na, kb. ez kezd kialakulni nálunk is. Egy év múlva már alig lehet lovagolni a környéken... :mad: ), és a lovak -illetve Sárga és Carmen- ijedeztek, és azon nevettünk, hogy Tök csak megy, tekintetét sem pazarolja holmi lóevõ, lókínzó, csörgõ-zörgõ-zizegõ zsákokra. Egyszer azért egy szemétdombocskát megnézett, de gyanítom, ezt is csakazért, mert nem tetszett neki a színösszetétel, és szó sem volt arról, hogy tartana tõle, vagy ilyesmi :D Na, elérkeztünk utolsó vágtaszakaszunkhoz. Errõl azt kell tudni, hogy Zsubaba és Carmen kicsit eltájolódtak, mert ahelyett, hogy egyenesen mentek volna, letértek balra, de ezt a hibát gyorsan kijavították. Persze Töknek is követni kellett õket, azzal a "parányi" különbséggel, hogy a "tévútról" nem tért vissza az eredetire, hanem nyílegyenesen bele a gabonába. Illetve csak a learatott gabonába. De ekkor õ már szépen vágtázott, és amint észrevette, hogy Carment idegesíti, amiért olyan 5 cm-vel elõbbre kerültünk, mint õnagysága, mégjobban belehúzott. Aztán visszatereltem az útra, csak sajnos úgy jött ki a lépés, hogy pont egy kisebb árkot ugrottunk. Pontosabban ugrottunk VOLNA, de mivel Tökrõl van szó, szépen beleléptünk. Megijedtem, mert ha rosszul lép (?! inkább belevágtázik), akkor az csak a kisebbik gond, hogy elvágódunk, de a lába is lesérülhet. Na, akkor Carmen jól összenyomorgatta a lábamat, így próbált minket leszorítani, ami sikerült is, így aztán Tök újra belevetette magát a gabonába. De ekkor már láttam, hogy Bazs nem próbálja megállítani Sárgát, hanem inkább elengedni, abban a reményben, hogy legalább hazáig megállunk. Aztán hogy-hogynem, a Carmen-Sárga páros lehagyott minket -hiába, Sárga tempóját még a versenyszellemû Tök sem bírta-, így hiábavaló volt az a próbálkozásom, hogy legalább lassúvágtára vegyem fel Tökurat (aki már nem elsõízben kiérdemli a Speedy Gonzales nevet), hogy legalább a kengyelbõl kiesett lábamat vissza tudjam tenni, 1% esélyet adva annak, hogy a lovon maradok. Lábam nem került vissza a helyére, de azért fennmaradtam.Innentõl kezdve már csak azon paráztam, hogy a nem belátható zöldgabonában nehogy legyen egy kis árok, illetve hogy Tök ne ijedjen meg, mert ha félreugrik, hatalmasat estem volna... Amit ugye nem árt elkerülni.Nagy nehezen, illetve gyorsan megközelítettük az akkor már lassú vágtában "toporgó" Sárgáékat, és amikor már biztos voltam benne, hogy az elejtett JIIIIIIHHHHHÁÁÁÁÁÁÁÁ-mat nem értik halálsikolynak, elkurjantottam magam. De úgy istenesen. Jóvolt, na.Ezután már csak ügettünk, de akkor is azét, mert Carmen Tökkel versenyzett...Szóval, ahhoz képest, hogy nem tudtuk eredeti úticélunkat elérni (nevezetesen a Bika hegyet), nagyon jó terepet mentünk.Bazs, remélem, lesz még ilyen. Nopersze a gabonában való ereszdelahajam-vágtát kihagynám, felcserélve egy úföldúton való vágtára. Posted Image Hát, ez volt a mai kisszínes "kiegészítése".Zsu: megszívtad, mert a franciadrazsénak sajnos nem tudok ellenállni. :D Na, be is fejezem, mert a végén még eszembejut ezer más kiegészítés, és akkor nem hiszem, hogy vége lenne ennek a hozzászólásnak. Meg hát a fórum kiterjedése is korlátozott :D Üdv: Apple [ 28 Július 2002, 17:58: Az üzenetet átszerkesztette: Apple ]

#738 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 18:03

Észre sem vettem, hogy a seggünkben voltál Tökkel, és Carmen összenymott! :confused: Aztán meg én is kengyel nélkül voltam, és hát westernnyeregnek nincs térdtámasza, szal ott könnyebb kiborulni Posted Image Kapaszkodtam mint egy huje a szarvba! :D Remélem én is, hogy lesz még ilyen, de akkor érjük is el uticélunkat, mert akkor nem leszek kibékülva a motorosokkal! :mad:

#739 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 18:05

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:Észre sem vettem, hogy a seggünkben voltál Tökkel, és Carmen összenymott! :confused: [/QUOTE]OFF OnHát, ha nagyonnagyon szépen kérsz, megmutatom a horzsolást :D OFF OFF

#740 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 18:54

idézet:
Eredeti szerzõ: Apple:(...) elkurjantottam magam. De úgy istenesen.[/QUOTE]Az köll. Fontos. Anélkül nem vágta a vágta. Posted Image

#741 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 19:00

Én is sikítottam volna, de azzal voltam elfoglalva, hogy kapaszkodok :D amúgy meg mondtam, Apple, hogy gyakoroljuk a YEEEHAAAWWWW-t! ;)

#742 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 19:05

Zsubéby, ahogy én ismerlek téged, nemhogy egy Yeeeeeahhhhwwwww-t, de egy kötõszót nem ejtesz ki a szádon lovaglások alkalmával. tongue.gif

#743 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 19:18

idézet:
Eredeti szerzõ: Porfelhõ:Zsubéby, ahogy én ismerlek téged, nemhogy egy Yeeeeeahhhhwwwww-t, de egy kötõszót nem ejtesz ki a szádon lovaglások alkalmával. tongue.gif [/QUOTE]:D :D :D Ott a pont! Posted Image Zsu: hát jólvan, de ha rajtad múlik, nem visongunk! Egyrészt mert a kapaszkodással voltál elfoglalva, másrészt meg azt mondtad, hogy ha eccerre sikítunk, akkor azt úg tesszük, hogy "egymásra nézünk, és jelt adunk". de hát hogy a fenébe tudtunk volna "egymásra nézni", ha legalább 20 méterrel elõttünk voltatok mind a 4-en? hm? tongue.gif Mindegy, majd legközelebb. Posted Image

#744 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 19:46

Porfelhõ: Csak a ti tiszteletetekre nem beszélek sokat (a tiédre meg Bazséra), hisz múltkor is mondtátok, hogy ne beszéljek már annyit! tongue.gif Apple: én nem tehetek róla, hogy lemaradtál! tongue.gif Posted Image de majd legközelebb! elsõ dolgom az lesz.. vágta elején sikítani fogok! Posted Image Posted Image

#745 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 19:52

Én meg most sikítok, minthogy cca 25-35 perc múlva már a lovam hátán ülök, eltûztem, JJJJJÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍHHHHHHHAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

#746 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 28. - 20:03

hátderossz neked...jihá... :(

#747 piaffe

piaffe

Az elengedett

• Fórumtag
  • 3.446 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 29. - 13:42

No no no Kátya!Mit Te képzelni magadról csikót csodát lopni el tõlem?? Majd adni én Neked!! (Nem a csikót, hanem olyat, amit nem szeretnél.)Nos akkor majd Sóskúton részleteket megbeszélni!

#748 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 július 29. - 21:56

Já já spori, majd megbeszélni!Felismersz a paci.hu-s polómról, és a pipacspiros arcomról. 1 hétig off voltam nomád kenutábor okán, de rézbõr helyett valami szörnyû cikláment öltöttem magamra, ami remélem hamarosan mégis bebarnul. De indián nevem azért lett! Gyöngyözõ homokszem és Sápadt arc a ZAJOS PATAK nevet választották nekem Posted Image . Meg vagyok vele elégedve Posted Image .A kenuzás örömét csak a lóhiány árnyékolta be, pedig sasszemekkel kerestem a parton lovasokat. De semmi :( . Hát hiába, egy szenvedélyt nem lehet levedleni.

#749 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 1. - 12:43

Kis színes: [url="http://"http://www.korridor.hu/cikk.php?cikk=100000037534"]Mûlábas ló[/url] Posted Image

#750 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 2. - 21:09

Ugrás Porfelhõvel Ma, kint a patakparton... lovagolunk... jött P. György. a lovak gazdija. Megmutatta Porfelhõ csikóját egy jóembernek. Fogadtak. Miben?Hogy Porfelhõ átmegy-e a patakon...Gyuri bá', a fõnök, szalasztotta Dodót, hogy huppanjon fel Porfelhõre, és menjenek át. Dodó nem hagyta magát..."No, Zsuzsi! Akkor menj te!""oké..."És hõsiesen felültem, és a legalább 60fokos lejtõn lementünk, majd átugrottuk a patakot és felmásztunk. A csikónk tiszta ideg volt, mert most mit csináljon, nyihogott, hívta az anyját, szinte ide-oda rohangált a parton.Visszamentünk. Lefelé választottam egy lankásabb helyet. Megyünk le, de ott szélesebb volt a patak. Átugorjuk.Átugornánk. De nagyon széles. Hassal bele a vízbe. Minden vizes és saras lett. Nem baj.Megkapaszkodtam a sörényében. Beállítottam a ritkító fokozatot, és megkerestem az egyensúlyomat.Még egy ugrás és kint vagyunk. Felmászunk. Puszi a csikónak, itt vagyunk. Dicséret. Puszi Porfelhõnek. Kaja tovább. Posted Image Posted Image

#751 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 2. - 21:37

Porfelhõnek: vágtáztunk, és versenyeztünk (Dini-Milli), és sikítottam, hogy JIHÁÁÁ! tongue.gif :D Posted Image

#752 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 5. - 12:07

Újra közöttetek!Hazaértem a táborból, mostmár ráérek, és rögvest az jutott eszembe, hogy hogyan s miként lehetne eljutnom Silveradoba.Be kell jelentkezni vagy csak kopogjak? Ha két napra megyek tudok hol alukálni?Ezen a hétvégén pl. ráérek, szívesen lovacskáznék. Hóttamatõréledbenmaradósparázós lovaglás tudással is lehet menni, vagy ne röhögtessem ki magam? :D Kérem az illetékes elvtárst válaszadásra. Posted Image Köszönettel: én

#753 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 6. - 16:38

Lovaglás A mai napot olyan 4 fõ fejezetre tudnám osztani. Elsõ fejezet: nyergelés Múltkor-régen mondtam Bazsnak, hogy nyugiban adjon nekem dolgot, hogy csináljam. Mondta, hogy oké, meglesz, csak majd gyõzzek levetgõt venni.Ma a kezembe nyomott egy izzasztót és egy angol nyerget.Csak ennyit szólt: - Tök.Oké... Feldobom Tökre a cuccot...- Hát... az izzasztót külön kéne, nem?Jó, levettem. Feltettem az izzasztót, feltettem a nyerget, megigazítottam.Kérdeztem: - Befûzzem?- Igen, mindent.Elkezdtem belfûzni fent, majd áthúztam a hevedert.- És alul?Ja tényleg... ott is befûztem... hogy mennyi (nem kívánt törlendõ) dolog van egy nyergen... Másik oldalon is befûztem mindent, majd kérdõen ránéztem.- Jó.Elment.Hozta a western nyerget, Carmenre. Feltettem az alátétet, ami jobban hasonlít egy rongyszõnyegre, olyanra amin a kutyám szokott feküdni, mint egy alátétre, kivéve, hogy kisebb és bõrös a két széle. De szerintem nagyon mutatós darab. Bazs a kezembe nyomta a nyerget, amit alig tudtam valahogy megfogni. Néztem... Lóg le róla minden, hát ezt hogy dobom fel???- Dobd csak fel lendületbõl.Izé... feldobtam, csak a két heveder leesett a földre, de nem tudtam, hogy az nincs befûzve.Átmentünk a jobb oldalra, majd Bazs magyarázta mit hogy kell.Elsõ hevedert, majd a hátsót. Visszamentünk a bal oldalra. Szügyelõ bekapcs, majd elsõ heveder, hátsó heveder. Ezzel nem volt sok gond, mert már kifigyeltem hogy csinálja... Posted Image A hátsó hevedernek volt ilyen kis farkincája, azt be kellett dugni a szügyelõbe, majd vissza az elsõ hevederbe, és bedugni magába.... kicsit bonyolult volt, de kaptam segítséget...Bazs beállította a jobb kengyelt, én meg a balt valahogy... majdnem jó is volt...Szóval bénáztam egy sort tongue.gif Aztán lóra szálltunk. Neduddki Tökre, én Carmenre. Apple még nem volt ott, késõbb jött. Második fejezet: Carmen Szóval felültem Carmenre és elmentünk körre. Bazs csinált nekünk folyósót és abban ökörködtünk lépésben. Egész jól fordult Carmen, úgy hogy a szárral csak érintetten a nyakát, csak a zöld-fehér rúd nem tetszett neki. Aztán ügettünk, meg járóiskoláztunk, meg félpályáztunk, meg átlóváltás és átváltásoztunk. A végén pedig vágtáztunk egy sort. Sikerült egész röviden vágtázni Carmennel. Posted Image Majd vágtáztunk bal kézre is, de az nem olyan jó, mert Carmen jobblábas és nem ugrik be sokszor bal lábra. Úgyhogy párszor megpróbáltam, de nem sikerült. Aztán valahogy azt vettem észre, hogy jó lábra vágtázunk. Azt hiszem visszaesett, és abból sikerült úgy beugratnom, hogy jól menjen, nem tudom.Aztán sétálgattunk, és Bazs elszaladt Apple-ért a HÉV megállóba. Harmadik fejezet: Tök Leszálltunk a lovakról. Apple felült Carmenre, én meg Tökre. Tök tök furcsa volt, fõleg Carmen után... Tököt tökre kellett hajtani, meg tökre nem akart fordulni, úgyhogy rövidebb szárat fogtam. Úgy már jobb volt.Vágtáztunk 2-3 kört Tökkel, és majdnem pofira esett, mert egy kicsit megnyomtam, hogy tempósabban menjen és valahogy összerúgta a lábait... vagymi...Aztán leléptettük, megmostuk õket. Negyedik fejezet: Carmen - szõrén Apple kérte, vagy Bazs ajánlotta fel, nem tudom már, hogy üljön szõrén Carmenen. Erre én (utólag most bunkónak érzem magam ezért a beszólásért, bocsánat) el kezdtem "sikítozni", hogy õ miért? és én miért nem? Bazs meg mondta, hogy én is persze, ha akarok.Carmen megszáradt úgy-ahogy, Apple pedig felült rá. Körkarámba mentek és sétálgattak. Késõbb Apple szólt, hogy ha akarok menjek, üljek fel - közben Carmen szinte teljesen megszáradt.Persze, hogy szaladtam és felugrottam rá... én ne szaladtam volna? ;) Egy kicsit megengedte Bazs, hogy ügessek, meg vágtázzak kicsit vele. Hát nem mondom nagyon jó érzés volt azon a nagyon rohanós lovon szõrén vágtázni, meg ügetni is. Igaz, amikor felvettem ügetésbe, akkor majdnem leborultam róla, de nagyon jól esett. Aztán Apple-nek mondtam, hogy üljön fel mögémMegkérdezte Bazstól, hogy elbír-e... persze...Bazs feldobta és ketten lépegettünk rajta egy kicsit... nagyon jó érzés voltNagyon kényelmes, és széles háta van Carmennek! :D Köszönöm Bazs ezt a szép napot megint! És örülök, hogy együtt lovagolhattam megint Apple-lel és együtt lovagolhattam Neduddkival. Posted Image Bazs: súgok egy titkot, jó? ÜBERJÓ LOVAID VANNAK!!! Posted Image Posted Image

#754 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 6. - 19:54

idézet:
Eredeti szerzõ: Zsubaba:[ Bazs: súgok egy titkot, jó? ÜBERJÓ LOVAID VANNAK!!! Posted Image Posted Image [/QUOTE]Kikérem magamnak, meg bazs nevében is: ez _nem_titok_! :D :D amúgy az én beszámolóm a vadnyugatiba sikeredett.

#755 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 8. - 0:05

Most már tudok élménybeszámolót írni a Magyar ló ünnepérõl, képekkel tongue.gif . A többi kép a [url="http://"http://zssuuu.fw.hu"]honlapomon[/url] található.Szombaton délután érkeztem meg a lovakhoz. Éppen azt hiszem Kassai ment le a pályáról. Utána Mátyáskirály jött a [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/04.jpg"]Fekete sereg[/url]gel. Volt [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/11.jpg"]huszár[/url] bemutató, ágyulövéssel. Volt fajtabemutató az ügetõtõl a [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/16.jpg"]huculig[/url], fogatolási bemutató, csikósok, puszta ötös [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/21.jpg"]nagylóval[/url] és [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/25.jpg"]pónival[/url]. A melegítõpályán láttam [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/31.jpg"]fjordot[/url], [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/34.jpg"]haflingit[/url]. [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/45.jpg"]Vadnyugati kaszkadõr[/url] bemutató, [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/48.jpg"]Pas de deux[/url] Dániából jött lippekkel. Aztán jött a lipicai tüzijáték Szlovéniából. Elõször "csak" [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/51.jpg"]quadrille[/url], aztán az egyik ember egy díjlovas bemutatót csinált, és végül magasiskola: [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/52.jpg"]1[/url], [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/52.jpg"]2[/url], [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/54.jpg"]3[/url]. A fináléban fél-1 méterre vágtázott el elöttem a puszta [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/55.jpg"]ötös[/url] és [url="http://"http://www.freeweb.hu/zssuuu/56.jpg"]tizenkettes[/url]. Persze nem ilyenkor csináltam a lépeket, mert az államat kellett a földrõl felszedni az 5 vagy 12 gyönyörû, vágtázó ló láttán tongue.gif

#756 Szertelen

Szertelen

Új vendég

• Fórumtag
  • 28 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 8. - 12:47

Üdv Mindenkinek!Végre akadt egy kis idõm, hogy megosszam Veletek a hétvégi élményemet és kerekítsek belõle egy valódi kis színes beszámolót.Vasárnap reggel olyan 7 óra tájban nekiálltunk megpucorgászni a lovakat és elterveztük a laza lovaglós nap útvonalát. Felnyergeltünk, azután nekivágtunk a messzeségnek. Vagyishogy nekivágtunk volna, ha Rege csikóm nem dob egy hátast drága anyukája mellett. Történt ugyanis, hogy jól kikötöztem anyukájához, amíg keresztülmegyünk a falun. De a kis csikaj nem tudta elviselni a búcsúsok sátrainak látványát és minden nyugtatás ellenére elfeküdt. Határozottan nekiállt sztrájkolni.Hosszas gyõzködések árán végre feltápászkodott és folytathattuk utunkat. Kiértünk az erdõbe, ahol szabdjára engedtük a két csikót, mi meg lépésben bandukoltunk és beszélgettünk. Balról hirtelen megzörrent a bokor és kirepült belõle egy...............egy bagoly. Körözött a lovak között, meg a fejünknél, mire végre eldöntötte, merre is kíván továbbrepülni. Pacijaink rezzenéstelen arccal figyelték eme nagydarab szárnyas állat mûveleteit, de a csikók megijedtek és felzárkóztak anyukáik mögé. Kb. 2 percig tartott náluk ez a hatás. Addig tudtak viselkedni, úton szépen menni, anyu után jönni. Persze ez hamar elmúlt és kezdték elölrõl az erdõben való rohangászást. 10 óra tájban elértük célunkat egyik ismerõsünk tanyáján. A reggelihez már késõ volt, az ebéd még korainak ígérkezett, de vendégül lettünk látva 1 isteni gulyás erejéig.Jól laktunk, beszélgettünk, dél körül sikerült elszakadni onnan, s hazafelé indultunk. Mivel eléggé erdõszéli helyen voltunk, nem vettük észre, mit is készít számunkra a természet. Nekivágtunk hát a hazafelé vezetõ útnak. Egy rétre érvén megpillantottuk a hatalmas felhõket, melyek kiadós esõt ígértek. Visszafordulni már nem volt értelme, mentünk hát elõre, és igencsak szaporáztuk a lépteinket, vagyis inkább úgy mondanám, hogy lovaink lépteit :D Úgy 3 km-re tudtam, hogy van 1 repülõtér és annak a szélében van 1 juhhodály. Oda igyekeztünk, de feleúton elkezdett esni az esõ. Mire odaértünk teljesen mindegy volt, hogy van-e tetõ a fejünk felett vagy nincs. Azért mégiscsak beálltunk a menedékbe, lenyergeltünk és száraz szalmával áttörölgettük a lovainkat egészen addig, míg meg nem száradtak. Ezenközben CSAK esett az esõ. Ezek után viszont ömlött. Ezt azonban már nem bírta az eléggé kis lejtésszöggel megáldott építmény és ahány cserép volt rajta, mindegyik mellett folyt be a víz. Mit volt mit tenni, ismét áttörölgettük a lovainkat, akik békésen álldogáltak. Olyannyira békésen, hogy nyugodtan betakarhattuk õket szalmával, az sem zavarta meg a nyugalmukat. Bezzeg máskor... Mindez nem volt elég. Az addig keleties szél hirtelen nyugatiasra fordult és egyfolytában befelé fújta az esõvizet. FEladtuk hát a természet erõivel folytatott küzdelmünket. A csikók érdekében annyit tudtunk tenni, hogy a szárazra törölgetés után lefektettük õket a száraz szalmába és szépen betakargattuk õnagyságukat. Éppenhogycsak nem meséltünk nekik valamilyen mesét a nagy lovacsos mesekönyvbõl, amit lógyerekeknek írtak. A két csikó békésen feküdt, majd lassan ölünkbe hajtották fejüket és álomba szenderültek (vagy legalábbis úgy csináltak). Ez a pillanatkép 2 órásra sikeredett. Még esett, de már hallottuk az esõ végét jelzõ madárcsicsergést. Készülõdtünk hát utunk folytatásához. Szalmamentesítettük a pacikat, nyergeltünk és lassan, komótosan folytattuk a dolgot ott, ahol abbahagytuk. Nem siettünk. Útközben megnéztük a süldõket (8db-ot) a szórón, amint szemes takarmányt falatoztak, farkasszemet néztünk egy rókával és a frászt hoztuk egy szarvastehénre meg a borjára. ;) Már erõsen elmúlt négy óra, mire hazaértünk a délelõttre tervezett laza lovaglásból Posted Image A lovacsokat kiraktuk a karámba, csikóik fáradhatatlanul rótták az örömköröket. Rege csikóm megint alakított egy jót. Anyukája a karám másik végébe igyekezett a szénakupac felé, õ meg ottmaradt még velem és élvezte, hogy simizem a nyakát. Egyszercsak feleszmélt, hogy anyuja már messze jár tõle. Bekapcsolt a legnagyobb sebességfokozatába, nyakába vette a lábait és irány anyuci felé. Közben Fecske megérkezett a szénához, Rege sebességét nem csökkentve száguldott és anyukája két hátsó lába között landolt Posted Image Eltartott egy ideig, mire mindketten rájöttek, mi történt Posted Image Ez volt a nap fénypontjánál is fényesebb pont :cool:

#757 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 8. - 16:56

A csudába! Esõillat, juhhodály, csikók, lovak... Muszáj ilyen érzékletesen írni? Az irigység vet fel. Nem baj, legalább képzeletben ott lehettem, kösz Szertelen!

#758 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2002 augusztus 8. - 19:05

idézet:
Eredeti szerzõ: Haflingi:[QB] Elárulom a másik két képet is: Sóskút1 - Remember, Kósa Edinával a hátán és QB][/QUOTE]Jujj, én tudom ki Õ!!!!! Épp kérdezni akartam Piaffe-tól, h ismeri e.

#759 Kátya

Kátya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 290 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 10. - 23:28

Sóskút 2. nap, western. Egy kis emlék az archivumba. [url="http://"http://w3.enternet.hu/acsiba/lovas/western.htm"]http://w3.enternet.hu/acsiba/lovas/western.htm[/url]

#760 sheriff

sheriff

• Fórumtag
  • 4.846 hozzászólás

Közzétéve 2002 augusztus 11. - 7:46

Hát némelyik lovas ülését (testtartását) elnézve kezdem megérteni, hogy mitõl kap hideglelést egy díjlovas, ha a western szót meghallja. Ijesztõ! Nem a hordókerülõ, csak a síma lépés vagy ügetés jármódú képekre gondolok.