Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikó

• Please log in to reply
1299 válasz a témához

#721 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 18:10

Gratula! :yeah: (Azé' elég hülye neve van... ;))

#722 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 18:11

még nemis tudom mi legyen :ang: csak gondolkodom. elõször avar akart lenni. meg volt már pecér is...de olyan nehéz felelõsségteljesen nevet adni...

#723 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 18:17

Én az R betûvel kezdõdõ csikó- illetve lóneveken töröm a fejem. Ami tetszik, az mindet elhasználták már Ramóna csikóira... a Rege még talán egész jó. Meg a Ramirez. :D Csak akkor mindig Ram fog eszembe jutni, ha szólítom a csikót... :gm:

#724 meggyes

meggyes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.035 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 18:35

Rabia? Swahili nyelven "tavasz"-t jelent.Ha men, akkor meg Runako. Zimbabweiul azt jelenti, "jokepu".(bocs, miota ridgeback-em van, raalltam az afrikai nevekre) :D

#725 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 18:45

Hát izé... asszem nem fogom szuahéli nyelven elnevezni :D

#726 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 20:34

Gratulálok nektek, Zulejka! Én minden jót a csikónak, nem is látszik rajta, hogy koraszülött. :) Nagyon édes. Miért nem adtok magyar lónak magyar nevet? :) Olyan jókat lehet kitalálni és legalább nem kell kikeresni a szótárból, hogy mit jelent. ;)

#727 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 6. - 21:44

Az igazat megvallva én magyar nevet szerettem volna, de nem tudom, annyira nehéz :rolleyes: ma már kinyitottam egy magyar orosz szótárt és végigolvastam az m betût. meg az összes többit. túl sok a lehetõség:(

Én az R betûvel kezdõdõ csikó- illetve lóneveken töröm a fejem. Ami tetszik, az mindet elhasználták már Ramóna csikóira... a Rege még talán egész jó. Meg a Ramirez. :D Csak akkor mindig Ram fog eszembe jutni, ha szólítom a csikót... :gm:

Szegény Ramóna, mióta van ráállva a csikóztatásra és hány éves?: :D

#728 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 7. - 9:51

akinek kell igazi magyar név:http://birbin.blood-....hu/magynev.htmvannak egész elvetemültek :)

#729 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 7. - 10:39

Szegény Ramóna, mióta van ráállva a csikóztatásra és hány éves?: :D

Nem szegény. Nagyon jó dolga van!17 éves, nálam 5 éve van és ez az elsõ "közös" csikónk. Az elõzõ gazdája csikóztatta.Az "elhasznált" nevek: Rufusz, Roxi, Rejtély, Remek, Remény. Amit nem adok, bár tetszik: Ramszesz.

#730 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 8. - 11:52

RianásRúpiaRakétaRiadóRobinsonRekettyeRelikviaReplikaRációREpce, ha sárga lesz...RavaszRemeteRamazuriREtinaREggelRítusRafkós

#731 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 8. - 12:07

Ezek tök jók, agrobe! :)Köszönöm!A Rafkós, Rakéta, Repce (tuti sárga lesz!) iszonyat jópofák. :DA Ramazuri meg azért vicces, mert Gabzi (aki nálunk lovazik) néha így hívja Ramónát. :D

#732 táltos

táltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 214 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 8. - 20:42

Sziasztok!Egy érdekes csikó, ínyecségnek. Õ Lili. Most volt fél éves. Kicsit nagy volt a meglepetés, amikor két zsufafakó szülõbõl õ lett. Nem akarom lelõni a poént, nézzétek meg a képeket! :yeah: Korábbi képek, amikor még csak néhány órás volt. Az anyukája is látható rajta. Nem túl jó képek, mert telefonnal készültek.

#733 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 9. - 10:46

Sziasztok!Két nap harc után feladtam. Teganp óránként lenyomott 3 deci tejet és segítséggel felállt, sõt tett néhány lépést. Este óta koordináltaltan a mozgása, kapálózik össze-vissza, merev a nyaka és a lábai is, másfél deci körül iszik, szerintem meg is vakult. Az állatorvos már reggel elindult, de valahogy elfelejtett megérkezni.Sajnos nem tudjuk tovább folytatni a szélmalomharcot, ha az állatorvos nem mondd neki 45% esélyt, beülünk szegénykével az autóba és elviszem a klinikára, hogy szolgálatába álljon a következõ orvosnemzedéknek.

#734 táltos

táltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 214 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 9. - 16:20

Zulejka! Nagyon sajnálom! Remélem életben marad. Remélem nekem nem kell majd ugyanezt átélnem, mert Csinost megint visszavemhesítették, és nyárra várjuk a csikót.

#735 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 10. - 19:28

Zulejka! Hogy van a csikó? :aggódósszmájli: :ang:

#736 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 10. - 21:25

Tegnap délutánra megérkezett az állatorvos, a csikó ki olt hûlve(34 fok) habár kedd óta "hõsugároztuk". Én már akkor mondtam, hogy altassák el, mert én egyetemre járok, apám meg dolgozik, és ha esetleg túléli a csikó a rehabilitációs idõ túl hosszú, amíg feláll. Javasolta a meleg infúziót. Ettõl este 8kor felment a testhõmérséklete 36ra, de a 10 órai etetésnél már csak 35,5 volt. Ettõl a tartósan alacsony testhõmérséklettõl hipoxiás lett. A szemei homályosak voltak. Ma reggel már alig ivott tejet. 9 körül megjött az állatorvos, még mindig 35 fokos volt a csikó és rövid megbeszélés után az altatás mellett döntöttünk. Én az eseményen nem voltam jelen, de apukám elmondása szerint az orvos nem talált artériát és elszúrta, ettõl kicsit elkezdett vérezni, amitõl az istállóban tombolni kezdtek a lovak, így ki kellett vinni az elõtérbe, ahol a szívébe kapta. Jobb lett volna ha még az anyja mellett marad halottan, hogy Mirza is megnyugodjon, de a vér miatt nem lehetett. Egyébként az anyuka jól van, nem ideges. Sokkal idegesebb volt tegnap és ma altatás elõtt.Egyébként nem sok idõnk van a gyászolásra, mert jövõ hétre van kiírva a másik kancánk... már nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek.

#737 roni

roni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.579 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 12. - 10:39

Jajj istenem... :( Nagyon sajnálom... :( Az én Zafírom is vemhes, most 300 napos.. Viszont néhány napja kitõgyelt, és nagyon félek, hogy nehogy túl hamar szülessen meg a pici.. Ez az elsõ vemhessége egyébként..

#738 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 12. - 17:54

Mirza már február végén kitõgyelt, és egy héttel a szülés elõtt már folyt a teje. Egyébként csodával határos módon, szárad fel a hasa, nem engedi magát fejni és nincs begyulladva a cickója, és még gyulladásgátló krémmel sem tudom kenni, mert azt se engedi(sose engedte, csak mikor a csikónak fejtük a tejet)

#739 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 15:26

Megszületett ma reggel a másik kancánk lánya. Áll, eszik és egyelõre él. Egészen átértékelõdött nálam egy csikó léte :hupp: de most örömködünk :yeah: ...majd teszek képet is

#740 táltos

táltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 214 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 18:34

Gratu zulejka! :yeah: A legjobbakat nektek és a csikónak! :D

#741 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 0:10

húh, hihetetlen mit mûvel ez a kis perszóna. olyan huncut, hogy én olyat még nemis láttam. vágtát imitál a boxban, bakol, prüszköl, úgy rágja az anyukája cickóját, hogy szegény visnyog. mondjuk nem tudok lóul, de tuti nem bíztatja...de annyira édik. ez az elsõ csikója, és tök jó mama. a kis büdös kevesett szopott csak és otthagyta, aztán az anyja jól fenékencsípte, hogy indulás vissza enni.jaaaaaaajjjj olyan szuper...ja és a lényeg: KÉPEK(béna vagyok, elsõ fellángolásból értelmetlenül foglamaztam)

Edited by zulejka, 2007 március 23. - 0:12.

#742 táltos

táltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 214 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 13:50

Még a szeme is rosszul áll! :D És milyen helyes kis orrfoltja van! :yeah:

#743 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 13:57

Na én is dicsekszem egy kicsit az idei elsõ csemetével: Dakota. (Én vagyok a keresztanyja. ;) )Tök jó fej, barátkozni szoktunk a bokszban. Leguggolok, õ odajön, végigszaglász és nyalogat (kabát-nadrág szagminta) majd megpróbál bemászni az ölembe. :D Na ez azért viccesen nézne ki 2-3 hét múlva, úh. ezt nem hagyom. A simogatást már nagyon bírja, a lábait még nem adja, de ami késik az jön! :)

#744 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 14:16

Úgy látom idén a kiskancák vezetnek. :) Zulejka! Valóban, ez a csikó igazi kis huncut, már a képeken is látszik, igazi életrevaló kis bestia! :) Vmelyik/mindkettõ szülõ póni, vagy csak nem értek hozzá? :D Irtó aranyos.Aniko! Dakota sem panaszkodhat, igazán szép csikó. Jaj, és anyuci nagyon félti.) :ang: Most látom csak a többi képen(ha jól látom), hogy õ nem is kislány. :)

Edited by Shába, 2007 március 23. - 14:17.

#745 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 15:17

Nos az édesanyja, anglo-arab kb 175ös marmagassággal, a papa hasonló adottságokkal rendelkezõ kisbéri mén(Széplak Szikra). De majdnem talált:PApukám szerint marha arabos feje van, szerintem csak olyan, mint minden csikónak(juhfejû). Meg kell tõle halniiii.....jaj, akárhányszor írok vagy beszélek róla, kicsit el vagyok ragadtatva, elnézést.

#746 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 15:20

Zulejka, meg tudom érteni az elragadtatásodat! Tényleg nagyon dögös kis csikótok van!Dakota valóban méncsikó! ;) Nagyon vagány, az anyukája nem gyõzött utána rohangálni a karámban, szerintem azért is sunyított - mer' elege volt a csemetébõl. :gm:

#747 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 18:52

Nos az édesanyja, anglo-arab kb 175ös marmagassággal, a papa hasonló adottságokkal rendelkezõ kisbéri mén(Széplak Szikra). De majdnem talált:PApukám szerint marha arabos feje van, szerintem csak olyan, mint minden csikónak(juhfejû). Meg kell tõle halniiii.....jaj, akárhányszor írok vagy beszélek róla, kicsit el vagyok ragadtatva, elnézést.

Aha, majdnem. :gm: Amúgy tényleg arabos feje van, én is ebbõl gondoltam, azt hittem sportpóni csikó. Meg vhogy olyan nagy szemei vannak. Nagyon szép. :ang: Az apukájára nem nagyon hasonlít egyelõre, legalábbis sztem. No és mi is lett a neve a kis kancának?

Edited by Shába, 2007 március 23. - 18:54.

#748 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 22:44

ááááá, neis kérdezd.apám Sissy-t vagy Szuszit akar, de ne üljek többet lovon, ha hagyom ezt a gyalázatot.Ha fiú lett volna akkor Cortez a hugom kívánsága szerint, de lány lett....Nekem a Grafit név is nagyon tetszik, de ahhoz 100% bizonyosság kell, hogy a monoklik a szemei körül arra utalnak, hogy kiszürkül. Meg ezis fiús név.Lesz ebbõl még háború, érzemén....

#749 Mocca

Mocca

Csikó

• Fórumtag
  • 870 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 11:56

Hát,akkor én is dicsekszem,bár nem az én lovacskám,lovardai ló.De nálunk is beköszöntött a tavasz,még ha az idõ nem is mutatja,megindultak a csixik. :) KalandorNajó,még nem biztos,hogy Kalandor,a fõnök beleegyezése még kell a dologhoz,de azért bízom benne!És most hívtak,most ellett meg egy számomra nagyon kedves lovardai ló,Tûzmadár.Kis kancacsikó! :D Képeket nem sokára szerzek!

#750 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 9:36

Mocca, milyen különleges színe van a csikónak! Nagyon szép!Nálunk is tombol a tavasz, megvan a második jövevény: Mirage csikó.A mama azért ilyen retkes, mert tegnap este frissen panírozta magát vizes sárral a beengedés elõtt pár perccel - nem tudtuk letakarítani. Majd du. nekiesek. :)Ez is csõdörcsikó, még nedves volt és reszketett amikor bementem hozzájuk a bokszba. Dörzsölgettem egy régi törölközõvel, õ meg már mindenáron szopni akart (pl. a mama lábából - azt elérte fekve is :D). Aztán az elsõ felállásban még segítettem, a második már önállóan is ment, bár még kicsit idétlenül. :D

#751 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 29. - 16:38

Kicsit ékeskedek más tollával.

HidegvérrelVasárnap megtörtént az elsõ nagy családi csikósétáltatásunk, errõl egy kis képes beszámoló:Évával kijöttek az elsõ fotómodellek, Dömpilla és csikója. Egy egészalakos Dömpi csikóról. Megpróbáltam barátkozni vele, nagyon kíváncsi. Áruljátok már el Évának a lottó ötös számait, hogy mindig együtt lehessenek! Már erõs fejtörésben van Dömpilla csikója, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Galoppló, vagy ugróló? :D Egyelõre leginkább egy plüssállatra hasonlít. Kihoztam a következõ fotómodelleket, Dulcsit és Bendegúziát. Ez itt egy nagyon aranyos Bendegúzia fej. Egy kis bakkecske. Rájött, hogy mire valók azok a hosszú végtagok ott alul: vágta.

Dömpilla csikója március 14-rõl 15-re virradóan született, Dulcsi csikója március 17-én.

#752 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 29. - 16:40

Gyönyörûek!!! :yeah: :)

#753 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 29. - 18:32

Ez csúcs! Mint egy kis plüsscsacsi :ang: :D

#754 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 29. - 20:17

Tündéri kis plüsscsikók! :ang: Gratulálok hozzájuk is! :)

#755 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 30. - 9:15

Fényképes beszámoló. :ang:

#756 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 30. - 10:37

Persze az ÉN képeimet senki sem dicséri meg. :nem:

#757 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 30. - 20:21

Már én is nagyon várom Lili pónim csikóját. 5 napja kitõgyelt, menni alig bír....Benn csak nem marad! :D

#758 Arodoet

Arodoet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.769 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 30. - 20:25

Na Csikasznak (meg nekem) azért ennél kicsit többet kell várni, Bahinak még vagy 20 napja hátravan a kiírás szerint... :rolleyes:

#759 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 31. - 17:09

Persze az ÉN képeimet senki sem dicséri meg. :nem:

Nagyon édi. A legelési alternatívák dícséretesek. :)

#760 Almelita

Almelita

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.361 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 6. - 21:16

Nagyon vártam Lili csikóját. Még vicceltem is hogy benn csak nem marad. Hát, ha benn nem is maradt, sajnos elpusztult a csikó. A placenta hamarabb levált, megszünt a véráramlás a köldökzsinóron. Nem kapott oxigént a csikó ellés közben. Nem tudtuk megmenteni. Pedig mindent megpróbáltunk. Lili jól van, már nem keresi a csikót annyira. Eszik, iszik rendesen.Furcsa dolgokat produkál az élet. :confused: