Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#721 Fokos

Fokos

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 21:59

Szia Peti! A térkép ügyben volna egy tanácsom. Van egy olyan kiadvány, hogy Palotai Bakony nevezetû térkép. A Tájoló kiadványa. A beszerzési forrásra van egy tippem. Palotán Varga Fernc tanár úr terjesztette. A telefonkönyvben megtalálod, Liliom u 10-ben lakik. Ennyit tudtam segíteni! Sok sikert, üdv Fokos!

#722 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 1. - 22:31

Sziasztok, megjöttem. Mivel tegnap éjjel kb. 2-ig karácsonyi ajit csomagoltam, (az enyém-gyõrieknek lesz egy ajándékozós Mikis-talija, ez okból) mire lezuhanyoztam, miegyéb, volt v. hajnali 3 - 1/4 4, hogy elaludtam. Persze 9-kor keltem (mint a mûvészek :rolleyes: :gm: ), 10-ig tértem magamhoz, akkor elkezdtem telefonos kálváriámat az E.on-nal, a KÖGÁZ-zal, két biztosítóval, az Invitellel... :rolleyes: Ezután elindultam a kis ajkai körútamra, mindezeket a "szolgáltatókat" végiportyázam személyesen is, egy lidl-tecsós nagybevásárlásos végkifejlettel. 9-re vonszoltam haza a s¤¤¤emet... :huh:

Már miért ne lehetne meghúzni a hevedert?Csak éppen én vagyok hozzá kevés! Nem csak te! Elmondanám, hogy kiizmosodott gyõri, veszprémi lovasok ugyanezzel a problémával küszködtek. Nem beszélve rólam, aki ugye a legizmosabb vagyok, és én is ugyanilyen eredményre jutottam. :D Csekély fél óra alatt -miközben kétszer majdnem a lovat is feldöntöttem- sikerült elérnem a képen látható állapotot. Ekkor még mindig úgy kellett felugranom rá, mert ha a kengyelbe lépek, simán elfordul a nyereg. Igeeeeen! :yeah: Egy rohadék vagyok, de valami elégtétel-félét érzek, (már a fórumos-lovas kis barátaim nevében is), ugyanígy jártun mi is! Itt két további probléma adta magát:1, A kengyelek azt hiszem Ágimam méretére voltak állítva, én pedig egyenlõre nem tudtam -nem mertem- kibogozni azt a furmányos csatolást. (Jóvan, ezt nekem valamelyik lyány - azt hiszem, Caly - beigazította méretre, azóta úgy van.) Szóval "kényelmesen" magasra emelt térdekkel kucorogtam. Péter, ne haragudj, biztos nagyon fáradt vagyok, azér' nem tudok disztingválni.... de én ezen akkorát röhögtem! .....(Szegényem! :rolleyes: )2, Ez a nyereg az angol után akkora mint egy fotel! Nem igazán tudtam eldönteni, hogy hova is kéne tenni a pici popómat. Helyezkedtem, fészkelõdtem mire végre elkezdett sötétedni, és volt indokom befejezni a "lovaglást".Dióhéjban ennyi.

Jelentem a westernnyereg rejtéje megoldódott!Mostmár csak azt nem értem, hogy mit nem értettem én ezen tegnap! Bõrápolóval felpuhítva, apránként szétszedve, majd újra összerakva teljesen egyszerûvé vált minden. Vasárnap kipróbálom élesben is.Aroon! 1, Mit tesztek alá? 2, Az alján olyan szõrmeszerû izé van. Fehér színû. (Nem mintha a dolog szempontjából bármi jelentõsége lenne, de nkább talán vajszínû. Az szerintem egy héten belül összekoszolódik. Nincs valami trükk ez ellen? Hát akkor összekoszolódik. Az a dóga! Bár monnyuk ez is nyereg, ( :confused: ) ez alá is kell valami ny.alátét, nem?

Én egy rongyszõnyeget tennék alá! :D Becsülendõ a kitartás, és még eredményt is hoz. :kocc: Ha beválik elkérem egy körre ;)

Lacikám, külön megkérlek rá, hogy te is koptasd kicsit a háccsófeleddel! Hisz ezért tukmáltam rá Bundásra, hogy ántikológgyon kicsit. (Meg ugye kíváncsi voltam, neki is ugyanezek a próblémák adódnak-e, mint nekünk, de akkor tényleg ezzel a nyereggel van valami.)Summa summárum: Vagy a nyereg hülye, vagy mi (illetve akik eddig tesztelték) nem értünk hozzá. Engem leginkább az zavar, hogy az elõzõ w.nyereggel ugyanígy voltunk. (Az egy hatalmas-batár vil.barna nyereg volt, még Hercegre is nagy volt, Halásziban vettem vagy 2 éve Fehér Bölénytõl, Dé párjának a hatalmas lovára lett jó, ha minden igaz, azóta is megelégedéssel használja.) Tény, hogy Dé-ék westernben lovagoltak (lovagolnak), nem volt újdonság számukra a western-nyereg. Nekem ez volt az elsõ. És minden fórumos-lovas barátom-barátném is itt találkozott elõször a w.nyereg-felrakás "furcsaságaival".Egy valamivel nem vagyok kibékülve. Értem én, hogy (ha minden igaz) egy w.-nyereg hevederjét "jobban" meg kell húzni ( :confused: ). De én ismerek itt a fórumon nádszál-alkatú weszternes csajókat, akik pikk-pakk felcumózzák a lovukat olyan böszme-nagy w.nyergekkel, amit nekem megemelni nehéz lenne.Herceg nem "fújja fel magát" nyergeléskor. A belovaglója nagyon vigyázott a kezdetek kezdetén, hogy ezt elkerülje, ill. ne adjon okot arra, hogy ez elõfordulhasson. Ehhez képest a Norton túranyerget én is secc-perc felrakom rá, ezt az izét ( :rolleyes: ) meg sem én, sem más nem tudta még stabilan felszerelni.És a poén majd csak a nemsokára hazakerülõ Tamus-féle õsmagyar nyereg lesz, mert annak meg valami furmányos heveder-megkötési móccere van, amit külön meg kell majd tanulnom. Azt hiszem, ezt az egész témát át kellene pakolni a nyerges topikba. Ott aztán vannak szakik, majd ellátnak bennünket mindenféle jótanáccsal. Drága barátaim, köszönöm, hogy próbáltok segíteni, és ne haragudjatok, hogy ekkora gondot akasztottam a nyakatokba. (Titokban még mindig abban bízok, hogy nem a nyereggel van a baj, hanem a hozzá nem értésünkkel.)

Edited by Ágimam, 2006 december 1. - 22:32.

#723 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 2. - 7:26

Jelentem a westernnyereg rejtéje megoldódott!Mostmár csak azt nem értem, hogy mit nem értettem én ezen tegnap! Bõrápolóval felpuhítva, apránként szétszedve, majd újra összerakva teljesen egyszerûvé vált minden. Vasárnap kipróbálom élesben is.Aroon! 1, Mit tesztek alá? 2, Az alján olyan szõrmeszerû izé van. Fehér színû. Az szerintem egy héten belül összekoszolódik. Nincs valami trükk ez ellen?

Péter.A hevederszíj, ugynevezett zsírosszíj, ami normál esetben puha és erõs, dupla hurokkal van meghúzva. Az alátétnek jó amit Laci mondott, bár én ezekhez a nyergekhez készített alátéteket használok.Sok sikert vasárnapra, majd meglátod milyen kényelmes(csak a térdedet ne akard használni benne). ;)

#724 Guest_cikape_*

Guest_cikape_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 3. - 17:05

Szia Peti! A térkép ügyben volna egy tanácsom. Van egy olyan kiadvány, hogy Palotai Bakony nevezetû térkép. A Tájoló kiadványa. A beszerzési forrásra van egy tippem. Palotán Varga Fernc tanár úr terjesztette. A telefonkönyvben megtalálod, Liliom u 10-ben lakik. Ennyit tudtam segíteni! Sok sikert, üdv Fokos!

Kedves Fokos!Köszi szépen a tippet! Megpróbálom beszerezni.Üdv: Peti

#725 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 3. - 17:42

Ágimam 2006.11.29, 20:28 Post #3368 IDÉZET(cikape @ 2006.11.23, 11:18) Sziasztok!Még én sem mutatkoztam be, gondoltam itt az ideje.Kata vagyok, három gyermekes,( fiatal) anyuka. Veszprém megyébõl. Egyébként Peti felesége. Sziaa, Kataaaaa! Navégre! Aztán néha írogass is ám! Ágimam!Bár a nevek stimmelnek, de ez egy másik Kata, egy másik Peti, és három másik gyerek!Cikape, azért ne keseregj nagyon, Ágimam akkor is melegen üdvözöl, ha nem az vagy akinek gondolt!B1 :dev:

Uffa... :huh: Hát csak most nézem... rendesen félrenyúltam... :D Bocsánat, de tényleg azt hittem, hogy a Bundás-feleség regelt. Nem baj, akkor is üdvözlet, Cikape! ;)

#726 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 12:38

ki lovagolt 7végén??? :yeah: én tegnap végre kijutottam!megigazítottam a pici paripa hosszúszõrzetét, most szép egyenletes,rövid és gubancmentes.aztán meg hátalás!Ági!! Angyi nyerge mikor érkezik???Már kipróbálnám!de a ló is hiányzik ám(és a rejtélyre is kíváncsi vagyok, hogy mi is az igazság... :rolleyes: )

Edited by Katica431, 2006 december 4. - 12:39.

#727 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 14:29

Hát mostmár nemsokára...:) Amint tudják, hozzák. Szerintem max. 1-2 hét. És én is örülnék, ha kipróbálnád, mert ezt is valahogy be kéje "járatni". Gondolom, jó kis "ropogós", vastag bõr lesz, mire fog ez nekünk "ántikolódni" ? :confused:(És igen, a rejtély se maradjon rejtély, fõleg, hogy te lovagoltad utóljára a kisasszonyt... :rolleyes: )De ohh!!!!!!!!! Mit látnak szemeim!!! :eek: Mókuska íííír! :yeah: :kir: Szíííííaaaa! Jajderég nem hallottam rólad! :ang:

Edited by Ágimam, 2006 december 4. - 14:31.

#728 mókuska

mókuska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 186 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 14:31

Mi is lovagoltunk hétvégén, bár meg is szenvedtünk érte, mert elég volt kivakarni a lovakat a sárcsomókból. Nem mondom, hogy büszke voltam az eredményre, de 1 óra vakarás után már elfogadhatóvá váltak. A lovaglást már jobban élveztük (a lovak is).

#729 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 14:34

Drága szivem, hát akkor megvagytok, jól vagytok. :)Igen, mindenki kihasználja ezt a jó idõt, hisz tavaly ilyenkor már - ha jól emlékszem - gond volt a hideggel-dzsuvával, jéggel. Csak én igérgetek mindig magamnak, hogy holnap (meg holnap, aztán majd: holnap) kimegyek. Meg is beszéltük Gábor-lovásszal, hogy majd szõrén fogok gyakorolgatni, és õ majd dobálja nekem ügyesen a nagy labdát. Hát most meg nagymosásolok, ablakot puccolok... :rolleyes: Megvárom, míg rossz idõ lesz. Aztán majd mondogatom: Ej-ej, hát ugye, milyen mocsok egy idõ van? Még lovagolni se' lehet... :kv:

#730 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 4. - 15:14

(És igen, a rejtély se maradjon rejtély, fõleg, hogy te lovagoltad utóljára a kisasszonyt... :rolleyes: )

Úristen!!!Az már jó régen volt:)Akkor össze kell szednem magam,mire megyek:DMá tényleg mennék,de.....vizsga+vizsga+vizsga meg karácsony....és félek,h nemsokára jön a rossz idõ....De igyekszem ;)

#731 Guest_cikape_*

Guest_cikape_*
  • Guests

Közzétéve 2006 december 5. - 17:39

Uffa... :huh: Hát csak most nézem... rendesen félrenyúltam... :D Bocsánat, de tényleg azt hittem, hogy a Bundás-feleség regelt. Nem baj, akkor is üdvözlet, Cikape! ;)

Semmi baj Ágimam, hogy azt hitted más vagyok. Lehet, hogy nagyon egyeztek a nevek.Talán a lakhely jobban beazonosít. Én Õsiben lakom, Bundásék pedig Hajmáskéren ha jól tudom. Sajnos nem sok idõm van írogatni a munkám miatt december hónapban. Valószínûleg már nem is tudok többször írni, ezért elõre is BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET és nagyon jó lovagást kívánok mindenkinek!!!

#732 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 5. - 19:12

Jóvan, Kata, akkor - ha jövõre olvasod - neked is BOLDOG ÚJ ESZTENDÕT! hát igen, elnéztem, rendesen. De most megnéztelek a térképen, tõlünk (Veszprém után) kb. 50-60 km-re vagytok csak. :) Gyûlik-gyûlik a társaság, egész szép számmal vagyunk már. :yeah: Péter, Laci, mivammáááá? Annyira vártam a beszámolót... Ugye kipróbáltátok, és nem jó? :hupp: Aroon! Nincs kedved átfutni Bundásékhoz? Egy kicsit koptathatnád te is... :rolleyes: :D í(Vagy fõgyújtom mosmá! :gm: )Detti! (Katica....) Angyi itt lesz mindig ;) megvár! :)

#733 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 5. - 20:08

Hahó!Ma konzultáltam Péterrel és holnap (miután minden veszkós tudásomat átadtam 3 mondatban :D )tesz egy kétségbeesett kisérletet. Errõl maj beszámol Õ maga :) . Én, ha sikerül péntekem gyüröm magam alá a kicsikét aztán majd kiderül (vagy sem) :kv: Ja, lehet hogy a lovazás után megyek felétek, de még nem biztos.

#734 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 5. - 20:11

Köszi! Szorítok, drukkolok, reménykedek... :rolleyes: :ang:

#735 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 5. - 20:13

A reményhal meg a lepényhal.......................... :D

#736 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 6. - 11:43

Vasárnap mi is kijutottunk, egy kis laza ügetésre. Most tényleg az aluljáró felé vettük az irányt. Legnagyobb örömömre a lovak gond nélkül vették. Dáriusban volt némi feszültség, de oda-vissza gond nélkül átment, dacára a fejünk felett zajló forgalomnak, és a fal színes grafitiinek. A túloldalon nálunk ritkaságba menõ, szinte teljesen kõmentes terepekre bukkantunk.Peti, Cikape! Reszkessetek, mert ha ti nem jöttök, akkor hamarosan mi fogunk beálítani, de lovastól!Légvonalban már csak 7-8 km-re járhattunk!Másik élményem: tegnap felrugattam magam a Pálmával. Elmélázva siettem, és a sarkon befordulva nagy lendülettel belerongyoltam az ott szundikáló ló hátuljába. A reakciója ösztönös volt. (hajszál pontosan gyomrszájba) Az enyém látványos. (másfél hátrabufenc, landolással a lótrágyában) Ismét tanultam valamit.Jó lovaglást, és vigyázzatok magatokra:B1

#737 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 6. - 13:11

Neeeeee! Mint a Foxi-Maxi????? :kv: :yeah: :kir: (bocsi. :o Lett valami bajod? Gyomrod azóta? :confused: )

#738 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 6. - 13:27

Szerintem semmi sõt még örül is, hiszen rughatott volna lejjebb is.............. :gm:

#739 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 8. - 19:34

Úgy pezseg a topic nem gyõzöm kapkodni a fejem................... :eek: Ági!Megszakértettem a nyerget! Nincs annak semmi baja sem, sõt tök jó, pont annak való aki ilyet akar :D Feltettem Khalifa hátára aki némi gyanakvással majd beletörödéssel szemlélte ténykedésem.Az tény, hogy az én nem túl nagy shagyám marja is sok ennek a nyeregnek ezért egészen hátra kellett húzzam viszont igy legalább nem volt elõl :) . A hevedert gond nélkül meghúztam :kv: Az egy dolog, hogy akkor meg a vége megemelkedett, de sebaj engedtem a hevederen és tettem hátra egy lazát (mármint második hevedert ) csak a billenés miatt rögzítendõ ezt a nyeregeszközt. Szerintem azért billegett nálatok mert túl elöl volt. Miután így helyére került a dolog, irány a szabadság. Felültem, tény olyan érzése van az embernek, hogy ez egy biztonságos valami. Az is tény, hogy ez a nyereg még nagyon nyers tehát sok órát kell benne ücsörögni és biztosan kényelmesebb lehet még. Nem sokat mentünk, mert lassan elkezdett sötétedni és vissza kellett fordulni. Úgy ültem benne mint egy kobboj a kalapom is.Szóval lehet ebben lovagolni, csak akarni kell :P Komolyságot félretéve szerintem ennek nincs semmi baja, de be kell még törni.Ja a remek vesztern kengyel hát az egy vicc, beszorult a cipõm orra (mert a másik cipöm meg a csizmám orra bele sem fér), dehát nem kell egy vadnyugati kobbojnak 45-ös lábbal rohangálni (illetve rodeózni), bár ez a keskeny orrú cipõm csak 44-es. Viszont ez nem gond mert Neked nagyságrendekkel kisebb cipõ kell. :kir: Hát ennyi röviden. :kv:

#740 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 8. - 21:25

Ági!Megszakértettem a nyerget! Nincs annak semmi baja sem, sõt tök jó, pont annak való aki ilyet akar :D Háát... én t. képpen éppen egy ilyet akartam, de mostmár azt hiszem, utálom. :rolleyes: Jane-nek bevált, meg biztos másnak is beválik majd, és lehet, hogy Herceg dundi hátára, kicsi marjára passzol, de az én háccsófelem elveszik benne. :( Meg különben is... Nem szeretem. Jó, hogy csak egyszer ültem benne, de nem éreztem rajta olyan jól magam, mint pl. a Norton túranyeregben. Feltettem Khalifa hátára aki némi gyanakvással majd beletörödéssel szemlélte ténykedésem.Az tény, hogy az én nem túl nagy shagyám marja is sok ennek a nyeregnek ezért egészen hátra kellett húzzam viszont igy legalább nem volt elõl :). Émmá tudom a titok nyitját! Ez egy quarter-re való! :yeah: :kv: A hevedert gond nélkül meghúztam :kv: Az egy dolog, hogy akkor meg a vége megemelkedett, de sebaj engedtem a hevederen és tettem hátra egy lazát (mármint második hevedert ) csak a billenés miatt rögzítendõ ezt a nyeregeszközt. Szerintem azért billegett nálatok mert túl elöl volt. Miután így helyére került a dolog, irány a szabadság. Felültem, tény olyan érzése van az embernek, hogy ez egy biztonságos valami. Az is tény, hogy ez a nyereg még nagyon nyers tehát sok órát kell benne ücsörögni és biztosan kényelmesebb lehet még. Hát eggyet már biztosan tudok: az a "sok óra" nem az én popóm alatt fogja megpuhítani, bejáratni ezt a szerkezetet... :rolleyes: Nem sokat mentünk, mert lassan elkezdett sötétedni és vissza kellett fordulni. Úgy ültem benne mint egy kobboj a kalapom is.Szóval lehet ebben lovagolni, csak akarni kell :P (Émmá nem akarok! :D )Komolyságot félretéve szerintem ennek nincs semmi baja, de be kell még törni.Ja a remek vesztern kengyel hát az egy vicc, beszorult a cipõm orra (mert a másik cipöm meg a csizmám orra bele sem fér), dehát nem kell egy vadnyugati kobbojnak 45-ös lábbal rohangálni (illetve rodeózni), bár ez a keskeny orrú cipõm csak 44-es. Viszont ez nem gond mert Neked nagyságrendekkel kisebb cipõ kell. :kir: Éppen 9-10 számmal kisebb a lábam! :kir: Hát ennyi röviden. :kv:

Lacikám! Ti megtettetek minden tõletek tellõt! Már itthon van Fecó, és rábólintott, hogy eladhatom, majd találunk helyette egy kisebb ülõfelületût, egy jó kis használt, bejáratott, pihe-puhát. :) Monnyuk egy jó kis bock-nyerget.... (álmodozószmájli)

#741 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 9. - 20:45

Lacikám! Ti megtettetek minden tõletek tellõt! Már itthon van Fecó, és rábólintott, hogy eladhatom, majd találunk helyette egy kisebb ülõfelületût, egy jó kis használt, bejáratott, pihe-puhát. :) Monnyuk egy jó kis bock-nyerget.... (álmodozószmájli)

:) A bock-nyereg nem éppen pihe-puha, de jó döntés. Ha nem westernnyerget vettem volna, akkor tuti csuklótalpas bock-nyerget. :yeah:

#742 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 10. - 10:23

Neeeem-nem! Én nem "úgy " gondolom a puhaságot! Az ülõrésze legyen kemény, (hisz fa nyerge lesz pl. Angyinak, az aztán nincs kiszivacsozva) csak tudod, azt utálom, amikor még egy szerszám (legyen az nyereg, kantár, egyéb) még annyira új, hogy szinte úgy kell megerõszakolni a szíjakat-csatokat, mert merevek, "bejáratatlanok" még. A nyeregnél meg a bõr "nyersessége" zavar, az, hogy még nincs "kiülve", formára igazodva. És belegondolok, hogy a lónak legalább olyan kellemetlen lehet eleinte, mint nekem. (Valami olyasmire gondolok, hogy egy cipõ is akkor igazán kényelmes már, amikor a lábra igazodott-formázódott a hordástól.A baj az, hogy használt nyeregnél meg legalább hasonlítania kell az "elõzõ" és majdani ló hátformájának, mert ha egy teljesen más formájú ló hátán "járatódott" be, akkor meg az jelenthet problémát - fõkénta a lónak. Az a Norton túranyereg, amit a Ronitól vettem, a legsikerültebb vásárlás volt. Nekünk mindhárom lovunk (még Mulatt, a telivér is :)) jó gömbölyû hátú, annyi különbséggel, hogy Angyinak szinte egyáltalán nincs marja, Hercegnek kicsi, Mulának meg kifejezett - telivéres. Ehhez képest ez a nyereg mindhárom lovon használható. Ráadásul nincs 5 kiló az egész (mûa. kengyelt-, kengyelszíjat vettem rá).Kiváncsi vagyok, milyet-hogyan sikerül venni Hercegre... :rolleyes:

#743 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 10. - 18:36

Ma beszéltem egy ismerõsömmel Õ is megerõsítette az arabnak (jelesül shagyának a kifejezett marja nem elõny ennél a nyeregnél ha eléggé mar mögé rakod akkor már nagyon stabil csak az én lovamnál ez azt eredményezte hogy a súly a gerince felezõ vonala mögé került. Summa-szummárumm nem erre a lóra való a nyereg, ettõl még lehet jó, sok óra alatt felveheti egy ló hátának alakját. Szóval be kell taposni! (fenékkel) :DAmi azt illeti az én eddigi legjobb nyergem egy (márkás) használt nyereg, de rápróbáltam a kis kanca hátára és tök jól illeszkedett (meg is vettem. Szerintem nyugodtan vehetsz használtat és azt legalább oda adják felpróbálni is. :kv:

Edited by RIDERMAN, 2006 december 10. - 18:41.

#744 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 11. - 12:14

Ez az embör tud valamit. :rolleyes: :D(csak azt felejtette el, hogy hol lakom) :rolleyes:

Edited by aroon, 2006 december 11. - 12:18.

#745 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 11. - 12:24

Köszönöm, nagyon jól esik az objektív vélemény. :yeah: Bár, lelkemet marja a kétely esetleg az ismerõsömre gondolsz, mert Õ már látott élõ lovat is, én meg csak áltam mellette (annak aki ismeri azt akinek rokona még látott is). :D Kellemes szép hetet mindenkinek! :kocc: ui: bocs, de a múlt heti utam bedõlt, de már új hét és új remények vagynak ;)

#746 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 11. - 12:25

Szeretettel várlak. :) :yeah:

#747 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 11. - 22:19

Hú, Laci (R.) most jut eszembe a birkabõr! Angyi nyerge a két ünnep között "jön" haza, addigra nekem köll valami szõrizé rá. Meg foglak keresni magánban.

#748 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 12. - 17:16

Állok elibe :D Ha minden jól megy, jövõre az õsmagyar nyergemet nyári kecskebõr borítással látom el, a birka téli viselet lenne. :yeah: Látom már, a végén még az autóból is kiveszem a birkabõrt :eek: Persze, jobb lenne a filling, ha az egész nyerget tenném az ülés helyére (na ezen még fejleszteni kell) :kv:

#749 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 15:33

Még van irhám, ha kõne valakinek. :rolleyes:

#750 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 15:49

Stipi-stopi! :kv:

#751 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 15:53

Mög kapod. ;)

#752 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 17:13

Várjá-várjá... Nem úgy volt, hogy te is RIEDERMAN-tól kaptál? :huh: :kv: Vagy má' megin' kavarok, mi? :( (magán ment, csak ez késõbb jutott eszembe :D)

#753 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 19:26

Ejnye-bejnye, Laci is tõlem kapott birkabõrt. ;) :D Tiéd a másik (uff én beszéltem). :)

#754 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 20:38

Igy igaz egyik Laci kapott a másik Lacitól :kir: Barátom, pénteken zavarnálak kicsinyt ha lehet? :D

#755 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 13. - 22:03

Gyere várlak. ;) :yeah:

#756 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 9:26

Laci! Ha viszi Laci (:D) a nyergemet, légyszives, te is szemléld meg, (kipróbálni gondolom ott a szerelõcsarnokban nem tudod... :kv: ) de mondjál te is véleményt róla, légyszives!

#757 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 19:20

Ágimam.Megnéztem a nyerget, hát ezt jó nagy sej-haju embörre csinálták. Nem rossz, de a talpak magasságát megkéne emelni, oldalanként kb 2,5cmrel, s akkor jó lenne magasabb maru nyihahára is. :)

#758 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 20:10

Értelek. De Hercegnek nincs nagy marja, és neki t. képpen semmi kifogása a nyereg ellen. Nekem van. Azzal, hogy két számmal nagyobb a fotel, :D meg azzal, hogy olyan nyers még... ha érted, mire gondolok. :) Annyit nem is ültem benne, hogy igazán megutálhassam, de akik ide járnak (jó ritkán :kv: ) lovagolni, mind angolban nyomják, és furcsa nekik, nem szeretik. Ez, és a "naagy fotel-ülés" már elég ahhoz, hogy én se szeressem. Ma du. haza is került, Laci éppen ideért, mire kész lett a gulyás... :yeah: (Nem hagytam kiszúrni magammal, holnapra ígérte, de tudod, boszi vagyok, és ma megcsináltam a lét, tudtam, hogy jön! ;) )Köszönöm, hogy véleményezted, olyan olcsón adom, hogy biztos lesz gazdája elõbb-utóbb. Aztán keresgélek tovább. Megmondták már nekem itt a nyergesben kb. egy éve, hogy majd az x-edik nyereg lesz, aminél leragadok. Igazuk volt. Végszó: Bundás, és Laci K, köszönök mindent! :ang:[Monnyuk most árulják EZT , tetszik is, de rá se kérdezek, ez biztos nem az én píztárcámnak való :hupp: ]

Edited by Ágimam, 2006 december 14. - 20:21.

#759 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 14. - 20:50

Végszóra éppen hazaestem, de ez anyereg nem tûnik rossznak, de mint tudjuk ez is egy (adott típusú lóra jó :huh: ) Ezt meg a Tiédrõl is el lehet mondani ;) Aroonnak lesz igaza (sajnos :rolleyes: ) némi kézi és sok fenék munka után jó nyerge lehet valakinek az is.Én maradok az enyémnél :D

#760 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 december 15. - 8:16

Ma du. haza is került, Laci éppen ideért, mire kész lett a gulyás... :yeah: (Nem hagytam kiszúrni magammal, holnapra ígérte, de tudod, boszi vagyok, és ma megcsináltam a lét, tudtam, hogy jön! ;) )

Persze! A Lacinak gulyás! Nekem meg fogyasztó tea! Ez diszkrimináció! Nem tudja valaki az ombudsman elérhetõségét? :dev: B1 :dev: