Veszprém megye
Közzétéve 2006 december 1. - 21:59
Közzétéve 2006 december 1. - 22:31

Már miért ne lehetne meghúzni a hevedert?Csak éppen én vagyok hozzá kevés! Nem csak te! Elmondanám, hogy kiizmosodott gyõri, veszprémi lovasok ugyanezzel a problémával küszködtek. Nem beszélve rólam, aki ugye a legizmosabb vagyok, és én is ugyanilyen eredményre jutottam.
Csekély fél óra alatt -miközben kétszer majdnem a lovat is feldöntöttem- sikerült elérnem a képen látható állapotot. Ekkor még mindig úgy kellett felugranom rá, mert ha a kengyelbe lépek, simán elfordul a nyereg. Igeeeeen! :yeah: Egy rohadék vagyok, de valami elégtétel-félét érzek, (már a fórumos-lovas kis barátaim nevében is), ugyanígy jártun mi is! Itt két további probléma adta magát:1, A kengyelek azt hiszem Ágimam méretére voltak állítva, én pedig egyenlõre nem tudtam -nem mertem- kibogozni azt a furmányos csatolást. (Jóvan, ezt nekem valamelyik lyány - azt hiszem, Caly - beigazította méretre, azóta úgy van.) Szóval "kényelmesen" magasra emelt térdekkel kucorogtam. Péter, ne haragudj, biztos nagyon fáradt vagyok, azér' nem tudok disztingválni.... de én ezen akkorát röhögtem! .....(Szegényem!
)2, Ez a nyereg az angol után akkora mint egy fotel! Nem igazán tudtam eldönteni, hogy hova is kéne tenni a pici popómat. Helyezkedtem, fészkelõdtem mire végre elkezdett sötétedni, és volt indokom befejezni a "lovaglást".Dióhéjban ennyi.
Jelentem a westernnyereg rejtéje megoldódott!Mostmár csak azt nem értem, hogy mit nem értettem én ezen tegnap! Bõrápolóval felpuhítva, apránként szétszedve, majd újra összerakva teljesen egyszerûvé vált minden. Vasárnap kipróbálom élesben is.Aroon! 1, Mit tesztek alá? 2, Az alján olyan szõrmeszerû izé van. Fehér színû. (Nem mintha a dolog szempontjából bármi jelentõsége lenne, de nkább talán vajszínû. Az szerintem egy héten belül összekoszolódik. Nincs valami trükk ez ellen? Hát akkor összekoszolódik. Az a dóga! Bár monnyuk ez is nyereg, ( :confused: ) ez alá is kell valami ny.alátét, nem?
Lacikám, külön megkérlek rá, hogy te is koptasd kicsit a háccsófeleddel! Hisz ezért tukmáltam rá Bundásra, hogy ántikológgyon kicsit. (Meg ugye kíváncsi voltam, neki is ugyanezek a próblémák adódnak-e, mint nekünk, de akkor tényleg ezzel a nyereggel van valami.)Summa summárum: Vagy a nyereg hülye, vagy mi (illetve akik eddig tesztelték) nem értünk hozzá. Engem leginkább az zavar, hogy az elõzõ w.nyereggel ugyanígy voltunk. (Az egy hatalmas-batár vil.barna nyereg volt, még Hercegre is nagy volt, Halásziban vettem vagy 2 éve Fehér Bölénytõl, Dé párjának a hatalmas lovára lett jó, ha minden igaz, azóta is megelégedéssel használja.) Tény, hogy Dé-ék westernben lovagoltak (lovagolnak), nem volt újdonság számukra a western-nyereg. Nekem ez volt az elsõ. És minden fórumos-lovas barátom-barátném is itt találkozott elõször a w.nyereg-felrakás "furcsaságaival".Egy valamivel nem vagyok kibékülve. Értem én, hogy (ha minden igaz) egy w.-nyereg hevederjét "jobban" meg kell húzni ( :confused: ). De én ismerek itt a fórumon nádszál-alkatú weszternes csajókat, akik pikk-pakk felcumózzák a lovukat olyan böszme-nagy w.nyergekkel, amit nekem megemelni nehéz lenne.Herceg nem "fújja fel magát" nyergeléskor. A belovaglója nagyon vigyázott a kezdetek kezdetén, hogy ezt elkerülje, ill. ne adjon okot arra, hogy ez elõfordulhasson. Ehhez képest a Norton túranyerget én is secc-perc felrakom rá, ezt az izét (Én egy rongyszõnyeget tennék alá!
Becsülendõ a kitartás, és még eredményt is hoz. :kocc: Ha beválik elkérem egy körre ;)

Edited by Ágimam, 2006 december 1. - 22:32.
Közzétéve 2006 december 2. - 7:26
Péter.A hevederszíj, ugynevezett zsírosszíj, ami normál esetben puha és erõs, dupla hurokkal van meghúzva. Az alátétnek jó amit Laci mondott, bár én ezekhez a nyergekhez készített alátéteket használok.Sok sikert vasárnapra, majd meglátod milyen kényelmes(csak a térdedet ne akard használni benne). ;)Jelentem a westernnyereg rejtéje megoldódott!Mostmár csak azt nem értem, hogy mit nem értettem én ezen tegnap! Bõrápolóval felpuhítva, apránként szétszedve, majd újra összerakva teljesen egyszerûvé vált minden. Vasárnap kipróbálom élesben is.Aroon! 1, Mit tesztek alá? 2, Az alján olyan szõrmeszerû izé van. Fehér színû. Az szerintem egy héten belül összekoszolódik. Nincs valami trükk ez ellen?
Guest_cikape_*
Közzétéve 2006 december 3. - 17:05
Kedves Fokos!Köszi szépen a tippet! Megpróbálom beszerezni.Üdv: PetiSzia Peti! A térkép ügyben volna egy tanácsom. Van egy olyan kiadvány, hogy Palotai Bakony nevezetû térkép. A Tájoló kiadványa. A beszerzési forrásra van egy tippem. Palotán Varga Fernc tanár úr terjesztette. A telefonkönyvben megtalálod, Liliom u 10-ben lakik. Ennyit tudtam segíteni! Sok sikert, üdv Fokos!
Közzétéve 2006 december 3. - 17:42
Uffa...Ágimam 2006.11.29, 20:28 Post #3368 IDÉZET(cikape @ 2006.11.23, 11:18) Sziasztok!Még én sem mutatkoztam be, gondoltam itt az ideje.Kata vagyok, három gyermekes,( fiatal) anyuka. Veszprém megyébõl. Egyébként Peti felesége. Sziaa, Kataaaaa! Navégre! Aztán néha írogass is ám! Ágimam!Bár a nevek stimmelnek, de ez egy másik Kata, egy másik Peti, és három másik gyerek!Cikape, azért ne keseregj nagyon, Ágimam akkor is melegen üdvözöl, ha nem az vagy akinek gondolt!B1

Közzétéve 2006 december 4. - 12:38

Edited by Katica431, 2006 december 4. - 12:39.
Közzétéve 2006 december 4. - 14:29

Edited by Ágimam, 2006 december 4. - 14:31.
Közzétéve 2006 december 4. - 14:31
Közzétéve 2006 december 4. - 14:34

Közzétéve 2006 december 4. - 15:14
Úristen!!!Az már jó régen volt:)Akkor össze kell szednem magam,mire megyek:DMá tényleg mennék,de.....vizsga+vizsga+vizsga meg karácsony....és félek,h nemsokára jön a rossz idõ....De igyekszem ;)(És igen, a rejtély se maradjon rejtély, fõleg, hogy te lovagoltad utóljára a kisasszonyt...
)
Guest_cikape_*
Közzétéve 2006 december 5. - 17:39
Semmi baj Ágimam, hogy azt hitted más vagyok. Lehet, hogy nagyon egyeztek a nevek.Talán a lakhely jobban beazonosít. Én Õsiben lakom, Bundásék pedig Hajmáskéren ha jól tudom. Sajnos nem sok idõm van írogatni a munkám miatt december hónapban. Valószínûleg már nem is tudok többször írni, ezért elõre is BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET és nagyon jó lovagást kívánok mindenkinek!!!Uffa...
Hát csak most nézem... rendesen félrenyúltam...
Bocsánat, de tényleg azt hittem, hogy a Bundás-feleség regelt. Nem baj, akkor is üdvözlet, Cikape! ;)
Közzétéve 2006 december 5. - 19:12

Közzétéve 2006 december 5. - 20:08

Közzétéve 2006 december 5. - 20:11

Közzétéve 2006 december 5. - 20:13

Közzétéve 2006 december 6. - 11:43
Közzétéve 2006 december 6. - 13:11

Közzétéve 2006 december 6. - 13:27

Közzétéve 2006 december 8. - 19:34

Közzétéve 2006 december 8. - 21:25
Lacikám! Ti megtettetek minden tõletek tellõt! Már itthon van Fecó, és rábólintott, hogy eladhatom, majd találunk helyette egy kisebb ülõfelületût, egy jó kis használt, bejáratott, pihe-puhát.Ági!Megszakértettem a nyerget! Nincs annak semmi baja sem, sõt tök jó, pont annak való aki ilyet akar
Háát... én t. képpen éppen egy ilyet akartam, de mostmár azt hiszem, utálom.
Jane-nek bevált, meg biztos másnak is beválik majd, és lehet, hogy Herceg dundi hátára, kicsi marjára passzol, de az én háccsófelem elveszik benne. :( Meg különben is... Nem szeretem. Jó, hogy csak egyszer ültem benne, de nem éreztem rajta olyan jól magam, mint pl. a Norton túranyeregben. Feltettem Khalifa hátára aki némi gyanakvással majd beletörödéssel szemlélte ténykedésem.Az tény, hogy az én nem túl nagy shagyám marja is sok ennek a nyeregnek ezért egészen hátra kellett húzzam viszont igy legalább nem volt elõl
. Émmá tudom a titok nyitját! Ez egy quarter-re való! :yeah:
A hevedert gond nélkül meghúztam
Az egy dolog, hogy akkor meg a vége megemelkedett, de sebaj engedtem a hevederen és tettem hátra egy lazát (mármint második hevedert ) csak a billenés miatt rögzítendõ ezt a nyeregeszközt. Szerintem azért billegett nálatok mert túl elöl volt. Miután így helyére került a dolog, irány a szabadság. Felültem, tény olyan érzése van az embernek, hogy ez egy biztonságos valami. Az is tény, hogy ez a nyereg még nagyon nyers tehát sok órát kell benne ücsörögni és biztosan kényelmesebb lehet még. Hát eggyet már biztosan tudok: az a "sok óra" nem az én popóm alatt fogja megpuhítani, bejáratni ezt a szerkezetet...
Nem sokat mentünk, mert lassan elkezdett sötétedni és vissza kellett fordulni. Úgy ültem benne mint egy kobboj a kalapom is.Szóval lehet ebben lovagolni, csak akarni kell
(Émmá nem akarok!
)Komolyságot félretéve szerintem ennek nincs semmi baja, de be kell még törni.Ja a remek vesztern kengyel hát az egy vicc, beszorult a cipõm orra (mert a másik cipöm meg a csizmám orra bele sem fér), dehát nem kell egy vadnyugati kobbojnak 45-ös lábbal rohangálni (illetve rodeózni), bár ez a keskeny orrú cipõm csak 44-es. Viszont ez nem gond mert Neked nagyságrendekkel kisebb cipõ kell.
Éppen 9-10 számmal kisebb a lábam!
Hát ennyi röviden.

Közzétéve 2006 december 9. - 20:45
Lacikám! Ti megtettetek minden tõletek tellõt! Már itthon van Fecó, és rábólintott, hogy eladhatom, majd találunk helyette egy kisebb ülõfelületût, egy jó kis használt, bejáratott, pihe-puhát.
Monnyuk egy jó kis bock-nyerget.... (álmodozószmájli)

Közzétéve 2006 december 10. - 10:23

Közzétéve 2006 december 10. - 18:36

Edited by RIDERMAN, 2006 december 10. - 18:41.
Közzétéve 2006 december 11. - 12:14

Edited by aroon, 2006 december 11. - 12:18.
Közzétéve 2006 december 11. - 12:24

Közzétéve 2006 december 11. - 12:25

Közzétéve 2006 december 11. - 22:19
Közzétéve 2006 december 12. - 17:16

Közzétéve 2006 december 13. - 15:33

Közzétéve 2006 december 13. - 15:49

Közzétéve 2006 december 13. - 15:53
Közzétéve 2006 december 13. - 17:13

Közzétéve 2006 december 13. - 19:26

Közzétéve 2006 december 13. - 20:38

Közzétéve 2006 december 13. - 22:03
Közzétéve 2006 december 14. - 9:26

Közzétéve 2006 december 14. - 19:20

Közzétéve 2006 december 14. - 20:10

Edited by Ágimam, 2006 december 14. - 20:21.
Közzétéve 2006 december 14. - 20:50

Közzétéve 2006 december 15. - 8:16
Persze! A Lacinak gulyás! Nekem meg fogyasztó tea! Ez diszkrimináció! Nem tudja valaki az ombudsman elérhetõségét?Ma du. haza is került, Laci éppen ideért, mire kész lett a gulyás... :yeah: (Nem hagytam kiszúrni magammal, holnapra ígérte, de tudod, boszi vagyok, és ma megcsináltam a lét, tudtam, hogy jön! ;) )