Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hannoveri

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
831 válasz a témához

#721 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 18:23

IMÁDOM az én kis sárgámaaat... :gm: Olyan régen írtam már, h pfúúú dejól megy. :D Na! Befejeztem... És ez a kis tünemény milyen származású is? :)

Edited by Merénylõ, 2009 január 15. - 18:25.

#722 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 20:39

A nagyfiú mamája egy bolyi hannoveri: Paritás Jázmin. Apukája egy trakehneni származású mén.

#723 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 16. - 19:01

Akkor csak félig hannoveri. :gm: De attól még helyes a Kicsike. :) Majd szeretnék róla, (ha lehet...) a kis fejlõdésérõl is képeket!! :) :ang:

#724 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 15:14

És máris itt a következõ aukció, tessék, lehet nézelõdni:

http://service.vit.d...e/liste?id=2210

Ez ugyanaz a lista, csak már számokkal :)
http://service.vit.d...ersicht?id=2210

#725 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 16:05

Aha, ez a hosszúfal-rövidfal-kiskör-átváltás-hopikaugorjunkpárat szindróma... :dev: Mátka ellenben csak terepre jár, jelentem, két hónapja nem látott zablát, (mielõtt Franke belém köt, a szájában sem volt...)és nagyon jól megy elõre (néha kicsit túlságosan is :D )

Egyébként gondolj csak bele Merénylõ...Minden nap csak matek van a suliban, és mindig nagyjából ugyanazt tanítják (bár a matek sz@r akkor is, ha változatos... :gm: ) Kb. három nap múlva (legkésõbb, még a stréberek is) minden diák marhára rühellne suliba menni :rolleyes:
Nem is értem az olyan "edzõt", sajnos van szerencsém ismerni ilyet, aki nem engedi a lovasait és lovait terepre. A lovak éveket töltenek a pályán, vagy a melegítõn, néha kikapcsolódásként haraphatnak pár falat füvet...Karámozás nincs, csak akkor látnak a gebék napvilágot, ha valaki rájuk ül...Innen kezdve jönnek a felesleges parák, riadozások versenyeken, és szomorú, besavanyodott, "dejóhogycsakháromfávalment", befejelt lovak :( Elszomorító...

Bezzeg az én országjáró táltosom :ang: Egy elgondolkodó pillantás, amikor meglát a nyereggel a kezemben, majd vidáman, szinte fütyürészve nekivágunk a nagyvilágnak :yeah: Csodás helyeken járunk, és már nem igazán zaklatja fel semmi, átgyalogolunk a nylonzsákokon, gondolkodás nélkül, az elugró szarvasokat, õzeket, felreppenõ fácánokat közösen bámuljuk bambán, teljesen kutya- és ugatáskompatibilisek vagyunk, a crossmotorokra rá sem füttyentünk, stb. És számomra így kerek a világ :kir: :yeah:

...vinnék neked átterepezésre egy besavanyodott gípet....míg hozzám nem került, sose látott még bokrot se, istállólakó ugróló volt....és neeeem megy el terepen....megáll a kaputól 200 m-re, pörög, forog, tolat, ugrál...csak elõre nem megy...sajnos...vihetem:)????

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#726 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 26. - 18:33

Szerencsére mi vagyunk azóta a terepvezetõk, mert Sudárka a legbátrabb... :gm: :dev: Mi megyünk mindig amikor új lovat viszünk elõször terepre, vagy frissen belovagoltat. Hááát nem hiába világjáró az anyuci! :ang: De azért ennyire besavanyodott lovat... :) Pedig ezt észre kell venni, sajnos.

Edited by Merénylõ, 2009 január 26. - 18:33.

#727 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 8:01

...vinnék neked átterepezésre egy besavanyodott gípet....míg hozzám nem került, sose látott még bokrot se, istállólakó ugróló volt....és neeeem megy el terepen....megáll a kaputól 200 m-re, pörög, forog, tolat, ugrál...csak elõre nem megy...sajnos...vihetem:)????

Hozzám jöhet, ha nem vállalja! :D

#728 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 12:16

Hozzad! ;) Itt imádni fog terepre járni, persze biztosan nem lesz egyszerû, és így látatlanban sajnálom szegényt :( Mátkáéktól megjönne a kedve, és nekem sem árt egy kis kihívás... :rolleyes:
Sehogy nem akar elmenni?
Másik ló elõtt, után, esetleg úgy, hogy vezetitek?

Ugye Merénylõ, megy ez, csak szoknia kell a lóállatnak...Mihelyt foglalkozik az ember a problémával, és úgy áll neki, hogy ha kell, akkor hónapokat töltök a megoldásával, egybõl, hogy szinte észre sem veszed, a rászánt idõ törtrésze alatt ott az áttörés... :) Aztán utána már csak azon az úton kell tovább haladni, szépen, csendesen...

#729 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 14:23

... pörög, forog, tolat, ugrál...csak elõre nem megy...

Nem összekevered a mûbikával? :dev: :D

#730 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 14:44

Nem összekevered a mûbikával? :dev: :D

Franke, a mûbika, alias rodeóbika nem megy el kétszáz métert sem... :gm: :D Rögtön ott a helyszínen teszi mindezeket... :yeah:

#731 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 15:38

Pontosan ezért hagytam ki az idézetbõl a 200 m-t, ha jól figyeltél. :dev:

#732 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 16:06

Pontosan ezért hagytam ki az idézetbõl a 200 m-t, ha jól figyeltél. :dev:

Akkor nem jól figyeltem... :rolleyes: De tudtam, hogy belém fogsz kötni, és szeretek veled heccelõdni :dev: :D

#733 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 27. - 18:04

Ugye Merénylõ, megy ez, csak szoknia kell a lóállatnak...Mihelyt foglalkozik az ember a problémával, és úgy áll neki, hogy ha kell, akkor hónapokat töltök a megoldásával, egybõl, hogy szinte észre sem veszed, a rászánt idõ törtrésze alatt ott az áttörés... :) Aztán utána már csak azon az úton kell tovább haladni, szépen, csendesen...

:yeah:

Igen, igen egy másik lóval lehet, h elõnyösebb lenne, aki kötél idegzetekkel rendelkezik. :) Vagy nem megoldható?

Jaja. Habár én a terepezésnek egyedül fogtam hozzá, tehát Sudárnak végülis nem azzal volt a baja, hogy nem ment szépen terepen, vagy ijedõs lett volna, hanem én nem mertem egyedül nekivágni. :gm: Aztán most, hogy én többet jártam, a többieknek is megjött a kedve. :ang: Szóval így meglett az esetek nagy részében, hogy ki vezeti a terepet. ;)

Petraa

#734 Merénylõ

Merénylõ

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.964 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 9. - 16:29

Ooo ez a tél. :) Képek, beszámolók és történetek hiányában vagyunk... Vagy csak jól titkoljátok. :rolleyes:

#735 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 14. - 10:57

http://www.freeweb.h...medium/0104.jpg

Na micsoda western-hannoverim van???

A kép Tötõ Zsó alkotása, köszönet érte!!!

#736 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 14. - 11:45

Bár én nem tudom megnyitni itt a céges gépemen, de biztosan nagyon gyönyörû lehet... :D

#737 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 14. - 13:52

Bár én nem tudom megnyitni itt a céges gépemen, de biztosan nagyon gyönyörû lehet... :D

Nézd meg a profilomnál, drágaságom... :dev: :D És gyönyörû is ;) :D

#738 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 június 29. - 14:33

Kedves Tenyésztõk! Szeged melletti lovardában, csikók belovaglását, elrontott lovak utóidomítását, ménvizsgára, kancavizsgára felkészítést, lovak versenyeztetését díjugrató szakágban, nagy tapasztalattal, garanciával, referenciával számlaképesen vállalom.50000.-Ft/hó Érd:Kaczor Krisztián:06707737107.Korlátozott lólétszám

#739 milagn422

milagn422

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 410 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 10:40

WWW.EQUITEAM.MLAP.HU

#740 aryka

aryka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 511 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 11:54

Nagy a csend, sárgák terén? :) Mizujs Merénylõ, Nyanya ? Én Mókicám már gyönyörûséges paci lett. Bár tudom, hgy Õ nem sárga :ang:

Móki

#741 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 12:07

http://bama.hu/galeria/32565

Sajnos nem tudom direktben belinkelni, de a végefelé vagyunk Mátkával :) A hétvégi komlói versenyen...

http://kep.ivpicture.hu/181615.jpg Eredményhírdetés
http://kep.ivpicture.hu/181612.jpg Bevonulás
http://kep.ivpicture.hu/181607.jpg Hordókerülés, kicsit másképp...

Nem jó a minõség, de jó kis nap volt...

Edited by Nyanya, 2009 szeptember 8. - 12:14.

#742 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 12:10

Ez a topic még él? :dev:

#743 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 8. - 12:15

Ez a topic még él? :dev:

Most támasztottuk fel...De látom, hiányzott :dev:

#744 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 12:56

Tudtok,ismertek Leonyidtól származó lovat? Van egy LeonyidxWespucci D kanca nálunk.Most keresnénk rá egy mént. Valami ajánlat részetekrõl? Köszi elõre is. Z.

#745 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 13:11

Tudtok,ismertek Leonyidtól származó lovat?

Van egy LeonyidxWespucci D kanca nálunk.Most keresnénk rá egy mént.
Valami ajánlat részetekrõl?
Köszi elõre is.

Z.

A Leonid egy holsteini mén, a kanca anyja az hannoveri lenne?

#746 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 13:27

A Leonid egy holsteini mén, a kanca anyja az hannoveri lenne?

Akkor jól beírtam ide. :)

Nem tudom,hogy milyen.Keresem a neten,de nem találom.

Wespucci= WembleyxAmi.

Az útlevele nincsen nálunk.De elhozni nem gond.

Egy rokontól hoztuk el,mert kehes lett és a hely,ahol állt,nem a legjobb volt.
Nálunk kint van amennyit csak akar.

#747 Bazsi5678

Bazsi5678

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 538 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 19:52

Csak egy ötlet...telivér? :cool:

#748 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 21. - 6:59

Csak egy ötlet...telivér? :cool:

Igen....de melyik?

Hol van Magyarországon hozzáillõ telivér?
Én egyet sem ismerek.Természetesen ez nem azért van,mert nem létezik,hanem mert én a lovazás eme részével nem foglalkoztam soha.

Átrakjam a Holsteini topikba az egészet?

#749 Franke

Franke

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.861 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 21. - 7:22

Mivel a kanca anyja valószínûleg hannoveri (W-betûs), ezért itt a helye, mert a kancacsalád a perdöntõ a kérdésben. :yeah: Amúgy pedig így látatlanban elég nehéz (sõt lehetetlen) hozzáillõ mént mondani, mivel nem tudunk róla semmit, és nem is láttunk róla 1 képet sem, szóval ez így csak üres vagdalkózás lenne a mének neveivel. :)

#750 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 21. - 7:42

Franke-nek igaza van, valóban jó lenne róla tudni dolgokat (temperamentum, küllem), mert enélkül lehet tippeket adni, de az felelõtlenség. De ha haza akarok beszélni, akkor itt egy hannoveri tipp látatlanból:

Posted Image

Posted Image

És egy tipp holsteinibõl:

Posted Image

Posted Image

De azért várjuk a képet a lovadról.

Ha bármi információra van szükséged a két ménrõl, keress!

#751 Zemann

Zemann

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 661 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 21. - 9:37

Okés! Készítek róla fotókat és akkor le is írok mindent,amit tudok.

#752 nagyatesz

nagyatesz

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 21. - 13:32

Ahh kikérem magamnak nekem is sárga hannoverim van :D :D

Hármunknak nekem is van egy paritás harsona álomszép

#753 estee

estee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 647 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 1. - 15:42

Tudja valaki, kik vette hétvégén Verdenben lovat? :)

ezt olvastam ugyanis az eurodressage.com -on:

"Eleven nations purchased 39 horses. Breeding manager Dr. Werner Schade summarized: "France and Scandinavia were again very strong and purchased 20 horses. I am especially happy about customers from Hungary. There is something going on in this country!"

#754 Vessy

Vessy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 809 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 2. - 11:10

3 ló került magyar kézbe. Ennyit olvastam. :)

#755 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 5. - 14:12

Posted Image

Posted Image

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 február 5. - 14:11.

#756 Satin Speed

Satin Speed

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.508 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 23:02

Sziasztok hannoverisek!!
Szeretnék érdeklõdni tõletek, hogy hannoveri fedmén milyen fajtájú kancákat fedezhet?!
Nekem van egy magyar félvér kancám, nyakon sütött, papírokkal. Nagyon nem vagyok otthon a tenyésztés ezen részén. (korábban ügetõ kancámat fedeztettem, de ügetõ ménnel és az ügetõben inkább otthon vagyok...)
Szeretném 1-2 éven belül fedeztetni a kancámat, de elõtte alaposan utána szeretnék járni, hogy milyen lehetõségeim vannak és milyen fajtájú mént érdemes választanom. A hannoveri mének régóta érdekelnek, foglalkoztatnak. Szeretném ha segítenétek nekem.
Elõre is köszönöm.
Mellesleg aki hannoveri fajtában nagyon tetszene: :ang:
http://www.menossi.i...androyalun.html

#757 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 15. - 23:54

méntõl függ, hogy milyen kancákat fedezhet, illetve mit engednek neki a tulajok, sokszor szûrik a kancákat (nem csak hannoverinél). a csikód nyakon sütött mfv lesz, ha nem vizsgáztatod le sportlóban, ha igen, akkor lehet belõle nyereghelyen sütött, ha a mén is az engedélyezett/ajánlott listából lesz kiválasztva. hogy milyen mént érdemes választanod, azt itt neked úgy, hogy se a kanca küllemét (alaposabban), se a származását, a jellemét nem ismeri, megmondani senki nem fogja tudni, de mivel a magyar félvér nem fajta, így a felmenõiben is lehet nagyon nagy szórás mind küllem, mind jellem tekintetében, így azt mondanám, keress egy szimpatikus mént és vagy jó lesz, vagy nem. eléggé megjósolhatatlan, hogy mi esik ki belõle.

#758 K.1

K.1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 541 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 8:17

Sziasztok hannoverisek!!
Szeretnék érdeklõdni tõletek, hogy hannoveri fedmén milyen fajtájú kancákat fedezhet?!
Nekem van egy magyar félvér kancám, nyakon sütött, papírokkal. Nagyon nem vagyok otthon a tenyésztés ezen részén. (korábban ügetõ kancámat fedeztettem, de ügetõ ménnel és az ügetõben inkább otthon vagyok...)
Szeretném 1-2 éven belül fedeztetni a kancámat, de elõtte alaposan utána szeretnék járni, hogy milyen lehetõségeim vannak és milyen fajtájú mént érdemes választanom. A hannoveri mének régóta érdekelnek, foglalkoztatnak. Szeretném ha segítenétek nekem.
Elõre is köszönöm.
Mellesleg aki hannoveri fajtában nagyon tetszene: :ang:
http://www.menossi.i...androyalun.html

Bármelyik olyan hannoveri ménnel fedeztetheted a kancádat, amelyiknek valamilyen fajtaegyesületben van engedélye. A csikóját az alapján bélyegzik le, hogy te tag vagy e, a kancád elbírált e abban a fajtaegyesületben. Ez lehet akár a hannoveri egyesület, vagy a magyar sportló. A hannoverihez hannoveri származás szükséges és az egyesület által kiírt kritériumoknak meg kell felelni. A magyar sportlóban el kell bíráltatni küllemileg a kancát és ha 50 pont fölött kap, akkor már bélyegzik magyar sportlóban. Unicorn annyit picit tévedett, hogy nem csak az ajánlott mének közül választhatsz, hanem az engedélyezettek és a kiemelten ajánlottakból is választhatod a mént. Mert sajnos van egy ilyen megkülönböztetés a mének közt, ami reméljük nem sokáig lesz, mert ez elég korrupt, de ezt nem akarom itt kifejteni. Magyar félvért pedig akár egy ismeretlen származású kancával is lehet tenyészteni, csak a ménnek kell engedélyezettnek lenni, és ezt a helyi felügyelõ bélyegzi (CD, BK, BS, FR, PT stb) a megyék alapján. Ez egy tömörítõ fajta, amely egybefoglalja az összes vegyes származású és nem a fajta egyesületeken belüli tenyésztést.
Amiket feltettél méneket, én megnéztem, majd egy kicsit érdeklõdj utánuk, mert szerintem ezeknek hibádzik az engedélyük kis országunkban. Vagy legalábbis én nem találom sehol.

#759 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 8:34

nyilván a kiemelten ajánlottak közül is lehet, az nálam benne volt az ajánlott kategóriában, az engedélyezetteket meg írtam.

Edited by Unicorn, 2010 február 16. - 8:35.

#760 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 16. - 10:36

Unicorn annyit picit tévedett, hogy nem csak az ajánlott mének közül választhatsz, hanem az engedélyezettek és a kiemelten ajánlottakból is választhatod a mént. Mert sajnos van egy ilyen megkülönböztetés a mének közt, ami reméljük nem sokáig lesz, mert ez elég korrupt, de ezt nem akarom itt kifejteni.

A ménkatalógusi besoroláson kívül jelent ez valamit? Mert ha nem,akkor minek?
És fejtsd ki,mert érdekel a véleményed! :D