Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szamarak és öszvérek

• Please log in to reply
901 válasz a témához

#721 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 13. - 13:53

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy itt lehetek köztetek. Görgey Géza vagyok, Janka a tíz napja vásárolt szamaram neve, ezért ez a felhasználónevem. Janka sütött csacsi, ez a név van a csikóbélyegzésen. Hucul lovacskám mellé vettem társnak. Egy másik hucul is megfordult a fejemben, de szinte lehetetlen kapni, nyári fekete pedig most nincs is. Meg aztán az új faj megismerése is vonzott. Most az összeszoktatás ideje van. Izgalmas.
A szamarakról viszonylag keveset tudok, de nagyon lelkes vagyok. Biztosan sokat tanulok majd tõletek.

A képek róla :

Posted Image Posted Image

#722 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 13. - 14:07

Posted Image

Edited by KisbérisDíjlovas, 2010 július 13. - 14:08.

#723 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 13. - 16:25

Nagy nehezen , de végre sikerült betenni .

Posted Image

Ez az utolsó kép .

#724 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 13. - 19:30

Nahát! Hogy tettél szert e cifra jószágra? :yeah:

Egyik sem az enyém Lackó A Budakeszi Vadasparkban lakik
Imike pedig Erzsébeten...
egyre gyakoribb ez a színváltozat

Szép ez a csacsi :)

Edited by Jasmine20, 2010 július 13. - 19:32.

#725 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 13. - 20:26

Nagy nehezen , de végre sikerült betenni .

Posted Image

Ez az utolsó kép .

Annyira elegáns, hogy már szinte nem is szamár! :D

#726 janka

janka

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 14. - 5:33

Köszönöm a segítséget, nekem ui. nem töltötte fel a gépem.
Mindenképpen meg akartam mutatni új családtagunkat. Nagyon cukorfalat, kedves jószág. A feleségemet szereti a legjobban (mint én). :ang:
Annyit szeretnék csak elmondani, hogy pár hónap múlva lesz igazán szép, ahogy nálam az állatok ki szoktak nézni. :)
15 napja került hozzám, de úgy nézett ki, hogy az valami katasztrófa. Nem is raktam be arról az állapotról képet inkább...
Aki látta a változást, azt mondta, hihetetlen.
Az az igazság, hogy annyira aranyos, hogy a lovamtól egy kicsit féltem is. Ha figyelmezteti Cinke, akkor elkocog a farától, de ha beszorul valahova, akkor kap a huculpatákból eleget. Mi lesz télen, az istállózáskor, a 2,5x5-ös téglaboxban? (Eredetileg csak egy lóra készültem.) Errõl majd még kérdezek sokat.

Igaz, ami igaz, addig még sok víz lefolyik a Dunán.

#727 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 15. - 19:13

janka ! Szívesen , máskor is .

#728 janka

janka

Új vendég

• Fórumtag
  • 6 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 16. - 19:55

SZÉP CSACSI? ELEGÁNS HELYETT INKÁBB NEM NAGYON SOVÁNY?

A SZAMARAT KISZÁMÍTHATATLANABBNAK TAPASZTALOM A LÓNÁL. VÁRATLANUL HARAP ÉS RÚG, ELÕRE NEM JELEZ SEMMIT. ANNAK ELLENÉRE, HOGY TÕLEM MÉG ROSSZAT NEM KAPOTT. FLADE KÖNYVÉBEN IS OLVASTAM ILYESMIT. VALAKI MEG TUDNÁ MONDANI, HOGY MEGÁLLAPÍTÁSOM HOGY VISZONYUL AZ IGAZSÁGHOZ?

#729 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 17. - 21:58

- Most ki is a szamár?

#730 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 július 18. - 10:19

SZÉP CSACSI? ELEGÁNS HELYETT INKÁBB NEM NAGYON SOVÁNY?

A SZAMARAT KISZÁMÍTHATATLANABBNAK TAPASZTALOM A LÓNÁL. VÁRATLANUL HARAP ÉS RÚG, ELÕRE NEM JELEZ SEMMIT. ANNAK ELLENÉRE, HOGY TÕLEM MÉG ROSSZAT NEM KAPOTT. FLADE KÖNYVÉBEN IS OLVASTAM ILYESMIT. VALAKI MEG TUDNÁ MONDANI, HOGY MEGÁLLAPÍTÁSOM HOGY VISZONYUL AZ IGAZSÁGHOZ?

Fér rá "cucc", de az én ízlésemnek nem nagyon sovány. Milyen szituációban harapott és rúgott?

#731 Cinkos

Cinkos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 9. - 14:53

Jasmine! Hogy inditod el a szamarat? Sheriffel tök jól haladunk - voltunk kint terepen is. :D Megáll, fordul, hátralép, de elindulni...azt nem, csak magától. :gm: Várom az ötleteket, totál elakadtam...

#732 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 12. - 7:39

Jasmine!
Hogy inditod el a szamarat? Sheriffel tök jól haladunk - voltunk kint terepen is. :D Megáll, fordul, hátralép, de elindulni...azt nem, csak magától. :gm: Várom az ötleteket, totál elakadtam...

hát látod ez nehéz kérdés XD

Imivel én is küzdök elindulásilag :P egy idõben pálcával próbáltam, h megcsíptem a farát, de ez nála nem vált be és mivel én annyira nem vok híve a pálcázásnak így kellett keresni másik megoldást. GOndolom Sheriff a normál segítségre nem indul el(csizma) ahogy Imcsi sem... :D
én most azt találtam ki h hátranyúlok a horpaszához és belecsípek az érzékeny részébe ha nagyon nem akar elindulni és mivel az "fáj" neki inkább elindul :gm ha simán megcsípem és nem indul el van hogy kicsit egcssavarom azt a bõrt amit fogok (kicsit brutálisnak tûnik de szerintem jobb mintha verném folyamatosan...)de ezt is csak akkor ha végképp nem indul el...
Bár rég ültem Imin most kocsizzuk szóval azzal foglalkozunk...
Ha majd ügyesedik okosodik el lehet majd hagyni a csipkelõdést/pálcázást szóra fog menni csak sok idõ. A másik 2 szamárral akikkel dolgoztam azok 1,5 év után szóra mentek nem kellett sem pálca sem zabla ahhoz h megbízhatóak legyenek...
Esetleg még az válhat be hogy ha van vki aki segíteni tudna neked. Mert mi a b.nõmmel ugy csináljuk h ha elakadunk(bár mondom mi kocsizunk de talán beválhat) az egyikünk megvezeti amíg a másik fent tartja a segítség adást. Csak terepen genyózik? mert akkor lehet h "fél" nem bízik a területben és nem mer elõre menni.Nálunk ez volt mert mikor a b.nõm ment elõtte gond nélkül ment - mi elõször voltunk kint terepen soha életében nem látta azt a helyet - e ahhoz képest mindent szépen megoldott csak volt amit kis segítséggel ;)
Hol ülsz Sheriffen? nyereghelyen? Volt régebben egy kérdésed h mit tegyél rá mert kényelmetlen Gondolkoztam rajta és talán a patracot tudom javasolni, mert mégis kényelmesebb, de nem túl órmotlan mint az univerzális(és társai) nyereg...

Tök jo h foglalkozol vele :) mien gyakran dolgoztok?

remélem tudtam kicsit segíteni :)
fotót csinálj nekünk róle kérlek :rolleyes: :ang:

várom majd a bezsámolódat, h h haladtok ^^

#733 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 19. - 20:29

nézzétek mit találtam:

http://www.blikk.hu/...uletett-2024545

#734 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 21. - 20:41

hoztam pár képet szemem fényérõl :rolleyes:

1
2
3
4

a tisztaságát ne nézzétek - lepucoltam amennyire tudtam - Õkelme utál tiszta lenni :gm:

#735 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 21. - 23:03

- Nagyon-nagyon szép! És - Istenem - mekkora fülek...

#736 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 22. - 6:10

köszi :ang:

#737 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 22. - 7:56

szépséges :)

#738 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 22. - 14:27

- Puszta kíváncsiság : a 4. képen min fintorog?

#739 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 augusztus 22. - 16:31

- Puszta kíváncsiság : a 4. képen min fintorog?

szerintem épp prüszköl... :kir:

#740 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 13:05

Délelõtt találkoztam egy igazi, hús-vér. élõ öszvérrel! Ismerõseimnél körmöltem két ismerõs lovat, hát arra jött! Kocsiban, rossz vasat szedtek (volna) A szerelés egy kicsit toldozott-foldozott (nem akarom írni, hogy cigányos), de a jószág teljesen rendben: nem sovány, nem koszos, nem rúg-harap.Négy lábra patkolva azzal a régimódi gumis patkóval. (Mielõtt megfogná valaki a szívét: kövön üget - így nem csúszik és a rázkódást is csökkenti!) Méretre csinálva, kb.7 cm széles és 9-10 cm hosszú. Megnéztem, mert az egyik hátulsó leesett és hogy próbáljam meg visszaütni, nehogy anélkül lesántuljon a körút során! Nem vagyok kovács, a saját lovakat patkolom, ha kell a gyerök póniját is, ezt föladtam. Ahogy írva van: szûk, vékony fal, kicsit tekeredve. Megegyeztünk, hogy ehhez a "saját" patkolómestere kell. ( Aki tényleg az.) De érdekes és jó is volt látni, hogy a" helyén" van, tényleg jó állapotban, szeretik és jól bánnak vele és õ meg kedélyesen végzi a dolgát.

Edited by N.C., 2010 szeptember 2. - 13:45.

#741 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 16:40

Nyíregyházán lekaptam 1 csacsit. Szerintem szép . Majd beteszem a képet.

#742 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 19:42

Délelõtt találkoztam egy igazi, hús-vér. élõ öszvérrel! Ismerõseimnél körmöltem két ismerõs lovat, hát arra jött!
Kocsiban, rossz vasat szedtek (volna) A szerelés egy kicsit toldozott-foldozott (nem akarom írni, hogy cigányos), de a jószág teljesen rendben: nem sovány, nem koszos, nem rúg-harap.Négy lábra patkolva azzal a régimódi gumis patkóval. (Mielõtt megfogná valaki a szívét: kövön üget - így nem csúszik és a rázkódást is csökkenti!) Méretre csinálva, kb.7 cm széles és 9-10 cm hosszú. Megnéztem, mert az egyik hátulsó leesett és hogy próbáljam meg visszaütni, nehogy anélkül lesántuljon a körút során! Nem vagyok kovács, a saját lovakat patkolom, ha kell a gyerök póniját is, ezt föladtam. Ahogy írva van: szûk, vékony fal, kicsit tekeredve.
Megegyeztünk, hogy ehhez a "saját" patkolómestere kell. ( Aki tényleg az.)
De érdekes és jó is volt látni, hogy a" helyén" van, tényleg jó állapotban, szeretik és jól bánnak vele és õ meg kedélyesen végzi a dolgát.

jó ezt olvasni :) én vidéken lakom és állandóan figyelem a lovakat szamarakat h h néznek ki. Nekem is az a tapasztalatom h vigyáznak rájuk. nem soványak lábuk általában rendben... Jó látni amikor szeretik õket :)

KisbérisDíjlovas várjuk a képet :)

#743 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 2. - 19:44

Igyekszem vele . :)

#744 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 12. - 9:31

Egy kis öszvércsicsergés, ha valakinek nem jutna... :)

#745 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 15. - 19:39

Igyekszem vele . :)

mikor láthatjuk már a képet?

#746 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 29. - 19:12

3 nappal ezelõtt született legújabb csacsi a loviban...
itt vannak a képek, frissek ropogósag :)

http://kep.tar.hu/jasmine20/50683355#2

#747 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 30. - 7:54

:ang: Olvadok.... Jövõ tavasszal már TÉNYLEG be fogom fedeztetni Zsanettet :)

#748 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.554 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 30. - 8:08

- Na, ez a nap már nemnagyon lehet nagyon rossz! :)

#749 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 szeptember 30. - 20:54

már alig várom a Zsanett babát :D néztél mér ki neki férjet?

#750 Fiona

Fiona

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 9:03

sziasztok! Keresünk a Szamarunknak egy kocsit, már megtanult kocsit húzni :yeah: Gyorsan tanul, pedig 4 éves most és elõtte nem próbálkoztunk vele. Gyorsan rájött, hogy mit is várunk tõle... Szóval: Néztem kocsikat interneten, de a használt kocsik is horror árúak az újakról már nem is beszélve. Nem tudtok véletlenül eladó kocsit, ami neki való? Segítségeteket elõre is nagyon köszönöm!!!

#751 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 14:07

Pipacs kérésére :

Posted Image

Posted Image

#752 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 5. - 16:01

Pipacs kérésére :

Posted Image

Posted Image

de szép :ang: ez is egy mammuth csikó :gm:

Fiona gratula h megtanultatok kocsit huzni :yeah: nekem feltûnt h a szamarak gyorsan tanulnak ha akarnak :gm:
kocsit sajna nemtok :(

#753 PIPACS

PIPACS

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 401 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 6. - 6:33

Köszönöm,hogy felraktad,KD,Saci 4 hónapos múlt 26-án,most vedlik,fázni fog ,utálja ha pucolom képes földhöz vágni magát,ha nem tud meglógni, a ti csacsitok is utálja a pucolást?Csikó tápot kap amitõl nagyon szépen fejlõdik,nagyon mókás kis jószág a kutyákkal állandóan szívózik. :D

#754 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 6. - 17:47

Köszönöm,hogy felraktad,KD,Saci 4 hónapos múlt 26-án,most vedlik,fázni fog ,utálja ha pucolom képes földhöz vágni magát,ha nem tud meglógni, a ti csacsitok is utálja a pucolást?Csikó tápot kap amitõl nagyon szépen fejlõdik,nagyon mókás kis jószág a kutyákkal állandóan szívózik. :D

az enyim nem utálja, nem mondanám h szereti de elviseli gond nélkül, gondolom Saci is megszokja majd :)
a kutyák meg megérdemlik :gm: :dev:

#755 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 10. - 9:17

Köszönöm,hogy felraktad,KD,

Szívesen.

#756 Fiona

Fiona

Új vendég

• Fórumtag
  • 19 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 14. - 14:29

Jasmine 20: sosem gondoltam volna, de kb 6-7 alkalom után már nagyon szépen húzza a kocsit (alkalmanként 45-50 percet foglalkoztunk vele) Szerintem nagyon gyorsan megértette, hogy mit akarunk tõle. :yeah:

#757 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 14. - 17:17

Jasmine 20: sosem gondoltam volna, de kb 6-7 alkalom után már nagyon szépen húzza a kocsit (alkalmanként 45-50 percet foglalkoztunk vele)
Szerintem nagyon gyorsan megértette, hogy mit akarunk tõle. :yeah:

én az én drágámat nyereg alá szoktatom és kb 5-6x ültem rajta és gond nélkül elvitte az állatok világnapjai felvonulást az Andrássy úton :ang: szóval nagyon gyorsan tanulnak...
azok a szamarak akikkel kezdtem a pálya futásom 1,5után akadályt ugrottak(szõrén kötõfékben akár) csak annyit kellett mondani, h "Lackó akadály" és már fordult is rá és ugrott magától :yeah: jo h nem volt magas kb 30-40cm de asszem nem a magasság a lényeg... :)

teszel be nekünk fotót?

#758 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 19. - 19:55

fako(fehér) szamárkancát keresek ha tudtok eladót lécci magánban dobjatok mega hirdetéssel...

#759 Cinkos

Cinkos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 84 hozzászólás

Közzétéve 2010 október 25. - 13:42

Eladó csacsi!

http://www.lovasok.h...p...scs&fromfo=

#760 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag