Jasmine!
Hogy inditod el a szamarat? Sheriffel tök jól haladunk - voltunk kint terepen is.
Megáll, fordul, hátralép, de elindulni...azt nem, csak magától.
Várom az ötleteket, totál elakadtam...
hát látod ez nehéz kérdés XD
Imivel én is küzdök elindulásilag

egy idõben pálcával próbáltam, h megcsíptem a farát, de ez nála nem vált be és mivel én annyira nem vok híve a pálcázásnak így kellett keresni másik megoldást. GOndolom Sheriff a normál segítségre nem indul el(csizma) ahogy Imcsi sem...
én most azt találtam ki h hátranyúlok a horpaszához és belecsípek az érzékeny részébe ha nagyon nem akar elindulni és mivel az "fáj" neki inkább elindul :gm ha simán megcsípem és nem indul el van hogy kicsit egcssavarom azt a bõrt amit fogok (kicsit brutálisnak tûnik de szerintem jobb mintha verném folyamatosan...)de ezt is csak akkor ha végképp nem indul el...
Bár rég ültem Imin most kocsizzuk szóval azzal foglalkozunk...
Ha majd ügyesedik okosodik el lehet majd hagyni a csipkelõdést/pálcázást szóra fog menni csak sok idõ. A másik 2 szamárral akikkel dolgoztam azok 1,5 év után szóra mentek nem kellett sem pálca sem zabla ahhoz h megbízhatóak legyenek...
Esetleg még az válhat be hogy ha van vki aki segíteni tudna neked. Mert mi a b.nõmmel ugy csináljuk h ha elakadunk(bár mondom mi kocsizunk de talán beválhat) az egyikünk megvezeti amíg a másik fent tartja a segítség adást. Csak terepen genyózik? mert akkor lehet h "fél" nem bízik a területben és nem mer elõre menni.Nálunk ez volt mert mikor a b.nõm ment elõtte gond nélkül ment - mi elõször voltunk kint terepen soha életében nem látta azt a helyet - e ahhoz képest mindent szépen megoldott csak volt amit kis segítséggel ;)
Hol ülsz Sheriffen? nyereghelyen? Volt régebben egy kérdésed h mit tegyél rá mert kényelmetlen Gondolkoztam rajta és talán a patracot tudom javasolni, mert mégis kényelmesebb, de nem túl órmotlan mint az univerzális(és társai) nyereg...
Tök jo h foglalkozol vele

mien gyakran dolgoztok?
remélem tudtam kicsit segíteni

fotót csinálj nekünk róle kérlek
várom majd a bezsámolódat, h h haladtok ^^